|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
18.12.2006 13:19:20   
*zvezdica*
Aja še to, Nenya, božičkovo kapo smo mi kupili v Pikapolonici. Na žalost imajo samo 1 velikost, tako da je našemu ful ful prevelika....jo bo stara mama zožala.

Marcel in Zarja

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
18.12.2006 14:04:03   
eya
Jaz sem tudi ravno nekje na sredi izdelovanja cimetovih zvezdic-imam maso v hladilniku, da se malo "uleže". Jih delam letos prvič, pa jih bom zdajle naredila samo za poskušnjo, če bojo pa uspele, pa ponovim akcijouser posted image  Sem pa naredila sneg iz dveh beljakov + 180 g mletega sladkorja, dodala 200 g mletih mandeljev, 1 žličko cimeta in 1 žličko ruma. To bo zdaj počivalo v hladilniku verjetno samo do večera (lahko pa se pusti tudi čez noč), potem jih bom pa razvaljala na slab cm debelo, izrezala zvezdice, premazala s snegom (sem si spravila par žlic) in dala v pečico najprej par ur samo sušit, nato pa verjetno še malo zapečt.

Božičkovo kapo pa imamo kar eno še od par let nazaj in je v bistvu za večjo glavo. Jaz sem mu jo dala samo za potrebe slikanja user posted image  (sem jo zadaj kar spela z eno špangico). Prav za tamale jih jaz nisem niti iskala, sem pa slišala, da so imeli v H&M celo cel komplet za male božičke.

< Sporočilo je popravil eya -- 18.12.2006 14:16:23 >

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

Neposredna povezava do sporočila: 1777
18.12.2006 15:31:31   
barba
Ojla,
pri nas je že čisto belo. Ob 1h sem šla iz LJ ni blo še nič, zdej se pa trave nč več ne vidi.user posted image  Letos nisem prov čist nč navdušena nad snegomuser posted image .
Kok ste pridne, da pečete piškote.user posted image  Jst bom samo orehovo potico in sadni kruh v petek spekla. Sem zadnjič spekla pecivo z jabolki in skuto, pa sva z možem taka jedca, da ga je pol pladnja splesnilo.user posted image  Pecivo je blo ful dobro, sam nevem zakaj ga nisva jedla.user posted image Me je kar minilo kar koli spečt.

Naša Meta poka od zdravja.user posted image  Sej je čisto vse po spisku. Smo se včeraj pri nas doma zezali, da ji sam hrano ponudiš, pa je tvoja. user posted image

Rozica11 - jst sem pa po datumu rojstva Lane vedla, da si to ti. Mi je takrat mož reku, da je Mirko spet star ata, pa da je punčki ime Lana. No sej sta tvoj tast in moj mož sodelavca.user posted image user posted image user posted image  No, mi smo v BC kupili kahlo.user posted image

Zvezdica - verjamem, da je tvoj ponosen na jaslice. Moj je tok mahu nabral, da bojo lahko čez celo dnevno.user posted image  Ma srečo, da Meta še ne leze okrog.user posted image  Sporoč, kako so ti uspeli piškoti.

Mojčika - tvoj recept bo pri nas bolj za večerjouser posted image user posted image user posted image

Moj mož tud ne pretirava preveč z žuri. Gre vsak teden enkrat na odbojko in pol na pir, pa vsak petek grejo po službi na pijačo. Sam nikol ne pretirava in je v dveh urah doma. Če gre na žur pa ponavadi pride enkrat do 3h. Ga morem kar pohvalit. user posted image

Tud pri nas so obdobja ko jemo veliko in obdobja ko jemo malo. Včeraj recimo je jedla celo popoldne, ko smo bli na obisku. Dons pa ne more tok jest, pa veliko pije.user posted image

Nenya - ti kar kravje mleko razredči, saj ga ne bo na ekrat popila/pojedla cel liter. Sej ga ji verjetno tud ne boš dajala 5x na dan in ni panike (po mojem), če ji skuhaš polento, ... na kravjem mleku.

Sem mal zmedeno napisala user posted image

Lp, barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
18.12.2006 20:15:56   
barba
Še pred slabimi 5urami nazaj sem se hvalila, da Meta poka od zdravjauser posted image , pa zgleda da le ni tko.
Me je mami klicala, da ima tamala sestrica škrlatinko in da naj mojo user posted image  pregledam. In glej ga vraga, da ima polno majhnih pikic po trebuhu in hrbtu. Vročine ima 37,5, normalno živahna, normalo jedla.user posted image  Jutri greva za vsak slučaj k zdravniku, da ji vzamejo bris iz žrela in povejo kaj je. Držim pesti, da bo noč mirna, saj je zaspala ob pol 8h brez problema.
Katera kaj ve, če jo lahko tud jaz dobim? Sem že vse pregledala, pa nikjer ne zasledim. Nevem pa, da bi jo že prebolela.user posted image

Upam, da so ostali mali bolniki že bolje.user posted image

LP, barba

< Sporočilo je popravil barba -- 18.12.2006 20:17:15 >

LP, barba

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
18.12.2006 20:39:02   
*zvezdica*
Ojoj barba, upam, da niste res fasali škrlatinkeuser posted image . Želim vam mirno noč! Jutri pa le pojdita k zdravniku, da ne boste ravno čez praznike najbolj bogi.

Moji piškoti ao spečeni...okusa pa...hm, možek pravi, da so brez okusauser posted image , meni so pa čist OK (keksi kot keksi, samo mal bolj aromatični)..je pa res, da niso ravn za dol past. Bo treba še kakšne mal bolj "hoh" spečtuser posted image
Jutri mam v načrtu cimetove zvezdice, pa še v četrtek ene...a ma kera kašno idejo za kakšne ful dobre?

Možek trenutno uspava Marcela...ima vajouser posted image  ker grem v četrtek s kolegicam na večerjo in bo on na potezi. Se mi prav smili...že včeraj se mu je drl ko bi ga iz kože dajali, danes pa ne kaže dost bolšuser posted image .

A je kera zasledila tole debato o otrocih, ki so od rojstva brez plenic
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1242018

Men se tole zdi čista bedastoča....mučenje otroka in sebe. Kaj mislite?

Marcel in Zarja

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
18.12.2006 21:04:08   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: *zvezdica*

A je kera zasledila tole debato o otrocih, ki so od rojstva brez plenic
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1242018

Men se tole zdi čista bedastoča....mučenje otroka in sebe. Kaj mislite?

Enako, se da tudi kaj boljšega početi z otrokom, kot lovit kakce in lulanje...

*zvezdica* prosim prosim za recept cimetovih zvezdicuser posted image

Barba upam, da le ni škrlatinka...
V moji knjigi piše tako:

Prenaša se s streptokokno bakterijo, je gnojno vnetje, obolijo lahko tudi odrasli, prenaša se kapljično in z okuženimi predmeti, tudi zdravi lahko prenašajo povzročitelja...inkubacijska doba traja 3-4 dni, potem nastopi nenadna vročina, 38,5-39, in močne bolečine v grlu, jeziček in zadnje nebo sta živordeča, jeziček je belkasto obložen, po 2-3 dneh te obloge izginejo, jeziček postane malinasto rdeč...drugi ali tretji dan po začetku vročine se razcvetijo tipični drobni izpuščaji, ki spominjajo na žamet. Od dimelj in podpazduh se lahko razširijo na celo telo, samo predel okrog ust ostane neprizadet, izpuščaji lahko srbijo, lahko pa jih tudi ni...1-3 tedne po začetku bolezni se začne koža na dlaneh in po podplatih luščiti v velikih krpah...zboli se lahko večkrat...

Zapleti so lahko hudi, o njih ne bom pisala, če se le-ta ne zdravi pravočasno, zato dirjajta jutri do zdravnika!!!!

Dobila bo penicilin v večjih odmerkih, potrebno ga je skrbno jemati, ene do dva dni po jemanju otrok ni več kužen, ni pa še zdrav, doma naj bo en teden vsaj, ni pa nujno mirovati...znižuje se vročina, pije naj sladkane pijače in juhe, zaradi vnetega grla manj GH, vsem, ki so bili v stiku s škrlatinko oz. osebo s škrlatinko naj zdravnik vzame bris...

Tako jutri do zdravnika!!! Stvar ni nedolžna, če se ne zdravi!

< Sporočilo je popravil mojčika -- 18.12.2006 21:05:39 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

Neposredna povezava do sporočila: 1781
18.12.2006 21:04:26   
Marelica
Punce, na žalost tudi jaz ne morem več trkat, čeprav je še čez dan dobro kazalo. Tamala mi je pobruhala še tisto malo mleka, kolikor ga je sploh hotela spit, vročine zaenkrat 37,5. Saj vem, da ni dobro paničarit, ampak meni se takooooo smili naša bogica. Do danes je pa kar pokala od zdravja. Ja, Barba, čudno, a ne, kako se vse obrne... Upam, da Meta ni fasala škrlatinke.

Zob še nimamo in jaz res držim pesti, da so krivi zobki. Ker je cucelj nekam čudno zavračala. Sicer ni nič otečeno, ampak mogoče jo pa bolijo dlesni.

Zvezdica, sem brala tisto o nagih ritah, ja. BEDARIJA! Si sploh ne znam predstavljat... Pa ne vem, če ravno pozitivno vpliva na malčka, če ga sredi dejanja zmotiš vsakokrat.

Uf, ste vse pridne s pečenjem. Jaz bom letos tudi samo potico spekla, čeprav sem hudo razočarana, da nikjer nisem mogla kupit pšeničnih kalčkov, ki so moji orehovi potici dajali ekstra dober okus. Bom letos domešala malo lešnikov. Moja mama je pa pekla letos same dobre kekse - izprobala je nove recepte. Za ene jo moram prosit za recept, ker dišijo po še in še in še in še...

Pozdravite se!!!! In mirno noč želim vsem!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

Neposredna povezava do sporočila: 1782
18.12.2006 21:09:21   
mojčika
Marelica, pšenične kalčke naredi sama, namoči pšenico, za čas namakanja ti sporočim jutri, moram preverit, potem pa jih daj na eno cedilo, v temen in hladen prostor, tri do štiri dni pa bodo narejeni...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
18.12.2006 21:27:58   
mojčika
 AVTOR................... : McKeith, Gillian - avtor
ODGOVORNOST............. : Novak, Veronika - prevajalec
NASLOV.................. : Si to, kar ješ
  IMPRESUM................ : Ljubljana : Vale-Novak, 2005
ISBN.................... : 961-6221-80-9
OSTALI NASLOVI.......... : You are what you eat
PREDMETNE OZNAKE........ : Prehrana - Priročniki
PREDMETNE OZNAKE........ :  // zdravje // dietna prehrana
UDK..................... : 613.2(035), 615.874(035), 641.1(035)
UDK ZA STATISTIKO....... : 61
VRSTA GRADIVA........... : monografska publikacija, tekstovno gradivo,
tiskano
COBISS.SI-ID............ : 221129216

V tej knjigi je razložena priprava kalčkov, simpl, samo večkrat na dan je treba spirat, da ne segnijejo, vse ostalo se naredi samo...

PA RECEPT TUDI MENI, za poticouser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 18.12.2006 21:29:08 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
18.12.2006 21:45:14   
Marelica
Hvala, Mojčika, da si se tako potrudila zame.user posted image

Joj, ampak se mi zdi malo komplicirano tele kalčke doma delat. Ne vem, če bodo ti prazniki to dočakali user posted image . Ma, me prav jezi, ker je kao s tem proizvodom bilo nekaj narobe (Kalčko) in so ga baje umaknili iz polic. V eni trgovini pa mi je prodajalka rekla, da se nič ni prodajalo. Me pa zanima, čeprav nisem imela cajta preverit, če v kaki specializirani štacuni to prodajajo.

Mojčika, drugače pa recept sploh ni kaj ekstra. Jaz sem samo tradicionalno orehovo potico priredila s tem, da sem dala 1/4 kalčkov in 3/4 orehov. Okus pa res fullll dober, sva jo oba z možem zmazala v 1 dnevu. Saj pomoje bodo tudi lešniki malo popestrili orehov okus in ni take panike.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
18.12.2006 22:20:04   
eya
Marelica, mogoče pa na tržnici prodajajo kalčke, če imaš kakšno v bližini, jaz sem jih ponavadi na tržnici v Lj kupila.

No, cimetovim zvezdicam (in luncam user posted image ) sem ravnokar naredila glazuro, nisem mogla zdržat, da bi pustila maso do jutri v hladilniku. Smrekica pa tudi že stoji, no letos jo je v glavnem okrasil kar dragi.

Pa držim pesti za Meto in Katarino, da bosta hitro zdravi!

Tole brez plenic je pa res neumno, nepotrebno kompliciranje. In si sploh ne predstavljam, kaj to pomeni pri enomesečnem dojenčku, ko lula nonstop-a ga imaš kar nagega? Pa ko greš na sprehod? In vse samo zato, da boš bližji z otrokom-no, mislim, da se da tudi drugače biti otroku blizu.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
18.12.2006 22:30:56   
*zvezdica*
Mojčika, cimetove zvezdice bom naredila po Eyinem receptu
Sem pa naredila sneg iz dveh beljakov + 180 g mletega sladkorja, dodala 200 g mletih mandeljev, 1 žličko cimeta in 1 žličko ruma. To bo zdaj počivalo v hladilniku verjetno samo do večera (lahko pa se pusti tudi čez noč), potem jih bom pa razvaljala na slab cm debelo, izrezala zvezdice, premazala s snegom (sem si spravila par žlic) in dala v pečico najprej par ur samo sušit, nato pa verjetno še malo zapečt.

Joj, pri nas se je moževo uspavanje Marcela klavrno končalo. Mali se je drl, da je bil že čist hripav in ob sapo, mož na koncu z živci, jaz pa trpela ko sam satan zraven. No, na koncu je mož zabrisal dudo čez celo kuhinjo, malega kričača pa dal meni (mali je v sekundi utihnil in zaspal) in rekel, da ga on v četrtek že ne bo imel.user posted image . Res se je ful ful trudil, pel, plesal.....mali pa sploh ni palil na nobeno stvaruser posted image . Samo, da je prišel k meni v roke pa smeh in veselje. Kaj je za storit??? Moža ima drugače ful ful rad, kot boga ga gleda...ampak ko gre za spanje se mu pa ne pusti. Kriza!

Tale škrlatinka je pa hudo resna zadeva...močno upam, da je Meta res ni fasala.

Zdaj grem pa spat....možek je že v postelji (je bil tako razočaran nad situacijo, da se je samo spat spokaluser posted image )

lahko noč

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
18.12.2006 23:25:14   
eya
zvezdica-ti kar pojdi na večerjo, se bosta že znašla. Kaj pa če gresta skupaj v posteljo, a tako pa ne zaspi?

Pri nas, kadar Žiga noče zaspat, sploh ne joka, ampak vriska, cvili, gode v posteljici-prav kliče, da ga prideva pogledat. In ko ga greš pogledat-takrat pa začne zamahovat z rokami, se smejat... In sploh ne moreš biti resen. Ravno danes je bil tak pol ure, preden je zaspal. No, ponavadi pomaga, da prej zaspi, če ga dava v najino posteljo in božava po glavici, samo to ne delava pogosto, ker bi rada, da zna sam zaspat. Joka pa nikoli v osteljici, moram hitro potrkat.

Zdaj grem pa jaz tudi v mižule...

Neposredna povezava do sporočila: 1788
19.12.2006 8:55:12   
mojčika
Druga možna varianta za uspavanje, ki se je mi poslužimo malokrat, deluje pa...smo pokonci, dokler že skoraj stoje ne zaspimo, naj se igrata še kako uro, potem bo sam od sebe zaspal...ni vzgojna in pametna, ma za enkrat je pa tudi ok...ali  pa ga popoldan prej zbudita...Ti pa le pojdiuser posted image

Mi smo danes po dolgem času spet prespali celo nočuser posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
19.12.2006 9:42:52   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika
Mi smo danes po dolgem času spet prespali celo nočuser posted image

Super!!!

Mi smo ga pa danes žurali 100/h in sem čisto povožena. Naša bogica je očitno prvič bolna in bo morala malo odležat. Sem vesela, da je zdaj zaspala in lepo mirno spi. Bom pa tekom dneva verjetno malo poklicala pediatrinjo za kakšen nasvet.

Zvezdica, oh jej, se mi je vaš ati kar zasmilil. Mi na srečo prakticiramo, da dobi zadnjo flašo kar v posteljici in ponavadi jo dobi od atija. Ne vem, mogoče bi bilo čisto drugače, če bi bil ati sam doma. Pa TV je tudi en tak uspavalni faktor, ker imamo pač vse v eni sobi (zelooo vzgojno jauser posted image ).

Mi imamo pa 1 cm snegauser posted image !

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
19.12.2006 12:38:17   
barba
Zgleda, da nismo zboleli (trkam!)!user posted image user posted image user posted image  Dons ni videt nobene pikice, nikjer nobene vročine, punca je vesela, pa še pokakala se je v kahlo.user posted image user posted image user posted image  Vse je pojedla, zdej pa spi. Tud ponoči smo dokaj dobro spali, sam od pol polnoči do pol 1h sva gledale Na kraju zločina.user posted image
Tko, da sem jst lahko še na predavanja šla.user posted image  Sam sem bolj slabo sledila, ker sem kar naprej gledala, če me je tašča klicala zaradi user posted image .

Tale fora brez plenic je mal mim. In kako nej gremo pol na sprehod al pa v hribe?user posted image  Pa jst nej kar naprej skačem okrog nje in lovim drekce in brišem lužice.user posted image  Ja verjetno! Do 2 let bo v plenicah, pol se bomo pa čez poletje odvadil lulat v plenico in naročili novega pleničnika.user posted image user posted image user posted image

Marelica, držim pesti, da se čim prej pozdravite.user posted image

Zvezdica - tvoj pa res nima sreče z uspavanjem.user posted image Pri nas (trkam!) še ni imel takih težav, ker tud Meta ni še nikol tok histerično jokala. Če noče zaspat ponavadi mal TV z nama gleda, al pa jo kar v posteljo damo s kakšno igračo in vrtiljak navijemo. Do zdej je še zmeri vžgalo.
Ti kr pejd na večerjo, bo pa dedi kakšno nabožno zapel in bo Marcel v trenutku zaspal.user posted image user posted image user posted image

Grem kuhat!

LP, barba

LP, barba

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
19.12.2006 18:06:44   
*zvezdica*
Eya, po tvojem receptu (od Nenye je isti) sem naredila testo za cimetove zvezdice. Sedaj mi že ene4 ure počiva, ampak je masa tako mehka, da ni šans, da jo zvaljam. A sem kaj narobe naredila? Kako pa vidve to potem sušita...a v pečici, al kako?

Marcel in Zarja

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
19.12.2006 18:34:29   
eya
Poskusi dodat še malo mandeljev ali sladkorja v prahu. Jaz sem naredila sneg res trd, šele nato sem vanj vtepla sladkor v prahu. Mandelje sem pa čisto na lahno potem primešala. Pa še prej sem snega odvzela kake pol skodelice (take za čaj). Mogoče si ti imela preveč snega ali pa je bil premalo trd. Meni so sicer super ratale po tem receptu.
Sušila sem jih pa kar na pultu v kuhinji, čez noč. Lahko jih tudi v pečici pri eni slabi temperaturi, samo moraš pazit, da se sneg ne zapeče.

Neposredna povezava do sporočila: 1793
19.12.2006 22:59:18   
ksenija.
Končno se spet oglašam, malo sem vas prebrala za nazaj, pa ni glih dosti časa. V soboto smo bili v Lj. Na božičku. Zala in Blaž sta bila ful navdušena, paketi pa tudi tako veliki, sva preračunala, da so vredni vsaj 20 tisočakov.

V soboto zvečer sem prvič pustila našemu očku mala dva, da jih spravi spat, jaz pa sem šla na srečanje z marčevskimi ringarajevkami. Imele smo se res super, naklepetala in nasmejala sem se tako, da je bilo veselje.

Blažu se alergija še vedno ni umirila. V Lj je bilo malo boljše, potem pa je začel bruhati po sirupu in je bilo spet vedno slabše. V ponedeljek sva imela kontrolo, sva dobila namesto sirupa neke kapsule. Pediatrinja sumi alergijo na pršice. Sem danes še povprašala pediatrinjo na MON-u in je pisala, da je možna alergija tudi na mleko in pšenico. Me je kar strah, testirat pa ga trenutno ne morejo, ker je preveč pikast. Sploh več ne vem kaj mu naj dam za jest, pa tudi sama sem se zaradi dojenja marsičemu odpovedala. Blaž poje res veliko kruha in ga je jedel že pred nastopom alergije. Sem na čase že čisto ubupana. Da bi vsaj vedela na kaj je alergičen.

Dosti za danes, grem spat, ker smo včeraj ful slabo spali.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
20.12.2006 15:01:05   
Nenya
Joj, Ksenija, kolk se mi bogi Blažek smili, upam da boste kmal ugotovil kaj mu pozroča pikice, bogi mali user posted image .

No, mi mamo pa prvega zobka, oz, oster zg del je končno pokukal na plan spodaj. Smo pa bolj pri zadnjih.

Če pride testo preveč pocasto, jaz najraje dodam več mandljev (sem se navadila met eno rezervno vrečko vednouser posted image ), ker mi niso dobre če so preveč sladke, nisem jih pa še nikoli čez noč sušila, bom probala. Mam tud en recept za super kokosovo potico, testo je čokoladno, pa kokosova fila, če bi kera rada recept, ji ga rade volje napišem.

Barba, uff za Meto, držim pesti, da res ni škrlatinka ...

No mejte se lepo. Vsem bolančkom čimprejšnje okrevanje!

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
20.12.2006 19:26:13   
Marelica
Dober večer!

Nam je vročina padla, ampak smo sitni bolj kot ponavadi. No, po obilnem kapljanju iz nosa je najverjetneje samo običajen prehlad. Joj, prav zoprno, kako ima nonstop zabasan nosek.

Ksenija, močno upam in držim pesti, da Blaž ni alergik in bodo njegove tegobe minile kot so prišle! Pa res ne moreš verjet, kako ti ubogi malčki vse možno dobijo in koliko je tega procentualno. Skoraj vsak otroček nekaj stakne.user posted image  Jaz bi vse najraje kar nase vzela, če bi bilo le možno. Samo da bi bila tamala zdrava.

Nenya, čestitke za 1. zobek!!!!!!user posted image . No pa ste nas prehiteli. A je imela kaj problemov  ali je kar lepega dne pokukal? Ker naša nima še čisto nič zateklih dlesni... Upam pa da je ta padec odpornosti ravno zaradi zobka in da končno ugledamo kak beli špiček.

Sploh nimam energije kaj več pisat. Lepo se imejte in se pocartajte na toplem!

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
20.12.2006 21:59:48   
*zvezdica*
Danes pa niste prav pretirano čvekave user posted image . Mi smo se cel dan potepali... smo božična darilca nabavljal, pa k moževim staršem smo šli na kosilo...prav luštno je blo.

Ponoči je imel mali spet svoje vragolije. Od 3:15 do 4h je sedel v postelji in se smejal, vreščal, igral z dudo in se predvsem zelo zabaval. Midva pa kot dva mesečnika. Možek je potem spokal spat na kavč v dnevno, ker drugače bi bil cel dan povožen v službi...pa baje ni nič pomagalo, ker je bil mali tako glasen, da se je vse slišalouser posted image .
Očitno bomo mi res čisto zadnji dobili zobe! Bravo Mini za 1. špičkouser posted image . Marelica, a bosta Katarina in Marcel tekmovala za zadnje mesto? A je še kdo brez? Kaj pa Kristjan, a ima že kakšnega?
Možek pravi, da mali sicer sploh ne rabi zob, ker s čeljustjo tako močno grize, kot bi jih imel že polna usta. Banano pohrusta s tako brzino...pa vse koščke hrane lepo pomeljeuser posted image

Jah, piškotkom sem dodala še ful mandeljev in sladkorja...pa ni blo dost bolš. Mislim, da se mi je preveč ruma vlilouser posted image ..pa je blo vse preveč mehko. O zvezdicah ni bilo niti govora...so pa nastali eni taki kupčki. Možek je šel ravno testirat kaj je nastalo

BABEEE...  NOOOOROOOO!!!!! ....he he he...mi je spulil računalnik, da je tole napisal! Mmm sam so res hudooo dobri!

Kako kaj z zdravjem vaših mladičev? marelica, lepo da je s Katarino bolje. kako pa Meta? Upam, da z Blažem res ni kaj hujšega!

Kje sta pa danes čvekice Mojčika in Eya???

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
20.12.2006 22:11:47   
eya
Evo mene, sem ravno se spravla, da malo pokomentiram. Tudi midva z Žigom sva danes nabavila darila za vse domače, popoldne smo pa še obiske imeli. Sem pa prav vesela, da imam vsa darila, ker sva ponavadi vse zadnji ali predzadnji dan kupovala user posted image

Ksenija, upam, da je z Blaževo alergijo kaj bolje... Zakaj pa ga ne testirajo, na kaj je alergičen?

Za Katarino pa upam, da čimprej preboli virozo.

Nenya-jaz se priporočam za recept za kokosovo potico, če ni pretežak. Moram priznati, da še nikoli nisem pekla potice-kaj morem, če je pa mami specialist za potice in se jaz niti ne trudim. No, kokosove pa še ni delala.

user posted image

(je bila tale stran že čisto dolgočasna brez vsake slike in fotke user posted image

< Sporočilo je popravil eya -- 20.12.2006 22:13:42 >

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
20.12.2006 22:24:29   
Krista28
Živjo, tud jst sm bla zadnje dni aktivna, tko da sem sam na hitr prebrala. user posted image Mi smo v nedeljo zagledal prvi zobek!! Zdaj se pa že tretji sveti. Bil je res bogi 14 dni prej, tko kot je rekla Mojčika, sem pa danes kupila calgel za dlesni. Če bo huje, mu bom namazala dlesni. user posted image pa je lepo zdrav (trkam, da se kaj ne pokvari). Sam noska smo mel bogega (takrtat ko smo se dobile).

Upam da se vam mali pozdravijo, še posebej Blaž...user posted image

Dons se Kristjan vztrajno postavlja na kolena in se poskuša sam vsest, pa mu čist na konc mal zmanka in pade na trebuh...user posted image

Zvezdica, a si ti rumove kuglce delala? ha-ha user posted image Važn da je okusno, pa da se poje. Jst sm cookie pekla v soboto zvečer, pa jih ni več. Men so noro dobri.

Pri nas je bil pa dons tako sonce, da sem bla 3 ure zunaj. Je treba take dni izkoristit.

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

Neposredna povezava do sporočila: 1799
21.12.2006 8:33:06   
mojčika
Dobro jutro...

Ta čvekica ima te dni malo bolj slabe dneve, prsi bolijo, a ravno danes sem se potolažila, sem zjutraj ugotovila, da se stvar izboljšuje...

Sicer pa smo še zamašeni, zdaj res lahko rečem, da Just pomaga, en dan nisem namazala na čelo in pod nosek, pa smo morali čistit ponoči, pa tudi naslednji dan je bilo bolj zasušeno, potem pa sem ji spet namazala in se je spet cedilo bolj čisto...torej lažje za sčistit, spali smo spet lepše...

No danes smo pršli do prvih zlogov....BABA ABABA...user posted image smo se že fajn nasmejali...to pa je sigurno MAMA skozi zamašen nosekuser posted image

Sem ponosna listnica novega fotoaparata, božiček je nosil, Canona S3 SI, Eya zanima me, a uporabljaš bolj avtomatiko, a tudi s samostojnim nastavljanjem, bi te za kak nasvet prosila, ker sem si zadala, da bom fotkala po občutku in ne po avtomatiki...zdaj še nisem našla ravnovesja v svetlobi in bliskaviciuser posted image  Eh se bom, sicer bo pa dedek mraz prinesel še tečajuser posted image

Tako za zdaj, se danes še kaj oglasim...Kaj pa je za en dan danes, groza ne vem, prejšnji mesec sem mislila, da je že december, sem možu tako sramoto naredila, doma res čisto odklopim čas...user posted image

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?