|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
30.8.2006 21:28:04   
mojčika
A ja še to, zaradi kašic ne bo nič bolj sita, ravno toliko mleka še rabi, ko pa bo začelo črevesje predelovat še drugo hrano, bo pa sama pokazala da je sita, sem vprašala patronažno, če imam prav, da ta GH v bistvu še ne hrani in mi je rekla, da imam prav, črevesje ga zaenkrat skoraj nič ne predela... Počasi, sej zato pa je samo uvajanje...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 751
30.8.2006 22:37:22   
flecker1
No, napisala bom user posted image ritem hranjenja:
ob 5h 160 ml Beba2
ob 9h 100 ml GH-razne kašice
ob 12h po vstanju pa 150-170 ml Beba 2
ob 17h 150 ml Beba 2
ob 21h še zadnjič 170 ml Beba 2
. Kmalu bom večerne obroke menjala za rižolinota, gres z vanilijo od babylove kjer se zmeša samo z vodo, potem bom počasi uvajala zelenjavne, kasneje še mesne obroke (6.mesec), tako da bo zjutraj in zvečer pred spanjem še pila mleka Beba 2. No počasi mislim, ne takoj, user posted image
Mojčika, kako zgleda to napenjanje? Moji še nisem opazila, če bi kdaj napenjalo. Samo v začetku, ko je težko kakala, je bila božčka ko se je matrala in jokala. Sedaj normalno kaka, čeprav različne barve, user posted image Probaj dajat tudi od hippa sok od ananasa in marelice, namreč mehča blato, pa slivovo kašico in hruškovo-surovo...
Sedaj grem pančkat, lahko noč in lepe sanje vam želim

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 752
31.8.2006 9:52:18   
DrejcDrejc
Tudi jaz sem brala, da sploh v tej starosti je mleko glavna hrana - vse ostalo je bolj privajanje na okuse in gosto hrano, pa nova naloga za prebavo, sicer pa če otrok ne bi dobil mleka, sploh ne bi rasel.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 753
31.8.2006 11:02:10   
halena
Ko berem te vaše merice(doze) mlekca in GH me je kar začudilo..Ker dojim res ne vem koliko popije,ma glede kašic pa naša še zdaleč ne poje toliko!!!Sicer smo šele 2 dni nazaj začele z jabolčkom(prekuhanim in pretlačenim) in je vsega skupej pojedla 10 žličk-pa ne čajnih ampak tistih še manjših!To ni niti 10ml!!!-kje jih je šele 100ml?!Smo pa tut mi zdaj že 2 dni zaprti in mislim,da so jabolka..Tako,da bomo dali kako drugo sadje danes.Kje se pa dobi te rižolinote in pdb?-kakšno vprašanje,a?..-ampak res ne vem,v DM ali v navadni trgovini?

Pa še nekaj bi vprašala..A je kaka kašica,ki se meša z vodo?
                                      A bi lahko naredila rižolino(če se ga meša z mlekcem) z adaptiranim mlekom,glede na to da dojim in si ga ne bi iztiskala za začetek,ker potem je to en kup steriliziranja in še vsega ne bi pojedla in bi bil mlekec vržen proč..?Kakšno mleko pa je to?Povejte mi kaj več kako in kaj biti pozoren pri teh rečeh-a se to kupuje glede na starost dojenčka al glede na težo..?Mater sem zamašena,ne?user posted image user posted image

En kup vprašanj za prazen nič si bom rekla čez kak mesec..Ma sej zato smo pa tukaj gor,da se vse skupaj šlepamo počasi naprej!Čeprav vidim da ste nekatere res non stop gor!Kako vam rata?Jaz imam kdaj taauser posted image ko zapoljnjen dan,da niti rač. ne vklopim..user posted image

Barba,moje sočutje glede vnetja..user posted image

Kako potem-meeting bo?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 754
31.8.2006 11:10:38   
flecker1
Naša je v začetku pojedla 10 žličk ali manj, potem 30ml, nato 50, potem sedaj 100ml, včasih manj. V dm imajo od milupe kaše za pripravo z vodo, pa od babylove od dm imajo mlečna kaša z vanilijo ki se pripravlja z vodo. Vse sadne uporabljam samo sadje brez dodatkov adaptiranega mleka, sadje skuhanega v kompotu, to dolijem v kašico.. Jaz raje pripravljam tiste kaše kjer se pripravlja z vodo, kot pa z melkom, ker se mi zdi preveč dela ko moram zmešat z adaptiranim mlekom, potem še dodat kašo, rižolino,...user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 755
31.8.2006 14:43:53   
mojčika
Napenjanje: to pri nas poznamo že od rojstva, pomeni, da želi kakat, se napenja, da bi kakala, pa ne gre... to pripelje do tega, da ko pride čas za hrano, želi jesti, a se ji ustavi pri 30 ml, potem pa spet napenjanje, jamranje in tudi jok... če ji masiram trebušček, ji je všeč, če le začne kakati, ji pomagam z masiranjem anusa...

No danes se nam je uspelo ornh pokakati že zjutraj in smo dali krizo čes... sicer ni sitna, le poje še manj... Včeraj sem ji dala samo hruške in rižolino in je bilo ok, sem pa ugotovila, da ji nagaja tudi podravkin rižolino, vedno se ji ustavi, zato bomo od sedaj naprej vedno milupinega...

Halena kašice dobiš v DM, Šparu, večjih Mercatorjih, Mullerju, drogeriji TUŠ... skratka povsod, a so nekje dražje, do sedaj sem najdražje videla v Baby centru, najceneje pa v DM in drogeriji TUŠ, milupo pa bomo imeli tudi zato, ker pijemo tudi njihovo adaptirano mleko in v kašicah je isto, to je fajn, sicer pa vem, da nekatere raje mešajo kašice s svojim mlekom...

Kar se pa sterilizacije tiče, mi jo bomo počasi opustili, mogoče bom enkrat na teden dala skozi... počasi se moramo navaditi na ta nesterilen svet, sedaj bodo jedli in pri vseh nonah ne morem imeti vse sterilno, kaj šele, ko bo lahko jedla z nami kje zunaj, no to delam po lastnem občutku od prejšnjega tedna, sicer pa smo do sedaj sterilizirali vse in vsakokrat...

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 756
31.8.2006 14:50:27   
mojčika
A ja še to, po temeljitem pregledu avtosedežev smo se na koncu odločili za Baby confort, vozi se lahko v nasprotni smeri vožnje, da se ga lahko v pol in ležeči položaj, je od 6 meseca do 18 kg, dobil je pri AMZS najvišje ocene...

Maxi cosi smo izključili samo zaradi smeri vožnje, Romerje pa zaradi groznih cen, tako bogati pa spet nismo...

No če katero zanima, bodo od jutri naprej Baby confort tudi v akciji na spletu Baby centra, in sicer ceneje za celih 16.000, 46.000-30.000, mi smo ga naročili že danes, če pa nam ne bo všeč v živo, bomo šli zamenjat za Maxi Cosija Tobi...

Smo se pa za kilažo do 18 kg odločili zato, ker ga bo potem podedoval naš drugi načrtovan otročiček, Maya Marina pa bo dobila večjega...pa tudi varnejši naj bi bili sedeži, ki niso za velik razpon, čeprav je ful reklam, sedeži, ki rastejo z otrokom...pa še v ležeči položaj ne gredo...

No če bo kaka imela iste želje kot jaz, le predlog...user posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 31.8.2006 14:51:41 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 757
31.8.2006 17:26:08   
Anonimen
Pozdravljene!

S Kristino sva se ravno vrnili z dolgega sprehoda po Tivoliju skupaj z Neli in Livijo. Je prav pasalo.
Aja, glede meeetinga: če bo lepo vreme, potem drugi teden zagotovo pridem. Saj sva itak velikokrat tam.
Livia, naša user posted image  je potem doma jedla, tako kot se spodobi user posted image . Očitno je drugje preveč stvari za videt, pa ni časa za papcanje user posted image .

Uf, ene ste že napredene. Mi sploh še nismo dobili prvega pikca, o gosti hrani tudi še ne premišljujemo...

Naša je sedaj odkrila novo foro: ko ji dajem AD3 kapljice po žlički, se začne kremžit in stiskat usta skupaj. Očitno ji grenek okus kapljic ni všeč. Sem sklenila, da bom zraven kapljic dodala še malo mlekca, da se ji ne bo žlička čisto zamerila. Drugače bi znali imeti probleme z GH. No, bomo videli.

LP

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 758
31.8.2006 21:07:07   
mojčika
Mi smo danes popoldan papali hruško in sveže sljive kuhane v kompotku, zmiksano z rižolinotom, mmmm tresli smo se za še, sva se z mojo mamo tako smejali, me je za roko prijemala, da je šla žlica hitreje v usta...

flecker hvala za nasvet....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 759
1.9.2006 9:57:50   
Marelica
Fiu, danes je pa za mano en naporen dan! Mi je tamala vsake tolko nekaj sitkala in se neutolažljivo jokala, da sem jo že mislila k zdravniku pelat (no, saj klicala sem). Drugače pa se na momente kar smeje in je normalno ješča, tak da so rekli, naj jo opazujem in tolažim (saj to pa itak). Pa ni videt, da bi ji že zobki ven sekali, čeprav se obilno slini in kot nora gloda svoje grizalo.
Ja, GH je pri nas še vedno nekaj s čim se hecamo. Da prevedem: tamala se zraven smeje in se ji seveda zato zaletava, poje pa skoraj tolko kot nič. Tako da mama potem z veseljem te dobre kašice za njo poje Ponudim pa ji med enim in drugim obrokom, ponavadi, ko tudi midva z možem jeva kosilo. V bistvu se je samo enkrat zgodilo, da je jedla z užitkom, da je kar sama odpirala svoj kljunček (takrat je pojedla nekje 20 ml), drugič pa se pri isti kašici spet pači in smeje…pa jo razumi! Aja, do zdaj smo probali: Frutekove: breskev-riž, marelica-hruška in mojo domačo korenčkvo z riževo kašico. Sem ugotovila, da ji ni preveč všeč spreminjat okusov, ker se pri novem okusu drži kot da bi ji dala kislo kumaro v usta (pa take dobre so!!!). Gurmanka že očitno ne bo. Ja, zato se pa vašim gurmanom toliko bolj čudim, ko vas berem!!!

Mlečne obroke (Aptamil2) pa poje nekje 5x 100- 190 ml. Enih parkrat sem ji dala že tudi dve žlički Milupineve riževe kašice v zadnji obrok. Enako tudi danes, pa je kar nekaj v prazno hlastala in si na koncu izprosila samo mleko.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 760
1.9.2006 11:52:12   
mojčika
No marelica tudi pri nas je potekalo hranjenje tako, zabava, pljuvanje... No po 14 dneh, pa med papanjem zgledamo tako, danes sprobali stolček, seveda fulll podložen...user posted image

user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 761
1.9.2006 12:27:53   
mojčika
No tako pa zgleda MM, ko pride mama preverit v sobo, če še spančka...
user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 762
1.9.2006 22:08:07   
livia
Tale MM je pa tak corti s tole čupico. Mojčika, si me spomnila, da imam nekje na omari tudi jaz tole pikapoko, jo morem dol privlečt. Vsaj mislim, da gre za isto stvar. Jaz sem jo dobila k telegramu v porodnišnici.

No, imam nove mere za statistiko. Smo imeli drugo cepljenje. Malo smo pojokcali in se hoteli crklat, pa mami smo zdravnico zatožli, ki nam je pikico dala, potem je bilo pa bolje. Skratka, pri 4.5 mesecih tehtamo 5900g in smo veliki 63,5 cm.

Ankica, me veseli, da sta potem končno uspeli jest. Naslednjič lahko probaš dojit not v Čolnarni, ker ni šumov, pa jo mogoče ne bo tako firbec matral kaj dogaja okoli nje. :-)

Kot kaže, sploh niste resne za meeting. Očitno se bova spet z Ankico sami sprehajali. Tudi prav. user posted image

A ima katera namen it na kako telovadbo z dojenčkom? Jaz bom verjetno šla nasledni torek, t.j. 12.9. kar v Štorkljo LJ, potem pa oktobra v Vižmarje v Fitmami.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 763
1.9.2006 22:25:06   
mojčika
Tia  31. 3. 2006 (maychika)  user posted image

ob rojstvu: 3500 g, 50 cm
1,5 meseca: 4980 g, 57 cm
3. mesece: 6880 g, 64 cm

4,5 meseca: 7810 g, 67 cm 

Žiga 1. 4. 2006 (Eya)  user posted image

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54 cm
3. mesec: 5800g, 61,5 cm

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika)   user posted image

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina)
2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica)    user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm
4,5m: 7430, 64 cm

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1) user posted image

1. 3100g, 49 cm - rojstna teža in višina
2. 4090g, 53 cm - 1 mesec
3. 4780g, 56 cm - 2 mesec
4. 5780g, 61 cm - 3 mesec

5. 6500g, 64 cm - 4 mesec

Neli 9. 4. 2006 (livia)
user posted image

1. 2780g, 49cm - ob rojstvu
2. 3330g, 53cm - 1 mesec
3. 4110g, 56cm - 2 mesec
4. 4990g, 60cm - 3 mesec

5. 5900g, 63,5cm - 4.5 mesec

Meta 9.4.2006 (barba) user posted image

rojstvo: 3690g, 54cm
2.mesec: 4920g, 59cm
3.mesec: 5690g, 62cm
4.mesec: 7000g, 65cm 

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc) user posted image

rojstvo: 2950, 48
1. mesec: 3900, 53
2. mesec:4950, 56
3. mesec: 5600, 60 

Marcel 10. 4. 2006 *zvezdica* user posted image

rojstvo  2950g / 49 cm
1.5 meseca   4190g / 55 cm
2.5 meseca   5770g / 62 cm

Ajda  11. 4. 2006 (halena)
user posted image

rojstvo: 3040g/52cm
1mesec:4325g/55cm
3mesec:5620g/60cm

Manca   20. 4. 2006 (2mak)  
  user posted image
ob rojstvu: 3910g, 52 cm
1. mesec: 4710g, 55,7 cm
2. mesec: 5300g, 57,1 cm
3,5. mesec: 6170g, 61,6 cm

Lana  26. 4. 2006 (rozica11) user posted image

rojstvo 2680g, 48 cm
1. mesec 4100 g, 54 cm
2. mesec 4700 g, 58 cm
3. mesec 5975 g, 61 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979)  user posted image

1. 3450g, 53 cm (rojstna teža in višina)
3. mesec: 5980g, 64cm

4. mesec: 6700g, 69 cm

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica)   user posted image

Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 764
1.9.2006 22:29:47   
mojčika
Livia, ja ta pikapoka je iz telegrama, hvalaaa za corti...

Meeting, no jaz do Ljubljane pridem kdaj, a mi je fajn, da je nekje prostor za preobleči, ker iz avta pridemo čisto premočeni, ostanem lahko dve urici, potem pa spet hop v avto, da spet spimo, če se bodo petki prijeli, bom prišla tudi jaz, ma 10.00, mi je malo zgodnja, imam uro in 15 min do LJ, jaz sem bolj za popoldan, no če se boste zmenile kdaj tako, velja, popoldan tudi zato, da lahko grem obiskat še sestrico, ki pa je dopoldan v službi... No lahko pa povem enkrat, kdaj pridem, pa se dobimo kje na kavici, Tivoli bolj malo poznam, mi je pa zelo znan BTC okraj, le zakaj user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 765
1.9.2006 22:39:11   
mojčika
 user posted image  Livia: Potem mi je pa ena na RR svetovala, da v italiji kupim respiratorček Narhimel in to je zakon. Zadeva zgleda malo čudno, ker v bistvu ti s svojim vdihom preko cevke vsesaš šmrkelj ven. Vsakemu ko pokažem se malo čudi, ampak zadeva deluje, potegne ven ful šmrklov, pa še brez joka in v 3 sekundah sem gotova.

Livia, bom dodala tvoj prispevek, če bo zanimalo še katero od aprilk, imamo tudi mi tega, zakon, učinkovito in hitrouser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 1.9.2006 22:42:27 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 766
2.9.2006 22:00:09   
mojčika
http://www.nastja.com/OTROSKE-PESMICE.doc

Suša tu gori user posted image , ja kje ste... user posted image , dajmo dekleta, nas zanima, kako ste... user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 767
3.9.2006 11:55:00   
halena
Livia,tudi meni se zdi,da se je ta miting kar izgubil...Meni sicer petki ne ustrezajo,ker je takrat največji kaos v prometu,v dopoldanskem času se mi zdi pa nekoliko prezgodaj,da bi uspela vse to prištimat in spokat.Kaka 11.30 ura bi mi že bolj ustrezala in potem bi lahko tudi skupaj nekje sedle in pojedle kako pico ali kaj podobnega in bi bil lahko problem kosila tako rešen..Tivoli je krasna varianta!user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 768
3.9.2006 13:53:14   
*zvezdica*
Hej!

Pa sem se le prebila čez vse vaše objaveuser posted image ! Mi smo se vrnili iz morja. Marcel je res najbolj užival...kar vriskal je ves čas...sploh galebi so mu bili simpatični...pa seveda borovčki....predvsem pa plaža...polno pisanih dežnikov, blazin, ljudi....Sva mu kupila napihljiv kanu in ga vozila po plitki vodi...se je obnašal kot kak direktoruser posted image .

Vidim, da že vse pridno uvajate GH. Tudi mi bomo počasi morali razmišljati v to smer...za enkrat mu dam za probat le banano, jabolko...uf pa lubenico je zadnjič napadel...mu je bila res najboljša. Kar tresel se je, ko sem mu jo vzelauser posted image

A ima še katera tak problem...naš Marcel se ponoči zbuja na 2 uri, ali pa še pogosteje...po navadi se ne pomiri dokler mu ne dam za jest. Sem že mislila, da se mogoče zvečer n naje dovolj, zato sem mu zadnjič dala še Aptamil zvečer....niti približno ga ni hotel jesti...samo k moji joškici je silil. Meni se zdi to kar malo čudno, a nI? Pogosteje se zbuja kot pa ko se je rodiluser posted image . Meni se pa kar blede zjutraj!

Mojčika kako cortkana je MM v stolčkuuser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 769
3.9.2006 22:36:27   
mojčika
*zvezdica* tudi mi smo se zopet začeli zbujati, kar nekaj jamra v postelji, sicer se jo da utolažit in spi naprej, a mi je bilo tako čudno, ker je zvečer dovolj pojedla, bega me le hrana čez dan, 4x120ml in 2x 30-50ml kašice, a po mojem to ni dovolj za kilažo nad 7 kg... ne vem, kaj menite ve...

Da pa je še bolj čudno, je včeraj spala celo noč, utolažila sem jo z dudo in malo ššš, potem pa je noč prespala...vsak dan drugače, me prav zanima kaj bo danes, ta teden je vse zmedeno...Zbujanje 3-4x na noč do nič...

Danes sem ji čez dan v mleko dodajala rižolino, da bo bolj kalorično, količina pa ista, ker ji količine nikakor ne morem zvišatuser posted image

No ne vem, kaj pravite ve, je to premalo hrane, bi morala pojesti več, rastemo pa čisto normalno, kdo bi vedel...

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 770
3.9.2006 22:59:32   
barba
Ojla!

Sem hotla že včeraj nekaj napisat, pa mi je ta škatla 2xzmrznila.user posted image  Dons je blo itak cel dan noro.
Dopoldne sva z user posted image  dale user posted image  na avion in ga dobiva nazaj šele v petek. user posted image  Potem sva šibali k mojim in nato na tetino 50. letnico. Pol pa še ene frende pogledat, ki jih že ful dolgo nisva videle. Ura je bla 8, ko sva prišli domov. Sledilo je kopanje, flaška in najdaljše uspavanje do sedaj.user posted image  Cel dan skupaj ni spala več kot 1 uro. Tud gledat ni mogla več, pa je šele mal čez 10 zaspala.
Ma bo dolg ta teden brez mojga user posted image . user posted image
Bova z Meto bolj terenske, da bo hitreje mimo. Prideva tud v LJ na user posted image , če se zmenmo. Lahko v četrtek ali petek, ura nama pa ni tok važna. V sredo lahko popoldne, četrtek zjutraj imava cepljenje pol sva pa frej cel dan, v petek pa lahko dopoldne. Če ma katera čas, se lahko dobimo!

*zvezdica* - greste tud v četrtek na ceplenje? Glede spanja ti pa jaz lih ne morem dajat nasvetov, ker v bistvu nevem kaj pomeni zbujanje in hranjenje na 2 uri.
Mojčika - MM je ful luštna, pa kolk ma lask.user posted image user posted image user posted image  Naša je čist pleško proti tvoji čupki.user posted image
Halena - kašice od Milupe se mešajo z vodo. Naša jih obožuje.user posted image  Jaz jih kupujem v Mercatorju. Maš različne od riževe, do riževih s sadjem, ... Glede AM smo mi prej imeli Neastle, zdej mamo pa Novalac. Mi smo se odločil čist po priporočilih drugih mamic in lakarnarice. Probaš in vidiš kako ga prenaša. Začneš z 1, maš pa tud mleko proti zapiranju, polivanju, navadno in hipoalergeno. Mleko maš po mesecih. Pri Novalacu je 1ka do 5. meseca, 2ka pa pol naprej. Če do zdaj nisi dajala AM začni z 1ko, da boš user posted image  privadila nanj in vilda kako ga prenaša. Najboljš, da vprešaš v lekarni al pa pediatra.

GH - sem ji dala samo za probat hruško in je bla prej zunaj kot sem žlico odmaknila.user posted image  Navadila se je na jabolčni sok in kašico iz jabolk in korenčaka od Milupe. Jutri bova probali še frutek marelico. Smo bolj na počas z uvajanjem.user posted image  Drgač poje 5x 150ml AM na dan, vmes kašice, sok, čaj al pa vodo.

Se še spomnite, ko smo pred časom govorile kok je fajn ko še ni menstruacije? No, mene ja ta user posted image  reč po dolgem času spet obiskala. Na vso srečo nič ne boli (ker je pred nosečnostjo bolelo za popi..), sam lije pa kot iz škafa. user posted image  Groza!

Je kar dolgo ratalo!user posted image

Lahko noč
barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 771
3.9.2006 23:35:09   
eya
No, pa smo tudi mi z morja. Imeli smo se prav fajn, čeprav malega nismo nič namakali v morju, ker je imelo samo 22 stopinj. Je bilo pa zelo fajn, ker mi je dragi pomagal pri previjanju in animaciji malega. Od jutri naprej bom pa spet sama user posted image . No, samo do 4ih. Ampak je pa res luštn, ko smo v troje...

Vidim, da ste bile kar pridne s pisanjem, nisem (še) uspela vsega prebrat, upam, da ne bom kaj takega vprašala, kar ste vmes vneto predebatirale.

Z GH še nismo začeli, parkrat je polizal malo banane s prsta, pa sok od nektarine. Ampak to res čisto minimalno. Se mi zdi, da še to bolj zaradi tega, da je dobil moj prst v usta, da si je malo dlesni pomasiral.

Mojčika-fajn link si pripela, sem ravno na morju poskušala mal več prepevat, samo kaj ko se spomnim samo kake kitice, ostalo pa je že nekje daleč (ja, tud moj spomin je bolj tako-tako)... Imamo pa tudi mi tako pikopoko...

Kako pri vas izgledajo zobki, ko začnejo izraščat? Žiga ima na spodnji dlesni 3 bele pikice...že kar nekaj časa...tako da že dvomim, da je to to, ker noče zobek ven prilest...

Joj, punce, vas je tolk fajn brat... En  user posted image vsem in lahko noč!

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 772
4.9.2006 11:04:08   
mojčika
Glede količin hrane, razvijamo se kar se da lepo, motilo me je samo to, da se je iz enega nočnega zbujanja kar naenkrat začela zbujati 3x, ene par noči, no včeraj sem ji pa v mlekca dala po eno merico rižolinota v skoraj vsako mleko...Glej pa smo spali od 21.00-5.30 in potem še do 8.30... Nekaj vendarle bo na tem, da rabi malo več kalorij... Ne bom zviševala količine, samo malo kalorij bom dodala, bomo videli, v sredo se pa itak moramo zopet oglasiti pri pediatru, pa bom vprašala... Sama nikoli ne prosi za hrano, pa če bi jo pustila tudi 5 ur lačno, ona kar zaspi... user posted image
No sem pa brala, da ko se začnejo uvajati kašice, da lahko pride do tega, kašice ne dajo kalorij, dajo pa občutek sitosti, tako pojedo manj, ponoči pa zmanjka...
No pač eno obdobje v razvoju, sicer pa nam tako nič ne fali, da ne vem, kaj se sploh obremenjujem... user posted image

Danes zjutraj me je obšla huda manija, da hočem v njeni posteljici odvzeti stranico... njena postelja je čisto ob najini in ponoči jo vzamem k sebi, ker pa mož leži prav gosposko kot tudi Maya Marina, se sama zbudim čist zlomljena, zdaj pa sem ji znižala ležišče, da je v višini najine postelje, odvzela stranico in bo damica pri meni, pa hkrati bo tudi mami na komot user posted image , včasih je ponoči dosti, da jo samo malo pobožam in spi dalje, to se bo sedaj dalo brez vstajanj user posted image

Midva pa danes dava MM babici, joj imam kar slabo ves, že včeraj popoldan je bila tam, da sem šla malo v hribe (Blegoš), vsak vikend nekamuser posted image , no danes pa peljem možeka na masažo v LJ, drug teden bo imel 33 let in darilo je masaža, danes pa zato, ker sicer bo cel teden meni težil, da naj ga masiram, saj je v soboto ponoči od 3-4-ih zjutraj tekel v Trstu, dal vse od sebe in v eni uri pretekel 15 in pol kilometrov user posted image , zdaj ga pa vse boli, moja ušesa pa tudi... user posted image

Uživajte lep dan, jaz bom pa ziher kaj spet zapravila v LJ, pa čeprav čisto nič ne rabimo, ne morem si pomagat user posted image , no bom pa kake špangice kupla ali pa nogavičke, da se potešim...

Ja se res, kaj vam tudi nogavičke ne stojijo na nogah, mi imamo take od 9-12 mesecev, pa petka vedno zleze dol.
Čau

Danes praznujemouser posted image user posted image user posted image , joj kako beži čas...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 4.9.2006 11:10:45 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 773
4.9.2006 12:57:15   
DrejcDrejc
Joj, se tolk nabere za pisat... a vam lahk kar iz mojega dnevnika skopiram, če se kateri ne da brat, pa kar preskočite tale moj post....

Za malčkom je en dolg in pester vikend.
Petek: ati si je vzel še en prosti dan za družino, saj se s septembrom začnejo še treningi v klubu in se bomo po statistiki videvali v glavnem po osmi uri zvečer, morda kakšen dan že po peti popoldne in morda kakšno celo nedeljo. Vsaj tam nekje do konca svetovnega prvenstva. Danes se zato zame začenjata približno dva meseca samohranilstva… Pa smo se šli spet namakat v Podčetrtek, da bi še malček užival, prav fino brez gneče je bilo, Rene pa je bil nekakšne srednje volje – ni kazal ne veselja nad čofotanjem, niti nejevolje. Zadnje dni je bil nasploh bolj rezerviran, hitreje siten, kar sem pripisovala pripravljanju zobk (pa še prav sem imela). V treh urah na kopališču se je Rene dvakrat namakal v čofotalniku, nekaj časa pa sva ga v čolničku vozila po velikem bazenu. Čofotalnik pa se mi je zdel že pav kontaminiran, voda je imela vonj po kakcih in lulanju (ne vem, a jim  ni jasno, da bi ravno to vodo morali najbolj čistiti?), ampak kaj, ko je bila tista v velikem bazenu nekoliko prehladna, je pač malček s čofotanjem po svinjariji navajal svoje telo na razne packarije in jo nekaj tudi popil, ko je z rokami mahal po vodni gladini in ko sem ga enkrat premočno potisnila v Fredu… Seveda me je ves čas skrbelo, da ne bi bilo kaj narobe, a kot je videti, je kvečjemu nekoliko zmotilo njegovo prebavo, saj smo imeli nekaj dni naval prdcev, kakci pa so postali kar redkost že odkar je kakšen teden nazaj poskusil banano. Ampak glede na to, da berem o prebavnih motnjah pri dojenčkih, ki jim rastejo zobje, niti ni nujno, da ima to kakšno vezo z vodo. Po kopanju se je bilo potrebno seveda stuširat in dokler ni videl curka za svojim hrbtom je bilo okej, ko pa mu je postalo jasno, od kod voda na njegovi koži, pa seveda kremženje in alarm. Me zanima, kdaj se ga bo dalo navaditi na tuš, glede na to, da mu bo banjica kmalu premala, ta velike pa tudi ne bomo vsak večer nalivali (to pa je slabost komfortno velike kopalne kadi – da gre preveč vode in časa...).
Popoldne smo se potem zavoljo raznih opravkov še na veliko potepali po Celju in ob vsakem postanku sva bila oba z Renejem bolj nejevoljna, komaj sva čakala domek in mir.
                Sobota: maraton Logarska dolina! Rene je bil očitno najmlajši udeleženec in vsaka skrb, kako se bo na 17 km pohodu obnesel, je bila odveč. Štiri ure hoje po asfaltu sredi vročega dne je še najbolj zdelalo mene, ki že dobro leto nisem imela konkretnega gibanja. Renejček pa se je kot direktor prevažal v svojem Ferrariju, noge na štango, nekaj vriskanja – naj se vidi kdo je glavni, nekaj spanja, nekaj firbcanja po dogajanju na cesti, en daljši postanek za kosilo po flaši, pa nekaj nejevolje zadnji kilometer – in smo prišli skozi cilj. Dobil je svojo prvo medaljo (če ne štejem lanske, ko je bil na tem pohodu še v mojem trebuščku, ali pa tiste, ki sem jo dobila na vojniški karate tekmi ravno zato, da bi se lahko pozneje pohvalila, kako je bil malček v trebuščku, ko je mami tekmovala) in glede na to, kako zgodaj je začel, bo verjetno prekosil atija. No, pa že zdaj imamo polne police medalj in pokalov, kaj šele bo. Res je bil priden dečko in vsi so ga hvalili, kolk priden in lušten fant je. Na koncu sem srečala še Nevenko, sošolko s faksa, ki je menda ena prvih iz naše generacije imela otročka, zdaj dve leti starega sinčka Gala. Na nabito polnem avtobusu, ki nas je zapeljal nazaj v Luče, si je malček privoščil še eno flašo in zaplaval v spanec, ki je trajal vse do doma.
Nedelja: ne, piknika ne bomo organizirali, bomo raje imeli en skupen umirjen dan v domačem okolju. Rene se je končno naspal v domači posteljici, popoldne pa smo šli malo na zrak, posedat na kavico v senčko, na obisk je prišla babi, malo smo se povozičkali. Opoldne sem na veliko presenečenje našla oster rob na malčkovi dlesni in ponosno oznanila nov mejnik v njegovih dosežkih – zobki se prebijajo na plano! Zdaj vemo, od kod več tečnobe, mozoljčki po bradci, slinjenje, pokašljevanje, nemir pri hranjenju… Mazanje s hladnilnim gelom je pa kot vedno problem, saj mi ga prej poliže s prsta, kot pa ga uspem razmazati po njegovi dlesni. Popoldne smo šli do sosedove ograje gledat ovce in koze. Rene je bil sprva kar prestrašen, kar na jok mu je šlo, ko je bil čisto blizu živali, potem pa, ko so se začele oglašati, so se mu zdele pa že smešne in se je na ves glas smejal tem »be-e-e-e-jem«. Na spehodu smo se ustavili pri »prababiki«, na obisku je imela sosedo, svežo prababico, pa sta skupaj delali buc cuc Renejčku v vozek, se mu smejčkali in bili prav posrečeno razneženi. Malčku sprva ni bilo jasno, kako naj reagira,  pa je pogledal mene, preveril, kakšen izraz imam na obrazu, po mojem smehu sklepal, da je vse okej in potem raztegnil usta v nasmešek in jima začel čebljati. Mamica ima očitno res pomembno vlogo v malčkovem življenju.
Dojenje pa me spravlja zmeraj bolj ob živce. Že tako se mi zdi, da imam prave afriške povešene joške, potem pa pri skoraj vsakem hranjenju malček obrača glavo, se vrti, brca, leze, jaz pa joško za njim in željo, da bi imela vsaj 5 rok, da bi ukrotila vse to miganje. Postaja mi že skoraj nevzdržno, malček mora biti res na pol koma ali pa že pol sestradan, da bo mirno jedel. Vsakič znova rečem, da bomo pač večkrat flašo jedli, ampak potem spet poskusim, pa sem spet jezna, ker malčku ni prida mar za mamino papo, pa sem potem sitna in mu kakšno povem, mali se pa seveda smeje nazaj. Delno je to sigurno zaradi zob, ki ga bolijo ob hranjenju, ampak to traja že precej dlje časa kot problemi z zobki. Do sedaj sva se dojila dopoldne dvakrat, popoldne pa izmenjaje, odvisno od količine mleka in ješčosti, včasih tudi dvakrat flaša. Zadnji večerni obrok po kopanju je postal samo še cartanje, tistih nekaj požirkov je bolj za dober okus v ustih, preden ga odnese v spanje.
Spanje ima pa še zmeraj kraljevsko, tam nekje 10 ur skupaj, zadnje čase hodi že okoli 21h spat in se zbuja okoli 7h. Potem sledi še kakšna ura, dva ali tri, vse naprej je pa odvisno od dneva. Včasih je kar naprej zaspan, včasih pa prav nič.
»Schnippi Schnappi, ein kleines Krokodil« je pa očitno njegova najljubša pesmica. Tak simpatičen nežen nasmešek povzročim, ko jo zapojem ali mu jo zavrtim. Na sploh ima zelo rad glasbo in petje. Pojoče igračke in pojoča mamica so trenutno zakon. Najprej se nasmeje, potem pa začne čisto nežno čebljati zraven, kot bi prepeval. Zvoki ga trenutno nasploh zelo zanimajo. Zato najbrž tudi toliko čveka in kriči. Včeraj smo imeli kosilo, malček je bil zraven v svojem ležalniku in spuščal tako glasne in predirne zvoke, da bi lahko šipe pokale! Kakšen kričač šele bo, se sprašujem, a ga nič ne bolijo glasilke, grlo, saj je kot kakšen nori ptič, tako drobno bitje, pa takšne decibele spravi iz sebe. Je pa pravi falot, saj takoj utihne, ko prinesem kamero, da bi ga posnela.
Sedenje je zdaj tisti položaj, v katerem največ raziskuje. Prav samostojno in pokončno že zna sedeti v naročju, ampak ga po nekaj vaje raje naslonim nazaj na hrbet, ali pa mu podstavim roko na prsi, da se nasloni naprej. Pri pokončnih položajih ima zmeraj odprta usta, pa vsake toliko priteče kakšna mastna gosta kaplja sline. Nogice so zmeraj bolj aktualne, dvigne jih, zgrabi se za prste, se prekucne na bok. To najraje počne, ko mu dam kakšno veliko igračo na trebuh.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 774
4.9.2006 21:00:58   
mojčika
DrejcDrejc, vidim, da veliko hodite... konec oktobra, mislim da 29., bo moj možek tekel na ljubljanskem maratonu, jaz pa bom šla na tek malčkov z vozičkom in potem prehodit 10km, se mi pridružiš, oziroma, a se mi katera pridruži...user posted image
Moram te pohvalit, da si pridna za pisanje, pri tebi se pa res vprašam, a bo drugi otrok tudi deležen toliko pisanja...user posted image

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?