DrejcDrejc
|
2 mak, jaz se tu in tam kdaj spomnim na porod in se mi zdi, da je to bilo že pred leti.... tako nostalgično je vse skupaj, pa čeprav še ni dolgo od tega. Sem ravno zadnjič poslala svojo porodno zgodbo, da jo objavijo med ostalimi na RR. Se mi zdi taka lepa, nič strašljiva, to punce rabijo, da strahu otresejo, preden gredo rodit. Se mi je pa zdaj že dvakrat sanjalo, da rojevam drugega otroka, take hecne sanje, nič konkretne, samo velik trebuh, da mi teče kri ven... zdaj so te sanej precej bolj realne, pred porodom se mi je pa sanjalo, da mi mali kr čez popek ven roke in ige porine in pride tako ven, ha ha Kako se obnesejo plenice št. 4? Bomo tudi mi poskusili naslednji rundo, se mi zdi da so pamperske 3 ravno še na meji, Huggies so sicer rahlo večje, Baby love se mi zdijo pa še predebele, jih bomo pozimi nabavili. Tudi mi imamo knjigo To sem jaz. Ful je dobra, jaz sem si jo kar sama nabavila v začetku nosečnosti, ker je bilo že takrat kaj za napisati - imam do potankosti zapolnjeno. Le tistega družinskega drevesa še nimam, ker se še nisem s slikcami potrudila... Sicer pa pišem tudi dnevnik in ga bom verjetno enkrat sprintala in dala zvezat v trde platnice, tak da bo za spomin. Sem pač tak tip, saj sem že v OŠ pisala na kupe dnevnikov, jih imam po omarah za spomin, čeprav je to tako smešno prebirati. Steriliziram pa jaz še zmeraj in sicer tiste flaše, v katerih je bilo mleko. Za boljši občutek. Saj z dajanjem v usta dobijo marsikakšno svinjarijo v telo, ampak te bakterije, ki pridejo od starega mleka so baje nevarnejše, pa še zmeraj raje zmečem flaške v sterilizator in vem, da sem naredila prav. Kako so kaj vaši malčki mirni? Naš zdaj sploh noče biti več v vozeku, če je pri miru. Zdaj ne moremo več v miru it kam ven jest ali na pijačo, je treba malčka v roke vzet in se ukvarjat z njim. Ko se vozičkamo, še kr gre, ampak mora imet naslon dvignjen, tako da lahko gleda okoli. Sploh je postal ful živahen, kadar je buden, ga je eno samo brcanje, mahanje z rokami in čvekanje. Brca in maha pa tako, da včasih pomislim, da je že kaj narobe z njim - fuuuul močno, kr prestavlja ga zraven, cel je srečen, če se lahko od česa odriva z nogami, roke pa šibajo gor dol gor dol, pri čemer se včasih tako tolče po nogah ali po glavi, da je ves rdeč, pa ga zgleda nič ne boli... Zdaj ga je treba met povsod vsaj v polsedečem položaju, na rokah nikoli ni maral bit ležeče, zmeraj samo na rami, no zdaj pa bi rad ves čas sedel, zadnjič se je že sam iz polsedenja dvigoval v sedenje, ali pa tako, da sedi in je naprej nagnjen čez mojo roko, to mu je tudi všeč. Upam, da še ni prezgodaj, ampak saj pravijo, da ko otrok začne sam delati neko stvar, je vredu, samo siliti se ga ne sme, a ne? Rene pa ni maral morja - mu je bilo premrzlo. Tudi bazenček se mu na soncu ni segrel čez 28 stopinj in mu je bilo premalo. Tako da ni imel kaj prida od morja, le valovi so mu bili carski. Zato smo šli potem še en dan v toplice - taaaam pa je užival sto na uro! Smo ga dali v Fredov plavalni obroč in je praktično sam plaval po čofotalniku - ko je brcal z nogicami, ga je pač neslo sem in tja. mam slikce v albumu. Ja, je tako kot jaz, ko ne maram mrzle vode, hi hi. Bolj je topla, bolj uživam. Bomo zgleda bolj v toplice hodili, le upam, da ne stakne kakšnih glivic, zaenkrat ni bilo reakcije. je pa prav fajn, ko lahko gremo vsi trije skupaj v vodo - v veliki bazen pa smo vzeli napihnjen čolniček in se je vozil kot kakšen kralj, vsi so se mu nasmihali in se obračali za njim. mamice in atija pa seveda en sam ponos S hrbta na trebuh pa se še ne zna prevaliti, niti na bok se ne mara obračati. Se mi je pa zdaj že dvakrat uspešno prevalil iz trebuha na hrbet, ampak so za zdaj še osamljeni primeri. Očitno je bolj ziheraške sorte - kar še ne obvlada, rajene počne - je bolj po meni, ne po atiju, hihi Mojčika, tudi jaz sem za to, da se hrani zmeraj za mizo. Bom pa morala zaradi zgleda otroku tudi sebe disciplinirati, ko zmeraj kaj grickam kar med hojo po stanovanju. Barba, jaz ne vem, kako bi lahko Reneja navajala na popoldansko spanje - on ne bo zaspal, če ni zaspan, pa mu lahko ne vem kaj počnem. Urnik si določa čisto sam... Berem, da imate ene še kar patronažne na obiskih. Kako to? A ni to le par obiskov prvi mesec?