|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
25.8.2006 19:32:58   
rozica11
Hojla..

no Mojčika ko bo meeting te zagotovo povabimo pa še vse ostale tut, če boste za... da vidite ta prelepi Kranj od blizu user posted image .

No mi imamo kar nekaj težav s temi umetnimi mlekci, je bila par dni kar močno zaprta in to po Novalacu ki je proti zaprtju. Tako da sem prešaltala na comformil, ker naj bi baje vseboval ene probiotične sestavince. Bomo vidli kako bo, no itak smo pa dopolnili 4 mesece tako da bomo skočil na dvojko. Zdej smo poskusli dat kompot iz suhih sliv pa janežev čajček ampak se je stanje čist mal izboljšalo; se je revčka tako matrala dva dni da smo moral nekaj nujno ukrent.

K nam pride patronažna drug teden pa bomo vidli kaj bo rekla glede GH, tako da zaenkrat nismo še nič poskusli.

Vreme je bolj žalostno ampak nič zato, sej se bomo pa mal naspančkal, tut to paše. Ampak upam da bo kaj boljše ker bomo šli verjetno v zač. sept. malo na obalo pogledat, tako pogrešam tisti morski vonj in večerne sprehode ob morju...mmmm.

Ja ne vem kaj čem še napisat...grem mal premislt pa ko se spomnim se oglasim...čav čavuser posted image

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 726
25.8.2006 20:24:20   
livia
Hojla.
Smo spet doma. user posted image user posted image
Smo se imeli na dopustu tako fajn, da mi je prav žal. Neli je na dopustu začela spat čez dan, ponoči je pa že ob 20 hotela v posteljo. Danes pa doma popoldan ni nič spala, je pa vsaj ohranila navado z dopusta kar se tiče nočnega spanja, tako da že spi. user posted image user posted image user posted image
Prej smo se res namatrali. Zvečer sva jo uspavala tudi po eno uro in več. Sedaj pa ene 10 krat Metuljček cekinček in je že ni več. Je pa tudi res, da sem jo dala v spalno vrečo. Mogoče ji je tudi to všeč. Pa še ena sprememba je, duda je ratala njena prijateljica.

Pred dopustom sem dala kri za ščitnico in je spet nekaj narobe z izvidi. Morem it v ponedeljek k splošni zdravnici, da mi da napotnico za nuklearno medicino. Sumim, da je tudi to eden izmed razlogov, da mi počasi zmanjkuje mleka. Upam, da me bodo čimprej poštimali in mi najdli pravo dozo tablet, saj bi rada še malo dojila. BTW imam hipotirozo in že od srednje šole jemljem tablete za ščitnico, samo ta raven med nosečnostjo in po porodu (če dojiš) niha.

Mi smo danes šaltali na Aptamil 2.
V petek imamo 2 cepljenje, pa še ne vem ali naj pediatrinji sploh kaj omenim, da ji že dajem riževe kašice, pa da je jedla jabolko, korenček, hruško, slivo in banano.
Žal se v leharnah ne dobi več Plivit D3 kapljic, zato bom mogla začet z AD3. Upam, da ne bo krčev.

Ankica, ta teden, bi se pa lahko kaj dobile, a ne. Vidim, da si za torek že zmenjena, mogoče sreda ali četrtek. Pošlji mi kak sms.
Jaz bi na tvojem mestu kar šla na poroko. Če nočeš obremenjevat mame, se lahko obrneš na društvo Sezam, kjer imajo varstvo. Jaz jih imem namen izkoristit, ker sta mama in tašča daleč stran.
Kaj pa je blo s tvojo mamo?
Jaz se na mojo tudi ne morem več zanest. Je padla s slive in si zdrobila koleno. Danes je bla že drugič na operaciji. Zdaj bo še kakih 10 dni v bolnici, potem pa sledi 5 tednov, ko ne sme stopit na nogo in nato dolgotrajna rehabilitacija. Se hecamo, da bo Neli prej shodila kot ona. Žal je ona imela še največ feelinga za Neli, tako da sem sedaj brez njene pomoči.

Grem še malo poklikat po Merkatorju, ker imamo bolj prazen hladilnik.
Lp

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 727
25.8.2006 21:39:18   
mojčika
No kar se pri nas tiče spanja, smo tako kot pri Ankici velike zaspanele in redno dopoldan in popoldan kinknemo za uro ali dve, če se kopamo popoldan, ker včasih ne gre zvečer, pa tudi za dve do tri urice... Joj kako mi to paše, upam, da se ne bo spremenilo, vedno pravim, da je naša MM prav zato tak veselko, ker je stalno naspana in neutrujena...

Zaprtost mi vedno rešimo z zelo sladkimi instant kamilicami od milupe, če še to ne gre, takoj ko se začne napenjati, pomagam s kroženjem po anusu, kar z vlažilnim robčkom ali vatico, no eni si pomagajo tudi s termometrom, smo enkrat tudi mi pomagali tako... Nas vržejo s tira spremembe, prehod na mleko  2, začetek GH ..., no sedaj se je po enem tednu uredilo in kakamo vsak dan ali vsaj vsak drugi dan.

Ankica ti jo kar daj mami, sej vem, da ji sedaj ni bilo lahko, a po mojem ima tvoja mama jeklene živce, če je lahko prenašala svojo službo v ambulanti, jaz sem vedno rekla, da njim pa res nisem fovš, groza, kaj vse morajo tam prenašati..., če ti noč prespi itak ni problem, midva našo MM dava lahko za cel dan, je čisto zadovoljna, tudi spi kjerkoli , za ponoči se mi jo pa še bojijo vzeti, saj jih je strah, da po hranjenju ne bo spala naprej, če ji jo bo dal kdo drug, sicer pa če noč ne prespite, se pa itak lahko vrneta nazaj do njene ure...

Kaj vas tudi kaj roke bolijo, mene je začelo matrati zapestje, nosimo se zelo malo, a je MM že tako težka in drža pestovanja je vedno ista, upam, da bo kmalu bolj stabilna...

Livia jaz ji dajam kar Oleovit D3, ki ga dobiš po pošti iz Škofje Loke, s krčki se še ne upam poizkušati, saj nas vsaka sprememba najprej začne napenjati, je pa res, da je v adaptiranem mleku po mojem kar nekaj teh vitaminov in me ne skrbi toliko...

Rozica11 ravno prejšnji teden je k meni prišla prijateljica po vzorec Comformila, saj jih je Novalac popolnoma zaprl in še polivati so začeli, ker je bil tako zaprt, no jaz sem s Comformilom zelo zadovoljna in upam, da bo pomagal tudi vam...

Cepljenje, a katera ve, kako je kaj s cepljenjem za tuberkulozo in hepatitis, ki je neobvezno in samoplačniško, te bolezni se zelo širijo, sama sem kljub cepljenju dobila tuberkulozo, a če ne bi bila cepljena, ne vem, če bi še bila na tem svetu...

Barba super da smo tako na kupu, a ne, bi se res lahko enkrat vse zmenile, mogoče v Škofja Loki pri Maychiki, nam je vsem nekje na sredi, na kako kavico v centru ŠL, no groza, vabim kar namesto Maychike, no  sej nisem mislila tako...user posted image

Mi smo danes preživeli bolj stresen dan, starim staršem počasi zdravje peša in vsak dan je kaj novega, kaj češ leta delajo svoje...

Bodite lepo, se beremouser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 25.8.2006 21:46:43 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 728
26.8.2006 8:58:19   
DrejcDrejc
2 mak, jaz se tu in tam kdaj spomnim na porod in se mi zdi, da je to bilo že pred leti.... tako nostalgično je vse skupaj, pa čeprav še ni dolgo od tega. Sem ravno zadnjič poslala svojo porodno zgodbo, da jo objavijo med ostalimi na RR. Se mi zdi taka lepa, nič strašljiva, to punce rabijo, da strahu otresejo, preden gredo rodit. Se mi je pa zdaj že dvakrat sanjalo, da rojevam drugega otroka, take hecne sanje, nič konkretne, samo velik trebuh, da mi teče kri ven... zdaj so te sanej precej bolj realne, pred porodom se mi je pa sanjalo, da mi mali kr čez popek ven roke in ige porine in pride tako ven, ha hauser posted image

Kako se obnesejo plenice št. 4? Bomo tudi mi poskusili naslednji rundo, se mi zdi da so pamperske 3 ravno še na meji, Huggies so sicer rahlo večje, Baby love se mi zdijo pa še predebele, jih bomo pozimi nabavili.

Tudi mi imamo knjigo To sem jaz. Ful je dobra, jaz sem si jo kar sama nabavila v začetku nosečnosti, ker je bilo že takrat kaj za napisati - imam do potankosti zapolnjeno. Le tistega družinskega drevesa še nimam, ker se še nisem s slikcami potrudila... Sicer pa pišem tudi dnevnik in ga bom verjetno enkrat sprintala in dala zvezat v trde platnice, tak da bo za spomin. Sem pač tak tip, saj sem že v OŠ pisala na kupe dnevnikov, jih imam po omarah za spomin, čeprav je to tako smešno prebirati.

Steriliziram pa jaz še zmeraj in sicer tiste flaše, v katerih je bilo mleko. Za boljši občutek. Saj z dajanjem v usta dobijo marsikakšno svinjarijo v telo, ampak te bakterije, ki pridejo od starega mleka so baje nevarnejše, pa še zmeraj raje zmečem flaške v sterilizator in vem, da sem naredila prav.

Kako so kaj vaši malčki mirni? Naš zdaj sploh noče biti več v vozeku, če je pri miru. Zdaj ne moremo več v miru it kam ven jest ali na pijačo, je treba malčka v roke vzet in se ukvarjat z njim. Ko se vozičkamo, še kr gre, ampak mora imet naslon dvignjen, tako da lahko gleda okoli. Sploh je postal ful živahen, kadar je buden, ga je eno samo brcanje, mahanje z rokami in čvekanje. Brca in maha pa tako, da včasih pomislim, da je že kaj narobe z njim - fuuuul močno, kr prestavlja ga zraven, cel je srečen, če se lahko od česa odriva z nogami, roke pa šibajo gor dol gor dol, pri čemer se včasih tako tolče po nogah ali po glavi, da je ves rdeč, pa ga zgleda nič ne boli...  user posted image Zdaj ga je treba met povsod vsaj v polsedečem položaju, na rokah nikoli ni maral bit ležeče, zmeraj samo na rami, no zdaj pa bi rad ves čas sedel, zadnjič se je že sam iz polsedenja dvigoval v sedenje, ali pa tako, da sedi in je naprej nagnjen čez mojo roko, to mu je tudi všeč. Upam, da še ni prezgodaj, ampak saj pravijo, da ko otrok začne sam delati neko stvar, je vredu, samo siliti se ga ne sme, a ne?

Rene pa ni maral morja - mu je bilo premrzlo. Tudi bazenček se mu na soncu ni segrel čez 28 stopinj in mu je bilo premalo. Tako da ni imel kaj prida od morja, le valovi so mu bili carski. Zato smo šli potem še en dan v toplice - taaaam pa je užival sto na uro! Smo ga dali v Fredov plavalni obroč in je praktično sam plaval po čofotalniku - ko je brcal z nogicami, ga je pač neslo sem in tja. mam slikce v albumu. Ja, je tako kot jaz, ko ne maram mrzle vode, hi hi. Bolj je topla, bolj uživam. Bomo zgleda bolj v toplice hodili, le upam, da ne stakne kakšnih glivic, zaenkrat ni bilo reakcije. je pa prav fajn, ko lahko gremo vsi trije skupaj v vodo - v veliki bazen pa smo vzeli napihnjen čolniček in se je vozil kot kakšen kralj, vsi so se mu nasmihali in se obračali za njim. mamice in atija pa seveda en sam ponos

S hrbta na trebuh pa se še ne zna prevaliti, niti na bok se ne mara obračati. Se mi je pa zdaj že dvakrat uspešno prevalil iz trebuha na hrbet, ampak so za zdaj še osamljeni primeri. Očitno je bolj ziheraške sorte - kar še ne obvlada, rajene počne - je bolj po meni, ne po atiju, hihiuser posted image

Mojčika, tudi jaz sem za to, da se hrani zmeraj za mizo. Bom pa morala zaradi zgleda otroku tudi sebe disciplinirati, ko zmeraj kaj grickam kar med hojo po stanovanju.

Barba, jaz ne vem, kako bi lahko Reneja navajala na popoldansko spanje - on ne bo zaspal, če ni zaspan, pa mu lahko ne vem kaj počnem. Urnik si določa čisto sam...

Berem, da imate ene še kar patronažne na obiskih. Kako to? A ni to le par obiskov prvi mesec? user posted image

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 729
26.8.2006 12:13:19   
Anonimen
Pozdravljene!

Sem čisto frišno od frizerja, mi je končno ratalo iti. Zmeraj je kaj prišlo vmes, ali je mož delal, ali pa se meni ni dalo user posted image .

Livia, te pokličem, pa se bova zmenile za en sprehod. Upam, da bo vreme.

Drejc, po pravilniku ZZZS ima vsak dojenček do prvega leta starosti pravico do šestih obiskov patronažne, če je ptoreba pa tudi do večih (to potem določi zdravnik). Običajno pridejo 3-4x v prvem mesecu, potem enkrat, preden se uvaja gosta hrana in enkrat okoli prvega leta starosti, ko otroci običajno grejo v vrtec. Jih je pa treba za te obiske poklicat. Jaz se ravno zdaj pripravljam, da jo bom kontaktriala, da naju pride malo pogledat.

Za cepljenje glede turbekuloze dobiš pri pediatru napotnico za pulmologa na pediatrični kliniki v Ljubljani. Cepljenje je samoplačniško.

Naša tudi noče biti v ležečem položaju, najraje bi bila v položaju za podiranje kupčka, pa ji tega ne pustim preveč. Sem vprašala pediatrinjo in se v tej straosti, ko že lahko držijo glavico pokonci in jih svet okoli vse bolj zanima, lahko nekoliko dvigne vzglavje v vozičku, nosi pa se jih lahko tudi tako, da so s hrtom obrnjeni proti našemu trebuhu, da torej gledajo naprej, z eno roko se podpira ritko, z drugo pa drži čez trebuh.
Naša tudi brca kot zmešana. Včasih mislim, da bo zibka razpadla user posted image user posted image user posted image .

Kaj boste delali čez vikend? Mi bomo danes ravnali posteljo user posted image user posted image user posted image , šli na kakšen sprehod, torej počivali, jutri gremo pa na obiske h dediju. Nismo bili že kar en čas.  

Lep vikend!

(odgovor članu DrejcDrejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 730
27.8.2006 15:19:44   
maja979
no pa da je jaz napišem nekaj vrstic - končno.

danes je našuser posted image  Gaber star 4 mesece. bravo mi. morm povedat da je zelo priden. v mleko sem mu že dala malo riža in zelo rad je. pa tudi banano sem mu že dala, pa breskve. je vse pojedel. če mu delam riž mu dan kar v navadno mleko, ker se mi zdi da po milumilu bolj bruha kot po navadnem mleku. pa končno je začel piti čaj. po žlički bolj težko jemo zaradi ustnice ampak nekako se potrudimo da gre. je ves srečen ko vidi žličko s katero ga hranim.
pa tudi korenčkovo juhico sem mu dala in se je kar razburjal ko mu nisem dala več, tako da je kar jedel in jedel. pa je na koncu bilo več na slinčku kot v ustih.

včeraj smo mu šli kupit nekaj cotk ker jih je že kar nekaj prerastel. šli  smo v ljubljano v citypark v H&M in morm povedat da smo ful velik stvari dobil za deset jurjev tako da bomo še šli.

dobili smo datum za operacijo: 11. oktober. tko da se počasi bliža operacija.

začel se je ful slinit in pa vse daje v usta, pa moj prst bi kar pojedel. mislim da bo dobil prvi zobek. malo se mu že pozna belo na dlesnih. no bomo videli.

imamo že okrog 6700g in dolgi smo okrog 69 cmuser posted image

no zdej se je pa zbudil.
gremo jest banano. 

zbiram kode čajev 1001 cvet

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 731
27.8.2006 15:39:51   
maja979
nekaj sem še pozabila vprašat. katere baby kekste ste dale svojimuser posted image . jaz bi mu dala kekse med banano pa ne vem katere ( a je važno a so z glutenom ali brez ). kaj pa pšenični zdrob mu lahko dam?

zbiram kode čajev 1001 cvet

(odgovor članu maja979)
Neposredna povezava do sporočila: 732
28.8.2006 7:15:12   
Marelica
Oj, dodajam podatke za statistiko:

Marelica; 4,5m:7430g, 64cm (čeprav sem jo doma izmerila 67cm, pa ne vem no, kje sem cele 3 cm zraven namerila !??!) No, sicer smo pa zdaj spoznali že enih par polletnikov in se Katarina lahko kar mednje pomeša, skoraj ni videt razlik. Sicer pa že večino stvari nosimo tako velikih. Seveda je Katarinca dobila tudi pikico in skoraj trenila ni. Je bila ekstra dobro razpoložena. Je pa zato doma izjokala svojo bolečino in se mi je revica ful smilila.

Voziček smo tudi že nabavili. Smo za 35 jurčkov dobili rabljenega Chiccota, ki je res kot nov in zelo praktičen. Jaa, pa puzle za na tla imamo po novem (hehe, ponavljamo za vami), človek ne jezi se. Tamala ni ravno navdušena nad njimi, ati in mami pa se ful rada igrata… Sem ravno hotela vprašat, če se vsi vaši malčki že sami prevalijo iz hrbta na trebuh in obratno?? Naša se še ne zna in ni videt, da bi jo zanimalo, tudi če ji pomagam. Zato pa toliko raje dela trebušnjake in se s pomočjo vseda. Je pa že zdravnica rekla, da je ziheraš po naravi, ker tako nežno glavico nazaj položi.

Ker je bil možek na dopustu, sem zdaj čisto ven padla iz novih tem. Bom drugič kaj pokomentirala…

Smo pa dali nekaj novih slikic v album!

Lep pozdrav vsem aprilkam in aprilčkom!

(odgovor članu maja979)
Neposredna povezava do sporočila: 733
28.8.2006 14:32:56   
mojčika
Tia  31. 3. 2006 (maychika) user posted image

ob rojstvu: 3500 g, 50 cm
1,5 meseca: 4980 g, 57 cm
3. mesece: 6880 g, 64 cm

4,5 meseca: 7810 g, 67 cm 

Žiga 1. 4. 2006 (Eya) 

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54 cm
3. mesec: 5800g, 61,5 cm

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika)  user posted image

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina)
2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica)  user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm
4,5m: 7430, 64 cm

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1)

1. 3100g, 49 cm - rojstna teža in višina
2. 4090g, 53 cm - 1 mesec
3. 4780g, 56 cm - 2 mesec
4. 5780g, 61 cm - 3 mesec

5. 6500g, 64 cm - 4 mesec

Neli 9. 4. 2006 (livia)

1. 2780, 49 - ob rojstvu
2. 3330, 53 - 1 mesec
3. 4110, 56 - 2 mesec
4. 4990, 60 - 3 mesec

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc)

rojstvo: 2950, 48
1. mesec: 3900, 53
2. mesec:4950, 56
3. mesec: 5600, 60 

Marcel 10. 4. 2006 *zvezdica*

rojstvo  2950g / 49 cm
1.5 meseca   4190g / 55 cm
2.5 meseca   5770g / 62 cm

Ajda  11. 4. 2006 (halena)

rojstvo: 3040g/52cm
1mesec:4325g/55cm
3mesec:5620g/60cm

Manca   20. 4. 2006 (2mak)  

ob rojstvu: 3910g, 52 cm
1. mesec: 4710g, 55,7 cm
2. mesec: 5300g, 57,1 cm
3,5. mesec: 6170g, 61,6 cm

Lana  26. 4. 2006 (rozica11)

rojstvo 2680g, 48 cm
1. mesec 4100 g, 54 cm
2. mesec 4700 g, 58 cm
3. mesec 5975 g, 61 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979) 

1. 3450g, 53 cm (rojstna teža in višina)
3. mesec: 5980g, 64cm

4. mesec: 6700g, 69 cm

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica)

Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 734
28.8.2006 16:05:05   
barba
Ojla!
Kok je fajn prit na RR in maš pri aprilkah kaj za prebrat.user posted image user posted image user posted image
Sem že včeraj zvečer neki prebrala, pol me je pa v ramo ful štihnil in nisem mogla nč več brat, kaj šele pisat. Včeraj ponoči sem poležala ramo - pojma nimam kakouser posted image , čez dan je blo kar vredu, zvečer pa cela puser posted image . Dons me tud ful boli. Tud nazaj ne smem pogledat.user posted image

Naša se tud še ne obrne sama na trebuh. Lih malo ji je treba pomagat. Drgač je začela na previjalni, ko jo odvijem tlačit v usta levo nogo. Desna niti ni zanimiva. Dudo si že kar nekaj časa sama daje v usta. Včasih ji celo rata za špago potegnit in namontirat dudo.user posted image  Dons sem ji dala "strokovno literaturo" kot jo ima MM od Mojčike (nisem čist ziher) in pravi, da je mmmm-zelo dobrega okusa.user posted image user posted image user posted image
Zgleda tud, da bo AM od Novalac-a vredu. Zaenkrat ga dobro prenaša. Končno ji bom lahko začela dajat GH.user posted image

Naju lahko daste v statistiko?

Meta 9.4.2006 (barba)
rojstvo: 3690g, 54cm
2.mesec: 4920g, 59cm
3.mesec: 5690g, 62cm
4.mesec: 7000g, 65cm

DrejcDrejc - Meta vstane ob pol 9h in pol je okol pol 12h ful zaspana. Sem jo prej pustila v ležalniku spat, zdej jo pa nesem v posteljo. Ne zdi se mi lih fajn, da spi v ležalniku, ker ni ravna podlaga. V postelji je drgač pa še dalj časa lahko spi in jst si lahko mal cajta zase vzamem. Sam zato jo navajam na en red spanja. V soboto je podrla rekord in je spala 3,5 ure.user posted image

Mojčika - jst sem tud zato, da se je za mizo. Dons smo šli gledat za stolček. V Lesnini je ena kopija triptrap stolčke (od enga privatnika) za 8jurjev. Bomo kar takga mel, tapicirala ga bom pa sama.

Uživajte!

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 735
28.8.2006 19:17:55   
halena
Ojla,punce!

Mi smo prispeli snoči domov iz morja.Bilo je pestro,skratka vse OK.Imam občutek,da Ajda šele zdaj kapira da sva mi2 njena starša!Pišem bolj na hitro,ker imam polno dela s pranjem cunj,z Ajdo in še obiske pričakujem.Tako,da za nazaj vas nisem še nič prebrala..Imam pa eno vprašanje:na morju sem uporabljala DMove čistilne robčke in na Ajdini piški so se pojavile rdeče pikice,najprej kot  nekakšni mozoljčki, zdaj so pa take pike,ki niso nič kaj prijetne na pogled.Bolijo jo sicer ne.Seveda sem robčke nemudoma opustila in jo potem nekajkrat umivala s kamilico  pa tudi z hrast.lubjem.Stanje ni kaj preveč boljše,ker jo še vedno potem čez namažem z hladilno kremco..Danes pa sem jo malo namazala z bepantenom,a je to uredu?Ne vem kaj naj naredim?Je imela kakšna podoben primer?Jutri bom pa poklicala pediatra,ker danes nisem dobila nikogar.Bom dala vprašanje tut na forum,ma vseeno sem prej sem vprašala..Hvala,hvala in ko bo čas se spet javim in kaj boljšega povem!Čau

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 736
28.8.2006 21:23:26   
mojčika
Tia  31. 3. 2006 (maychika) user posted image

Žiga 1. 4. 2006 (Eya) 

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika)  user posted image

2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica)  user posted image

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1)

Neli 9. 4. 2006 (livia)

1. 2780, 49 - ob rojstvu
2. 3330, 53 - 1 mesec
3. 4110, 56 - 2 mesec
4. 4990, 60 - 3 mesec

Meta 9.4.2006 (barba)

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc)

Marcel 10. 4. 2006 *zvezdica*

rojstvo  2950g / 49 cm

Lana  26. 4. 2006 (rozica11)

rojstvo 2680g, 48 cm
1. mesec 4100 g, 54 cm
2. mesec 4700 g, 58 cm
3. mesec 5975 g, 61 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979) 

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica)

1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 737
28.8.2006 21:26:33   
mojčika
Hi hi Barb, na slikci nismo mi, a tudi naša MM papa tako literaturo, če bo po mami, bo dobesedno požirala knjige user posted image , z lučko pod odejo, no sedaj, ko pa je na svet prišla naša MM, pa mama ni prebrala niti ene knjige, se mora malo popravit user posted image , če ne se bodo učenci zgražali nad svojo učiteljico slovenščine...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 738
29.8.2006 9:02:16   
Anonimen
Dobro jutro!

Halena, naša user posted image  sicer ne dobi rdečih pikic po teh robčkih, dobi pa takoj vneto rito, tako da robčke uporabljam izključno na obiskih in sprehodih. Bephanten je OK, če se ne bo izboljšalo, pa res najboljše, da Ajdo pelješ k zdravniku. Mi za vneto rito sicer uporabljamo Praško pasto, se nam bolje obnese kot Bephanten.

Ena je spraševala, kdaj se otročki začnejo obračati s hrbta na trebuh: od 3.5 do6.5 meseca. Tako da imajo še pooolno časa.

Pri nas so sedaj aktualne zavese user posted image user posted image user posted image . Nekaj zelo zanimivega mora biti na njih, ker vriska in se smeji, ko jih vidi. Pa v usta jih je seveda tudi treba dat user posted image .

LP

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 739
29.8.2006 9:58:33   
barba
Halena - mi smo imeli podoben primer. Najprej so ble rdeče pikice, pol pa kar vodni mezolčki pa jo tud ni nč bolel. Razvile so se glivice. Peljala sem jo k pediatru in dobila kremco na recept. Prej sem probala čisto vse od umivanja s kamilicami, hrastovim lubjem, bepanthenom, praško pasto in ni nič pomagalo. Če ji nič ne pomaga jo rajši pelji na pregled.

Mojčika - še en dokaz, da je moj spomin kot švicarski sir user posted image user posted image user posted image

Aja, nekaj novih slik je v albumu.

LP, barba

LP, barba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 740
29.8.2006 14:36:46   
mojčika
No še nekaj o avtosedežih, kupujemo, a se ne moremo odločit..

Katerega bi izbrale ve in zakaj? Težki smo že malo čez 7 kg, čez mesec ali dva bi rabili nov avtosedež... Kaj mi svetujete, oba sta dobila najvišjo oceno pri AMZS...

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=164976

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=166480

Po videzu me bolj prepriča Maxi Cosi, drugi mi je pa všeč, ker se ga da uporabljati tudi v smeri nasprotni vožnje in to, da bi ga uporabljali lahko že sedaj.

No pri nas je bila danes patronažna, kar tako malo na pogovoru o GH, nič novega, to, da je res sedaj po 4. mesecu, da naj začnem raje s kuhano, da je ne bo napenjalo...

Sicer se pa ne dogaja kaj novega, zopet se radi kopamo v bani, sicer mora biti v njej polno igračk...

Z vneto ritko nimamo težav, robčke smo probali veliko različnih firm, plenice tudi, še če kdaj nismo namazali, ni bilo nič narobe...

Ponoči ne previjam od 21.00-9.00, samo dvakrat je premočilo, a mislim da zaradi majhnih plenic, počasi bomo šli na plenice 4 (od 7kg do 18 kg).

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 741
29.8.2006 19:03:15   
halena
Hvala vsem,ki ste svetovale izkušnje!Zdaj jo bolj redno mažem z bepanthenom in se izboljšuje-hvalabogu.Je pa drek,ker je za take stvari najbolj fajn,da so na luftu..

Ko sem vas brala za nazaj,sem videla,da ste omenile 'častne' prvorojence in 'že vse videno' pri drugorojencih...Res zanimivo,sem namreč drugorojenka in sem velikokrat staršema očitala težo pozornosti,ki sem je bila deležna..Moja knjigica Prvi koraki ima par fotk (beri 5-7max),pramen las in na strani za hranjenje je napisan  datum s pripisom 'Naša Helena že je vse'.Medtem,ko ima moj starejši brat en kup enih fotk,celotno družinsko drevo s fotografijami vseh zraven,skratka vse in še več zapoljnjeno,plus pri hranjenju ima za vsako malenkost kar je dal v usta zraven napisan datum,koliko je tega pojedel in kako mu je bilo kaj všeč!-Ha!!!Pa naj mi še kdo reče,da je vsak otrok zase deležen enakih pozornosti..Tako,da jaz se tega zelo zavedam in vem,da pri tem ne bom delala razlik,zato tudi pri Ajdinem dnevniku,ki ga pišem še iz nosečniških dni,ne pišem redno in ne pretiravam,ker vem,da bom pri drugorojencu pisala z enakim navdušenjem in res samo dejstva in ne brezveznih nalaganj okoli njih.Moja mami mi pa že zdaj pravi,da 'saj bom vidla koliko časa bom imela-če se bom sploh vsedla in začela..'-sem trmasta po naravi in imam provokacije rada po eni strani.user posted image

Kar se GH tiče in vse teh patronaž..-jaz jih ne bom čakala!Tako,kot sem rekla-ko pridemo z morja...in danes sem Ajdi ponudila jabolko,skuhano kot kompotek in zmiksano v kašico.Super!Zelo je bila navdušena,kar tresla se je od veselja,nad okusom in na veliko odpirala usta,ko je videla,da jim gre žlička naproti!Jutri bom ponovila in popoldne dodala še banano  s svežim jabolkom..Pa tako naprej.Povejte kaj ste vse ve dajale na začetku vašim malčkom,da mi bo lažje,ker jaz bi ji že kar vse dala,ker mi jo je tako zanimivo gledat.Pa še to mi povejte,koliko časa po obroku mlekca pa jih hranite z GH,kako uro po tem je OK,kaj?Dojim jo na 2-3h.

Ja,za na morje smo imeli nabit avto,tako,da če bi nas na meji dali na stran bi zahtevala,da carinik nazaj popoka stvari tako kot so bile spakirane!!Mi smo se kopali v napihnjenemu bazenčku in sicer s toplo sladko vodo,ker je morska voda za dojenčke še preagresivna,to mi je povedal pediater.Pa tut vročina ni bila taka,da bi jo v hladni namakala.Samo enkrat sem jo imela samo v bodiju brez rokav,pa še to sem jo pokrila z rjuhico,ker je bila hitro mrzla v roke in nige.Več al manj sem jo imela v dolgih hlačah in rokavih.

No,ena je omenila da dojenje nima nič z izgubljanjem kg.S tem se ne bi strinjala.Sem tudi nekaj brala o tem in vem,da telo ponuca našo maščobico in ogromno tekočine,da proizvede mlekec.Potem je pa tukaj še telo,ki je pri vsakem drugačno in na tako velike sprememebe pri deformaciji vpliva vsako zase..-pa ne da bi bila pametna,sam tako piše!user posted image

No ravno sem prišla z morja,že plavam v menstruaciji..user posted image Fak,pa to tako boli kot prej!!Danes sem šla s termoforjem spat..user posted image

Tako,malo več in malo bolj na širouser posted image ooko!!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 742
29.8.2006 23:16:54   
2mak
Čisto na hitro se vam oglasim, toliko da vam pošljem en lep pozdravček. Moja damica se je približno pozdravila in ji nosek ne nagaja več. Ji je pa v strašno veselje (pa meni tudi!!!), da je odkrila roke in noge! Nog sicer še ne privleče do ust, se pa močno trudi. To pa tudi nekaj šteje, ne? Sem pa presenečena, ko pišete o obračanju na trebušček. Moja user posted image  se namreč obrača že vsaj 2 meseca! Čisto zares! Imam tudi posneto, tko da sem šla prav preveriti. Je pa res, da ni nikoli glave na stran držala, ampak jo je že prvi dan držala sama - jaz sem samo malo zraven držala roko za vsak slučaj. In so mi že zdravnice in sestre rekle v porodnišnici, da je zelo močna in pediatrinja mi je zadnjič rekla, da je zelo živahna za svoje mesece. No, sedaj še ne potegne vsakič ene rokice izpod sebe, ko se obrne. In s trebuha na hrbet ji tudi še ne gre.

Sedaj pa se grem pozabavat s fotkami - moram namreč izbrati tiste, ki jih bom dala jutri razviti. Mislim, da jih bo cca 200... Aj, aj, aj... A ne, da bom pri drugem otroku tudi tako pridna?! user posted image

Uživajte, mamice. Aja - a vaši partnerji tudi kdaj tole berejo?user posted image

Lp. 2mak

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 743
30.8.2006 7:16:52   
Marelica
Oj, BARBA z METO, pozdrav tudi od mene!!!

MOJČIKA, vidim, da tvoje kolajne deliš po kilaži. Smo postali drugi pri težkokategorcih, hehe. Mogoče bi bilo fer še malo po cm pogledat, da ne bojo šlankerji preveč zapostavljeni!

HALENA, mi uporabljamo DM-ove robčke, pa ni nič vnetja. Ja, očitno imajo eni bolj občutljivo kožico. Upam, da čimprej rešite!

MAJA979, ti pa hitro eksperimentiraš s papico. Vau, očitno imate dobrega jedca!!  Mi keksov in zdroba še nismo probali, ti ne znam svetovat. Za zdaj smo šele pri sadnih kašicah in riževi kašici (od Milupe) v mleku pred spanjem. Pa na žlico je samo enkrat jedla ful z navdušenjem, drugače se bolj igračka.

LIVIA, kako se kaj obnesejo AD3? Naša je imela prej stalno krče in zaprtje po njih, zdaj pa jih odlično prenaša.

MOJČIKA, , hehe, se boste morali malo več nosit, da se ti utrdijo zapestja. Meni je nošenje iz dneva v dan večji hec, čeprav se tamala redi. In potem se smejem tistim, ki jo imajo malo na rokah pa že jamrajo. Res je postalo super, ker se zdaj lepo sama tako gor drži in jo imam v ravno pravem težišću. Sem se pa zalotila, da jo včasih že vlačim sem in tja in preprijemam ko kako mačkico, pa ji vse odgovarja…

A odpremo še kako statistiko o zobkih? Naša še nima nobenega…

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 744
30.8.2006 8:30:32   
flecker1
Dobro jutro!
Čeprav vas redno berem, kdaj pa kdaj malo javim. No sedaj malo prej je naša user posted image popapcala jabolčno-bananino kašico vsaj 100ml. Tako imamo navado, zjutraj ob 5h mleko, ob 8h kašica, ob 12h, 16h in ob 20h mleko. Sedaj imamo samo 4 mečnih obrokov. Kmalu bom še navajala na zelenjavo, potem bo pa imela kosiloooo user posted image . Upam da bo rada jedla zelenjave.
Glede zobkov, mi še nimamo nič, čeprav se ful slini in ji paše, če ji drgnem dlesni oz. masiram.
Sedaj imam pa en veeelik mehurček v ustih, prihaja herpes user posted image user posted image user posted image . Ne najdem nobenega mazila za herpes, k zdr. se mi ne da iti in v lekarno tud ne, ko pa zuni ful dežuje in je mraz, user posted image
Joj, čez 2 dni pa bo šooola, moja prva bo postala prvošolka. Kak čas hitro gre.
Sedaj si grem skuhat kavico user posted image Fajn bodite
Aja, glede prevračanja, moja je začela že prej, ampak ni bilo zanimanja za to da bi redno prevračala iz hrbta v trebuh. Sedaj pa zmeraj to dela seveda na tleh. Nikjer več ne morem pustit same, kaj vse se lahko zgodi...Potem bo še kmalu sedela, plazila, hodila,...uh bo veselje gledati user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 30.8.2006 8:33:14 >

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 745
30.8.2006 10:23:51   
barba
Ojla!
Dons je vreme lih za RR brat.user posted image

Halena - lih včeraj sem ti dajala nasvete, pa je imela pri naslednjem previjanju ful rdečo rit.user posted image  Šla je spat ob 12h, se pokakala in zaspala.user posted image  Sem jo duhala, pa se mi ni smrdel.user posted image  Dons je že boljš.
Jst ji dam ene 15-30min po GH še mleko. Če sem ji takoj dala je pol čez neki časa mal bruhnila.

Glede kg pri dojenju je blo pri meni tako, da sem zlo hitro zgubila 2kg. Potem so moje kile obstale. Itak je odvisno od človeka, ene vse odvečne kg zgubijo, ene se bomo pa mogle še mal pomatrat.

2mak - moj user posted image  večkrat prebira RR. Ful mu je zanimiv kaj vse delajo ostali user posted image  približno isto staro.

Dons zjutraj, ko sem Meti pripravljala mleko sem kar debelo pogledala, ko je SEDELA v vežalniku. user posted image user posted image  Dala sem jo v ležalnik, ki je nekoliko dvignjen in jo privezala. Pol se obrnem h koritu, pogledam nazaj in ona čisto sedi. Sem jo polegla in user posted image  ona spet sedi. Frajla dela trebušnjake!user posted image user posted image user posted image

LP, barba

LP, barba

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 746
30.8.2006 14:15:26   
mojčika
Tia  31. 3. 2006 (maychika)  user posted image

Žiga 1. 4. 2006 (Eya)  user posted image

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika)   user posted image

2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica)    user posted image

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1) user posted image

Neli 9. 4. 2006 (livia)
user posted image

1. 2780, 49 - ob rojstvu
2. 3330, 53 - 1 mesec
3. 4110, 56 - 2 mesec
4. 4990, 60 - 3 mesec

Meta 9.4.2006 (barba) user posted image

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc) user posted image

Marcel 10. 4. 2006 *zvezdica* user posted image

rojstvo  2950g / 49 cm

user posted image

user posted image

Lana  26. 4. 2006 (rozica11) user posted image

rojstvo 2680g, 48 cm
1. mesec 4100 g, 54 cm
2. mesec 4700 g, 58 cm
3. mesec 5975 g, 61 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979)  user posted image

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica)   user posted image

1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 747
30.8.2006 14:24:28   
mojčika
Da ne bo razlik, no sicer po mojem okusu, lahko pa kaj spremenite...user posted image

Tudi mi praktično skoraj že sedimo, za šalo sem jo posedla in je sedela čisto ok, samo malo smo ravnotežje držali, patronažna je rekla, da je res močna...

Le hecajte se, a zato ker ne nosim veliko, da me boli zapestje, se to bo čist držalo, boli pa še zmeraj user posted image  No to je pa davek, da nimamo razvajenega otročička user posted image  user posted image  user posted image

Tudi mi se prevračamo še vedno le iz hrbta na trebuh, obratno pa ne in še to le čez levi bok, ji je pa zelooo všeč, če jo po postelji kotalim jaz, vriska na ves glas...

Včeraj nas je kar fajn zaprlo, no se kakala je, a jo je bolelo in napenjalo jo je, mislim, da bodo morale jabolka z jedilnika dol, smo pa včeraj probali kuhano bučko in riž s koruzo (milupina kašica), se ji je dopadlo...

A katera ve kak recept s suhimi slivami, za odvajanje... ne vem, a je ena tu pisala o temuser posted image , bi probala, vse te spremembe očitno delujejo en dan ok, drug dan pa spet ne...

No bodite sončno user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 748
30.8.2006 20:56:04   
livia
Marelica - Z AD3 začnem jutri eno kapljico, pojutrišnjem dve itd. ... potem bo pa v petek povedala pediatrinja koliko kapljic morem sploh dat, ker je Neli vedno več na flaši.

Mojčika, flecker in ostale, ki že dajete GH - prosim za nasvet glede GH.
Naš ritem je približno tak:
ob 8h jo dojim,
ob 11h jo dojim in ji dam še Aptamil 120ml,
ob 15h jo dojim in ji dam GH ali Aptamil 120ml,
ob 18h jo dojim in ji dam Aptamil 100ml,
ob 19:30h jo dojim in ji dam Aptamil in 2 žlički riža skupaj v flašo 150ml.
Neli sem najprej dajala sokca (jabolko, korenček, hruška, nektarina), potem sem ji razno sadje pretlačila v Milupovo riževo kašico (3 žlice riža in pač malo sadja). Včeraj sem ji pa naredila kompot iz jabolk in jih pretlačila, ter dodala samo 1 žlico riža, da je bilo vse bolj na bazi jabolka. Tega je pojedla cca. 100 ml, ampak sem imela po 2 urah občutek, da je že lačna. Zdaj pa ne vem ali ni sposobna tega še prebavit? Ponavadi je po samo riževi kašici zdržala dlje.
Povsod piše, da so začetki GH bolj okušanje in ne še hranjenje, a naši so okusi všeč in bi rada jedla, ker ko ji vzamem žlico se kar buni. A mislite, da bi ji mogla dat več jabolčne čežane, al naj dajem samo riž še nekaj časa? Napišite malo bolj natančno kako jih ve hranite (kdaj, koliko ml,...).

Meeting - kaj je zdaj z nami aprilke? Se bomo končno kaj dobile al kaj? Kot sem že enkrat omenila,predlagam, da se dobivamo vsak teden na cca. isti dan, kraj pa določimo glede na vreme. Jaz začnem oktobra 2x na teden s telovadbo skupaj z Neli, mislim, da bo ob torkih in četrtkih, zato predlagam recimo petek za naša srečanja. Kaj pa, če bi kar dorekli petek, 8.9.2006 cca. ob 10h v Tivoliju v Čolnarni. Kaj pravite? Vreme ziher bo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 749
30.8.2006 21:18:25   
mojčika
Livija, pri nas je tako, a moraš vedeti, da je to prilagojeno naši MM, njenemu ritmu in njenim količinim, vidim, da tvoja deklica poje malo več kot mi...

Vstanemo ob 8.30, takoj dobi čajček in čaka da mamica pripravi kašico, kuhan sadni kompotek, ker je nas sveže preveč napenjalo, in nekaj riževe kašice z ali brez okusa, mlekec (120ml) dobi ob 10.30 pred spanjem, po  spanju, ki je cirka dve urici, po spanju dobi spet čajček in mlekec (120ml) čez dve urici pred ponovnim spanjem, ko se zbudi dobi zopet sadno kašico, isti način kot zjutraj, samo nekaj drugega, mlekec spet pred počitkom..., za spanje ponoči mleko z dvema mericama rižeka v 150ml...

Včasih mleka ne poje vsega, kašice pa vedno nekje 50 ml..., ne maramo pa jabolk, ker jo ful napenjajo in zapirajo, tudi kuhane...

Upam, da sem bila dovolj natančna, sicer pa me še vprašaj...

Lahko noč

< Sporočilo je popravil mojčika -- 30.8.2006 21:28:52 >

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?