maychika
|
No, zdaj pa kar po spisku...pol pa spat...itak bo enajst preden zaključim. Mojčika - recept je bolj za bolečine v jajčnikih kot glavobol...spiješ kamilice, si naštimaš topel termofor (če ga imaš) se uležeš in zadremaš za kakih 15-30 minut...kar pomeni, da moraš to storiti takoj, ko MM zaspi. Razen, če jo medtem pomerka tvoj mož. S termoforjem si pa pač tisto območje jajčnikov spodaj greješ. Dobro je, če se čisto umiriš in skoncentriraš na dihanje...madona...kot bi te poslala rodit a?! hi hi Ja za srečanje meni vsaka ura odgovarja, če le ne bo naša miška takrat ornk zaspala. Jaz sem v sredo že nekaj zmenjena, mi pa odgovarja katerikoli drugi dan, tko da se kar zmenite, jaz imam do tja kakih 8 minut, tko da pridem, ko bo treba...samo vreme moramo malo spremljat. Pa bi se lahko za naslednji teden zmenile, če ste za... Tudi jaz sem si včeraj vzela malo časa zase in si privoščila frizerja. Sem imela že pravo šavje tam gor. Čisto sračje gnezdo, tko da sem že mogla it. Pa še izpadali so mi tako močno, da je kaj. Zdaj se je malo umirilo. Tudi naša Tia brca kot nora...sploh ko je na hrbtu in jo ogovarjaš...pol pa naredi tisto faco, kot da se ful potrudi z brcanjem, da se ji ja smejiš. Pa ko se nosi zunaj gleda dol in brca. Prava faca je... No maja979, operacija res ni več daleč. Saj po eni strani je bolje, da daste čim prej skozi. No, pa veliko sreče in sporoči nam kako bo šlo. Halena, tudi mi imamo DM robčke, pa so čisto v redu. Bepanten se mi zdi dobra krema, pa tudi praška pasta naj bi bila dobra. Sama je še nisem preizkusila, čeprav jo imam. K sreči ni bilo potrebe... Ena je rabila recept s suhimi slivami - ta je kao dober za prebavo: pol žlice ovsenih kosmičev, 150 ml vode, 1 olupljeno in drobno narezano malo jabolko in 4 sesekljane suhe slive. Vse to zavreš in kuhaš 5 minut ter zmiksaš v kašo...daje se od 4. meseca dalje. Ja za tele meetinge v Ljubljani vsak teden jaz ne obljubim, da bom prišla. Vsake toliko se vam prisdružim, težko je pa vsak teden utrgati čas za izlet na kavico v LJ. bomo videli no... Tiste, ki dodajate rižolino ipd k adaptiranemu mleku...ali ga dodate namesto npr. ene merice mleka ali ga dodate še dodatno zraven? Jaz bi pa prosila za kak recept kako pripraviti bučke. Sama jih ne jem in jih ne znam pripravljati, ne bi pa rada Tio naučila samo na tisto hrano, ki jo jeva midva. Naša je ene 5x na dan po 180ml + kašico tam nekje od poldne do dveh. Na morju sem s kašicami začasno prenehala. Smo imeli hude probleme s Tio in njenim odvajanjem in jih imamo v bistvu še zdaj. Dva dni ni mogla kakati in potem, ko je bilo vsega preveč, se je tako začela dreti, da nam je rezalo ušesa. Tašča jo je odnesla v prikolico in pleničko dol in glej ga zlomka...imela je zamašek iz blata, kar pomeni kot kamen trdo blato in tako oblikovano, da je preveliko (veliko preveliko), da bi ga lahko spravila ven skozi tisto odprtino. Pa jo je tašča 10 minut pedenala in ji s prsti pomagala malo po malo, Tia je jokala in kričala od bolečin, jaz jokala, ker se mi je pikica smilila itd.Skratka groza. In od takrat naprej ima tako trdo blato, da je groza. Skoraj vsakič joka, ko kaka, skoraj vsakič potrebuje pomoč in se napenja, da je rdeča kot kuhan rak. Prava ubogica. Zdravniki vsi rečejo sladke kamilice (kao mehčajo blato; mogoče če jih spije cel liter čez dan) in v skrajnem primeru glicerinske svečke, ki jih itak prej kot v minuti spet ven iztisne pa ni pol nič od njih. Edino včeraj in danes je bilo malo boljše, samo bi rabila kakšen nasvet, kaj še poskusiti za mehčanje blata. Ne vem no. Kasneje v Izoli je pa še vročino dobila zvečer in to 38,7 (je bil višek vročine) in smo se celo noč zbujali na 20 minut samo toliko, da sem jo pobožala in naredila ššššš. Popoldne je blo pa dobro. Kar nekaj. Tako da te kolikor toliko zastopim, čeprav si bila ti še 100krat bolj utrujena Flecker... V glavnem...zdaj ji ponovno uvajam kašice. Mi je pa stric rekel (je kuhar v bolnici Soča in imajo tudi tako majhne otroke, kot so naši in jim morajo kuhati), da ji lahko komot že dam kuhano belo ribo Ž(brez koščic) in belo meso kuhano (pač spasiraš in razredčiš), da sliv ne smem dajati (razen vodo), brokoli in cvetačo lahko, vendar brez stebelc - samo cvetke, špinačo ja, blitvo ne, ker je prevlaknasta, s tročnice ne, hruško in banano ne, korenček lahko, še boljše pa je če ga svežega naribaš in iz njega stisneš sok, krompir da, breskve in agrume kasneje, ker so alergeni, koleraba in zelena pa pogojno. Odvisno, če je otroku všeč okus, ker je zelo aromatično. To je vse česar se spomnim. Sem si zapisala v en blok, kjer si zapisujem malo kako in kaj ob kakih težavah, kaj kuhati ipd. za naslednjo nosečnost in za kasnejšo pomoč hčerki, ko bo noseča...a tio je še daleč...UPAM!!!! Upam, da se kaj znajdete iz tega in vam pomaga. Je pa tako...jaz si kar ne upam vpeljati dveh obrokov GH na dan. Ne vem zakaj. V bistvu sem pozabila, da to lahko in moram naresti. Bom zdaj se poboljšala in vsak dan dala sadje in zelenjavo. Danes smo jedli krompirjev pire. Jutri bo verjetno isto in malo ribe. Ne vem še. Ja tudi naši kaj hitro zlezejo nogavičke dol, ne glede na to kako velike so. Po moje zato, ker pa brca in brca pa z nogicami drgne ob podlago, pa se ji malo slečejo. No, 2. cepljanje mislim, da je za čisto iste bolezni kot prvo. Katera je omenjala eno pumpico posebno iz italije? Mojčika? Jaz imam navadno in NIIIIČ ne potegnem ven, pa še mala jo sovraži že na daleč. Ima pa poln nos, ker se sliši ob vsakem vdihu, kot bi hropla in se ponoči tudi zbudi zaradi tega. Če boš kaj hodila še v Italijo (jaz namreč ne grem nikoli)...ali bi mogoče lahko vzela eno pumpico zame, pa ti potem povrnem stroške. Bi bila ful hvaležna. Pa se itak kdaj dobimo v ŠK. Loki ali pa Idriji oz, Cerknem... Pliiiz... Tia se je ponoči res spet začela zbujati in to na dopustu. Prvih par noči je lilo kot iz škafa in se je dež ful slišal, ko je na prikolico padal. Tko da se je pol kar navadila se zbujat okrog treh (+- eno uro) in ga žurat. Zdaj ko smo doma, se pa spet počasi navaja na svoj ritem nazaj. Zdaj mi že tri ure spi in bolje da grem zraven, čene bo zjutraj spet pomanjkanje... Tako da zaenkrat bo to vse...upam, da je dovolj hi hi hi Lepo bodite in lahko noč...uživajte še tele sončne dni...bogve kdaj nam spet uidejo...za naslednjega pol leta. LP, M.