|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
3.8.2006 22:48:29   
Nannn
Cao punce,

Midve sva se pa danes potepali in ze zapravljali za jesen in zimo...sicer se nimajo ne vem kaksne izibre bo se treba pocakat...

Nasa punca se je pa prve mesece zbujala prakticno na tri ure vcasih se prej in se je skoz dojila...sedaj pa spancka ze celo noc pribl.do 6 ali celo do 7 potem pa se malo potegne...upam da tako ostane...zadnje dneve pa opazam da je ne morem vec odloziti da bi sama zaspala ampak mi v postelji tecnari in zeli da jo uspavam na rokah user posted image user posted image  se dobro da pride zvecer ocka domov da jo on uspava ker se mi ze rahlo mesa od tega...od kar jo dajejo zobki se to dogaja...bolj je cmerava...spi pa po dnevu skoraj nic user posted image  tako da je mami zvecer res kot cunja...se mi zdi da je vsak mesec manj spanja in vedno vec se je potrebno ukvarjati z njo...najraje plese na pesmico od Cukov mi gremo pa na morje user posted image user posted image  punca tocno ve kaksen cas je sedaj...

Se vedno ne mara skut user posted image  a ji naj dam popoldan kaj drugega?Zelenjavno zupo pa dva kroznika zmaze user posted image  ali pa kaksne makarone...

Punce a uporabljate kaj topljeni sir(Zdenka sir)?In pri katerih jedeh ga dodajate?

AlenkaIST thank you za seznam...se vidiva jutri user posted image

nemsis user posted image  zelo v redu preglednica....

puri upam da boste imeli tokrat kaj vec srece z vasimi otrocki in da boste uzivali v druzinskem zivljlenju brez tezav...

Hmmmm glede sedeza pa se sama ne vem kaj naj naredim...

Vsem mirno nocko...

Nannn

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
3.8.2006 22:53:35   
Nannn
O rija kva je tamali faca v tem stolu...noro kaksen dec...

lonja jaz se nisem probala z kumarami in niti nisem razmisljala da bi ji ze dala...bi pa tudi mene zanimalo...glede mesa pa sem jaz zacela z piscancjim in sedaj smo ze probali govedino...ampak postopoma in pocasi...sedaj dobi cca.2 na teden se malo meseka...

Nasa ze v trip trapu sedi kot kraljica tako da za nas tale sedezek ne pride vec v postev...je pa lep na pogled in tudi prakticen...

LP Nannn

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
3.8.2006 22:54:40   
rija
Nannn, jaz za pozneje itak mislim tripp trapa kupit....samo se mi je zdel za zdaj še prevelikuser posted image  Mislim, da bo mali še kaka dva meseca v tem stolčku....

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
4.8.2006 8:01:07   
AlenkaIST
user posted image  j u t r o user posted image

Moram še mal stvari skup vržt, pol pa kmalu odrinemo. Vreme je sicer za
popuser posted image  ampak za na pot pa tudi dobro. Ima kak dan časa da se skup spravi user posted image  Mi hočmo sonce!!!

Verjetno se še javim (če me ne bo čas povozil) drugače pa

LEPO SE IMEJTE PA NE TIPKAJTE PREVEČ. Spočijte si malo prste...
SE JAVIM OKOLI 19.8. če ne uidemo že prej nazaj.

Alenka & Sara
user posted image  

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
4.8.2006 8:34:59   
lumpy
Meta 22,
bravo že za drugi zobek.

Renan,
vi greste prav živet v Munchen ?

Srečica,
nova slikica, ka je šikan.

Lonja ,
tudi nova slika, frajerka. Glede prehrane nisem strokovnjak, ti pa iz izkušenj lahko odgovorim, kumare lahko daš, pa tudi malo kisle smetane ni kaj.
Meso smo mi pa najprej začeli prakticirat v juhi, pa zmiksala sem ga. Smo pa začeli s piščančjim, puranjim, zajčkom...

Alenka ist,
uživajte na dopustu.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
4.8.2006 8:55:10   
NRMM
Juuuuuutro vsem.

No pa je petek dan za metek, sicer kar precej mrzel (14 st)ampak je dosti bolje kot 34, meni osebno odgovarja, čeprav sem že pogledala po Marušini omari kje so žabice, ker samo za zokence bodo te temp.verjetno premalo, kaj pravite?

Zadnje dneve se bolj kot ne potepamo, včeraj je še ati prišel domov, tako da je bilo še večje veselje pri hiši, šli smo tudi na obisk moževi sestrični, ki je včeraj še bila nosečka, danes zjutraj pa je rodila user posted image  fantka, tako da je Maruša dobila družbo za igrat, ko pubec malo zraste.

Naše noči so postale zopet ok, zbudi se 1x na noč, ker ji pade duda iz ust ali pa je žejna. Zbudi se zjutraj nekaj čez 6, poje 200ml milupine sadno/riževe kašice, se malo pocartava in igrava na kar jo zmanjka in spi do cca 9, še dalje bi ampak vedno takrat kaka in jo tišči rita user posted image .

Rija me veseli, da je Til ok, obenem pa čestitke za 2 zobeka user posted image user posted image  (in vsem,ki imate nove zobke tudi čestitava), se je pa revček kar namantral za njiju, no ti pa tudi. Zdej pa se hitro naspat, dokler ne začnejo rast drugi.

Kumare sva midve jedle že na 3 načine, sicer ne v ogromnih količinah, preizkusili pa sva. Kumarčin zos, mlečne kumarice in kumarco iz solate. Najbolj všeč ji je bil zos s pire krompirjem. Napenjalo je ni nič, alergije ni.

Mesek sem ji pa najprej dala v telečji juhici (5,5 meseca) in to juhico tudi najraje popapca, potem je dobila popečenega piščančka na olivnem olju, pa zajčka v smetanovi omaki, govedino je že probala in tudi svinjsko meso v krompirjevem zosu. No sej pri nas smo preizkusili že res veliko, tudi hrenovke, tirolsko, piščančjo posebno, pašteto itd itd.
Mesek pa dobi 3-4x na teden, ker ga resnično obožuje in ziher še 1x na teden ribo kot pečeno ali kot omako s tuno.

Včeraj pa sem ji prvič dala za jest jagode iz vrta. Dedi je našel 3 in jih je z veseljem pojedla. Alergije zaenkrat še ni in mislim, da če jo do sedaj ni, da je tudi ne bo user posted image user posted image , sam kaj, ko je čas najslajših jagod mimo, no pa drugo leto.

To bo zaenkrat vse,ko se Maruša zbudi se porihtava in greva babici čestitat za rd in malo počvekamo, pa bo tako dan naokoli, ko bo prišel ati domov user posted image , čeprav mislim, da bova zvečer kar sami, ker bo šel mož najbrž ''zapit'' malega žlahtnika.

AlenkaIst hvala za razpredelnici poslani na mail, uživajte maximalno na morju, sem vam kar fauš  mal user posted image .

L.p.
Irena & Maruša

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
4.8.2006 9:09:04   
renan
dobro jutro!

mi smo vladimirja glih kar spet nazaj uspavali. me je zbudil že ob pol sedmih in ni hotel nazaj zapsati, čeprav je bil totalno zaspan. ponoči se je spet zbudil ob 1.00 in po polurnem cartanju izsilil cico. mislim, da ga 3. zobek muči, ker drugače se nikoli ne zbuja v joku...

til čestitke za zobekauser posted image

stolček iz ikee toplo priporočam. mi ga imamo v munchnu in je mali veliko bolj zadovoljen v njem, kakor v tem, ki ga imamo tu. tu je dobil en ultra moderen od storchenmuehle, vendar ga je tako težko za obrisat in mali kar naprej nekam dol leze v njem.

lumpy: do nadaljnega. tukaj smo itak bolj na počitnicah...

kumare: naš mali jih je kar tako. dam mu malo kumaro v roko, jo malo odgriznem in potem jo veselo sesa ter si drgne po dlesnih.

lep dan,

renan

< Sporočilo je popravil renan -- 4.8.2006 9:12:37 >

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
4.8.2006 9:40:49   
lumpy
Renan,
jaz sem pa ves čas imela bolj v mislih da ste tu doma , gor pa hodite kao na počitnice. Boš pa vseeno še naša, a ne, čeprav iz Munchna user posted image . Jaz tudi imam strica z družino v Munchnu, sem bila velikokrat na počitnicah gor, se mi je tako dopadlo - zdaj pa že dooooooolgp ne, kaj so že počitnice user posted image  ?

Tri trap:
mi smo pa tako nezadovoljni z njim. Doma imamo stolček za hranjenje od Brevija in je svetoven, tako za hranjenje kot za igro. Trip trap imamo pa pri prababici , ki ga veliko pazi, smo si ga sposodili, da ne kupujemo še enega, ker na rokah pa ne pustim da se hrani, naj se navadi reda, da je treba za mizo jesti. Pa je tako nesiguren, meni se zdi da bo kar padel ven. Pa mali že čisto samostojno sedi, ampak seveda je radoveden in se obrača na vse strani, pa na tla gleda... in jaz imam občutek da bo kar ven padel če malo rit dvigne. Tako da če ga hranim tam ga z eno roko držim z drugo pa hranim user posted image

Nas pa ne vem če tudi ne matrajo zobki ?!?
Zvečer je že zelo nemirno zaspal, pa se ves čas neki obračal, pa ves čas si z jezičkom dlesni drgne, pa zelo intenzivno grize tisto gumo, duda mu pa ne odgovarja, malo manj je...vstal je ob 7.00 ni hotel flaške je spil le 100 ml,...ne vem, saj že od 4. meseca naprej govorimo, če je kaj aha zdaj so pa zobki, mali pa star skoraj 7 mesecev pa brez zob user posted image

A vi jih pustite spati z dudo ?
Jaz mu jo vedno ven potegnem ko zaspi in tako ni navajen spati z dudo, pa ponoči ne fehtari za njo.  ( nasvet patronažne)

Pa tale internet me danes neki j... user posted image

< Sporočilo je popravil lumpy -- 4.8.2006 9:44:07 >

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
4.8.2006 9:48:33   
Anonimen
Jutro

No, mi smo spali po starem. Zaspala je že pred deveto in spala do petih in od šestih do devetih. Ob petih smo samo malce čaja spile.

Drugače pa smo jo danes kar lepo oblekli v body z dolgimi rokavi in v žabice. Se je kar lepo ohladilo. Včeraj ko pa smo šli na obisk k teti mojega dragega pa je bila oblečena v trenirkico, spodaj pa je imala body z dolgimi rokavi in žabice. Smo šli malce pogledati fanta, ki je en dan starejši od Klavdije. Sta pa kar lepo enako razvita in težka. Oba okrog 8,5 kg. Sta se tudi enako težka in velika rodila.
Si je pa Klavdija včeraj že izbrala fanta, saj se je non stop smejala Lukatovem bratu. user posted image

VSE NAJ NAJ user posted image user posted image user posted image TILU (PA ŠE ZA ZOBKE) IN VLADIMIRJU user posted image user posted image user posted image

Naša Klavdija pa že sedaj lepo skrbi za napet trebuh. Kadar koli je v ležečem položaju se dviguje. Jaz pravim da dela trebušnjake. user posted image

vj h90'o6nn b m   fvcgfrfjuzjghkubvukbvmzjvnvvvvvv m m lm omm, k

to pa je pozdravček od Klavdije

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 1884
4.8.2006 10:21:56   
Nyah*
Samo na hitro, imamo ceplenje (upam).

Nemsis, mi jemo sedaj Hipp 2, ne vec Aptamila, ga ni hotela vec. prihajam pa z Jesenic, za v tabelco.

Alenka IST user posted image user posted image user posted image  in hvala za tabelco, uzivajte na moju, kar se da!

Upam, da ste vecina zdravi (Rija, ste ok)!

Lumpy, user posted image user posted image user posted image  ti pa najbolj vestno odgovarjas na nasa vprasanja, pridna si, hvala! Od kod ti pa cas za touser posted image user posted image user posted image , sej vem, mas varusko zaposleno, da lahko na RR visisuser posted image user posted image , SALA!

Tasonka, saj tega me je najbolj strah, da nam bodo propadla prejsnja ceplenja, pa jovo na novo, hudo! Upam, da ne.user posted image
Kako si pa ti kaj? Kako sta uredila z dragim? Upam, da je bolje, kot je bilo, drzi se, veliko mislim nate!

Puri, tudi moj dragi je doma, a kaj ko je tako kislo vreme, pa hodimo pac bolj po obiskih. Je pa tko fajn, ko smo vsi trije po cele dneve skupajuser posted image user posted image . Drzim pestke, da bo na morju bolje kot prejsnjic!

Nic, gremo se piknit, pa se javim se kasneje!

Lep dezeven dan vsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
4.8.2006 10:52:55   
lumpy
Til in Vladimir vse naj, naj...

Nemsis,
no vidiš, super da sta lepo spale, se pravi da je bila včeraj le ena noč vmes z motnjami user posted image

Nyah,
držimo pesti da dobro opravite pri zdravniku in dobite pikico.
Sem pridna al, veš jaz sem taka hiperaktivna in se mi mora non stop nekaj dogajat user posted image , pa zjutraj prižgem računalnik in šele zvečer izklopim user posted image . Pa zjutraj najprej da se mali zbudi prečekiram, potem se greva ponavadi potepat pa ko prideva nazaj in se urediva spet, potem se pa igrava pa vse sorte lumparije počneva pa se sam zaigra in spet pridem k vam, potem pa skuham kosilo, pa pospravim, zvečer ga pa ima oči in spet sem pri vas.... približno tako pa je čas.
Le javi kako sta uredili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
4.8.2006 10:59:32   
srečica
Punce, neke pesmice sem našla,če si bo katera skopirala.

ČEBELICA MAJA
čin, čin, čin drežnica
ČUK SE JE OŽENIL
FRU - FRU
FSE KAR LAZI
GUSARSKA
HIMNA MEDVEDKOV IN ČEBELIC
HUDA MRAVLJICA
JEŽEK TEKA, TEKA
KAJ MI POJE PTIČICA
KEKČEVA PESEM
KJE SO TISTE STEZICE
LISIČKA JE PRAV ZVITA ZVER
MARTINOV LULČEK
METULJČEK CEKINČEK
MI SE 'MAMO RADI
MIŠKA
MOJ ČRNI KONJ
MOJ OČKA 'MA KONJIČKA DVA
NAŠA ČETICA KORAKA
OB BISTREM POTOKU
PLEZA, PLEZA NA DREVO
RAČKE
RDEČE ČEŠNJE RADA JEM
SIJAJ SONČECE
SINIČKA
SREČA NA VRVICI
STOJI UČILNA ZIDANA
ŠMENTANA MUHA
USPAVANKA ZA EVO
ZAJČEK
ZVONČKI IN TROBENTICE
JEŽEK TEKA, TEKA

Ježek teka, teka
in se kotali,
jabolka in hruške,
nabadati hiti.

Medved kosmatinec,
svoj brlog ravna,
z listjem ga postilja,
zaspano godrnja.

Urna veverica,
spleza na drevo,
lešnike nabira,
za zimsko lakoto.

Ptice lastovice
odletele so
v daljne tople kraje
tja krila jih neso.

MIŠKA

Jaz sem mala miška,
saj me vsak pozna.
Moja stara hiška
luknji dve ima.
Škrap, škrap, škrap,
grem z dežja pod kap.

Skozi prvo luknjo
veter se podi,
a pri drugi luknji
črni muc preži.
Škrap, škrap, škrap,
grem z dežja pod kap.

Včasih dežek pada,
mokro je povsod,
jaz pa mala miška
grem na dolgo pot.
Škrap, škrap, škrap,
grem z dežja pod kap.

ČUK SE JE OŽENIL

Čuk se je oženil, tralala,
sova ga je vzela, hopsasa!

Čuk sedi na veji, tralala,
sova na vereji, hopsasa!

Sova čuku miga, tralala,
dajva se vzemiva, hopsasa!

Čuk pa sovo vpraša, tralala,
kolko dota znaša, hopsasa!

Eno bučo vina, tralala,
enga petelina, hopsasa!

Vino bova spila, tralala,
bučo pa ubila, hopsasa!

LISIČKA JE PRAV ZVITA ZVER

Lisička je prav zvita zver,
pod skalco ima svoj kvartir.
Pa z repkom mahlja,
pa s kremplji prasklja,
pa vpraša, če je lovec doma.

Oj lovec pa na skal sedi,
nabito puško v rok drži.
Pa čaka na njo,
da ustrelil jo bo,
če le prikazala se bo.

Lisička pa je zvita bla,
pri drugi luknji ven je ušla.
Na hribčku sedi,
se sladko smeji,
pa jagrčku figce moli.

OB BISTREM POTOKU

Ob bistrem potoku je mlin,
a jaz sem pa mlinarjev sin.
Ko mlinček ropoče

in voda šumlja,
srce mi veselo igra, igra.

Če mlinček pri miru bi stal,
bi mlinar in kmet žaloval.
In otrok bi jokal

ter tožil glasno,
kako je brez kruha

hudo, hudo.

SIJAJ SONČECE

Sijaj, sijaj, sončece,
oj, sonce rumeno!
“kako bom sjalo sonce,
k sem zmeraj žalostno!”

Sonce zgodaj gori gre,
dekleta jokajo,
bi rade še ležale,
pa vstati morajo.

Sonce pozno doli gre,
pastirci tarnajo,
domov bi radi gnali,
pa črede nimajo.

SINIČKA

Sinička se je usedla

gor na drobno vejico
in je zapela

vsa vesela: cicicicido.

Oj, kaj že poješ,

ptička moja, pesem to lepo,
ko nam še zunaj

zima kima: cicicicido?

Sinička se je zasmejala,

rekla je tako:
pomlad s seboj

sem pripeljala: cicicicido!

ŠMENTANA MUHA

Šmentana muha,

kaj si tak suha?
Kdo te bo plačal?

Miha kovačev.

Prišli so, prišli, š

tirje poljanci.
Komaj so muho

vlekli po klanci.

Prišli so, prišli,

štirje mesarji
komaj so muho

suho zaklali.

Prišli so, prišli,

štirje debeli.
Komaj so muho

suho pojedli.

STOJI UČILNA ZIDANA

Stoji učilna zidana,
pred njo pa stara jablana,
ta jablana je votel panj,
sinica nosi gnezdo vanj.

Sinica zjutraj prileti
na šolskem oknu obsedi,
na oknu kljunček svoj odpre,
tako prepevati začne:

“poslušajte, učitelj vi,
kako se men pri vas godi,
vsi vaši dečki me črte,
povsod love, povsod pode.

Zalezli so moj ptičji rod,
in gnezda vrgli so za plot.
Mladiči tam pomrli so,
oči svetle zaprli so.”

“grdobe grde, paglave,
masti ste vredni, leskove!
Kdor v gnezdu ptičice mori,
ta v srcu svojem dober ni!”

HUDA MRAVLJICA

Bila je huda mravljica,
šest črnih nog je imela,
je migala, je vohala,
je čisto ponorela.

Bila je huda mravljica,
po trgu je hodila,
lončarju je čez piskre šla
pa vse mu je pobila.

In kamor koli je prišla,
so vsi pred njo bežali,
je pokalo, je stokalo
pod njenimi stopali.

Oj mravljica, požrešnica,
le kaj si naredila?
Še bika je pohrustala,
samo roge pustila.

Seveda, to je čisto res:
le kaj se bik šopiri?
Šest črnih nog ima mravljica,
a bik ima le štiri.

Če slišiš hudo mravljico
po svetu godrnjati,
obrni se in zbeži proč,
kar zmorejo podplati.
MOJ OČKA 'MA KONJIČKA DVA

Moj očka 'ma konjička dva,
oba sta lepa, lepa šimeljna,
cing cingel, cing congel,
cing cingel, cing cong,
veselo je moje srce.

Za enega jaz prosil bom,
da drevi v vas pojezdil bom,

cing cingel ...

Čez tri gore, čez tri dole,
čez tri zelene travnike,

cing cingel ...

Bom jezdil k svoji ljub'ci v vas,
prepeval, vriskal bom naglas,

cing cingel ...

Po celi vasi lučke ni,
pri moji ljub'ci pa so tri,

cing cingel ...

Ena gori do polnoči,
ta drugi dve do bel'ga dne,

cing cingel ...

Konjič pred hišo prileti,
se ljub'ca moja gor zbudi,

cing cingel ...

Z eno roko bo odpirala,
z drugo roko me objemala,

cing cingel ...

Konjiča bo dala v štalico,
mene pa v svetlo kamrico,

cing cingel ...

Konjiču bo dala šop sena,
meni pa vinca sladkega,

cing cingel ...

Konjiču bo dala pšeničice,
meni pa rdeče ličece,

cing cingel ...

MI SE 'MAMO RADI

Mi se imamo radi,
radi, radi, radi,
mi se imamo radi,
radi prav zares.

Planince imamo radi,
radi, radi, radi,
planince imamo radi,
radi prav zares.

Planinke pa še rajši,
rajši, rajši, rajši,
planinke pa še rajši,
rajši prav zares.

Pa še se bomo imeli
radi, radi, radi,
pa še se bomo imeli
radi prav zares.

Zakaj se ne bi imeli
radi, radi, radi,
zakaj se ne bi imeli
radi prav zares.

METULJČEK CEKINČEK

Metuljček cekinček,
ti potepinček,
kje si pa bil?

Pri majceni cvetki,
drobni marjetki,
medek sem pil.

Potem ko želoček,
poln kot sodček,
bil je nalit.

Sem rekel marjetki,
drobceni cvetki,
zdaj sem pa sit.

NAŠA ČETICA KORAKA

Naša četica koraka,
strumno in veselo,
drug za drugim,
v ravni vrsti,
zdaj gremo na delo,
drug za drugim,
v ravni vrsti,
zdaj gremo na delo.

Jurčku bomo pomagali,
hišico zgraditi,
da bo mogel svoje zajčke,
pred lisičko skriti,
da bo mogel svoje zajčke,
pred lisičko skriti.

Žiga, žaga, poje žaga,
rom, pom, pom, kladivo,
mi pa vsi najboljše volje,
delamo marljivo,
mi pa vsi najboljše volje,
delamo marljivo.

ČEBELICA MAJA

Nekoč, že dolgo je tega,
v deželi, res ne vemo kje,
živela je čebelica,
imela lepo je ime.

Vsi, ki so jo poznali,
so ji rekli maja,
mala, zvita in predrzna maja,
maja, ki leti, leti
kamorkoli se ji zdi.

Spet danes z nami tu čebelica je maja,
mala, zvita in predrzna maja,
maja, ki leti, leti,
maja, maja,
maja, o sebi kaj povej.

ZVONČKI IN TROBENTICE

Zvončki in trobentice,
mačice, vijolice
spet iz zemlje vzklijejo,
saj pomlad je tu.
Travica ozeleni,
vse v gozdu oživi,
kukavca spet poje nam
svoj napev ku-ku.

Mlada sem in dobro vem,
da ljubiti vroče smem,
saj pomlad napravi to,
da nam je lepo.

Zvončki in trobentice..

Tudi zame je pomlad,
pa čeprav več nisem mlad,
vendar v srcu čutim to,
pa mi je lepo.
Cingu cingu cingulin,
poje zvonček prek dolin,
zraven pa trobentica
trobi tra-ra-ra, trobi tra-ra-ra.

USPAVANKA ZA EVO

Andrej Šifrer

Vsaka zvezda na nebu zamiži,
teta luna prikima, se zasmeji.
Pogasili smo vse luči,
da naša eva lahko zaspi.

Pa naj zaspi in

naj skrije svoje trudne oči,
pa naj zaspi,

da se malo srce umiri.
In naj sanja le o lepih stvareh,
ko sonce zbudi jo,

na ustih bo smeh.

Vsaka zvezda na nebu zamiži
Evin kužek zalaja, se poslovi.
V kraljestvo škratov,

sanj in vil
jo nese sila nevidnih kril.

In že leti daleč

proč od tega sveta
od tega, kar ne razume

in kar ne pozna,
saj jo čaka svet,

drugačen od sanj,
kako naj svarim jo,

kaj rečem ji v bran?

Boj se ljudi,

ki ne znajo jokati,
ne gledajo v oči

in ne znajo stisnit dlan.

Boj se množic,

ki mahajo s pestmi,
šoferjev s klobuki,

nabitih na volan.

Vsaka zvezda na nebu zamiži,
teta luna prikima,

se zasmeji.
Pogasili smo vse luči,
da naša Eva lahko psst zaspi.

GUSARSKA

Sredi morja črna vihra,

sredi vihre črn brod,
sredi broda črna jadra,

sredi jader bela smrt.

Heja bumbarasa...

Grom buči in strela šviga,
zli valovi v dalj buče,
sedem gusarjev grozeče
morju kažejo zobe.

Pod palubo so zakladi,
sedem belih smrtnih glav,
v vsaki glavi sedem nožev,
vsak teh nožev je krvav.

Za kajuto pa igrajo
štirje divji gusarji,
dobre karte vsi imajo,
kapitan gre solo tri.

Kapitan pagata vrže,
vsa posadka obnemi,
kuhar mu ga s škisom vzame,
že mu glava odleti.

Bliža se jim oklopnjača,
kapitan veli na boj:
"kaj bo stara ta krastača,
hej, barabe za menoj!"

zdaj s kanona oklopnjače
prva kugla prileti,
krmilarju strga hlače
in mu bedra osmodi.

Še s kanona oklopnjače
ena kugla prileti,
na sred’ kotla s paštašuto
in ga v sončni prah zdrobi.

Vname se mesarsko klanje,
gusarji gredo na nož,
sam ostal le kapitan je,
kot poslednji, zadnji mož.

Hitro on cinžnolo vzame,
pod palubo pohiti,
s fajercajhom pulfer vname,
gusar z barko v luft zleti. Bum!

RAČKE

S prsti kljunček narediš
in s komolci poletiš,
z ritko migaš sem in tja,
gagagaga.

V krogu račka zdaj stoji,
urno, hitro, en dva tri,
vsakdo naj se zavrti,
gagagaga.

In če kdo je še zaspan,
in še siten in bolan,
naj bo račka vsaj en dan,
gagagaga.

Res lepo je račka bit,
v vsaki luži imaš za pit',
nikdar lačen vedno sit,
gagagagga.

To zares lepo je, če smo račke vsi,
radi se imamo, pa čofotamo
se vsak smeji,

gagagaga.

FSE KAR LAZI

Fse kar lazi po ten sveti

napni vüha zlo,
da boš čülo zaj zapeti

pesen visoko!
Tralala, tralala, tralalala, lalala,
tralala, tralala, tralalalala.

Dere sen jas mali bija,

te je lüšno blo,
kolca sem po hiš potaka,

varval mačkico.

Tralala…

dere so cigoni prišli,

te je bija joj,
te sen beža kak podgana f

parmo al za gnoj.

Tralala…

seden let sen hlače trga

po šolskih klopeh,
nafča sen se nekaj brati,

šteti do deset.

Tralala…

nije fsakši za gospoda,

žmeten zlo je vük,
deco f šolo phat je škoda,

rojeno za plüg.

Tralala…

zaj ste čüli, poslušalci,

kakši sen jas ftič,
vüha mon kak stori zofci,

samo v glovi nič.

Tralala…

SREČA NA VRVICI

Svetlana Makarovič

Tjaram-da-dam,
zlat je ta dan,

steci z mano kam.
Zmeraj z mano,

zmeraj moj boš,
tjaram-da-dam-dam.
Ko dobiš, kar si želiš,

nisi nič več sam,
tjaram-pa-dadi, nobenih skrbi,
srečo imač na vrvici.
Prijatelji vsi, tjaram-pa-dadi,
sreča na vrvici.

Tjaram-da-dam,

vsak načrt iz vetra je stkan,
v sivi beton svet je vkovan,
tjaram-da-dam-dam.
Stecimo kam, stecimo stran,
stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse,

je prostor nekje,
kjer trate še zelene.
Tjaram-pa-didi, vsa sreča in mi,
sreča brez vrvice.

KAJ MI POJE PTIČICA

Kaj mi poje ptičica,

ptičica sinička?
Dobra volja je najbolja,

to si piši za uho,
mile jere, kisle cmere

z nami vštric ne pojdejo.

Kaj odmeva mi korak,

ko po stezi stopam?
Dobra volja je najbolja,

bodi dan na dan vesel,

smej se, vriskaj, pesmi piskaj,

pa lahko boš srečo ujel.

Kaj mi potok žubori,

ko po kamnih skačem?
Dobra volja je najbolja

na vsej širni zemlji tej,

lica rdeča, smeh in sreča,

to zaklad je, hej, juhej!!

KEKČEVA PESEM

Kajetan Kovič

Kdor vesele pesmi poje
gre po svetu lahkih nog,
če mu kdo nastavi zanko,
ga užene v kozji rog.

Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
v drugi roki zlati smeh.

Bistri potok, hitri veter,
bele zvezde vrh gora,
gredo z mano tja do konca
tega širnega sveta.

Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
v drugi roki zlati smeh.

MOJ ČRNI KONJ

Moj črni konj ne rabi uzde,
uboga me brez vajeti,
čez drn in strn me varno nosi,
a meni se srce smeji.

Ran ran ran rani,
san, san, san, sani,
wan, wan, wan, wani,
kako drvi!
O-o, moj iskri vranec,
čez strmi klanec ko blisk zleti.

Moj črni konj ne rabi uzde,
uboga me brez vajeti,
pod noč ponese me k dekletu,
saj ve, da k njej se mi mudi.

Ran ran ran rani…

moj črni konj ne rabi uzde,
uboga me brez vajeti.
In če prerijo vso pretakneš,
ne, takega nikjer več ni.

Ran ran ran rani…

FRU - FRU

Aleksander Mežek

Dežna kapljica se v mavrici smehlja, fru – fru, fru – fru.

Rdeče jagoda malini šepeta,

fru – fru, fru – fru.

Zlatokljuni kos

prepeva na ves glas,
fru – fru, fru – fru, fru – fru, fru – fru (2x).

Dober dan, dober dan fru – fru.

KJE SO TISTE STEZICE

Kje so ziste stezice,

k’ so včasih bile?
Zdaj pa raste grmovje

in zelenre trave.

Bom grmovje posekal,

travico požel.
Bom naredil stezice,

ki so včasih bile.

Te stezice so lepe,

najlepša je ta,
ki me pelje do doma, kjer je mam’ca doma.

PLEZA, PLEZA NA DREVO

Pleza, pleza na drevo

en medvedek rjav,
sladkosnedek bi si rad

pehar hrušk nabral.

Toda ta neroda je,

čof z drevesa pal
in namesto sladkih hrušk

sebe s tal pobral.

RDEČE ČEŠNJE RADA JEM

Rdeče češnje rada jem,

črne pa še rajši,
v šolo tudi rada grem,

vsako leto rajši.

Tu nam prostor dajte

za naše mlade dame,
da bo s'jalo sončece

na naše mlado srčece.

Ti si lepa, ti si lepa,

ti si pa najlepša.
Ti si lepa, ti si lepa,

ti si pa najlepša.

čin, čin, čin drežnica

Čin, čin, čin drežnica,

kje so kozice,
gori na travici,

kjer ni vodice.
Hojaja, hojaja,

hojajaja. (2x)

sončece sije, dežek nam gre,
naš mlinar pa melje

brez vsake vode.
Hojaja, hojaja, hojajaja. (2x)

dekle je šivala vse brez šivanke,
fantič brez noge

je skakal čez planke.
Hojaja, hojaja, hojajaja. (2x)

HIMNA MEDVEDKOV IN ČEBELIC

Rad medvedek se smeji,
brunda, brundada,
dela, pa se ne boji
brunda, brundada.
Vse medvedka veseli, veseli,
kar narava ga uči
vse medvedka veseli, veseli,
kar narava ga uči.

Male pa čebelice,
zum zum, zum zum zum,
pridne so in delavne,
zum zum, zum zum zum.
Ko v naravo polete,

polete,
sončeca se vesele,
ko v naravo polete,

polete,
sončeca se vesele.

Naša je družinica,
zum zum, brundada,
vedno vedrega duha,
zum zum, brundada.
Ko odrasli bomo mi,

bomo mi,
taborniki bomo vsi,
ko odrasli bomo mi,

bomo mi,
taborniki bomo vsi.

MARTINOV LULČEK

Andrej Šifrer

Majhna svečka, ki ni iz voska,
prilezla je naš'mu

martinu iz noska,

majhnega noska.

V temi vidim dve majčkeni lučki
pa prilepim martinu,

en'ga lubčka na učki,

majčkeni lučki.

Martinov lulček, je kot metuljček,
je kot metuljček sredi trav.
Ko bo zrastel, ta mali lulček,
postal bo velik kot triglav.

Streha se trese, naš mulc pa kriči,
ko majhen zobek na svobodo hiti,

to pa boli!

Nobelovo nagrado bom dal za zaslugo
temu geniju, ki je iznašel dudo,

dudo za male.

A njegov oči zvoni po toči,
njegov metuljček zdaj živi v puščav'.

Martinov lulček, je kot metuljček,
je kot metuljček sredi trav.
Ko bo zrastel, ta mali lulček,
postal bo velik kot triglav.

Majhen lulček sredi trav,
velik lulček kot triglav.

Martinov lulček…
blagor martinu, saj njegov lulček
bo še metuljček sredi trav.

ZAJČEK

Zajček, al’ se ne bojiš,

ko od doma tak’ hitiš?
Skočim sem, skočim tja

in takoj bom spet doma.

V gozdu čaka lovec skrit,

ti ne veš, kako je zvit.
V grm urno se z glavo

bom potisnil, glej tako.

Zajček ljubi, čuvaj se,

kaj če v zanko te dobe?
Nič zato, saj lahko

bom pregriznil hitro jo.

Lovec pride, oj skrbno,

zajček, skrij se za drevo!
Čuješ pok, še en skok,

zajček mrtev je ubog.

Če katero zanimajo pesmice

Lep dan

Darja

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
4.8.2006 13:09:31   
shooo
srečica, ti si zakon!
ko bi se jaz imla amalce posluha user posted image

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
4.8.2006 14:38:45   
Anonimen
Srečica, odlično! A maš kej od tega tudi v kaki mp3 varianti mogoče? Bi se dalo kaj dobit? Ker jaz vseh melodij ne znam ali se jih pa ne spomnim.

Ostalo se pa kasneje javim.

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 1889
4.8.2006 14:53:09   
LE&TA
Srečica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , mi je lih falilo en kos besedila od par pesmic, res fajn da si nam to napisala, dans bomo samo pele s Tinkaro ker je tako grdo vreme pa še zaspat noče!user posted image

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
4.8.2006 14:53:47   
pikica*
O, super. Pesmice. Končno bomo lahko hudo mravljico odpeli do koncauser posted image . Zdaj bo Zoja lahko ob igranju na sint zraven še zapelauser posted image . Ampak tista pesmica o zajčku je pa kar malce krutauser posted image .

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
4.8.2006 14:58:33   
LE&TA
NR, kako nardiš kumaričin zos, a mi zaupaš recept?

Nannn, sirček npr. Zdenka jst včasih dodam papicam iz krompirja in kake zelenjave, namesto masla. Pa tud tko na kruhu sm ji dala.

A je katera že dala user posted image  puding, skuhan na alpskem mleku?

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
4.8.2006 15:34:46   
puri
No, samo da se poslovim spet za en teden. Jutri zjutraj gremo na morje in res upam, da ga bomo tokrat odnesli brez bolezni. Samo vreme je pa res zaničuser posted image , pa pravijo, da bo še cel teden tako, pa še morje se je zelo ohladilo. Prejšnič, ko smo bili je imelo 28 st., sedaj sem pa slišala, da ima samo 20user posted image

Alenka, uživajte na dopustu!

Zobkov mi še nimamo nič!

Le&ta, jaz včasih že uporabim alpsko mleko za kakšne stvari.

Lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
4.8.2006 15:52:22   
Anonimen
LE&TA jaz sem ga ravno včeraj skuhala in ji ga dala. Je pojedla kar dva.

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 1894
4.8.2006 16:09:17   
LE&TA
Nemsis, kateri okus pa si skuhala?

Vreme je za en k.... Tinkara mi je p akomej ob 16h zaspala, sicer je dopoldne že 1 uro, tko da zdej upam na 2. Pa grem tud jst mal počivat, sej za drugo ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
4.8.2006 16:18:56   
Anonimen
borovnice

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1896
4.8.2006 16:29:00   
lumpy
Puri,
srečno, z lepim vremenom in brez zdravstvenih težav.

Recept za kumarični zos pa tudi mene zanima?

Smo vsi danes taki bogi z vremenom vred. Midva sva tudi spala, jaz sicer samo pol urce , ampak je pasalo .

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
4.8.2006 17:59:03   
Anonimen
Joj naša je pa taka tečka.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1898
4.8.2006 19:53:12   
srečica
Joj, punce, danes ko pa vas ves čas pregledujem pa nobena nič ne napiše. ko me pa en dan ni gor pa imam za prebrat cel roman. Malo heca.. hihihi

Punce, daj povejte kaj se vaši otročti tudi že sami ob opori vstajajo? Naš sonček se že v svoji postelji prime za ograjo in stoji. Panika! Full me je strah, da ne bi padel in si kaj naredil. Pa ponoči se zbudi in sedi v posteljici. Kar sam se že dolgo vsede. Ne vem kam to vodi. na sedežni že hodi sem in tja pa seveda se sam vstane s pomočjo naslonjala in potem se drži pa gre. Groza! Kak me je strah.
Zdravnik nama je rekel, da pač malo prehiteva v razvoju, ker obvlada že vse kar morajo 1 leto stari otroci. Joj, joj, joj... Upam, da ne bo še kje hiperaktiven.

Lepo se imejte in se beremo.

Darja 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
4.8.2006 20:43:30   
rija
Da se še malo jaz javim.

Moj dragi pikec je nazaj: tak, kot je biluser posted image user posted image

Smo se danes cel dan potepali po Grazu in je bil en pravi sonček! Vsi so ga zopet cartali, nosili in on se je zopet vsem smejal....torej ni več bolan.
Smo pa bili v Ikei na kosilu in glej ga malega falotka: zmazal je dober kos lososa (vidim, da bo imel dober okususer posted image ) krompir in brokoli, ki se ju doma sploh ne dotakne. Pa ene 5 pomfritov je eliminiral. Je pa tudi res, da ta hrana v Ikeii nima nobenega okusauser posted image  Mogoče pa mu doma predobro kuhamouser posted image

Srečica: stolček smo ti nabavili in si ga lahko prideš iskat

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.