|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
4.8.2006 20:56:06   
renan
hvala vsem za čestitke. vladimir že spi. danes je bil en tečen dan. mali ni mogel veliko spati, nonstop se je prebujal. posledično sem tudi jaz nenaspana. mislim, da so zgornji zobki na pohodu.

srečica, naš še nič od tega sam ne dela. sedi lahko za krajši čas, vendar se raje takoj na roke vrže in tako telovadi. stoji lahko ob opori, vendar se sam še ne ve postaviti na noge. plazi se pa še vedno le v rikverc in kotali se tudi še vedno rad.

zdaj pa grem gledat clinta eastwooda....

lahko noč, renan

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
4.8.2006 21:23:24   
Nyah*
Ojla cvekice.

Se malo javim, preden grem se jaz spat, sem vsa zaspana, pa se ne vem, kolikokrat bo ponoxci nasa pupa hotla pit.

smo bili cepljeni, brez enega samega glasu kaj celo joka user posted image user posted image user posted image  Naja. Reakcije zaenkrat nobene, upam, da je tudi ne bo, kot ze dvakrat ne.  Zrasla v 2 tednih za 0,5 cm, zredila se je za 210guser posted image user posted image .Pohvaljena za drzo, igro z igraco in odzivanje na druge, pa se tole vam moram povedat, sem skoraj pop.....user posted image :

po novem (je bla druga pediatrinja, spet ne nas p.) lahko jemo ful stvari, pocasi uvajamo meso, belo seveda, lahko tudi po malem gluten, a le po malo, do 8. meseca pazit,...

V glavnem, danes je Naja z nama jedla purana in pire, je bla takoooo navdusena.
Mislim, se 2 tedna nazaj mi je druga p. rekla, da ji niti krompirja se ne smem dajat, da je se premajhna, sedaj pa ze mesouser posted image user posted image  halo.
Til in Vladimir user posted image user posted image user posted image user posted image  CESTITKE!

Srecica user posted image user posted image  za vasega korenjaka, pa je res napreden. Nasa se sicer postavlja na noge, ce jo drzim, noce se vsest ko jo primem za roke, kar vstane.

Puri, upam, da se vreme popravi, da se boste imeli karseda lepouser posted image user posted image .

user posted image Rija user posted image user posted image , me veseli, da ste spet na starih tirih!

Jaz grem spat, bom jutri napisala kaj vecuser posted image user posted image .

Nocko, papa.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
4.8.2006 21:31:21   
rija
Srečica: tvoj malček je po moje čisto normalenuser posted image  pač je bolj žilav in aktiven....tak je bil moj brat. Vse enako, kot opisuješ ti. Pa ni bil hiperaktiven....kar si velikokrat sami narobe razlagamo. Hiperaktivnost pomeni, da je tako aktiven, da se ne more dalj časa skoncentrirat na eno stvar, ker se mu misli enostavno prehitevajo.

Učitelji pa imajo še eno razlago hiperaktivnosti: tako starši imenujejo svoje nevzgojene otrokeuser posted image
Naši malčki pa so enostavno ŽIVAHNI!user posted image user posted image  Vendar jih ljudje po nevednosti označujejo za hiperaktivne.

Če ga sama ne siliš, da nekaj počne, je to pač zanj normalno.....

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
4.8.2006 22:16:46   
Anonimen
VLADIMIR in TIL, ČESTITKE ZA 7 MESECEV!!!user posted image user posted image

Špela se je tudi danes prvič sama postavila na nogice. Da je res čisto pokonci vstala. V posteljici se je prijela za ograjo in vstala. In seveda je bila frajerka neskončno ponosna, ko sva vriskala in ploskala zraven.
Pa tudi sedi že zelo dobro sama, pa zdaj se tudi na vse 4 postavlja in se bo pomoje vsak čas začela plazit. Na morju jo bomo že sigurno lovili okrog.

Nyah, trenutno sva uredu, ampak to se itak v enem dnevu ponavadi nekajkrat spremeni. Večinoma sva na spodnji krivulji. Zdaj delam na tem, da bovanekam šla uživat, čimprej. In da se kaj pogovoriva, ko bova res imela čas in ničesar zraven, kar bi naju motilo.
Me veseli, da je cepljenje dobro prestala. Upam, da se vama naknadno nič ne pojavi.

AlenkaIST, hvala za tabelo.

Lupmy, Špela dudo kar sama ven pljune, kmalu potem, ko zaspi. Tako da ji je jaz ne jemljem.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1904
4.8.2006 22:26:49   
Anonimen
Pozdravljene!
O, madona, kolk čvekate?!  Nazadnje sem "sodelovala" nekje na 57. strani, potem pa smo odšli na morje...Sem spet samo na hitro prechekirala po straneh, tako, prosim, brez zamere, če bom katero "ignorirala".

Ja, Mayflower, res je naše morje padlo v vodo (smo bili povabljeni k sorodnikom na otok Vir, potem pa je prišlo do ene zmešnjave z datumi...). Ker nismo imeli plana B, nismo imeli niti dovolj finančnih sredsev za kakšno primerljivo drugo destinacijo, zato smo pristali na Debelem Rtiču user posted image user posted image (OK...v sili tudi hudič muhe žre). Čez dan je bilo vroče za znort, zvečer pa tudi - prikolica je bila kot pečica user posted image . Morje pa tudi toplo kot juha. Motno, polno trave in tistih zelenih spužvic..Fuj, bljak... Po 5-ih dneh smo se pečeni, kuhani in rahlo dušeni vrnili domov. V zimo in dež.
Hvalabogu je vsaj Klara neverjetno uživala! Edino to mi je bilo v tolažbo.
Sem že dala 10 jurjev na stran. In tako vsak mesec do naslednjega leta. Klinc gleda sorodnike in Debeli Rtič! Bomo šli kam na boljše!user posted image

No, evo, si vzamem čas za RR pa se Klara zbuja user posted image , odkar smo z morja, se ponoči zbuja in nerga. Enkrat hoče piti, drugič ji moram popravit dudo, pa se hoče še igrati, ....joj, pa ne bi zdej o neprespanosti. Jz sem že kronično neprespana!! Od Klarinega rojstva dalje! Mater, pa kdaj bom jz lahko spet normalno spala?!

Ma, nič, moram res iti. Klara je že pošteno nestrpna...

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1905
4.8.2006 22:30:15   
rija
Jz sem že kronično neprespana!! Od Klarinega rojstva dalje! Mater, pa kdaj bom jz lahko spet normalno spala?!

To se pa tudi jaz sprašujemuser posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
5.8.2006 7:35:34   
*hana*
Ooooooojla!

Uf, res se že dolgo nisem nič oglasilauser posted image .
Zdaj smo doma, bili smo na dopustu na Pagu in je bilo zeloooooo luštno, sicer smo zaradi neljubega dogodka doma morali počitnice skrajšati za 2 dni, pa vseeno..........bilo je super.
Hana je bila na morju prava uživačka, ritem je imela približno tak, kakor doma, samo da je več spala. Zjutraj se je zbujala ob 7.30, potem pa odspala 2x po 30 min (v vozičku na plaži), ob 14h pa je šla z user posted image  spančkat v hišico in je spala do 17h, do večernega spanja potem še enkrat za 30 min v vozičku in zvečer normalno ob 21 konec dnevauser posted image , če pa smo šli ven, pa je spala v vozičku in ko smo prišli nazaj sva jo samo preoblekla, malo čaja in je spala dalje. Ponoči pa je le sem in tja bila potrebna duda. Drugače pa je čofotala v Fredu, se igrala v senčki ........ na morju je tudi začela samostojno sedetiuser posted image . No, tudi mami si je pošteno napolnila baterije, saj sem bila kar dosti frej (od 14-17h obvezno), tako da sem na dopustu uspela prebrati 4 knjige (res pa da niso bile zelo debeleuser posted image ). Aha, ko sem včeraj zvečer preletela vaše debate, res čisto na hitro, saj sem ostala nekje pri 50 strani nazadnje, sem zasledila, da ste nekatere (mislim da ajdaN, pa še nekatereuser posted image ) "požrle" nekaj knjiguser posted image ........dajte napisat kakšen naslov.
Prebrala sem tudi nekaj o številu in razporeditvi obrokov...........pri nas ne prideva skozi z več kakor 4 obroke že cca 1 mesecuser posted image user posted image user posted image  a je to premalo???????? Zjutraj ob 8h dobi flašo+piškotek,rižko, gresko....., ob 13 zelenjavni obrok, ob 17h sadni obrok (sadje+skuta, kosmiči, riž, polenta) in pred spanjem ob 20.30 mleko+rižko.

joooook, pridem nazajuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
5.8.2006 8:03:52   
*hana*
....tako urejenouser posted image .
Še glede hranjenja, a mislite, da bi ji morala kar vrinit še kakšen obrok????
Naj povem, da nikoli ne jokca zaradi lakote (od kar ima tudi goste obroke), ko pač pride ura, dobi.
Po flaški zjutraj in zvečer popije cca 130ml (vedno naredim 150ml, pa pusti malo), gosta obroka pa cca 180 ml. Če primerjam z nekaterimi vašimi user posted image , naša poje količinsko veliko manjuser posted image . Vendar se ne sekiram, ker ni prav nič kakšen suhec, čisto prava puncauser posted image .

Ali sem zamudila kakšen zbor januarskih mamic, je kakšen na vidiku?????

Nič, zdaj bom pa končala, ker moram letet v Kranj v Muellerja in po darilo za poroko (samo šopek, bova kar dinarčke dala v kuvertouser posted image , ker je neumno zdaj nekaj na hitro kupovat), ki jo imamo danes, samo nismo planirali, ker naj bi bili še na morju, zdaj pa sva se na hitro odločila, da greva.........bo tudi malo pasalo, da greva malo sama ven, prav želim si že enega večera, pa pleševa takoooooo radauser posted image , morda pa še prespiva na Šmarjetni (imajo rezervirane sobe za vse svate). Hana bo prvič čez noč v varstvu pri tastu in njegovi "mladi" družinici, upam, da bo vse ok.......sem včeraj tastu rekla, kaj če ga pa slučajno kaj ponoči sračka.......pravi, da je že 4 dal skozi, pa vsak ga je po svoje sračkal, da bo sedaj tudi našo poštimaluser posted image .

Fino se imejte, se bom sedaj bolj pokorno javljala!!!!!
Čau

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
5.8.2006 10:13:28   
meta22
Živjo čveke!

sem v pripravljalnem stresu za na morje, zato se vam bol malo javljam. sem dala malega spat, pa sem si vzela nekaj časa za RR.
moj lubi je ful na tekočem z vremenom, pa pravi da bo celi teden scalo!user posted image user posted image user posted image  gremo v istro, pa bo baje največ 25 stopinj in oblačno z dežjem! sicer mi paše da ne bo taka vročina, samo dežja pa nebi glih mela. pol spakiramo pa gremo domov!

hana fejn se mejte na poroki! jaz bi tudi šla, pa se nobeden od najinih kolehgov noče poročiti. (no, saj sva midva enaka!user posted image ) glede darila pa je tako najbolje denar dat. si lahko kupita kar želita.

caffee_ smo se že spraševale kje hodiš!! glavno da je mala uživala!!! do drugega leta pa le prišparajte, pa greste kam, kjer je super!

renan- a si ti v munchnu zaposlena?

nič, se še kaj javim. grem dalje pucat pa pakirat. odrinemo pa jutri popoldne.user posted image

lp
meta

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
5.8.2006 10:42:47   
Nyah*
Aloha!

Caffee in hana, WBuser posted image user posted image user posted image !

Caffee, sem prav cakala, da se vrnes, me je zanimalo, kam ste sli. Mi smo bili pa v Puli, bljak, pa smo si tudi rekli, da drugo leto pa vsaj v Dalmacijo, ce ne dalj v tujino. Glavno, da je bla Klara pridna, da ga ni se ona srackala, tako kot vse ostalouser posted image . Smo pa vsaj vreme imeli, glej kaj se zdaj na morju dogaja.
Spanje,hm, tudi pri nas ga ponoci po 4 krat zuramo in pijemo in vriskamo, odkar smo z morja prisli. Kaj je touser posted image ?

Hana, a vidva ga gresta pa tko zuratuser posted image user posted image , fajn to, tut jest bi sla, oz. midva, pa so se tisti, ki so se mislili, ze porociliuser posted image , sedaj samo user posted image  cakamo, pa ji ni pa ni, smo mi eni redkih.
Uzivajta kar se da, odklopita se, pa seveda...plesita!
Fajn, da ste uzivali na morju, z vaso pupiko vred, nasa je bla tut tko fajn, bi se kar na morje preselila, je dvakrat na dan po vsaj 2 uri spala, ko smo prisli nazaj, pa spet nic, po staremuser posted image .
Glede obrokov, probaj ji dajat na 4 ure, ceprav ce vidis, da ji nic ne manjka, ne vem no. Tudi nasa je premalo glede na druge, pa je bla pohvaljena za razvoj, ima ze dosti ce se redi in raste ane.
Meta, uzivajte, ne obremenjuj se z vremenom, pa drugace prezivite cas, odklopite se....user posted image .

Aha, alarm, se pisemo kasneje!

Papa

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
5.8.2006 11:25:51   
shooo
Pozdravljene!
Moram vam povedati da sva se z m. odlocila da neže ne bova vec "trenirala" naj sama zaspi in tudi to da vec kot pol noci prespi pri nas sva sprejela tak kot je in gotovo s sekiranjem ali delava prav ali ne!
Klinc, zoprno se mi zdi puscati bejbo da jamra in se jezi sama v postelji ce je pa sistem dolgega cartanja pred spanjem v zakonski in potem se ziza ali duda za sekundno uspavanje, cisto brez joka in cendranja.pa se fajn se imamo.potem jo prelozimo v njeno posteljo kjer spi do prvega dojenja okoli 1 ali 2 in nato do zjutraj pi naju.bozansko!
se prehitro bo zrasla in mi bo zal za zamujeno cartrarijo.
verjetno bo pa problem ko bo se enuser posted image z nami.
ja , jaz sem 100% da bomo imeli vsaj se enega. mi2 sva oba edinca in mi je prav zoprno.ko sem bila majhna me ni motilo, saj sem se znala zmiraj sama zabavljati,vec kot sem stara rajsi bi videla da imam se kaksnega brata ali sestro, sploh pa sedaj ko imamo bejbo ki je povsem brez tet in stricov.user posted image

zjutrja se neza zbudi in se pogovarja dokler se mi2 spiva.in danes med njeno poplavo glasov me zbudi "mama"!!!!user posted image user posted image valjda da mi je jasno da ni prav mene klicala , da to trenira..ampak v sekundi sem bila budna.in m. tudi." a je rekla mama?"user posted image )  Pred casom sem se govorila da mi je vseeno (oz. da bi se rajsi vidla) da me neža klice kar po imenu.sadaj pa komaj cakam da slisim ta pravi "mama"!joj kak sentimentalen postanes kot stars!
ajd, javite se kaj!
jaz grem spet likatuser posted image

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
5.8.2006 11:30:31   
shooo
meta22, ne sekraj se za vreme! saj se da tudi kaj pogledati v dezju! ce imate primerno odezno opremo.user posted image mi2 sva bila enkrat jeseni v motovunu, in je bilo prav fino.sla sva pogledati groznjan, vodnjan, pulo,pa se ful enih vasic. res pa je da sva takrat bila sama in najuuser posted image dez in megla nista prevec motila.
no, upam da  se boste imeli fajn ne glede na vreme!
tolk bi ze bilo fajn da vas kak tornado ne pobere!

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
5.8.2006 12:46:03   
lonja
Hoj,

da vam javim, da je Ajda čist nora na kumare v zosu, full sva jih pojedli in po njih tudi prav lepo sračkali.
Smo pa dans ponoči začeli tudi mal s ''prevzgojo''. Odkar smo prišli z morja (en teden) se je Ajda začela zbujati kar trikrat ponoč in samo dojenje je pomagalo. Posledično sem bila cel teden kot zombi. Pa je dans ponoč user posted image  prevzel pobudo, ob drugem zbujanju, sta se šla mal mojčkat v dnevno, ene 40 minut je jokala, pa spala vmes, pol se mi je pa spet zasmilila in sem jo priklopla. Pa se je spet skor skoz crkljala, pila pa zelo malo. Pol je bla pa zgleda tolk utrujena, da je spet spala v enem kosu štiri ure, kar je zadnje čase kar veliko.

Tinkamiška, kako je pa vam ratalo tole z nočnim zbujanjem? Še kakšen nasvet?

Hana, drug teden greva z Ajdo v Bohinj za ene dva dni, pa bi se lahko dobile na Bledu na kakem sprehodu, pa druge seveda tudi??? Caffee?

Imejte se fajn, mi gremo zdele ven na kosilo. Oči časti!

lonja user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
5.8.2006 12:47:49   
Anonimen
Dan

Mi smo si pa danes kar 3 urni sprehod privoščile.

Sem vam mislila že včeraj kaj napisati, pa ni potegnilo. Je bila taka tečka, da smo jo kopali že ob sedmih. Ponavadi jo ob osmih. Zaspati pa itak ni hotela pred deveto. Je pa včeraj za kosilo jedla juhico. In sicer je babi dala vanjo krompirček, korenček, piščančka, cvetačo. Potem je vse skupaj s paličnim zmiksala in na koncu še malce greska zakuhala. Je bilo Klavdiji njami njami.

Prejle pa sem ji dala gresek na mleku (kravjem) in je tudi full pojedla. Itak je že par dni nazaj pojedla dva pudinga doma narejenega. Pa ni bilo nobenih težav.

Zadnje dni pa Klavdija nenormalno dolgo spi. Včeraj je šla spat ob devetih pa je spala do 6.15. Smo malce soka spile in je ob pol sedmih že spala in spala do pol devetih. Je pa spala pri meni v postelji na trebuščku. Prvič. In če mami ne bi ob 8.20 vstala bi Klavdija ziher še spala. Ta mala frčafela točno ve, kdaj jaz vstanem. Ne bo par minut zatem, ko se bo sama zbudila.

No, jo grem zdaj spat spravit. Če bo hotela.

se tipkamo

papa

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 1914
5.8.2006 13:27:05   
Ovnica78
Lep pozdrav!

Tin že prvič spi. Kosilo za njega se kuha, za naju z user posted image  pa tudi že imam pripravljeno. user posted image  je na kolesu, jst imam pa ravno tok časa, da skošim mal sem gor. Sem mal brala nazaj, pa se mi zdi, da kar sproti vse pozabim, kaj bi rada potem napisala. Vsak dan sem bolj pozabljiva.

Ponoči smo se zopet zbujali. Mislim, da sem vstala enih 5x, pa saj ne vem več, ker sploh ne štejem več. Tako, da sem še ena izmet tistih, ki še ni prespala cele noči od kar imam user posted image . No ja pa saj bo!

Včeraj smo se malo potepali po MB, smo se malo sprehajali po trgovinah. Če je pa tako vreme, da se zunaj ravno ne moreš. Pa ni hudiča, da sem ravno včeraj dobila user posted image  in kot nalašč nisem imela nič zraven. Tako, da smo potem hitro šibali v DM po prvo pomoč, pa še ene spodnje hlače sem si morala kupit. Groza!!! Čeprav je bila pa še sreča, da nismo šli na kopanje v terme, kot smo prvotno mislili.

Nekaj smrdiiii! Moram it pogledat kaj se dogaja s kosilom. Se javim kasneje!

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
5.8.2006 14:03:12   
Anonimen
Punce tista ki še rabi kakšne novice na dan rojstva user posted image  si jih lahko poišče na

http://www.rtvslo.si

v arhivu

(odgovor članu Ovnica78)
  Neposredna povezava do sporočila: 1916
5.8.2006 14:50:24   
Ovnica78
No tolko o pozabljivosti. Tinovo kosilo se je zasmodilo in romalo naravnost v WC. Potem sem morala pa zopet znova začet. No, ja čist meni podobno, da pozabim na kaj takšnega.user posted image
Pa pozabla sem tudi, kaj sem hotela prej še napisat.
Nič, se javim, ko bom malo bolj pri sebi.

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
5.8.2006 15:47:38   
renan
meta22: ne jaz, moj mož. v bistvu tam ni zaposlen, le sodeluje pri enem projektu- zdaj že tretje leto.

grem dremuckat k vladimirju. na srečo spi spet po starem- tudi ponoči...user posted image user posted image user posted image

lp, renan

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
5.8.2006 22:06:04   
lumpy
Oj,
sem mislila da ste kaj več čvekale user posted image , saj prav ni bilo toliko za brati, mi smo se danes spet potepali sem kolegico peljala v Avstrijo v Bipo, da sem ji pokazal kje kupujem za malega kašice , pa plenice...potem smo šli pa še skupaj ven na kosilo, pa še malo po trgovinah, potem smo pa še načrte za morje kovali - ooo že komaj čakam da gremo, pa je še tako dolgo do septembra.

Srečica,
tvoj Anže je pa res napreden , kaj vse že zna....................naš je še daleč. Sedi samostojno, ni pa zankov da bi se poskušal vsedati sam, kaj šele vstati... Ne se bati ni nujno da bo zaradi tega hiperaktiven.

Rija,
bravo za Tila da je spet zdrav in vidim da se mu je tudi apetit že dobro povrnil user posted image

Nyah,
super da ste bili cepljeni. Mnenja pediatrov pa tako podobna ej user posted image

Tašonka,
dobra poteza da nekam greste. Uživajte, saj prej se pa še kaj javiš, a ne ?

Caffee,
lepo da si spet med nami, veš si vsaj menjala okolje, čeprav očitno ni bilo najbolj po tvojem okusu.

Hana,
tudi ti si končno nazaj, počasi bomo kompletne. user posted image  Pri naši starosti bi naj imeli še vedno od 6 - 8 obrokov, ampak če je tvoja punca sita, se redi in raste ni problema. To so le nasplošni normativi, jesta pač na 4,5 ur, ne na 2  ali 3
pa kaj. Če jo boš vmes silila z obroki in ne bo lačna , ti ne bo nič kaj jedla pa boš še ti sitna in se sekirala , poskusiš lahko, ampak če imata takšen ritem hranjenja mislim da je ok. Lepo se imejta na poroki in poročaj kako je bilo - obožujem poroke.

Meta 22,
uživajte na dopustu, kljub vremenu bo lepo boš videla, spočij si in se posveti svojemu user posted image  in user posted image  pa bo lepo.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
5.8.2006 22:46:35   
Tinana
Lep pozdrav,

Se vam pridružujem še ena januarka. Moja Ana se je rodila 12. januarja. Že kakšen teden prebiram vaše debate, pa mi je kar malo lažje ko vidim, da se tudi kdo drug ukvarja s podobnimi težavami. Mi je žal, da se nisem prej vključila na ta forum, ampak ko sem bila noseča mi je tako zelo počasi delal, navkljub ADSL-ju, da sem se vključila na en drug forum. Tam nas je manj januark kot tukaj, ampak smo se spoznale med sabo, kar je res super.
Zanima me, če tiste, ki še vedno dojite ponoči (berem da nekatere tako kot mi - prvo dojenje ob enih ali dveh user posted image ), razmišljate kaj o tem, da bi prenehale in na kakšen način. Poleg tega, da se skoraj sedem mesecev nisem naspala in neznansko hrepenim po tem, me skrbita še Anina zobka. Zvečer jih umijemo, ampak ponoči prihajata v stik s sladkim mlekom, kar sigurno ni dobro. Nekajkrat do zdaj nam je uspelo premostiti do štirih, pol petih, ati ji je dal dudo in jo uspaval, jaz pa sem šla spat v dnevno sobo in je uspelo. Ampak takoj ko jaz vstopim v spalnico me dobesedno zavoha in začne ful jokati in seveda, kaj naj naredim, če sem ji pa do zdaj dala kadarkoli je hotela.
Tudi s trdno hrano imamo težave, ker bi se samo dojila. Poje ponavadi samo če ji dam prej mleko. Popije pa ogromno, ker je tudi žejna, ker tudi čaja ali vode popije res minimalno, mogoče 1 dl na dan ali pa še manj. Nikoli ni hotela na flaško, tako da to popije kar iz kozarca.
Vidim, da so nekateri otročki zelo napredni, postavljajo se na noge, vstajajo sami in podobno. Ana zna sama sedeti, se sama usesti, se postaviti na vse 4 in se guncati z ritko naprej in nazaj. Sedenje je zelo novo, še pred kratkim se ni mogla obdržati v sedečem položaju niti 3 sekunde. Potem pa se je en dan sama dvignila, se usedla in od takrat sedi. Brez vmesnih faz. Smo bili kar presenečeni.
Najlepše od vsega je pa to, da zdaj že nekaj dni steguje rokice proti meni, ko me vidi in potem kar spleza name, jaz pa se stopim od sreče user posted image Ati pa kar malo ljubosumen.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
5.8.2006 23:04:44   
Anonimen
O Tinana, lepo, da si se vključila. user posted image  Dobrodošla!

Lumpy, brez skrbi, da se še prej javim. Nimava še niti najmanjšega pojma, kdaj bova šla in kako bo z varstvom za tamalo. Edino idejo imam, kaj bi si privoščila. Pred letom in pol sva bila v Čateških toplicah na rimsko-irskih kopelih (se mi zdi, da se tako reče) in je bilo božansko. No, to se mi lušta, da bi ponovila. Upam, da bo pomagalo in da uspeva čimprej pridet do tja.
Pa upam, da bo morje na začetku septembra tudi naredilo svoje.

(odgovor članu Tinana)
  Neposredna povezava do sporočila: 1921
6.8.2006 9:56:22   
meta22
živjo čveke!

še zadnje javljanje pred odhodom! pa mi sploh ni, ker je tako usrano vreme!user posted image  saj vem da se da tudi v dežju marsikaj početi, samo jaz bi rada pravo morjeeee!!!user posted image user posted image  no, sicer pa se še lahko popravi!

tako da, ne čvekajte preveč., ker se mi nebo dalo kasnehje brat 10 strani in uživajte s svojimi sončki kljub slabemu vremenu!

lp
meta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
6.8.2006 11:04:20   
shooo
tinana pozdravljena!
evo mi se se dojimo ponoči okoli 1 prvič in nato vsakih toliko. tudi jaz se nisem spala celo noc v kosu.no, saj so  bile noci ko je neža spala samo takrat pa jaz nisem.
glede dojenja sem se odlocila da se ji bom prepustila dokler mi to ni muka. trenuto je mleka dovolj samo za nocno , jutranje in dopldansko dojenje.
sem se sekirala glede tega pa je brezveze. flasko z riževo kašico dobi okoli 8 in vseeno ne spi celo noc. ce me rabi me pac rabi...
veckrat na noc pomislim "no, ja se prehitro bo odrasla in me vec ne bo rabila" in se s tem tolazim.pa gre. n. tudi ima en zobek (oz. pol zobka) in ga malo podgrnem zvecer toliko da a se navadi da ji nekaj tisim v usta. koliko sem zastoplia ni namen taksnega ciscenja preprecevanje kariesa ampak prev to navajnje na ciscenje.zasledila sem tudi podatek da nocno dojeni otroci nimajo nobenih  tezav s kariesom.problem so predvsem sadne kisline (iz sokov, recimo!).
evo, to je na hitrco najina izkusnja!

zdaj pa grem se mal mladino prelistat dokler nežka spi
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
6.8.2006 12:00:01   
NRMM
En lep nedeljski pozdrav, sonček se že kaže user posted image .

Mi se veliko potepamo, zato se bolj malo oglašam. Bo pa kmalu ponedeljek, ko ati gre v službo in sva spet sami in bo več časa tudi za pisat.

Kaj je v bližniji kakšna polna luna ali kaj temu podobno?user posted image  Maruša se je nocoj zbujala vsako uro, taka sem kot, da bi me povozo vlak, zjutraj ob 5 sem ji morala naredit že flaško, ker se je jokala na vse pretege, ob 8 je bilo potrebno pa obvezno it iz kinderbeta, ker je jokala in jokala, ko pa sem jo dala v stolček za hranjenje pa je bilo vredu.

Kumarčni zos jaz naredim tako: žličko moke prepražim na par kapljicah olivnega olja, da čist malo porjavi. Potem dam naribane kumarice, katere sem prej malenkost posolila in ožela. Vse skupaj za par minutk prepražim in zalijem z vodo, toliko da je prekrito. Dodam mleto kumino, mal zelenjavne kocke, majarona,mušk.oreščka, čist malo svežega česna in vse skupaj tenstam pol urce. Solim ne, ker so že itak kumarice solene predno jih prepražim.
Zraven ji navadno naredim pire krompir ali pa kus kus.

Čestitke vsem user posted image  ki so postali 7-mesečniki user posted image user posted image user posted image user posted image .

Kar se dnevnih obrokov tiče pravijo, da bi naj jih imeli user posted image  pri teh mesecih 5. Mi smo to imeli pošlihtano brez problema, dokler ni dobila trebušne viroze. Imeli sva 3 glavne obroke in 2 malici, s tem, da je bil prvi obrok mleko na flaško, potem kosilo, večerja rižolino, malici pa kaki jogurt ali pa sadje. No od kar smo pa preboleli to virozo pa papcamo tudi do 7x dnevno user posted image . Lačna je zjutraj že res hitro (5-6)prej vedno okoli 7.30-8, potem pa papcava po 3-4 urah, torej med 9-10 uri, okoli 13-14 kosilo, 16 malica, 18 malica, 19.30 večerja, s tem da vmes še kakšen baby keks ali rogljiček. Glede na to kako hitro ure minevajo, se mi zdi da samo jeva in nič drugega user posted image .

Uživajte vse, ki odhajate na morje, vreme v Istri kaže lepše, tako da verjetno še bo kaj iz tega poletja user posted image .

Lep preostanek vikenda še naprej!

L.p.
Irena

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
6.8.2006 14:09:54   
XXYY
Dober dan po doooogem času!

Najprej čestitke Vladimirju in Tilu ( z zamudo) in Klari ter Tinu za dopolnjenih 7 mescev.

Pri nas je kar pestro, tako da se nisem nič javila že dva dni.

NR: no, vsaj edina nisi, sedaj ga tudi naša srčaka nekaj ponoči. Danes se je tudi vsako uro zbujala. Ne vem, kaj jo je matralo. Joj, kje so tisti časi ko smo celo noč zelo dolgo spali. Zdaj ko je bilo pa vroče, je skos čaja pila ponoči in se je to malo razvadila. Zdaj pa mamo.
Hvala za recept o kumaricah - NR. Mi jih še nismo probali, smo samo bučke. Mogoče bomo pa jutri malo sprobali ji dati kumare.

Danes je pa papala špagetke (drobne, zlomljene) in omakco, pa je kar nekaj pojedla s težavo.

Zdanje cajte jo moram sploh silit, da ji dam kaj v usta. Sploh noče in noče odpirat ust. Odpre samo na začetku ene 2x, pol se pa bunive obe. Joj, sploh ne vem več kaj naj naredim, da bo odpirala usta. Kaj priporočate? Tako, da včasih kar obupam nad hrano, ki ji dajem.

Zopet imave vneto ritko. Previjamo jo vedno na 3 ure, ampak to je dobila od tekočega kakanja (zadnje čase), saj jo tudi takoj previjemo, vendar ima full kisline v blatu, da je takoj rdeča. Pa sem full mazala z Bepantenom, pa Daktarinom, pa včer sem jo dala v kopel od Hrastovih lubje in kamilic, pa ima še vedno. Tako, da upam, da se kmalu rešimo tole piuser posted image .

Tinana: dobrodošla med nami user posted image  . Če želiš, nam lahko podaš vaše podatke, da vas damo na seznam januarskih user posted image  in mamic:
- teža in višina tvoje Ane od rojstva do 6 meseca
- tvoj rojstni datum
- kaj si po horoskopu ti, Ana in tvoj user posted image
- kaj si po poklicu
- od kod prihajaš
- ali se še dojita ali ne (katero mleko uprorabljata)

Upam, da nisem kaj pozabila.

Nč, lepo se imejte in se čez kakšen dan zopet slišimo.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.