Anonimen
|
Bobika, ja, jaz bluzim do nezavesti. Rabim še odklop, ko mi otroc zaspijo, pa tud za narest je kej, tamaladva pa ponavad pred 23h ne zaspita. Rahelca, jaz kjerkoli sem videla lepa oblačilca za fantke, so bila (pre)draga. Se mi zdi, da je tud v Iani tako. Za punčke vem, da je, tako da za fantke ne grem niti gledat. Shooo, mene je po porodu čisto sesulo. Že pri Špeli me je, ker pa se še od nje nisem čisto pobrala iz poporodne depresije, mi je bilo zdaj še huje. Enako kot prvič sem tudi imela (in še imam) težave z dojenjem. Sem že skoraj obupala in čisto nehala, priznam, da namenoma, ker nisem imela več živcev in energije za to, saj me je cuzal dobesedno na pol ure in visel na meni po uro, uro in pol, zdaj pa še kar po malem vztrajam. V porodnišnici in tudi doma sem večinoma samo jokala, in to kar dober mesec, vse mi je šlo na živce, skoz sem samo vpila, se kregala, cmerala, večkrat mi je prišlo vse vrh glave in sem kar šla od doma ven za en čas... Velikokrat sem prav grdo pomislila, kaj hudiča mi je blo tega treba (s tem, da je bil Jure načrtovan), smilila sem se sama sebi in prav nič me ni tolažilo zavedanje, da bo kmalu bolje, čeprav sem se tega zavedala, ampak tisti moment sem bila čisto na tleh in boljši časi so bili preveč oddaljeni, pa če bi bili samo minuto stran. Po dobrem mesecu je začelo it na bolje in zdaj mi je sama skrb za otroka lažja kot prvič, ker sem ulaufana že od Špele in nisem tako nesigurna, pa tudi sekiram se ne toliko in ne kompliciram tako kot prvič. Iskreno - tudi če bi želela, nimam časa za to. Psihično sem sicer še kar boga, ampak veliko bolje, kar se vidi tudi iz mojih postov , me pa kak dan še vedno čisto potolče. Danes sem npr. imela obupno dopoldne, pa sem zdaj že skulirana. Sem si pa poiskala pomoč, ker se ne bom zmogla sama skopat iz tega. Drug teden imam prvi razgovor. No, tako je pri meni. Upam, da te nisem prestrašila. Imej v mislih to, da imam jaz veliko prtljage še iz preteklosti, tako da me vse skupaj ni dobilo na čisto, ampak kar na nekaj podlage, zato je toliko huje. Tako, zdaj grem pa malo na sobno kolo za dušo in telo. Itak pridem še sem, saj veste, da hodim sredi noči spat.
|