|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
6.7.2006 22:57:27   
lumpy
Rija,
ne se bati ni prehitro, teorije danes so čisto nekaj drugega kot včasih. Jaz sem zadnjič v posvetovalnici vprašala kdaj otroka postavljat na noge, ker smo pač mi našega še malo tučkali dol, se nam je zdelo da je prehitro, je pa rekla da ne, sploh ni več važna starost, slediti moraš otroku, rekla mi je pač ne ga silit, kolikor hoče sam pa je čisto ok pa ni važno koliko je star. Vidim da renan je pa dobila drugačne nasvete , spet razlike user posted image

Le - ta,
polento sem normalno skuhala s tem da sem naredila bolj redko. Če se ti zgodi da skuhaš pregosto pa samo razredčiš z adaptiranim mlekom .Potem sem pa banano samo  premučkala, ker nič več ne miksamo in dodala polenti, premešala in je bilo. Dodaš lahko katerokoli sadje, z jabolko je tudi odlično, meni z banano sicer ni bilo všeč , Matic je pa pojedel celo skledico.

A veš da naš Matic  se je pa včeraj ves čas šlatal pa klatil po desni uhici, sem tudi ugibala če je kakšno vnetje na pohodu, pa je očitno tisti dan samo tista roka v tisto smer bolj hodila, ker je bil prav tako dobre volje, nič sitenuser posted image

Danes sva pa jedla po receptu prababice in sicer pire krompir pa jabolčni zos. Spet je vse zmalical. Kar pridno vse je, po grlu mu ne gre le melona, niti koščka ne spravi dol.

Janja e , lep krst !

Ovčka, drži se user posted image

Lepo se imejte , se jiutri kaj slišimo, lepo spančkajte user posted image , lahko noč

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 701
6.7.2006 23:07:35   
rija
Bobika, daj da se zmenivauser posted image user posted image user posted image user posted image

Od kje pa si?user posted image

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 702
6.7.2006 23:08:56   
rija
Lumpy, moj brat je tudi že pri 7 mesecih sam stal v posteljici, pa je babica že takrat, pred 27 leti ( uh mater, naš tamali je že toliko staruser posted image ) da ga naj kar pustimo, če to sam dela.....

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 703
6.7.2006 23:10:05   
bobika
Ja, pa dajma, bova vsaj pol naspane user posted image .
Sem pa iz Ruš (okolica Mb).

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 704
6.7.2006 23:14:51   
rija
Poglej mojo rešitev....user posted image user posted image user posted image   tak pa nič ne tuli.....user posted image  mali...

user posted image

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 705
7.7.2006 6:21:11   
Anonimen
Dobro jutro

No, danes smo pa mi prvi. Se je Klavdija odločila da me bo zbudila ob petih. Pa saj ni čudno, ko pa je včeraj spala tri ure. Še buditi sem jo morala, da smo jo dali v pižamo in da je jedla. Pa je ob pol desetih že spet spala. Trenutno razgraja po posteljici, vendar imam občutek da jo bo vsak čas zmanjkalo nazaj.

Vam pa moram povedat, kako sem jo danes zjutraj našla. Ob enih ali dveh sem jo pogledala in je spala v diagonali. Ob petih zjutraj, ko pa me je zbudila, pa sem jo našla kontra. Tam kjer je zvečer imela nogice je imela glavo. Sploh ne vem kako ji je to uspelo, saj imamo posteljico širine 60, pa še eno blazino imam okrog (kakor je imela v bolnici).

Druga stvar, ki vam jo moram pa zaupati pa je ta, da nam je danes zjutraj uspel obrat na trebušček. Že včeraj se je neki obračala, vendar ji ni čisto uspel. V bistvu ni nikakor vedela kam dati rokice, ki jo ima pod sabo. No, danes pa sem jo dala malce k meni v ta veliko posteljo in se je obrnila na trebušček sama. Tudi rokico je nekako postavila pravilno. Samo potem nazaj pa sem ji morala pomagat.

No, grem zdaj še malce nazaj ležat. Mogoče nam bo uspelo še malce zadremati.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 706
7.7.2006 6:47:12   
rija
Poročam, da je moj user posted image  spal celo noč brez prekinitev....seveda na veliki postelji....user posted image user posted image  Ne vem, kaj mu v njegovi ne pašeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 707
7.7.2006 7:44:37   
renan
bravo klavdijia..user posted image nemsis zdaj bos sele videla, kako bo pestro z njo...

rija, nasa sta si res podobna. vladimir je sicer enkrat sesal, a predvsem zato, ker je zvecer kar zaspal na cici in se ni najedel. potem je spal naprej brez prekinitev in spi se zdaj...se pravi, da so tezave s spanjem zapisane v zvezdah.user posted image

mene se pa nekaj loteva, grlo me boli in kasljam. upam, da se na malega ne prenesem..user posted image

lepo jutro vsem, renan

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 708
7.7.2006 7:56:13   
gigica
jutro, uff kako smotano vreme mamo, dežuje.
Spali smo kar fajn, samo mali se je prevračal in obračal, mel je toliko dela. Potem je pa z nogicami in glavico  "drgnil" po ograjci.  mamo sicer  zasčitno blazino, ampak sam do pol postlce. on se pa  skobaca čist dol in pošrekuser posted image . tako da bom morala okoli cele postlce dat še kakšno rjuhico.
rija, tale tvoj je pa res faca. vidš, bi lahko skupi spala, vaš je čist na vrhu, naš pa čist doluser posted image .
aha, mali kliče......
renan, upam da ne boš zbolela.user posted image
lep dan*

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 709
7.7.2006 8:03:33   
gigica
sam še to me zanima, kako jim nardite makarončke? pretlačene z vilico ali zmiksane?
lp

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 710
7.7.2006 8:28:03   
Nyah*
Ojla cvekice!

Samo na hitro, ker tezko sedimuser posted image . Na zalost me je vceraj prijelo v krizuuser posted image user posted image in sem napol invalidna, komaj dvignem Najo, vse me boli, danes grem k zdravnici, upam, da mi bo lahko pomagala. Se dobro da je bil vceraj in je danes mozek doma, kaj bo pa jutri pa ne vemuser posted image .

Nasa Naja je tudi prava vrtavka, na noc se tudi po dvakrat obrne za cel krog, pa zjutraj nikoli ne vem, kje jo bom nasla, vcasih mi ritko pod nos moliuser posted image , vcasih nogice, spet tretjic me gleda,... v glavnem, ni kaj, zaceli so se obrati, paziti jih je treba.

Ste me pa kar zasekirale s tem uvajanjem, jaz namrec se vedno precej mleka dajem, kako kasico cez dan, zjutraj in opoldan flasko, zvecer pa rizek v mleko dam. Pa vidim, da sem v zaostanku za vami, moramo se bolj resno lotit uvajanja, ni kaj. Tudi nasi se gnusi, ce na koscek naleti, ji moramo fjst pretlaciti, ce hocemo, da poje.

Kako pa veste, kdaj priblizno bodo spet lacni? Pri flaski tocno ves, koliko poje in tudi za koliko casa bo dovoljuser posted image , pri kasicah pa ne. Pa tudi nimam obcutka koliko narediti, koliko je pojedlauser posted image . Huh, cela znanost.....

A mi svetujete prosim? A je vazno, da je en obrok sadni, drugi zelenjavni, ali sta lahko enkrat dva sadna,...

Ovnica, hodila sem na LJ univerzo, a si ti tudi prof. RP? Se katera?

Nic, grem lezat, mislite kaj name!

Alenka, drzim pestke, da se cimprej pozdravite, pa upam, da vasiuser posted image  (nasi) ne zboljo vec!

(odgovor članu gigica)
Neposredna povezava do sporočila: 711
7.7.2006 8:34:44   
gigica
naš lumpi je zadnjič pogruntal kako grejo nogavice dol, zdej pa to skos počneuser posted image user posted image

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 712
7.7.2006 8:39:24   
gigica
boga si Nyah, vem kako to zgleda. tud mene  je enkrat zagrabilo, ko je bil mali ene 4,5 mescev star. nisem mogla čist nič. hodila čist sklonjena pa postrani. je mogu oči vzet dopust, da je malega rihtal. me je pa ene dva večera masiral z maratonikom in je blo potem super. probaj. user posted image
lp

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 713
7.7.2006 8:58:46   
AlenkaIST
No tako. Današnja noč je minila brez pretirane vročine in tudi spali smo bolje. user posted image user posted image

Včeraj pa HAHAHAuser posted image . Bilo je prvič da zelenjava ni letela iz ust. Skuhala sem makarončke polžke. Pa posebi prepražila paradižnik, cvetačo, brokoli in kolerabo. Makarone sem najprej tlačila z vilico ampak je vse ratalo pocasto tako da sem potem (ko sem videla da je) vse skupaj vrgla v mikser (varianta MagicBullet) in samo 2x zavrtela. So ostali kar veliki koščki makaronov. Pa je lepo jedla. Zraven sem ji še malo kazala da mora gristi user posted image . Ven je vrgla samo kakšen res velik košček zelenjave. Nisem mogla verjet user posted image  Očitno bomo tudi mi začeli zelenjavo papat user posted image

Baje je normalno če otrok na začetku velike koščke meče ven. Do sedaj je jedel samo kašice in sedaj pojma nima kaj naj s temi koščki dela. Sčasoma naj bi se stanje izboljšalo.

In kaj bo danes za kosilo? Polenta? Piščanček?  user posted image user posted image user posted image

Pri naši sem zasledila da čez dan sploh noče več flaše. Jo nikakor ne pripravim. Še zvečer me je strah ali bo spila ali ne. A je mogoče da se otrok naveliča mleka?!

Smo pa tudi mi probali skuto s sadjem (Ljubljanske mlekarne so cenejše user posted image ). Ne moreš verjet kako je to dobro!
Lahko pa tudi jogurte že jedo.  A je katera probala Jogodan? V Tušu imajo 3+1gratis pa je oči včeraj kupil za Saro. A je to mal prevelika doza?

Caffee a maš mail da ti pošljem opis bolezni??

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu gigica)
Neposredna povezava do sporočila: 714
7.7.2006 9:30:22   
AlenkaIST
Bom kar napisala.........

PETA BOLEZEN

Je virusno obolenje, ki se prenaša s kapljično infekcijo, preko dihal. Obolevajo majhni otroci, šolarji, pa tudi posamezni odrasli. Virus prizadene celice rdečega kostnega mozga, zato se lahko v fazi prebolenjvanja bolezni pojavi blaga do zmerna slabokrvnost.

Za bolezen je značilno, da nastopi izbruh izpuščaja nenadoma, brez poprejšnjih prehladnih znakov, prav tako ni povišane telesne temparature.
Inkubacija traja od 6-14, včasih tudi 21 dni

Najbolj karakterističen znak bolezni je značilni izpuščaj, ki nastaja v 3 fazah:
1) Bolezen se začne z živordečim izpuščajem na licih, ki spominja na metuljeva krila. Koža v predelu izpuščaja je topla, nekoliko otekla, meja proti zdravi koži je ostra
2) Dva do tri dni zatem se pojavlja rdeč lisast izpuščaj na udih in obeh ritnicah, šele nato pa po trupu. Na notranji strani udov je izpuščaj močneje izražen, na trupu pa bolj na prsih in ledjih.
3) V tej fazi izpuščaj menjuje svojo intenzivnost, občasno zbledi, lahko tudi izgine, a se ponovno pojavi, če se tuširamo s toplo vodo ali zdrgnemo kožo.Izpušačj lahko traja od 2 do 30 dni, včasih tudi srbi in izgine brez posledic.

Zdravljenje
Zdravila ne poznamo, otrok naj nekaj dni samo počiva.

Mi imamo 6.bolezen.........

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 715
7.7.2006 9:57:39   
rija
alenkaIST: jogurte tudi že lahko. Probaj z navadnim, potem pa sadne...sicer pa ne vidim neke razlike med sadno skuto in sadnim jogurtomuser posted image

gigica, makarone dam v moulinette, nekakšen mlinček z nekim nožem in jih prav fino naseklja....z vilico sem probala, pa ne gre.
Problem je, ker so malčki navajeni ali tekoče hrane ali kašic, ki so pasirane, koščki pa jim zbujajo refleks bruhanja, ker ne znajo požreti.
Pa sčasoma mine. Pri nas smo trenirali z baby piškoti....

Neposredna povezava do sporočila: 716
7.7.2006 10:27:29   
renan
mi smo za zajtrk jedli ajdovo kasico z duseno hruskico. za kosilo bomo pa riz s piscanckom in zelenjavo. bom mu kar od najinega kosila vstran vzela preden zacinim.
mamica je pa bolna....user posted image user posted image user posted image

lp, renan

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 717
7.7.2006 10:43:28   
alenkica
Renan, upam da se kmalu pozdraviš in da ne bo nič hudega.

Se opravičujem za napako, ko sem napisala Til, namesti Tin, nisem hotela.

Danes pa je naš mali spal kar 1,5 ure. Ker ponavadi spi samo pol ure, ali še to ne - zjutraj.

Jutri pa gremo malo na morje, za vikend na itlaijansko stran, v Sestjan, Upam samo da ne bo prevroče, dežja mislim da ne bo.

Kupili smo nov avtosedež od Nania od 9-18 kg. Zanima me, kako ga moram obrniti? v smeri vožnje ali kontra? Ker ena prijateljica mi je rekla, da je vozila svojo user posted image  v nasprotni smeri vožnje do 1 leta.
Prosim pomagajte!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 718
7.7.2006 10:53:10   
alenkica
KAKO SE PRILEPI SLIKA, DA BO VIDNA KAR TUKI V FORUMU?

RIJA, SEM VIDELA DA IMAŠ TAKO SLIKO.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 719
7.7.2006 11:56:56   
Anonimen
Meni še vedno internet zeza, zato samo na kratko.

Ovčka, jaz se ne spomnim več, v kateri avtošoli sem delala izpit, ker ga imam že 9 let. Spomnim se samo, da s tisto, ki je (bila) tam nekje v Štepanjcu, nisem bila zadovoljna in sem zamenjala za eno v Črnučah (se mi zdi). Pa veliko sreče pri opravljanju! Ko imaš otroka, je še toliko bolj fino in pomembno, da si mobilen.

Nyah, to si pa res boga. Se spomnim, ko je mene usekalo in nisem mogla nič. K sreči je bilo to še pred nosečnostjo. Od takrat me ni več. Trkam...
Glede hranjenja tamale sva pa na istem. Jaz ji že en mesec dajem samo opoldne sadno kašico (ker drugega noče). Moram pospešiti tole uvajanje.

Renan, kaj ti pa je? Upam, da se čimprej pozdraviš...

Moram it, tamala se mi v naročju zvija k glista...

(odgovor članu alenkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 720
7.7.2006 12:09:50   
Ovnica78
Ojla!

Tina sem ravnokar dala spat, da oddrema še eno kitico pred kosilom. Pa hitro izkoristim malo časa, da še kaj napišem.

Alenkica nič zato, če si se zmotila, saj s Tilom ga pa še niso kdaj zamešali. Ponavadi mi ga prekrstijo v Tima in moram potem vedno znova razlagat, da ni TIM ampak TIN. Vprašajo, kako je pa vašemu ime. Pa rečem: Tin. Potem pa, a Tim si, aha? Pa jst ne, Tin. Kako? Tim. Ne TinNNN.user posted image  Pa imamo, ko si je ati tako ime izmislil. Jaz sem imela pripravljeno za punčko.

Nyah, ja tud jaz sem. Hodila sem pa v MB, tako, da sošolki nisva bile. Upam, da si čim prej porihtaš!user posted image

Renan pošiljam ti eno user posted image , da čim prej ozdraviš!

Lumpy ja, Sovičevo sem mislila. kdaj si pa hodila v materinsko šolo, mogoče sva bile celo skupaj tam. Jaz sem jo obiskovala v novembru, če se ne motim.

Me pa zanima, če katera uporablja gengigel, za mazanje dlesni, sedaj ko zobeki rinejo na plano. Mi ga imamo, mu večkrat namažem, a kaj ko user posted image  kar z jezičkom tja rine in kar sproti vse poliže dol. Sploh ne vem, če ima kak smisel mazati. Je pa sladkega okusa, tako, da mu še bolj paše.

Pa še nekaj. Ali ste med nosečnostjo vprašale,kakšnega spola je vaš user posted image , ali ste se pustile presenetit? Jaz nisem vprašala in mi je bilo super, da nisem vedela. Super so bila vsa tista ugibanja in pametne izjave, kaj bomo dobili (večina je pravila, da bomo dobili punčko user posted image ) in pa nikoli ne bom pozabila, kako se je ati zadrl: "Fantek je", še preden, da je babica sploh utegnila usta odpret. Tako, da se bomo tudi v drugo pustili presenetiti.

< Sporočilo je popravil Ovnica78 -- 7.7.2006 12:11:31 >

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 721
7.7.2006 12:14:47   
AlenkaIST
Meni je dr. rekel da so te kremice za mazanje dlesni samo za pomiritev mamic user posted image  Saj če tako gledaš ima prav. Otrok tako in tako tisto prec zliže user posted image

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 722
7.7.2006 12:20:38   
Ovnica78
Alenka IST ja imaš po moje prav. Se tudi men  zdi mal za lase privlečeno. Pa še poceni ni ta user posted image .

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 723
7.7.2006 12:31:32   
AlenkaIST
user posted image

mi spimo tako.....

Neposredna povezava do sporočila: 724
7.7.2006 12:33:52   
AlenkaIST
VESELI SMO PA TAKOOOO.............

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.