|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
25.1.2007 21:25:50   
renan
jaz sem pa danes cisto down. vladimir se je zbudil in sem ga do zdaj nazaj uspavala. ne vem, ce je to od zobka ali se ga loteva se kaj drugega..zgleda, da nas caka burna noc..

rija: vladimir se je od prejsnjega pregleda tudi zredil le za 800g. saj to sploh ni tako malo...zrasel je pa 6 cm.

kornelija: nisem vedela, da si imela probleme z nosecnostjo...saj ni potrebno, da je vedno enako..

shooo: vladimirja pa ima veliko ljudi za puncko, predvsem zaradi velikih ock in dolgih trepalnic..

bobika: zakaj pa morata v razvojno?

lahko noc,
renan

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 5376
25.1.2007 21:36:30   
rija
Popizdim.....mi je zbrisalo cel post user posted image user posted image user posted image user posted image

Renan v glavnem: ni bilo nič govora za zobarja. Pa kaj češ take male vozit tam, za te tri, štiri zobe. Dala nam je letak za neko zobno pasto in to je to.

Sicer pa je naš mali danes dobil 7 zobek user posted image  brez vseh znakov, niti se na dlesni ni videlo čisto nič. Edino dve noči je malo bolj nemirno spal.
Upam, da vsi ostali prikukajo na plano tako mirno.

Tak, zdaj pa grem pomladno-poletno kolekcijo naročit....ej, babe, da bi ve videle, kaj se bo nosilouser posted image  tigriš, zebriš, kačiš user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 25.1.2007 21:38:38 >

...vox populi...

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 5377
25.1.2007 21:58:11   
shooo
ojla, jaz sem nasi bejbi pred rojstvom nakupila sama univerzalna oblacilca(za vsak slucajuser posted image ) in dolgo ni imela nic rozastega.potem so zacela prihajat darila in sproti kometarji o sineku...potem sem se jaz zacela kupovati rozice.nic ni pomagalouser posted image .samo nam je to itak bil bolj hec. nakar smo zaceli iskat novi vozicek, mareo in je mici narocil rozastega zappa.sva rekla da sedaj pa ni sans da se kdo zmoti..a glej ze na prvi probni voznji me znanec ustavi in vprasa koliko je sine staruser posted image .

imam vprasanje.neziki sem te dni zacela poturavat alpsko mleko (pola pola v sojino ali rizevo) pa je slo po grlu. danes sem ji pa kar vecerno flasko prpravila z alpskim.do kdaj pa naj bi uporabljali prilagojeno mleko?obstajajo kaksna prporocila?al lahko kar pije samo alpsko?user posted image nimam pojma o tem...pri naslednjem izpitu pa pisem seminarsko o prehrani otrokuser posted image user posted image user posted image

rija, daj poslji kaksne vzorce!
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5378
25.1.2007 22:00:41   
rija
shooo: jaz mu dajem alpsko že od 10 meseca in ga nikoli nisem redčila.....

Vzorce pa bom dala gor.....user posted image  da boste januarke v trendu user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 5379
25.1.2007 22:41:33   
Nannn
Hojla pupe,

Nasa tamala ze spi in upam da do jutra...danes je spala do 7 oci ji je dal mleko in je spala do 9 30 seveda mami z njo user posted image user posted image  potem sva bili pa vzunaj in tamala je uzivala v snegu...samo se sanke kupimo in cimprej na sneg user posted image user posted image  jutri je moj zadnji dan ko se bova z Elo lahko valjali in stiskali v dopoldanskem casu....kar zvija me user posted image user posted image  ko pomislim da grem v ponedeljek v sluzbo in da je tako hitro minil cas ko sem bila doma in to je priblizno 15 mesecev...bom v nedeljo preden bom sla spat vzela tableto da bom sploh kaj spala user posted image

Tudi jaz imam vprasanje glede alpskega mleka...nasa pupa se vedno pije adaptirano Milumil3 in sem ze razmisljala da bi ji zvecer dala ze kar navadno in notri malo Milupinega greska....ali ze vse dajete alpsko mleko vasim user posted image

rija kje mislis narocit cote?

Nocko Nannn

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5380
25.1.2007 23:35:02   
bobika
renan: razvojno imamo zaradi prehitrega rojstva in majhne teže o rojstvu. Jo imamo sedaj že 3. ali celo 4. Do sedaj je bilo vse ok in po "pravilih", tako, da sedaj ne dvomim, da ne bi bilo user posted image
Vladimir pa naj le pri zobkih ostane, da ne faše kaj hujšega.
Rija: user posted image Tilu za tako enostavno izraščen zobek, še več takih! Kolekcijo pa kar daj gor, da vidimo, kaj bo in!

Alpsko mleko: mislim, da je priporočeno da do enega leta ne. Jaz sem Manci začela postopoma uvajti alpsko, ko se je nehala dojiti (8mesecev), saj ji noben okus takrat ni odgovarjal. Poiskusili smo vse živo adaptiranih mlekecov, mlečnih kašic in ona je vse ven špukala. Ja tudi alpsko mleko je, dokler ji nisem dala kakava zraven. Še sedaj ne pije sameg mleka. Mlečne kašice ji pa tudi niso najbolj všeč.

opažam, da zadnje dne pišem najdaljše poste user posted image  Ne zamerit, kar preskočite me user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 5381
25.1.2007 23:35:24   
Anonimen
Jaz ji ne dajem alpskega mleka in ji ga tudi ne mislim, prilagojenega smo pa tudi že ukinili pred cca. 3 tedni. Jaz Špeli dajem nehomogenizirano mleko. 

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 5382
25.1.2007 23:40:55   
shooo
TASONKA, kje pa dobis nehomogenizirano melko.jaz sem tudi v dvomih glede tega alpskega melka.zato je v bistvu do sedaj nazka pila predvsem sojino in rizevo , ce se je le alo iz eko pridelave..samo to me bo financno pokopalo ce ga misli se naprej toliko popitiuser posted image .

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5383
25.1.2007 23:53:04   
shooo
trudim se nalimat fotke.pa mi niti v exploreru ne rata. a bi bila katera toliko dobra da naredi to nemsto mene?prosim prosim?posljem po mailu?

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 5384
26.1.2007 0:08:49   
liju
Čer!
Da se vam malo javim. Sploh nimam časa za RR, ta teden sem popoldan v službi, zjutraj pa itak kuhanje, pospravljanje... Preberem še kar redno, za pisanje pa mi res več pol ni. Mi smo dobili težko pričakovan tretji zobek!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Korakamo vedno več, pa posvetovalnico sma imela prejšnji teden in naše mere so:9210 g, pa 73,5 cm. P je rekla, da smo kar vredu na teži, glede na to da smo imeli kar dva krat driskalico in bruhanje! Samo jaz sem vseeno pričakovala malo več. Za višino pa se mi zdi da je bolj mali, pa vam?
Jaz pa se borim z hudim prehladom in samo upam, da se mali ne naleze!
Sem zasledila, da se pogovarjate o alpskem mleku, mi ga uporabljamo že od šestega meseca, pa ni nobenih težav. Rečla ga pa nisem nikoli, saj mi je P rekla, da je polno mastno bolj hranljivo.

Nič, grem spat, kaj veš kaka bo noč. Nino je tak težko danes zaspal, da je kaj.

Aja, pa vse najlepše slavljenčkom za naprej in nazaj!!!!!!!!!!!

Bobika:Javi mi ko boš naredila album od roj. dneva!

Lahko noč!

No in jih imamo. Dva sončka mislim. hehe

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 5385
26.1.2007 0:12:02   
liju
Ja, pa še nekaj sem pozabla!user posted image

KAJ BO KAKO SREČANJE??????????
DAJTE SE ORGANIZIRAT!!!!user posted image user posted image user posted image
LP

No in jih imamo. Dva sončka mislim. hehe

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 5386
26.1.2007 9:07:09   
renan
dobro jutro!

mi ze spimo dopoldansko spanje, da nadomestimo manjkajoce jutranje urice. od 6- 7 se je namrec stiskal na najini postelji in naju izmenicno brcal v nos, trebuh, trgal usesa, vlacil za lase..zobek pa se vedno ni zunaj...

bobika: ti kar veliko pisi, saj je meni tu taka tuga, da te z veseljem berem, pa tudi ostale. je pa res, da tudi sama imam vcasih slab obcutek, ko veliko cvekam, zaradi tistih komentarjev nedavno..

tasonka: nehomogenizirano mleko je tisto, ki ima kratek rok trajanja? saj sem jaz tudi brala nekaj o skodljivosti, ampak, ko sem doma, v vaski trgovini ne prodajajo nic drugega, razen dolgotrajnih mlek, tako da nimam izbire. ne vem no, meni se veliko bolj skodljiva zdi gomila pesticidov v hrani in razlicni konzervansi, ojacevalci okusov, arome ipd....

shooo: navadno mleko malemu dajem od prenehanja dojenja, to je od 10. meseca- nerazredceno.

rija: za katero zobno pasto si dobila letak?
ti nas kar obvesti kaj bo moderno, ker jaz zadnjih nekaj let sploh nisem na tekocem in imam ze slabo vest zaradi tega. se mi zdi, da kupujem eno in iste stvari, odkar sem nehala spremljati modo. saj mogoce se pa spet kaj ponovi in bom potem v trendu.user posted image

lep dan vsem,
renan

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 5387
26.1.2007 9:46:59   
bobika
renan: vaš tamali je pa kot petelin user posted image  Kaj je veliko snegeca pri vas? Full poročajo kakšni meteži so po Nemčiji. Pri nas pa tako po malo sneži user posted image

Shooo, kaj tebi je šlo album narediti? Meni niti albuma ne gre narediti, mi vedno piše NAPAKA user posted image ?

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 5388
26.1.2007 9:57:56   
renan
bobika: snega je nekje 20 cm. je pa zelo mrzlo tukaj. trenutno je -7, zato bova  lepo na toplem pocakala in sla sele  po kosilu ven..

Materina dusica: sem vceraj iskala nemski prevod in odkrila, da je to v bistvu timijan. ste ve to vedele? timijan mi pa doma na vrtu raste...

lp, renan

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 5389
26.1.2007 10:13:54   
MatMaj
lep pozdrav!

kako gre danes? mi že spet spimo. glede na to, da vstajama ob 8h.
ma to grdo vreme. pred 30 min še je sneg naletaval, zdaj pa sije sonce in ga kar pošteno topi!!!user posted image
no, kar pa se mleka tiče, pa jaz našemu tud dajem alpsko 3,2. mislim, da smo začeli z prvimi poskusi nekje pri 6 mesecu. pa nam je P rekla, da naj bo kar polnomastno, ker je za ta male to najbolše. sem namreč imela neke prebliske in sem nekaj časa mislila, da je boljše 1,6.
pa saj on ne rabi gledat na linijo kot mamicauser posted image user posted image user posted image

Kar pa se kahlice tiče sma pa kar uspešnauser posted image user posted image user posted image

Najin zakladek Patrick, rojen 16.01.2006
Zdaj pa je že mali šerif.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 5390
26.1.2007 12:10:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Jaz ji ne dajem alpskega mleka in ji ga tudi ne mislim, prilagojenega smo pa tudi že ukinili pred cca. 3 tedni. Jaz Špeli dajem nehomogenizirano mleko. 

Tašonka, dej mi prosim povej katerega? Jz sem parkrat kupila domače kmečko mleko, , mislim da od pomurskih mlekarn, ampak ga ne dobim vednouser posted image Je pa po večini vse mleko pasterizirano. Sej to je ok ane?
Drugače pa jz dajem ali riževo,sojino, ali pa prilagojeno mleko (kadar nimajo domačega)  Ker na navadno mleko dobi drisko - od Alpskega mleka vedno.

Sem pa včeraj kupila mleko v prahu od pomurskih lekarn - a katera ve kolk je to ok? Sama sem ga poskusila pa je ful okusen, Klari ga pa ne upam dati, da ne bo spet driska..

< Sporočilo je popravil caffee -- 26.1.2007 12:20:49 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5391
26.1.2007 12:18:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: renan

Materina dusica: sem vceraj iskala nemski prevod in odkrila, da je to v bistvu timijan. ste ve to vedele? timijan mi pa doma na vrtu raste...

Ja, to je vrtna materina dušica oz. timijan. Obstaja pa tudi travniška materina dušica (ki pa ni timijanuser posted image ), ki je zelo podobna vrtni le da je grmiček manjši,prav tako cvetovi in listki. (sem ljubiteljska zeliščarka user posted image )

Nisem brala vseh postov za nazaj, zato ne vem zakaj jo želiš uporabljat, ampak če jo boš uporabljala za otročka moraš biti malce previdna. Pripravkov s timijanovim oljem se nikoli ne sme nanašati na (dojenčkov) obraz ali pod nos. Previdnost je potrebna tudi pri vtiranju v kožo na prsih ali hrbtu - oz. pri majhnem otroku rajši ne - če pa že, pa zelo zelo razredčeno. Dolgotrajna uporaba zobnih past ali ustne vode s timolom (timijanovo olje) lahko povzroči alergijske reakcije. Pa na poškodovano kožo (ranice) se ga ne sme nanašat - pri odraslih!

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 5392
26.1.2007 13:00:29   
Nannn
Hojla,

Pri nas pupa spi jaz pa na RR...danes je vztala sele ob 9 30 tako da je sla sedaj tudi malo kasneje spat...potem pa sibava ven ker je pri nas zelo lepo soncno vreme...snega sicer bolj malo...

ja nehomogenizirano mleko sem tudi jaz nekaj casa kupovala ampak sem ga uporabljala samo za pireje in greska...ker pa ima tako kratek rok pa sem ga pol stran metala...tudi jaz razmisljam ali naj ji dam nehomogenizirano....mislim da bo bolje...imenuje se Planika in je 3.5%mascobe...dobi se ga v vecjih trgovinah v plasticnih flasah...ima ga tudi Mercator pod linijo zdravo zivljenje...ne vem pa ali ji naj dajem razredceno ali pol pol user posted image

LP Nannn

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5393
26.1.2007 13:59:02   
renan
nann: vsako mleko naj bi se dajalo nerazredceno, ker otrok rabi polnomastno mleko. tako mi je rekla ped.

caffee: timijanovo etericno olje sem nameravala dati v posodo z vodo na radiator, ko bo vladimir prehlajen. baje, da se potem lazje diha. mislis, da je to premocno za enoletnika?

lp, renan

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 5394
26.1.2007 14:25:38   
ajdaN
Hojla!

Naš mali spi, je bil ob enih že čisto fertik in mi je zaspal v avtu, zdaj pa upam, da bo do ene treh malo miru.

Včeraj sva uživala na snegu - pri nas ga je zapadlo kar enih 30cm. Danes ga pa že pobira. Meni itak ni kaj dosti do njega, mulči je pa kar veselo mlatil po njem.

Vidim da teče debata o mleku - alpskega pri nas ne dajem in mu ga niti ne mislim. Sploh dokler ga zjutraj in zvečer popije po 2,5 dcl. Ne rečem za pire naredit tistih par kapljic, za celo flašo pa ne. Zaenkrat je še kar na adaptiranem, mu pa že en mesec počasi uvajam nehomogeniziranega. In včeraj zjutraj je prvič dobil celo flašo "navadnega". PA mu nič ne škoduje, ampak imam še škatlo in pol adaptiranega, tako da je najprej ta za porabit. Kadar je prehlajen, mu pa dam riževega, da mu sluz hitreje izgine iz grla.

Drugače ga pa nič ne redčim z vodo. Mešala sem mu edino malo adaptiranega malo navadnega.

Caffee marsikateri pediater, svetuje za prehod iz adaptiranega na navadno, ravno tega v prahu. Baje je res dober, ampak ne vem če ni ravno tako drag kot adaptiranouser posted image . Poskusi z majhnimi količinami, po mojem ne bi smelo biti kakšne driske.

Drugač pri nas pospešeno rastejo zobje - ima že obe spodnji štirki, pa levo zgoraj se že čuti trojka, mogoče je že zunaj - mi ne pusti kaj preveč blizu ustuser posted image . Tako da se bo res treba naročit k zobarju, da ga malo pogleda.

Spi pa na srečo kljub toliko novim zobem, brez problema. Če 1x na teden vstanem je že ogromno. Edino zvečer preden trdno zaspi, mu je ponavadi treba še 1x dat dudo v usta, ko jo zgubi. Ko trdno zaspi je pa itak potem celo noč brez nje.

Reakcije na cepljenje ni bilouser posted image . Glede na to, da je imel cepljenje že dobra dva tedna nazaj, je očitno tudi ne bo. SUPER! Zdaj pa samo še upam, da ne stakne kakšne pete bolezni, da ne bom še jaz v "nevarnosti".

Kakšna dieta tudi meni ne bi škodovala user posted image . Kile se mi spet dobesedno kar nabirajo. Zdaj sem začela res gledat kaj dam v usta. ŠE od prejšne nosečnosti mi je ostalo čez 10kguser posted image . Ko bo tale ta drugi star ene pol leta in ne mi bo več toliko z jošk dol visel, grem pa definitivno na eno konkretno dieto, da pridem na svoje stare kg. Madona celo omaro premajhnih cunj imam! Samo se bojim, da bojo takrat že čisto iz modeuser posted image . Ali pa bojo spet ravno moderneuser posted image .

O še to - zadnjič smo že kupili kostim za maškare - naš mali bo čebelicauser posted image . Mu prav paše.

Renan če bo samo vdihaval, ne bo nobene škode. Drugače pa lahko probaš z mazilom Fitobalm Bimbi. Gre za eno kremico, ki mu jo namažeš po prsih in po hrbtu, pa lahko tudi pod noskom (ali pa na dudo če jo ima), da lažje diha. Meni se zdi, da je kar pomagalo. Diši pa podobno kot kitajska mast.

No tako še kakšno slikico prilepim, če bo čas, potem pa uživat dokler je še mir v bajti.

< Sporočilo je popravil ajdaN -- 26.1.2007 14:27:22 >

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 5395
26.1.2007 14:34:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: renan

caffee: timijanovo etericno olje sem nameravala dati v posodo z vodo na radiator, ko bo vladimir prehlajen. baje, da se potem lazje diha. mislis, da je to premocno za enoletnika?

Ja, je super ker razkužuje prostor, pomirja kašelj in draženje kašlja. Ampak če ga je preveč pa draži sluznico.
Jz bi upoštevala velikost prostora, količino vode v posodici, količino kapljic in čas v katerem bi bil otrok izpostavljen vdihavanju. Zdaj za eno majhno sobico (cca 12m2) bi dala na 1-1,5 dcl vode 3 kapljice - v izparilnik (bolj izhlapeva) in bi otroka imela notri najprej za 1 uro - med počitkom.
Ti boš pa na radiator dala vodo, kar pomeni, da bo  počasneje izhlapevalo, zato  bi jz količino vode in kapljic povečala user posted image Probaj, saj boš itak takoj videla ali user posted image ustreza ali ne - če bo imel povečan izcedek (prozoren) iz noska, solzne oči, ali pa če bo kašljal bolj boš takoj vedela, da je preveč kapljic. Če pa sploh ne bo nobenega učinka boš pa vedela da je premalo kapljic user posted image

Za razkuževanje prostorov in blagodejen vpliv poleg timijana pa so še: olje evkalipta, bora in smreke. Vse je pa treba dat previdno, ker zelo dražijo sluznico in se ob nepravilni uporabi stanje celo poslabša! (zato jih zdravniki na veliko odsvetujejo za naše user posted image )
Za pomirjanje in boljši spanec: olje sivke

Jz ta olja uporabljam in priznam, da so zelo učinkovita, čeprav naša pediatrinja to zanikauser posted image

Aja, kupim pa vedno "ta dražja" olja, ker so naravno destilirana (al kako se že reče) in ne kemijsko. In kako vedeti katera so naravna in katera ne? Preprosto: na naravnih piše, da jih lahko primešaš oljem za masažo, da jih lahko namažeš po koži, celo zaužiješ...Na  "kemijskih" pa je narisan znak X ali ki imajo napis: ob primeru zaužitja takoj poiskati zdravniško pomoč, ali "preprečiti stik s sluznico"..

< Sporočilo je popravil caffee -- 26.1.2007 14:41:47 >

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 5396
26.1.2007 15:53:37   
renan
hvala caffee za izcrpno porocilo. ti bom se kaj tezila, ko bom rabila kak nasvet. sem mislila le kaksne dve kapljice dat noter za poskus...

ajdaN: tudi tebi hvala za nasvet. blagor tebi, da je lovro tako priden ponoci. bi ga zamenjala kaksno noc z vladimirjem?user posted image saj vladimir je ponavadi tudi priden ponoci, ko mu zob ne pritiska na dlesen, a vseeno moram vstati vsaj enkrat, da mu ponovno dam dudo noter in ninico v roke.

lp, renan

< Sporočilo je popravil renan -- 26.1.2007 16:10:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5397
26.1.2007 18:01:54   
Anonimen
Nehomogenizirano mleko jaz kupujem Planika, ki ima 3,5% mlečne maščobe. Dobim ga v Intersparu ali pa Mercatorju. Pa v Mercatorju iajo tudi svojega iz linije zdravega življenja, samo ta ima samo 1,5% mlečne maščobe, kar je premalo za naše pamžke, tako da tega vzamem samo, če Planike ne dobim, kar se je do zdaj zgodilo 1x. Uporabljam pa to mleko za vse - za v flaško, za vse kašice in v vse kar kuham, ga dam, pa tudi sama ga pijem, alpskega pijem samo, če je navadnega premalo in ga šparam za Špelo. Tako da se nam izjemoma zgodi, da ga stran vržemo, ker ga nismo uspeli porabit.

Renan, če pa tam na vasi, kjer v trgovinicah ne moreš dobit tega nehomogeniziranega, ga pa pri kakšnem kmetu vzami in ga prevri, pa bo tudi ok. Drugače pa ja, se strinjam, da so vsi ti pesticidi še hujši od homogeniziranega mleka, jaz se trudim Špeli večinoma bio hrano dajat, ki ima manj ali nič pesticidov. Ampak hotla sem povedat ot, da alpsko mleko res nima konzervansov, ampak je zaradi homogenizacije trajno, samo ta homogenizacija povroči tako rsazbitje maščobnih molekul, da te molekule povzročajo poapnenje žil in to že oz. tudi pri otrocih. ne spomnim se, kje sem brala ta članek. Če in ko ga najdem, ga bom nalimala sem.

Aja, še to, tudi sadje in zelenjava, ki ga kupite v trgovini ali pa na tržnici, pa pač ni bio in ima seveda pesticide, je fajn nekaj dni pustit stat (ne toliko, da zgnije seveda user posted image ), ker baje da dlje ko je na luftu, bolj je rastrupljeno. Pa baje so najhujše zastrupljene banane in pomaranče, kar me je ful presenetilo.

Caffee, super za vse te zeliščarske nasvete. Sicer si vsega ne bom zapomnila, vem pa na koga se obrnit, če bom rabila kak nasvet.user posted image  Aja, za mleko v prahu pa nimam pojma.

AjdaN, točno, sem čisto pozabila, da kravje mleko poveča tvorjenje sluzi! Dobro, da si me spomnila, da bomo ob naslednjem prehladu tudi mi dali riževo mleko tamali.

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 5398
26.1.2007 18:46:50   
renan
tasonka: saj, ko sem bila majhna smo nosili mleko od kmetov, a zdaj skoraj pri nobeni hisi ni vec krave. jaz tudi veckrat kupim bio zelenjavo, problem je le, da je tako peklensko draga..edino poleti uzivamo, ko jemo zelenjavo s svojega vrta.

lp, renan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5399
26.1.2007 20:24:10   
Anonimen
Ja, saj to z zelenjavo imamo tudi mi problem. Pa tudi dobit bio zelenjavo v Ljubljani... ok, saj se da, samo je nimam vedno čas hodit iskat. Nam je tudi najbolje poleti, ko moja mama in tašča nosita vse nešpricano z vrta. Jaz zdaj poskušam omilit vse skupaj z "luftanjem", da se malo razstrupi vse skupaj. Upam, da je to res, da ni nateg. To je ena branjevka na tržnici povedala ta recept.

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 5400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  214 215 [216] 217 218   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?