Anonimen
|
Nehomogenizirano mleko jaz kupujem Planika, ki ima 3,5% mlečne maščobe. Dobim ga v Intersparu ali pa Mercatorju. Pa v Mercatorju iajo tudi svojega iz linije zdravega življenja, samo ta ima samo 1,5% mlečne maščobe, kar je premalo za naše pamžke, tako da tega vzamem samo, če Planike ne dobim, kar se je do zdaj zgodilo 1x. Uporabljam pa to mleko za vse - za v flaško, za vse kašice in v vse kar kuham, ga dam, pa tudi sama ga pijem, alpskega pijem samo, če je navadnega premalo in ga šparam za Špelo. Tako da se nam izjemoma zgodi, da ga stran vržemo, ker ga nismo uspeli porabit. Renan, če pa tam na vasi, kjer v trgovinicah ne moreš dobit tega nehomogeniziranega, ga pa pri kakšnem kmetu vzami in ga prevri, pa bo tudi ok. Drugače pa ja, se strinjam, da so vsi ti pesticidi še hujši od homogeniziranega mleka, jaz se trudim Špeli večinoma bio hrano dajat, ki ima manj ali nič pesticidov. Ampak hotla sem povedat ot, da alpsko mleko res nima konzervansov, ampak je zaradi homogenizacije trajno, samo ta homogenizacija povroči tako rsazbitje maščobnih molekul, da te molekule povzročajo poapnenje žil in to že oz. tudi pri otrocih. ne spomnim se, kje sem brala ta članek. Če in ko ga najdem, ga bom nalimala sem. Aja, še to, tudi sadje in zelenjava, ki ga kupite v trgovini ali pa na tržnici, pa pač ni bio in ima seveda pesticide, je fajn nekaj dni pustit stat (ne toliko, da zgnije seveda ), ker baje da dlje ko je na luftu, bolj je rastrupljeno. Pa baje so najhujše zastrupljene banane in pomaranče, kar me je ful presenetilo. Caffee, super za vse te zeliščarske nasvete. Sicer si vsega ne bom zapomnila, vem pa na koga se obrnit, če bom rabila kak nasvet. Aja, za mleko v prahu pa nimam pojma. AjdaN, točno, sem čisto pozabila, da kravje mleko poveča tvorjenje sluzi! Dobro, da si me spomnila, da bomo ob naslednjem prehladu tudi mi dali riževo mleko tamali.
|