Barbs
|
oj, punči, ne nori zdaj s tem čajem in zdravnikom, probaj en dan al pa dva mal manj pit, pa boš videla Meni, stari motoristki, ne boš skrila, če rečeš, da z gorenje vasi na levo... a potem si iz poljanske doline? Ampak, do Poljan je preblizu, ker si napisala, da je 8 km, torej niso Poljane, Zminc je pa predaleč, ker je kakih 12 po moje... Kaj zdaj? Pa makadam eh, potem je bolj s poljanske ceste umaknjeno... Kako ga uspavamo ? Čez dan kar kakor je, včasih celo sam od sebe zaspi v vozičku, pa v ležalniku, če mu kaj govorim medtem ko kaj delam al pa kuham, zvečer ga pa pri nas tudi ati prevzame - igrata se "mala opica na kosmati veji" To zgleda tako, da si ga da na levo roko s trebuškom navzdol, glavico lepo nasloni v vdolbinico pod komolcem(ali nad, ali kjerkoli je že to tam na sredi roke), potem mu pa rokice in nogice visijo čez roko , ati ga pa po ritki tapka in nabira kilometre Res sta smešna in Aleks s tisto lasato kosmato glavico resnično zgleda kot mali šimpanzek na kosmati veji/roki. Največja humoreska je pa, ko ga skuša potem odložiti v posteljico - ful se trudi, da bi narahlo in potiho, počasi se sklanja, ga previdno drži in podpira, potem ga pa kaj v križu štihne al pa s kovtrčkom preveč opleta, pa je spet sirena - in ...eto, že gresta znova v širni svet Jaz vse to s priprtimi očmi opazujem s postelje in se pretvarjam, da intenzivno počivam po celem dnevu muk Z nimamo nobenih težav, ker je "zunanji kuža" ... glavni frajer v naselju... pride ko je lačen, gre, ko ga kaj tišči za it, sicer nikoli predaleč, ima svojo traso, če pa Aleks spi pred vrati, na dvorišču v vozičku, pa ponavadi leži zraven na tleh in je ful ponosen, ker opravlja pomembno delo - prav vsakič me pogleda, ko pridem pogledat kako in kaj in če ga pohvalim je čist iz sebe..kar sam od sebe dviguje taco, glavo daja postrani na mojo nogo in me vdano gleda. Zadnjič je neka "gospa" prodajala kvaćkane prte za na KLUPSKU MIZU ker fino pašejo.... pa se mu je čist utrgal, ker jo je navezala po dovozu do bajte - je lajal kot obseden , prihitiva s tamalo ven, kaj je za en , ker nikoli ne laja, pa mi je bilo takoj jasno... Prav renčal je in sem ga komaj umirila - pa čisto nedolžkano pseće je drgač... tko da - odločil se je , da bo opravljal delo čuvaja in jaz nimam nič proti. Očitno mu to bogati njegov lajf, ker je videti bolj srečen kot kdakoli prej. Imejte lep vikend, ne se preveč sekirat ( TiaSara, na vodi čutim, da imaš depraste dneve - nehi rožca, vse to bo mimo , verjemi... tvoje joškice si namaži, obloži si jih s pleničko, gazico, privošči jim mlačen tuš, pa bo boljše - sam ne mi obupavat - aja, a mu daš prav v ustka ? ne dovoli, da ti žveči samo bradavičko; jaz si malo podprem Joškota (jorasa ) od spodaj, pa narahlo stisnem joško, da rata bolj - kaj pa vem, okrogla , napeta...ma ne vem no... primem spodaj in dvignem in mal stisnem iz obeh strani - ampak ne bradavico, celo joško, probaj) .... Mogoče bom danes še kaj napisala - Aleks ima nek čuden miren dan... prej se je zbudil, samo pojedel in spi dalje Čudno. Eto, me že skrbi, ker ne sitnari