Mari71
|
Dobro jutro, mi smo pa danes zelo pridni, smo namreč že s prvega pregleda, pa je ura komaj osem odbila (ko bom ta post dokončala, bo verjetno že kaj več). Gašper ima vse meritve b.p., zrasel je za 5 cm in se poredil za skoraj kilco (950 gr), torej sedaj tehta 3.510g in smo vsi srečni. Zdravnica ga je pohvalila, tudi če se mi je zdelo, da se na zvonček ne odziva bogve kako. No, morda je bilo tudi zanj prezgodaj, pa tudi posrešček ne bo po poklicu, tako da ni panike . Mi je pa sestra pokazala, kako pravilno čistiš nosek s fiziloško in mi je tudi pumpico kao podarila - malo bomo še povadili (zgleda ne preveč fajn za ), ampak učinkovito pa je bilo! Moja kilaža: v nosečnosti sem se zredila +16, domov prišla s +8, danes imam še +4 viška. Ampak če upoštevam mojo mlekarno (najmanj 3kg obe skupaj, no 2kg pa res ), potem ni več tako hudo. Čisto malo bušija še je, ampak ni hudo. Nimam pa časa, da bi delala tiste vaje, ki so jih priporočili v porodnišnici? A kateri uspeva telovadba? Široko povijanje: mi bomo še 1 mesec široko povijali (uporabljam pa 1 plenico, prepognjeno čez polovico, tako kot so nas učili v šoli). UZ kolkov imamo točno čez 1 mesec, tako da bom takrat videla, kako naprej. Upam, da samo s Pampersko! Pa še beseda o proslavljanju Gašperja/ žurki: moj je Gašperja zalival vse 4 dni, ko sem bila še v porodnišnici (enkrat v službi, pa potem s prijatelji prvi del, potem pa še par tistih, ki niso mogli na žurko), tako da je bil prvo noč, ko sem prišla domov, taka koma, da je spal 10 ur, kljub temu, da sva z malim rogovilila zaradi dojenja. Še sreča, da smo rodili ravno na petek (in še to super pozno popoldan, torej nam rojstvo ni ukradlo nič spanja) in potem weekend, je bilo v soboto zelo zelo pestro. Je naš moral naslednji dan nekaj glažovine pred blokom pomesti ., pa sred žurke je malo omagal, šel za kako urico spat, pol pa dalje ! Pravi Štajerc! Gašper mi je tudi že podaril čisto pravi nasmešek, zadnjega danes zjutraj - tistega s široko odprtimi usteci (tega 'mam najraje - on že ve ). Pa spal je tudi zelo dobro - od 10.30 do 3.30 - potem smo se na hitro podojili in je spal do 6.20, ko sem ga ipak morala nahraniti, da ne bi bilo jokcanja pri pediatrinji! Bravo Gašper!!! Mali je med pisanjem posta zaspal (zgleda, da ga zvok tipk uspava), lucky me:). Pa še HURA za sonček - še malo počakamo, da se ogreje, potem pa ven na spehod. Jupiiii!
|