Barbs
|
Ojla, na hitro še jaz, ker imam danes en (da ne rečem kakšen dan - pa še valeto imamo v četrtek zvečer!!!! ) ... Vikenda je bil pa - toda o tem jutri. Si moram cajt vzet. Lenika, čajček mu daj kar bejbi, instant , v lekarni ga kupi, pa še proti krčkom je. Je prijetnega okusa , nič se ga ne sladka in dojenčkom je ponavadi všeč. Lenika, kaj pa če ti enostavno preveč kompliciraš - pa ne me narobe razumet,plis... Saj veš, da preveč želiš tako, kot si nekje prebrala, da bi moralo biti... pa kaj zato, če ne je natanko na tri ure... vsi niso enaki Ne se sekirat, prilagodi svoj čas njemu, tudi če nimaš vse tako pospravljeno kot prej; mogoče bo tudi mali manj jokal, če boš ti bolj sproščena... pri sebi vidim, da to drži. Vse skupaj pustim in se usedem k njemu, ga dvignem, greva mal na dvorišče, tudi če "ni bilo v tistem trenutku planirano za ven it"... A veš, kaj mislim? Glede jokanja v času budnosti - vedno bolj bo buden in zdaj je ravno tak čas, ko še ne more kaj preveč početi sam od sebe, ti pa ne veš kaj bi z njim. Saj vem, meni tudi včasih zmanjka idej, ampak jaz imam vsaj še dve punci, ki ga zamotita... Probaj mu menjavati kraj, kjer leži, prostore, daj mu glasbo za poslušat, prižigaj lučko, pogovarjaj se z njim...pokaži mu igračke, s katerimi se bo že čez par tednov igral... Mi imamo zdaj v prvem planu tomyjevo telovadnico - čisto je navdušen, ko ga dam ležat spodaj in mu tiste reči bingljajo nad glavo... oglaša se in krili z rokami, včasih mu uspe zadeti ropotuljico in je ves srečen; drugič spet prestrašen, ker zaropota...Na prvijalni mizi imam ob strani enga slona, pa na drugi strani enga delfina - pa že ve, ko ga položim za previjat, da mora glavico nagnit.... Na glas rečem; Ooooo SLON ! On pa gleda in se reži in si prav oddahne, ko vidi da je tam. Prejšnji teden tega "še ni znal " nardit. Jaz sem včasih čisto presenečena, kako hitro v tem obdobju rastejo... kar mu je bilo še včeraj tuje in nezanimivo, mu čez par dni lahko ne bo več.. probaj večkrat, presenečena boš. Pikicaa - super, da je vse ok, drži se in ko prideš na tir, se oglasi še kaj Pozdravček tudi vsem novim čvekam in malčkom palčkom.