Panda.
|
Ojla, punce! Tudi jaz še enkrat, nas je očitno skupinsko ven metalo... včeraj smo imeli posvet v razvojni ambulanti. Je naš nedonošenček (36t) in pošljejo na posvet vse, ki bili rojeni pred 38 tedni. Smo se pogovarjali z eno čudovito zdravnico . Mali je oh in sploh OK, je pa rekla, da zanjo je star toliko, kot bi bil, če bi se rodil ob roku. Se pravi ne 2 meseca, ampak en slab mesec. Mi je pa spet povedala, kakšna sreča je, da ga sploh imam. Vsak zdravnik, ki sliši mojo porodno zgodbo mi to pove . Dobila sva napotnico za nevrofizioterapijo . Spet isto - vse je OK, ampak, nedonošenčke avtomatsko pošljejo... Jaz pa v jok - ko berem po forumih, kako si to samoplačniško organizirajo, mi pa kar napotnico!! Škodit že ne more, če je še malo pod zdravniško kontrolo in če se še jaz naučim kakšnih koristnih vaj. Nisem ga sicer uradno tehtala, sem ga pa dala na koncu kar oblečenega na vago in - mali veliki ima že čez štiri kile in pol!!! In sedaj, ko je že malo konkretnejši, zunaj pa vroče, sem se opogumila in ga začela previjati v bombažne plenice (Štorklja, Racman ). Prej bi se kar izgubil v njih. Zaenkrat kar dobro kaže. S katero sem se pogovarjala še kot , da bo mogoče tudi probala? A se je še katera opogumila? Čaj sem mu jaz dala do sedaj dvakrat. Pa je obakrat izjezikaj cucelj takoj ven in me pogledal če sem normalna, da mu to v usta tlačim . Potem pa nisem več probala . Hraniva se pa midva kadar mu paše . Ne uvajam nobenega ritma in urnika. Ponoči je to kar redno na dve uri, podnevi pa odvisno od aktivnosti. Če smo doma, rata popoldne malo nemiren in je na pol ure ali eno uro ali kadarkolipačže ali... Če pa kam gremo pa v avtu vedno zaspi in se na cilju zbudi - laaaaačen . Dudo bi sicer vlekel, ampak mu ne dam. Kadar je buden ali samo nemiren, ga vzamem v naročje in se pogovarjava. Je pa res, da imam samo tega in se lahko ves čas ukvarjam samo z njim . Dudo tako dobi le v avtu, v vozičku v trgovini ali med večernim previjanjem, če je nesrečen. Tudi Rok renči, godrnja, hrza, brenči, ... , ampak vedno kadar mu kaj fali. Pa če je to le mini kupček, ki ga mora podreti ali mali pukec ali pa konkretno riganje, prdenje ali kakanje in prebavljanje . Če mu vse štima, potem je tiho ali pa se oglaša z "eeee". Toplota je pri Roku zakon . Ampak, v teh toplih dneh mu vseeno oblečem le bodi s kratkimi rokavi pa še mu je kdaj vroče. Kapice mu ne dajem, le če zunaj zelo piha. Rada bi imela klobuček proti soncu pa ne najdem tako majhnega. Vsi se začenjajo pri 40 cm in več . Ej, Ljubljančanke! Nisem ravno iz centra ampak priden na srečanje, ko se bomo zmenile! Me ne boste mogle falit, sem preveč konkreeeetna... Uživajte v lepih dnevih! lp He
< Sporočilo je popravil Panda. -- 14.6.2006 13:15:37 >
|