|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
15.7.2007 10:09:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maya2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4626
   RE: Male majčice in majčki (2006)
15.7.2007 16:09:17   
Mari71
prejle je Zarja iz otroške posteljice ven padla sem jo položila že na pol v spanju, grem na wc, pa buuuum in strašen jok. pogledam, in je božica ležala na tleh v sobici in jokala na ves glas

nimam pojma kako ji je ratalo, ker imam čisto spuščeno

Aurora - kot bi jaz napisala post. Gašper ISTO danes, le slabi 2 uri za Zarjo. Ja kaj jim pa je? Jih prazna luna meče ven iz postelje al kaj? Jaz mu bom odslej podlagala pouštre pred posteljo. Sploh mi ni jasno, kako mu je ratalo, mi imamo tudi čisto spuščeno,... Pa še moj user posted image  je bil takrat še v njegovi sobici, ker ga je ravno spat daluser posted image user posted image user posted image , 20 sekund zatem pa,..... Ga je user posted image  napol ujel, tako da se je mali samo fuuul ustrašil, se je zelo hitro potolažil in zaspal za 2 urici. Zdej mu nič ni,........kot da se ne bi nič zodilo. Pozdravček!

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 16.7.2007 9:13:50 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4627
15.7.2007 18:21:32   
cofek
 user posted image

kooooončno se mi je uspelo prebit čez vaše poste...mi smo doma že od četrtka - blo je fuuul luštno, čeprav je v začetku kazalo na katastrofo. Smo pol v četrtek ob šestih rezervirali apartma na Krku v Punatu (HB ZA INTERNETuser posted image user posted image user posted image ), se v petek ob destih zjutraj spokali od doma in uživali 100/uro...no, v torek in sredo je ful pihalo in je bil relativno mraz, tko da se takrat nismo kopali, smo pa zato veliko hodili in uživali morsko klimo, v torek sem pa nekaj pojedla al eno virozico staknila in sem pol v sredo dopodlan preležala, sam smo popoldan že strašili po Punatu...Tor se je obnašal in nas spomnil kak super pes je - res je zakon...ja, kampiranje je tokrat žal odpadlo, bomo pa naslednjič nadoknadili...

bom probala mal nadoknadit teme:
 - oblekce do zdaj se mi je zdelo da mamo zadosti majčk, bodijev in kratkih hlač, sam smo na morju vse porabili - eno za v vodo, eno za na suhem, vsak dan svež (ker tiste hlače in majčka/bodi od prejšnjega dne so RES umazane - se usede v čist vsak prah, cesto, ...) pa je šlo....

- ninica tud pod razno ne user posted image ko gre spat grabi tistega ki ga uspava grabi po ustih, nosu, ušesih...sem mu probala nekaj podtaknit (zobno ščetko, medvedka, pleničko,...), pa čez nekaj časa spusti in začne spet grabit user posted image

- govor - reče hvala (vala), pa dan (nan - prav smešen je, ko gre iz sobe v sobo pa pravi naaaan), pa pove za pit (biu/bi in pokaže), pa za jest (pap, pap), pa pa-pa, pa lupčka po tanovem tud vrže, ti-ti, ajš, pa pove ko zagleda kužka da je ov-ov, pa Tor  (to), muca (mi), račka (ta-ta-ta), petelinček (tititi),ovčka (bee), ptički (tiv-tiv),...po ta novem pa PLEZA - povsod in kamorkoli - prejle sva z user posted image ležala na postelji in on PRIPLEZA GOR user posted image , no pa s postelje tud že zna splezat, pa včeraj je treniral s škatlo od čevljev za "ziher" na pencah, pol jo je pa nesel (škatlo) k mizi in spelezal nanjo in pogledal kaj je na mizi user posted image user posted image user posted image

- senca za na plažo - pri nas ne bi funkcionirala, ker ni bil tud malo ne na miru - tud ko je bil zavit v brisačo, ko je prišel iz vode ni blio niti minuto, ko je že začel hodit okoli in šaflat in ...

- razprodaje - sem čist prepozna..sploh nisem vedela kdaj so, pa sem šla preden smo šli na morje v šoping po kopalke in še ene par stvari, pa so bli že takrat popusti, zdaj pa ne mislim več nič kupovat - razen jesenske garderobe user posted image

- kahlica khm...po moje spomladi oz. poleti..se mi ne zdi da šteka kaj mislim, ko ga vprašam "a kakaš?" me sam čudno pogleda tko da...
- risanje - flumastri so zanimivi za odpirat in zapirat, nosit okoli in podtikat v pralni stroj user posted image (mi je zadnjič vrgel vijolični flumaster - tisti, ki se lahko spira - v boben pa sploh nisem opazila in pridejo pol vijolični fleki na cotah in meni nič jasno, ker ni blo zraven NIČ vijoličnega - in to dva stroja cotuser posted image - in zlivam veniš gor in drgnem (pa še lepo je šlo dol in sem bla čist navdušena nad učinkom user posted image ), nakar najdem v bobnu flumaster user posted image user posted image )

JAŠA, MIA  user posted image   user posted image

Andraž čimprejšnje okrevanje

Barbs, LARA, Lenika  user posted image   user posted image

evo, sem vam zatežila....mam čas, ker sta šla na bazen, jaz pa poročat kaj se dogaja

lp,t

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
15.7.2007 20:48:28   
lenika
Hojla.

Spakirano je vse, sedaj bo potrebno samo še v avto vse nabasat, kar bo po moji oceni znanstvena fantastika, a bo že nakako.

Lepo se imejte, se beremo in pišemo čez 10 dni.

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
   [Brisano sporočilo]
16.7.2007 6:55:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4630
16.7.2007 7:20:33   
puncica
Dobro jutro punce.
Nič ne bom pisala, samo toliko da sem tu, pa da nas mal dvignemuser posted image pogrešate me ne, itak je vse po starem.

Mejte seuser posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

Neposredna povezava do sporočila: 4631
16.7.2007 7:54:52   
mojsoncek
Jutro, jaz bom tudi zelo hitra...

Vse, ki ste prisle z dopusta dobrodosle nazaj, lenika (sicer malo pozno) vi pa uzivajte na morju.

Midva z mozekom sva sla pa v soboto zurat, ker sta moja porocna prica in njen brat dvojcek praznovala 30 let. Mali moz je bil pa na "dopustu" pri mojih starsih. Skratka, vsi smo se imeli lepo in smo uzivali. Pa se to... me je v soboto na nart piknil en komar in mi je vceraj zacela tako zatekati noga, da je groza. Danes sem sla v sluzbo kar v japankah, ker nic drugega ne spravim na nogo user posted image user posted image . Upam, da bo kmalu splahnela tale oteklina...

nic, bodite lepo...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4632
16.7.2007 8:06:49   
maya2
dobro jutrooouser posted image

kopanje v majčkah: a ve vse svoje kopate v majčkah? meni je ena zadnjič rekla, da če ima majčko gor si pa lahko ledvičke prehladi. Jaz jo samo fuuul namažem s kremo, dam ji pa klobučka na glavo... zdaj sem pa malo zmedena... sem pa gledala na bazenu, pa eni prakticirajo z drugi brez majčke, še več je bilo tistih brezuser posted image user posted image

Drugače pa smo mi tudi bili včeraj na bazenuuser posted image user posted image user posted image user posted image Karin res fuuul uživa, bomo šle ta teden sigurno še kdaj same, samo malo jo je nerodno 'spedenat' če sem samauser posted image ...

razprodaje: jaz sem čist razočarana, sploh ni blo nič pametnega, pa še razprodaje tole niso, bom šla rajš kasnej k bojo dal ta dobre zadeve nazaj na policeuser posted image .

Nič gremo pojest, pa probat še mal ven dokler ni prevroče, imam tudi že bazenček pripravljen da se Karin kasneje malo namočiuser posted image .

lp

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 4633
16.7.2007 8:28:43   
MarijaPo
Ohoj Bejbe,

kako vam kaj gre?

Vidim, da so dopusti na zacetku in koncu in tako je prav za julij.
Mi gremo v petek in bomo na dopustu 3 tedne.
aurora - pri nas (ko smo bili konec junija) v Porecu, v all inclusive hotelu, je bila podobna scena, pojstlco smo komaj postavili v sobo (zraven kopalnice), ker je bila soba mikroskopska in Eva tudi ni hotela jest in se je tud zvijala in tezila. Zgleda je to efekt hotelov. Zato so nase izkusnje boljse z apartmaji. Se vedno lahko jes kje zunaj, ce se ti ne da kuhat, pa vseeno imas v apartmaju ves konfort - vec kot ena soba, kuhna, ...
Iz posteljice pa po moje ne bo vec padala, ker je najbrz ob padcu dojela, da se ji to ful ne splaca.

puncica - lepo, da si se nam javila, ceprav je vse po starem. :)

barbs - ni lepo, da nisi nic napisala.

Za vikend smo bili v hisi mojih starsev, ki so bili v srbiji in je bilo krasno. Sli smo na sprehod okrog Unske kolisevke se z dvema prijateljema, jedli konjske zrezke, kopali Evo v kosu za perilo, v soboto zvecer pa je Igor na vrtu postavil teleskop (Igor je fizik) in sva gledala Jupiter, ki je bil glih tako obrnjen, da se une pege (dolgotrajajocega viharja) ni videlo, so se pa zato videle vse njegove 4 lune. Jupiter menda tudi sam malo sveti, tako da je bil res lep.
Skratka, vikend je bil en najboljsih!

Uzivajte!

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4634
16.7.2007 8:34:10   
mojsoncek
maya2 - Anze je imel vedno za v vodo majcko. Ko smo pa prisli iz vode, sva ga pa itak cisto preobleka, da je bil suh. Vsaj taksni so bili napotki pediatrinje, ker sva ga morala ful cuvati, glede na to, da je imel pred dopustom uro-infekt.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 4635
   [Brisano sporočilo]
16.7.2007 9:34:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4636
   [Brisano sporočilo]
16.7.2007 10:17:34   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4637
16.7.2007 10:19:54   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

komaj čakam, da bo malica - mi že prav kruli user posted image

to je posledica dobrih večerijuser posted image , jaz tudi vedno 'krčim' želodec ko pridem z morjauser posted image user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 4638
16.7.2007 10:21:19   
maya2

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

maya2 - Anze je imel vedno za v vodo majcko. Ko smo pa prisli iz vode, sva ga pa itak cisto preobleka, da je bil suh. Vsaj taksni so bili napotki pediatrinje, ker sva ga morala ful cuvati, glede na to, da je imel pred dopustom uro-infekt.
[/quote

user posted image user posted image user posted image ma zdaj pa res ne vem, zakaj je boljše z majčko? če jo itak fuuul namažem?? kaj ti je rekla pediatrinja, da ga kopaj z majčko?
lp

Neposredna povezava do sporočila: 4639
16.7.2007 10:28:54   
puncica
auroraa user posted image za odločitev in upam da ti uspe spravit kilce nazaj. NO sama sem tud pomalcala, mam neko predmenstrualno lakoto in sem lačna NONSTOP, tako sem jedla ob devetih 1 jabolko, zdejle pa že zmazala 2 navadna jogurta user posted image z manj maščob z dodanimi mandlji, orehi, pistacijo in mmmmm rozinami, to naredi jogurt tako dober in sladek.  Pa bom verjetn čez 2 urci spet jedlauser posted image user posted image user posted image Sicer pa upam da je Zarja pogruntala da ni fajn iz postlce plezat, no naš tamal je pa zadnič tako se metal po postli, da je ustal in se nazaj na hrbet vrgel, ker je to pač videl pri sestrici in pol je enkrat se tako vrgel na rob, pa ga je dobil in je padel na tla, sicer sem ga mal ujela a mal se je udaril še bol pa ustrašil. Sicer pa se tolažim s tem da bo še veliko bušk in da so malčki res dobri da so tako gumjasti.

Marija uh kr pogrešala bom tvoje poste kako fajn, da lahko zvezdice gledate v LJ to verjtno ni možno, no mi smo do zdaj prišli sam do velika voza pa do satelitov, ki se premikajo ponoč, mi je moj to razložil da so sateliti, zvezde ki se premikajo in sem bila ful vau navdušena user posted image user posted image user posted image Pa tako fajn je zvečer sedet na terasi in zvezdice gledat, uh romantika, to sva z mojim večkrat počela in se tako mal pogovorila, pa gledala v luft in pol ugotavljala kje je kaj, ja no pa luno gledala z dalnogledom user posted image

kopanje jaz tamalo nisem nikol kopala z majčko gor je imela klobuček, ko ga že ni dol vrgla in namazana je bila res urnk, ponavad je bila pa itak v bazenčku, ko pa je letala okol je pa imela majčko gor, pa je ni nikol opeklo, tako da jaz bom to prakticirala tud pri tamalem. Sicer pa itak ni bila tako veliko v vodi, da bi jo lahko opeklo, ponavad smo se kr bol v senčki zadrževal.

Uh kje je še naše morjeuser posted image gremo konc avgusta zadnji teden in smo se odločili za mobilno hiško na pagu v strašku zakaj:
- ker ima klimo
- je kot apartma
- otroci lahko prosto letajo po dvorišču, ker je to kamp
- imajo baje lepo plažo
Upam da bo super, ker drago je bilo pa tu mač.user posted image

Mejte se

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

Neposredna povezava do sporočila: 4640
16.7.2007 10:31:16   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: maya2

user posted image user posted image user posted image ma zdaj pa res ne vem, zakaj je boljše z majčko? če jo itak fuuul namažem?? kaj ti je rekla pediatrinja, da ga kopaj z majčko?
lp

Ja maya2, nam je P rekla, da naj mu zaradi sonca dam gor majcko pa nekaj na glavo (da se zasciti glava in vrat), vendar da moram vse takoj zamenjati (plenicko/kopalke in majcko), ko pridemo iz vode, da ne bo moker. Mah, saj ves, da ponavadi vsak nekaj svojega goni. Mi smo itak hodili na plazo ob takih urah, da ga se s kremo ne bi bilo treba mazati... pa smo vseeno prakticirali vse od kreme do majcke... Ti samo po obcutku, pa bo vse OK user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4641
   [Brisano sporočilo]
16.7.2007 10:34:33   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4642
   [Brisano sporočilo]
16.7.2007 10:37:25   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4643
16.7.2007 10:47:20   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: puncica
mam neko predmenstrualno lakoto in sem lačna NONSTOP

Mene se tudi drzi tale sindrom, samo se na hrano mislim. Sem ob devetih pojedla en rogljicek, glihkar sem pojedla eno banano, cez kaksno uro bom pa verjetno letela se na kaksno solato.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4644
16.7.2007 10:49:49   
Anonimen
jaz svojih nikol nisem kopala z majico. namažeš s kremo pa to pol ure predno greš na plažo. pa ni problema. pa itak ne hodiš na plažo ob 12 a ne? zgodi zutri al pa pozno popoldne.

Neposredna povezava do sporočila: 4645
16.7.2007 12:36:48   
maya2
tnx punce, sej vem da delam pravuser posted image , ampak včasih pa se mi takole pojavi kakšen črviček dvoma... meni tudi ne bi blo fajn za mokro majico plavatuser posted image

puncica: joj sem vam kar mal fovš... za vaš dopust namreč, sej mi imamo letos tud super lokacijo in vse ampak meni je Straško maximumuser posted image user posted image user posted image sej boš vidla midva sva prej tja šla ene 2x s šotorom, kak mesec nazaj sva šla pogledat k smo bli glih v Stari Novalji in ti povem da imajo po novem še bolj super zrihtan, zraven je tudi FKK če vam paše, vsi WC ji so na novo zrihtani z oddelkom za otroke, kar pomeni mini wcji in umivalniki, previjalnice, ... v glavnem ni da ni.... sem slikala nekaj hišk ti lahko kakšno pošljem, ker midva sva razmišljala za drugo leto...user posted image user posted image res je super ne bo vam žal...

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
16.7.2007 12:57:27   
mojca75
Ojla

majčka - bomo videli, itak je za nas bledoličneže sonce zjutraj max do 11h (najbrž bl do 10h) z kremo itak in potem po 17h!

Dobra stran našega morja je to da je apartma 10m od obale in da ni problem letanje gor in dol. Moj plan je tak da smo do 10-11 na plaži, potem pa gor in kosilo in spat (mojči) tam do ene 15h (iz mojih ust v božja ušesa) pol pa še mal gor in potem spet dol na plažo (ob 17h).
Lani je bilo lažje, je bla skoz v senci na plaži, letos pa ne verjamem da jo bom lahko prepričala da ne more v v vodo (ki je jasno na soncu) in da mora biti v senčki na plaži user posted image  
Puncica - une hiške v straškem so FANTASTIČNE; sam so svinsko drage, sploh v času high sezone - ko gremo mi na morje (ker imajo takat šolniki podčitnice). Sicer bi pa jaz šla za ene 14 dni septembra z največjim veseljem tja! ž
Mogoče drugo leto!?
Sence je ogromno, plaža streljaj stran in je super - drobni kamenčki!!!!
Meni je straško tko mega! Tudi za kampiranje, kaj šele une giške. Mi bomo najverjetneje drugo leto šli tja kampirat!

Sicer pa mi izvajamo pobeg od doma. Zjutraj vse prezračimo, in potem vse zapremo in damo rolete dol in gremo k mojim, ker imajo v hiši (brez da laufajo klimo) 23stopinj. Tako je blo včeraj, bo danes in jutri. V sredo in četrtek pa bova itak tam ker sva same (oči dela) in bova najverjetneje tudi spale tam!
Na ta način ne segrevamo preveč našega stanovanja in vsaj spimo lahko normalno.
Kaj čmo vroče je. Sej mamo klimo sam skoz ne more pihat in topotat, pa še greje se ipak ob tistih ceveh.

No ja, sej še malo, konec tedna bo baje že bolj znosno!
Kako pa vi kaj prenašate te temperature. predvsem tisti v mestu?

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
16.7.2007 12:59:03   
mojca75
ha ha ha ... Maya vidim da se drugo leto lahk kar zmenimo v straškem - puncica se bo itak vrnila. k ji bo tolk všeč!

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
16.7.2007 13:49:54   
mojsoncek
Mi smo tudi bili na Pagu... sicer ne v Straskem, ampak v Kosljunu. Smo bili tudi super zadovoljni. Prostoren apartma, terasa cel dan v senci in morje 10m od apartmaja. In tudi mi se vracamo naslednje leto (bomo pa sli se v Strasko pogledat, ko imate toliko lepega za povedati user posted image ).

Mojca75 - ti kar izkoristi hladno hiso in pusti stanovanje, da pociva v temi. Ni druge, ce je vroce je vroce in bomo vsi naredili vse, da nam bo lazje.
Drugace sem pa ful vesela, da smo se preselili iz LJ. Pri nas je vedno kaksna stopinja manj kot v LJ, pa se soparno ni. Je telih 8 ur sluzbe v LJ cisto dovolj, kljub temu da sedim v klimi cel dan. Mi je kar kriza, ze ko grem po tamalega v vrtec. Da ne govorim o tem, ce morava slucajno kdaj mozeka malo pocakat, da konca sluzbo in se potem setkava po vrocem centru user posted image .

Ostanite hladne!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
16.7.2007 14:31:28   
cofek
oj!

Ažbe je bil v majčki sicer sam trikrat, ker ga je en dan sonce opeklo - in to kljub temu da je bil izdatno namazan s kremo - in sem malo cvikala, da bo še hujše. sicer smo večinoma prakticirali kopanje do 11h in po 16h, sam en dan smo šele ob pol enajstih šli na plažo, ker smo kofetkali user posted image in je zvečer že mel rdečkast hrbet user posted image .
drugače je pa tud meni pediater rekel naj mu TAKOJ slečem vse mokro, da ne bo staknil kakega uro-infekta, tko da je že nakj na tem - ne, mojsoncek?

kile - stalni problem...pa kako naj shujšam, če za zajtrk dobim palačinke, čez 4 ure se pa napokam za kosilo pri mami in za povrh dobimo še pladenj štrudla (borovničevega -mmmmmmmmm, ki ga mimogrede ni več) za domov user posted image . pa vročina, da človek ne upa niti ven nosa pomolit, kaj šele da bi šla na kak trim user posted image ...

maya in mojca se mi zdi, da vsi kar naprej stremimo k temu kdaj bodo shodili; ko pa je Ažbe shodil, sem pa samo mislila kolk je blo fajn, ko še ni hodil user posted image . po moje ni treba nič forsirat, uživajta v teh zadnjih trenutkih "miru" user posted image

drugače pa - če je straško tak zakon, mamo pa lahko naslednje leto "družinske" počitnice dol user posted image . Si predstavljate kamp (sej, sem prav zastopla, ne) poln nadebudnih dvoletnikov user posted image ?

Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?