|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
21.8.2006 10:08:02   
livia
Ojla!
Kar se kil tiče sem nekje na +3 kg - zredila sem se cca. 15 kg, po porodu mi jih je ostalo ene 5 viška, zdaj gremo pa počasi dol. Pa vsi govorijo, da z dojenjem hujšaš, meni se pa ne zdi. Jaz sem morala ful paziti na količino mleka (ga ni bilo dovolj), pa veliko jest in pit in sem šla samo gor. Po porodu sem imela tak apetit, da sem pojedla več kot moj dragi. Zdaj pa tud neki skoz jem. Sej za kosilo nimam kaj preveč časa, ampak imam pa skoz neki v ustih.
Septembra grem s tamalo ma kako telovadbo, sicer bolj za družbo, kot za hujšanje. Meni je važno, da sem v dobri kondiciji, kot pa to, da se mi kile vrnejo. Danes me čaka kolesarjenje na Vršič. Brez panike, računam, da bom prišla do ovinka št. 1. user posted image user posted image

Mi smo z GH počasi začeli. Zjutraj jo dojim, potem jo čez 3 ure spet dojim in dam še flašo z aptamilom, pa čez 3-4 ure spet dojenje plus kašica, če smo doma, čez 3 ure spet dojenje in potem čez kaki 2 uri še dojenje in flaša aptamila+rižolinota za boljši spanec. In tako vsak dan. Ko pridemo z dopusta si bom pa verjetno začela pripravljat zmrznjene stvari iz domačega vrta.

Kar se tiče pakiranja za dopust - GROZA. Imamo berlingota in je nabito poln do zadnjega kotička. Za prenosno posteljico je zmanjkalo placa. Res pa, da vzamem vedno čebriček s sabo.
Kar se tiče sterilizacije - jaz nič ne steriliziram. Na začetku sem se še neki šla, potem pa ne več. No, če se spomnem prekuham vse flaške in cuclje cca. 1 krat na 10 dni. Mi je tudi pediatrinja rekla, da ni potrebe. A ve vse še sterilizirate?

Zdaj pa šibam ven. Tamala že spi fotru v naročju.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 701
21.8.2006 10:28:49   
Anonimen
Dobro jutro!

Tudi midva sva kupila puzzle, ni več varno imeti user posted image  na postelji. Vsak čas se bo obrnila na trebuh, ji še čisto malo manjka in potem se kaj hitro lahko zgodi, da bi telebnila dol s postelje. Rajši ne tvegam.

Pleničke še vedno uporabljjamo kar pamperske, so mi OK, moti me edino, da zadaj nimajo elastike, tako da ko Kristina malo pobrca, ji kakec zleze po celem hrbtu.

Moja teža: pred porodom 58kg, v nosečnosti + 15 kg, zdaj 60 kg, dol mi je šlo večina prvi mesec, ostalo drugi mesec. Brez kakršnekoli telovadbe. Me je zagarbil lenoritis user posted image user posted image user posted image . Moram rečt, da se kljub šlaufu okoli trebuha in obilice celulita po stegnih, počutim v svoji koži odlično. Se nisem še nikoli počutila sama sebi tako privlačno in ženstveno. Možek je pa tudi zadovoljen user posted image user posted image user posted image .

Halena, moj spomin je kot ementalec user posted image user posted image user posted image . Sem bila že prej pozabljiva oz. pogosto se mi je dogajalo, da sem mešala dogodke in osebe. Zdaj se mi zdi, da je še slabše.

Menstruacije tudi še nimam user posted image user posted image user posted image .

Glede sterilizacije: ne vem, če je sedaj sploh še potrebna (no, občasno seveda, da ja), ker user posted image  vse vtaknejo v usta? Saj do določene mere je treba pazit, verjetno pa ni več treba starilizirat vsakodnevno?

Livia, kateri ovinek je padel?

Tudi jaz pišem dnevnik Kristini, ji ga bom dala enkrat ob primernem času. Pišem tudi v knjigico Moj Otrok ter komentarje v fotoalbum. Včeraj smo si ogledovali mojo knjigico Moj otrok in smo ugotovili, da je Kristina čista moja kopija. Hehe, imam dominantne geneuser posted image . Dokler nisem videla moje slikice v albumu pri starosti 4. mesecev, sem bila prepričana, da je čisto očkova.

LP 

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 702
21.8.2006 11:11:37   
barba
Ojla!

Skoraj redno vas berem, saj je tud moja Meta aprilka. Drgač sem bolj aktivna pri marčevkah, sej bi mogla po PDP biti med njimi. Pol je user posted image  tok zamujala in je aprilka.user posted image

Na kratko je pri nas tkole:
- dojimo se ne več, ker je po vnetju na hitro zmanjkalo mleka
- od GH sem ji dala šele riževo kašico, ki jo obožuje
- uživa pod lokom, spušča nore glasove, se veliko smeji, ...

Aja, v porodnišnici sva bile z *zvezdico* skupaj v sobi.

Vas pridem še kaj pogledat.user posted image

LP, barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 703
21.8.2006 12:26:37   
rozica11
Oj Barba dobrodošla...ti nas kar pridi večkrat mal prebrat. Vidim da si iz Šenčurja; no z zvezdico sva se že nekaj menili da bi se vidli no zaenkrat še ni uspelo. Če boš za se lahko kdaj srečamo vse skupi, pa še na maychiko bomo počakale pa bo.

No mi bomo tut počas začeli z GH, oz. najprej s kakšnim sokcem- npr. slivov da bo mala lažje kakcala. Sicer še počakam patronažno da mal več razloži do takrat pa bomo naprej pili mlekca.

Sicer se malčica že pridno uči in bere da bo dobila zlato bralno značko...
user posted image

No aprilčice uživajte do naslednjega tipkanja...čav

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 704
21.8.2006 14:28:58   
kaja29
hoj
vam sploh več ne sledim, ker ni časa
mi imamo pa enako knjigico user posted image

a ste že kaj pošiljale prošnje v vrtce???
obup, mi bomo verjetno moral poiskat kar privat, ker je LJ zabasana, smo preveč pridno otročke delaliuser posted image

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 705
21.8.2006 14:30:26   
kaja29
barba hojla
a veš da mamo mi podobno sličico naše male in sta si skoraj podobni, obe tako začudeno gledata na kolenih :-)

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 706
21.8.2006 16:00:36   
kaja29
kaj pravte
a je pametno it v solarij???

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 707
21.8.2006 22:18:12   
2mak
Joj, a veste, da imam tudi jaz to smolo, da imam luknjo v spominu. Pa včasih sem v glavi kar malo raztresena. Kot bi šli možgani malo na dopust. Ampak jih treniram z branjem kolikor je mogoče. Saj to mine, a ne? :)

Tudi jaz pišem v knjigo To sem jaz (Ankica, ful lepo, da imaš ti svojo!!! Jaz imam skoraj prazno. Vem pa, da so spravili moj prvi odstrižen pramen las!) in vanjo lepim vse mogoče "dodatke", za katere se mi zdi, da bi znali biti zanimivi za mojo damo čez leta.

Sem šla pa danes kupit test, da vidim, če je tu razlog za moj trebuh. Čeprav sumim. Sploh, ker ste nekatere napisale, da imate tudi še malo trebuščka. Bomo videli zjutraj. Sporočim...

Ali ve še vedno v mislih premlevate dogodke ob rojevanju in tik po njem? Jaz nisem s tem ravno obsedena, a se včasih spomnim na to in razmišljam kako je bilo. Slike mi kar priplešejo pred oči.

Uživajte s svojimi sončki!

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 708
21.8.2006 22:20:59   
2mak
Aja, še solarij - po mojem ni nič narobe, če greš. Mislim, da ne vpliva na nič, kar bi bilo povezano tudi s tvojim otročkom neposredno. Samo na trebuhu pa verjetno ne boš mogla ležat, a ne (če se obračaš v solariju)? Jooooj, jaz sem letos tako bela... user posted image

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 709
22.8.2006 7:53:19   
*zvezdica*
Hej aprilčice!

O barba user posted image ..kako kaj Meta? A se spet vidimo na naslednjem cepljenjuuser posted image .

Tudi mi smo že prešaltali na večje plenice…imamo sedaj od 7-18 kg…tudi Marcel je bil par noči zapored skoz pižamco polulan….sedaj je pa bolje…pa še bolj »komot« so.

V nosečnosti sem se zredila za 18 kg, takoj po porodu sem imela -5…ostalo sem izgubljala 4 mesece….sedaj imam še 1-2 kg več. Na žalost je sedaj moja postava bolj »pudingasta« in ne več mišičasta…..ampak dokler polno dojim se ne mislim preveč intenzivno posvečat športu…trebušnjaki, sprehodi, rolanje…to mi zaenkrat zadostuje. Jeseni pa upam da se mi z aerobiko povrne nazaj postava.

Jaz sem že celo nosečnost izpolnjevala knjigico To sem jaz…se mi zdi prav super…je pa do 3. leta starosti…vsi pomembni dogodki…Marcel jo bo dobil za 18. rojstni dan ali za kak pomemben dogodek. Je pa treba ful pazit pri naslednjem otroku (upam, da bo še kakšen), da tudi njemu narediš podobno knjigico. Po navadi je pri prvem otroku vse naj naj…pri drugem pa kar pozabijo malo na vse. Tako je bilo tudi pri nas….jaz sem prvorojenka…imam slik in diasov malo morje…še filmček mi je oči naredil ko sem se rodila….ko pa se je rodil brat smo pa ravno zidali hiš in ni bilo časa…tako ima revček samo par slik iz zgodnjega otroštva…pa vem, da to ni osamljen primer…

Zgleda, da nas ima več težave s spominom….jaz se največkrat ne spomnim imen…ali pa če grem npr. nekaj iskat v kuhinjo, ko pridem tja, ne vem po kaj sem prišla….

V četrtek gremo na morje..kooončnouser posted image ! Že sedaj me je groza pokanja..sploh ne vem kako bomo vse zbasali v avtouser posted image ! Upam, da bo vreme ugodno.

Lepo se imejte…pa vas berem čez dober teden!

Marcel in Zarja

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 710
22.8.2006 17:55:34   
livia
Samo to, da se malo pohvalim........ padel je ovinek št. 5.

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 711
22.8.2006 21:42:23   
barba
Ojla!

Ja, *zvezdica* nevem, če se vidmo. Mi mamo cepljenje 7.9., UZ kolkov pa 6.9.. Meta je itak super. Zdej veselo cvili in dela mmmm, aaaa, ... ggiii je pa pozabila.user posted image user posted image user posted image  Uživajte na morju!

Moje kile so obstaleuser posted image . V nosečnosti sem se zredila 24kguser posted image user posted image , po porodu mi jih je ostalo še 7. Dve sta šle kmalu dol, ostale bodo pa menda še šle - menda zato ker začnem 1.9. z ločevalno dieto skupaj z RR-jevkami. Bom videla, če mi bo ratal načrtno hujšat.user posted image

Pri nas izpolnjujemo knjigico Mali jaz, ki je do 6 leta. Zraven pa še album s komentarji. Poleg vsega bo kar veliko slik in filmčkov na CDjih. Se pa čist strinjam z zvezdico, da ima prvi otrok teh stvari veliko več. Sem bila prvi otrok in prva vnukinja.user posted image

Da o spominu niti ne govorim!user posted image  Pred diplomo moram oddat še eno nalogo in sem se je zdaj lotila. Čisto nič se več ne spomnim!user posted image  Kot, da bi prvič brala tiste moje zapiske. Dons sem pa dobila nazaj še diplomo za popravit in mi je kar slabo, ko vidim kaj me še čaka. Ne morem verjet, da človek v 5ih mesecih tok pozabi.user posted image

Dogajanja okol poroda lih ne premlevam, se pa največkrat spomim ob kakšnem filmu ko katera grozno tuli. user posted image

GH - naši user posted image  sem dala najprej malo riževe kašice od Milupe, ki se zmaše samo z vodo. Sam sem za nekaj časa do dobroto ukinla, ker ne morem pogruntat zakaj ima zmeraj zjutraj ful zeleno blato. Nič je ne zvija, nič ne joka, tud pokaka se ne trdo, samo temno zeleno je in smrdi kot pri dihurjih.user posted image user posted image user posted image  Bomo še AM zamenjali. Mogoče je ta bolj težko prebavljiv zanjo?

rozica11 - se bomo dobile user posted image  in mal poklepetale

Joj, kok je dolgo ratal tole!

LP, barba

LP, barba

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 712
22.8.2006 22:47:32   
maychika
hoj, na hitro pol pa spat. sem si načrtno naštimala toplo mleko, če me bo kaj hitreje zazibalo v spanec, da ne bom spet 2 uri v luft gledala ko se bom dala v posteljo.

Ja...moj spomin tudi prej ni bil bogvekaj, tko kot je ena že rekla, tko da se ne sekiram preveč, če kakšno stvar več pozabim. Sem pa veliko bolj nerodna kot sem bila.

Barba...pozdravljena. Ti se nam kar pridruži in nas razveseljuj s komentraji, predlogi in slikicami. Se bomo res dobile enkrat z rožico in zvezdico...vendar jaz odhajam na dopust, tko da sem bom javila ko pridem nazaj in grem malo po KR.

Menstruacija....grrrr....na žalost me ravno zvija...ampak če ne drugega vem da tokrat niso popadki user posted image ... Se mi je tri dni rahlo napovedovala, zdaj pred morjem sem jo pa usekala. Hja.

2mak...ja me imamo verjetno take ohlapne, šlaufaste trebuhe. Če imaš ti bolj napetega...res naredi test. Pa saj tudi če bi bil še en otroček...bo samo še bolj veselo doma...

Moje kile...JUPIIII, da se je našla ena, ki se je zredila več kot jaz med nosečnostjo...pa saj ni mogoče. Jaz sem jih dobila 21kg. Takoj mi jih je šlo dol ene 12, pol pa postopoma do 8 kg in sem bila še dolgo na 7 kg, zdaj pa počasi spravljam dol...danes sem se pred večerjo (bolje kot po njej...kaže drugače) pa sem imela 65 kg... No začetna teža je bila 60 kg. Mater ste ene mogle bit suhice...

Tudi jaz z veseljem izpolnjujem knjigico Mali jaz in je že ful polna, zraven ne izpolnjujem ničesar drugega, ker jo obsedeno fotografiram in snemam. Edino v knjigico zapišem tudi pesmice, ki se jih izmislim zanjo.

Dogodki ob porodu. Jaz se jih z veseljem sem in tja spomnim. Sigurmo pa vsaj enkrat na teden. Potem pa z možem podoživljava kako je naša pikica prišla v najino družino in kakšna je bila takrat in kakšna je zdaj. Sva se ravno zadnjič smejala, ko sva hodila po Izoli...se je ful dogajalo, ker je bil ribiški praznik...no pa hodiva in sva tiho in se začneva pogovarjat in kmalu nanese na Tio (ki je doma pri tašči že spančkala, tko da sva bila sama) in vsakič ko sva se o čem pogovarjala sva v petih stavkih uspela napeljati na Tio. Ojej, sem rekla, upam da ne bova zdaj ena izmed tistih, ki še takrat ko lahko izkoristijo čas in se posvetijo drug drugemu, se pogovarjajo o svojih otrocih.
Ja tko je...ni kaj

Sem pa res hitra in kratka ane. Se mi bo še mleko shladilo.

Za solarij pa ne vem kako gre. Mogoče pa bi vprašala tam...če še dojiš. Če pa ne več, potem pa ne vidim razloga, zakaj ne bi šla po malo barve. "Poletje" nam je letos ne bo priskrbelo.

Ja, prvi/drugi otrok... jaz sem ta druga in imam ful manj slik kot moj starejši brat. Je pa rekla mami, da me je takrat očka malo snemal, pa moramo zdaj en zemeljsko star projektor popravit (ki sploh ne vem kje in kdo bi to naredil), da bom lahko tri filme pogledala. Tudi zvezek, v katerega si je vse zapisovala (navaden blok...bolj recepti in to kaj se je dogajalo) mi je dala in sem ga prebrala in je izgledalo nekako takole...ampak sem se temu smejala...
O bratu Gregu j pisala cele romane in to in ono in če ga je trebušček bolel...vse na kakih 30 straneh. O meni piše na ca 4 straneh in še to je vmes takole...." Maja...bla bla bla... Danes je Grega to in to in to"...hi hi hi Meni je bilo smešno. Saj če me kaj zanima o mladosti lahko vprašam mamo.

Vrtec...ne vem kako bomo...smo pozni. Jaz bi vseeno raje v varstvo dala, pa ne poznam nobene, ki bi varovala tu blizu. Sta dve sosedi, ampak sta že "zasedeni". Tko da ne vem kaj bomo.

rožica...tale knjigica je ful luštkana. Kje ste jo dobiliŽŽ?

puzle smo mi tudi ta teden kupili v interšparu za okrog 1.900 sit, ampak jih nismo še uspeli preizkusiti...

Aja, steriliziramo tudi mi ne več...samo res redkokdaj, ko se ravno spomnim ali pa iščem kaj za delat, pa to naredim. JE pa naša začela zdaj kakt 2-3 krat na dan. Kar nekaj. Tko da me zdaj parkrat na dan kar kap...od smradu. Sicer pa so kakci res raznih oblik in barv. Mi smo zadnjič imeli oranžnega, ker je izgleda korenčkova kašica kar skoz šla...ni delala nobenih postaj. To je blo nekaj. hi hi hi

Pakiranje za dopust...sploh mi ne omenjajte. Imamo grozen prtljažnik in avto bo nabito poln do zadnjega kotička. Sploh pa mi ne omenjajte avta. Smo zaradi otročka zdaj kupili enega rabljenega karavana, ki ga imamo ene 3 mesece in ga imamo trenutno (pred dopustom) na servisu (SPET!!!!!!!!!!!) in je to že peta stvar, ki jo rihtamo na avtu, ker ne deluje... GRRRRRRRRR...tko je to z rabljenimi avtomobili. Kupuješ mačka v žaklju...z eno testno vožnjo nič kaj dosti ne vidip, razen to ali je vožnja udobna. Sem kar huda... In prvo poprvilo je bilo takoj okrog 70.000 SIT...kot da serjemo denar... (o tem bom premislila, ko bom našla kakšen kovanček v Tiini plenički...potem pa odvajala in hop...kačin, kačin...hi hi hi). No je vsaj to prvo popravilo izterjal poplačilo stroškov od prodajalca. Zdaj pa to ne more več.

No toliko na kratko (hi hi hi - zelo kratko). Vas bom še brala vsak večer do petka, ne verjamem pa da se bom kaj javila dokler se ne vrnem z dopusta...potem pa obljubim, da bom prebrala VSE kar boste medtem napisale...mogoče vam bom samo rekla adijo, da bom vedela, kje sem nazadnje ostala...slab spomin pa to...

Lepo se imejte...

LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 713
22.8.2006 22:53:11   
maychika
joooj, sem napisala grozen prtljažnik...sem mislila ogromen...

oppravičujem se za toliko napak...je že pozna ura, jaz pa PIJANA......hi hi hi se hecam...po moje če bi kakšnega ruknila zdajle, bi me obrnilo... no mleka ni več, tko da ahko noč

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 714
23.8.2006 9:25:06   
flecker1
user posted image user posted image Včeraj sem pa končno dobila menstruacijo. Že prejšnji mesec sem imela čuden izcedek, rjav, malce krvi, potem nič več. Dober občutek je dobit menstruacijo, hehe. Moja je dans papala breskovo kašico z rižem, ni marala kaj dosti..Zunaj je slabo vreme, tak da odpade izlet v mesto z vozičkom...user posted image Pridne bodite

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 715
23.8.2006 9:52:41   
rozica11
Dobro jutro,

no mi smo ravno pozajtrkovali tko da vam malo napišem.

Maychika ja a nisi ti na morju...me je prav presenetlo ko sem vidla tvoje sporočilo. Ja user posted image  zgleda da imam tut jest eno velikooo luknjo v glavi. Če bi vedla da si doma bi te pa včeri povabla na srečanje...smo se dobile z zvezdico in kajčo, če se še spomniš. Jooj! Pa prov luštn je blo, sem spoznala malega Marcela od zvezdice in Naceta od Kajče in njeno sestrico. Smo rekle eno marčevsko-aprilsko; pol je pa še kolegica prišla ki ima hčerko ki bo stara 8 mesecev pa smo jo mal povprašale kaj nas še čaka...No ko bomo vse zbrane in bomo opravle te dopustniške radosti se bomo pa zmenile enkrat za vselej.
Aja knjigico smo pa kupili v DM-u, je res fletna no k sreči iz obstojnih  materialov ker itak vse pristane v ustih; pa če bi bla iz papirja jo verjetno ne bi bilo več.

No tut pri nas rdečega user posted image  še ni na obisk tako da je prov veselo; se je pred 1,5 meseca že nekaj kazalo, no pa k sreči ni nobenih vidnih znakov; upam da tako ostane vsaj še kak mesec.

Mi bomo tut odpotovali na morje v začetku septembra, nekam na slo obalo. Tut meni ni jasno kako bomo vse zapakirali ko pa je vedno za naju placa zmanjkal, ker sva taka dva šararja in je treba vse s sabo vzet. Bomo kar avtobus naročil.

Nič malčka nekaj jamra grem gledat kaj se dogaja, verjetno ji je malo dolgčas.

Lepo bodite...se tipkamo, čav čav

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 716
23.8.2006 11:41:02   
mojčika
Uh sem jezna, me je fliknilo ven, pa cel roman sem napisala… user posted image

No bom obnovila svoj roman… Te dni sem pa jaz delala cirkus doma, dobila sem menstruacijo, ki je pasje bolela, pa so rekli, da po porodu manj boli, res pa je, da nimam kontracepcije, prej sem jo imela več let, ker imam brez nje zelo boleče menstruacije in skoraj nič ne krvavim, kri zastaja v meni in le s težavo pride ven, no to pa pasje boli,…da je bilo pa še bolj zabavno, sem ponoči vstala in skupaj padla, saj mi je pritisk padel na 70, zgornji, no kasneje sva se z možekom smejala na najin račun, da če že on ne dela cirkusa pri naši hiši, ga pa jaz, malo črnega humorja na naš račun.

Sicer pa je naša MM odkrila nogice, joj je smešna, ko jih opazuje in proba dati v usta, prav iz srca se ji nasmejim, ko se tako trudi vleči nogice… Kričimo vsak dan bolj, mi je soseda rekla, no da se vsaj sedaj ve, da imamo v bloku dojenčka, če že jokamo nič ne, je pa včeraj v trgovini na blagajni spustila en visoki C in nasmejala nakupovalce…

Kupili smo tudi magični lonček, MM že sama drži flaško, a ker ne nagne dovolj, se naje zraka, zato bomo probali z magičnim, sicer še ne zna, ji je pa fajn gristi cucelj, no še najbolj se ji to dopade za masažo dlesni, trojkica nam prav fajn kuka na dan, zaenkrat brez težav, trkam…

Imamo tudi nov ritem čez dan, zaradi puntanja z mlekom smo podaljšali čas med obroki, pred spanjem dobi mleko pr. 110ml in takoj zaspi na flaški, tako nimam težav z uspavanjem, no to pa zato, ker ji po spanju dam kašico, do naslednjega spanja samo čaj in pred spanjem mleko, torej 4 ure med enim in drugim mlekom, z vmesno kašico, tako zdaj pridno spije mleko in še zaspi brez uspavanja. Edin problem so kupčki, ki jih sploh ne podiramo več, ker ko zaspi, le tega ne naredimo po 5 min, sedaj jo pa kar poležem in očitno s tem nima težav, kaj pa vi, nič mi niste odgovorile, če še redno podirate kupčke…???

Včeraj smo naročili stolček za hranjenje Prima Papa, ki je bil v spletni trgovini znižan, smo imeli najprej namen kupit Rocker model, a sva ugotovila, da je razlika med enim in drugim samo guganje in tega res ne rabimo, tako sva prišparala celih 10.000 sit in to je pa tudi nekaj. Sicer bi jo tudi sama lahko hranila kar v ležalniku, a sem se odločila, da mora naša MM vedeti, da je sedaj čas za hranjenje in da je dobro imeti stol, ko jo bo dala v stol, bo takoj vedela, da je čas za hrano, ležalnik pa je pri nas namenjen igri… Ne vem pa. Kdaj naj bi jih počasi posedli, sedaj bomo še v pol ležečem položaju papali, a ena mi je rekla, da je njen fantek znal hitreje in lepše sedeti, ker ga je v stolček naštimala sede in ga privezala z naramnicami, no hitreje je postal stabilen kot od prijateljice fantek, ki je bil samo pol leže, no a je katera kaj seznanjena s tem, kdaj začet posedat dojenčke…???

Kilogrami, saj jih bomo zgubile, 9 mesecev gor, devet dol… Jaz sem imela pred nosečnostjo 52 kg, kar je bilo zame premalo, ker imam močno kostno strukturo, velika sem pa 165 cm, po navodilih zdravnika sem se zredila na 55kg in zanosila, v nosečnosti sem dobila 16kg, sedaj jih imam 57, na 52 ne bom šla, moj cilj je 55 kg, kar je za mojih 30 let kar idealno, tudi počutim se bolje sedaj, z 52 kilogrami sem bila zelo švoh in kar naprej nekaj bolna, bolje malo več kg in več kondicije, no na tej želim malo delati, da se malo celulita znebim, pa bom pa zadovoljna tudi jaz, no moj možek pa je z mano zadovoljen že sedaj in to tudi nekaj šteje, a ne… Tudi on pravi, da sem sedaj bolj ženstvena in da je to lepše…

Spomin nagaja tudi meni, a dolgoročni spomin mi je nagajal že prej, nič trenirati ga bo treba, pa bo... user posted image

Na dopustu uživajte, s pakiranjem pa vam nisem nič fovš, če bi imela stalno službo, bi že danes vzela kredit in šla kupit karavana, tako pa moramo biti zaddovoljni s Puntojem in celo s tremi vrati, kar nam gre zelo na živce, ker čez sedeže še lupinico komaj spravimo in moramo malo vozit spredaj, kar pa mi ni nič všeč, no je pa star šele dve leti in nam nič ne nagaja, to pa tudi nekaj šteje...

Halena nagaja mi player, zato še nisi dobila CD-ja, upam, da čimprej, ne zameri...
  user posted image
No pa naj bo konec mojega romana, mejte se lepo… user posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 717
23.8.2006 11:57:33   
mojčika
No ko se boste Kranjčanke spet kaj dobile, dajte povedat, če bom imela avto in bo možek v službi, pridem še jaz, pa še špecerijo nabavim pri vas, smo včasih hodili v kranj, mala pa bo v avtu spala, je ravno prav eno urco do vas...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 718
23.8.2006 12:15:13   
Anonimen
Pozdravljene!

Barba, dobrodošla!
Mi pa smo se danes prvič prevalili s hrbta na trebušček user posted image user posted image user posted image . Se je matrala enih 5 minut in ni hotela odnehat, dokler ji ni uspelo. Je trmasta po mamici.

Glede stolčka: mi imamo trip trap, večkrat sem že zasledila, da se v stolčke lahko poseda že s 4. meseci, samo da se otroka fajn podpre z blazinami. Ne vem, no, bom rajši vprašala pediatrinjo na naslednjem pregledu.

Hehe, avti. Lih včeraj sem preklinjala čez golfa. Pa tako "super" naj bi bil... Ja, ja, kaj vse se je že pokvarilo v teh nekaj letih,... No, sem rekla, da bom izklopila sprednji airbag, da bom lahko  user posted image  nadzirala, ko bova šli na obisk h mojim staršem, ker je le dolga vožnja. Gledam v navodilih, kje se to naredi (za twingota vem, da samo en ključ obrneš): je treba iti na servis!!!! Samo da kasirajo. user posted image user posted image user posted image

Hehe, mi je brat poslal en vic o tem, kako ravnamo pri prvem, drugem in tretjem otroku (je objavljen tudi na RR-Zabava). Zelo resničen. Meni je mami napisala cele romane v knjigico, bratcu pa samo 4 strani. Smo se čez vikend fajn nasmejali na to temo. Če bi imela še enega bratca ali sestrico, verjetno sploh ne bi imel ničesar napisanega user posted image user posted image user posted image .

Kupček podiramo ponoči, jo samo pokonci obrnem in ga podere. Čez dan jo lahko trepljam tudi 10 minut, pa ga ne bo. Če med dojenjem zaspi, pa ji kupčka ne poderem, jo pustim spančkat.
Livia, dobra si, kar do 5. ovinka in to v prvo user posted image user posted image user posted image .

Lp

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 719
23.8.2006 12:39:09   
Nenya
Živijo!

Ankica,  če si še za bi se 29. z veseljem dobila s tabo. Pregled mava okrog druge ure, ne vem pa še a bova prišli kar z atijem že ob sedmih. Kdaj bi ti dopoldne ustrezalo?

Najina je tudi odkrila nogice in skače tako da jo komaj obvladam. Pri previjanju se zvija in gleda nazaj, pa ful je močna.

Glasovi so pa itak cel repertoar, visoki, nizki, vsega po malem.
Za GH še nismo navdušeni.

Mejte se!

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 720
23.8.2006 22:49:22   
maychika
rožica...nisii nič zgrešila. sem bila na morju. morali bi iti že v petek, pa je ta dan mož v službi izvedel, da mora še v soboto delati, tko da smo šli takrat. ker nisva vedela prej se potem nisem  menila z vami. greva pa večkrat na morje čez vikend, ker imam tam taščo. v petek pa gremo na dopust. no...4.9. bova pa v izoli še za par dni, tko da če boste tam se mi lahko oglasiš pa se dobimo kje. saj telefonsko pa imaš. sicer pa sem takoj za, samo da pridemo nazaj domov. se ti bom javila...

joj danes se je tia takooo zeloooo smejala na glas, da je moža zbudila, pa spi ko klada. meni se je tako dobro zdelo, da jo bom jutri spet probala tako nasmejati. prav srčkana je. o valjanju s hrbta na trebuh pa ni ne duha ne sluha...po moje še nekaj časa ne bo. nogice je že davno odkrila, ampak jih samo šlata...ni še tako daleč, da bi jih tlačila v usta, kot naredi z vsako stvarjo, ki ji pomaha pred nosom. čisto vse gre naravnost tja...nič časa, da jo z nečim impresioniram...

mojčika...jaz bi še malo počakala s posedanjem otroka. kolikor vem naj bi že sami morali samostojno posedeti, da jih damo v tak položaj, sicer so prisiljeni v tako držo (ne glede na to, da so pripeti) in jim zna tudi kasneje hrbtenica nagajati. Morda počakaj vsaj še kak mesec. to je moje mnenje - vedno nestrokovno.

ojej ampak pritisk, da ti je tako padel...saj ga skoraj nisi imela... dobro, da imata z možem en drugega. A ni lepo, ko veš, da lahko dragemu zaupaš, da bo poskrbel zate in obratno. Jaz sem enkrat doma (še preden sva šla na svoje) zjutraj padla sredi veže na poti na wc skup, pa je moj dragi sladko spal naprej...hja...toliko o tem... k sreči se je brat ravno odpravljal v službo in slišal en ropot in prišel pogledat. je pa potem izkoristil to za izgovor, da je ostal doma...kao bom poskrbel za sestro. sem pa tudi sama že mojster v padanju skup in hitro pridem k sebi in naprej kot dani nič bilo. med nosečnostjo sem 2* skup padla. enkrat na poti v službo, sredi vlaka. to je blo nekaj. so imeli ljudje o čem govoriti...enkrat pa kar pri ginekologinji, ko mi je sestra kri vzela. k sreči je bil takrat mož zraven, da je on domov peljal...

naši po magičnem lončku preveč teče...

kupček podremo skoraj vedno...če ne takoj pa potem, ko jo kaj dvignemo. začela je kar dosti polivati, sicer pa zvečer, ko zaspi s flaško, ga pač ne podiramo. saj zjutraj parkrat prdne pa je učinek isti... hi hi hi

lp, grem še korenček pred spanjem hitro zrihtat...

lahko noč

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 721
24.8.2006 11:23:58   
mojčika
Maychika se strinjam glede posedanja, ta stolček, ki smo ga naročila ima itak možnosti naklona, zato mi je bil tudi všeč, ima enih 5 stopenj, sem pa res takega mnjenja, da otroci rabijo rutino in tudi mesto za hranjenje mora biti nekaj drugače in ne tam, kot se igramo. Tudi odrasli jemo za mizo in ne za pisalno mizo, ko jemo... ne vednouser posted image , a če imam prav, bomo kasneje vstrajali, da se je za mizo in le tako jih lahko naučimo, da bodo jedli na miru... no sej veste kaj mislim...

Ker se ene tako bojijo GH, bom dodala še tole...

Po mojem se preveč bojimo tega dodajanja, jaz menim, da prvo dajanje GH sploh nima hranilne vloge, temveč samo navajanje na novo obliko hrane, na novo obliko hranjenja, zato je jasno, da gre hrana samo skozi, to se bo zgodilo, če dodajaš pri 4. ali pa pri 6. mesecu, mogoče v roku enega meseca začne telešček šele sprejemati hrano in gre sedaj ta hrana v zamenjavo za mleko. Mi kljub temu, da jemo kašice, nismo zmanjšali količine mleka, se pravi, da je naša MM ravno toliko lačna, pa je precej sitna za jest, še vedno je naš obrok mleka največ 110 ml, a mora pa ga biti toliko, nič več in nič manj... Po mojem se nimate kaj bati GH, če jim ne bo pasalo, bodo sigurno pokazali, mi smo začeli v kašicah uživati šele po 14-ih dneh, prej je bila to pa le zabava mame z žličko, no sva se pa malo nasmejali, to je pa tudi nekaj...

Sama sem začela s svežim sadjem, a jo je kar napenjalo, zato ji sedaj raje malo skuham v kompotek, čez kaki teden, ko bo želodček malo več zdržal, pa bom spet počasi dodala sveže sadje, le tako ima kaj v sebi... Sedaj pa se ne bom še obremenjevala z vitamini, jih je v mleku dovolj, gre samo za nov način hranjenja in ne za zamenjavo hrane...

Tako, ker vidim, da ste ene malo prestrašene, ker že nekatere toliko dodajamo GH, po mojem ni panike, sedaj ali čez dva meseca, pot bo pomojem pa na koncu ista in izkušnje tudi.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 722
24.8.2006 12:42:54   
mojčika
flecker1 ti si nam dala gor linke za pilates, a ne, meni kar naenkrat nič več ne dela, če grem na tvoje linke spet gor, me pa ne da več na tisto stran, kjer sem prej dobila filmčke dol, no zdaj, ko želim predvajati, želi od mene eno kodo user posted image user posted image , a kaj veš, kaj se je zgodilo... 20'vadba pa dela

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 723
25.8.2006 15:08:40   
barba
Ojla!

Kje ste vse? Tak zatišje je tle na tej temi. Jst se matram z enim prevajanjem za diplomouser posted image in vsake tolk cajta pogledam, če je kej novga. Pa nič!user posted image

Dejte mi povedat, če vaše user posted image  kej navajate na opoldasko/popoldansko spanje?
Pred časom mi je že lepo spala popoldne, pol se je pa nehal. Na morju je sama začela spat od 13h do 15.30. Doma se je to kmal nehal pa jo nisem nč kej prpravljala do tega. Včeraj sem jo spet probala dat spat in je spala pol ure. Dons jo je user posted image  dal spat ob pol 12h. Pošten je protestirala, mal čez 12 je končn zaspala in je spala do 14h.user posted image user posted image user posted image  Bom mogla kar vstrajat pa se bo že navadla. Se mi zdi, da ni prezgodaj za to. Kaj mislite?

Menstruacije pri meni tud še ni. So bile pred nosečnostjo zelo boleče in je nič ne pogrešam. Me pa zanima kdaj bo? Tri tedne je od kar ne dojim več in bo verjetno kmalu tud ta "nadloga" prišla.user posted image

Mojčika - jaz bi ji tud dala GH, pa me je zadnč patronažna kar nadrla, ker sem ji dajala riževo kašico. Kao, da naj bi počakala do 5 meseca. Sej naslednji teden ji bom pa itak začela dajat. Zdej mormo najprej drugo AM sprobat, da vidmo kako ga prenaša.
Vidim, da si iz Cerknega. Jst sem iz Poljanske doline drgač. Smo se hodil kopat v vaš bazen, pa prvo vožnjo v avtošoli sem imela v Cerkno.user posted image user posted image user posted image

Al ma katera iz KR slučajno tiste zapiske o GH od dr.Patrnostra?

Midva sva tud gledala za stolčke. Najbrž bova kar triptrap kupila. Sva vidla tud enga dost podobnega v Pikapolonci, sam se še nisva odločila. Men je tak všeč. ker ga lahko daš k mizi in user posted image  zraven je. Tko ga lahko najlepše in najhitreje naučiš obnašanja pri mizi.
Glede posedanja pa nevem, kdaj naj bi user posted image  začel posedat. Ko ji bom dajala GH jo bom posedla. Itak to ne traja 2 ure, tko da pomojem ni take panike, če bo sedela v stolčku.

Kupček podremo skoraj vedno od kar je na AM. Pri dojenju to ni bil ravno pogost pojav. Težav zarad tega ni imela, prdi pa itak ful. user posted image

Grem nazaj za knjige ...

LP, barba

LP, barba

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 724
25.8.2006 16:26:40   
Anonimen
Se bom še jaz oglasila, da ne bo tak dolgčas tu na tej temi user posted image user posted image user posted image .

Spanje: kaj pa vem, pri nas sploh ni problem. Ponavadi je dve uri pokonci, potem jo pa dam v posteljico in po nekajminutnem vriskanju se umiri in zaspi. Spi pa različno dolgo, od pol ure pa tudi dve uri in pol. Danes je npr. vstala ob 7.00 (to je točna kot urica, očka ne rabi budilke user posted image user posted image user posted image ), bila pokonci do devetih, zaspala do enajstih, naslednja runda spanja je bila od pol enih do dveh, sedaj je pa spet na dobri poti, da zaspi user posted image . Zibko uporabljamo izključno za spanje, tako da že ve, kaj jo čaka, ko jo dam notri. Če se ne umiri po petih minutah, jo vzamem nazaj ven še za kake pol urce. Ja, imamo umirjenega otroka, ne vem, kje se je našel. Je bolj po mami user posted image .

Spomine na porod tudi sama obujam, ampak se mi zdi že takoooo zelooo oddaljeno. Kot da bi bilo sto let nazaj, pol stvari se sploh ne spomnim, koliko je bolelo sploh ne (bom sama sebe preklinjala na naslednjem porodu user posted image ). Vem, da se mi sploh ni zdelo tako hudo, kot sem si predstavljala, da bo. Bomo videli, kako bo naslednjič.

Konec oktobra sva z user posted image  vabljena na poroko enih kolegov, pa spoh ne vem, ali naj greva ali ne. user posted image bi dala v varstvo k mami, si izčrpala mleko, da bi lahko šla. Samo ne vem, če ne bi bila to prevelika obremenitev za mamo, jo, odkar je bila bolna, stvari hitro spravijo iz tira, nima več veliko potrpljenja. Ne vem, no. Sicer je pa še dva meseca do takrat. Mogoče bova šla le na obred, na samo svatbo pa ne. Eh, nekaj bomo že naredili.

Meni je tudi zelo pomembno, da se za kosilo sedi pri mizi. Tudi zato, ker če otrok laufa po stanovanju s kruhom v roki, se mu lahko hitro zaleti.

LP

(odgovor članu barba)
  Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?