|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
16.8.2006 21:00:44   
mojčika
Hvala ti anonimen, škoda da se nam ne predstaviš, no hvala user posted image

Mi smo danes kupili večjo vrečo za spanje, papali smo rižolino z okusom banane, zdaj pa gremo spat, bomo jutri garali, drva spravljali
user posted image user posted image , da bomo lahko fajn kurili

user posted image na zimo.

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 676
16.8.2006 22:00:44   
eya
Halena, kako je z Ajdo? A so bile res breskve krive?

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 677
16.8.2006 22:25:42   
halena
Ja,krive so bile breskve...Baje,da je veliko otrok nagnjeno k tem 'prehodnim alergijam' in sicer na dlakavo sadje al kako bi temu drugače rekla(?)to so breskve in marelice..,ki pa potem izginejo..Z Ajdo je OK,danes zjutraj je bila spet 'taprava',ma sem jo vseeno še s kamilčko umila po obrazu.Drek je ,ker smo vse fasali v enem paketu (zobke+ alergijo),še dobro,da nismo kje na morju.Zdaj vem, da bom zvlekla celo municijo protekcije s sabo!!user posted image Gremo v nedeljo!

Korenček pa je tičko in zapira!Jaz bi prej rekla,da jo je korenček zaprl,kot jabolka.Zato pa pravijo,da če imaš drisko je treba jest riž s korenčkom!user posted image No,upam da ni hudo in da se je rita poštimala,Flecker!user posted image Sladke kamilčke so mojo Ajdo lepo odprle.

Grem počasi proti postelji,ker če ne bo tik-tak spet ura polnoč..

nočkouser posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 678
16.8.2006 22:28:54   
livia
Punce jaz vas ne dohajam več. user posted image user posted image user posted image
Moja tamala čez dan skoraj nič ne spi, če pa že je to na joški ali v vozičku in sploh nimam časa it na net. Uspavam jo pa enkrat do 10 zvečer, potem pa skočim pod tuš, se malo stisnem k možeku in se mi nič več ne da.

Sem pa uvedla nov režim nakupovanja, tako da lahko več časa preživimo skupaj. Prej sem ponavadi ob petkih, ko je prišel mož iz službe laufala v shoping (prej kot v uri in pol z vožnjo vred mi ne rata), pa hitro dojit, pa je bil že večer. Sedaj pa poklikam izdelke, ki jih rabimo na netu in mi jih pripeljejo na dom. Super zadeva. To mi je svetovala ena septemberka in je res prima. Prvič mi je vzelo kar nekaj časa, saj pri najboljšem sosedu še nisem kupovala in ne poznam njihovih izdelkov, a sem si sedaj že kar dodelala izbor svojih izdelakov in naslednjič bo lažje. Toplo priporočam. Moja izkušnja je super pozitivna.

Ta ista septemberka mi je še povedala, da so se one (septemberke - cca. 8 mamic) dobivale vsak teden, redno. So kar določile dan - petek. Če je bilo slabo vreme so se dobile v Koloseju, drugače pa pri neki brunarici v Lj (ne vem točno kje). V Koloseju so si potem naročile pico in klepetale, tamali so se pa igrali na blazinah. Kaj bomo pa me počele v prihajajočih mrzlih dneh? Kar se tiče zaprtih prostorov je varianta še Štorklja, ali pa Citypark. A katera še za kje ve?

Aja, jaz sem včeraj oddala vloge za vrtec. So mi povsod rekli, oddajte čimprej. Sicer bo naša do septembra ziher v privat varstvu, sem se že zmenila z varuško. Potem pa mogoče septembra vrtec. Ali bo pa kar pri varuški podaljšala še eno leto. Tile vrtci so, vsaj zame, preveč oderuški.

Zdaj vas spet ne bom nekaj časa sledila, ker gremo v na dopust. No, mogoče bom pa računalnik s sabo vzela. Se še nisem odločila.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 679
17.8.2006 8:09:57   
*zvezdica*
Hej!

Joj naš Marcel je zadnje dni prava mala sitnobica. Ponoči se ves čas zbuja, zvečer joka preden zaspi, med hranjenjem tudi štrajka ter jokca zraven…pa kot bi ga krči dajali. A je možno, da je to od zob?

Ena je spraševala za puzle….mi smo jih sicer dobili, ampak smo jih pa kupili za darilo v Baby centru. Lahko rečem, da je to ena najbolj uporabnih zadev. Mi imamo ta velike…in so res super. Povsod jih imaš lahko…v kopalnici, previjalni, na tleh…pa še za blazino za trebušnjake delat jo imava z možekom user posted image . Jaz probam imeti malega čim več časa na tleh…pa da se kotali in kobaca po mili volji…pa še pasti mi nima kam.

Moj možek pravi, da sem spet noseča user posted image !!!!!! pa da naj grem test dela! Zadnje čase sem noro požrešna, pa baje (če prašaš moža) tudi tečna in da sem sigurno noseča! No ja….jaz mislim, da ni tako user posted image . Se mi vseeno zdi še malo prezgodaj za ponovno nosečnost. Jah če pa slučajno sem…pa pač sem! Menstruacije še vedno nisem dobila…a je še katera nima?

Kako ste kaj preživele »praznik«. Možek je bil tudi v ponedeljek prost, pa smo imeli mini počitnice. Vreme je bil sicer totalno beden…ampak vsaj skupaj smo bili lahko. V torek smo šli pa v Kranjsko Goro…možek je šel s kolesom na Vršič, midva z Marcelom pa od hotela Špik z rolerji po kolesarski stezi do KG. Jooj je bilo super… user posted image  pa še mali je ful užival

user posted image

Večina vas že kar gosto hrano uvaja…jaz mu dam samo kdaj prst obliznit če jem breskev ali banano…pa ne kaže nikakršnega navdušenja. Skoraj tako se spači kot bi mu dala D3 kapljice user posted image
Ko sem že pri kapljicah…a jim jih še dajete…kolko časa pa jih je treba dajat?

Joj so luštni vaši cukrčki…maychika kakšen lep nasmešek tvoje Tie user posted image …pa Ajda in Maya Marina…kot dve pozerki user posted image …he he aprilčki so res lepotci!

Marcel in Zarja

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 680
17.8.2006 10:44:25   
Anonimen
Pozdravljene!

Hehe, se vidi, kdaj je vikend, čisto zatišje, potem se pa kar vsuje plaz aprilčic user posted image user posted image user posted image .

No, naša je dobila napad govora in vreščanja. Je sicer že prej nekaj grulila, a zadnje dneve je pri nas tako, kot da bi mačke dajali iz kože user posted image user posted image user posted image .
Včeraj smo šli skupaj z dedkom in babico ter obema prababicama v živalski vrt. Je treba Kristino dovolj zgodaj seznanit z živalmi. Najbolj so ji bile všeč račke in goske, verjetno, ker so se tako fajn oglašale.

Prinas GH ne bomo uvajali še kakšen mesec in pol. Sem ji dala obliznit jabolko, pa se je spačila &lt;img src="http://www.smeski.com/razni/nagajivi/039.gif" border="0" alt="www.Smeski.com\">');MM_setTextOfLayer('copytext2','','user posted image ');MM_goToURL('parent','#vnos')" height=27 alt="Klikni desni gumb miške in Shrani sliko kot!" src="http://www.smeski.com/razni/nagajivi/039.gif" width=45>.

Za vrtec pa tudi sama premišljujem, če bi kar oddala vloge.
Livia, vreme se je naredilo user posted image user posted image user posted image . Bomo lahko šli spet kaj špancirat v Tivoli ali po centru. Pozimi se bomo pa res morali zavleči nekam na toplo. Za Kolosej sem slišala, da je kar pogosto zbirališče. Drugi teden se bova z user posted image  itak dolgočasili, bo možek zaradi obilice dela cele dneve v službi. Septembra gre še za tri dni v Nemčijo user posted image user posted image user posted image . Bova šli kar k moji mami na obisk, na krajše počitnice, da ne bova sami. Mojčika, te bom poklicala, če boš za en giro po rakah.

Kapljice naj bi se dajale do prvega leta, vsaj mislim.

LP

(odgovor članu *zvezdica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 681
17.8.2006 21:43:37   
eya
Livia-ja, jaz sem tudi enkrat gledala te strani od najboljšega soseda...samo mislim, da imajo dostavo samo po Lj...če se ne motim...pa tudi jaz se še kar rada sprehajam po trgovini (razen če je gužva) med policami...

Zvezdica-jaz tudi še nimam menstruacije...je nič ne pogrešam user posted image  Mi še vedno dajemo kapljice-načeloma se res dajejo do enega leta. Dajemo pa AD3. Zadnje čase jih ful lepo pogoltne...ko vidi, da grem z žličko proti njemu, najprej zamahuje (on bi rad vse prijel v roko) proti meni, potem pa jih pogoltne...ful priden. Si domišljam, da že razume, da je tisto, kar je na žlici, za pojest in da bo tudi kašice tako lepo pojedel...sem optimistka, a neuser posted image

Pa lahko noč!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 682
18.8.2006 8:57:11   
mojčika
hojla, no recept za shujševalno kuro, če katera želi, koš poln drv in stopnice, od hude utrujenosti pa še nič spanja user posted image

Ankica, le pokliči te bom zelo vesela.user posted image

No zdaj se pa zbujamo, še kaj kasneje.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 683
18.8.2006 9:58:24   
DrejcDrejc
Evo, pa čivka kot kakšen papagajček in je trenutno najbolj zadovoljen sam s sabo. js pa na net user posted image
Mi zadnje dni spet ful malo je. Pa je lepo miren, ampak ko ga dam na joško, se bo začel napenjat, stokat, zašvical bo, parkrat potegnil in umaknil glavo.... Žnj! Potem pa poskušam vsake toliko časa, če je že pri volji gospodič za prehranjevanje... Se mi zdi, da se mi bo joška stran utrgala, tolkrat mu jo tiščim user posted image .

Tudi jaz sem že pozabila, kaj je menstruacija. Je kr lepo brez nje, a ne? user posted image  Moja ginekologinja mi je razlagala o kontracepciji, ampak grrrr sem pozabljiva, pa ne vem več, nekaj obstaja, pri čemer imaš potem ful redko menstruacijo. Čeprav... meni se to ne zdi naravno... da prirejaš naravne cikle... mogoče pa to le ne vpliva dobro na telo? Ali pa, mogoče se manj iztrošiš? user posted image  Bi bilo zanimivo malo prebrat na to temo.

Livia, zakaj pa ne greste skupaj v shopping? Mi zmeraj naredimo tako, pa gremo še na kakšno pijačko, kos pice ali kaj podobnega, pa malo se sprehodimo po centru, si pogledamo druge otročke, s kom pokramljamo... se mi zdi, da je nakupovanje postalo čisto drug obred, kot je bilo včasih. Včasih si šel v en mali pajzl, nabasal dve vrečki in hops domov. Zdaj si pa vzameš čas, greš v nakupovalni center, prebrskaš vse živo, vozakaš tisti vozek kot kaka kravca, greš na drink, .... Meni prav paše, glede na to, da sem z dežele, pa da vsake toliko gremo v gnečo in da malček vidi še kako tam izgleda, ne le med ptički in drevjem, ali pa med domačimi stenami.

Kapljice pa se daje celo prvo leto, kolikor vem. Mi imamo Plivit D3. Dajem po 3 kapljice na dan. Včasih pa tudi pozabim... Se je pa zaradi kapljic malček naučil na žlico jest. Zdaj sem mu dvakrat že mleko kr po žlički dala, ko ni maral vlečt ne na prsih ne flaše. Pa kar lepo usta odpira in potem pogoltne. Mogoče bi mu bil všeč kak rižolino, ampak še ne bom poskusila nekaj časa z gosto hrano. No, ne vem, če se mi bo zdelo, da jo potrebuje, če bo nadaljeval s to svojo dieto (ampak vragec pa vseeno igleda čisto OK in težo tudi pridobiva, pa poje menda ravno tretjino tega, kar bi "moral"), bom pa morda pred dopolnjenim 5 mesecem poskusila.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 684
18.8.2006 17:07:42   
eya
user posted image

Tako pa je pri nas veselo, ko se igramo na puzzlah (pa mami je mogla sprobat, če zna prilepi sliko user posted image )

Lp!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 685
18.8.2006 18:36:15   
eya
user posted image

Sem hotla tako, mal večjo prlept...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 686
18.8.2006 21:08:33   
mojčika
user posted image
Da bomo fantom delali konkurenco, mi smo pa bili danes pri frizerju in mala frajerka je za sekundo ene slikce, kar na otroškem stolčku posedela, bi ga najraje kar s sabo vzela, tako je dobr, usnjen in ne drsi, dobro naslonjalo, super bi bil za papcanje, no postrigli smo laske spredaj, ki so silile že čez pol očk.

Nam izrašča pa trojkica desno spodaj, zaenkrat razen neješčnosti nimamo težav, a je zoprno, ker se mi v rokah noče hranit, samo v ležalniku nekaj pojeva, popila pa je skoraj 3 dcl kamiličnega čaja, malo smo sitkani, a za enkrat je še sonček moj.

Bodite lepo

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 687
18.8.2006 21:20:34   
flecker1
Vse lepe slike so gor prilepljene, smo aprilke-ci fletkani user posted image user posted image user posted image
Danes je mama pojedla polovico slivovo kašico iz hippa (125ml), zvečer je v začetku trdo kakala, na koncu pa temno in mehko, user posted image user posted image . Ful rada je, ampak še ne zna tako papcat, samo pocuza, kot da bi imela cucelj namesto žličko. Se dogaja tud vam? Pa lepo bodite

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 688
18.8.2006 21:49:08   
maychika
Ja otroci na začetku tako jejo, da jim daš mali hrane oz. kaše na konec žličke in približaš ustom, mali pa potem samo dol posrka. Potem pa se že počasi nauči odpirat usta (razen, če se je že rodil z žličko v roki...potem je druga pesem)...hi hi

Mi smo imeli drugo posvetovalnico in smo pridno veliki in težki. Bom dodala v seznam. Je dobila drugo pikico in jo po žensko prenesla (samo dva kratka ue, ue in se je stisnila k očku in je bilo vse v redu). Smo pa imeli tokrat malo reakcije in smo se celo noč zbujali...po dvakrat na uro...pa samo toliko, da sem jo pobožala in malo šššš naredila pa je bilo v redu. Je imela temperaturo 38 bogica. No, pa je bila neverjetno živahna kljub temperaturi.

Joj, katera je tako težko kakala, da je jokala zraven. To je pa res hudo. Si ne predstavljam, da bi naša pikica se tako matrala. Jo je pa zadnje tri dni kar pognalo. Kaka po 3-4 krat na dan. Včasih malo, večkrat pa kar konkretno. Pa zna biti kak kakec sluzav. A katera kaj ve zakaj bi to bilo?

Zdravnica je rekla, naj ne hitimo z GH, ker ima mala dobro težo in ne rabi se redit. Pa smo rekli, da jo itak šele na nove okuse navajamo. Sem pa slišala, da cvetača ni dobra zaenkrat, ker ful napenja. Tko da sem jo zmrznila (sem jo itak ravno tisti dan kupila).

Slivova kašica....mnjam. to bi še jaz. moram poiskat. kje si jo pa dobila? v mullerju ali kje drugje?

joj, že k frizerju so naše frajerke začele hodit  kaj... a ima fru fru spredaj? hi hi...Sam res so naši aprilčki vsi po vrsti fletni da je kaj. To bo lepa generacija...

Smo pa prešaltali na kapljice AD3 (prej plivit po 2 kapljici na dan...ali po moje-kakor kdaj) in ji moramo dodajati 7 na dan. Se ji je pa tista luknja v glavi (šivi) že skoraj popolnoma zaprla. Sam kaj je bla Tia dobra pri zdravnici. Ves čas se ji je samo smejala. Pa smo dobili vrečkice za loviti urin pred naslednjim pregledom ter napotnico za laboratorij. Uboga. V prvem letu bo toliko prešpikana da je kaj. Sem bila pa jaz v sredo vsa živčna ker sem vedela, da bo pikica pela. Ne vem kaj mi je s temi injekcijami ampak...brrrr

hi hi

se bom potrudila in celo stran zasedla...ker me potem nekaj dni ne bo, pa da me ne boste pogrešale...hmmm

Roćica...kako ste se imele z zvezdico in kajčo. Medve s Tio sva bili že skoraj pripravljeni za na morje, pa je mož prišel domov in rekel, da bo moral tudi jutri delati. Tko da bomo šele jutri šli. Hja...smola ni kaj.

No takole pridno pa naša Tia papa, da bo zrasla velika in ustrahovala okoliške fante in branila mamo in atija pred lumpi...
user posted image

Še statistika potem pa vam bom nehala iti na živce...

Tia  31. 3. 2006 (maychika) user posted image

ob rojstvu: 3500 g, 50 cm
1,5 meseca: 4980 g, 57 cm
3. mesece: 6880 g, 64 cm

4,5 meseca: 7810 g, 67 cm 

Žiga 1. 4. 2006 (Eya) 

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54 cm
3. mesec: 5800g, 61,5 cm

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika) user posted image

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina)
2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica) user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1)

1. 3100g, 49 cm - rojstna teža in višina
2. 4090g, 53 cm - 1 mesec
3. 4780g, 56 cm - 2 mesec
4. 5780g, 61 cm - 3 mesec

5. 6500g, 64 cm - 4 mesec

Neli 9. 4. 2006 (livia)

1. 2780, 49 - ob rojstvu
2. 3330, 53 - 1 mesec
3. 4110, 56 - 2 mesec
4. 4990, 60 - 3 mesec

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc)
rojstvo: 2950, 48
1. mesec: 3900, 53
2. mesec:4950, 56
3. mesec: 5600, 60 

Marcel 10. 4. 2006 *zvezdica*

rojstvo  2950g / 49 cm
1.5 meseca   4190g / 55 cm
2.5 meseca   5770g / 62 cm

Ajda  11. 4. 2006 (halena)

rojstvo: 3040g/52cm
1mesec:4325g/55cm
3mesec:5620g/60cm

Lana  26. 4. 2006 (rozica11)

rojstvo 2680g, 48 cm
1. mesec 4100 g, 54 cm
2. mesec 4700 g, 58 cm
3. mesec 5975 g, 61 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979) 

1. 3450g, 53 cm (rojstna teža in višina)
3. mesec: 5980g, 64cm

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica)

Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm

LEpo se imejte in poljubček vsem aprilčkom...

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 689
18.8.2006 22:39:31   
rozica11
Hoj,

ti Maychika na žalost se je zvezdica utrnila in se nekje izgubila...najbrž se nista s kajčo nič zmenile, ne vem, jo bomo poiskal...zvezdico zaspanko, že spet je zaspala in zamudila službo itd....joj to pravljico sem včasih znala na pamet. Moram prov enkrat kaseto na radio vržt da si jo prikličem v spomin, pa še Lanika bo zraven poslušala pa se bova smejčkali skupaj tistemu strašnemu ceferinu, ki ima kaaaamen namesto srca user posted image .

Aprilčice pridne bodite in lepo preživite vikend.

Aja pa vseen še vedno upam da nam bo en shod le uspel v bližnji prihodnosti, čav.

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 690
19.8.2006 7:42:01   
flecker1
Joj, pred pol ure se je naša zbudla, jaz sem pa kot zombi, ker sem šla pozno spat... Mala zbuja veno ob pol sedmih do 7h, ker je že v sobi tako svetlo, saj imamo samo žaluzije na oknih, user posted image . Ko pa je slabo vreme pol pa mala dlje spi do pol devetih...Sedaj pa čakam da bo enkrat slabo vreme, user posted image
Slivovo kašico sem kupila v interšparu, mislim da imajo povsod. So od Hippa, in so tudi meni bile dobre, user posted image
Popoldne ji bom spet dala slivove kašice. Jutri pa hruško.
Res cvetača napenja, ampak probati moramo, če res, ker mislim da ne bi vsakega otroka napenjalo. Kuhala bom juho od cvetače in dodala pšeničnega zdroba, da je juha res okusna, spomnim se tega obroka, ki je moja prva to rada jedla.
Sedaj grem skuhat user posted image in se poigrat z user posted image . Fajn bodite

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 691
19.8.2006 11:06:49   
livia
Jaz sem pa slivovo kašico kar sama naredila.
Smo namreč na dopustu v Kranjski (sem vzela računalnik s sabo) in ko sva midva za malco malo sadja hrustala naju je Neli ful gledala, pa sem vzela dve beli sljivi (domači), jih olušila, pretlačila z vilico, pa še malo razredčila z cca 30 ml Aptamila. Je vse pomljackala. In se na koncu jezila, da bi še. Pa se mi zdi za prvič - dve sljivi - too much. Nočem, da mi na Vršiču popoldan naredi kako sračo. user posted image user posted image user posted image

Ko gledam tele vaše teže, me je prav malo strah, kaj bo z nami na pregledu. Po mojem naša nima več kot 5500g. Smo bolj lahke sorte. Upam, da nam ne bo spet težila glede teže. Mleka nisem še povsem zgubila, ji pa dodajam po vsakem obroku, če vidim, da je še lačna.
Ena je spraševala o menstruaciji - je še nimam.

Uživajte........... mi imamo tle v hribih super sonček. Pa vi?

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 692
19.8.2006 22:04:28   
mojčika
Flecker1 mi smo se zaradi svetlobe v sobi tudi prej zbujali, dokler me ni pojezilo in sem kar odejo dala čez okno in to doplih, tako spimo do 8.30-9.00, ih se splača, pozimi pa itak ne bo trebauser posted image  user posted image  

Mi smo danes kupili puzzle za na tla, super, MM je všeč, gor pa sem dala še igralo, no tisti lok z ropotuljcami in je bila kot mali car, ropotuljice so pa trenutno najbolj zakon igrače, čeprav ne za mamo in atija, a se pripravljava na to, da bodo vedno glasnejše, ko bodo letele po prostoruuser posted image

Ker so nam pleničke vse po vrsti ponoči premočile, sem danes kupila za ponoči LIbero kar 7-18 kg, bom poročala, kako bo z njimi, malo so večje in upam, da bodo zdržale vse njeno nočno zalivanje pleničk.user posted image

O stolčku za hranjenje zaenkrat samo razmišljamo, se zaenkrat obnese kar ležalnik na mizi, počasi, ko bomo že malo bolj sedeli, sicer pa ene pravijo, da se na teh stolčkih otročki naučijo sedeti, saj so dobro privezani v njih, no a meni se zdi še malo prezgodaj, da bi jo čisto posedala, zaenkrat je samo v ležalniku na prvi stopnji dvignjena in ji je tako čisto všeč, tudi jemo kar tako... no povejte, kaj ve mislite...

Smo pa začeli podaljševati čas med obroki, jemo okrok 120ml mleka, potem spančka eno do dve uri, po spanju čaj in kašica, ki ni več mešana z mlekom, saj jo to napenja, dam kar vodo oz. kompot, potem pa ene dve do tri urce pokonci, potem pa spet mleko in spanje...tako čez cel dan...

Lahko noč 

< Sporočilo je popravil mojčika -- 19.8.2006 22:07:21 >

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 693
19.8.2006 22:29:06   
2mak
Oj, aprilke, še jaz se vam na hitro javim! Jooooj, ne morem verjeti, da ste v zadnjem času pisale o stvareh, o katerih sem vam jaz danes hotela pisat. Bom kar začela (vas pa na žalost nisem mogla vse prebrat, ker me že doooolgo ni bilo na netu).

GH mi še ne uvajamo. Zadnjič sem ji jabolko prislonila k ustom in je bila videti fuuuul navdušena, samo bom vseeno še malo počakala, saj ima za enkrat res moje mleko dovolj.

Randi - ja, tudi jaz sem za to, da gremo aprilke na randi. Meni Lj odgovarja in sem za to, da se dobimo ob kakšni kavici (City Park - Pod vodo?). Sporočite, z veseljem pridem!

Duda - Moja miška jo ima zadnjih 10 dni in je čist vesela, da jo lahko cuza in si jo vleče iz ust, pa spet daje nazaj... Sploh so pa rokice še boljše (pa ni nujno, da so ravno njene... :)). Pediatrinja mi je zelo lepo rekla: Preprosto - imela jo bo toliko časa, kolikor jo bo potrebovala! In sedaj se sploh ne obremenjujem s tem kako in kdaj jo bomo odvadili. Na skrivaj pa vseeno upam, da ne ravno v 1. razredu...

Teža - aprilke, a ste ve že shujšale nazaj na prejšno težo? Jaz sem bila prej precej drobna (48kg), zredila sem se za 14 kg, pa so mi 3 kg ostale in se jih nikakor ne znebim! Predvsem trebuh in noge so problem. Se počutim kot slon. Ker imam že tretji dan malo krvavega izcedka, grem v pon po test, da preverim, da ne dobimo slučajno še enega malega... Joooj, čisto prezgodaj se mi zdi, da bi bila še enkrat noseča! Dejte mi prosim napisat kako ste ve s kg, pa tudi z menstruacijo!

Vrtec - jaz sem že v začetku maja dala prošnjo za vrtec, pa bomo verjetno zavrnjeni (ker so bili že eni pred nami!) in sploh ne vem kam bomo dali našo miško v varstvo. Mogoče privat, samo še zbiram informacije, kam. Sem pa kar nekaj let tudi jaz delala v vrtcu (eno leto sem bila vzgojiteljica v jaslih) in mi je kar dobro jasno kako zgleda uvajanje. 14 malih otročičkov je kar lep zalogaj za vzg in njeno pomočnico...

Cepljenje - Manca je bila 8.8. prvič cepljena, pa je imela ponoči malo vročine (38,2), potem pa se je prehladila (oz. dobila virus) in sva jo včeraj peljala na kontrolo, ker se ji nosek kar ne pozdravi, ampak ni hudega. Na cepljenju je bilo fino - tudi trznila ni. Je pa sedaj zabavno, ker je začela namerno rokice uporabljat in to sem že koooomaj čakala. Super.

Sicer je pa tudi moja mala tak sonček kot ostale aprilke pišete za svoje - tale mesec je bil res nekaj posebnega, ne? Aja, včeraj pred enim letom sva izvedela, da sem noseča, danes pred enim letom pa sva to povedala domačim. Seveda že ves čas praznujemo... ;) Sem kupila en ful lep blok, pa sem se odločila, da ji bom noter pisala dnevnik. Ne vsak dan, po potrebi. In ji bom tam zapisala svoje občutke, opazovanja, spoznanja, doživetja... Še katera od vas počne kaj podobnega? Imate kakšno dobro idejo kako vse to še popestriti?

Tako, razpisala sem se 300/h, sedaj pa vas samo še lepo pozdravljam.

Aja, še statistika:
2mak - Ljubljana - Manca (20.4.2006)
ob rojstvu: 3910g, 52 cm
1. mesec: 4710g, 55,7 cm
2. mesec: 5300g, 57,1 cm
3,5. mesec: 6170g, 61,6 cm

Lp. 2mak

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 694
19.8.2006 22:37:19   
flecker1
Mojčika, sem se spomnila, da lahko kar sedaj že posadimo v stolček, ker sem glih sedaj spomnila, da lahko dam v polsedeč položaj. Bom pa raje počakala, ko bo imela Melissa več gostih obrokov, takrat bo stolček prišel na plano, user posted image . Sem pomislila tudi na to, da bi na okno posadila odejo, ampak imam samo tisto velika okenska vrata podobno balkonska, ki pa odeja ne bo dovolj dolga...user posted image Poskusit bo treba, user posted image
Kaj boste pa dali jutri kakšno kašico? Jaz mislim hruško al pa nektarino, jabolko ne upam, tud banano ne, da ji ne bo matralo pri kakanju...
Jaz ji dajem 3 ure po flaški kašico, nato čez dve uri spet flaško, ker se mi zdi, da je 50ml kašice premalo, da bi zdržala 4 ure...user posted image Danes pa je lepo papcala po žlički, lepo odprla usteca in popapcala, user posted image . Ko noče več jesti, jezik kaže ven user posted image
Teža...V nosečnosti sem zredila 19 kg, tako po porodu mi je ostalo 9 kg viška. Sedaj sem pa na dieti in mi je šlo 3 kg dol. Sedaj mi manjka še 6 kg do zaželjene teže. Pa sem in tja kdaj potelovadim, orbitrek, pilates, odbojka, seveda ne vsak dan, morda le 2-3x na teden. Sem precej bolj lene sorte kar se telovadbe tiče, user posted image , le edino za odbojko grem pa kar takoj če se zmenim kdaj, user posted image .
No pa pridno spančkajte

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 19.8.2006 22:44:27 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 695
19.8.2006 22:40:11   
mojčika
Tia  31. 3. 2006 (maychika) user posted image

ob rojstvu: 3500 g, 50 cm
1,5 meseca: 4980 g, 57 cm
3. mesece: 6880 g, 64 cm

4,5 meseca: 7810 g, 67 cm 

Žiga 1. 4. 2006 (Eya) 

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54 cm
3. mesec: 5800g, 61,5 cm

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika) user posted image

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina)
2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica) user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1)

1. 3100g, 49 cm - rojstna teža in višina
2. 4090g, 53 cm - 1 mesec
3. 4780g, 56 cm - 2 mesec
4. 5780g, 61 cm - 3 mesec

5. 6500g, 64 cm - 4 mesec

Neli 9. 4. 2006 (livia)

1. 2780, 49 - ob rojstvu
2. 3330, 53 - 1 mesec
3. 4110, 56 - 2 mesec
4. 4990, 60 - 3 mesec

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc)

rojstvo: 2950, 48
1. mesec: 3900, 53
2. mesec:4950, 56
3. mesec: 5600, 60 

Marcel 10. 4. 2006 *zvezdica*

rojstvo  2950g / 49 cm
1.5 meseca   4190g / 55 cm
2.5 meseca   5770g / 62 cm

Ajda  11. 4. 2006 (halena)

rojstvo: 3040g/52cm
1mesec:4325g/55cm
3mesec:5620g/60cm

Manca   20. 4. 2006 (2mak)  

ob rojstvu: 3910g, 52 cm
1. mesec: 4710g, 55,7 cm
2. mesec: 5300g, 57,1 cm
3,5. mesec: 6170g, 61,6 cm

Lana  26. 4. 2006 (rozica11)

rojstvo 2680g, 48 cm
1. mesec 4100 g, 54 cm
2. mesec 4700 g, 58 cm
3. mesec 5975 g, 61 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979) 

1. 3450g, 53 cm (rojstna teža in višina)
3. mesec: 5980g, 64cm

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica)

Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm

user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 696
20.8.2006 0:11:19   
halena
Madona,spet ste se razpisale!!!Bolj površno sem vas prebrala in bom na hitro kaj dodala (kar se spomnim):

Mojčika,meni so tut vse plenice 'puščale' in sem prala ko nora!Zdaj sem na DMovih in sem zadovoljna.

Tudi jaz sem imela 48kg,zredila sem se za 17-18kg in imam spet svoje kile,sem jih pa  po porodu izgubila 7kg in potem me je na hitro v 2mesecih pobralo ( polno dojim).

Sem za aprilsko snidenje,vendar ne v teh šoping centrih.Sem za Tivoli,Lj.grad ali kaj podobnega,kjer je zrak in mir.

Jaz pišem dnevnik že od nosečnosti naprej.Seveda ne vsak dan.Ko se zgodi res kaj posebnega,zanimivega in pomenbnega.Vmes lepim slikice in rišem z roko otročarije(besedo spremenim v risbico),skratka to je zelo lepo zadeva,ki jo bom nekega dne podarila moji Ajdi (18 roj.dan ali kot prilogo h kakemu pomenbnemu dogodku v njenem življenju-mogoče,ko bo noseča!!?user posted image )-do takrat bo tajna.

Ne vem katera je pisala o teži njenega malčka in je bila zaskrbljena,ker 'rahlo zaostaja' za drugimi...-ne se sekirat,ker to lahko samo zdravnik pove,če je 'sekiranje' potrebno..Mogoče bi bilo pa dobro,da bi poleg vsaka napisala ali doji,dodaja,GH..,ker se mi zdi,da so bili dojeni otroci vedno lažji kot otroci,ki pijejo adaptiran mlekec.

Zanima me ,če ima katera od vas tut probleme s spominom?Moj kratkoročni spomin je tako slab,da se počutim,kot malo bebava.Nekje sem slišala,da ti to lahko pusti nosečnost..Mogoče,pa je to posledica odsotnosti iz službe in podobnih odgovornih stvari,ker se mi zdi,da kar malo letimo nad tlemi,ker smo toliko časa doma..

Lepo vas pozdravljam.Jutri gremo na morje za en teden!Končno sem ga dočakala!LP

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 697
20.8.2006 11:06:33   
DrejcDrejc
Hej, kako nalepite slikco med tekst?

2mak, moja teža je zdaj na +2m. Zredila sem se za celih 17 kil in tistih 15 je šlo zelo počasi dol, postopoma, pa mono dvomim, da ima dojenje res kaj s tem - bolj to, da nimaš časa jest, jaz včasih kar pozabim na hrano, pa seveda to, da cele dneve nekaj migam po bajti in se praktično nikoli čez dan ne uležem, tudi sedim samo za računalnikom, še jem včasih stoje ali pa pred računalnikom...
Menstruacije še nimam in sem brez nje prav srečna. user posted image  

Halena, ene aprilke so že govorile o slabem spominu. Jaz pri sebi tega ne opažam, ker sem že v osnovi bila zmeraj pozabljiva. Mene je že faks naredil opzabljivo, ker je bil predmetnik bolj delavne in manj piflarske narave in so mi možgani skoraj zakrknili... Imam pa bollj slab dolgoročni spomin. Po moej nimaš ravno slabega kratkoročnega, le bolj si raztresena, ker je pač toliko za postorit, kadar se ne ukvarjaš z otrokom.

Jutri pa tudi mi trije mrknemo na Slo obalo. Me čaka pakiranje... in glavobol, ker ko damo v avto Reneja z sedežem in njegov voziček v prtljažnik, ostane bore malo prostora za karkoli drugega... Sploh ne vem, kako ga bomo kopali, ker imajo tam samo skupne tuše... in kako bom flaške sterilizirala... a nej mikrovalovko in kopalno kad zraven nesem??user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil DrejcDrejc -- 20.8.2006 11:09:12 >

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 698
20.8.2006 16:36:46   
mojčika
Drejc Drejc Sliko skopiraš v svojem albumu, sterilizator, aventov, se mi zdi, da obstaja tudi suha sterilizacija, moraš pa menda en prah kupit, malo se pozanimaj, ne vem pokliči v baby center, samo to, nismo doma... čau

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 699
21.8.2006 0:13:30   
eya
Ojla mamice aprilčice!

Končno sva spakirala vse stvari za na morje...gremo za 14 dni in je res veliko stvari...malo me še skrbi, če bo šlo vse v avto user posted image  Pa sva ful reducirala kar se naju tiče...prejšnja leta sem nesla pol omare, groza... Letos ima pa Žiga rezerviranega tričetrt prtljažnika-peljemo sabo voziček (itak), pa ležalnik in prenosno posteljico... Še dobro, da sva z dragim pozimi zamenjala avto-iz coupeja sva prešla na enosprostorca user posted image ...

Kar se mojih kg tiče-so se kar stopile...prej sem jih imela 57 in zdaj sem spet na tej teži...čeprav imam še mal trebuščka...je pa res, da sem imela prej čisto drugo postavo-več mišic, zdaj je pa več špehca...ampak se ne sekiram...hujšat itak ne smem, ker dojim, zdaj bom edino telovadit začela...ampak to za svojo dušo...za postavo pa malo kasneje, ko bom nehala dojit. Sicer pa ne se sekirat zaradi tistih par kg, če jih še imate viška...saj itak pravijo: 9 mesecev so šle kile gor in 9 mesecev jim moramo dati čas, da grejo dol!"

Pa še eno slikco vam pošiljam...sem jo naredila danes pri sebi doma, v svoji stari sobi...
user posted image
Pa uživajte-tiste, ki boste na morju in tiste doma...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?