|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
9.8.2006 21:35:11   
eya
Punce, a kaj veste, koliko naj bi zdaj pridobivali naši malčki na mesec? Še vedno po minimalno 600g? Tako so mi rekli na začetku. Pa to vem, da naj bi do 6. meseca podvojili svojo težo... Danes sem vagala Žiga na domači elektronski tehtnici (za odrasle) skupaj z mano in naj bi imel samo 6 kg, kar pomeni, da je v zadnjem mesecu dobil samo 200g... Bolj malo... Posvetovalnico pa imamo šele čez dober mesec. Zadnje čase se ful na hitro naje, samo kake 3 minute se doji, pa se že obrne stran in firbca. Če ga še silim, je pa hud. GH pa še ne je.

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 626
9.8.2006 22:15:58   
maychika
no drejcdrejc, me veseli, da sem te spravila v dobro voljo... tu smo sami dojenčkoholiki...hi hi hi

eya, mislim, da se tvoj malček ne naje prav dosti, če se doji samo toliko. A ste poskusili še kaj dodajati, ker je to res malo pridobil na teži. Ena zdravnica je od mođževega sodelavca otroka poslala v Ljubljano, ker je baje presuh in se ni dovolj zredil, pa mi je mali čisto v redu zgledal. Čene pa pokliči in vprašaj, zato so tam. Da ne bi bil revček na koncu preveč lačen. Je kar hudo, ko ga ne moreš prepričati naj se malce bolj pošteno naje, ane...siliti pa jih tudi nočemo. Če ne drugega, da bi mu dala vsaj zvečer za ponoči eno flaško, saj to ni nič narobe. Verjamem pa da se je težko odločiti za flaško, če se polno dojite, ker gre za posebno vez in se marsikatera boji, da bi otrok potem zavračal joškico. Vseeno ti svetujem da se pozanimaš. En mesec je še daleč stran... Sicer pa srečno...upam, da bo mali Žiga papal kaj bolj, ko se zbudi...
user posted image vau, ringaraja ima pa nove barve. dobrodošla sprememba. zdajle sem kar malo žalostna. sem slučajno šaltala tv in na a kanalu je bila ena oddaja o operacijah. GROZA!!!!!!! kakšna je bila ena punčka. včasih se pa narava res kruto poigra. sploh ni imela obraza. Meni je to še bolj kruto, da starši takega otroka potem po nešteto operacijah vodijo. Ubogi otrok. Pa da ne boste mislile, da napadam kaj. Pri malemu Gabrčku je to drugače, ko ima samo ustnico za zrihtat. Hvala bogu je samo to. Takole se res zamisliš. Res...narava ne pozna meja....samo zakaj nastradajo nebogljeni otroci. Res...tako je bila deklica uboga, da sem se kar zjokala zraven...pa me je težko do tega pripraviti...imam dober prag tolerance. joj, upam, da kmalu pozabim na to. Potem imam pa slabo vest, ker imam tako dobrega otročička brez napak...(pa ne mislim popolnega, samo da ni nič narobe z njo...pa tok tok tok).Res me je zamorilo. A je še katera videla? Mi imamo danes teden posvetovalnico in drugo cepljenje. Upam, da jo bo lepše cepila kot zadnjič in da bo cepljenje dobro prenesla. Da le ne bi bila tak mehkužec kot jaz kar se injekcij in zdravnikov tiče...
user posted image
user posted image Zaenkrat toliko...ampak vedno kaj pozabim in pol dam še en odgovor gor. ma sem zmešana. Lepo bodite in upajte na lepše vreme kot ga napovedujejo
user posted image  LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 627
9.8.2006 22:17:47   
mojčika
Hojla, te tehtnice niso natančne, daj si sposodi tehtnico v ambulanti in ga vagaj pred in po obroku, da vidiš, koliko poje. 200g je po mojem premalo, kljub temu, da imata čisto ok težo (6kg), tudi 3 min je sumljivo, midve jeva od 5-10 min, pa je ful skromen jedec, 70-100ml na obrok, danes sva pojedli samo 450 ml v celem dnevu.

Tudi mi smo gledali to oddajo, grozaaaa, tudi jaz se imela kar slabo vest, da imamo tako bambolino, tudi operacije so grozne, a bolj gledam tako, ko bo velika, bo imela vsaj kaj od življenja in te bolečine bo pozabila in po mojem hvaležna staršem, da so ji dali življenje.

Kar se ba Gaberčka tiče, joj sigurno bo lep kot itak že je, sem videla otročka po taki operaciji, če mi ne bi povedali, sploh ne bi vedela. Sicer pa bo mamica Gabrčka zelo razvajala in bo vse hitro pozabil, a ne maja979, bodite pogumni, vse se bo super končalo in vajin sinko bo pravi manekenuser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 9.8.2006 22:23:43 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 628
9.8.2006 22:28:55   
maychika
Ja, mislim da se bodo aprilke za naše aprilčke itak ful greble. bo treba hitro it v lov, da nam katera koga ne zasede. hi hi hi

ja, vem, sem prej napisala, da se vedno še enkrat oglasim. Tokrat zato, ker mi je tinyP prijazno poslala na zasebno besedilo od pikapolonice...in upam, da ne bo huda, če ga delim z vami...
PIKAPOLONICA

Pika, poka, Pikapolonica, to sem jaz.
Suknjica rdeča, nekaj črnih pik,
res nisem velika kot sosedov bik,
toda vsak, ki me pozna, prav zares me rad ima.

tinyP še enkrat NAJLEPŠA HVALA...v imenu vseh aprilk

LP, M.user posted image

pa lahko noč

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 629
9.8.2006 22:36:43   
maychika
no...o oddaji govorijo na forumu nosečnost...rojena brez obraza...so tudi povezave in slike...

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 630
10.8.2006 0:22:53   
halena
Madona!Sem vas brala dobre pol ure-al se razpišete v teh par dnevih!!user posted image

Sem še živa,časa imam bolj malo..ma se bom ju3 potrudila in kaj več napisala,ker grem zdej ovčke štet!

DrejD fuuuser posted image uul sem vesela,da si se civiliziralauser posted image in si spet med nami!!Lepo,da ti vse šiba kot je treba!user posted image

No pa dejmo se dobit na kaki kavici!Jaz sem ZA.user posted image

Zdej pa grem,ker ne vem,če jih bom preštela 30...user posted image

nočkouser posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 631
10.8.2006 8:59:10   
flecker1
Joj, kakšno vreme je danes, user posted image in mogla bi svojo malo vozičkat do ambulante, ko bo danes dobila pikico...Upam da ob 11h bo kaj lepšega prišlo...
Zanima me, če ve kaj dajete user posted image spat v spalni vreči? Pri nas je ponoči hladno, in mala vse meče stran, če ima kaj pokrito na nogici... Mene pa ponoči zebe brez odej, tako da ne morem biti odkrita...
Upam, da bo mala spet dobro prenesla pikico in spet brez reakcij.
Sem bila prepozna, ko sem na forumu opazila, da pišejo o punčki, ki je rodila brez obraza, a sem vidla sliko na 24 ur, grozno, user posted image in tako uboga je, koliko operacij je imela za sabo.
Grem, mala me hoče..

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 632
10.8.2006 9:20:23   
Anonimen
Pozdravljene!

Ne vem, kaj vremenarji strašijo z dežjem, na tvoji slikici, Maychika je parav lepo območje visokega pritiska narisano user posted image  . Najboljše, da gem ven in počakam, da vidim, kdo ima prav user posted image user posted image user posted image .

DrejcD, dobrodošla znova med nami user posted image user posted image user posted image .

Tisti dokumentarec sem tudi sama gledala, boga punčka, pa tako simpatična. Sem takoj tekla h Kristini ji zabičat, da mora biti vedno zdrava. Po moje je vseeno bolje dati skozi toliko operacij, bo lahko vsaj normalno funkcionirala, bo lahko jedla, slišala, govorila.

Eya, midve sva bili ravno ta teden na tehtanju in je user posted image pridobila točno 600g, me je sestra (zdravnice ni bilo) opozorila, naj jo dojim, kadarkoli bo hotela, ker je na spodnji meji zaželene pridobljene teže na mesec. Je sicer možno, da je to posledica preveč pridobljene teže v prejšnih dveh mesecih, ni pa nujno. Jaz bi user posted image  že dojila vsaki dve uri, a kaj ko njej to ne paše. Ona bi jedla na 3-4 ure, po 5-10 minut skupaj. Če jo silim jest bolj pogosto, se obrača stran in začne jokat, kot da ji delam nekaj ne vem kako hudegauser posted image user posted image user posted image . Mleka imam več kot dovolj, še za enega nafutrat. Si mislim, da če bi bil otrok lačen, bi že pokazal. 
Zakaj pa ne bi stopila do ZD in Žigca preventivno stehtala? Jaz grem kar vsak mesec tja, tudi če nimam posvetovalnice. Mi je to naročila pediatrinja.

RR je dobil tako lepo barvo, mmm, kot melonin sladoled. Sedaj mi bo pa skomine zbujal user posted image user posted image user posted image .

Punce, a ste tudi ve pozabljive? Moja nosečniška pozabljivost še še vedno vleče. user posted image

LP, pa upam, da bo vreme vseeno malo lepše.

(odgovor članu halena)
  Neposredna povezava do sporočila: 633
10.8.2006 9:22:36   
*zvezdica*
Ojoj Flecker, kar predstavljam si kako je bilo grozno v dvigalu! Mene bi sigurno totalna panika zagrabla! Še dobro, da je bila mala pridna!

Glede vrtca….mi bomo za nekaj časa izkoristili kar mojega očija, ki je doma..pa mami tudi pride že ob 13h iz službe (prosveta J), tako, da se mi za takega mini človečka zdi domača oskrba še vseeno najboljša.Moja starša že komaj komaj čakata, da ga bosta lahko pazila. Oči že sedaj premišljuje kam vse bosta hodila in kakšne afne bosta skupaj guncala J. Pri treh letih pa ga nameravava dati v vrtec. Se mi zdi dobro, tako kot pravi Mojčika…zaradi samega načina dela, igre, socializacije…

Punce, kdaj pa ve kaj spat hodite…vidim da ste nekatere kar pozno tu gor? Jaz  hodim od 22-23 enkrat…drugače sem zjutraj kot bi me povozil avtobus. Včasih kar malo pogrešam, da ne morem bedeti malo dlje, da bi pogledala kak film…pa da bi zjutraj lahko brez nočnih zbujanj potegnila vsaj do 9h. No, saj ni krize…ampak smo pa kar pečene za nekaj let glede jutranjega spanca.

Uživajte!

Marcel in Zarja

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 634
10.8.2006 14:10:17   
maychika
ja ankica na žalost se na vremenske znake ne spoznam...se nisem nikoli poglabljala, tko da mislim, da moj vremenar laže...

jaz hodim običajno spat ob polnoči...hja...vsaj kadar moj dragi popoldne dela in pozno pride... ga hočem pred spanjem še kaj videti, pa je hitro polnoč ura...na žalost...itak pa pol običajno niti ne morem zaspati še vsaj kako uro, uro in pol...

ena je spraševala glede vozička. glede na to, da ti nobena ne more svetovati (izgleda), jaz pa tudi nimam takega, da bi ti lahko kaj povedala, ti predlagam, da na forumu nosečnost odpreš kar novo temo, kjer ti bodo lahko pomagale  še druge ringarajevke in ne samo aprilke. Pa veliko sreče...

mi našo ponoči pokrijemo s kovtrčkom, pa ga zadnje čase niti ne zbrca stran, kar je prej bilo že kar pravilo. zgleda da ji paše biti pokriita. ti kar poskusi s spalno vrečo, saj so za to namenjene...

ja, ena bo pač morala za kavico predlagat kraj, datum in uro, samo predlagam, da počakamo do septembra, ko bodo dopusti mimo (vsaj moj...hi hi hi). ne, resno. predvidevasm, da jih še kar nekaj takrat načrtuje dopuste (vsaj po tem sodeč, da jih bo večina sredi septembra šele začela uvajat GH, ko bodo z dopustov). pa še dojenčki bojo lepo rjavi, ko jih bomo brez krem na soncu cvrle med enajsto in tretjo uro popoldne ane...
user posted image  hi hi hi hi hise hecam...sajc veste ane....da me ne bo kdo linčal zaradi mojih šal... lepo bodite, vas berem še zvečer ko pikica zaspi... lp, M.user posted image

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 635
10.8.2006 15:44:52   
mojčika
 user posted image   pomoč, imam prepoln vrt, ogromno vsega dobrega, kako naj skuham kašice in kako naj jih zmrznem, da bo za čas, ko bomo že veliki banana njamiuser posted image . Kak recept dekleta, da se lotim dela.
user posted image

Smo pa danes fajn papali, sem jo dala kar v ležalnik, pa sva fulll klepetali in veliko popapcali, eno žličko MM, eno pa mama...
user posted image

user posted image Spimo v vreči in je edino, kar se obnese, priporočam.

Še popoldan, ko bo babi cartala.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 636
10.8.2006 21:13:20   
eya
Joj, zjutraj sem klicala patronažno glede GH in Žigove teže... Je rekla, da naj še počakam z GH in da mi bo prinesla tehtnico...pa je sploh ni bilo user posted image Pa sem ga hotla it v ZD stehtat...No, bova pa jutri šla!

Mojčika-jaz ti ne morem pomagat glede receptov, ker še sama kaj dosti ne vem, kako bi se tega lotila. Vem samo, da ene zamrzujejo to kar v tistih posodivah za ledene kocke. Pa to najbrž že sama veš. Pa vse delaj brez soli in maščob.

Zvezdica-jaz tudi hodim spat med deseto in enajsto-če grem kasneje, je zjutraj tako težko vstat. Vstajava pa med 7.30 in 8.00.

Tisto oddajo pa sem jaz samo kako minuto gledala, potem pa sem šla rajši stran... Meni sploh ni, da bi take stvari gledala, sem pol tako žalostna. Enkrat sem bila na med.over.net na strani "ko starši žalujejo" in celo noč nisem mogla spat...Res smo lahko vesele, da imamo te naše sončke user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 637
10.8.2006 22:18:36   
maychika
Hm, tudi jaz sem danes dobila cel kup špinače in blitve...itd in se moram zdaj spravit obdelat in zmrznit.

Jaz ti predlagam, da obdelaš brez dodatkov in sicer odvisno kaj imaš. Špinačo za kake tri minute daš v vrelo vodo, jo precediš in spasiraš in potem zmrzneš v več količinicah. Isto blitvo. Paradižnik je itak za kasneje in ga isto potošiš v vrelo vodo za minutko, da lažje odstraniš kožo, odstraniš semena in narežeš na kockice in zmrzneš in ga šele, ko ga boš rabila odtajaš, lahko prekuhaš malo in spasiraš.
Kaj je še...paprika...ne vem ali se papriko sploh da otroku...če se jo, po moje narediš podobno kot s paradižnikom.
Kaj je sploh še takega na vrtu? Korenje...a se to sploh zmrzuje. Ga tudi samo očisti in nareži, kuhala ga boš ko boš potrebovala.
Ohrovt, brokoli in cvetačo isto samo očisti daj na manjše koščke in zmrzni. Obdelaj ko boš potrebovala.

Če sem še kaj zgrešila me spomni, sicer pa se vse po istem principu...

Lepo bodite in upajte na lepo vreme...

LP, M.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 638
10.8.2006 22:25:08   
halena
No,lepo pozdravljene!

Ponosno razglašam,da smo dobili 2 ZOBKA user posted image   in mislim,da je to že znak,da bo treba začet z GH malo prej..Torej smo prišli do odgovora naših nočnih prekinitev spanca in zdaj sem bolj mirna..

Je pa zanimivo,da sta prikukala kar 2 naenkrat,tako da jo je res moralo bolet in glede na to,da je samo tiho tarnala ponoči vidim,da je naša punca res trdoživa in po domače rečeno 'prava baba'!!user posted image user posted image  Kako se to grobo sliši..Sicer je pa to bilo zgolj naključje,ker sem ji prejšnji teden kupila tisti gel,ki jim blaži dlesni in sem jo vsake toliko namazala.Ker pa mi je vedno že iz prsta vse dol pocuzala in veselo pojedla,sem ji začela mazat po tisti igrački,ki je tudi namenjena hlajenju dlesni,ker ima noter tisti gel,ki dlje časa ohrani hladno igračko in jo ima Ajda non stop v ustih.No,tut to je vse polizala..Pa sem ji danes spet s prstom namazala dlesen in sem začutila zobke.Mene je kar stisnilo od presenečenja!!Dokler se nisem tako namatrala,da sem jih videla na lastne oči,nisem mogla verjet!In to dva!!Revčka..

Ena je spraševala o vozičku...Jaz imam Chiccota,lupinica gre na voziček in sem zelo zadovoljna z njim.Je praktičen,ker se zloži v marelo in v avtu ga je enostavno vtaknit kamorkoli.Košara je obrnjena proti mamici,tako da imaš malčka vedno na očeh.

Ajda bo na začetku v varstvu pri moji mami in očetu,ker sta oba v penziji,to bo kako leto,pri 3.letih (najkasnej!!) PA OBVEZNO V VTREC!!..so se mi same sprožile te črke velikanke..

Naša tut ni nevem kako težka,pa ji je pediatrinja rekla,da je kot 'sumo borka'..Ankica,če se ne motim sta najini punčki tam-tam s težo..Saj,če otrok potrebuje več,pojoče!In daš mu,kadar on hoče,ne ga pa silit v to,ker je logično,da mu ne paše in se bo upiral..

To bo vse za danes,sem utrujena,cel dan smo bili zdoma in zdaj se grem malo najest in počasi spat..

nočkouser posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 639
10.8.2006 22:31:24   
rozica11
Čer,

ja men tut ni za take oddaje; imam potem ponoči more. Mi je moj prej že hotel začet neki razlagat pa da me je hotu zbudit da bi gledala, pa sem mu rekla da je boljš da me ni.

No naš očka hrani miškico jest sem pa hitro mal na računalnik skočila. No če se boste kej menile za meeting sem jest tut za.

Zanima me katero mleko dajete svojim malčkom; mi smo začeli z Aptamilom 1, pa dolgo časa ni kakala tako da zdaj dajemo Novalac IT1 proti zaprtju. Ne vem če ne bi kar prešaltala na Novalac pa mal menjala navadnega in tega proti zaprtju; al je mogoče boljš dajat sam tega proti zaprtju???

No moja čupa je končno dočakala linčenje; sem prov vesela da sem se znebila teh štrikov; imam občutek kot da sem 10 kg lažja, čeprov se mi je odkar sem dojila želodec povečal ene 20x in je ostal v tej velikosti ker kar bašem in bašem da moj sprot ne dohaja; joj se morm prov v roke vzet, če ne bo treba vrata širt user posted image .

Jest tut komej čakam da gremo na morje, sicer šele začetek septembra ampak kdor čaka dočaka. Kam ste kej ve šle z otročki in očiji na morje? No mi bomo šli verjetno v Simonov zaliv oz. nekam na slovensko obalo; vsaj za prvič. Pol drugo leto se bomo pa skorajžl pa šli kam dlje, če bo finančno zneslo, ker se bomo drugo leto selili v večje stanovanje. Ja danes je kar težko za nas mlade, ker so stanovanja takoooo draga, tako da ne preostane drugega kot da si zapufan do konc življenja; ampak je vsaj enkrat tvoje, ker pri najemnini pa res denar kar skoz okno leti (ampak k sreči je tut to varianta da si vsaj na svoje). Tut jest sem bolj tak človeček da rada po svoje delam ne da me kdo ves čas nadzira, pa sej smo dost stari da bomo naše otročke po svoje gor spravl. Jest se z mojo mami skoz neki preklam, ker ona svoje tolče jest imam pa svoje prepričanje in tako kar težko skupej prideva; je pa zmeraj isti odgovor...ja sej še čudn da sem vaju gor spravla user posted image   joj!

U neki sem vas hotla vprašat; a kej razmišljate o tem, da bi vaši otročki dobili še kakega bratca ali sestrico? No naša Lanči bo zdej sept. ali oktobra dobila bratrančka, ki ga čaka njegova sestrica Taja. Pri nas smo se v zadnjih letih kar namnožil.

No zadnjič se je tut naša čebelca spet kopala v čebričku, se mi zdi da prov uživa, še kako račko ji mormo kupit da bo kopanje še bolj zabavno. Sicer pa komaj čakam da bo sama čičala in glavo gor držala da se bova skupaj v tavelki banji kopali. No še eno slikico iz čebrička prilagam, da mal popestrim tole suhoparno besedilo.

user posted image

Nič kle me že desci hecajo da nej neham tapkat in grem rajš spat; vsaj enkrat majo prov user posted image .

Lep pozdravček vsem pa lahko nočko.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 640
10.8.2006 22:53:21   
eya
Spet jaz...joj, se vidi, da imam končno ADSL, pa kar ne morem nehat čvekat...user posted image user posted image
Mojčika, to sem našla v paparici, glede shranjevanja stvari v zamrzovalniku:
1 teden-ribe
1 mesec-jetra
2 meseca-izdelki iz sira
3 mesece-govedina, jagnjetina, teletina, perutnina, fižol, grah
4 mesece-ostala zelenjava
6 mesecev-sadje, pečene slaščice (zavitki, rogljički,...)

Zdaj pa res lahko noč vsem!

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 641
11.8.2006 8:06:28   
*zvezdica*
Drejc Drejc dobrodošla spet med nami! Najina otročička sta pa rojena na isti dan, pa še mer sta zelo podobnih J! Prav rada bi vidla malega Reneja J

Zgleda da je značilno za to obdobje v razvoju, da jejo ful manj. Tudi Marcel je ful manj časa in se začne noro razburjat če mu še joškico tiščim v ustka dlje kot bi on želel. Ampak jaz imam kar feeling da premalo poje. No, očitno je že dovolj. Če bi bil lačen bi že jedel.

Rožica, ti si tudi iz Kranja,a ne!? Jaz sem »kranjčanka« šele leto in pol…pa se čez dober mesec selim nazaj v Radovljico. Trenutno pa živim v Stražišču. Lahko greva kdaj na kakšno kavico, ali pa vsaj z vozički na kak giro…pa če je še katera iz tega konca naj se nama kar pridruži! Piši mi na ZS!

Joj, jaz včasih kar ne dojamem da imam takega sončka zraven sebe. Kar ne dojamem, da imam svojega otroka! Kar zaflešira me….hudooo ! Tolike ljubezni se sploh ne da opisat kakor jo čutim do svojega srčka! Vsak dan je večji cukrček…ko me tako gleda in se mu že učki smejejo…ko vsak dan odkrije nekaj novega, nenavadnega, ko se me vsakič razveseli, ko me zagleda…zacepeta z rokicami in nogicami….ko se na ves glas pogovarja in spušča nenavadne glasove…ko ima dooolge monologe in se mu do solz nasmejem…ko ves vzhičen pase kravice in kar vriska zraven….NORO JE IMET OTROKA…šele sedaj je življenje dokončno dobilo pravi smisel!

Marcel in Zarja

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 642
11.8.2006 9:18:05   
eya
Halena-čestitke za prva zobka....so pa pohiteli. Baje pa izraščanje enic ne boli tako zelo kot kasneje kočnikov-saj je logično, kočniki so precej večji...

Danes je pa prišla patronažna vagat Žiga in ima 6100g, kar pomeni, da je v dobrem mesecu dobil samo 300g-premalo user posted image . Ampak je rekla, da je sicer v redu videt, da ni presuh, da je dolg, da se lepo razvija in da bi mu dala 7 mesecev... Zdaj sva dobila nalogo, da se čimveč dojiva in da jaz več jem in počivam, da bo mleko bolj kalorično. Sploh mi ni jasno, kako se je tako malo zredil. Pa to mi ni jasno-saj če bi bil lačen, bi jokal? Lačen ziher ni, ker joka zelo malo... Zgleda, da že zdaj pazi na linijo, falot! Držte pesti, da se bo začel spet normalno redit...
Sicer pa sem malo obnovila naš album, če katero zanima...

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 643
11.8.2006 11:23:41   
mojčika
NORO JE IMET OTROKA…šele sedaj je življenje dokončno dobilo pravi smisel!

Se podpišem pod to, ravno sva včeraj govorili z mamo, da se še vedno kdaj vprašam, ali je to čisto zares, a niso le vse sanje.

No pri meni še toliko bolj, ker sem pred letom in pol zaključila 8-letno vezo, ki je bila daleč od idealne, po nekaj mesecih, ko sem si rekle, življenje gre dalje, sem srečala ponovno ljubezen iz srednješolskih let, čez pol leta sva se poročila, bila sem noseča, a ne ponesreči, po enem letu in pol pa lahko rečem, da sem zelooo srečna.user posted image

Mi smo danes prvič polili, ne vem, kaj je bilo, a je nasmehec MM pregnal vse skrbi, nekaj mora biti novega vsak dan...

Hvala za nasvete, mislim, da se bom poslužila tistega s kockami, ker imam bolj majhno skrinjo, bom šla danes nabavit nekaj tistih modelov.

Halena oz. Ajda user posted image user posted image bravooo, upam, da se bomo zgledovali po vama.

Glede novega naraščaja user posted image jaz bi prav kmalu, a me ovira služba, ki ni stalna in ne vem, kaj se bo zgodilo po novem letu, saj si z mojim mestom šparata službo ravnatelj in podravnatelj, v kolikor ne bi bila več na položaju, tako bom raje počakala, ko se uredi, pa takoj še enega, upam, da punčka, ker smo dobili toliko oblačil za punčke, da ne vemo kam z njimi, če bo fantek, bo kriza, no malo za šalo malo zares... Veseli bomo pa kogarkoli, a ne...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 644
11.8.2006 12:31:30   
maychika
jooj, zobki, bravo. od moje sosede je stara 7 mes pa je prejšnji teden dobila prva dva zobka. Aja, kateri gel pa ti to uporabjaš? a lahko prosim napišeš naziv gela...hvala

ja, rožica in zvezdica...jaz se vama z veseljem pridružim...sicer sem iz škofje loke ampak se mi ni problem zapeljat do Kranja...

sicer pa pazite z vašimi malčki ki se igrajo s tetra pleničkami. naša se je zadnjič igrala jaz pa sem izkoristila malo za pospravljat, pa pridem do nje, ker se je ful umirila in je nehala regljat zraven, pa ji vzamem pleničko stran, pa sem ji jo vlekla iz ust kot kakemu klovnu ko ni bilo konca. jo je kar požrla malo...uf...dobro da ji ni bilo nič in da sem lahko kar tako potegnila ven...sem rekla...draga moja, igre s pleničkami je zate konec za vedno...
torej...pazite, ker je rob pleničke zelo tanek in ga hitro lahko pojedo.

ja...tudi jaz si ne zamislim več življenja brez naše male razposajenke...

mojčika...kakšna zgodba...za kak film...pa še v dvigalu se je začelo vse skupaj kaj...hmmm...

tudi mi smo že ene trikrat ornk polili, pa se nikoli ne pritožuje, ker ne naredi tega s kako silo, gre kar samo od sebe.

Eya držimo pesti, da bo mali postal pravi lakom lačen...

grem...Tia se je zbudila...

LP, M.user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 645
11.8.2006 15:45:59   
halena
Sem že dopoldne napisala mali roman,pa smo imeli majstre in so sklopili elektriko in...user posted image

Pisala sem Eyi in vsem,ki dojimo...Res je včasih moteče,če lahko uporabim to besedo,ker nikoli ne veš točno koliko otrok poje in tako praktično živimo 'v temi' ,ker šele na kontrolah vidimo ali malček napreduje ali hira ali ne vem kaj..Vem,da se mlekec lahko iztisne iz dojke in je potem vse jasno,ma meni se po pravici povedano NE DA.Verjetno že ni taka nuja,ker če bi me zaskrbelo bi tudi to naredila,seveda.Sem pa tudi jaz že bila v situaciji,ko me je malo spreletel strah,da naša Ajda pri meni ne dobi dovolj mlekca.Podoj je trajal max 10min.Kasneje se mi je začela vmes muzati proč in gledati naokoli.Celo z usti je tako zagrabila bradavico in jo vlekla kot kako žvečilko,da sem bila čisto paf!Včasih je sredi dojenja začela tako milo jokati,kot bi ji hotel nekdo dojko vzeti.. Potem se je kar naenkrat začelo nočno dojenje,ki smo ga nazadnje imeli v prvem mesecu in seveda sem takoj pomislila,da gre mlekec h koncu..Pa še kakala je na 2-3 dni..No,pa se je vse skupaj lepo obrnilo,ker so na dan privekali zobki!Danes smo po dolgem času spet spali celo noč,ampak to bodo zdaj le redki-petki,je bilo pa lušno in sem kot nova!

Gel se imenuje CALGEL,dobi se ga v lekarni,cena je ok.700sit,če se prav spomnim.Je super,okus ima po zeliščih.Jaz ji namažem dlesni 2-3x na dan in vsake toliko po tisti igrački z hladilnim gelom,ker jo neprestano valja po ustih.

Ena je omenjala spomin-moj je čisto v user posted image  in imam veliko problemov s tem.Brez 'listka' dejansko ne grem niti po štengah gor/dol kaj šele iz hiše!!Groza,pa tako 'kristalnega' sem imela.Edini,ki mu to paše je verjetno moj mož..user posted image

Nič,punce,dan je spet driskast,je pa lahko tudi lep,če si ga sami naredimo,kajne?user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 646
11.8.2006 20:22:32   
rozica11
Ojla,

no Maychika in Zvezdica če imata čas se lahk zmenmo enkrat drug teden. Če bi se še katera pridružla dobrodošla. Lahk bi se res doble v Kr, al kje v mestu sicer je pa zelo luštno tut na stadionu - GIBI GIB - otroško igrišče pa kak sokec spijemo in kašno rečemo. No jest sem sicer iz Drulovke, ampak le še za kako leto. No če ste za, se slišmo in zmenmo.

Sicer pa imamo sedaj na vrsti kopanje in bo spet poplava po stanovanju. Imam občutek da se nam bo enega lepega dne samo parket dvignu pol bo pa user posted image . Jo bo treba počas presel v tavelko banjo, no čeprov čebriček je tut še dokaj "varen"- zaenkrat. Moram pa kakšno račkico al pa ladjico kupit da bo še bolj zabavno.

Lep začetek vikenda vam želimo mi trije...

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 647
11.8.2006 21:29:39   
mojčika
user posted image

Hi hi, dve lepi aprilki, le kdo je plavookica lepa, če je črnolaska Maya Marina.

Samo to danes, mi bomo totalno zbirčni, MM ni hotela piti čaja, ker sta bili v njem dve žlički hruškovega kompota, ko sem ji dala nov čaj, je pa pila... se je že začelo.

Halena, kje imate zobke, nam nekaj bode na vrhu ven, a ne spodaj na dlesni, temveč kar nekje že na sredini... no se ne vem, če boš vedela, kaj mislim...

Lepe sanje vsem

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 648
11.8.2006 22:13:53   
halena
Hahaha,Mojčika!!Kake lepe punčke pa maš tule na slikici?!Una bjonda me pa prav na našo spominja!user posted image user posted image   Lepo presenečenje!Pravi kontrasti,tako za fante,če nisi za bjonde-si pa za črne,ne?

Danes smo malo tečkani in pred spanjem smo eno urco tako milo jokcali in jamrali,mislim da se je zdaj začelo zares.Smo izmerili tudi temperaturo,ma ni bila visoka.Z možekom sva se že psihično pripravila na nočna dežurstva in če bo sila,je rekel jo bo tut v avto dal in sred noči vozil okoli..user posted image

Zdaj grem pa na teraso na svoj tradicionalni kozarček črnega!Mogoče pa pridem še kaj nazaj..

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 649
11.8.2006 22:15:31   
halena
Ooooh,Mojčika!Pozabila:imamo 2 spodnja sekalca(enojki),kaj si pa mislila s tem odzgoraj pa nisem razumela...user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?