|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
12.8.2006 10:39:42   
flecker1
No, da sporočam, kak je bilo v četrtek na cepljenju in tehtanju. Sedaj ima moja mala 6500g, velika pa 64 cm. Cepljenje je dobro prenesla, malo pojokcala, in ko sem vzela v naročje se je umirila. Reakcij spet ni imela, niti vročine. Zopet smo naročeni šele 10.10, user posted image In spet jo moram dajat po 10 kap. AD3 samo 14 dni...
Kaj vaše user posted image je sestra kontrolirala, če sam vzame igračko? Moja je, pa ker naša ni imela volje, namreč je bila zaspana me je zdravnica vprašala, če kdaj prime igrače v roke. Sem  ji rekla, da večkrat vzame v roke in daje v usta. A zgleda mi ni verjela, ker je vztrajala s tem. Potem je mogla meni dat igračo, da ji moji ponudim in vidi, če res vzame. In je res...Jao kako so ene zdravnice čudne...
No sedaj grem perilo obesit v stanovanju,  ko zunaj ne morem ob takšnem vremenu, jao samo skoz dežuje pa mraz je, kot da bi bil zdaj že jesen, user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 651
12.8.2006 10:49:20   
Anonimen
Pozdravljene!

Sem hotela včeraj napisat, da pri nas očitno ne bomo rabili vreče za spanje, ker user posted image  zelo mirno spi. No, danes grem ponoči na wc, spotoma prekontroliral še Kristino in glej ga zlomka, odkrita, dekico je imela pod ritjo user posted image . Tako da jo bomo očitno morali dati v vrečo.

Hehe, očitno je bila zadnja zima res zelo dolga in mrzla. V zadnjih tednih je 6 znank in kolegic dobilo otroke ali pa jih bodo dobili v kratkem. Pridni user posted image user posted image user posted image user posted image .

Ma, teža,.... sem rekla, da se sploh ne bom sekirala. Mala pridno papca, če je lačna itak začne jokat (fajn glasno), je živahna in ni videt, da bi ji kaj falilo. Edino vreme jo daje user posted image user posted image user posted image . Ko je sonce, je cel dan nasmejana in ima polno za povedat, ko je dež, je bolj sitna in slabe volje. Sedaj imamo "tečne" dneve user posted image user posted image user posted image .

Ajda, user posted image user posted image user posted image  za prve zobke!

Tiste, ki imate puzzle na tleh, kje ste jih kupile? Našo sedaj dam na posteljo, ampak se mi ne zdi več varno. Saj jo fajn zadekam z odejami, ampak se obrača na bok in ne bi rada, da se mi odkotali na tla, poleg tega je tudi že zvlekla odejo na glavo (pa ni ravno lahka user posted image ).

Morje: letos bomo šli samo za kakšen dan. Da ne bo taka kot moja babica, ki je prvič videla morje pri 70-ih. Je šla najprej probat, če je res slano user posted image . Drugo leto bomo pa videli. Prioriteta je hiša, potem vse ostalo.

Midva kar razmišljava o novem naraščaju. On bi ga imel takoj, jaz pa bi počakala še kakšno leto. Bomo videli, kako bo s službo. Če je ne bom dobila v nekem doglednem času, potem bomo naredili novega otročka. Rada bi imela 4. Koliko jih bo, bo čas pokazal. Pa dva psa in enega mačka, da bo preganjal polhe user posted image user posted image user posted image .

Upam, da se bo vreme kmalu izboljšalo. Saj je fajn malo dežja za spremembo, ampak bi mi prav paslo spet malo sonca, da lahko greva na sprehod v Tivoli in na kakšno kavico.

LP

(odgovor članu halena)
  Neposredna povezava do sporočila: 652
12.8.2006 10:59:32   
mojčika
Tudi pri nas so preverjali, kaj vse znamo, a moram reči, da smo imeli srečo, saj je naša MM zjutraj ful razpoložena in je pokazala še več, kot bi mogla, celo glasno se je zasmejala v ogledalo.

Eno pa mi je nakuhala, jaz razlagam dohtarci, da vse prijema z levo, vsaj do takrat je, zdravnica ji ponudi ropotuljico, pa jo je prijela z desno, ravno toliko, da me je Z morala malo opomnit, da naj ne sklepam prehitro. No samo domov smo prišli in je spet le levica delala user posted image . No a to še ne pomeni, da bo levičarka, je pa levica res občutno bolj aktivna.

Za puzzle tudi mene zanima, postelja res ni več varna tudi pri nas.

Halena tisto z zobki bom razložila, ko se bo kaj izcimilo iz tega, ob šlatanju dlesni pa vidim, da je nekje res precej bolj trdo kot drugje, slinimo se ful, grize vse... pa počakajmo, no upam, pa da ne predolgo, pravijo da bolj boli, če so pozni, naj bi bili pa bolj trdi... Vseeno, samo naj pride in hitro mine. Tudi mi smo že nabavli Calgel in nič ne protestira, če ji namažem. Danes je nekaj jamrala, sem ji namazala in je kar zaspalauser posted image

No upam, da boste preživeli še en lep kisel dan, se vidi, da so kolektivni dopusti, moj možek je totalno jezen, ko je bil našihtu, pa je imel 40 stopinjuser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 653
12.8.2006 11:49:43   
rozica11
Dobro jutro,

no samo na hitro...naše spanje je pa pravi obup; vsako noč najdemo tamalo čist na drugi strani postelje; včasih še svojo miško s sabo vzame user posted image . Ampak danes ponoči pa smo dočakali novo prelomnico; ponoči je nekaj javkala in sva z očijem pogledala v posteljo in glej ga zlomka; mala je sredi noči pasla kravice na trebuhu, spat smo jo dali pa na hrbet user posted image Lana. Je pa tak živc da jo niti minuto ni za pustit same; samo čakam še kdaj bo pršla za mano v kopalnico.

No vreme je tako da se da fajn po trgovinah tako da se oglasim še kasneje, pozdravček.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 654
12.8.2006 13:11:29   
mojčika
Tia  31. 3. 2006 (maychika) user posted image

ob rojstvu: 3500g, 50 cm
1,5 meseca: 4980g, 57 cm
3. mesece: 6880g, 64 cm

Žiga 1. 4. 2006 (Eya) 

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54 cm
3. mesec: 5800g, 61,5 cm

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika) user posted image

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina)
2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica) user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1)

1. 3100g, 49 cm - rojstna teža in višina
2. 4090g, 53 cm - 1 mesec
3. 4780g, 56 cm - 2 mesec
4. 5780g, 61 cm - 3 mesec

5. 6500g, 64 cm - 4 mesec

Neli 9. 4. 2006 (livia)

1. 2780, 49 - ob rojstvu
2. 3330, 53 - 1 mesec
3. 4110, 56 - 2 mesec
4. 4990, 60 - 3 mesec

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc)
rojstvo: 2950, 48
1. mesec: 3900, 53
2. mesec:4950, 56
3. mesec: 5600, 60 

Marcel 10. 4. 2006 *zvezdica*

rojstvo  2950g / 49 cm
1.5 meseca   4190g / 55 cm
2.5 meseca   5770g / 62 cm

Ajda  11. 4. 2006 (halena)

rojstvo: 3040g/52cm
1mesec:4325g/55cm
3mesec:5620g/60cm

Lana  26. 4. 2006 (rozica11)

rojstvo 2680g, 48 cm
1. mesec 4100 g, 54 cm
2. mesec 4700 g, 58 cm
3. mesec 5975 g, 61 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979) 

1. 3450g, 53 cm (rojstna teža in višina)
3. mesec: 5980g, 64cm

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica)

Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm

user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 655
12.8.2006 21:26:08   
DrejcDrejc
Zvezdica, sem morala takoj malo v tvoj album pokukat. Bo res treba kdaj kakšen spoznavni dan naredit. Mogoče za prvi rojstni dan naših cukrčkov, naredimo piknik v Tivoliju, recimo. Marcel ima že toliko lask! Sploh tisti dojenčki, ki imajo več las, zgledajo starejši. In joj kolk lask imajo že eni vaši cukerčki! Pa po 7 kil, ojej!?

Naš Rene že od začetka ni nek jedec, že prve dni v porodnšnici mu ni bilo kaj prida mar za hrano. Zgleda, da drži linijo - čeprav ima lepo okrogla lička. Res nimam pojma, koliko mi poje, ko se dojiva. Ampak kadar mu dam flašo, je maksimum 100 ml - predvidevam, da tudi pri dojenju nikoli ne poje več. Največ poje zjutraj, ko je še cel zaspan, proti večeru pa zmeraj manj. Preprosto noče jest. Ali se začne samo dudlat, pa nič ne vleče, ali se obrne stran, če vztrajam, se pa začne dret, velikokrat zakinka, najbolj smešen je pa, ko se igra na joški - malo povleče, se obrne stran in se ful nasmeje. Potem spet obrne glavo, kot da bo povlekel, pa tega ne naredi, ampak spet glavo stran obrne in se na široko nasmeje. In to lahko dela ful časa. Zgagec mali! Sploh če je to pred spanjem, dobim sive lase, v prepričanju, da bi se moral najesti, on pa se heca. Sploh pa je čez dan 10 minut maksimum, včasih naredi par šlukov in konec! Potem ga kr naprej dajem k prsim, pa ni nasčednjič nič kaj boljše. Me res zanima, kako bo na naslednjem tehtanju. Pa saj bi otrok jedel, če bi bil lačen, a ne?!

He, ene ste pa res totalno zatrapane v svoje malčke user posted image . Ne morem reči, da sem pa ravno to celo življenje čakala in da je to vrhunec mojega življenja. Uživam še v marsičem drugem. Lahko rečem le, da se mi je življenje zelo zelo spremenilo. In ne morem oceniti, ali je to boljše ali slabše. Pač drugače. Malo bitjece je pač odvisno od mene. Definitivno ne morem več početi tega, kar se mi zahoče. Vsak dan je poln odrekanj in prilagajanj. Pa seveda luštnih malih radosti, na drugi strani. Seveda ga imam ful rada in zdaj se mi zdi, kot da je že od nekdaj z nami, najlepše je, ko se ti nasmejčka, ko ušpiči kaj novega, ko te do solz nasmeje.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 656
12.8.2006 21:47:47   
mojčika
Ja jaz že sodim med zatrapane mamice, kaj češ tako dolgo smo čakali in še rekli so mi, da verjetno otročičkov pri naši hiši ne bo, pa so se zmotili user posted image

Trenutno z možekom tako uživava v tej vlogi, da nama nič ne manjka, se bo pa to verjetno spremenilo in naju bodo malo pete zasrbele, če bo kaj denarja, naju mika Južna Amerika in treking...

No danes je naša MM skoraj cel dan prespala, samo urico pokonci in zopet 2 urici nina nana, si morte mislit, da  mi je bilo dolgcajt, na trenutke bi jo kar zbudila, zunaj je lilo kot iz škafa in se nisva imeli kam dati... No  zvečer jo je za eno urico vzela moja mama in sem si po letu in pol privoščila plavanje, v nosečnosti nisem smela in mi je res manjkalo, saj sem pred nosečnostjo trikrat na teden učila 4-letnike plavanja in po vajah sem si privoščila še malo rekreacije zase. No pasalo je, ni pa več tako, kot je bilo, ko smo še parkrat na teden trenirali, pa da ne rečem, da me je bilo kar malo sram dati se v kopalke z vsem pridelanim celulitomuser posted image , a j...ga, sem pa mamica...

Lepo spite

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 657
12.8.2006 22:43:36   
halena
No,Mojčika-ti nisi vedela kam sama s sabo danes,ko je bil dan 'tak lepo žalosten' zaradi vremena.jaz pa nisem vedela kako bi jo lahko čimprej nekam ucvrla!!Ajda je imela akcije ceeel dan,da nismo niti dojeli,da je zunaj dež in mraz in ...Zobki so nas zdaj začeli pošteno hecat in jok je nekaj povsem normalnega v naši hiši.Sem pa izkoristila 2 urici in jo res mahnila v Postojno!Lepo sem jo podojila in ko mi je zaspala na joški,sem jo neopazno položila v košaro.Spala je kot ubita.Z možem sva si celo šepetala,da se 'zmaj'ne bi zbudil in hodila mimo nje dobesedno po prstih.Ko sem se preoblekla in bila že odpravljena da grem, pa je pozvonil zvonec- 'zmaj se je zbudil' in 10 min lušnega je bilo konec.Na obisk so prišli moževi starši.Fora je bila pa res huda,ker sva ravno včeraj zamenjala zvonec in ga dala v dnevno,kjer ima mala košaro za popoldanski počitek.Zvok zvonca pa je tak kot molitev iz turških đamij (tisto noro musli-petje po zvočnikih).Je ful odbito in sva se takoj odločila za to verzijo...No,Ajda je bila čist šokirana,ko je 'pozvonilo'..Mož se je pa samo za glavo prijel..Jaz sem pa v smehu zagrabila torbo,pozdravila taščo&tasta in zviznila.Zrak mi je tako pasal..Očetje tako vedno in povsod najdejo luknjo,da jo elegantno popihajo,zakaj bi jaz imela slabo vest ali kaj podobnega!user posted image user posted image

Mojčika,se mi zdi da si ti omenjala enkrat MP3-je.A boš meni kaj 'spekla'?Dej me kontaktiraj na Skype ali po mejlu,prosim.Ful bi rada imela Mačka Murija.Nimam nobene otroške muzike in ne folgam pet cel dan,ker drgnem 10 enih in istih 'popevk' vsak dan  user posted image     Ata že tako protestira user posted image in se križa user posted image   ko pojem,Ajda mi bo pa tut kmali dala odpoved..user posted image

To vreme je pa res en drek!Kar zmrazi me,ko pomislim,da gremo naslednjo nedeljo NA MORJE !!!??Tako sem čakala to morje,Zdaj me pa spolh nič ne vleče..Pravijo,da se bo naslednji teden izboljšalo in da na morju ni krize,ma mene še vedno skrbi,če bom kaj slana letos?!Tut jaz sem se celo nosečnost nazaj držala,ker sem bila na začetku rizična in se nisem smela niti pod tušem umivat(!)..Upam,da bodo dobre vile pokazale svoje vile oblakom in da se bodo razbežali!!user posted image

MORJE     user posted image    DOMA

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 658
13.8.2006 21:59:50   
eya
flecker1-kok maš luškani punčki...pa lepi imeni si jima dala, nekaj posebnega... Mi smo bili nazadnje pri zdravnici pri 3 mesecih, pa mu je sestra tudi ponujala igračko, no takrat je on še ni znal prav prijeti v roko. Se je pa obračal za redčim cofom in za zvončkom. Pa ne vem, zakaj ne verjamejo mamiciuser posted image ...saj ni neko tekmovanje, da bi si mami kar zmislila, če njen otrok še ne bi česa znal...

Puzzle sem jaz že pred časom čisto slučajno kupla kar v Sparu v City parku...po moje jih imajo še zdaj...pa v Baby centru tudi verjetno. Jih pa tudi že kar nekaj časa prakticiramo. Če gremo pa kam na obisk, jih pa prosim za deko ali pa brisačko, pa pleničko dam nanjo in ga dam kar na tla. Je itak bolj živahen, če lahko brca, kot pa če je v naročju.

Naše dojenje je pa postalo cela zmeda, pa do sedaj nisva imela sploh nobenih problemov... Zdajle zvečer je jedel 4 minute, potem sva ga skopala, po kopanju je jedel še kako minuto, potem se obrnil stran. Ko sem spet poskušala pristavit, je vsakič planil v jok. Ko sem ga imela potem v naročju, je spet iskal, ko je dobil joško v usta-spet jok. Sploh ne vem, kaj ga muči. Jutri si grem kupit črpalko in mu bom poskušala dati po flaški, če bo spet jokal.

Mi gremo pa na morje čez 1 teden-upam, da bo vreme kaj boljše, sicer bomo kar doma ostali.

Pa lahko noč vsem!

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 659
13.8.2006 22:40:33   
flecker1
Eya, hvala za komplimente, user posted image .
No, naj povem, da je tudi naša danes komaj kaj popila mlekca. Zjutraj ob pol sedmih je popila 150ml, kasneje čez 4 ure pa samo 90 ml. Čez 2 uri sem jo ponudila malo korenčkove lašice, vsaj 10 žličk ali manj je z veseljem "pocuzala" žličko, user posted image . Čez 2 uri spet 110 ml mleka. Zvečer ob 19h je pa popila le 80ml,potem sem jo še malo vsaj 5 žličk riževe kašice dala- In malo prej se je zbudila, sitna in sem jo dala zopet mleko je pa popila 130 ml... Tako da ne vem kaj matrajo naše aprilke-ci, da tako malo popijejo..user posted image Sicer pa skoz si nekaj tlači v usta, večinoma pa spodnje ustnice vleče nazaj, upam da razumete kaj hočem reč... Verjetno ji drbijo dlesni, kupit moram Calgel, potem bom videla, ča kaj pomaga. Pri moji prvi je pomagalo. Če bo tako naprej premalo mleka popila, bom mogla več kašic dajat, user posted image . Koliko ml kašic bi bilo dovolj za en obrok pri mali user posted image ? Brez dodajanja mleka? Sem že pozabila, kako in koliko sem dajala pri prvi kašice...user posted image
Sedaj pa grem počasi spančkat, user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 660
14.8.2006 21:22:54   
maychika
No punce, kje ste? So prazniki ane...

Najprej ena lepa slikica naše nasmejane Tie, potem pa gremo naprej

user posted image

Ja flecker, našo je pediatrinja že pri 3 mesecih tako pregledala. Isto z rdečo klopko volne in eno ropotuljico/zvončkom. Pa jo je Tia samo gledala, ker je imela očala in je bilo to zanjo ful zanimivo. Ni pokazala nobenega znanja dokler ni očka vzel klopko in se z njo poigral. Sva rekla, da običajno pleničke grabi in grize. PA je najprej mislila nas na fizioterapijo poslat, pa si je potem premislila.

A katera ve...lahko zdravnika zamenjaš takoj ali po določenem času šele?

Mi gremo na morje 25.8. in sicer za 10 dni v Vrsar. Upam, da tamali to ne bo prehudo, ker ji bo čisto urnik zbrkljalo.

Opažam (je težko zgrešiti, hi hi), da se mi zadnje dni pred spanjem ful dere. Res, joka in kriči, da je še nama hudo, ko ji ne moreva nikakor  pomagat. Pa se ji ful spahuje in polivat/bruhat je začela odkar jo dajemo gosto hrano. Bomo probali par dni spet samo z mlekom, če bo bolje. Morda je sama pripravljena na nove okuse in hrano, želodček in črevo pa še nista. Bomo videli, če bo kaka sprememba. Je bilo še pri kateri tako? Itak bom pa v sredo pediatrinjo vprašala.

Midva bova probala naresti čim manjšo razliko, tko da bova ko končam porodniško začela delati na drugem otroku. Itak lahko traja in traja... Vaja dela mojstra...moj mož pa lepe otroke...hi hi hi
user posted image  malo heca more bit... 
Tudi naša vse prijema z levo. Desnice sploh noče uporabljat... J stisne v pest in jo ne prepričaš, da bi kaj vzela v roke. Sem pa jaz tudi ta leva, tko da bo lahko po meni.

Mojčika...zastopim kaj misliš z zobki. Upajmo, da ji bodo v redu ven pokukali ne na sredini.
Pa tudi to mi je znano flecker, da otrok vleče spodnje ustnice nazaj...kot da jih cuca/papa ane... naša je tudi to pogruntala kak teden nazaj. MA je ful smešna ko to dela.

Toliko zaenkrat. Vas bom zvesto brala, če boste zvesto pisale...

LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 661
14.8.2006 23:08:25   
halena
..dan odprtih vrat..user posted image    Ajda & Maya Marina

Mi smo pa danes fasali alergijo..in sicer na breskve,Jedla sem jih jaz (kompot-domač,frišno kuhan) snedla pa jo je Ajda.Revica je cela v rd.pikicah povsod po telesu.Vse jo srbi.Po nasvetu sestre iz urgence sem jo namazala z Bepanthenom in upam,da čez noč vse izgine..

Sem pa tut jaz pripopala eno fotko z dvema bejbama!!Vse imate tako cukraste malčke,da ste me pripravile,da tut jaz pokažem dve čebeli,ki sta bili tako navdušeni prvega srečanja..

Nekaj se štima 'tam gori' in bo bolje,če ugasnem to škatlo.Kar grozno grmi..user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 662
15.8.2006 8:42:40   
Nenya
Živijo!

Se me spomnite?

Zelo rada bi se dobila z vsemi al pa samo z eno. En datum za Ljubljančanke bi bil lahko 29.8, takrat prideva z mojo malo na kontrolo v Pediatrično. Če kero zanima - lepo vabljene, se dobimo v kakšnem kafiču ali pa morda v Slonu na mmmmmmmmmmmmmmmmm torticah?

Moja zobkov še nima, je pa res, da daje vse v usta, včasih se s svojo pestjo tko močno drgne po dlesnih, da me čudi, da je ne boli.

Kar se tiče dojenja je pri nama itak vedno tako, da traaaaaaaaaaaja, je slow food gurmankauser posted image , mal vleče, pa se pogovarjava, pa se stran obrne itd. Ker pa zatuli ko je lačna tko da je joj, se  ne bojim, da bi stradala.

Sem se pa zaradi teže jest ogromno presekirala, zdaj mam pa dost tega - mala je živahna, smeje se, cvili in miga stalno, podnevi skor nič ne spi, če bi bila lačna sigurno ne bi tako 'norela'. Je pa gotovo najlažja, namreč en dan pred 4. mesecem je imela skromnih 5400g. In prvo pikico je dobila šele takrat.

Kar se pa spanja tiče, moj user posted image zgodaj vstaja zaradi službe, tko da gremo vsi3je v posteljo ob 8.30, ampak preden se zrihtamo in podojimo, dobimo po flaški in zaspimo je pa pogosto ura že vsaj 10 ponoč. Sem pa zato kar lepo naspana običajnouser posted image user posted image .

Mi smo bili na morju, le 3 dni in v slabem vremenu (burja, hladno) je pa bilo tamali všeč, ker sva jo nosila v kengurujčku, obrnjeno naprej. Sem posnela en filmček, kjer gleda valove in fuuul uživa. S spanjem ni bilo težav, je spala boljše kot doma, čeprav je bila v prenosni posteljici prvič.

Tudi nama se obrača kot vrtavka včasih naredi cel krog po postelji, tko da je glavca kot eno sidro in pol gre okoli in okoli. Pa s trebuščka na hrbet, in podobno.

Moja prijemlje najvekrat z obema, uspe pa ji večkrat z levo.

Kar se tiče povečanja družine, jaz ne bi rada prezgodaj, ni fer do prvorojene, ker mora pol bit tavelika. Prehitro je zame leto po prvem, da se 2. že rodi.

Aja, bodite previdne s Calgelom, da ga ne date preveč, ker je noter lidokain, ki močno omrtvi - najboljš je da ga daš prej mal na prst da vidiš kako močen je.

A ma katera skokca? Kako se obnese?

Kakšna so pa kaj vaša stališča glede dude? Jaz bi najraje, da je ne bi imela nič pa je žal tko da jo ima preden zaspi in ponoči kar pogosto - se mi zdi da že kar ve da je nima in 'prosi' zanjo. Ne vem kako jo bom pol odvadila.

Lepo se mejte

PS sem gledala tisto oddajo o punčki brez obraza in me je razžalostila.Me je pa tudi spomnila kakšno srečo mava midva z najino user posted image .

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 663
15.8.2006 11:49:24   
Anonimen
Pozdravljene!

Mojčika, a veš, da se tvoji in moji starši poznajo? So bili baje prejšni teden skupaj pri enih na obiskih user posted image user posted image user posted image . Pa reč, če Slovenija ni majhna.

Maychika, zdravnika lahko zamenjaš takoj, če želiš. Le, če zamenjaš zravnika prej kot v enem letu, moraš navesti razlog za zamenjavo. Drugače pa greš k novemu zdravniku, tam podpišeš izjavo o zamenjavi, če je potrebno, navedeš še razlog, in to je to.

Nenya, jaz živim čisto blizu pediatrične. Če želiš, se lahko dobiva in greva na en sprehod do centra pa na eno tortico. Pa za piknik Aprilčic sem tudi takoj.

Naša začne vse delat z levo, najprej je glavico vztrajno obračala na levo, potem je odkrila levo roko, jo prvo začela dajat v usta, z njo najprej prijemat, se najprej obračat na levi bok,... potem ko dozori še desna stran, pa dela vse enakovredno, mni opazne razlike, da bi eno stran imela rajši.

Duda: jaz bi sicer rajši videla, da jo ne bi imela, ampak zaenkrat jo uporabljamo samo za večerno uspavanje, pa še to ne vedno. Tako da tistih 5 minut na dan ji že ne bo škodovalo. Zanimivo, čez dan zaspi brez dude user posted image .

Lepo se imejte, mi gremo papat.
lp

(odgovor članu Nenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 664
15.8.2006 12:13:13   
flecker1
Duda, moja ima kadar gre spat, saj brez tude ne bi mogla zaspati, user posted image Saj je itak vseeno, če uporablja samo za spanje.
No, sedaj je mala popapcala 50ml jabolčne kašice (iz kompota), je z veseljem popapcala, čeprav je danes prvič probala ta okus, user posted image . Vidim, da je vse, potem pa ne bo težav za papcanje. Jutri jo bom pa ponudila bananino kašico.
Sedaj grem pa skuhat kosilo, fajn bodite ob sončnem vremenu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 665
15.8.2006 12:33:44   
mojčika
Samo na hitro se potepamo, grem s taščo malo na hribčke...

Ankica vem, da se poznajo, a so ga žural ta vikend, a ne, tudi jaz tvojo mamo poznam, smo pa menda na tvojem maturanskem plesu sedela pri sosednjih mizah, mi je povedala mama. No ko boš kaj doma, te pridem obiskat in pripeljem še mojo mamo, da bosta malo s tvojo mamo poklepetali, sta obe tako ponosni, da sta babici... lepo, a ne.

Halena, hitro mi pošlji slike na mail, da jih dam razvit...

Se vam javim zvečer, čau.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 15.8.2006 12:34:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 666
15.8.2006 20:36:07   
rozica11
Halo,

no jest bi pa tako rada da bi moja dudiko sprejela, ker ima skoz palčka v ustkih. Pa ga vlečem ven pa me tako nahruli, da je prav hecno. No pol ji pa dudico podtaknem in včasih rata, večkrat pa ne.

No mi smo danes preživeli lep piknik v naravi, tko da bo danes pomoje kar močan spanec. Sej sem že jest tolk zaspana da ne vem če bom prov dolgo zdržala.

No zdej smo začeli malo ponoči zalagat ker tole spanje na trebuščku me kar malo skrbi da ne bi blo kaj narobe. Je pa tok založena da bo res mogla kar močno skočit da premaga vse te ovire; sem eno noč stražla pa vidla da ne bo tako lahko. Sej ta mnenja glede spanja so itak različna, naša je običajno spala na hrbtu čeprov so mi eni skoz govorili a ti jo maš pa kar na hrbtu; mislim da je vseen al je na hrbtu al na boku, no edino trebušček je malo vprašljiv.

Dekleta lepo bodite najboljš da grem malo podkožno premislit user posted image , hitro predem ne moj s copatom po glavi namesto komarja

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 667
15.8.2006 21:17:16   
flecker1
Nič ne pišete, če ste kaj dajali user posted image kašice?

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 668
15.8.2006 21:29:35   
eya
Ojla!
Mi še nismo začeli s kašicami-bomo čez kak mesec. Prej gremo še na morje in je dojenje bolj enostavno, pa tudi naša pediatrinja in patronažna zagovarjata GH šele po dopolnjenem 6. mesecu.

Joj, a se ve zavedate, kako hitro gre čas? Jaz sploh ne dojemam. Žiga je star že 4,5 mesecev, vsak čas bo 5, pa potem 6 mesecev... In potem smo samo še pol leta na porodniški (še manj)....Potem pa v službo, oz. jaz na lov za službo...

Tud naš je bil najprej "levičar", zdaj pa uporablja obe rokici nekje enakomerno. Bi pa vse rad prijel, kar mu pride pred oči...tudi fotoaparat, ga je zato ful težko slikat, ker se zastrmi v fotoaparat in začne krilit proti njemu.

Skokca nimamo...a pride že pri tako majhnih v poštev?

Dudo imamo, jo ima za zaspat-zvečer in čez dan. Baje naj bi jo odavdili tam nekje okoli 15. meseca.

Ajda in Maya Marina-prav luštne slikce, sem jih tudi a albumu gledala. Halena in Mojčika-se poznata že od prej?

Danes smo imeli na obisku prijatelje z skoraj 8mesečno punčko, ki že hodi tako, da jo starši držijo za rokice. Meni se to zdi absolutno prezgodaj, sploh pa je napačno učenje hoje. Potem mi pa še rečejo, da saj bo hodila, samo malo naj jo potegnem za rokici user posted image  Ne vem, no...Saj rekla jim itak nisem nič, ker to ni moja stvar...Ob opori (npr. ob sedežni) pa še ne hodi, samo stoji zraven. Zame je to jasen znak, da sama še ni pripravljena na hojo. Pa plazi se tudi še ne, no ja, to fazo eni otroci itak preskočijo. Pa očka jo je prav z veseljem metal v zrak... Ne vem, no, a sva samo midva tako zakomplicirana starša, da se nama te stvari zdijo neprimerne za tako majhne dojenčke...

< Sporočilo je popravil eya -- 15.8.2006 21:37:11 >

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 669
15.8.2006 21:31:20   
mojčika
Pozdravček tudi od nas, no mi se potepamo po hribih in nas je zrak kar utrudil tudi ta velike. Je pa naša MM le s težavo prenašala popoldneve, saj sva bili popoldan skoraj mesec in pol zaradi vročine in dežja noter in je vedno spala v postelji in je le s težavo sprejela, da mora sedaj spati v vozičku, se je navadila na posteljo in mir. Pravi zaspane ja ta naša MM, no edino noč pa smo prespali samo enkrat, na polno luno user posted image

Mi že en teden jemo zjutraj hruško in banano zalito z mlekcem, nam je vedno bolj všeč, drug teden bom dala pa še jabolko in korenček..., zvečer pa rižolinota dve merci v 180ml, kašice pa ji dajam sveže, naslednji teden bom dala tudi svež korenčkov in jabolčni sok, samo skozi sokovnik.

Katere rižolinote uporabljate, mi imamo Milupo, pa meni osebno ni kaj preveč dobra, sem se odločila zanje, ker vsebujejo isto mleko...

Maychika prav fletni stauser posted image , bodite lepo, nas je gorski zrak čisto zmatral.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 15.8.2006 21:32:00 >

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 670
15.8.2006 22:30:15   
halena
Mi še ne jemo GH.Sploh pa smo imeli snoči 'nočn izlet' na urgenco-zaradi alergije,ki je močno udarila ven včeraj zvečer.Dobili smo neke kapljice.Še doma sem jo namazala z bepanthenom-pa tut ni bilo ne vem kaj.Potem sem jo pa s kamilico umila(ročno),pa je bilo malo boljše.Danes zjutraj so bile še neke pikice pa sem jo spet s kamilico umila in popoldne sem jo celo namočila v banjico,kamor sem zlila še hrastovo lubje.Potem je spala 4.5 ure in koža se je kar lepo pomirila.Dokončno bomo pa videli zjutraj..

Ja,z Mojčiko se poznave še od prej.Poznala sem pa njenega možeka,pol smo se pa kar na hitro vsi v istem času poročili,zanosili,celo rizične sve bile obe in skupaj s trebuščki sve letale na šolo za starše in zdaj sve obe aprilke!user posted image Srečanje najinih punčk je bilo pa fenomenalno in Mojčika dej ti flikni gor kako večjo fotko,ker jaz nimam cajta..hihi (ber 'pojma')

Grem spat,ker je za mano neprespana noč in ne vem kaj mi bo ta noč,ki je pred mano prinesla..

nočko

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 671
15.8.2006 23:19:23   
mojčika
user posted image

Eya si se vrinila vmesuser posted image , spolh nisem videla, zato ti nisem že jaz prej odgovorila, no čau

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 672
16.8.2006 10:43:41   
flecker1
Moja je bila danes uboga, ko je kakala tako težko je pokakala, pa zraven je jokala...user posted image Že včeraj je čisto malo pokakcala, bolj gosto. Danes je pa 3x matrala, in ko sem jo dala pleničko ven pa nogice dala k trebuščku, pa je končno pokakala, kot dolga klobasica je bila. Bogica. Kaj korenček zapira? Za jabolko mislim da ni krivo al ne?user posted image Dajem ji več pit komarčkovega čaja.
Danes sem bila kot zombi, še sedaj sem... Mala je vstala ob 3h, tako da sem moglaponudit flaško in je lepo nazaj zaspala. Spet je vstala ob pol sedmih. čez uro je bila že tečna in vidno zaspana, pa ni hotla še spat. Ob pol desetih je končno zaspala, a le za pol ure, user posted image ...Sama sem hotla mal zadremat, a nič ni bilo od tega. Sedaj se igra na tleh. Ne vem, kak ji je dovolj pol ure spanca?? Že včeraj je tako 3x po pol ure zaspala, danes pa tudi..
Danes ji ne bom ponudila kašice danes, ker ne vem kaj ji zapira?

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 673
16.8.2006 11:44:10   
mojčika
ja flecker pa lih jabolka zapirajo, sploh če malo stojijo, ti pa ji počasi dajaš jesti, zato je meni patronažna priporočila hruške najprej, no in tudi ena izkušena mamica, le daj ji kaj drugega in veliko sladkih kamilic, ker odpirajo in mehčajo blato

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 674
16.8.2006 20:12:51   
Anonimen
flecker & ostale aprilke: zapira korenje, riž, banane, sveža postana (10min je dovolj) jabolka, no suhih borovnic jim verjetno ne boste dajale
proti zaprtosti jim ob "vaši starosti" lahko daste že kompot iz suhih sliv, lahko tudi kako slivco zmixate v kašico; druga varianta priprave suhih sliv, še bolj odvajalna - pustite namočene čez noč v malo vode, zjutraj pa jim ponudite zmixane slive in/ali vodo v kateri so stale (p.s. pa ne pretiravat s količino suhih sliv)

za ostalo sadje bi pa težko rekla, da 100% pomaga odvajati, saj po izkušnjah sodeč nekatere stvari pri enem delujejo, pri drugem pa ne (starejši sin je po hruški takoj kakal, mlajšega "se pa ne dotakne" - res pa s kako težko zaprtostjo nismo nikdar imeli težav).

Vsem aprilskim sončkom pošiljam enega user posted image

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?