|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
18.7.2006 0:14:58   
halena
Vem,Mojčika,vem..Tudi mene so stvari izučile in sem postala bol odločna v življenju in predvsem samozavestna in močna pri takih stvareh,ko se moraš postaviti zase..Tukaj sem pa od šoka okamenela.user posted image

Mi smo bili do sedaj le enkrat v kengurujčku(takrat je imela 2meseca)-stvar se je obnesla.Zdaj bi pa res lahko že konkretno sprobala vse položaje,ker prej si nisem kaj dosti upala,ker je bila še premala.So jo pa tetra pleničke lepo držale pokoncu.Kengurujčka bomo ziher vzeli na morje,da bomo šli zvečer na kak sprehod 'dol s ceste'..No,Mojčika,prištimaj slikico,da vidmo tvojo princesko!

Našo Ajdo sem pa danes položila spančkat v 'taveliko' posteljico in upam,da se obnese.Kar zgubila se je v njej..

Ata je pa malo prej trdno prikorakal iz piknika user posted image in ga do sem slišim kakouser posted image user posted image

Jaz sem pa user posted image do zdaj,ker se mi čez dan ni dalo-je bilo prevroče.Ampak,ker sem danes vse zlikala imam jutri 'dela-prost-dan' ,bom spokala z Ajdo v Postojno in razveselila nono&nonota!Prejšnjič se je Ajda takooo grdo pokakala,da je bil tudi nono(moj oči) cel pokakan.Revež je ni smel niti premaknit,dokler nisem jaz prištimala zadev na mizi,da smo previli rito.Mala princeska pa ni niti MU-knila,ona se je veselo zabavala kot da ni bilo nič.Še oči ni porajtal,dokler ni slike videla mama,ki pa je sprva mislila,da ima oblekica kake vzorčke,ki štrlijo..user posted image Ajda prejšnji dan ni kakala in je potem morala nadoknaditi.

Uf,koliko je ura!Sploh nisem še zaspana,čeprav utrujena sem kar pošteno.Se bojim,da ne bom mogla zaspat zaradi 'globokih frekvenc' v spalniciuser posted image

lahkonočkouser posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 451
18.7.2006 9:08:27   
Marelica
Ojla, se spet javljam...
Krst smo dali skozi in tu je moje poročilo, kot sem obljubila. Na žalost moram poročat o dveh resnično nesrečnih pripetljajih, ki so kljub drugače lepemu dnevu pustili v spominu grenki priokus. Kot prvo pa moram pohvalit našo princesko, ki je bila pridkana, njena botrca (sama ima 2 mala fantka) pa je bila naravnost fenomenalna s svojimi prijemi in tolaženjem, tako da smo prišli skozi obred brez joka, vmes pa je celo malo zaspančkala. Na poti iz cerkve se nama je pa z možekom zgodilo nekaj groznega in nerada sploh obnavljam v mislih ta dogodek, ampak ga bom nalašč napisala v opozorilo tistim, ki berete. Tamalo sva posadila v lupinico in je nisva pripela zaradi že tako košate oblekice in ker je bilo blizu do avta. Med nošenjem pa se je lupinica v ročajih zaradi slabega materiala izskočila iz položaja in zaradi spremenjenega težišča in teže se je naša princeska prevrgla iz lupinice naravnost z obrazkom naprej. Že zdaj se je izkazalo, da ima res dobrega angela varuha, ker je padla na bradico in ne na čelo in to iz nizkega. Ampak jaz sem bila pa čisto iz sebe in se mi je kar srce paralo, od skrbi me je skoraj pobralo... saj si lahko predstavljate, kako se lahko v takem počutiš... ko se tvojemu otroku, sploh pa še dojenčku kaj takega zgodi in to zaradi tebe. Še zdaj se počutim krivo in v podzavesti krivim možeka... ZAKAJ si naredil tako in ne tako, ZAKAJ nisi pazil... čeprav se vsi nekako zanašamo na varnost naprav za dojenčke (v tem primeru lupinice). Lupinico imava izposojeno in je bila dobljena v paketu, ki ga daje država – sramotno slabe kvalitete (CAM), ker je zelo malo rabljena in sedaj takorekoč že zanič oz. nevarna. Zato vam zdaj polagam na srce, da se NIKOLI PREVEČ NE ZANESITE, da bodo razni mehanizmi vzdržali... jaz bom zdaj ta strah večno nosila v sebi. Na srečo je z našo princesko vse vredu in razen začetnega šoka in praskice na bradici ni utrpela posledic, saj je po obnašanju enaka kot prej, ješča in živahna. Kaj pa če??? Ne upam niti pomislit... Drugi incident pa smo doživeli doma, ko je žena od moževega botra doživela neke vrste napad, z istimi simptomi kot srčni infarkt in sem že mislila, da nam bo reva pred očmi umrla. Na drugo srečo so v bolnici ugotovili, da ima (le) šum na srcu in slabo kri. Dva dogodka torej, ki sta skalila popolno srečo dneva, čeprav je na koncu še vseeno vse lepo izpadlo in se izteklo.

Malo slikic za pokušino pa najdete v albumu z geslom PUPA. Katarinca je bila res prava princeska.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 452
18.7.2006 9:10:02   
Marelica
Naša ima vsak dan kako novo finto. Zdaj si naprimer zelo rada papa prstke da jih potisne zelo globoko v usta in jih gricka. Pa precej se že slini. A se že tako hitro zobki najavljajo? Pa igračke so postale manj zanimive, zdaj najraje ogleduje svoje in mamine roke, si mane roke, me grabi za prste in jih drži.

Hehe, se moram prav smejat. Igrač imamo že za izvoz, tamala pa je stra komaj dobre 3 mesece. Če bo šlo tako naprej, lahko odpremo trgovino :) . Sicer sem pa opazla, da ima najraje ene in iste igrače, novih se takoj naveliča (znaki razvajenosti že tolčejo ven).

Mojčika, tudi jaz imam na sebi veliko pudinga, kar mi je ful odvratno. Da bo pa situacija še bolj banalna, sem se vrgla na sladko in nič kaj ne telovadim. Se, malo hecno, tolažim s tem, da nameravam kar kmalu spet zanosit in se mi bo trebuh tako spet napel.
Halena, tvojo situacijo pa kar razumem in se zelo strinjam s tabo. Mama in ne katera babica mora imeti pri otroku vedno prvo besedo in odločati o tem kdaj, kaj in kako. Konec koncev si ti z otrokom 24h/dan in ga sama najbolj poznaš, tudi potrebe in navade. Zadnjič sem bila jaz tudi ful užaljena, ko mi je moja mama solila pamet, češ, da Katarino preveč hranim !!!???!! Tako puljenje iz rok, ki ga pa ti opisuješ pa tudi ne odobravam. Pa tudi če ne bi takrat podirali kupčka. Mogoče smo eni res preveč občutljivi, ampak nek red, prosim lepo, pa že mora bit! Jaz sem kar odločna in včasih tudi kljub dolgemu nosu prevzhičene babice ali kake gospe dam otroka spat in razložim, da si mora zdaj malo odpočit, če ta kaže znake utrujenosti. Pa se tudi zelo redko vidimo. Če pa se dojenčica dobro počuti, pa me nič ne moti, če potuje iz rok v roke. Je pa res škoda, da tvoj mož ne razume... pri svoji mami bi moral namreč on delat red!

2mak: temenc se najlaže rešiš, če glavico dobro namažeš z oljem, kot so ti že predlagale, potem pa čez pol ure s kakšno grobo frotirasto brisačo drgneš po lasišču. Naša je to dosti bolje prenašala kot glavnik, hitreje gre dol in se mi zdi, da lasišče po posegu ni tako razdraženo. Pol pa lahko opereš s kamilicami.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 453
19.7.2006 14:10:51   
Nenya
Živijo!

Tudi jaz se strinjam, da imamo lavno besedo pri user posted image starši. Pestuje se samo če se dovoli.

Flecker a si ti napisala, da maš bolj lahkega otroka? Tudi midve nisva glih bajsiki. Maš tehtnico? Jaz sem mela sposojeno od patronažne, pol jo je pa vzela nazaj kakšen mesec tko, ne vem kolk se redi, se redi to opazmo ampak kolk pa ne. Patronažna bi morala še kej pridet počekirat pa je kr no! Po moje so naju zato na cepljenje mal kasnej prijavili.
Mi bomo z user posted image počakali do septembra, da bomo mel vsi kaj od tega.
Vidim, da so pogajanja o srečanju aprilk zamrla, škoda.

Halena
, ne vem zakaj si me tko napadla glede spanja v ločenih sobah, nikakor nisem mislila kaj slabega. Nimam se pa za 'nekoga, ki fuul komplicira', le moja pač še ni za v svojo sobo, tvoja pa - ne z eno ne z drugo ni zato čist nič narobe!
Kar se tiče posteljnih aktivnost se pri nama občutno izboljšuje. Juhej!!!user posted image user posted image

Svetujte mi: a je to, da se je moja user posted image včeraj pokakala 7x, 3x fajn ostalo bolj mal zaskrbljujoče? Pediatra mava naslednji teden, a lahko počakam do takrat? Je možno da je to od Donata, ki ga pijem jaz?

Ankica, prosm napiši glede oživljanja, na našem koncu bo tečaj spet šele septembra.

Aja, a so kero poslali na fizioterapije, ker je bil user posted image preveč pokonc. Najina leži sam ko spi ponoči in nekaj podnevi, povečini pa jo pokonc nosmo. Pa kolca se ji tud zlo velik!

Uživajte v senčki, dons bo baje 34 stopinj.
Pa-pa

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 454
19.7.2006 14:31:07   
jota
Da se vam malo javim. Mi smo danes imeli prvo cepljenje in za zdaj kaže ok. Še pikica se ji komaj pozna. Smo se pa cepili mesec in pol kasneje, ker smo bili prejšnji  mesec na morju. Superca! Hana je ful uživala, namakali smo nogice, skozi smo bili na zraku, ker smo bili v kampu. Moram se pohvalit, da je spala v šotoru in ni bilo nobenega problema. Je bolj mene skrbelo. Smo pa pravi korenjaki. Velika (oz. bolj majhna) je 62 cm, tehta pa krepkih 7.200g. Pa se samo dojiva. Kaj šele bo!!! Za spanje ponoči je še vedno pridna, tok-tok-tok, spi mi od 20h do 7h brez zbujanja. Ampak čez dan pa komaj naberemo skupaj spanja za kakšno uro.

Nenya - Hana je včasih tudi pokakana vsakuč, ko jo previjem, tako da pomoje ni panike. Eni kakajo pač več, drugi manj. Če je pa user posted image dojen, pa sploh. Je pa Hana tudi skoz po rokah in pokonci. Naša punca bi samo sedela in gledala naokrog. Igračke sploh niso zanimive. Zanimivi so kozarci, pa časopis, ure, zamaški,... Mi je pediatrinja danes rekla, da če otrok samoiniciativno hoče sedet ali biti pokonci, potem ni nobenega problema.

Uživajte s svojimi pikicami.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 455
19.7.2006 21:22:41   
mojčika
Hojla dekleta, midve se dosti potepava po Idriji, kjer je polno poti po hladnih gozdičkih in sva tudi čez dan malo vozičkali skupaj s tetico, mala obožuje gozd, drevesa, ptičke, kar poskakuje od veselja v vozičku in kar naprej govori in vriska.
Da se nisem javila, je krivo tudi to, da mi je RR nagajal z odpiranjem, tri dni sem rabila, da sem pogruntala, da moram sklopit ruter, no zdaj dela...

Mi imamo tudi vsak dan nove finte, sedaj res vriskamo, prav sama sebi se zdi fina in važno vsakemu pokaže, kaj zna, vsi se ji smejimo in prav fajn je, da je prišlo obdobje, ko že lahko čebljava, prav lepo odgovarja na moje govorjenje.

Imamo tudi nov način uspavanja, ponovno se želi cartati v položaju za dojenje, trebušček na trebušček, pa čeprav ne dojim že dolgo, prime me za jopico in se mucka, rabiva 3-5min in že pančkamo. Tako fajn je tudi, ker redno spi na ure: 11-13, 15-17, potem pa malo v vozičku in sledi nočno spanje, tudi sitna ni, kar sama pove, da bi šla pančkat, malo pomane očke in mama hitro gre v akcijo za nina nana.

Halena, če ti je posteljica prevelika, jo malo založi, mi ga imamo polovico založenega z zimskim kovtrčkom, tako ne more zlesti pregloboko.

Slikica s kengurujčkom, no malo mi je že nerodno, nobena noče dati slikice sem, ma jaz jo kar bom, je vsaj jasno, kaj hočem povedati.

Glede srečanja je tudi meni žal, ker imam na rezervi dva super placa za kopanje v Idrijci, moj pa se je ponudil, da organizira piknik, za malčke pa imamo dovolj sence za vozičkanje, da bi lahko spali tudi sredi popoldneva, očkoti in mamice bi se malo ohladili in kaj dobrega popapali... No mogoče kdaj kasneje, ko bomo malo večji.

Lepo spite
user posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 456
19.7.2006 23:14:51   
halena
Joooj,Nenya,oprosti,ampak nikakor nisem mislila nate tisto o kompliciranju!!!Res da sem mogoče tako napisala ampak niti malo verjetno ni nič ciljalo nate.Prav grozno se počutim,če se je tako prebralo,ampak verjemi,da ni bilo tako mišljeno!!user posted image Mogoče je res zvenelo tako,ko si ti prebrala moje vrstice..res nisem mislila nič slabega,zato upam,da nisi jezna.Ekola,ti pošiljam user posted image in se še enkrat opravičujem za nesporazum.

Mojčika,slikica je super in tvoja mala princeska je takoo fletna punčkauser posted image .S temi laski je prav neverjetna!

Zdaj grem pa spat,ker sem popoldan zabila v LJ in komaj gledam.Jaz sem bolj za na vas,kot za na mestni betonuser posted image ..Sem se samo oglasila gor malo pokukat,potem me je pa kar oblilo od groze,ko sem prebrala kako me je Nenya razumela,tako, da sem mogla takoj odpisat.
user posted image
Lahkonočko

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 457
20.7.2006 8:18:10   
*zvezdica*
Hej, hej!

Se vam po dolgem času spet malo oglasim. Berem vas sicer redno, pisat pa žal nimam priložnosti. Punce, super ste in ful sem vesela da na tak način ohranjamo »stike«! Tud jaz sem za to, da se dobimo, ker bi vas res rada spoznala, pa še v živo bi blo fino kakšno rečt!

Midva z Marcelom sva bila prejšnji teden na morju. Naju je povabila Kajča (tudi aprilka) in sva šla za 4 dni v Novigrad v kamp. Mala dva sta noro uživala, midve pa zraven.Res je bilo super!
Drugače gremo pa na morje zadnji teden avgusta in močno upam, da se bo do takrat temperatura že malo normalizirala.

Jutri imamo posvetovalnico in cepljenje. Prav zanima me koliko je naš fant zrasel in kolk je na teži pridobil. Malo me sicer skrbi cepljenje…upam, da ne bo kake reakcije…ampak vaši so vsi kar dobro prenesli, tako ni panike.

Joj jaz sem pa kar malo panična….zadnje dni imamo v stanovanju ful os. Zadnjič sem se zbudila in nad Marcelovo posteljico opazila 4 ose na kupu! Me je skoraj kap! Možek jih je po hitrem postopku eliminiral…ampak še vedno se pojavljajo. Sem ugotovila da imajo nekje na strehi očitno gnezdo in ves čas letajo mimo naših okenj (smo v podstrešnem stanovanju). Sedaj še klime ne upam imet več prižgane (cev mora biti speljana skozi okno in skozi to odprtino tudi hodijo noter). Najbolj me je strah, da bi katera pičila mojega pikca….za povrh je pa še moževa sestra alergična na ose in je 2 leti nazaj skoraj umrla ko jo je ena pičila. Moram jutri vprašat pri pediatru če je to lahko kaj dedno. Se mi zmeša če se mojemu srčku kaj zgodi!!!

Ah glede telovadbe….jaz imam prav slabo vest. Pred porodom sem bila zelo športno aktivna…sedaj pa…prvi mesec po porodu sem še kar pridno telovadila in delala trebušnjake…zdaj v tej vročini se mi pa enostavno ne da. Kar se tiče športa so to le vsakdanji sprehodi (vsaj 1 uro) in pa kar rolamo z vozičkom. Čakam na jesen da se malo ohladi…pa potem sigurno tudi kakšna aerobika pade. Imam pa drugače doma super DVD od Cindy…poporodna vadba. Ful vredu res…samo še 15 stopinj manj rabim pa bo!

Tudi naš Marcel je noro zvedav in noče več ležati v vozičku…..danes sva šla zjutraj na sprehod in sem ga pol poti morala nosit pa zraven voziček vlečt. Najbolj všeč pa so mu listki…samo da je zeleno pa da migeta pa je srečen. Na morju sem mislila da si bo vrat spahnil tako je gledal borovce…z odprtimi usti in največjimi očmi J. Sem mu dala novo ime…botanik J!
Jutri moram prašat pediatrinjo če mu lahko že kaj vzglavje v vozičku in na ležalniku dvigne. Se mi prav smili ker ves čas dviguje glavico in se želi vzdignit. Se mi zdi, da se prav matra. Ne vem no, baje bi morali do 6. meseca samo ležati…ampak meni se zdi to kar pretirano. Že pri 3 mesecih se mi punta…ni šanse da bi zdržal do 6.

Marelica kar predstavljam si, kako sta se ustrašila za svojo malo pikico! No, samo da je vse OK! Še dobro, da so malčki tako trpežni! Tud jaz sem zadnjič marcela pomotoma z glavo v zid zadela (pobita stena) in je revček ful jokal. Mene je bla pa totalna groza. Sem se še cel teden sekirala in preverjala če je vse OK z glavico.

Ankica zelo bi bila vesela opisa oživljanja dojenčkov.Kako je bilo na tečaju?

Marcel in Zarja

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 458
20.7.2006 9:21:40   
Anonimen
Pozdravljene!
Izpolnjujem obljubljeno, nekaj o oživljanju novorojenčkov.
V Ljubljani tečaj organizira Posvetovalnica za srce, tečaj je enkrat mesečno, stane 3000 SIT. Prijave in informacije se dobi na tem e-naslovu: posvetovalnicazasrce@siol.net

To bo seveda laična razlagauser posted image . Saj v osnovi je oživljanje novorojenčka isto kot oživljanje odraslih, so pa določene razlike.

1. Če opazimo, da se dojenček ne odziva, ga potresemo (seveda ne glavice) oz. skušamo od njega dobiti nek odziv.
2. Če se ne odziva (npr. premikanje, kihanje, dihanje), začnemo z masažo srca. Glavico dojenčka dvignemo nazaj tako, da je v vodoravnem položaju, ne damo jo čisto nazaj kot pri odraslem, ker zrak v takem položaju ne prehaja. Tu je prva razlika. Torej glavico samo zravnamo, da bradica ni naslonjena na prsa. Čeljust dvignemo navzgor z dvema prstoma, da sprostimo dihano pot.
3. Z ušesom se čisto približamo otrokovim ustom in poslušamo, če diha, isti čas gledamo njegov prsni koš, če se dviga. Če ne diha, začnemo oživljati.
4. Začnemo s 5 vpihi, istočasno na usta in nos. Pri odraslem in večjem otroku samo na usta, nos zamašimo.
5. Če ne začne dihat, naredimo 30X masažo srca, en cm od linije bradavic navzdol z dvema prstoma navpično močno pritiskamo (ampak res močno) približno 2x na sekundo. Sledita dva vpiha.
6. Ponavljamo, dokler otrok ne začne dihat oz. dokler ne prispe pomoč.

Če se otrok duši zaradi tujka, tega odstranimo tako:
Če se le da, fizično odstranimo tujek. Spodbujamo kašljanje
Če je tujek pregloboko, otroka namestimo tako, da ga obrnemo na trebuh, namestimo njegovo glavico v našo dlan, z ritko pa je obnjen proti nam. Otroka namestimo na naše koleno, tako da ima glavico na kolenu, ritko na stegnu in potem do 5x močno udarimo med lopaticami. Če ne deluje, otroka obrnemo in 5x s prsti NEŽNO pritiskamo na prsnico (na istem mestu kot pri oživljanju) proti glavici in tako skušamo pahniti tujek ven. Če ne deluje, postopek ponovimo. Po potrebi oživljamo.
Večjega otroka damo čez kolena in ga udarimo med lopaticami.

To je v osnovi vse.
Pa upam, da nobena ne bo v položaju, ko bi morala to znanje izvajati.

(odgovor članu *zvezdica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 459
20.7.2006 9:42:17   
flecker1
2mak pilates sem sama potegnila dol z neta, samo eno imam 20min.workout. Če kdo želi sneti, bom napisala link...

Nenya, meni se zdi ker je pri 3 mesecih težka 5740g, nimam pa tehtnice doma, stehtali smo jo v posvetovalnici. Sicer vidim da ima moja kaj špehca v nogici, okrglolična, se ne vidi da je suhica, user posted image , a kolikor vas berem, imate več kg od moje. Saj se ne sekiram, user posted image

Mojčika, ta tvoja MM je ful fletkana, ni videti da bi bila stara 3 pa pol meseca. Moram iti v klet po kengurujčka, da sprobamo.

Danes popoldne gremo malo v Celje po nakupih, če bom kaj našla. V H&M sploh ni bilo vse znižano,user posted image . V Zari pa imajo ful lepe cotkane stvari za user posted image . Mojčika, pozabila sem te vprašat kje si ti kupila tiste kavb.kratke hlače za MM? Sama imam za Melisso, a tako da se skozi hlačnic vidi pleničke,user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 460
20.7.2006 9:58:34   
mojčika
Flecker1 no jaz že prosim za tisti link, hlačke sem dobila v H&M, ma jih nazadnje nisem videla več, res so fletne, ma jih malo nosimo, so prevroče, tako da niso najbolj praktične veš.

Hvala za našo fletno deklico, zaradi lask pa res zgleda stareša, sploh mi ne verjamejo, da je šele 3,5 mesecev stara.

Dekleta raznih nezgod ja se vse bojimo, mislim, da ko delamo vse, se včasih kar malo spozabiš, naprimer, da se odmaknem od previjalne, ki pa je že premajhna, kar kocine mi gredo gor, ko se zavem. Popoldan jo dajam spat v svojo posteljo, da loči dan od noč, pa tudi ni več varna, me ima, da bi kupila tisto zaščito za na posteljo. Moram še preverit, kako to deluje...

No še kaj kasneje, greva v trgovino...

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 461
20.7.2006 10:34:06   
flecker1
http://files.filefront.com/20_MIN_WORKOUTAVI/;5201744;;/fileinfo.html to je pilates vaja 20 min workout. Sedaj sama grem telovadit medtem moja user posted image sedaj spančka.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 462
20.7.2006 11:42:45   
eya
Ojla, kok ste se razpisale v teh dneh, ko me ni bilo nič na net, prav fajn...

Pasenje kravic-tudi naš ful uživa na trebušku, se mi zdi, da kar nov svet odkrije, ko ga dam na trebuščka... Pazite edino, da imajo user posted image  komolčke pred ramo-tako je lažje in so bolj stabilni.

Ankica-hvala za informacije, ki si jih dobila na tečaju. Take in podobne informacije so vedno dobrodošleuser posted image
Za vse, ki pa ne morete na tečaj-v raznih novejših knjigah za dojenčke so tudi ponavadi poglavja o prvi pomoči... Lahko si tudi v knjižnici sposodte kako knjigo, ker sicer so precej drage. Meni je mami kupla Zdrav dojenček in otrok, pa je kar fajn.

A imate kakšne CDje z glasbouser posted image za vaše male? Jaz imam doma Baby Beethovna, samo nam ni kaj preveč všeč, ker ne moremo zraven pet. Včeraj sem vzela pa še v knjižnici 3 CDje, da bomo malo več peli, ker je mami že večino pesmic pozabila.user posted image

Telovadimuser posted image sploh nič več, pa tako voljo sem imela...Zdaj se pa tudi jaz izgovarjam na vročino... Pa čeprav imamo doma klimo in orbitrek, na katerem se nabira prah...No, ja, mogoče pa danes spet začnem. Če pa ne, pa sigurno jeseni, ko bo spet aerobika prišla v poštev. S težo sem sicer že nazaj na tisti pred nosečnostjo, samo oblika je pa še vedno precej mehka...

Kar se tiče uvajanja goste hrane-jaz bom počasi začela, ko pridemo z morja, takrat bo imel naš že dobrih 5 mesecev. Sicer ne vem še prav dosti o GH, a mislim, da se začne z jabolkom ali pa korenčkom. Imam doma Paparico, tam so podrobni nasveti, kdaj lahko s čim začneš.

U, tole sem našla med smeškiuser posted image -tole je bil danes moj zajtrk, trije kosi z Nutelo...jami!

Marelica-samo, da je vse ok zdaj, bomo pa vsi še bolj previdni, ko si nam zaupala svojo zgodbo.

Mi se še vedno vozimo vodoravno, je kar zadovoljen, če se vozimo v senci (to je itak večinoma), pa spustim strehico, da lahko okoli opazuje. Se je pa že nekajkrat na glas smejal, enkrat smo ga tudi posneli-kako je to dober user posted image občutek, vsakič ko gledam posnetek, imam solzne oči...

Aja, pa še nekaj sem vas hotla že večkrat vprašat, pa vedno pozabim... A ste vse na pravi porodniški-mislim po službi? Jaz sem namreč lani julija diplomirala in takoj zanosila. Službe s trebuhom sploh nisem iskala, saj sem potem še nekaj vpisala in sem malo preko študenta delala-no nič malo, še en teden pred porodom sem delala. No, zdaj bom pa kmalu začela iskat prvo pravo službo...Me je že zdaj strah... A je še katera v mojem položaju?
Pa lp vsem!

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 463
20.7.2006 12:40:06   
flecker1
Sedaj sem našla še 5 različnih pilates vaj, in sedaj si snamem dol. Če bo katera hotela, naj mi na ZS napiše email naslov in bom v kratkem času poslala vseh 6 cd oz. 6 različnih vaj. v 2 tednu sem izgubila 2 kg in se mi pozna predvsem v trebuhu.

Ena iz foruma mi je poslala recepte iz Paparice, so fajn vse napisane gori, in že čakam, da ji dam jesti. En mesec bo hitro minilo. user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 464
20.7.2006 15:38:46   
kaja29
že vlečem dol pilates user posted image
naša ful rada posluša CD metuljček cekinček, so luštne pesmice gor, ga je možek v Arielu kupil

danes gremo spet stanovanja gledat, pa upam, da bomo kmal našli in začeli s selitvijo, ker je kar zoprno to iskanje in ogledi, še posebej pa je težko za našo pupo

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 465
20.7.2006 22:18:56   
halena
Marelica,kar se vam je zgodilo na tak lep dan je pa zelo huda zgodba.Sploh si ne morem predstavljat,da je kaj takega možno doživet!!Meni bi se srce ustavilo od groze..Pa še državi bi povedala svoje!!!user posted image !

Vidim,da vas vse dajeuser posted image ,no jaz sem bolj pri lenih..sicer sm nazaj na svoji teži in se počutim krasno,me pa res moti ta 'puding'.user posted image .pa tut joške so postale tako obupno mehke-nič več niso čvrste in polne.Tut koža na njih je drugačna..tako,da sem se poslovila od mojih lepih breskvicuser posted image user posted image
Ampak tako je in nič drugače..življenje gre naprej in otroci so zdravi!!user posted image

Danes je bilo pa peklensko vroče!!user posted image Upam,da bo jutri bolj normalno,ker ne mislim cel dan po hiši hodit!!Potem zvečer se pa kar naenkrat ohladi in to konkretno!Iz ene skrajnosti v drugo..user posted image IGREBREZMEJA

Nič punce,bodite fajn,lepo vas je brat in še lepše bi vas bilo enkrat spoznatuser posted image

Sem kar malo utrujena..je prišla vročina za mano..

Ankica,hvala za info-to je dobro vedeti!!user posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 466
20.7.2006 22:47:58   
rozica11
  a

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 467
20.7.2006 23:06:22   
rozica11
user posted image

No pa mi je le ratal našo malo pikico gor prilepit. Takole pri nas pasemo kravice. Zadnje čase se jest počutim kot kravica- tista za molzt, ker imam tolk preveč mleka in mala ne popije da se mi je prejšnji teden ene parkrat vse zabasal. Zdej pa shranjujemo mleko za kasnej ko se bo uvajala GH. Sej če bi mela dvojčka bi blo hrane ravno prav verjetno.

Tudi mi trije se bomo drugo leto selili v večje stanovanje, upam da bo vse ratalo s krediti. Naša mala že od rojstva spi v svoji postelji, s tem da sva na začetku v posteljico položila en okvir iz Neckermanna, ki zmanjša prostor. No zaenkrat smo še vsi v enem prostoru in mislim da ko bo imela svojo sobico ne bo takega problema in bo lepo spančkala kot dosedaj.

V Idriji sem pa jest bila že enkrat ko sta imela prijatelja deklišno in fantovšno kar skupaj in smo ob tisti reki imeli orenk piknik- ona je iz tam sicer pa živita tukaj v Kranju.

No danes bi se morali kopat, pa nam spet ni uspelo; zadnje čase samo pohajkujemo naokrog in je tamala tako utrujena zvečer da samo še dol pade.

Najboljš da grem še jest v ležeči položaj da bomo jutri spet lahko vandrali naokrog.

Nočko...

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 468
21.7.2006 11:58:27   
eya
rozica11-kako si shranjuješ mleko-kam, po koliko, a uporabljaš črpalko... Tudi jaz razmišljam, da bi si ga spravljala za kasneje za kašice...
Lp!

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 469
21.7.2006 16:23:45   
mojčika
Hi hi rožica11, kako ste luštni, kravce past je res zakon.

Naša MM se je odločila, da bo popoldne prespala, imava peklensko vročino, ne smem nič gospodinjit, da stanovanja ne segrejem, MM pa spi že od 13-ih, pa ko jo malo pobožam, nič ne kaže, da bi želela vstati, dala se je v položaj za nezavestne, dobesedno, in sama sebe mucka z mojim kovtrčkom,... Eh saj je bolje tako, ker ji sicer kar od glave teče...pa nič ne kaže, da bo vročini konec, nam pa cel dan nabija sonce v stanovanje z vseh strani, pa še žaluzij nimamo, občinsko stanovanje tega ne premore, pa čeprav plačujem 45.000sit na mesec za neopremljeno stanovanje (neopremljeno pomeni res brez vsega, še kurjave ni bilo notri in pipe smo morali dati svoje...), komaj čakam, da gremo na svoje...
Sem pa kar dve rjuhi dala med okna, a sva še vedno v 29 stopinjah.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 470
21.7.2006 19:09:46   
mojčika
Spali smo od 13-17.30, zdaj pa že spet spimo, joj kako se mi smili, a so tudi vaši tako omagali v tej vročini, prav strah me je malo, da ne zbolimo kaj.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 471
21.7.2006 22:12:15   
rozica11
Čer,

Eya takle je moj postopek shranjevanja- za črpanje uporabljam aventovo prsno črpalko, zraven pa sem kupila še plastične posodice za shranjevanje. Običajno se mi veliko nabere ponoči in takrat eno stran spraznim s črpalko. Te dodatne plastične posodice imajo poseben navoj, kar pomeni da se posodico namesti na črpalko in nato kar načrpam shranim v hladilnik, kjer stoji lahko največ 48 ur. Zato na posodico nalepim nalepko in napišem uro ter datum. Pol ko spet kaj načrpam shranim v drugo posodico da se posebej ohladi in nato lahko priliješ k prej načrpanemu mleku. Ko je zadostna količina dam vse skupaj zamrznit- v zamrzovalniku je lahko 3 mesece. Sicer je doba shranjevanja odvisna od tega kje shranjuješ mleko- ali je to del hladilnika ali hladilna omara oziroma skrinja. Navodila za shranjevanje so tudi priložena. Ampak mora pa biti črpalka vedno sterilizirana, tako da je kar nekaj dela s tem. Če se boš za to odločila ti priporočam Aventov komplet. No upam da nisem preveč zamorila.

Mojčika hvala enako, tudi vaša mala je prav fletkana, še posebej s špangicami. Čupava pa sem zaenkrat samo jest - tko da sem kar za dve; me je že zagrabil da bi se šla ostrižt no pa sem se premislila; da bi mi jih vsaj mal zredčil. Tamala se pa tako obrača sem in tja da ima okoli glave prav zarisano pleško.

No naše dete spančka, je pa res prava mala zaspanka. Jest grem pa malo na zrakec na balkon da bomo boljš spali.

Nočko vsem

< Sporočilo je popravil rozica11 -- 21.7.2006 22:17:04 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 472
22.7.2006 9:32:54   
Anonimen
Pozdravljene!

Eya, jaz sem v podobni situaciji kot ti. Zanosila sem ravno, preden sem diplomirala, sedaj sem doma do konca porodniške, potem pa v lov za službo. Še dobro, da imamo pridne in delovne može. Midva sva takrat rekla, kar bo prej, otroček ali služba, potem sva pa našo user posted image  naredila po hitrem postopku user posted image user posted image user posted image .

Ko smo ravno pri črpanju mleka - jaz sem si ga danes izčrpala, da bom popoldne lahko šla po trgovinah. Za varuško bo očka.
Drugače pa si tudi sama črpam zjutraj, ko je mleka največ, najprej malo podojim, potem pa na isti dojki izčrpam preostanek mleka. Bom šla v Baby center, baje se dobi tudi posebne vrečke za shranjevanje mleka, da naredim zalogo za GH.
Rožica, kakšna pa je prostornina aventovih posodic za shranjevanje? Rada bi dobila nekaj za shranjevanje manjših količin, recimo za max 60 ml. Vsaj v začetku dodajanja goste hrane verjetno poraba mleka ni velika in ne bi rada zlivala mleka stran. 
Naša user posted image   spi tako kot običajno, pa tudi vroče se mi zdi, da ji ni toliko kot konec junija. Mogoče sva se aklimatizirali na to res že dolgo trajajočo vročino.
Jaz tudi razmišljam o frizerju. Lasje mi še niso začeli izpadat po porodu in imam zelo goste, pa še dolgi so... Mogoče mi uspe danes, vsaj da jih nekoliko razredči in nekoliko skrajša.

Pasenje kravic - to je nekaj ekstra special zanimivega. Ko pase kravice, zraven gruli, se smeji in čeblja. Potem jo obrnem nazaj na hrbet in v jok - je pasenje bolj zanimivo user posted image user posted image user posted image .

LP

(odgovor članu rozica11)
  Neposredna povezava do sporočila: 473
22.7.2006 22:55:25   
maychika
Ooo, aprillke...pridno klepetate tukaj...

Ja, Mojčika in Rožica...lepa otročka sta vajini zvezdici. Bom probala tudi jaz prilepiti slikico svoje opikice, ki uživa me dkopanjem. Je bila slikana danes.

Naša pa sovraži pasenje kravic. Sploh ne mara, da jo damo na trebuh in takoj začne jokati. Tko da smo zdaj iznašli drugo varianto, ko ni povsem na trebuhu. Jo naslonimo s trebuščkom sebi na noge, tko da je nekako kot na kolenih in je malo dvignjena. To ji je pa že bolj všeč. Sicer pa bi samo sedela rada. Je prav smešna, ko hoče se dvignit, pa še ni dovolj močna, pol pa trup ostane dol, nogice ji grejo pa v luft, ker so pač lažje. Že dela pilates vaje hi hi hi.

V vozičku smo jo že dali v en položaj višje, vendar samo za kakih pet minutk. Za vsak slučaj, če je še prezgodaj. Pa ji je bilo čisto všeč. Je videla svet čisto drugače kot kadar gleda v nebo...hmmm...

Kengurujčka smo sprobali ravno danes. Se je fajn obnesel. Smo šli na Bled oz. v Vintgar (soteska po kateri teče reka) in je bilo ful fino in ful lepo. Je veliko videla, samo nazajgrede je bila tako utrujena, da smo jo nosili celo pot, ker nam je zaspala v naročju. Je pa danes ponoči spala rekordnih 11 ur. Od 21h do 8h. Halooo, še meni je bilo čudno. Upam, da bo tako tudi ostalo. Joj, joj, joj...

Ja, telovadba. Jaz sem se zdaj kao spravila nekaj trebušnjake delat vsak večer, pa malo Tae bo- ja, samo sam ta kratko verzijo, ker se mi po celem dnevu zabavanja tamale, kaj več ne da. Pa še to si privoščim, ko tamala zaspi, to je pa šele okrog pol desetih zvečer in  ne morem ravno ful skakati. Upam, da bo vsaj kaj pomagalo. Imam pa tudi pilatese, samo se jih še nikoli nisem lotila. Sem res bolj lene sorte. Sem pa fouš tistim, ki ste že na svoji teži. Jaz moram dol spravit še 7 kil. Sem se med nosečnostjo toliko zredila, da so me spraševali, če bom imela dvojčka. user posted image  Zdaj se pa pozna vsak kg, ki ga imam več. Čisto nič si nisem všeč, prav grd je ta pšuding, pa se mi zdi, da bolj kot se bom trudila, isto bo ostalo. Bomo videli.

Zadnjič smo tamalo kopali v ta veliki banji...se je kopala z atijem. Ma je uživala 500 na uro. Tako je čofotala, da sem bila še jaz vsa mokra. Smo se smejali...user posted image  Res ji je bilo všeč, tko da bomo morali večkrat ponoviti vajo.

Izpadanje las...ja...BIG PROBLEM...user posted image  jaz se bojim, da bom čez en mesec ostala brez, če bo šlo tako naprej. Groza...!!!!!!!

Naša pikica ima zdaj že nekaj dni ene flekice po koži, pa ne vem kaj bi to lahko bilo. V bistvu ima po nogicah in rokicah in ima tako ful hrapavo kožico tam, kjer so flekci. Pa ne vem ali bi bilo to od tega, ko pač nogic in rokic nima pokritih (nima dolgih rokavov in hlač...normalno, v teh temperaturah), ali je to od tega, ko jo primemo, pa imamo malo prešvicane roke, ali pa bi bila lahko to luskavica (ker jo imamo pri nas v družini). Tega se najbollj bojim. Bomo videli kaj bodo drugi rekli.

Mi imamo tudi en CD s klasično glasbo - uspavanke. Pol smo pa iz neta dali dol tudi Mačka murija (ki mi zdaj gre po glavi vsako noč in to vsakič, ko se vsaj malo zavem sveta okrog sebe - berite...vsakič, ko se v postelji obrnem) in pa imamo en CD, Silva Kosec prepeva vsem otrokom. Je malo tak smešen, ampak ima vse slovenske pesmice gor, ki smo jih peli še v vrtcu ipd. Mi ga je posodila soseda. Se mi zdi kar v redu. To je v bistvu ena babica, ki igra na kitaro ali pa poje kar brez spremljave in je posnela cd za svoje vnuke. Je smešna, ma je naši pikici všeč.

Ja...tašče in babice. Pri nas so obsedene s tamalo. Naša mami...torej babica po moji strani je čisto evforična, ko vidi tamalo in sploh neha razmišljati. Zadnjič mi je skoraj tamalo skupaj z vozičkom zložila. Halooouser posted image . Ampak to še ni tako hudi, ker je do časa opazila, da nogice not igajo, pa vseeno se voziček tako zloži, da ji ne bi bilo nič, ker tisti del ostane isti, kjer leži. Je pa ta druga babica...torej tašča moja...enkrat groza....še zdaj me srce zaboli kaj je naredila. Nehote, ampak bi lahko preprečili. Naša pikica je že spala in sicer v stajici, saj ko gremo tja na obisk nimamo druge variante za spati, pa ji naštimamo ležišče v stajici. No, pa so bile tam tudi igrače njenega drugega vnuka...Tiinega bratranca. Pa je hotela skozi to sobo, kjer je Tia spala, nesti cunje za obesit sinu, ki se je drži kot klop, ker je pri njej pač najceneje živeti. Pa sem rekla, naj počaka, da umaknem en stol, ki ji je bil pač napoti. Ampak neeee, ona ni čakala ampak se je šla gužvat mimo stola in je butnila na en plastični tovornjak, ki je bil postavljen na omarici poleg postelice. Mene je skoraj kap, ko sem slišala, da je nekaj padlo in je Tia pikica uboga začela kričati na ves glas. KER JE TOVORNJAK PADEL DIREKT NANJO!!!! In to velik toliko kot je ona. Kako jo je moglo to zaboleti. Pa še ustrašila se je kot ne vem kaj, ker je spala. Sem zletela tjain dala tovornjak iz nje, pa sem jo komaj potolažila. Je trajalo 15 minut. Pol jo je pa hotla ona tolažit. Sem si mislila....koza neumna, pa sem rekla naj počaka da umaknem stol. Pol me je pa še prepričevala, da je ni zadel. Pa sama sem ga vzela dol z nje in točno vem, da jo je zadel po celi dolžini. No pa tudi moja mami je včasih tako neposlušna. Če slučajo joka ali pa se samo crkljava, pa mi jo tudi kar vzame iz rok, čeprav rečem, da ne in naj mi jo malo pusti. Mi hoče naresti uslugo, da mi da malo časa zase, samo bi tudi jaz rada otroka potolažila sama, če je treba. Joooj, res. Včasih kar malo pretiravajo. Ko ji bom pa kaj rekla, bo pa užaljena...češ...saj sem hotla samo pomagat, ti pa si tako nehvaležna. Malo jih zastopim, kr je prva vnukinja, ampak vseeno...smo me mame oni pa so stari starši. Joooj, včasih bi res kar....user posted image
Pol pa še vsi nekaj glavo solijo kako je treba z otrokom. Ja dragi moji...tako ste vi počeli pred 30 leti... Mi bomo delali po svoje... Res...kar živčna sem postala...no pa kaj lepšega. Bom probala dodat slikico...

na žalost ne znam...mojčika...kako si dodala slikico kar v tekst???

No toliko za danes...več pa drugič...

LP, vsem...M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 474
23.7.2006 15:21:17   
rozica11
Hoj hoj,

no jest se vam spet mal oglašam po napornih niočeh. Že tretjič sem fasala mastitis in sem spet na antibiotikih. Tako da sem se odločila da preneham z dojenjem, ker bo mala čist zadrogirana sicer. Skoraj vsak dan sem imela zastoj mleka in ker ni in ni šlo več naprej, mala je zelo malo pojedla sem naredila konec mučenju obeh. Tako da vas prosim za kak praktičen nasvet glede hranjenja z adaptiranim mlekom. Kupili smo Aptamil1 no in danes prvič poskusili; je bilo kar hudo ker še nikoli ni poskusila piti iz flaške, ampak smo proti koncu zmagali- za enkrat; upam da bo šlo tako naprej. Mi je pa zelo hudo ker sva končali z dojenjem. Zanima me ali je potrebno poleg mleka dajati tudi čaj oz. vodo ali je to mleko zadosti?

Sicer pa Ankica posodice ki sem jih kupila so zapakirane v škatli in sicer 10 x 180 ml. Tudi jaz sem spraševala če so manjše da ne mečeš mleka stran vendar jih ni. No tako da imamo štiri zlate posodice in jih bom shranila za kasneje- ko bomo mešal z drugimi stvarmi.

Maychika jest sem slikico prilepla tako da sem šla na album na ringaraji in izbrala slikico dala copy in nato paste v okence za pisanje sporočil- poskusi tako, da vidimo še tvojo malo pikico ki tudi pridno raste.

No  pridne bodite pa se še tipkamo...papa

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?