maychika
|
Ooo, aprillke...pridno klepetate tukaj... Ja, Mojčika in Rožica...lepa otročka sta vajini zvezdici. Bom probala tudi jaz prilepiti slikico svoje opikice, ki uživa me dkopanjem. Je bila slikana danes. Naša pa sovraži pasenje kravic. Sploh ne mara, da jo damo na trebuh in takoj začne jokati. Tko da smo zdaj iznašli drugo varianto, ko ni povsem na trebuhu. Jo naslonimo s trebuščkom sebi na noge, tko da je nekako kot na kolenih in je malo dvignjena. To ji je pa že bolj všeč. Sicer pa bi samo sedela rada. Je prav smešna, ko hoče se dvignit, pa še ni dovolj močna, pol pa trup ostane dol, nogice ji grejo pa v luft, ker so pač lažje. Že dela pilates vaje hi hi hi. V vozičku smo jo že dali v en položaj višje, vendar samo za kakih pet minutk. Za vsak slučaj, če je še prezgodaj. Pa ji je bilo čisto všeč. Je videla svet čisto drugače kot kadar gleda v nebo...hmmm... Kengurujčka smo sprobali ravno danes. Se je fajn obnesel. Smo šli na Bled oz. v Vintgar (soteska po kateri teče reka) in je bilo ful fino in ful lepo. Je veliko videla, samo nazajgrede je bila tako utrujena, da smo jo nosili celo pot, ker nam je zaspala v naročju. Je pa danes ponoči spala rekordnih 11 ur. Od 21h do 8h. Halooo, še meni je bilo čudno. Upam, da bo tako tudi ostalo. Joj, joj, joj... Ja, telovadba. Jaz sem se zdaj kao spravila nekaj trebušnjake delat vsak večer, pa malo Tae bo- ja, samo sam ta kratko verzijo, ker se mi po celem dnevu zabavanja tamale, kaj več ne da. Pa še to si privoščim, ko tamala zaspi, to je pa šele okrog pol desetih zvečer in ne morem ravno ful skakati. Upam, da bo vsaj kaj pomagalo. Imam pa tudi pilatese, samo se jih še nikoli nisem lotila. Sem res bolj lene sorte. Sem pa fouš tistim, ki ste že na svoji teži. Jaz moram dol spravit še 7 kil. Sem se med nosečnostjo toliko zredila, da so me spraševali, če bom imela dvojčka. Zdaj se pa pozna vsak kg, ki ga imam več. Čisto nič si nisem všeč, prav grd je ta pšuding, pa se mi zdi, da bolj kot se bom trudila, isto bo ostalo. Bomo videli. Zadnjič smo tamalo kopali v ta veliki banji...se je kopala z atijem. Ma je uživala 500 na uro. Tako je čofotala, da sem bila še jaz vsa mokra. Smo se smejali... Res ji je bilo všeč, tko da bomo morali večkrat ponoviti vajo. Izpadanje las...ja...BIG PROBLEM... jaz se bojim, da bom čez en mesec ostala brez, če bo šlo tako naprej. Groza...!!!!!!! Naša pikica ima zdaj že nekaj dni ene flekice po koži, pa ne vem kaj bi to lahko bilo. V bistvu ima po nogicah in rokicah in ima tako ful hrapavo kožico tam, kjer so flekci. Pa ne vem ali bi bilo to od tega, ko pač nogic in rokic nima pokritih (nima dolgih rokavov in hlač...normalno, v teh temperaturah), ali je to od tega, ko jo primemo, pa imamo malo prešvicane roke, ali pa bi bila lahko to luskavica (ker jo imamo pri nas v družini). Tega se najbollj bojim. Bomo videli kaj bodo drugi rekli. Mi imamo tudi en CD s klasično glasbo - uspavanke. Pol smo pa iz neta dali dol tudi Mačka murija (ki mi zdaj gre po glavi vsako noč in to vsakič, ko se vsaj malo zavem sveta okrog sebe - berite...vsakič, ko se v postelji obrnem) in pa imamo en CD, Silva Kosec prepeva vsem otrokom. Je malo tak smešen, ampak ima vse slovenske pesmice gor, ki smo jih peli še v vrtcu ipd. Mi ga je posodila soseda. Se mi zdi kar v redu. To je v bistvu ena babica, ki igra na kitaro ali pa poje kar brez spremljave in je posnela cd za svoje vnuke. Je smešna, ma je naši pikici všeč. Ja...tašče in babice. Pri nas so obsedene s tamalo. Naša mami...torej babica po moji strani je čisto evforična, ko vidi tamalo in sploh neha razmišljati. Zadnjič mi je skoraj tamalo skupaj z vozičkom zložila. Halooo . Ampak to še ni tako hudi, ker je do časa opazila, da nogice not igajo, pa vseeno se voziček tako zloži, da ji ne bi bilo nič, ker tisti del ostane isti, kjer leži. Je pa ta druga babica...torej tašča moja...enkrat groza....še zdaj me srce zaboli kaj je naredila. Nehote, ampak bi lahko preprečili. Naša pikica je že spala in sicer v stajici, saj ko gremo tja na obisk nimamo druge variante za spati, pa ji naštimamo ležišče v stajici. No, pa so bile tam tudi igrače njenega drugega vnuka...Tiinega bratranca. Pa je hotela skozi to sobo, kjer je Tia spala, nesti cunje za obesit sinu, ki se je drži kot klop, ker je pri njej pač najceneje živeti. Pa sem rekla, naj počaka, da umaknem en stol, ki ji je bil pač napoti. Ampak neeee, ona ni čakala ampak se je šla gužvat mimo stola in je butnila na en plastični tovornjak, ki je bil postavljen na omarici poleg postelice. Mene je skoraj kap, ko sem slišala, da je nekaj padlo in je Tia pikica uboga začela kričati na ves glas. KER JE TOVORNJAK PADEL DIREKT NANJO!!!! In to velik toliko kot je ona. Kako jo je moglo to zaboleti. Pa še ustrašila se je kot ne vem kaj, ker je spala. Sem zletela tjain dala tovornjak iz nje, pa sem jo komaj potolažila. Je trajalo 15 minut. Pol jo je pa hotla ona tolažit. Sem si mislila....koza neumna, pa sem rekla naj počaka da umaknem stol. Pol me je pa še prepričevala, da je ni zadel. Pa sama sem ga vzela dol z nje in točno vem, da jo je zadel po celi dolžini. No pa tudi moja mami je včasih tako neposlušna. Če slučajo joka ali pa se samo crkljava, pa mi jo tudi kar vzame iz rok, čeprav rečem, da ne in naj mi jo malo pusti. Mi hoče naresti uslugo, da mi da malo časa zase, samo bi tudi jaz rada otroka potolažila sama, če je treba. Joooj, res. Včasih kar malo pretiravajo. Ko ji bom pa kaj rekla, bo pa užaljena...češ...saj sem hotla samo pomagat, ti pa si tako nehvaležna. Malo jih zastopim, kr je prva vnukinja, ampak vseeno...smo me mame oni pa so stari starši. Joooj, včasih bi res kar.... Pol pa še vsi nekaj glavo solijo kako je treba z otrokom. Ja dragi moji...tako ste vi počeli pred 30 leti... Mi bomo delali po svoje... Res...kar živčna sem postala...no pa kaj lepšega. Bom probala dodat slikico... na žalost ne znam...mojčika...kako si dodala slikico kar v tekst??? No toliko za danes...več pa drugič... LP, vsem...M.