mojčika
|
Draga Livia, lepo pozdravljena med nami, naj te potolažim, tudi meni je včasih tako, živim v majhnem mestu, kjer ne poznam nobene mamice z dojenčkom, da bi se družile, no zdaj je rodila prijateljica, ki pa ima še dva mala fantka in ne bo imela časa za mene in pohajkovanje, ki si ga jaz včasih želim. Tudi jaz in moja Maya Marina sva dopoldan samo doma, saj se nimava kam skriti v senčko, ven greva šele po šesti uri zvečer in dan je včasih res dolg. želela bi si, da bi imela hišo in senčno teraso, a na žalost smo v bloku in 50 kvadratnih metrih, tako tudi mene kdaj zalovi depresija 4 sten in se vsedem v avto in grem k tašči za kak popoldan. Kar se spanja tiče sem precej na boljšem kot ti, ker naša MM kar precej spi tudi podnevi, navadno je do dve uri pokonci, potem pa spi 2 uri in v tem času kaj postorim, ali pa malo na računalniku raziskujem, celo službene stvari urejam, da bo potem, ko bom šla delat malo lažje. Uspavati mi jo ni težko, malo mlekca ali čajčka, dudica in par minut jo stisnem k sebi trebušček na trebušček in takoj stisne očke in spančka, še preden trdno zaspi jo odložim, prekotali se na bok in je že ni več. V LJ vas je kar nekaj, po mojem boš našla družbo RR-jevk prav kmalu. Dan je žal res ena sama rutina, vsak dan popolnoma isto, a v službo ne bi šla za nobeno ceno, celo sem se trdno odločila, da ne grem v službo prej, kar je bilo načrtovano, saj ima moj mož zadnje čase ogromno napadov zaradi sladkorne in male ne morem pustiti same z njim v jutranjem času, če me bodo hoteli, me bodo vzeli, sicer bom pa že kaj našla. Želim videti, kako naša pikica raste in želim tudi,pomagati možu, kar največ zmorem, da se stanje kmalu stabilizira, saj drugače ne vem, čemu bi živela, saj sta največ v mojem življenju. Nova muha naše pikice pa je, da je danes ponoči ugotovila, kako se lahko prekotali iz hrbta na trebuh in trapica je sredi noči pasla kravice, na trebuhu nikoli ni rada ležala in ne ve, da glavico lahko tudi odloži , no ko je omagala, pa je spustila glavico direkt na nos, da sem ji morala jaz malo obrnit bučo na stran in prvič je danes spala na trebuščku, joj kako je bila fina. Danes bomo preuredili otroško sobo, da bova tudi midva ležala tam s tamalo, saj se je moj možek tako vstrašil, da se boji spati sam, jaz pa tudi ne morem ponoči hoditi sem in tja, res je da bo v sobici najverjetneje 2 cm prostora in marsikdo bi mi rekel koza in vse zaradi dveh mačkov, a ta dva muca mi veselita življenje že 10 let, dali smo skozi kar nekaj žalostnih let in sta mi bila edina tolažba, tako nimam srca, da bi ju dala stran, malo imata ful rada in v veselje mi bo gledati, kako se bodo dajali med sabo, vsi so me prepričevali, da živali in dojenčki ne gredo skupaj, a verjemite mi, da je tako super, da bolj ne bi moglo biti. A ima katera izmed vas tudi živali doma? Bodite lepo