|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
23.7.2006 23:32:16   
maychika
Rožica bom poskusila. Bomo videli če bo delovalo...

Sicer pa kar se hranjenja po flaški tiče, bo tvoja verjetno pojedla nekje 140 ml. Sicer pa si izračunaj po naslednji formuli 150ml * telesna teža otroka / št. obrokov na dan, pa ti pride količina enega obroka. Sicer pa je dobro dodajati še malo čajčka ali vode (prekuhane), ker se od tega m,leka ne odžeja tako kot od materinega. Pa še ful je vroče zdaj, tko da ji kar dodajaj. Naša ga spije že od 150-200 ml na dan.

No, LP...če slikica ne bo priložena pa prosim še za dodatno pomoč. Saj nisem tako nevešča kar se računalnikov tiče, ampak nekaterih stvari se mi ne da ugotavljati, če mi lahko pove že nekdo, ki to prakticira...

Joj, brezveze pričam...

LP, M.user posted image

user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 476
23.7.2006 23:34:09   
maychika
Ja, naša tamala dobro plava ker je polna šlaufkov... hi hi hi user posted image

Sem dodala nov album z njenimi slikicami "mala Tia raste"...

Sicer pa juhuhu, hala Rožica, uspelo mi je...

LP, M.user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 477
24.7.2006 10:44:20   
mojčika
No Maychika, vidim, da ne rabiš več moje pomoči, lepa je ta tvoja deklica, kaj bi mi dali za tak nasmeh v bani, naša jokalna doba v bani še ni minila, eh, če bo samo to, smo tako carji.

Včeraj smo imeli mega piknik s kopanjem, kako je mala uživala v senčki pod drevesom in čisto z vsakim je šarmirala, še bolje, čisto vsakemu je hotela pokazati, kaj vse zna. Kasneje pa sem jo nesla tašči, da je eno spančkanje v najhujši vročini naredila v postelji in je spančkala 3 urce, joj kako je fajn, ko je tako nezahtevna, jaz vedno rečem, da so jo nam angelčki poslali, no trikrat trkam, da se ne bo spremenilo.

Danes je sicer deževalo, a sopara je zdaj še hujša, sonček se že kaže, tako da bo danes verjetno full soparno, tega pa mi ne maramo.

Uradno smo že na cunjicah izključno 68 in prav zanima me, koliko smo pridelali v kg in cm, drug teden izvemo in pikico dobimo, me je že strah...

V soboto sem šla v Italijo, v Beneton in dobila res nekaj lepih stvari za MM, kavbojke, trenirkice za jesen, temu se reče razprodaja, ne pa pri nas, tam je bila cela in polno založena trgovina 50% znižana, tako sem dobila super kavbojke za 7 evrov. Čeprav ne dam nekaj na znamke, a to je pa poceni. Kupili smo sicer 74, malo bomo zavihali, pa bo bolj za dolgo.

No pa bodite lepo

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 478
24.7.2006 11:03:44   
Marelica
Ojla!

Nimam pojma, kaj se je na RR dogajalo med vikendom, zato se opravičujem...

Kako kaj prenašate to peklensko vročino? Mi smo doma bolj sredi gozda, in je tudi tako poletje za nas skoraj mačji kašelj. No, občasno se zapeljemo še kam drugam in potem komaj čakam, da pridem iz neznosnega domov, v prijetno zavetje dreves. Sploh tamala je taka bogica, ko ji kar iz čela kaplja. Zanimivo pa je, da še vedno zelo malo pije čaja/vode, čeprav ji vsake toliko ponudim ( Jaz pa bi med tem časom najraje spila cel sod vode).
Smo bili pri zdravniku, za vsak slučaj, zaradi tiste nezgode. Zdravnica jo je lepo pregledala in me potolažila, da je vse v najlepšem redu in pristavila, da se podobne nezgode dostikrat dogajajo. Uf, sem si res globoko oddahnila. Imamo pa še vedno neke finte pri hranjenju, ko hoče jest in to nakaže, potem pa flašo vztrajno zavrača. Šele po nekaj poskusih trmarjenja krepko potegne in potem lepo vse popapa – izgleda spet neka nova finta (včasih pa se izkaže, da jo moti zamašen nosek). Pa najraje se zdaj hrani leže v posteljici ali na previjalni, v naročju pa se zvija ko kača. Iz D3 kapljic smo spet presedlali na AD3, ki ji sedaj ne delajo več problemov.

V petek pa smo tudi pri nas postali vriskači. Prvič, ko je zavriskala, se je sama sebe ustrašila, zdaj pa se smeje in vriska kar naprej, tako se ji dopade.
Zvezdica, popolnoma razumem tvoj strah za Marcela, ko ga obletavajo ose. Upam, da ste se jih že iznebili. Pri nas so bili v igri sršeni, pa so sedaj na srečo že nehali letati okoli hiše in v njo. Kaj pa če bi namestili na okna in odprtino za klimo mreže? Pri nas imamo sedaj v stanovanju mir tudi pred veščami in ostalimi nepovabljenimi letalci, ki so me prej živcirali.

Aja, pediatrinja mi je rekla, da že lahko dvignemo vzglavje na vozičku in zdaj že prakticiramo, je prava mala frajerka. Ko pa se ji začne spat, pa ga spet damo v ležeče.

Ankica, hvala za prispevek o oživljanju. Sem si ga shranila za vsak slučaj.

Eya, mi imamo vse živo posneto in veselo prepevamo. Znam že skoraj vse na pamet... Ja, glede porodniške sem pa v istem položaju kot ti. Lani novembra sem diplomirala in razen študentskih del še nič drugega delala. Službe pa še ne mislim iskat, ker si želim v kratkem še enega otroka. Pa nekak dajem prednost družini pred kariero. Za zdaj nam na srečo še laufa, ker možek dovolj zasluži, če pa se bo tu kaj obrnilo pa bo treba tudi drugače razmišljat... Drugače pa sem nasploh proti vrtcu v tako zgodnjih letih, pa še relativno drag je. Na babice pa se tudi ne moremo obesit, ker smo preveč daleč narazen. Me je pa kar groza o tem sploh razmišljat... Res smo ženske nekako preveč razpete med službo in družino in vsaka odločitev je težka.

Lepo je brat, da nekatere še imate mleko in to za izvoz. Jaz pa sem ravno razmišljala, kakšni so že občutki ob dojenju. Res se ne spomnim nič več drugega kot to, da je bilo čudovito, dokler je trajalo. Sem kar malo žalostna, da ni več tega cartanja med nama.
Uživajte s svojimi sončicami in sončki!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 479
24.7.2006 11:40:27   
mojčika
Tudi mi se odločamo, da bomo sprobali športni voziček, saj nam je košara res premajhna, MM je od roba do rob in ko se z nogicami odrine, trešči z glavico v rob, no njej je to všeč, a mami ni.

Zdaj pa naša MM user posted image in jaz grem hitro malo user posted image
in user posted image , da bomo potem hitro user posted image in šle user posted image .

Lp user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 480
24.7.2006 12:49:46   
flecker1
Mi imamo sedaj športnega je tak fajn, da je obrnjena in gleda okoli, lažje se vozimo in zložimo v avtu je dost prostora user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 481
24.7.2006 16:53:12   
maychika
Samo sprobaVAM smajlije, če bo šlo...

&lt;img src="http://www.smeski.com/razni/narava/458a.gif" border="0" alt="www.Smeski.com\">');MM_setTextOfLayer('copytext2','','user posted image ');MM_goToURL('parent','#vnos')" height=51 alt="Klikni desni gumb miške in Shrani sliko kot!" src="http://www.smeski.com/razni/narava/458a.gif" width=95>

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 482
24.7.2006 16:53:47   
maychika
Aha, kako se pa tale tekst stran spravi??? Na pomoč!!!!!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 483
24.7.2006 19:41:28   
mojčika
Po mojem skopiraš preveč, kopiraj samo na spodnjim kopiraj v odložišče, od(img) do (/img)
pato naredi user posted image user posted image

pa vaše user posted image polubčkajte

< Sporočilo je popravil mojčika -- 24.7.2006 19:46:07 >

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 484
24.7.2006 21:59:48   
eya
Lepo pozdravljene!
Tudi mi imamo kakšen dan, ko Žiga dlje spi čez dan. V nedeljo smo bili celo dopoldne naokoli, popoldan smo pa spali od treh pa do 6ih, vsi trije, kar na ta veliki postelji, je prav pasalo.

Rozica11-hvala za info. Samo se mi zdijo tele posodice precej draga zadeva, pa še velike so. Sem tudi jaz slišala za vrečke, samo zadnjič v Arielu jih niso imeli, oz. jih verjetno ne bojo imeli sploh, ker naj bi bile posodice namesto vrečk. Jaz sicer še niti črpalke nimam, imam pa bon od DMa za NUKovo črpalko…

Ankica-tudi mi smo isto naredili-kar bo prej-služba ali otročiček… No, zanosila sem menda že v prvo… V kakšni stroki pa iščeš službo? Jaz sem študirala biologijo…službo bo pa kar težko najti…

Maychika-saj bojo šle kile že dol, 9 mesecev naj bi se jih lepo počasi »topilo«, prehitro tudi ne sme it, ker se potem še hitreje nazaj vrnejo. Tudi mi smo malega zadnjič kopali v veliki banji pri mojih starših in tudi v malem bazenčku-je prav užival.
Kar pa se tiče mam in tašč-mene tudi moti to, da ga hočejo vsakič vsi imet v naročju… Sploh ker vem, da se Žiga raje smeje, če leži ali pa sedi v naročju pri meni, oni ga pa pgpvarjajo. Pa saj z mojimi starši ni problem, ker lahko vsakič rečem, kar mi paše, tašči in tastu pa ne, ker se nočem kaj preveč zamerit. Ga pa ravno onadva ful obračata po rokah iz enega položaja v drugega, pa spet nazaj… Pa tast je pa sploh ful nerdoden…mi grejo kar kocine pokonci! Kar se tega tiče, komaj čakam, da bo malo večji…

Vidim, da imate vse kengerujčka, mi ga sploh še nismo nabavili… Mogoče ga še bomo, ker za sprehode ob obali je pa res bolj pripraven kot voziček…

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 485
24.7.2006 23:58:14   
maychika
Hojla!

A ima katera te recepte iz paparice? Ful nekaj berem o njih non stop in baje da so ful dobri, pa me zanima, če katera ima, ker jaz te paparice še nisem videla, pa če je res kaj dobrega, bi prosila, če mi lahko katera pošlje (če ima na računalniku)...bom večno hvaležna...

user posted image

LP, M.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 486
25.7.2006 8:24:57   
*zvezdica*
Živjo aprilčice in mali aprilčki!

Midva sva imela v četrtek pediatra in 1. cepljenje. Naš korenjak je od zadnje posvetovalnice zrasel kar 7 cm user posted image in se zredil za več kot kilo in pol. Sedaj je velik 62 in težek 5770g! Tudi pikico je prav »po moško« prenesel…sicer je malo zajamral ampak ni bilo krize.

V tej vročini smo mu na terasi kar postavili bazenček, da se revček lahko malo ohladi. Res najbolj uživa!

user posted image

Prejšnji teden smo imeli pa pri našem županu sprejem z novorojenčki. Smo dobili knjigo od Penelope Leach, Otrok od rojstva do šole in bon za 20.000 sit. Kar lepo, a ne?! Se mi je zdelo, da nas je bilo ker veliko…med njimi ena družina že s petimi in ena s štirimi otroci! Face so, ni kaj! Se je treba zgledvat po takih! Kolk pa ve kaj nameravate (ali pa želite) imeti otrok. Midva si želiva imeti 3, kako bo pa realno bomo pa še videli!
Tudi jaz imam problem glede službe. Bila sem zaposlena za določen čas, 2x mi je pogodbo podaljšal…sedaj se mi je pa iztekla točno na dan, ko se je rodil Marcel. Tako, da sem po koncu porodniške brezposelna! Po novem letu bom šla v lov na novo službo, čeprav se mi zdi, da je kriza dobiti službo z enim majhnim otrokom. Najbolje bi bilo, da bi kar takoj spet zanosila…ampak to pa meni ni ravno najbolje…bi rada nekje 2 leti malo počakala….da Marcel že malo zraste.

Tudi pri nas sta obe babici in dedka totalno obsedeni z Marcelom. Se mi zdi, da midva z možekom skoraj ne prideva na vrsto kadar sva pri naših ali njegovih (s tem da sem skoraj vsak dan pri nas, ker tam trenutno gradiva). Se pozna da je prvi vnuk, zato že kar težko čakam, da bo še kakšen in da se pozornost malo porazdeli. Ma ne, saj sem ful vesela, da ga imajo takooo zelooo radi….edino to me malo moti, da je mali navajen, da se ves čas nekdo z njim ukvarja…ko sem pa sama z njim doma pa ne morem nobene stvari postoriti, ker zahteva od mene nenehno pozornost. Potem imam pa včasih kar malo slabo vest ko se ves čas ne igram z njim. Jah, trenutno pač nimamo tipi topi pospravljenega stanovanja…pa se niti ne sekiram…tako pač je, ko je otrok v hiši!

Tale dežek pa noro paše….se stanovanje vsaj malo shladi! Čeprav je čez dan spet pasja vročina! Komaj čakam, da gremo na morej,….uf, bo treba še 1 mesec čakat user posted image .

Punce, jaz še vedno nimam menstruacije….se tolažim, da dokler dojim, da je to normalno! Upam, da je res! user posted image . A jo ve že vse imate??

Lepo se imejte in lupčka vašim sončkom

Marcel in Zarja

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 487
25.7.2006 8:28:47   
eya
Jaz nimam teh receptov v elektronski obliki, imam pa revijo doma, je kr fajn, ker so zraven še nasveti, s katerim sadjem/zelenjavo in tudi ostalim lahko kdaj začneš... Mislim pa, da stane nekje 900 tolarjev.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 488
25.7.2006 8:41:25   
flecker1
Jaz jih imam, napiši mi email in ti jih pošljem. Je tak fajn napisano. user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 489
25.7.2006 8:44:45   
flecker1
Zvezdica, luškanega maš in fajn je, da se rad kopa. Moja je v soboto nogice namakala na jezeru, kak ji je bilo všeč, skoz je brcala nogice in pošpricala okoli sebe, user posted image . Tudi moja rabi več pozornosti, če je sama neki jamra, na srečo imam starejšo hčerko, ki pa priskoči na pomoč in se ukvarja z njo, poje ji pesmi,...medtem pa jaz lahko vsaj nekaj prostorim. Sedaj grem dat user posted image papcat.papa

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 25.7.2006 8:45:41 >

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 490
25.7.2006 9:43:32   
Anonimen
Pozdravljene!

Paparico od revije Mama sem sama kupila v trgovini. Notri so fajn recepti.

Eya, končala sem geografijo in zgodovino, tako da naj bi službo iskala v šolstvu, ampak sem nad tem obupala. Itak krčijo število ur, pripravništvo je skoraj nemogoče dobit. Tako da si bom razširila spekter iskanja, v turizmu, muzejih, arhivih, državnih ustanovah,... Nekaj se bo nekoč že našlo.

Midva bi rada imela 4 otroke (o tem sva se uskladila že na prvem zmenku user posted image user posted image user posted image ), koliko jih bo dejansko, bo pa čas pokazal.
Zvezdica, dober je ta vaš župan user posted image user posted image user posted image user posted image .

Jaz sem tudi že slišala za vrečke za shranjevanje mleka, imele naj bi manjšo prostornino, 60 in 120 ml, ampak jih nisem še nikjer zasledila. Za kakšne začetne kašice se mi zdijo bolj priročne.

Sem ugotovila, da naši user posted image  spremembe okolja ne denejo ravno dobro. Prejšni teden sva obiskali kolegico in se je cel čas nekaj kisala, ni hotela jesti, se zvijala v naročju - prava mala tečka. No, v nedeljo smo šli obiskat dedija in se je zgodba ponovila. Ne vem, če je zmogla več kot tri nasmeške v celem obisku. Doma pa, kot da ne bi bilo nič, čebljanje, smejanje, mamino mleko je itak najboljše... Prav hecno.

Prav pogrešam vročino izpred treh dni, mi je bila veliko prijetnejša suha vročina, kot pa ta sopara. Itak nismo nikoli zadovoljni.

LP

(odgovor članu flecker1)
  Neposredna povezava do sporočila: 491
25.7.2006 11:30:46   
mojčika
No jaz se moram malo spočiti pri vas, moj možek je imel zjutraj hud napad zaradi sladkorne in šele sedaj prihajam k sebi, mlo pa je vzela tašča, ker skrb za oba ne gre, čeprav imam ves čas solze na očeh, saj bom zmogla, samo pustite mi jo tukaj, a v sebi vem, da je bolje, da ni tu, ker sem preveč v stresu.

Knjigo Penelope L. mi je kupil moj stari ata in je res zakon, moram pa reči, da so se pri nas odrezali in mi nakazali 40.000 sit in sem jih bila vesela, niso pa hoteli subvencionirati mleka, kar ene občine tudi delajo.

Menstruacijo že imam, tokrat že drugič, je pa zelo neredna. Poznam pa tudi take, ki so jo dobile šele po 11 mesecih, zato po mojem brez skrbi.

Naša se je včeraj tudi smejala med kopanjem, po res dolgem času, dala pa sem jo sede v en mali škafek, bila je čisto stišana, a je tako uživala, bom probala s čebričkom.

No zdaj pa grem malo možgane dati na luft

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 492
25.7.2006 17:58:05   
livia
Živjo punce. Tudi mi smo aprilski.
Danes imam bolj slab dan. Me je tamala čisto zmozgala, ker ni čez dan nič spala. Mene malo baše monotonost naših dni.
Mi se zbudimo cca med 6 in 7, se podojimo in če je sreča ša malo odspimo (do ene 9h). Dopoldan ne hodiva ven, ker nimava nikjer v bližini sence in je meni zunaj prevroče. Tako da sva cel dan notri in se igrava. Proti večeru (po19) gremo pa z očijem na kak sprehod.
Joj, tolk sem zmatrana, da sploh ne vem kaj sem hotela od vas zvedet. V glavnem. Mučijo me tri oz. štiri stvari.
- kako potekajo vaši dnevi, da niso tako enolični? Jaz vem, da bi mogla it tudi dopoldan malo na zrak, med ljudi, a nama pred 10 ne rata.
- koliko časa vam čez dan spijo tamali? Moja skoraj nič. Oziroma odvisno od dneva.
- kako jih uspavate? Meni jo čez dan ne uspe uspavat drugače kot na joški, zvečer jo pa nosimo in pojemo.
- ali je katera iz Lj? Jaz namreč opažam, da se moram nujno začet družit z ljudmi, ker me bo drugače med 4 stenami pobralo. Lahko bi se začele kaj dobivat.
LP

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 493
26.7.2006 10:14:11   
Anonimen
Pozdravljene!

Mojčika, upam, da je s tvojim možem vse OK. Me je kar srh spreletel, ko sem prebrala.

Livia, jaz sem iz Ljubljane, če hočeš, se lahko dobimo na kakšni kavici.
Drugače pa naše življenje poteka takole: Zjutraj se mala zbudi ob pol sedmih, sedmih, se podojiva, malo pocrkljava, potem jo dam v zibko ali k sebi v posteljico. Jaz zaspim, ona pa zraven žlobudra kake pol ure, potem tudi sama zaspi. Vstaneva ob devetih, in potem sledi vsakodnevna rutina. Ponavadi je dve uri budna, potem zaspi za 15- 60 minut, kakor jo prime in spet dve uri pokonci. Na sprehod greva običajno popoldne po četrti uri ali še kasneje, ko se shladi. Čez dan pa sva v stanovanju, z malo se tudi ne igram ves čas, ker rabi svoj mir. Tako da se z njo ukvarjam npr. pol ure, se smejčkava, prepevava, potem pa jo dam  v sedež in se sama igra z eno ropotuljico ali pa jo dam v zibko, če je že bolj utrujena in se najprej "pogovarja" z medvedki nad glavo, potem pa zaspi.
Uspavanje: čez dan jo dam v zibko, ko vidim, da si začne mencati oči ali se zagleda nekam v daljavo. Ponavadi zaspi v 15. minutah. Zvečer jo dam v posteljico malo pred deveto, ji zapojem uspavanko in tudi sama zaspi nekje v roku pol ure, če je še budna ji dam v usta dudo (ja, sem slaba mama user posted image user posted image user posted image ) in jo zmanjka v minuti.

Se pa ta vsakodnevna rutina spreminja iz tedna v teden, vsak dan je kaj novega, drugačnega, če drugega ne, zvečer noče spat, jaz pa vidim samo še posteljo. Za moje življenej pravim, da je enolično, nikakor pa ni dolgočasno.

Menstruacija: jaz je še nimam, pa upam, da je še en čas ne bo.

LP

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 494
26.7.2006 10:28:41   
mojčika
 user posted image user posted image Draga Livia, lepo pozdravljena med nami, naj te potolažim, tudi meni je včasih tako, živim v majhnem mestu, kjer ne poznam nobene mamice z dojenčkom, da bi se družile, no zdaj je rodila prijateljica, ki pa ima še dva mala fantka in ne bo imela časa za mene in pohajkovanje, ki si ga jaz včasih želim. Tudi jaz in moja Maya Marina sva dopoldan samo doma, saj se nimava kam skriti v senčko, ven greva šele po šesti uri zvečer in dan je včasih res dolg. želela bi si, da bi imela hišo in senčno teraso, a na žalost smo v bloku in 50 kvadratnih metrih, tako tudi mene kdaj zalovi depresija 4 sten in se vsedem v avto in grem k tašči za kak popoldan.
Kar se spanja tiče sem precej na boljšem kot ti, ker naša MM kar precej spi tudi podnevi, navadno je do dve uri pokonci, potem pa spi 2 uri in v tem času kaj postorim, ali pa malo na računalniku raziskujem, celo službene stvari urejam, da bo potem, ko bom šla delat malo lažje. Uspavati mi jo ni težko, malo mlekca ali čajčka, dudica in par minut jo stisnem k sebi trebušček na trebušček in takoj stisne očke in spančka, še preden trdno zaspi jo odložim, prekotali se na bok in je že ni več.
V LJ vas je kar nekaj, po mojem boš našla družbo RR-jevk prav kmalu. Dan je žal res ena sama rutina, vsak dan popolnoma isto, a v službo ne bi šla za nobeno ceno, celo sem se trdno odločila, da ne grem v službo prej, kar je bilo načrtovano, saj ima moj mož zadnje čase ogromno napadov zaradi sladkorne in male ne morem pustiti same z njim v jutranjem času, če me bodo hoteli, me bodo vzeli, sicer bom pa že kaj našla. Želim videti, kako naša pikica raste in želim tudi,pomagati možu, kar največ zmorem, da se stanje kmalu stabilizira, saj drugače ne vem, čemu bi živela, saj sta največ v mojem življenju.

Nova muha naše pikice pa je, da je danes ponoči ugotovila, kako se lahko prekotali iz hrbta na trebuh in trapica je sredi noči pasla kravice, na trebuhu nikoli ni rada ležala in ne ve, da glavico lahko tudi odloži user posted image , no ko je omagala, pa je spustila glavico direkt na nos, da sem ji morala jaz malo obrnit bučo na stran in prvič je danes spala na trebuščku, joj kako je bila fina. user posted image

Danes bomo preuredili otroško sobo, da bova tudi midva ležala tam s tamalo, saj se je moj možek tako vstrašil, da se boji spati sam, jaz pa tudi ne morem ponoči hoditi sem in tja, res je da bo v sobici najverjetneje 2 cm prostora in marsikdo bi mi rekel koza in vse zaradi dveh mačkov, a ta dva muca mi veselita življenje že 10 let, dali smo skozi kar nekaj žalostnih let in sta mi bila edina tolažba, tako nimam srca, da bi ju dala stran, malo imata ful rada in v veselje mi bo gledati, kako se bodo dajali med sabo, vsi so me prepričevali, da živali in dojenčki ne gredo skupaj, a verjemite mi, da je tako super, da bolj ne bi moglo biti. user posted image A ima katera izmed vas tudi živali doma?

Bodite lepo
user posted image user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 495
26.7.2006 12:16:17   
livia
Ankica in mojčika, hvala za dobrodošlico.
Res upam, da se bomo kmalu našle kake Ljubljančanke in se začele redno dobivat z našimi malči in izmenjevat izkušnje.
Kolikor vidim, je pri večini vsakodnevna rutina ista. Pa sej, kaj sem pa pričakovala. user posted image
Jaz menstruacije še nimam. Dojim, a se bolj matramo. Včasih je treba tudi kaj dodat. Na začetku nisem imela dovolj mleka, zdaj ga je kar nekaj, a še vedno nisem 100 % in povsod s sabo jemljem termosko. Načeloma pa dodajam samo pred spanjem.
Dude naša punčka ne mara. Jo je imela blazno rada nekje prva dva meseca, potem je pa čez noč ni več hotela. Ko je imela dudo je bilo tudi uspavanje lažje. Včasih ji jo tlačim v usta, pa nič. Pljuva ven, kot da je drek.
A katera že razmišla o uvajanju goste hrane? Jaz bom verjetno počasi začela sredi septembra.
Ko pomislim na september, se mi zdi, da se mi bo ful dogajalo. Uvajanje goste hrane, pa na telovadbo z dojenčkom mislim it, oktobra pa na plavanje in bo v hipu december tu. user posted image user posted image user posted image
Naša se še ne zna prekotalit, je pa res, da spi še v zibki in se nima placa kam obrnit.
Ej, ne moreš verjet, je zaspala sama od sebe v stolčku. Šibam hitro obesit perilo.
Upam, da mi bo čas dopuščal, da se vam še kaj javim. Je kar fino tako malo s tipkovnico pokramljat. Zdaj sem že kar dobre volje, čeprav so me še zjutraj še oblivale solze.
Lp

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 496
26.7.2006 13:04:58   
Nenya
Živijo!

No pa se vam bom še jaz mal potožila. Prihajam z majhne vasice in navkljub temu da je nekaj mamic se jaz z njimi ne morem družiti, ker me nikoli niso zares sprejeli medse čaprav bo že 20 let kar sem se preselila. Pozdravimo sicer se, kaj več pa že ne. Na srečo je trenutno doma moja sestra, da malo popazi in da ni preveč rutine.
Se strinjam z Ankico, da je vsak dan kaj novega pri user posted image .

Z našo tamalo je zdaj mal slabše user posted image - že en teden kaka zelo tekoče, zdaj pa je začela kakati zeleno z belimi koščki. Ker je bila prelahka še zdaj ni cepljena, teža ji sicer narašča ampak če bo šlo tako naprej z drisko ne vem kaj bo. Pazim na higieno, dojiva se in dodajam le zvečer, vse steriliziram, in ne vem od kje ji ta driska. Pri nas je v okolju še vedno prisoten oslovski kašelj (ena novorojenčica je umrla zaradi tegauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ) tako, da me orenk skrbi za malo, da ne bi kaj staknila.

Prosm, če je mela, al ma katera podobne težave POMAGITE!!

Mala je drgač ful živahna, čeblja in cvili, brca, obrača se (s trebuščka na hrbet), vročine nima. Morda je krivo to, da sva šli iz Aptamila na Conformil?

Uživajte!

< Sporočilo je popravil Nenya -- 26.7.2006 13:10:14 >

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 497
26.7.2006 13:57:59   
flecker1
Nenya, morda je krivo dojenje, da kaka tekoče, zeleno,...Moja je tako kakala, ko sem ji dajala samo svoje mleko in me je skrbelo, ker je odvajala tekoče, zeleno, včasih s sesirkom,... In sem se odločila da ji dajem aptamil 3-4x na dan, 2x pa svoje mleko. Sedaj pa kaka rumeno, gostejše blato ima a ful smrdljivo, user posted image . Sem pa sedaj mirna, ker vem da je bilo od mojega mleka blato takšno. Probaj ji dajat aptamil, nekaj svojega mleka črpaj in shrani v hladilnik.
Zunaj je tako fuuul user posted image vroče, pa v stanovanju tudi, da sem ratala tečna, kot tudi moja user posted image . Malo prej se je ulilo kot iz škafa za  par minut, sedaj pa ful vroče, jao. Čakaaaam  na ohladitev, user posted image . Enkrat nam je premrzlo, sedaj pa nam je prevroče, kaj sploh hočemo user posted image

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 498
26.7.2006 14:26:56   
maychika
Pozdravljene!

Livia dobrodošla. Verjamem, da je zoprno, ko je vsak dan isti kot prejšnji dan, mislim pa da se večinoma vse ubadamo s tem. Zoprno pa je, če nimaš družbe za pogovor in skupno vozičkanje takole. Jaz imam srečo, da je moja soseda (smo v bloku) rodila konec decembra in se vsake toliko časa dobiva in greva skupaj okrog. Je se pa težko uskladit, ker imata punčki vsaka svoj urnik in je ena budna medtem ko druga spi in  gremo velikokrat vsak ob svojem času ven. Je pa res, da jih je kar nekaj na RR iz Ljubljane, tako da se boste že našle. Vidiš Ankica se je že javila in ona je res naš pravi vir informacij...

Mojčika, upam da si se pomirila in da je z možem vse v redu. Si ne predstavljam, da bi jaz morala kaj takega doživeti. Sem v takih situacijah pravi paničar. No...želim vam čim manj takih napadov, saj je naporno tako za moža in njegovo telo kot tudi zate. Pa tudi user posted image  zna čutiti, da nekaj ni v redu.

Naši dnevi so tudi dosti enolični...zjutraj od 7 do 8h enkrat se zbudimo in jemo , smo pokonci 1 in pol ure potem spet zaspimo za pol do 1 in pol ure...različno...če ni prepozno gremo za kako uro ven...največkrat samo do mesta, ki je zelo blizu na kako ledeno kavo (je fino v senčki) potem gremo domov čukat...mala nima kakega urnika za spanje...včasih jo vrže za uro, dve, včasih ima dovolj 20 minut... zahteva pa vso mojo pozornost, tako da dokler ne pride mož iz službe, ne postorim kaj dosti. Zvečer se ob pol osmih počasi pripravlajmo za večerno rutino, ki smo jo uvedli pred tednom in pol...se kopamo, popapamo, malo se še igramo če je pri volji in s petjem uspavamo. Včasih rabimo deset minutk včasih eno uro. Običajno ob devetih že spi, lahko pa traja do ene 15do desetih. Redkokdaj se zgodi, da se še malo zbudi, potem pa čez ene pol ure zaspi nazaj. Sicer pa tudi mene izžame ta nenehna pozornost..pa ne toliko ukvarjanje z otrokom ampak to, da si moram ves čas kaj novega izmišljevati zazabavo. Mislim pa da jo te dni vročina izmuči in malo več spi tudi čez dan.

Naša se obrača na trebušček samo kadar jo dam ležati na bok, kar ji ne paše več že nekaj časa, pa jo vseeno dam vsake toliko za spremembo. Da bi se pa s hrbta obračala, pa še ne.

No, zdaj grem pa možeku skuhat. Se je vrnil iz službe.

Lepo bodite...

LP, M. user posted image  

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 499
26.7.2006 14:30:48   
eya
Livia, lahko greš tudi v tivoli ali pač nekam na sprehod, jaz tako srečam veliko mamic z vozički, pa včasih kako rečemo. Prisedi h kakšni na klopci, mogoče pa tudi ona rabi nekoga za pogovor. Saj temo pa itak imamo vse mamice sigurno vsaj eno skupno...user posted image  Sicer pa sem jaz tudi sem priseljena, tukaj živim 3 leta in bolj malo ljudi poznam. Še sreča, da so fantovi sorodniki čisto zraven in imajo malo pupo, pa še eno mamico z 9mesečnikom sem tudi zdaj spoznala,... Saj počasi se da navezat stike...
Mojčika-mi imamo 14 let staro pudljico, ki se je ful navezala name in mi je kot senca. Če je kak dan ne vzamem sabo na sprehod, ali ko kam drugam grem, ful tečnari in tuli (k sreči se kmalu pomiri). Spi pri nas v spalnici (v svoji košari). Vsi so prej bioli pametni, da bo ful ljubosumna, ko bomo dobili user posted image ! No, ampak ni, vsaj zaenkrat ne, prav lepo je malega sprejela... Če je Žiga v dnevni v ležalniku, pa ona zraven in jaz skočim na WC, pa Žiga zajoka, pride ona mene iskat...res, to se je že zelo velikokrat zgodilo...
Jaz tudi nimam še menstruacije, pa tudi polno dojim. Sicer sem nekje 6 tednov po porodu krvavela (čišča pa se je malo pred tem nehala), sem mislila, da je to bila menst., sam očitno to ni bilo to, ker je zdaj ni... Noseča pa tud nisem.
Nenya-tud Žiga je imel obdobje pred kakim mesecem, ko je imel drisko...Zdravnica mi je rekla, da naj še malo bolj pazimo na higieno rok, da pa je verjetno samo nihanje v prebavi, oz. da se prebava še ureja. Je pa tudi kakal tekoče, sluzasto, zeleno... Zdaj je pa v redu. Verjetno bo tudi pri vas vsak čas minilo...
Sicer pa ima zdaj Žiga par novih for:
-smeje se sebi v ogledalu
-vriska in se smeje, ko ga žgečkam: z nosom se pritisnem po trebušku ali po licu in prav uživa, ne morem verjet. Če bolj pritisnem, še bolj na glas zavriska. Prav posrečen je! Uzgleda, kot da komaj čaka, da ga spet požgečkam user posted image user posted image
-ful rad prijema lase od očita in zraven gruli...

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?