|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice
12.6.2006 23:18:31   
r1ta
Lp dekleta. Čez vikend me nič ni bilo tukaj in vidim, da se je kar dogajalo.

Imam pa par opažanj, ki bi jih rada delila z vami.
  1. Nohti - To sicer ni najbolj pomembna stvar, ampak me zanima, če imate tudi ve trše in hitreje rastoče nohte, kar bi naj bilo normalno za nosečnost. Jaz si jih nisem strigla že od začetka nosečnosti (začetek aprila) in imam tako lepe, da se vsaki umetni lahko skrijejo. Pa jih nič ne pazim. Gipsam, belim, čistim, perem... in so še vedno lepi...
  2. Pritisk v trbuhu - Ta vikend sem opazila, da imam vedno bolj nek pritisk v trebuhu, kot da me nekaj vleče navzdol. To opazim predvsem kadar hodim. Se še kateri to dogaja? Ali ve katera kaj bi to lahko bilo?
  3. Napet trbuh - včasih zjutraj imam tako trd trebuh, da se mi zdi da me bo kar razgnalo. Vam je to kaj poznano?
  4. Kile - mene prav močno skrbi kaj bo iz mene. Od začetka pa do zdaj sem prijedla 2,5 kg. Zanimivo je to, da se vsak teden stehtam in zmerim po dolgem in počez ampak nekih drastičnih sprememb ni v centimetrih, ko pa stopim na tehtnico me pa čisto zdepresira.

No, glede tašče pa je bolje, da vam ne povem kakšne šoke jaz doživljam z njo že od začetka nosečnosti, ko naju je obtožila, da ji delava sramoto, ker nisva poročena in ker me cela njegova familija še ne pozna itd, itd... No, zdaj je padla v drugi trans in se neverjetno vtika v najino opremljanje stanovanja, vsak teden kupi nekaj za dete, kar mi gre že pošteno na živce... Ah, res raje ne razpredam... Glede na to da so vse tašče bolj ali manj čudne je ta še ekstra čudna, že zaradi drugačne kulture potem pa še karakterja, pa smo tam. 

Vse, ki se odpravljate na dopust, uživajte kar se da, ostalim, ki pa imate v bližnji prihodnjosti NS pa želim, da je vsekakor vse okay.

Pa naj se pohvalim, da imamo pri nas že tri dni 32,5 stopinj. Včeraj zvečer sva šla na en tak krasen sprehod po peščeni plaži...

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 826
13.6.2006 6:45:16   
tintara
Zivijo!
R1ta, 32,5 stopinj? Jupi, kolk bi to jaz imela. Saj baje da je zdaj se kar toplo, sam pomoje to se vedno ni nobeno poletje. zjutraj me zebe v jakni, popoldne v senci, saj ce si na soncu je pa res ze kar prijetno. Ampak ni panike, za petek nam spet obljubljajo 16 stopinj cez dan. A ni to fajn, nam sploh vroce ne more bit!
Glede nohtov in podobnih zadev ti poa ne morem kaj velik pomagat. Nohte iomam vedno pristrizene cist na kratk, pritiska v trebuhu se ne cutim... Imam pa danes prvic oblecene nosecniske hlace. Sem vceraj znorela, ker sem si na kavbojkah ze zjutraj odpela knof, pol pa vsakic k sem iz pisarne letela, spet zapet... Ampak vam pšovem, da tele nosecniske se ne stojijo prav. Mi kar neki dol lezejo, pa se mi zdi, da sem si jih dost nasponala. To je una glupa vmesna faza, k nisi ne nenosec ne nosec glede na obleke.
Aja, pa vsem tistim, k pravte da imate ze ful vidne trebuhe in da ne morte vec skrivat, da ste nosece. Se spomnim v prvi nosecnosti, kako sme ponosno spancirala po plazi tam malo pred 20 tednom in si mislila, da vsi vidijo, da imam nosecniski trebuh in ne kilskega. Pa sem se slikala in ko zdaj gledam slike, ej sploh ni se nobenga trebuha, kaj sele nosecniskega. Noro. torej prtecej je v nasih glavah, se mi zdi. Sicer pa jaz tuid to rundo ne pricakujem kakega ogromnega trebuha., no bomo pa videl.

Aja, vceraj je rodila moja naj prijateljica - puncko. Reva je sla kar en teden cez rok, ampak zdaj je vse pozabljeno. Sicer pa ji se tu zeliom vse naj, naj. No, vsem trem.

Takole, lepo bodite, se mogoce se kaj cez dan oglasim, ce boste kaj visele tu. LP, T

PS: sem vceraj preracunala tiste dni, evo: od datuma ZANOSITVE (ne od zadnje M) naj bi zacutil otroka 105 do 110 dan. Jaz sem ga v prvo na 105, mogoce (nisem cist ziher al je blo to to) pa se dva dni prej. Kolkor sem naracunala je to za nas ta prve drug konec tedna. Bomo porocale.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 827
13.6.2006 9:40:37   
vampirka
Dobro jutro user posted image  (sončice)!
Jaz sem tako na trnih - imam NS šele ob pol osmih zvečer! In ne vem kako mi bo danes kaj uspelo v službi narediti - kar bluzim sem in tja user posted image ...
R1ta - ja, jaz opažam kar se nohtov tiče, da so lepi in trdi. Pred nosečnostjo sem jih imela vedno čisto na kratko postrižene. Kar se kg tiče, pa no comment - sem pridelala že 3 user posted image !!! Je res, da pred zanositvijo nisem imela ravno odvečnih kg in potem tudi nobenih slabosti...Jutri dobim pilates za nosečnice na dvd-ju (mi je moževa priča zapekel user posted image ) in bomo začeli migati - zdaj razen sprehodov in občasnega plavanja, ne počnem prav dosti user posted image . Tintara - hvala za čudežno formulo - torej bi jaz morala našega user posted image  začutiti med 12. in 17.7. user posted image ! Ema, ti pa javi kako je bilo na NS (vem, da imaš pred mano) - kakšna razgrajačka sta tvoja dva user posted image user posted image ...user posted image !
Lep dan vam želim - še posebaj če ste doma in imate možnost pokukati ven na ta lep sonček! user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 828
13.6.2006 10:07:32   
crci06
Hej, hoj...
samo na kratko o nohtkih...
ja, jaz imam lepše, ampak zdi se mi, da to nima neke posebne veze s hormoni (ker za vse pa že ne morejo biti uržah) - jaz si to razlagam tako, da prvič v življenju vsaj malo pazim, kaj jem in dobivam zadosti vitaminov (mogoče pripomore tudi CentraMedMami)...

Se katera strinja?

LP

< Sporočilo je popravil moj_moj -- 13.6.2006 10:08:16 >

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 829
13.6.2006 10:37:45   
vampirka
Ja, moj_moj - jaz bi se tudi strinjala s tabo (tolko vitaminčkov - zelenjave in sadja nisem prej skupaj v življenju pojedla) in ravno tako jem centramed mami...pa res je tudi, da sem se pred nosečnostjo ukvarjala s takim športom, ki ni prijazen dolgim nohtom user posted image ...

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 830
13.6.2006 10:49:35   
emaa
Ja moja NS je ob 11:30, ko končamo sledi poročilo. Moji nohti so mpa začeli razpadati, resda pred tremi tedni nisem bila slabokrvna, lahko pa da sem zdaj, mi pač nohti ne zdržijo nobenih obremenitev, tako da sem jih po dolgem času postrigla čist na kartko. Zdaj pa pod tuš, se zrihtat, pa da vidimo, kaj se v trebuhu dogaja.

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 831
13.6.2006 11:27:12   
severnica77
Glede nohtov:
mislim, da zaenkrat niso kaj dosti bolj močni. Se pa strinjam, da boljša prehrana in več vitaminčkov dobro vpliva na ves organizem, med drugim tudi na nahte in lase.

Se pa mi je zgodilo nekaj drugega in sicer se mi je na obrazu naselilo nekaj mozoljčkov, ki pa jh prej ni bilo ... Dajo se krotiti s tonikom, a vseeno.

Uživajte na NS danes in obvezno poročajte.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 832
13.6.2006 11:47:07   
vampirka
Severnica, to je pa zaradi user posted image  user posted image ! Saj user posted image  nastajajo predvem zaradi povečane doze testosterona...No, in glede na to dejstvo se meni vse bolj dozdeva, da bomo mi danes luleka ugledal user posted image ...upam da bomo ugledal karkoli, ker me od firbca razganja!

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 833
13.6.2006 12:55:05   
emaa
NS izpadla super, spola se sicer ni videlo, mamo pa dva zdrava user posted image . PDP ostane isti, tveganje pa imam pri enem cca 1:7500, pri drugem pa 1:7700. Sta migala, se je dalo prstke preštet, moj nekaj bluzi, da je videl pri enem, da se vidi, da je user posted image , sam če G ni mogla rečt, pol on še težje. Je bil pa čist navdušen koliko se vidi, pa koliko sta skakala, pregrada med njima je dobro vidna, velika sta 6 in 6,1 cm, tako da rasteta tudi enakomerno. MK sem dobila, za bolniško mi pa G ne bo nič dajala, ker sem zaradi user posted image user posted image  avtomatično rizična in me mora splošni zdravnik na podlagi MK dat na bolniško. Sicer jo za ta mesec rabim samo za zadnja 2 dni, prej pa sem na dopustu.

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 834
13.6.2006 12:55:35   
manetka
Spet po kar nekaj časa še jazuser posted image  hm  hm hm zanimivo branje sta napisale danesuser posted image  a potem mozolji pomenijo user posted image  hm me zanima kaj nam je zrastlo a lula al lulčekuser posted image  Ker menda sem tudi jaz vsa mozoljastauser posted image  

Kaj pa pomeni, če ti vse sladko in čokoladno smrdi? Mislim, da sem nekje videla, da je to tudi ena forcauser posted image

Jaz se moram pa malo pohvalit, energija mi kar dnevno raste, ne vem gotovo je kaj krivo tako lepo vremeuser posted image , mogoče pa že prihajamo v ta dobro fazouser posted image . Samo, da bo tako lepo še naprej...

Lepo uživajte z vašimi trebuški, lp

M.

pa smo trije

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 835
13.6.2006 13:04:12   
manetka
emamair si pa ravno letela na ns kot sem brala, pa imamo že tvoje poročilo, res si pridna in hitra, kulsko da sta obauser posted image user posted image  enakauser posted image user posted image

Kakšna je pa verjetnost za dvojčke pri spolu da sta enaka ali različna? Pri enojajčnih sta ziher enakega spola ane? Samo ti imaš dvojajčna ane?

hehe jaz imam pa eno fotko iz uz od našega user posted image  pa mi je tako smešno ker če jo gledaš v normalni velikosti vidiš user posted image , če jo pa povečaš je pauser posted image , tako da vsak pravi, jaja vid se kaj je, ampak vsak pravi drugače, hihi jaz pa se raje samo smejimuser posted image user posted image user posted image

Bomo mogli še malo počakat za točno napoveduser posted image

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 836
13.6.2006 13:07:41   
emaa
lahko imava istega spola ali pa mešano, bomo počakali do morfologije.

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 837
13.6.2006 13:45:58   
crci06
Manetka, če ti vse sladko in čokoladno smrdi pomeni to...........
...........
...........
da najini bebici ne bosta istega spola user posted image

Pohvale za vse NS, od  naše "najmlajše" iz prvega pregleda pa še čakamo info, kajne?

Jaz imam NS v čet, in komaj čakam.... A moram kaj posebnega imet s seboj?
Je to vaginalni ali ne-vaginalni pregled?

Sicer pa LP vsem!

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 838
13.6.2006 13:48:10   
r1ta
Joj emamair super! Čestitam! Komaj čakam da izvem kaj nosiš!

Jaz sem danes lena tako da že kar smrdi... Bi morala na tržnico po sadje (mimogrede tržnico imam pred vrati) pa ne gre in ne gre. Najbolje bi bilo da tržnica pride k meni v posteljo. No ja, sicer pa danes merimo v Holandiji 33 stopinj, tako da ni čudno, da se mi nikamor ne da.

Nekako to vročino ne prenašam najbolje in se mi zdi da je la-ta vzrok občasnih glavobolov. Kaj pa vem...

Užijte dan, jaz grem pa računat kdaj bom začutila moje dete...

(A. Einstein)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 839
13.6.2006 13:51:07   
r1ta
moj_moj, moja NS je bil ne-vaginalni pregled. Baje vaginalnega delajo samo v začetku nosečnosti, ko je plod res še majcen... No, naj povedo še druge, ker znajo biti ti pregledi v Sloveniji drugačni... 

(A. Einstein)

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 840
13.6.2006 13:57:12   
emaa
Ja nuhalno se dela preko trebuha, malo morje gela, pa sonda na trebuh, če se otroček ne naštima, ga s sondo malo žokne, da se prestavi.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 841
13.6.2006 14:13:53   
crci06
Ups, se mi zdi, da ste že pisale, pa na hitrco ne najdem...
Koliko SIT želi dr. Strahova, da nas razveseli z našimi user posted image ?

Pa še eno vprašanje: Katera bi šla danes že domov iz službe?
(ha, ha, ha, to je bilo retorično vprašanje, ne potrebujem odgovorov user posted image user posted image )

LP!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 842
13.6.2006 15:00:38   
Zasanjana
Ema, superca, da imaš dva enaka korenjaka.user posted image

Pri nas je spet dan v k.... Zala je včer bruhala in glava jo je bolela, tako da smo mogli spet na urgenco.Je imela rahli pretres možganov in mora strogo počivat.Pa spet jo glava boli in javka iz posteljce.Se mi prav smili, bošček moj.user posted image

Ve srečke, vse imate lepe nohte, jaz pa tako grozne, da bog pomagi.Nikoli nisem imela lepih, svetlečih nohtov, že zaradi problemov s kožo in imam take črte počez.Vedno jih mam nalakirane, da so vsaj za silo spodobni.Mogoče se bodo pa še polepšali med nosečnostjo.Ne bi blo slabo.

jaz sem tudi računala tisto forco od tintare.Mojega mulčka bi morala prvič začutiti nekje med vikendom.Samo to je malo prezgodaj pomoje.Komaj bom vstopila v 16.teden.Tadeja sem začutila šele v 19. tednu, Zalo pa v 17. tako da zdaj ne pričakujem do 17. tedna nič.Bomo videli, če tisto, da suhice prej začutijo pikico drži.

Evo, preden sem začela pisat sem pogledovala proti tehtnici in me je zdaj zamikalo, da se stehtam.Zaenkrat sem na +3.Lahko bi blo boljše, ampak je tudi tako super.Glede kg se ne smemo sekirati!

Zdaj pa grem še enkrat na tehtnico poškilit, da vidim, če sem prej prav videla.Ker kar ne morem verjetuser posted image .
Tiste, ki imate možnost, se danes naužijte sončka in ne posedat doma, kot mi.user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 843
13.6.2006 15:03:30   
manetka
Manetka, če ti vse sladko in čokoladno smrdi pomeni to...........
...........
...........
da najini bebici ne bosta istega spola user posted image

Moj moj se pravi, da tebi dišiuser posted image  
Pa počakajmo, kaj ti bodo rekli, da boš imela, ker nam se ni vidlo zagotovo.

Ns znese 12000 SIT, pri Strahovi in povsod drugje bi moglo bit toliko. Naj bi se delalo prek trebuha, vsaj meni je naredila tako.

Drugače pa tudi mene glava boli vsake toliko, kar brez razloga... no pa grem spat pa je potem ok.

Sem pa ravno zmazala pol meloneuser posted image  mmm dobra je bla

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 844
13.6.2006 15:27:34   
severnica77
user posted image  za dobro opravljeno NS Emamair, Vampirka ti pa poročaj!
Glavno je, da so vsi naši user posted image  živahni, lepo napredujejo, rastejo ...

Morda pa ti mozoljčki pri meni res pomenijo user posted image , tako je bilo videti vsaj na NS, ampak je zdravnica rekla, da vseeno naj tega podatka ne vzameva ne vem kako resno. No bomo videle decembra zagotovo, ne?

Me pa malo begajo kilogrami pri 12 tednih je tehtnica kazala 63 kg, danes zjutraj, ko sem se se tehtala pa pri 14t 62 kg. user posted image No, mogoče niso bili izpolnjeni enaki tehtalni pogoji.user posted image

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 845
13.6.2006 15:32:37   
emaa
Jaz sem dala 12500 za nuhalno.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 846
13.6.2006 15:41:03   
vampirka
Ema user posted image user posted image user posted image  - daj kako slikico gor! Men je kar slabo od živčnosti - pa šele čez 4 ure imam pregled!!! Podrobno poročilo sledi...user posted image !

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 847
13.6.2006 15:56:37   
severnica77
Tudi mene je paika grabila pred pregledom NS.
Opažam, da temu očitno ni mogoče uiti. Sama sem prav težko dihala
Je pa res ena stvar, ko enkrat opraviš NS in vidiš, da je z user posted image vse v redu, se res kar fajn umiriš in te tako zelo več ne skrbi.

V glavnem - vse bo v redu.

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 848
13.6.2006 16:03:02   
t_t_y
Ojla dečve, pa je tudi moj 1. pregled mimo (saj je bil že zjutraj, pa mamo v službi mal gužve in nisem uspela prej prit do RR-a).
Ja vse je OK z našo pikico, meri 6 cm, PDP pa mi je iz 31.12 (kot sem najprej mislila da bo, oz. sem si tako naračunala) prestavila na 28.12. (no lahko vam prišepnem da mam jaz 25. moj pa 31. RD in bo tako v vsakem primeru za darilo če bo le v se ok in bo dete prišlo ob roku). Sicer me je pa moja G mal "okregala", je rekla, da smo kr mal preveč pohitel (prvi ima 13mesecev in pol).
No, ker sem mela pregled tako pozno, mam pa zdej NS že 21.6., pri dr. Reš-u (sem bla tudi prvič in je OK).
Glede bolniške je pa tko, da mi je rekla, da če se bom slabo počutila (utrujena sem pa tko al tko), me bo dala za kak teden na bolniško - mam pa jaz do službe 2,5h v eno smer, se pravi sem cel dan od doma, zvečer pa še mali navali (gradnje in faksa sploh ni za omenjat). Ampak dokler bo šlo, bom kar vztrajala - prvič sem delala do konca, pa sem bla tako vsaj mal v formi.
Nič, pobožajte svoje bušije pa se tipkamo, aja pa hvala vsem, ki ste se me spomnile, da mam dones pregled - to mi kar moralo dvignem, saj sicer moja okolica še ne ve za moje stanje, pa se mi fajn zdi, da vseeno ve veste

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 849
13.6.2006 22:08:34   
Naja30
hojla, drage user posted image  da se še jaz malo oglasim. Zadnje dneve sem polno zaposlena s pripravami na "usodni da" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Tako da zvečer samo še padem v posteljo.

Tudi jaz čestitam vsem za prve preglede in NS danes! user posted image user posted image user posted image  Kako lepo je videti naše male user posted image  v našem trebuščku a ne? Mi imamo pa jutri 3.pregled. Sem spet malo živčna, čeprav je res kar je ena rekla, da se po NS ful pomiriš. Ampak glede na mojo preteklo izkušnjo se zgleda še nisem povsem pomirila.

Drugače pa glede nohtov sem tudi jaz že opazila, da mi hitro rastejo. So mi že prej, zdaj mi pa še bolj. Pa tudi mozolje imam ves čas, kar ne morem se jih znebit, čeprav kožo imam pa na splošno lepšo, bolj čisto.
No to je to za danes. držite se in  se beremo user posted image

(odgovor članu t_t_y)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......