|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBRCICE
19.5.2006 11:15:57   
severnica77
moj_moj - glede jemanja folne kisline nimam trdnega prepričanja. V navodilih piše, da je priporočljivo jesti folno kislino prve tri mesece, ni pa nič narobe, če se je tudi do konca nosečnosti.
Glede na to, da Centramed MAMI prav tako vsebuje folno kislino, sem pač mislila, da bi po treh mesecih jedla le Centramed MAMI, ker vsebuje še tudi druge vitamine in ne le folne kisline.

Po forumih je pa videti, da veliko noseč je Centramed MAMI.

Lep deževen pozdrav iz MB.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 501
19.5.2006 12:12:16   
Anonimen
Jaz jem samo centramed mami, ker je folna že itak notri. Zraven so pa še drugi vitamini, tudi železo.
Sem bila v prvi nosečnosti zelo slabokrvna in sem zdaj že na začetku začela jesti vitaminčke, da to preprečim.

A.

(odgovor članu severnica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 502
19.5.2006 13:12:59   
Monika79
IZVIRNO SPOROČILO: severnica77

Po forumih je pa videti, da veliko noseč je Centramed MAMI.

Sedaj pa ena nevednica med vami user posted image user posted image  kje se pa lahko dobijo tabletke Centramed MAMI?

Tudi midve z pikico se bližave koncu 3 mesecev user posted image user posted image , pa bi potem še vseeno nadaljevala z folno kislino, če pa je v  v Centramed MAMI še več vitaminov zraven, pa še toliko boljše user posted image user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

Neposredna povezava do sporočila: 503
19.5.2006 13:30:01   
crci06
Hvala vama obema!
Sta me prav pomirile, kot bi me pobožale.... Včasih se bojim, da delam vse narobe, spet drugič prebiram vso mogočo literaturo in ugotovim, da je skoraj ni stvari, ki bi jo sploh lahko delal prav....
Danes sem v reklami za en časopis slišala, da je solata v nekih glinenih posodah smrtno nevarna...
Pol se pa pejd user posted image
Drage moje, čez par uric bo VIKEND!!!
Naredimo si sončne dni, drugega nam ne preostane!
LP!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 504
19.5.2006 13:33:37   
crci06
Monika79, pomoje dobiš CentraMedMAMI v vseh lekarnah; jaz sem jih kupila v Hali A v BTC-ju (CentraMed Mami tablete so od firme je Fidimed d.o.o.)

Lep pozdrav!

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 505
19.5.2006 14:05:23   
Monika79
hvala ti moj_moj  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  jih grem čimprej nabavit user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 506
19.5.2006 14:32:46   
severnica77
Centramed MAMI lahko kupiš tudi v DMu.

Drugače pa se tudi ni fajn preveč obremenjevat kaj jesti. Koliko Ejev pojemo, koliko onesnaženega zraka vdihnemo (sploh mi v mstu) ...

Lep vikend in da hitro mine današnji delovni dan.

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 507
19.5.2006 14:34:09   
anckabancka
Evo, še malo informacij:

http://www.fidimed.si/zdravila_in_prehranska_dopolnila/clanki/centramedmami.php

< Sporočilo je popravil anckabancka -- 19.5.2006 14:35:15 >

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 508
19.5.2006 14:58:29   
crci06
Glede tega članka vam pa povem, da mi je kar dal mislit:
gledala sem samo kolk folne rabimo na dan in kolk jo dobimo.

Tifol vsebuje 400 ug folne in se šteje, da rabimo eno na dan.
CentraMedMami ima na škatli napisano, da vsebuje 400 Ug, kar je 200 % priporočene dnevne količine;
v članku pa je  napisano, da CentraMedMami vsebuje 400 Ug, kar je 67 % priporočene dnevne količine za nosečnice in 80 % za doječe matere.

Evo, pa smo pri razlogu, zakaj sem vam pisala, da jem en dan to in en dan drugo...  Ker bolj ko vse bereš, bolj si zbegan!

Lep in NEzbegan vikend vam želim!
Trebuščkom pa recite moj, moj in jih lepo božajte!!

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 509
19.5.2006 16:15:03   
Zasanjana
Punce, pa včasih, ko niso meli pojma, kaj je folna kislina?user posted image Glih tko so se zdravi otroci rojevali.No ja, jaz bom še ta teden papcala Tifol, da ga porabim, potem pa prešaltam na CentraMedMami.Sem ga že zadnjič vidla v lekarni, pa sem bila trdno zavarovana v folno kislino.user posted image
Ta vikend bo kar naporen, in upam, da NEzbeganuser posted image .Ma sestrična birmo in mormo it še po nov avto, v ponedeljek pa že pregled.Jupi!!!In čez en teden že NS.Hip hip HURA!user posted image
Kako je šlo to prvo tromesečje hitro, mater.Prejšnjo nosečnost se mi je pa tako vleklooo... jah no, sam, da priguramo do konca, pa bo vse ok!

Joj, kok piha pr nas.Dobro, da bajte ne odpihne tja nekam.user posted image
Nosečke, uživajte!!!

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 510
19.5.2006 16:55:48   
Naja30
Hejho, res je lepo da je petek!!! user posted image  user posted image  user posted image

Vampirka, saj sem namočila tampon do polovice, mogoče celo manj in se je ful odebelil! Ma ne bom več tega delala! user posted image  

Glede Centra med mami sem tudi jaz prebrala toliko različnih mnenj, da še sama ne vem, kaj bi. Je pa res, da včasih ženske pol toliko niso komplicirale, ker pol toliko niso vedele in pol toliko ni bilo vsega tega, pa so imele otročke. Je pa tudi res, da včasih ni bilo okolje tako onesnaženo, na kmetih so sploh jedli zdravo... Tako da se ne moremo ravno primerjati z njimi. user posted image

Jaz bom tudi imela poln vikend. V nedeljo grem na krst od ene male user posted image user posted image  6m stare in se že tako veselim, ker jo imam zelo rada!

Lep vikend tudi z moje strani in pazite nase in na pikice. user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 511
19.5.2006 16:58:59   
t_t_y
Ojla, no, da se še jaz malo javim.
moj_moj jaz imam tudi pregled med 11 in 12 tednom, saj mi je G rekla, da 1. pregled naredijo šele po dopolnjenih 11 tednih.
Jaz moram čakat do 13.06., tko da mam še kr nekej fore - ampak bomo dočakali.
No, ene se neki sekirate, ker ste občasno kaj težkega dvignile preden ste vedele da ste noseče, kaj pa jaz in še marsikatera, ki svojega prvega user posted image  še konkretno prenaša - cca 13-14 kg (če ne štejem še cunj, dude, igrač in flaške, pa še kakega ruzaka zraven), ker še ne hodi. Zaradi nove user posted image  pa res ne mislim čist skenslat ta prvega.
Sicer sem pa skoz ful utrujena, mal verjetno zaradi user posted image , ostalo pa naredijo še user posted image , služba, faks, gradnja, ... Slabo mi je pa tudi večkrat, pri prvem sem temu na srečo ušla.
Lepo se imejte, pa se beremo..

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 512
19.5.2006 22:07:57   
Liona
Punce, se vam oglašam še jaz. Jaz bi prvi pregled imela šele 1.6., torej v devetem tednu. Ker pa sem prejšnji teden malo krvavela, sem šla na urgenco in na UZ. Ni utripa. Kontrola čez en teden. Včeraj sem bila pri svoji G, ki je naredila ponovni UZ. Diagnoza slaba. Viden odsev plodu, vidna rumenjakova vrečka, utripa še ni. G mi prijazno pove, da bi v 7 tednu že skoraj naj bil, da to ni dobro in da gre najverjetneje za nevitalno nosečnost. napotnice za abrazijo mi še ni dala, saj pravi da ne more še 100% zatrdit, da je kaj narobe. Verjetno pa je. user posted image Kar umrla bi. Zdaj pa spet to čakanje, čeprav upanja mi ni ostalo skoraj nič! Punce moje držite se, pazite svoje pikice in če je vse v mejah normale na pregled čim kasneje... Srečno!

(odgovor članu t_t_y)
Neposredna povezava do sporočila: 513
20.5.2006 17:57:44   
vampirka
Liona, drži se - upam s teboj, da se user posted image  pojavi!

Meta, sem se nasmejala!!! Ja, imaš prav - naši user posted image  trenutno res izgledajo bolj kot kake žabice user posted image ...

Vsem skupaj en velik pozdrav - ne vem zakaj, ampak res se mi ne da čepet preveč za tole škatlo ob vikendih (moram že med tednom preveč). Opažam pa eno pozitivno stvar - vrača se mi energija user posted image !!!

Zatorej - uživejte!!!!!!!!!!!!!!!! Jaz grem pa še malo user posted image  ...

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 514
20.5.2006 19:22:03   
Naja30
Liona, tudi jaz držim pesti za tvojga user posted image

Mene pa utrujenost še prav nič ni spustila. Sem bila dopoldan malo po trgovinah in ko sem prišla domov, sem bila čisto fuč in zaspana user posted image user posted image user posted image  Tako da sem spet eno kitico odpela user posted image  No, slabosti pa niso več tako intenzivne, še začutim, ampak je dosti bolje. Pa manija na hrano se je nehala. Spet jem kot ponavadi in se ne bašem. Vsaj nekaj! Aja, pa sadje mi spet gre, tako da ravno jem jagode, njami user posted image

Punce, ena novica. Danes ko sem nekaj gledala svoj trebušček (in se pogovarjala z njim user posted image ) sem opazila temno črto. Tisto, ki poteka od sramne kosti navzgor. Sploh nisem mogla verjet, da se mi je tako zgodaj naredila. Ali jo ima še katera?

Lep večer vam želim in božajte bušije user posted image

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 515
20.5.2006 21:16:49   
severnica77
Liona upam, da bo vse v redu in boš na pregledu zaslišala srčka. Držim pesti.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 516
20.5.2006 22:05:00   
Zasanjana
Babnce jst umiram.Kok mene križ boli, cel dan sem v avtu sedela.Mater, ta nova makina tako potegne, da te na sedež prlepi.user posted image
Pa čist sm paf.Potem smo šli še na en piknik.Sami majhni otročki.Sem kolegici povedala, da pričakujemo, je začela kar skakat.user posted image

Liona, ne vem, kaj prestajaš.Ni glih podobno moji izkušnji.Verjamem pa, da je hudo in držim pesti, da bo srček začel utripati.Mora!!

Naja, zdaj so pa tud meni zapasale jagode, ko sm to prebrala.Bomo pa jutri papcali!user posted image A to je tista linea negra?Ne, jst je še nimam.Pa upam, da je tud ne bom več mela!Prvič sem imela tako grdo... da me je blo sram trebuh kazat.

Punce, a se ve držite tega, da se po šesti uri ne je?Jaz ne zdržim.Kosilo imamo okrog dveh, treh in potem mamo večerjo okol sedmih, osmih...spat grem pa ponavadi okrog desetih, enajstih... tud kasneje.Ne morm bit tolk časa brez hrane.user posted image

Ah, niti pisat ne morm več.Grem spat.Lahko noč!

Neposredna povezava do sporočila: 517
21.5.2006 7:16:13   
Naja30
Ja Zasanjana, linea negra. Sej pri meni tudi ni višek lepote, je taka bolj sloka user posted image  . Ampak vseeno sem vesela, ko jo vidim - jah sem pač prvič user posted image  in me vse take stvari veselijo user posted image

Jaz se pa danes odpravljam na krst od prijateljičine punčke user posted image user posted image  Sem včeraj doživela šok, ko sem probavala hlače in nobenih nisem mogla zapret!! Tako da sem komaj našla ene bolj raztegajoče. Nasl.teden po NS pa grem res nekaj nosečniških stvari kupit, da mi bo udobno. Ve ste že kaj kupovale?

Kaj ve mislite, kdaj je konec rizika, v katerem tednu? Saj veste, kaj mislim, da bi šlo naprej ali kaj podobnega. Kar ne morem pisat o tem, izogibam se vseh takih tem, ne odgovarjam in ne pišem o tem. Ampak vseeno me zanima, kateri je tisti teden, ko se riziko ful zmanjša?

Neposredna povezava do sporočila: 518
21.5.2006 9:16:33   
Naja30
Aja, to me zanima? Zakaj naj se ne bi jedlo po 6.uri? Mislim, saj sem že slišala, da priporočajo, samo ne vem zakaj.
Jaz večinoma zadnje dneve ne jem po 6.uri, ker mi ni več tako slabo in tudi tišči me v želodcu zvečer, pa mi ne paše jest user posted image  

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 519
21.5.2006 10:16:38   
emaa
jaz ne jem po šesti, ker se mi potem do pol desetih želodec lih lepo umiri in grem lahko v miru spat.
Liona upam, da se srček pojavi.
Naja baje po dvanajstem tednu je riziko znatno manjši. Hlače sem pa že kupovala, ker večine že v šestem tednu nisem mogla zapret, sem takoj obliko v pas zgubila, sem pa še vedno enaka, samo pri hlačah sem pa omejena.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 520
21.5.2006 14:21:19   
Zasanjana
Dobro jutro.Spet me je zmanjkalo po kosilu.DAnes se mi lušta plavat... pa nimam kam it.Razen v banji čofotat.user posted image
Zjutraj mi je bilo spet malo slabo, ma je hitro minilo.Sem pojedla zajtrk in je blo.Rizik se zmanjša okrog dvanajstega tedna.
Danes sem tud malo razmišljala in me  ni več strah tega začetka nosečnosti.Bolj me je strah tisto drugo tromesečje.Ne predstavljam si, kakšna živčna vojna bo zame v 25.tednu... groza.Ja, ja ne smem mislit na to!
Naja, uživaj na krstu.

user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 521
21.5.2006 17:13:50   
Naja30
Smo zanimive! Prvo tromesečje bo počasi za nami, pa se začne panika zaradi drugega. user posted image  Ah kaj čmo, tako je. Itak se bomo zdaj vedno bale za naše pikice user posted image

Na krstu je bilo zelo lepo. Sploh pa sem se počutila blaženo, ko je ena starejša ženska vprašala, če sem user posted image  ker se mi na obrazu vidi! user posted image user posted image  Ja, zadnje dneve sem res srečna. Trebušček se že malo pozna, počutje je boljše, junija pa se bova še poročila z user posted image  Tako da sem res v user posted image  in mislim samo še na to dvoje.

Kako ste pa kaj ostale preživele vikend? Haha, kakšna suša je tukaj čez vikende. Saj je prav tako, ne pa samo za rač. viset user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 522
22.5.2006 7:33:30   
tintara
Pozdravljene punce! Ste se kar naklepetale, jaz cel teden ne pridem do racunalnika in potem berem in berem in pol mi na koncu ni vec jasno kdaj ima katera pregled, pa katera je kaj vprasala...
Ta teden se zacenjajo nuhalne, ane? No, jaz jo imam jutri, tudi pri dr. Strahovi. V prvi nosecnosti nisem sla, sem si mislila, sprejmemo vse, kar bo pac prislo, v drugi mi ni bilo cisto jasno ali bi sla ali ne, pa je potrem nas mali odkorakal ven iz mene kak teden prej in takrat sem tocno vedela, da naslednjic na nuhalno grem. PA ne zaradi verjetnosti za DS, ampak izkljucno zato, da vidim pikico, da mi jo premerijo, da vidim ali ima prave mere, ce srcek se bije... Ce zraven dobim se rezultat, pa naj bo. Vseeno upam, da bo dokaj optimisticen, ker se ne bi rada ravno sekirala do konca nosecnosti, ampak kakor bo pac bo.
Naprej, glede naslova. Temo sem zacela jaz, ter odprla naslov. Res je, tudi meni se zdi malo butast, ampak takrat mi drugaga ni prislo na misel. Ampak moram pa rect, da tistega odvecnega e-ja (decembErcice) ni, pa ce ne vem kako gledam. Tako da glede tega je slovnicno pravilen, glede drugega pac ne, ker taka beseda ne obstaja. Ok, tolk mal, da se ven povlecem.
Kaj se? Linee negre se ni. Pri prvi nosecnosti sem jo dobila precej pozno, pa tudi kar nekaj casa je trajalo, da je izginila.
Zasanjana, uf kako te zastopim, glede zivcne vojne v 25 tednu. Tudi jaz sem jo prezivljala prejsnji teden, pa kar res me je nekaj zacelo boleti... Butasto, ane. Zgodi se lahko karkoli, kadarkoli, ampak takrat smo bolj obcutljivi. Ampak ves, zagotovo bo vse v redu. Saj mora biti, ane. Bom pa takrat mislila nate, obljubim.
Slabosti obcasno pridejo po kakem bolj poznem kosilu (torej vsak dan med tednom), utrujena sem bila prejsnji teden cist. Sem ze dva tedna v sluzbi (na terenu) po 13 ali 14 ur in imam ze malo dosti. ta teden bo bolje, pa se ce bo jutri na pregledu vse OK, potem itak povem v sluzbi. Bo pa letso pri nas pravi baby boom, kar 6 naj nas bi rodilo. Bo dedek marz letos moral precej vec nositi kot lani.
Sluzbo imam tudi jaz za dolocen cas (do konca januarja), kako bo bomo videli kasneje. Trenutno se ne sekiram glede tega, je se dalec. Sicer sem pa enkrat ze letetela ven zaradi nosecnosti. Ful butasto, ampak tako je. Pa briga me, sluzba mi ne bo krojila zivljenja in pika.

Tako moram nehat, sicer se bom cist razkurla, pa boste mogle brat.

Vsem s pregledi ta teden, zelim veliko srece, tudi sebi seveda. Imejte se, T

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 523
22.5.2006 8:31:21   
severnica77
Pozdravljene,

pa je vikend mimo user posted image . Jaz bi še kar spala, ko bi lahko vsaj šla delat ob 12. uri pa potem "normalno" domov.

Vikend je bil kar naporen. V soboto smo bili na vikendu in smo malce urejali okolico, v nedeljo pa  user posted image , ker je imela mama rojstni dan. Tako, da sem od tega skoraj bolj izmučena, kot čez teden, ko sem v službi.

Drugače pa sem tudi jaz vesela, ker imate tiste ta prve decembrčice v tem tednu že NS. Torej se počasi prvo trimesečje zaključujeuser posted image .

Se pa mi zdi, da me je kar malce bolj začelo špikati po trebuhu, sem kar malo zaskrbljene zaradi tega. Še katera občuti špikanje bolj močno?

Lepo se imejte in lep pričetek delovnega tedna.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 524
22.5.2006 9:41:40   
Anonimen
Ja, mene tud na cajte špika in peče, ampak ni panike. Maternica se razteza.
Mene še tisto malo slabosti, ki sem jo imela, počasi mineva, na žalost pa mi tudi kavbojke niso več prav. Na dan moram počas zvlečt nosečniške cote, čeprav mi bodo zdaj itak še vse mahedrale user posted image  Tole obdobje je najbolj trapasto, ker je trebuh glih tolk zaobljen, da ljudje ne vejo, al je tale noseča, al ima samo tak vamp user posted image

Kile zaenkrat še stojijo, imam pa v petek prvi pregled in se že ful veselim. Upam, da bomo vse dobile samo pozitivne rezultate, najbolj pa to privoščim Lioni. Drž se punca!

Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?