|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBRCICE
14.5.2006 17:32:21   
Ženkica
Čao punce.

Jaz sem pa zbolela user posted image ; včerja sem cel dan prespala oz. preležala; strašen prehlad in glavobol se me je lotil. Danes na srečo glavobola ni več, tako da sem šla lahko na en krajši sprehod, šmrkam pa kot en majhen otroček.

Se me je pa letos lotila tudi konkretna alergija; po mojem je to cvetni prah; v življenju še nisem imela problemov s tem, sedaj pa se samo praskam, kot da bi imela bolhe; vsa sem flekasta user posted image .

No, danes je bil dan v znamenju moto športa; zjutraj ob devetih prenos MotoGP-ja, ob treh pa F1 - vsaj nekaj, če že vremena ni pametnega.

Jutri pa spet stari "dobri" ponedeljek in služba; ah, kaj naj rečem, saj bo bolje - enkrat.

pa pa

Ženkica

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 426
14.5.2006 18:12:50   
Naja30
Oh, jaz sem pa 1x tako bruhala po kitajski (še preden sem bila user posted image ), da verjetno res ne bom več stopila noter. Čeprav riž pa res obožujem, najbolj z zelenjavo! user posted image

Zasanjana, dr. Pušenjak pravi, da na sobnem kolesu lahko kolesarimo, samo meni to ni isto. Hitra hoja, kot je Barbk rekla, ni slaba ideja.

Ženkica, čim prej se pozdravi, čajčka in limonce, pa med za moč. Mene se je tudi včeraj zvečer hotelo nekaj lotevati, sem kihala 100/h! Pa sem malo vitaminčkov pojedla in panthol za grlo, danes je ok. user posted image user posted image

Ja, tudi jaz komaj čakam, da bo prvo 3-mesečje za mano, upam da se bom res kaj bolje počutila. Ker tole več nikamor ne pelje, kot dojenček samo spim in jem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 427
14.5.2006 20:01:22   
Zasanjana
Ja naja, meni tudi ne, ampak vseeno boljše kot nič.Kolk pa še mamo do konca prvega tromesečja?Sej to je konec 12.tedna al ne?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 428
14.5.2006 21:02:10   
Naja30
To sem tudi jaz razmišljala, kdaj bo konec treh mesecev. Ker nosečnost se šteje po tednih. Tako da predpostavljam, da se trije meseci štejejo 3 mesece po ZM. Jaz sem jo imela 24.2., torej bom dopolnila 3 mesece 24.5. Če je pa drugače, pa naj me katera popravi.

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 14.5.2006 21:03:23 >

Neposredna povezava do sporočila: 429
15.5.2006 7:16:54   
tintara
Pozdravljene nosecke moje!
Po dolgem casu se spet oglasam. Prejsnji teden je minil zelo delovno s po 14 urami na terenu in je vikend kar pasal.
Kdaj bo konec prvega trimesecja? Zame naslednji torek, ko imam NS. Ce bo takrat nas novi miskolin primerno velik, potem bom stela, da je vse OK in da bo vse OK. Tako sem se odlocila in pika. Pa ma da uboga, ane! Sicer me je vceraj mal panika dajala, ker je jutri tisti dan, ko sem v prejsnji nosecnosti splavila. Ampak danes se ne dam!

Kaj ste ze se kaj debatirale? O hrani? Meni smrdi hladilnik, sem ugotovila. Ko ga odprem, vzamem ven kar naj bi pojedla, grem kar malo stran, da se zlufta. Notr je tok enih vonjev, da je za znoret - pa ni nic pokvarjenega, da ne bo pomote. No, vsaj mislim.

Kolo? Jaz sem v prvi nosecnosti lepo vozila. Ja, vem, lahko bi padla, pa nisem. Pa malo sem tudi rolala. Saj ce znas, potem ni take panike za padec. No, vseeno se lahko zgodi, se strinjam. Pomoje bom tudi letos vsaj malo kolesarila, zagotovo pa ne toliko, kot sem prejsnjic. Ampak za lust potesit bo pa ze. Drugace je pa plavanje baje tudi super, sam spet ne v bazenih, pa tralala. Saj ce si z morja je kul, ce si pa tam nekje okoli LJ, ali celo MB, pa gorje ti - plavas lahko le na dopustu, ki ga imamo vsi na pretek, ane. No, po moje cisto 100% tudi ni vse za jemat.
Aja, ena je sprasevala ze nekaj nazaj za dr. Strahovo. Vecinoma so punce kar zadovoljne z njo, predvsem kar se nuhalne tice - se vseeno placa, se glih ne more zdret nate, ane. Sicer je pa tako, meni je bila najprej ful super, ampak zadnjic sem jo vidla, da je sitna ze ko je sla parkrat ven iz ordinacije. Je vsakic spotoma se sestro nadrla. In pol seveda se mene mal, zaradi mojega pritiska (ja, s tem mi ga je zagotovo ful zbila). Ko smo ravno pri njej? A vas ginekologi tikajo ali vikajo? Meni je kar mal cudno, da me tika. Nic ne vem o kakem prijateljstvu z njo, stara sem pa tud ze skor 30 let, tko da najbrz bi se spodoblo, da bi me vikala. Saj jaz tud njo, konc koncev. No, mogoce sem mal cudna, ampak navadila sem se ze, da me ljudje, ki me ne poznajo, vikajo. Jo bom kar nazaj zacela tikat, me zanima kako bo pogledala. 

No, pa sem spet nalozila jutranje branje. Lepo se imejte, jaz sibam delat.

Tinc

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 430
15.5.2006 7:27:39   
Zasanjana
Dobro jutro.
Naja3, tudi jaz tako mislim.Če se pa nosečnost šteje po tednih potem pa okrog 14. tedna.Pomoje, no.Res ne vem.V prejšnjih nosečnostih me to ni niti zanimalo.
Tintara, danes bo vse ok.Nič bat.Čim manj misli na to.
Punce, ko smo že pri dopustu.Greste kam na morje?Ali se mu boste odpovedale?
Mi smo imeli v planih Bolgarijo, pa sva se z mojim zaradi nosečnosti odločila, da gremo kam bližje.Kampirat glih ne bi šla z tamalo, ker se ne bi znajdla.Priznam, ne upam si spati v šotoru.Me zanima, če poznate kje kak dober apartma ali kaj podobnega.

Mene moja ginekologinja kar tika.In jaz njo.Se tudi poznave.Od bratrančeve žene sestra.user posted image In mi ni čudno.Če pa se ne bi poznale, bi mi bilo malo čudno.Ampak sej ni nč tazga.

No, jaz tudi šibam.Lepo se imejte!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 431
15.5.2006 8:25:56   
tintara
Zivijo se nekrat. Zasanjana, sem glih vidla da sprasujes za dopust. Mi smo bili za prvomajske v Štinjanu - blizu Pule. Vila Jadranka je ime apartmaja - je bilo super. To je prbl 10 apartmajev v hisi, vse skupaj precej novo in cisto. Se bi bilo pa treba zmenit z lastnikom vnaprej, da vam da kak drug apartma kot nam - za nas je bil super, ampak poleti mora biti pa precej vroc - torej da gleda kam drugam kot na Z in da ni najvisje nadstropje, ker klim pa nimajo.

In zakaj ne sotorit. Jaz sem bila pa za prvomajske tako zelo nesrecna, se sploh nisem znasla, ker smo mogli v apartma. Meni je vseeno kam gremo, samo da imamo sotor. Tamali super uziva, ze od njegovega pol leta ga vlecemo po sotorih in je vedno ta najbl srecen. Cist cel dan zunaj, a je kaj lepsega na svetu? Sicer pa sem se odlocila (glede na lansko smolo z vremenom), da lokacijo kam zvemo sele kak dan pred odhodom. Enostavno sla bom na internet, pogledala 10 dnevno napoved vremena in se odlocila. In to je prednost sotorov, ane.

Lp, tina

Neposredna povezava do sporočila: 432
15.5.2006 8:28:16   
severnica77
Pozdravljene,

pa je vikend naokoli in spet služba. Jaz bi še danes takooooo spala. Zadnje čase še samo spim, da je že bilo prijateljici čudno, no potem sva tema prijateljema včeraj tudi povedala. Je bilo res preveč čudno, da naenkrat več ne kadim, nič ne spijem alkohola, hodim na sprehode in me zelo pogosto zalotita z jabolkom :)

Tudi jaz komaj čakam, da bomo čim prej s tega kriznega obdobja. Me je kar strah moram reči. Zdaj sem se že kar navadila na misel, da sem user posted image .

Ima katera morda občutek ali bo user posted image  ali user posted image  ? Mislite, da je mogoče, da se to začuti Sem ravno v petek poslušala neko nosečnico, ki je v čakalnici razlagala kako je vedela, da bo user posted image , druga pa je bila prepričana, da je njen otroček user posted image ?

NS imam pa 6.6. in komaj čakam. Boste vprašale za spol?

Lep začetek delovnega tedna

Neposredna povezava do sporočila: 433
15.5.2006 8:32:37   
manetka
Madonca ste pridne pri pisanjuuser posted image

Je prov fino brat, čeprov sama nimam časa zmerej kej napisat.
Jaz komaj čakam, da se bo končal tale virus slabosti, ker sem se jih po pravici že kar naveličalauser posted image  Hmm od začetka so bile jutranje pa potem popoldanske in še večerne. Sedaj so se pa preklopile na samo večerne, ampak so te precej hude.
Tintara je napisala, da ji ves hladilnik smrdi tudi meni, že ziher kašen mesec. Najbolj mi je pa neumno, ker me vsi sprašujejo, kaj bi jedla, kot da so vse nosečnice požrešne na vse kar vidijo, hja meni na dan zadiši mogoče ena vrsta hrane pa potem to jem, drugače sem pa najbolj zadovoljna s čokolešnikom zjutraj in govejo juho za kosilouser posted image  
Eh še malo pa bomo nehale jamrat, kako je kateri slabo, jaz bom držala pesti, da bo kmaluuser posted image
Madonca še dober teden pa bomo ene že trimesečnice, a se sliši to tako veliko žeuser posted image  

LP Manca 

pa smo trije

Neposredna povezava do sporočila: 434
15.5.2006 12:54:22   
Anonimen
Ej punce, sem se malo pri januarčicah švercala, pa sem tole našla.

http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp

Upam, da vam bo v pomoč pri računanju tednov...user posted image

Anonimna A.

(odgovor članu manetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 435
15.5.2006 12:57:27   
Zasanjana
Ma ja, sej ponavadi hodmo v držinsko prikolico na Cres, ampak zdej je glih takrat, ko ma moj dopust zasedena.Zato bi šla kam drugam.Jaz sem kot mala mela full rada kampiranje ampak potem ko sem imela grozno izkušnjo s kačo me je strah in ne stopim več zvečer v šotor.user posted image

Zaenkrat nimam še nobenega občutka, kaj bo.Mogoče kasneje.Si pa zelo želim še enega fantka.Pustimo se presenetit.

Punce, še nekaj glede prehrane... a imate zdaj neke čudne napade in vam zapaše hrana, ki jo nikoli prej niste jedle?
Jaz sem danes zjutraj jedla salamo, ki je prej nisem niti povohala.Šunka mi tudi diši, včasih mi je pa ob njej obračalo želodec.user posted image

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 436
15.5.2006 13:13:58   
manetka
Sem sprobala tole od Anonimne A.

Hmm a je res mogočeuser posted image , da je dolžina ploda že 10 cm, a je to malo lovska za začetek 12.tedna.

Piše da je po 12. tednu konec 1. trimestra.

Meni po temle pride datum poroda 2.dec. en dan za pravim.

< Sporočilo je popravil manetka -- 15.5.2006 13:14:35 >

pa smo trije

Neposredna povezava do sporočila: 437
15.5.2006 13:21:15   
severnica77
Tudi meni se to dogaja in sem sedaj nekaj časa za zajtrk jedla ramo in marmelado, sedaj sem preklopila na pašteto?user posted image

Ne vem kdaj sem te kombinacije jedla nazadnje. Hvala bogu, da mi prav paše tudi kakšno jabolko, kivi, banana in jagode.

Neposredna povezava do sporočila: 438
15.5.2006 13:29:19   
Zasanjana
Tole, kar je dala anonimna, je malo čudno.Kako je plod pri 11t in 3d velik 11cm?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 439
15.5.2006 13:34:01   
Vilma
Pozdravček vsem decembrčicam user posted image
Joj tole s hrano je res smešno, tudi pri meni se je veliko spremenilo. user posted image
Izredno mi paše zelenjava (hvala bogu!).
Prej sem bila zaprisežena mesnojedka, vsak dan sem rabila vsaj košček mesa. Zdaj pa mi je po enem kosu piščančka slabo user posted image
Zato pa cepam zelenjavo kot pri norcih. Zvečer pojem pol kozarca vložene rdeče pese recimo user posted image  Al pa si naredim stročji fižol v solati. To bi lahko jedla dan in noč user posted image

Sladkarije mi tudi ne pašejo user posted image  Prej nisem mogla zdržat brez košča čokolade na dan, zdaj mi je za cuker vseeno.

Skratka če bo tako do konca, sem zmagala user posted image

Naslednji pregled imam čez teden dni, to je 22.5.
Groooooooozno me je strah, groooozno! Čeprav sem srček že slišala biti na prvem pregledu, ki je bil 17.4. Sem imela splav v januarju in se kar ne morem znebiti slabega občutka.
No bomo videli, upamo na najboljše, vsekakor pa bom poročala user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 440
15.5.2006 13:34:58   
manetka
Zarodek je v 12 tednu dolg lahko od 2-3 inča, kar je od 4,8-7,2 cm
Sem šla preverit na:
http://www.americanbaby.com

Pa kaj je še pisalo, po najboljših možnostih lahko ugotovimo že spoluser posted image , če seveda user posted image  hoće pokazatuser posted image

No jaz imam pa jutri teden že NS, no zdej me bo pa še bolj firbec matraluser posted image user posted image user posted image

pa smo trije

Neposredna povezava do sporočila: 441
15.5.2006 13:35:35   
Vilma
Ali je možno, da je tako velika v 11. tednu gestacijska vrečka?
Za plod sem skoraj prepričana, da ni tako velik.

Neposredna povezava do sporočila: 442
15.5.2006 13:44:47   
Anonimen
Ponavadi se plod meri od temena do trtice. Po moje so teli izračuni pa od glave do konca nog user posted image  
A.

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 443
15.5.2006 13:46:29   
severnica77
Srečnice tiste, ki imate NS že tako hitro. Jaz bom morala čakati še do 6.6.
Tiste, ki boste to prve opravile pa le poročajte!

l

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 444
15.5.2006 18:19:29   
flaminka
pozdravljene.
Sama se bolj malo oglašam, vendar vas redno prebiram. Sama sem se odločila, da ne grem na NS, ker mi tista verjetnost nič ne pomeni in sem slišala že veliko slabih stvari, ko so se ženske bolj sekirale po njej, pol pa vse OK z otrokom. Je pa res, da nisem v rizični skupini.
Zanima me, če obstaja še kje katera, ki se je tako odločila, al sem edinstven primer?

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 445
15.5.2006 19:35:45   
Anonimen
Flaminka, tudi jaz ne grem na nuhalno. Otroka bomo sprejeli v vsakem primeru, četudi ne bo čisto tak, kot hočemo mi.

Zato tudi nisem šla na nuhalno prvič, ko sem bila noseča in tudi sedaj ne grem.

A.

(odgovor članu flaminka)
  Neposredna povezava do sporočila: 446
16.5.2006 9:27:23   
Anonimen
Jaz sicer grem, ampak me sploh ne zanima tisti procent, ker se na meritve UZ ne zanesem nič več. V prvi nosečnosti so me tako preplašili, češ da ima preveliko glavo (sum na vodenoglavost), da sem dva tedna čist hirala. Grem, da vidim detece user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 447
16.5.2006 10:23:18   
severnica77
Tudi jaz tako pravim. Grem, da spet vidim user posted image , glede na to, da nam privoščijo le 3 UZ v nosečnosti. No, saj je razumljivo, če bi jih bilo pet, bi pa bilo spet premalo :)

Zadnjih nekaj dni se že kar boljše počutim, tudi prsi me več ne boljo, mogoče so samo še rahlo občutljive. Sem pa se že zredila za kilogram. Me je kar malo strah... Kilogram, pikica pa še šele nekaj gramov???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 448
16.5.2006 10:40:07   
Anonimen
Oh, nič bat. Pikica par gramov, ampak potem je tukaj še plodovnica (3ml), posteljica (0,2g), popkovina (2mg), povečana maternica (6g), dodatna kri (0,5cl), pa gotovo se ob jutrih malo več napraviš in kila je tu! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 449
16.5.2006 11:22:31   
emaa
No jaz sem pa danes prvič videla našo pikico, imava enega lepega zdravega otročka, meri 2,5 cm, kar je pa samo približno, ker je bila pikica preveč aktivna in se ni dalo lepo zmeriti. Jupii!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Katero ime vam je lepše?

Cvetka (14%)

Betka (21%)

ali Blažka? (65%)

Število vseh glasov: 389

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!