Peli
|
Samo morje, morje, morje... vse greste že na morje... ... mi pa šele konc avgusta . Tud naš Aljaž karnaprej sprašuje kdaj gremo na morje. Dons je prvi dan ko mam občutek da sm na dopustu , smo že dopoldan šli na ribnik (v sosednjo vas), kjer je moški del lovil ribe, mami in sestra sta sprehajali Urbana jest pa sm lepo sedela na klopci in od daleč opazovala, z Aljaže sm naredila par krogov, to je blo pa vse, tud kuhal potem dons nismo nč, smo kar tam jedl, popoldan pa smo šli vsiskupej (z mojimi starši) k nam na kavo, prišla sta še oba moževa bratranca in sestra z otroki, tako da so otroci posvoje letal, mi pa smo imel mir. Aljaž mi zdej že od 19h spi, Urban drema v ležalniku, mož pa je šel mal posvoje s sodelavci... Moj mož tud zdej spet cele dneve dela, trenutno prenavla spalnico svojih staršev, naša otroška sobica pa čaka nova okna; jaz pa sm z malimadvema cele dneve zunej, zdej ko je lepo vreme, mi je to najlažje, ker če sm notr samo delo vidm, pa vsa živčna ratam ko Aljaž počne vse tisto kar naj nebi... No, sej je drugače kar priden, zelo rad sestavlja sestavljanke in zadne čase se kar dosti igra tudi s plišastimi igračami- ponavadi jim kuha, zadnjič pa je nag sedel na kahlici, pa je rekel naj mu prinesem Sparkija (njegov zajček), da joka ker je lačen, je povedal da ga bo dal k joškicam papat .Ma vedno kej novga ugotovi. Nč, tolk zaenkrat od mene, šibam še pod tuš, dokler še Urban spi. LP
|