beti 1
|
Pozdravljene! Peli: lepo da si se že oglasila. Veliko veselja z novim sončkom, pa hitro se pozdravite. Iz lastne slabe izkušnje bi ti svetovala, da imaš mala dva kolikor se le da narazen, dokler se Aljaž ne pozdravi. Virus, ki pri novorojenčkih povzroča tudi težave z dihanjem ravno razsaja po Ljubljanskih vrtcih. Bizovik: bi z veseljem prišli, pa smo tudi mi že zasedeni. Smo povabljeni v Šentjernej. Sodelavec in prijatelj od moža, ki že več kot leto živi v Beogradu, pride za nekaj dni v Slovenijo s hčerkico in ženo. Glede na to, kako težko dobijo vizo moramo izkoristiti priliko, da se vidimo. Spanje:Blaž se ravno vrti po posteljici in vedno znova ponavlja: " ne bom šou počivat " Kot pri vsem ostalem je pri Blažu tudi pri odhodu v posteljo zadnje čase zelo aktualen njegov "ne bom". Če ga daje spat mož ne protestira kaj dosti, če ga dam jaz pa malo potoži, ko grem iz sobice. Sicer še vedno povprečno spi 11 ur na noč in doma vsaj 2 uri čez dan. V vrtcu pa se je že parkrat zgodilo, da sploh ni zaspal. Vrtec: tudi Blaž je zadnje čase bolj z veseljem hodil v vrtec in tudi kaj povedal o katerem izmed prijateljčkov, čeprav se potem v vrtcu ni ravno lepo obnašal, ga imata pa obe vzgojiteljici kljub temu zelo radi in me zdaj ko ga ni skorajda vsak dan vprašata, kako je z njim. Kahlica: vsake toliko sam reče, da bo šel lulat in potem praviloma tudi naredi lužico, se je pa treba včasih z njim pregovarjat, ker bi šel kar v stranišče lulat in ne na kahlico. Pred kakšnim tednom mu je prvič uspelo, da se je tudi pokakal v kahlico, vendar kljub mojemu navdušenju in pohvalam nad tem dosežkom ni bil prav nič navdušen. Trma: se pri nas kaže na vsakem vogalu. Tudi za risanko in čokolado reče "ne bom" samo zato, da lahko ugovarja in s tem testira, koliko se bo lahko uveljavil. Ko ga kaj razjezi vedno večkrat uporablja fraze kot: ma ne me hecat, ma dej no avtek,... (jih sliši od mene, ko komentiram ostale šoferje v prometu) prav s takim odraslim glasom. Mateja82: le tako naprej. pridna punca, da je vse rešila, večina triletnikov je preveč trmastih in odklonilnih do avtoritet, da bi zadevo speljali do konca. Žiga je bil star skoraj 4 leta, ko smo zaključili sistematski za 3 letnike , kovačeva kobila pač . Prvomajske: če bo vreme dovoljevalo bomo Žigiju izpolnili željo in se podali na kak hrib, pa mogoče v kako plezališče malo poplezat, za 1. maj pa gremo ponavadi z mojimi starši na kosilo. Verjetno pa bomo v tem času tudi babičin roj. dan praznovali (85), tako da nam ne bo dolgčas. Norice: od naših kolegov mlajši sine jih ravno ima, ampak tako hudo obliko, da jih nikakor ne priporočam (po več kot 1 tednu so se mu še vedno nove pojavljale). V našem vrtcu jih zaenkrat kolikor vem ni. Če jih dvojčici v par letih ne bosta staknili se ti verjetno splača pozanimat se glede cepljenja. Ker pri večjih otrocih so lahko zelo neprijetne. Katjandraž: si se že kaj bolj ustalila na novem delovnem mestu? Zdaj pa grem kuhat kosilo, moram potem še na Vič po avto, ki je na servisu. Me je skor kap, ko mi je zjutraj serviser povedal, da se bom verjetno morala poslovit od 500€ zaradi rednega servisa in par malenkosti, ki falijo . lp
|