rainbow
|
Čeer! Al1*, ono, pri hotelu sem mislila. Dobro, čisto brez bele moke menda v pekarnah res nič ni. Res ne morejm verjet, da imaš toliko za dol dat sicer pa meni tudi noben ne verjame, da imam 70kg. Še dobro. Kaj se bomo dobile na kavi?????? Mi smo pa danes imeli pečeno puranje, jurti pa grem v nabavo, nujno rabim lečo, papriko in rukolo, za večerje. Mižek, lepo, da se nam pridružiš Zadeva je v bistvu preprosta, a lahko kar skopiram moje izpiske iz knjige, ki jih imam jaz na hladilniku ZDRAVO PREHRANJEVANJE PO MONTIGNACOVI METODI Prepovedana živila: Krompir Izdelki iz bele moke: - bel kruh - testenine - peciva - keksi - rogljički… prečiščen riž korenje med koruzni kosmiči lubenica sladkor sladkani kosmiči čokoladne sladice mlečna čokolada sladoled banane PRIPOROČENA ŽIVILA Polnozrnat kruh, kruh z otrobi Nerafiniran riž Nesladkani kosmiči Ovseni kosmiči Sveži sadni sok brez sladkorja Testenine iz črne moke/graham/polnovredne Mlečni izdelki (iz posnetega mleka, s čim manj maščob) Čičerika Leča Sveže sadje Marmelade brez sladkorja Ješprenj Črna čokolada s 70% kakava Fruktoza Soja Arašidi (neluščeni) Zelena zelenjava (oz vsa zelenjava) Šampinjoni ZJUTRAJ na tešče - spijemo sveže iztisnjen sok pomaranče/limone/grenivke - pojemo en sadež: kivi, jabolko ZAJTRK 20 minut kasneje: zajtrk z veliko ogljikovimi hidrati - polnozrnat kruh /graham kruh/kruh z otrobi/polnozrnat prepečenec - kosmiči brez sladkorja - sadna marmelada brez sladkorja - posneto mleko - pusta skuta - jogurt - kava brez kofeina - blagi čaj - kompot brez sladkorja brez maščob (maslo, margarina) in polnomastnih mlečnih izdelkov zajtrk iz beljakovin in maščob - umešana jajca - trdo kuhana jajca - jajca na oko - omleta - slanina - hrenovke - domača, kuhana šunka - siri - posneto mleko - kava brez kofeina - čaj brez kruha!! zajtrk samo s sadjem - različno sadje - mlečni izdelki iz posnetega mleka MEDOBROKI -jabolko, nekaj mandljev, lešnikov ali orehov, košček polnozrnatega kruha, košček sira s čim manj maščob KOSILO Sestavljeno iz predjedi, glavne jedi, sira ali jogurta kot sladica Brez kruha!!! a) predjed - surova zelenjava (paradoižnik, kumare, šampinjoni, stročji fižol, por, zelje, cvetača, brokoli, artičoke, kisle kumarice, redkvice - vse vrste zelene solate - začinjena s prelivom (sol, poper, vinski kis, olivno olje) - ribe - mesnine - jajca b) glavna jed - meso (perutnina, goveje, svinjina redko) - ribe - priloge (zelenjava, dušena, kuhana na sopari) VEČERJA Mora biti najlažji obrok dneva in popolnima brez maščobe - zelenjavna juha kot predjed - priporočena leča, grah, fižol - testenine z zelenjavo - ali samo sadje z jogurtom - ali žitarice z jogurtom/skuto uživajte