ninaki
|
Hej mamice, Cestitke za nove dojencke Pa za rojstne dni tudi Pa tudi vam, Ursa_p, za nagrade Jaz sem bila zadnjic v kinu s prijateljico. Sem mojima moskima nastimala toliko za jesti, da je bilo za ziher in se prevec, da sem se lahko v miru sprostila in ne mislila, da bo tamali lacen. Moram reci, da mi je prav pasalo!!!! Bo treba se kdaj ponoviti, ker sem pol ZELO dobre volje in nic ne tecnarim Vsake toliko mi ven udari pospravljalna tecnoba. Jaz sem v nosecnosti, ko sem bila doma, vse sama delala - se mi je zdelo nekako logicno, ce sem pa doma. NAPAKA!!!! Se je moj dragi tako razvadil, da zdaj kar popizdevam!!!! Kapljice Gas Bimbi - sem jih imela in so mi bile fajn. Cuko, upam, da bodo Galu pomagale. Jaz sem jih ukinila pred 10 dnevi. Tudi Enej se je zacel bati. Se posebej moskih. Ko ga kdo ogovori, naredi tako sobo, da je joj. Zdaj je odkril vriskanje in se mu zelo fajn zdi. Zjutraj imamo po novem vriskalno seanso. Pa v soboto je zacel brrrr z usti in slino delati. Tudi to mu je ZELO vsec. Lasje, groza!!! Mi ne bo nic na glavi ostalo. Sem si ze zacela kaso kuhati. Upam, da bo kaj zaleglo. Enej je zadnjic polulal sobo pri zdravniku, danes pa spustil se en curek. Se je zdravnica ustrasila za svojo frizuro Fleki kakcev so sli dol Dash tekoci totalno zanic. Je vse gor ostalo kljub mazanju vsakega fleka posebej z odstranjevalcem madezev. Zdaj uporabljam hoferjev prasek + odstranjevalec madezev in je slo to rundo vse dol. Druzba...ja, je drugace. Predvsem veliko prilagajanja in utrujenosti z moje strani. Sicer sem bila ze prej bolj ali manj samotarka, zdaj mi pa Enej druzbo dela Jok v avtu...vcasih, ko je zaspan, pa ne more zaspati. Drugace pa uziva. Ko joka, mu pomaga, ce mu pojem mi se imamo radi To mu po navadi pojem doma, ko ne more in ne more zaspati. Se vedno umiri. Sarazan, drzimo pesti za Saro!!! V petek sva z Enejem spoznala februarcici Tajo in Avo Prav lepo sta nama popestrili dan. Obe sta fajni punci!!! Petek in soboto sva prezivela v Zagrebu. Skoda le, ker je dezevalo, je bila ravno razstava cvetja, samo nismo sli zaradi dezja in vetra. Jaz sem sla koncno k frizerju. Sem bila ze cisto zacupljena in sem komaj cakala. Pa mal sem spremenila barvo - joj kolk pase sprememba Punce, vam povem kaj smo danes imeli. Tako sem razpizdena in besna, da se bom kar spat odpravila, da se skuliram. Enej ze kaka 2 tedna driska. Pa strajkati je zacel glede hrane (enako se je dogajalo pri nama - jok in stok za lakoto, mu dam za jesti, 2x potegne, pol pa spet jok in stok. Pa opleta pa joka pa se ga sploh ne da pomiriti. In kar ni hotel jesti ali pa je prespal obrok.) Skratka, sem klicala pediatra in mi sestra rece, da ni kaj za narediti, edino, da je treba spremljati tezo. OK, ga peljem naslednji dan k zdravniku. Ga stehtajo, zdravnica celega precekira - vse OK, nama da napotnico za kri in vodo. Kri jemati dojencku je precej neprijetno. Mu je tako prst stiskala, da je uspela vsaj malo napolniti epruveto. Enej se pa drl kot sraka. Nic ni pomagalo, ne petje, ne pogovarjanje, nic, nic, nic. No in klicem popoldne za izvide - kri OK, 1. del urina OK, za drugi del moram poklicati jutri. Naslednji dan greva spet - katastrofa!!!! Teza 20g manj od vceraj - me pediatrinja pomiri, da je lahko tudi od lulanja (je ravno luzico sredi sobe naredil - v loku je odneslo ). OK, greva domov, poklicem zvecer za 2. del urinskih izvidov in mi recejo, da ni vse OK in da naj pridem ta teden. Greva danes. Punce, poslusajte tole. Prisla sva 10 cez 1, iz ambulante sva sla 15 cez 4!!!!! Jaz sem bila tako razpizdena, da to ni res!!!! Kao, sva 5. na vrsti, vmes pa slo notri kakih 10 otrok, seveda na drugi strani, kjer so bolani otroci. Mi na tej strani pa cakali, cakali, cakali. In pol ena pametna sestra pripomne, pa kaj vsi tuki nekaj cakajo???!!! No in pol je ena, ki je prisla za menoj, dobila svoje recepte. Pol grem pa jaz vprasat kaj je zdaj, da midva cakava ze 2 uri in da to ni vec res. S tem, da mi je sestra, ko sva prisla, rekla, da naju bo probala prej notri spraviti, ker je Enej majhen. No in pol sva sla notri po hitrem postopku in se v ambulanti cakala kake pol ure!!!! Da ne govorim o tem, da sva z Enejem ze pela, se pogovarjala, se je ze jokal, odspal rundo na mojih rokah, jedel (sicer ne veliko, saj je bil sunder), pokakal. Ko sva prisla v ambulanto, je pa tako zacel jokati, da smo ga komaj umirili - jasno, grozna lakota. In sem rekla zdravnici, da cakava ze celo vecnost. Veste kaj mi je rekla??!!! Da je ona vmes oddelala ze kakih 20 otrok in da so sestre pozabile na naju???!!!! Sem bila tako besna, Enej se drl kot sraka. Ko sva bila fertik sem ga za silo oblekla in ga kar tam podojila. Me ni cisto nic brigalo, ker kar je prevec je pa res prevec. Pa da ne boste mislile, da naju tista sestra ni videla, ko sva cakala v cakalnici. Seveda naju je, samo briga njo. Midva sva se notri (v prostoru pred ambulanto) dojila kakih 20 min, pa se prej oblacila kakih 5 min. V tem casu ni sel notri NIHCE od zdravih otrok!!!!!! Pa so cakali zunaj. Sem se odlocila, da od sedaj naprej vedno vprasam koliko bo za cakat. In ko bo rekla 5 min, bom po 5 min prisla tja in ji zatezila. Ker to ni vec res!!! Enej je bil cisto razdrazen, da ne govorim o podrtem ritmu. Katastrofa!!!!! No, drugace pa se vedno driska. Urin morava dati se enkrat. Pol bomo pa videli. Vsaj teza ne pada vec. Me je prav skrbelo. No, zdaj pa grem spat, da bo konec tega dneva Me je kar precej utrudilo in iz tira vrglo vse skupaj. Zelim vam mirno noc. Nina
|