natalia
|
zdravo, danes mam malo energije še preden padem v posteljo! Krst: mi ga imamo ta teden v soboto, z botrco sva naredile vabila z njeno sliko in verzom, za povabljene pa sva dale narediti okrasne škatlice z njeno sliko. Slikale sva jo v oblekici, jo bom dala v album, noter pa lepa slikica z zahvalo, datumom in par čokoladnih bombončkov. zelo sem ponosna na mojo pupico, ker gre h krstu. to je zame ( sem zasledila razpravo) nekaj zelo pomembnega, ker jo takrat cerkev sprejme za svojo, tako kot je nas. čeprav smo verni, ne hodimo vsako nedeljo k maši, gremo pa dvakrat na leto. oba sva vzgojena v tem duhu, in ker sva trenutno oba odgovorna za njeno dobro in ji želiva dobro, sva jo krstila v tem duhu. upam, da nama bo kasneje sledila... gosta hrana: jaz ji že dajem kuhano in pasirano jabolko, hippove kašice jabolko, korenček ( obožuje ga), jabolko in korenček, edino banano smo še zaenkrat ukinli, ker jo je zaprlo. dala sem ji že tudi jabolčni in korenčkov sok, razredčen s prekuhano vodo. dajem ji jo okrog 11. ure, poje pa velikooo in je zelooo rada, samo ne pretiravam. odpira pa usta kot ptiček! nekaj časa ji bom še zdaj dajala to, potem pa počasi rižolino, razne mlečne kašice s sadjem..... rokice in nogice:tu pa je cela fora! ker že kar vredu sedi vidi svoje nogice in se z njimi pogovarja, ko pa leži se vleče za prste na nogah, včasih tako potegne, da jo zaboli, pa ne ve kdo jo vleče!! danes je poskusila vtakniti palec na nogi v usta, samo je na sredini obupala. rokice so pa itak non stop v ustih, včasih tako globoko, da ji gor požene.pa vedno ma slinaste, ne folgam je brisat! čebljanje: že dva dni se tako pogovarja z mano, da ni čudno da je dež!! non stop nekaj čeblja, take dolge zvoke, daaaaaa, iiiiiooooooo, geeeeeee, prava fora, menda je ugotovila, da to ona dela in ji je všeč! prava klepetulja!! sedenje:mi že kar konkretno silimo gor, sicer imamo na vozičku na najnižji stopnji ležišče, ko pa je na rokah pa kar sili naprej in se dviguje, je pa res; ko se dvigne je tako močna, da ima hrbet zravnan in ravno sedi, če jo le držimo. ne prakticiramo še tega pogosto, pa poskušamo jo imeti v ležečem položaju, ko je sita, ker če sedi, ziher bruhne. stolček Bumbo:mi ga imamo, je kar dober za vsak dan za max.10 minut, ker potem se že nič ne premika in bognedaj, da bi ona pri miru sedela v tistem stolčku! ta stolček bom potem dala v stajico, dokler ne bo sedela. oblačenje: pa kaj vaši tudi tako histerično jokajo, ko jim slačite ali oblačite rokave? pri nas vedno !! le kdaj se bo to končalo, kakšna ideja, kako rešiti situacijo? uspavanje: Kami , absolutno se strinjam s tabo glede uspavanja! jaz mojo nosim podnevi ko budalo! ne zna se sama uspavat, oz. zaspat. ima točno določene ure, ko postane sitna in dobi male okice, takrat je gotovo, jo moram gor vzet in nosit sem in tja, pa ne samo to, tapkat jo moram po riti, da se trese!! sem probala, tako kot si napisala - takrat je bila šele štala!! jokala je tako, da se je čisto razbudila, potem pa je bila še bolj sitna kot prej!! ne vem, kaj bi!! čudno pa je to, da jo zvečer na pol budno dam v posteljico in zaspi, zdaj pa ti bodi pameten! aja, pa hrup!! tako je občutljiva, da sliši vse in se takoj predrami!! nikoli je nisem navajala na tišino pri spanju, pa očitno ni nič pomagalo, zdaj pa računaj tri pse imamo pri hiši in dovolj je da eden zalaja je že gor!! pa še 6 nas je pri hiši, ziher kdo zaropota! spanje ponoči: po težavah s hrano, se je sedaj stanje umirilo (zaenkrat), po kopanju in zadnjem hranjenju jo dam spat od 21.30-22.00, zbudi se okrog 4.00, se nahrani in zaspi do max.7.00, kako naj jo prepričam, da bi spala vsaj do 8.00?imate kakšno zdravilo?jaz bi zjutraj spala, da bi se mi mešalo!! hranjenje ponoči: kaj so med nami že katere, ki prespite noč? mi imamo še 1-2 hranjenji na noč. kaj pa ve? obračanje:obračamo se iz trebuha na bok,včasih na hrbet, med previjanjem jo včasih šemidva zanese iz hrbta na bok. joj, počasi mi zmanjuje energije... moram hitro pisat... pitje tekočine:naša spije toliko tekočine, da jo nonstop previjam!! tako ima rada komarčkov čaj, jabolčni in korenčkov sok, da se ji kar okice svetijo ko vidi flaško za čaj. avtosedež: midva bova kupila nov avto in bova vzela zraven pe avtosedež, zdaj punca tehta 7200 g in ima 65 cm, kateri avtosedež priporočate? jih še imate v lupinici ali v avtosedežu? stajica:za krst bo Eva dobila stajico od babice in me zanima, če je kaj možnosti, da se bo v njej zamotila vsaj za 5 minut sama? ker imamo blazne težave, ker rabi vedno nekoga zraven, ki jo gleda in animira - in največkrat sem to jaz, ki še včasih na Wc ne morem čez dan... kaj naj naredim, da se bo zamotila sama? stolček za hranjenje ali ležalnik:premišljujem ali naj kupim novi ležalnik za hranjenje ali stolček za hranjenje, ležalnik imamo nov doma pa je popolnoma zanič!!, če bi vedela, kako dolgo je ležalnik v uporabi za hranjenje bi kupila novega::kaj pravite ve? tako, zdaj imate kar dosti dela zaenkrat, meni pa se je baterija spraznila, grem se napolnit v posteljo do jutra ( če verjameš)!! lepo spimo!!!!!!!!!!!! lp