ursa_p
|
Zivjo! Sem se odlocila, da preberem vse od mojega prejsnega sporocila, potem pa se za nazaj. Sem slisala se od Katjeandraz, da ste bile (dokler se nisva nazadnje javila) v skrbeh za naju ... pa potem dobim se SMS od Eviii, no, tko da sem se odlocila, da vam vsake toliko le kaj napisem ... pa upam, da mi danes uspe prebrat teh zadnjih 4 strani ... drugace pa sem v zaostanku za okoli 300 sporocil!!! Groza!!! Gal je se vedno zaprt ... kaka mi na en teden ali se vec ... danes je spet ze 6 dan odkar ni kakal ... vsak dan upam, da bo ... Cert se mi zdi, da je pisala, ce se mi zdi, da otrocki takrat manj jejo ... ce so zaprti ... in se mi zdi, da je to celo res ... sploh pomislila nisem, ampak Gal mi zdej je nekje na 3 ure ali nekje do 4 ure (seveda glede na njegovo obupno hranjenje je vcasih lacen ze po dveh urah in pol!!!), ampak vcasih je samo na eni strani 3 minutke, potem ima pa dovolj. V glavnem res bolj malo je. Imava tudi probleme s tem, da ko se odmakne od ene strani in podreva kupcek noce vec na isto stran nazaj ... obvezno na drugo, drugace se dere. No, pa ze to, da ga pripravim da je je kr nekej (ne vedno) ... jutranji obroki so super, ceprav je pa tako lacen, da se kar trese dokler ne dobi cuclja. Se vedno se polno dojiva. Pa tudi nikoli nimam s tem probleme, da bi se zelel crkljat in bi bil priklopljen dalj casa .... res obcasno zaspi, ampak to samo zjutraj, ko je se zaspan ali zvecer, ko je res ze zmatran ... pa se to ga potem samo polozim v posteljico in zaspi nazaj (vcasih se podiramo kupcke ampak nam v vecini ne rata). Me je pa ze zanimalo ce katera kaj dodaja, ampak se berem ... Kami verjetno ze ali pa Bagsi ... ali pa katera druga ... jaz sem se odlocila da nekje do 6 meseca dojim, potem bomo pa zaceli uvajati razno prehrano. Cert ... za gospodinjstvo mi pa uspe poskrbet zato, ker nisem vec na RR-ju ... hehe ... se pozna, res ... ampak je pa res, da cel dan, ko ni Matica (ko je v sluzbi) samo kuham, pomivam posodo, sesam, brisem prah, pospravljam cunje, peljem pse na sprehod, ... v glavnem naredim vse, da takrat, ko pride domov ni kaj dosti dela (gospodinjskega) in da imava vec casa en za drugega ali pa vsaj za budnega otrocka .... hehehe. Obracanje ... Gal se mi se nikoli ni obrnil sam! Sazi ... smo na istem (razen ce se je do danes tvoj Lev ze zacel obracat, sej pravim, da berem se za nazaj). Stegovanje ... ja, imamo res velik problem s tem ... kot je ena pisala, tudi Gal dela "most" ... kar je zelo narobe ... pa non stop ima roko nekje zadaj in grabi cunjice .... potem se odriva z nogicami tako, da mora biti ze povsod privezan, drugace mi lahko kam pade. Pa tudi on ze dela tako, kot bi dela trebusnjake, sploh ce ga imam pri sebi, ko je naslenjem na moja pokrcena stegna, nogice ima pa na mojih prsih ... mocen je pa tako, da je groza. Za svoj 4. rojstni dan (po mesech seveda ... hehe) je pa prvic nesel dudico sam nazaj v usta (jo je prej tudi sam ven potegnil), ampak cisto pravilno ... prej jo je tudi ze dal v usta, ampak bolj ponesreci ali pa narobe obrnjeno ... takrat pa jo je imel v rokici, jo pogledal in odnesel v usta ... pa na sreco je bila prav obrnjena. Smejanje, jokanje ... morm rect, da so otroci res vetrovno narejeni ... hehe. Gal se nekaj cmeri, potem pa se mu jaz zacnem smejat in se smeje se sam ... pa cez par minutk isto ... pa ce se mu smejem kar tako, se vedno zacne smejat tudi sam ... jaz pa se s tem prisiljenim smehom smejim, da mi postane prav smesho ... hehe. Palcek ... mi ga dajemo iz ust na zabaven nacin ... pa v veliki vecini mu je prav zabavno ... potem dajemo dudico v usta ... velikokrat jo pljune iz ust, da jo odnese dalec stran, vcasih pa uspe. Pa pomaga tudi to, da ga drzim za rokice ... mu cisto pase in tako ne nese palcka v usta, ceprav ima v vecini v ustih se kazalec ali pa kar celo rokico (samo palcek je bolj malokrat). Sem se pa odlocila, da mu bom, ko se bo z rokicama igral in zraven nosil rokico v usta to pustila, ko pa bo zelel samo prst oziroma rokico v ustih, mu jo bom poskusala vzeti ven in zamenjati z dudo. Tinkatonka ... sprasevala si, ce se z dragim kaj pogovajamo o tem, kaj se vam dogaja ... ja, takrat ko sem vas brala sem mu vedno povedala kaj kateri ze naredi, kako so pridni, kako imajo nekateri hude probleme ... v glavnem vse. Celo toliko, da vas za pol ve kako kaj vasi otrocki. No, pa tudi sam se je kdaj pa kdaj lotil branja. Zdej pa nisem nic brala, tako da sem mu samo jamrala, da me prav zanima kako kaj vasi malcki. Sem se pa prav nasmejala tistemu o lotu in 10-ih otrocih ... midva sva se vedno razdeljena v mnenju o stevilu otrok ... hehe ... ampak je pri nama res tudi to, da bi imela oba veliko otrok, ce bi le bil denar ... tako pa ... tudi midva upava na loto, samo igrat ga se morava zacet. Klepetulja ... tudi Gal je ful klepetav ... vcasih je tako, da je res glasen in se prav pogovarja, potem pa kak teden spet spusca bolj tihe glasove ... ce pustimo vriskanje ki je na previjalni mizici in med kopanjem obvezno. Pa prav zanimivo je, da se zjutraj (pred 2-im obrokom - okoli 10-ih) zelo rad pogovarja in je res dobre volje in pa velikokrat pozno zvecer. Pa tudi posnela sva ga ze, ko se je ful glasno smejal in vse zivo povedal. Pa je prav zanimivo kako rad klepeta, ce mu zvizgam ... vcasih prav poje zraven ... smesko. D3 kapljice ... joj ... jaz kar pozabim ... v glavnem zadnjic je dobil eno. 20-ega imamo pregled v razvojni, kjer se mi zdi, da dela Tinkatonkina mama ... je mogoce to res? Pri Zavrlovi imamo pregled, sestra se pa pise tako kot ti Tinkatonka. V glavnem komaj cakamo, da gremo tja. Pa Vzajemnino kaseto sem si parkrat pogledala in zdej z Galom rokujemo res cisto pravilno, ce se le da. Vcasih so tudi izjeme, seveda. Druzba ... morm rect, da zelo pogresam druzbo svojih prijateljic. Komaj cakam, da pridem tudi kaj na kako srecanje, da se malo naklepetam. Sem brez avta, ker Matic za sluzbo rabi avto, tukaj okoli se pa samo s Katjoandraz dobim, to je pa vse ... kar sem zelo vesela, ker tukaj nimam cisto nikogar. Sem prav zalostna ... vsak dan bolj. Se sosedo vidim vsake toliko. Potem imam prijateljico v spodnjem kaslju, ampak se do tja ne da pridet pes, ker ni plocnika in se ne upam ... v glavnem ta vas bo mene pokopala, ce ne kupiva kmalu se enega avta. Samo po tej vasi se sprehajam gor in dol in je nekako vseeno, ce sem sama pred hiso. Isti klinac. Cela beda, res. Se na sladoled ne morem, ker je samo 1 in se ta v Polju pa se zanic je. Brez veze ... prav bedno mi je obcasno. Potem pa popoldne, ko pride Matic domov ne grem nikamor, da sva vsaj nekaj casa skupaj ... ze tako dela vsak dan nekje do 5-ih ... al pa res samo vcasih malo prej ... drugace pa v glavnem se kasneje. Predvcerajsnim sva sla spet v kino ... v Expend-a pogledat X-man-e, ceprav ne maram znanstvene fantastike, ampak sem sla z Maticem, pa je bilo kar v redu ... ceprav sem pricakovala, da bojo stoli ves cas rukali, tresli, ... no, da bo malo boljse. Ampak sva sla vsaj ven, Gala je pa tasca cuvala ... je bil siten ko hudic, pa ga je kar v posteljo spakirala ... pa je lepo tiho in pridno zaspal ... obcasnu mu prav nic ne pase meckanje v narocju. Zajcja dobrava ... ce bi bila katera za sprehod v zajcji, bi bila zelo zelo vesela. Kadarkoli. Uf, koliko sem ze napisala, pa sem se vedno na 44. strani. Spanje ... ze parkat se nama je zgodilo, da je hotel kdaj ponoci dobiti se en obrok ... na sreco je vedno zaspal nazaj. Ne vem od cesa je to odvisno, ampak mi je seveda spet Katjandraz povedala, da imate tudi druge s tem "probleme". Zdej je ze kak teden cisto ok ... spi pa nekje 8, 9 ur na noc .... ob okoli 6-ih je vstajanje ne glede na to kdaj zaspi. Uspavanje .... Matica je ze obrnil in ga mora vedno nositi okoli ... le redko se lahko usede. Jaz komot sedim in gledam TV, Gal pa zaspi ... lahko pa ga dava tudi v posteljico, prizgem njegovo zvezdico in tudi zaspi ... s tem nimamo problemov ... razen vcasih je noro siten v narocju in se na vsak nacin hoce raztegnit, ne samo stegnit ... noro, kako se steguje ... ga tudi v "lupinici polozaju" ne moreva zadrzat. Gal se je zacel bati ... boji se ljudi, pa tudi na poke obcasno reagira zelo stresno. Za zdaj se mi je ze 4x tako ustrasil ljudi (tudi tistih, ki jih pozna), da ga skoraj nisem mogla pomiriti ... no, na sreco sem ugotovila kdaj bo do tega prislo ... samo njegov izraz na obrazu pogledam in ze vem ali bo vse ok ali ne ... pa tudi ni nujno, da ne bo potem malo kasneje kaj narobe ... najprej se smeji, pa klepeta, potem pa kar naenkrat tak pogled, da bi ubijal, potem pa histericen jok ... seveda ga lahko pomiriva izkljucno midva z Maticem. A se se kateri to dogaja ... mogoce ste ze pisale, ampak sem v zaostanku ... joj joj joj ... se res oproscam, to mi ni v navado. Se tri sporocila do konca strani, potem se bo pa treba spet poslovit od RR, ker moram skuhat kosilo ... Matic bo upam da pred peto prisel domov. Revija Moj malcek ... ja, dobila sva nagrado za fotko Otroski nasmeh ... sem ful vesela, pa slikca je tudi meni noro dobra ... pa ravno tisti dan, ko sem dobila revijo domov, sva dobila se 2 nadradi na pasjem fotonatecaju ... hehe ... v glavnem super. Marty5 ... hvala za cestitke. No, zdej je pa ze Matic prisel domov ... pa Gala bo treba pocasi podojit, ceprav ze 3 ure in pol spi kot top ... zacuda, ker je prej jedel najvec 5 minut (skupaj s podirajem vmesnega kupcka) ... no, ja ... sej pravim, da je hranjenje obupno. Bom probala cim vec prebrat od 45 strani naprej, potem pa se za nazaj. Lep dan vsem, kljub cudnemu vremenu. PS: Pri nas smo po treh zmrznjinih noceh spet prizgali centralno ... Gal se je zbujal cisto leden ... tko da imamo spet ocitno zimske razmere ... hehe. No, uzivajte. Ursa
|