Kami
|
Čao punce, evo še mene, predno vam zaželim lahko noč. Čist koma, smo bili na enih obiskih, pa v Arboretumu, pa na kosilu, pa za večerjo sem likala enih 6 žeht, od tega enih 9 moževih srajc. Sem mislila še kaj za fax dans narest, ampak sem čist fuč. Pa laaaaaačna.... Marty... lepo, da si nam mal obudila spomine na lansko leto. Jaz sem tudi kar velik za teste zmetala , še sploh, ker ni kar prvi mesec ratal (kot pri ta prvem). Sicer sem pa "ta ključen" test delala sama, ker kar nisem mogla dočakat, da dragi pride iz Romunije (čeprav me je prosil, ampak nisem zdržala ), kjer je bil na poti. No, pa je potem imel razlog za proslavljanje kar tam. Saražan... upam, da se pozdravite kmalu. Jaz imam vedno kaj na zalogi, ampak to zarad Liama. Drugače se pa dobro spomnim, da me je vročina prvič pri Liamu dobila enako "nepripravljeno". Sicer pa kar se dohtarjev tiče - naša tudi pravi, da se je ne zbija do 38 stopinj. Jaz ravnam enako kot Bagsi - sama ocenim, ali se otrok slabo počuti in matra in če se, mu dam vsaj pol žličke Calpola čeprav ima manj kot 38 stopinj. Spanje in hranjenje.... mi že kar pridno papcamo. Smo pa tud najstarejši tukaj (matr, punce, gre hitro, Evan ima že 4 pa pol mesece!!). Sicer rižolino z majhnim dodatkom kake sadne kašice (do sedaj je dobil jabolko, breskev, hruško). Vsako od teh kašic mu dajem vsaj 3 dni, da vidim, če so kake reakcije. Zaenkrat jih ni. In tudi količina zaužite hrane se viša, tako da mu bom verjetno dopoldansko flaško kmalu v celoti zamenjala s hrano (zdaj poje malo kašice, potem pa še polovično dozo mleka). Sem mu pa probala namesto HIPP PRE dat normalno HIPP mleko - KATASTROFA. Takoj krči in zaprtost, posledično tudi zeleno sračkanje. Nora reakcija, res. Me je kar strah tega prehoda na kako drugo mleko. Za tega moram pa čuda enih poti prelaufat, da ga dobim. Se pa hrana zelo pozna na spanju - spet lepo spi celo noč. Kar se uspavanja in joka tiče....čist srečna, ker nimam nobenih težav. Položim (vedno budnega), dvakrat naredi khm khm khm (ali pa še to ne) in konec. Se že peljemo. Srčno upam, da tako tudi ostane. Tudi čez dan je super priden, če je le sit in previt in naspan. Ritma dnevnega nima, ker mu ga zaradi 100 obveznosti tudi ves čas rušim in ga niti ne more najti. Spi pač, ko je utrujen, še najraje pa v svoji pojstlci. Tam se res umiri. Drugače pa ga zmanjka tudi v vozičku ali v ležalniku. Vendar pa so to kratka spanja. Dopoldne bo sicer spal celo uro ali celo več, potem pa samo po kakšnih 15 minut do pol ure. Ampak ga velikokrat v pojstlici pustim dlje, samo mostek dam čez njega, ali pa mu kaj na obrobo privežem (balonček, pajacka), pa se spet sam s sabo ukvarja. In čeblja in blebeta in se hahlja. Tak zadovoljen pajacek. Mami pa nori po kuhinji in računalniku in študiju, jasno da lahko, če je pa mali pridkan. Vso srečo z uspavanjem (MjaV, Sazi), samo me kar skrbi za vas, ko berem, da zaspijo na rokah.... Enkrat je treba presekat, večji kot je, težje bo. Za vas, namreč. Saj na začetku, prvih par tednov, ko so še kepice in ko tako sploh ne vejo, kaj se jim dogaja - ne rečem. Tudi lepo je, ko ti zaspi v naročju in ga lupčkaš in lupčkaš. Ampak pol je pa kar treba nehat, pa poskušat drugačne metode. Položiš, joka, pustiš, greš ven 2 minuti. Prideš, daš dudo, pobožaš. Če se ne umiri - dvigneš, potolažiš (lahko tudi nekaj minut), položiš. Greš ven. 2 minuti. In tako naprej in tako naprej. Tudi uro ali dve, če je treba. Deluje, res deluje, samo vztrajat je treba. Izboljšanje v nekaj dneh garantirano. Edina štala je, če ga nimate kam umaknit in je ves čas v skupnem prostoru, pol pa nimam recepta. Ninaki.... ko je bil Evan prehlajen (sicer je še vedno malo, ampak sta tako oba, tako da tega se bom mogla kar navadit ) je kakal tudi veliko sluza. Tedaj je bilo blato tudi bolj tekoče in vmes se je kar "vleklo" prozorno. Bljaka o čem mi to pišemo! Lep teden vam želim, s krstom ali brez (aja - jaz npr. sem se dala sama krstit pri mojih točno 20ih letih, s tem, da moji starši niti ne vejo, da sem krščena - eh, teh zgodbic mam še pa še , ampak to je za kak drug forum) .
|