|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
22.5.2006 10:15:24   
Bonnie_RR
Zdravo!

Jaz sem že od zdravnika (sem imela prevez, ker so mi v petek dopoldne operirali prst na nogiuser posted image ), Nik pa je ravnokar malo zadremal. Mi je kar malo žal, da imam sedaj tako nogo in ne moreva nikamor na sprehod v tem lepem vremenu. Ga dam čez dan kar večkrat v voziček za hišo, vendar to ni isto. Komaj čakam, da mi dajo povoj dol, da bom lahko vsaj normalne čevlje obula in šla malo naokoli. Sem pa morala danes kar sama z avtom do zdravnika in sem prav hecno zgledala... Sem imela na poviti nogi atijev natikač in modro vrečko, zraven sem pa na bremzo in gas pritiskala...user posted image Groza... Še par dni moram potrpet...

Drugače sem se pa resno vzela v roke in začela študirat, ker imam že čez 3 tedne izpit. Sem se pa zorganizirala tako, da dan posvetim Niku in ostalim stvarem, zvečer pa se, po tem, ko Nik zaspi, spravim za knjige. Gre pa na srečo bolj zgodaj spat (ok. pol 8-8h). Mi je tako še najboljše, ker nikakor nočem zamujati dragocenih trenutkov z mojim srčkom zaradi učenja. Bi si skoz očitala, če bi kakšen pomembni trenutek zamudila. Nikoli več ga ne bi mogla doživeti...

Upam, da se vaši user posted image čim prej vrnejo na prejšnji ritem nočnega zbujanja in hranjenja in da vse težave minejo...

user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
22.5.2006 10:20:05   
Eviii
sazi, naš morski zrak res dobro dene. sej si tudi sama opazla zadnič, ko si bla tle in je lev pridno spančkal... mi bomo kmalu sprobali še švedski zrak in vam bom še za to varianto vedla povedat user posted image .
drugače me pa zanima malo o cepljenju. kakšne reakcije so imel vaši otročki? kolko cajta so trajale? kdaj ste jih pol spet peljale na drugo rundo cepljenja? jst bi si rada splanirala potovanje na švedsko in bi rada poznala predvsem te odgovore. sej sm govorila že s sestro in mi je svetovala, da nej bi se cepu konc junija (pri skori 4-ih mescih) in pol spet nekje sredi avgusta (gre vmes tudi zdravnica na dopust), to je čez dva mesca. da to ne bi smela bit nobena ovira. me pa zanima, kolko dni je pametno, da po cepljenju ostaneva doma. sm računala vsaj ene tri dni. pa vas hočem povprašat po konkretnih izkušnjah, ker dohtrji lahko govorijo eno, praksa je pa čisto neki druzga.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
22.5.2006 14:48:08   
suky
OJ
Eviii, kar se cepljena tiče sploh ni več take panike in reakcij skorej ni več, mogoče blaga vročina, nič hujšega. Midve z Gajo sva na dan cepljenja ostale doma...itak ga je prespala....drug dan pa že veselo ven. Ma ko, da ne bi ble sploh cepljene. Na drugo cepljenje pa sva naročeni čez 5 tednov. No, sam tok, da ti povem, da nč bat, ker so ta cepiva čisto nova in res ne beležijo hujših reakcij.

Zdej pa grem....že 4dni mava cirkus, spi čez dan po 15 minut pol pa 5minut dobre volje pa pol spet jok!!! Meša se mi...čeprov ponoči mi spi normalno, samo me čez dan tko zmozga, da sem prov sita že vsegauser posted image user posted image

lp

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
22.5.2006 18:05:37   
marty5
Ojla,

nekam sameva ta tema zadnje čase.....očitno lepo vreme dela svoje user posted image .

Spanje - ja, nekaj je v zraku, saj ga skoraj vsi naši otročki neki sračkajo s spanjem. Jaz sem ugotovila, da je moj Jernej po luni user posted image . Zadnji teden se mi je redno zbujal okrog 1ih, predvčerajšnjem pa prespal spet 11 ur v kosu (od 20ih do 7ih), tako da sem ga non stop čekirala, če diha. Včeraj pa se je zbudil okrog 4ih. Hm, če moja teorija drži, se bomo danes spet zbudili okrog 1ih. Res ne morem pogruntat, kaj je tisto, kar ga spravi, da včasih prespi celo noč, saj ima vsak dan isti ritem - dnevno spanje je že nekaj časa med 13 - 16 (cca 2 uri), zvečer pa gre spat med 20 in 20:30. Lahko samo user posted image  rečem.....

Cepljenje - jaz tudi planiram cepljenje čim prej po dopolnjenem 3. mesecu, ker imamo 17.6. poroko in krst in res ne bi rada imela težav s kakšnimi reakcijami.

Kolki - mislim, da ste že skoraj vse brez povijalnih pleničk. Mi imamo kontrolo šele 5. junija in komaj čakam, da jo damo dol, ker mu je res že ful vroče v njej. Včasih mu jo kar slečem za kako urco, da malo raca s tistimi nogicami user posted image . je tako srečen!

Imam spet eno vprašanje za vas - Ima katera izkušnje z varuškami? Stvar je taka, da razmišljam o tem, da bi za dan poroke najela varuško, ki bi pazila na Jerneja (ga nosila po rokah, mu dala jest,...skratka bi ga pričuvala). Seveda bi bila oba z nami, le da bi se ona tisti dan ukvarjala z njim. Nekako moram še pogruntat večerni plan (kako bo s spanjem) pa naslednje jutro, če bova midva malo potegnila spanec.......Je kakšna že imela varuško za dojenčka in na kaj moram še pomislit pri tem? Sicer bom jaz zmeraj v bližini (ravno tako obe noni), ker mama še ni pripravljena, da spusti Jerneja izpred oči....user posted image . Ja, tudi jaz sem že skorajda preveč navezana na svojega fanta in ga ne morem niti mami pustit v varstvu (me moj dragi že nekaj časa vabi v kino, ampak se še nisem spravila, da bi Jerneja dala za kako uro k moji mami....pa ji seveda zaupam).

Vas moram zapustit, ker mi je končno mentor odgovoril, kaj moram še uredit v tej presneti diplomi - je poslal kar SMS......ti moderni časi, ko se kar tako meniš s profesorjem user posted image . mi je kr hecno....

En lep sončen pozdrav s čisto poletne Obale!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
22.5.2006 21:06:09   
tinkatonka
Hoj!

Ja ta tema res nekaj sameva. Zdaj so naši sončki čedalje več časa budni in zahtevajo vso pozornost, tko da imamo bolj malo časa za javljanje. Ampak meni je prav užitek se vsesti zvečer takole pred računalnik in si vzeti malo časa zase in za RR.

Anej je šel malo prej spat. Sem ga nahranila. V mleko tudi jaz dajem po novem rižolino in sicer samo pol merice. Včeraj zvečer je spil samo 80ml in je bil buden že ob pol treh, ampak potem smo pa spali do 8h. No danes je bil pa bolj lačen in je zmazal 145ml, upam da bo posledično tudi več spal, recimo do 8h zjutraj. Jah to so sanje norega konja, al kako že pravijo. No mogoče pa...user posted image

Cepljenje..mi ga imamo 1.6. Se kr malo bojim. Če bo po meni bo na cepljenje čudno odreagiral . 1 teden nazaj smo se doma vsi cepili za klopni meningitis, nas je kr mami vse pocepila. Nobenemu se ni nič poznalo, nič otekline, nič rdečine. Mene roka pe že cel teden boli. Bulico mam, okrog rdeč, pa še srbi ful. No ja sicer je zdaj že bolje. Jaz vedno čudno odreagiram na vsa cepljenja. Ko sem se cepila za A in B hepatitis, preden sem šla v Mehiko, sem bla še dva dni kot pijana. user posted image

marty5...ideja z varuško ni slaba. Tko boš ti razbremenjena, da boš lahko 100% uživala "vajin dan". Kaj pa če bi kako prijateljico prosilauser posted image  Aja pa veliko sreče s popravki pri diplomi.

bonnie...da se ti prst čimpreje pozdravi user posted image

sazi...koliko pa poje Lev ponoči, ko ti je 3× na noč??? Kaj pa če bi ga kdaj zamotila samo malo s čajem. Pa če spije tam 30ml čaja in če ga to uspava bo lažje in se bo sčasoma navadil, da ni vsako zbujanje ponoči tudi hranjenje. Ne vem no. Meni je tako svetovala pediatrinja. Če se kdaj zbudi večkrat na noč mu ponudim takrat samo čaj. Mleko pa dobi samo 1× ponoči. Mi pa poje ponavadi tam okrog 130ml. Upam da se bo zbujal spet samo 1×, najbolje bi bilo pa nobenkrat.

No še ena štorija...živim na vasi. 1 teden nazaj ponoči me zbudi Anej. Pogledam na uro in bila je pol treh. Bila sem začudena kajti pred spanjem je zmazal vso flaško 170ml in sem bila prepričana da se bo zbudil šele tam okrog pol petih zjutraj. No potem pa slišim. Mimo nas pelje kolovozna pot na njive. In ob pol treh ponoči se je "daljni sosed" (5 hiš od nas), spomnil, da bo delal bale sena (tiste plastične, ki potem ležijo na njivah čez vso poletje). Njivo ima pa 50 m od naše hiše in se je gospod spomnil, da bo on ponoči delal bale, kot da podnevi nima časa.user posted image user posted image No predstavljajte si, kako je to rohnelo pod našim oknom, ko se je 5× (ne pretiravam) peljal mimo. Mi smo imeli pa še odprto okno, ker je bilo tisto noč hudičevo vroče. Malo je manjkalo pa bi šla ven iz hiše in v samih gatah tekla za traktorjem, ter ga nahrulila kot prasuser posted image . Sem bla tko jezna, da pomojem še v življenju ne bi slišal toliko kletvic, kot sem jih bla sposobna v tisti jezi povedat. No na srečo, se je ta petič odpeljal domov in ni več prišel nazaj. Uf sem bla jezna. No Anejček je pa po 30ml čaja zaspal nazaj.

No toliko zaenkrat od nas.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 22.5.2006 21:10:52 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
22.5.2006 21:22:36   
natalia
user posted image .

se vam javim.

oglejte si nove slikice.

papa

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
22.5.2006 22:57:02   
Kami
Čao punce,
jaz imam danes spet malo več energije, ker smo spali!!! Sicer sem ga nafutrala predno sem šla jaz spat ob polnoči in to toliko, da sem si mislila - a boš bruhal al pa spal. In je bilo drugo! user posted image  Je prvič pojedel 200ml. Torej se očitno res zbuja zaradi hrane. Danes sem ga cel dan bolj intenzivno hranila, upam, da se bo rezultat poznal. user posted image  Ugotovila sem, da lepše je, če ga držim v naročju. V stolčku mu res ne gre, po moje je tam premalo pokonci, čeprav imam naslonjalo na maximumu. In sva lepo papcala jabolko in rižkota. Aja, pa ful je tečen, če hrana ni dovolj topla. Cela mamina maza je.
Bagsi, meni se je Liam zbujal 15 mesecev. V najhujših mesecih (9-12) celo na pol ure. Bila sem kot zombi, prisežem.
Sicer pa sem peljala fanta danes popoldne v Mostec in smo bili kar 3 ure tam. Bila sta res ful pridna. Potem sta zelo kmalu oba zaspala. Bravo mami! Zdaj imam miren večer, čeprav brez možka. Še 2 dni, pa bo doma. Tale njegova pot se mi res vleeeeče.
Tinkatonka, maš pa res sosede ena A! user posted image
Aja, Evan se je danes na glas krohotal, ko sva se šla tisto igrico Medved stopa copa copa. Tolk je bil srčkan, mi je ful hudo, da je možek tole zamudil.
Uživajte, mamice in user posted image . Pa da veliiiiko spite, to vam predvsem želim! user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
23.5.2006 9:06:45   
sarazan
Čao mamice!

Jaz sem k kura brez glave. Letam sem in tja, ker zadnje dni rihtam vsa presenečenja okoli roj. dneva mojega moža. Posledično nimam nič časa za čvekat na RR user posted image .

Vrtec ... mi smo enkrat že zavrnjeni user posted image . In verjetno bomo še kje (oddala sem več vlog v različne vrtce). Zdaj bom šla še do ene gospe, ki privat pazi otroke, da vidim, če bo iz te moke kaj kruha.

Spanje ... tudi Sara se je začela več zbujat ponoči. Včasih je dovolj, da ji porinem dudo v usta in jo malo pobožam, večkrat ji moram pa kar joško dat. Se mi zdi, da ful raste in rabi več mleka.

Uvajanje hrane ... tudi jaz sem ji dala že en kup različne kuhane zelenjave in jabolčno čežano. Vse seveda čisto malo, da se privadi okusov. Sara je čist navdušena, sploh nad kuhanim jabolkom user posted image . Nič jo pa ne silim, če ji kdaj ne paše.
Raznih kašic (kot je rižolino) ji še ne dajem, ker bi si morala izčrpati mleko, pa se mi ne da in tudi preveč prijetno mi ni to črpanje. Z adaptiranim mlekom pa bom počakala, kolikor se bo dalo dolgo.

Cepljenje ... mi smo ga imeli pri 3. mesecih, naslednje je pa pri 4,5. mesecih. Reakcije ni imela, je pa malo več spala 2 dni, tudi čez dan user posted image .

Zdaj pa šibam na telovadbo...

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
23.5.2006 9:33:16   
sazi
Je Lev potonil v svoj 30-minutni spanec in imam malo časa za kaj napisat.
spanje - no, danes se je ponoči zbudil 2x (23:30 in 3:30), potem pa ob 7ih. Vsakič poje po 120ml, tako da je res lačen. Kak čaj ali kaj podobnega ne deluje, saj kmalu pogrunta, da to ni to, on je pa laaaačen. Mogoče ime tudi on ta preskok v rasti pri 3 mesecih (čeprav ima že skoraj 4 mesece). Kaj pa vem. Čez dan spi 4x po 20-30 min. Bi bila fuuuul srečna, če bi zaspal vsaj za 1 uro, da bi med tem res lahko kaj konkretnega naredila (naslednje 3 tedne študirala) - imam izpit, šrtudiram pa resnično lahko samo zvečer, ko Lev že zaspi, takrat sem pa tako utrujena, da mi gre bolj slabo v glavo - bolj mimo glave - ampak bo treba
cepljenje - mi smo ga imeli pri 3 mesecih in 10 dni. Popoldne je bil malo sitkan in bolj jokav, pa nič ni kaj več spal kot ponavadi. Temperaturo je imel malo pod 38 in sem v lekarno poslala možeka, ker naj bi dobila en sirup (saj sem že pisala, kajne), če bo imel kakšne reakcije po cepljenju, pa mi je sestra dala napačen recept in je dragi ves začuden domov prinesel novo dozo D3 kapljic - no, kakorkoli že, sirupa potem itak nismo potrebovali (še sreča)
kolki - UZ smo imeli pri 3 mesecih in 11 dni. Izvidi 1a, ampak so mi rekli, naj mesec do 2 še široko povijam ponoči. Dokler bomo doma bom to še počela (do sredine junija), ko bomo šli na morje pa nič več.
telovadba - končno sem se spravila k teku. Sicer mi gre izredno slabo, ampak upam, na čimprejšnje napredovanje. Imamo 11.junija klubsko prvenstvo, pa bi šla rada res tekmovalno na tekmo, ne pa na medel sprehod po gozdu. Pa še vedno me mika udeležba na dobrodelnem teku 25 maja (to je že ta teden, ampak je res dobrodelnega značaja, tako da rezultat ni važen) in tek žensk 10. junija. Vse to pa je pod velikim vprašajem, saj imam 13. izpit. No, bomo videli.
varuške - kakšnih posebnih izkušenj z varuškami za mojega Leva nimam, saj ga večinoma pazi moja mama, občasno pa vskoči Tašča ali pa sestra (preden je rodila) - vsa ta varstva so bila za max 3 ure. Sem bila pa sama 7 let varuška pri eni družini. Sem začela, ko je 1. hčerka imela 6 mesecev, pa vse do njenega odhoda v šolo, v tem času pa so "pridelali" še 4 otročke. Z družino smo se super razumeli, dobili pa so me na Sezamu - še zdaj imamo stike in ravno zadnjič sem jim šla predstavit Leva. Marty5, po mojem če boš ves čas v bližini sploh ne bi smelo biti problema, bi bilo pa najenostavneje, če bi lahko prosila kako prijateljico.
Levovih 32 minut spanja se je končalo, tako da letim...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
23.5.2006 10:21:50   
sazi
aja, Evii, naslednje cepljenje imamo pa, ko se vrnemo z dopusta (nekje po dopolnjenih 5 mesecih. Pomembno je samo, da med 1. in 2. cepljenjem mine vsaj 6 tednov - tako so mi razložili.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
23.5.2006 12:50:58   
Eviii
jutro...
danes nas je dejan ponoči spet enkrat zbudu, in sicer okoli petih. in je bil tečko. ni hotu joške in se je samo drl. po ene 15-ih minutah dretja se je odloču, da bo vseeno malo joško potegnu. je bil verjetno samo žejen, ker je cuzal samo ene 5 minut in pol je zaspal. mogoče je samo kej čudnega sanjal user posted image .
punce, hvala vam za izkušnje s cepljenjem. meni je tudi sestra povedala, da je važno samo to, da so prvič cepljeni po tretjem mescu (ne prej, ker so še prešvoh) in da se marsikatera mamica odloči za kasnejše cepljenje, ker so tko bolj sigurne, da bo otrok bolj odporen in bo manj reakcije. in seveda je važno, da mine vsaj 6 tednov (lahko tudi več) med prvim in drugim cepljenjem.
mi bomo od jutri naprej (do nedelje) spet brez tatija, ker gre igrat v avstrijo. ima spet en turnir. se je pač začela sezona... bomo pa spet pozimi več skupi in uživali kot družinca. sej zdej ni, da nam kej manka...
mi imamo danes tle eno kislo vreme in ne vem, če bo deževalo al kej. danes bi mogla it naročit si še mizo in stole za jedilnico. vrjetno bom šla kr v lesnino, ker sm včiri vidla tam eno lepo veliko mizo in stole za solidno ceno.
uživajte user posted image .

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
23.5.2006 13:31:22   
Bonnie_RR
Da se še jaz na hitro malo javim...

Nik mi zdajle spi v vozičku za hišo, pa sem malo sem gor pokukala, ker se morem pol zvečer učit.

sazi... welcome to the club!user posted image Jaz se morem tud pošteno potrudit, da res kaj predelam zvečer, ker sem bolj take sorte, da je glede učenja in pomnenja iz mene več čez dan kot pa zvečer. Vedno sem se lahko učila samo max do enih 9-10h zvečer, potem pa blackout... Ampak se je treba vseeno potrudit in vztrajat! Morem malo samo sebe v to prepričat...user posted image

cepljenje... Nik prejšnji teden ni bil cepljen, ker vsi po malem smrkamo, zato sva dobila datum čez 14 dni (5.6.). Je pa zdravnica rekla, da ni nobenega problema in da se nikamor ne mudi s cepljenjem.
Tako žal ne morem nič pametnega povedat glede reakcije in ostalega v zvezi s cepljenjem.

varuška... S tem nimam nobenih izkušenj (z najetimi varuškami mislim). Jaz sem do zdaj parkrat Nika za kratek čas pustila pri svoji mami, pri Juretovi sestri (Nikovi teti), pa tudi moja oma ga je že 2x malo počuvala, ko sem jaz skakala okrog zdravnikov zaradi prsta. Je pa tako, da jim vsem zelo zaupam in me res ni strah pustit Nika pri njih, vendar pa se vseeno ne morem čisto sprostit in se znebit vprašanj, kot so: Kaj zdajle počne? Me kaj pogreša? ipd. Je pa vedno tako, da se mi na vsa usta nasmeji, ko me zagleda. To je pa res občutek, ki ga sploh ne morem opisat...user posted image

gosta hrana... Jaz sem Niku danes dala za poskusit (malo na jeziček) kuhano jabolko. Res zelo malo. Je pa ful zadovoljno cmokal in je bil videt prav hecn.
Sem se za to odločla, ker mi nekaj slabo je. Se mi zdi, da zadnje čase včasih poje samo toliko, da ni več lačen, potem pa ne odpre več ust.
Mu bom dala kakšen dan takole malo za vzorec poskusit nove okuse, ker sem danes videla, da je ful navdušen. Ne bom pa pretiravala.

Grem zdaj, sem nekaj lačna postala...

Mogoče še zvečer kaj na hitro sem pogledam (med pavzicouser posted image ).

Lp

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
23.5.2006 13:39:25   
sazi
Marty5 - še toliko o varuškah. Sicer je odvisno od otroka, ampak vseeno je fajn, če je potencialna varuška že kdaj prej z vama, kot na tako pomemben dan, ko jo nujno potrebuješ - da se malo navadita drug na drugega.
Sama semsicer bila varuška tudi v taki družini, da so mi malo prepustili za 3 ure 1. ko so me videli po uvodni razlagi za kaj gre v treh minutah - se je pač mudilo, njihova dogovorjena varuška je zatajila, mala me le 1. videla, pa sva skupaj preživeli čudovite 3 ure (in potem naslednjih 7 let).

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
23.5.2006 16:16:16   
ninaki
Hej mamice,

tudi midva zadnje dni samo naokoli letava user posted image Komaj ze cakam, da mal odspidirava user posted image Smo imeli tudi zabave za rojstni dan, pa obiske, pa mal sva se potepala po Lj, pa mal nakupovala. Skratka, vec sva zunaj kot pa doma user posted image Sva pa dobro, le jaz sem nekoliko bolj utrujena kot prejsnje mesece. Hrbet me se vedno boli in komaj cakam, da se malo pretegnem na postelji. Drugace sva pa super!

Kolki...zgleda, da sva midva s tamalim tazadnja. Slikanje imava namrec sele cez en mesec!!! Sem pa danes vprasala pediatrinjo in je rekla, da ga imam lahko sedaj, ko je vroce, cez dan brez tavrhnje plenice. Za ponoci naj ga pa se povijem.

Teza...tudi mi (oz. ne mi, Enej) smo bolj manekenske postave user posted image Prvi mesec se je ZELO poredil (1200g), zdaj pa bolj v povprecju (1600g v 2 mesecih). Ampak se vedno OK, tako da se ni panike. Je pa kar precej zrastel - od rojstva do sedaj za 13 cm.
Tudi jaz bi rada dojila cim dlje. Upam, da bo ratalo. Zadnje dni se tudi Enej zbuja enkrat vec ponoci, kot po navadi. Zgleda, da so nasi otrocki res v obdobju 3 mesecnega preskoka in se zbujajo zato, ker pospeseno rastejo. Pa opazam tudi, da mu na momente sploh ni za jesti. Se kar zamoti, ali pa samo malo poje, pol je pa ze sit.

Cepljenje...ravno danes. Jok je bil. Tudi sedaj, ko sva doma, je malo cmerav, samo zaenkrat ni sile. Mal sva se pocrkljala, pa je bilo takoj bolje user posted image Pa kar precej spi. Je takoj po cepljenju zaspal, pa tudi pol po hranjenju (kar ni v navadi).

Gosta hrana...se nisva probala in bova pocakala. Sem mu pa ze dala malo vode, pa je bil ZELO presenecen user posted image

Sprehodi...sva ukinila dnevne, imava se jutranje in vecerne. Razen, ce letava naokoli. Sem pa tudi jaz zadnjic porivala prazen vozicek s tamalim na rokah user posted image Je ratal lacen in je bilo treba eno klopco poiskati. Pa ravno zanalasc ni bilo nobene v blizini. No pol sva jo pa le nasla. Vmes sem tamalega dala nazaj v vozicek in se sploh nisem ozirala na raznorazne poglede. Komentirati nihce niti utegnil ni, ker sem tako sibala v lovu za klopco user posted image

Kile...se ena na novo pridobljena... Pa sej ni cudno, ko se pa non stop basem. Samo mi tako pase... Se posebej sladko. Sej bi korenje glodala, pa "ne smem" - he, he, he a nimam fajn izgovora. Imava pa novo pridobitev - vago. Zato pa vem, da je ena vec...

Kami, midva sva ZELO za za kaksno partijo taroka. Se bomo kaj zmenili, velja?

Ucenje...jaz sem pa zvecer tako crknjena, da samo dol padem. In sem pogruntala, da je najbolje, da se ucim zjutraj, ko je se vsa energija na voljo. Enej se po navadi zbudi okoli 5, tako da se tudi jaz precej zbrihtam, on pa zacori nazaj. Ce pa zaspim nazaj, pol sem pa koma do 10. Se sreca, da Enej sodeluje - ja, ne boste verjele, zjutraj midva coriva do 10!!!!

Kakanje...kako gosto kakajo vasi otrocki? Enej je imel na zacetku tak gost kakec. Ne pregost, ne pa cisto redek. Zdaj ima pa takega redkega, pa zdi se mi, da se mal vlece. A je se pri kateri tako? Sicer pa normalno je (no ja, vcasih malo strajka), krcev nima vec, zivahen je, spi tudi.

Prst...je pri nas non stop v ustih. Kak nasvet kako ga odvaditi? Jaz mu ga sicer non stop ven vlecem, samo nic ne zaleze. Dude pa niti videti noce.

Pa se povem vam kaj se je danes zgodilo. Je prisel en fant zmerit vrata za komarnike. Pozvonil ravno, ko sem bila s tamalim v kopalnici. Sem ga pred tem previla in vsega zrihtala, ga prinesem v sobo, dam na stolcek, pa se slisi PRRRRRRRRR. In je bila polna plenica. Si mislim, ok, pa gremo se enkrat. Ga ravno slecem in pozvoni. Jao... No in pol unemu fantu odprem, Eneja sem pa kar v pokakani plenici drzala v narocju. Pa se jokal je od cepljenja. No in ga mirim in mu mal govorim, hkrati se se z unim fantom menim, on meri vrata in si zapisuje, jaz hodim gor in dol po stanovanju s tamalim. Pol me sprasuje koliko je star, itd, itd, itd in se zaslisi se ena runda PRRRRRRR. Se je fant kar smejat zacel, he, he, he. Jaz pa za seboj gledala, ce ze kje iz plenice ven tece user posted image

Punce, fajn se imejte. Polupckajte otrocke in se beremo.

Nina

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
23.5.2006 18:47:06   
natalia
Evii, kaj če bi Ursi_p poslala sms, če je vse o.k., ker se že dolgo ni javila?

samo predlog...

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
23.5.2006 21:48:55   
Kami
Evo punce, končno sedim. Danes je bil čist nor dan. Sedela sem samo, ko sem futrala Evana user posted image . Resnično. A zdej naj se grem pa učit oz. še kaj za šolo delat?user posted image
Zjutri sem najprej enega v vrtec peljala, drugega pa k stari mami. Sem šla namreč v mesto k odvetniku. Ne, se ne ločujeva. user posted image user posted image user posted image  Sva se z možem odločila, da napiševa oporoko v zvezi s skrbništvom otrok, če se nama kaj zgodi. Na mojo željo. Bom bolj mirno spala.user posted image  A sem mal usekana? Verjetno... user posted image

Probala ene kopalke. RES bo treba tele kile zgubit, ker pač ne delajo takšnih, ki bi še trebuh not vlekle (mi kar koža čez visi, fuj, fej) user posted image .
Pa tek v štacuno. Pa spet tek domov z vsemi vrečkami iz štacune. Pa po otroka. Enega. Pa kuhat. Pol je bogu hvala mami peljala Liama v Tivoli, jaz pa sem 3 ure pospravljala stanovanje, ker je bilo res svinjsko. Pa oba spet nahranit, skopat, pravljice, dat spat. Sesuta v totalu. Čeprav sta pridkana ta moja fanta. Komaj čakam, da jih bomo skupaj umivali. Čez ene par tednov se mi zdi, da bo Evan že zrel za v tisti stolček za banjo. Smo ga imeli tudi pri Liamu in se je ful obnesel. Evan ponori v banji tolk brca. Jaz ga komaj držim.
Jutri ponoči se vrne možek! Končno po enem tednu, kako se ga veselim!user posted image  Samo drug teden spet potuje za par dni. user posted image  Prav sovražim tale maj, ko ima toliko poti. Jaz bi ful šla že na kak dopust, julij se mi zdi neskončno daleč (pustmo to, da me še čakata dva al pa trije izpiti do takrat...).
Evan je dans zvečer jedel mlečno kašico, neki kašastega skratka, pa ga je mal zvijalo pol. Ene 5 minut je jokal sicer (se je zbudil, ko je enkrat že "večerno" zaspal, ampak jo je res kar nekaj pojedel). Eh, ko bi vsaj do jutra potegnil. Ponoči smo imeli spet 2x bujenje. Ob 1h, ker je bil lačen. In ob 5h, ker ga je seveda sračkat, ker je ponoči jedel. Tole z nočnim hranjenjem men res ni všeč, cela zmešnjava pa še kakanje po vrhu.
Ninaki - velja! Glede na to, koliko časa ga jaz že nisem špilala, ne vem niti, če znam še karte v rokah držat. Se "slišiva" na zasebno! Če si za, se zmenimo za enkrat junija, ko ima user posted image  manj poti. Sračkanje - Evan torej po novem kaka ob 5h zjutraj, pa še enkrat čez dan, ponavadi popoldne. Predno smo začeli jest ponoči je bilo prvo sračkanje okrog 7h. Prst - Evan tudi nima dude, samo za zaspat oz. če ne zaspi sam, mu jo jaz mal tiščim v usta (kar je redko), vse skupaj jo uspe držat v ustih par sekund, ampak se umiri. Si pa namesto prsta v usta tlači celo pest. Palčka očitno ne mara. Oz. ene parkrat ga je celo dal v usta, ampak mu je šlo na bruhanje. Pest pa mal liže, ker si je cele niti v usta ne more dat. In mu jo niti ne branim preveč. Ena moja prijateljica je svoji hčerkici res vedno dala v usta dudo, ko si je tamala prstek v usta rinla. Je bila zelo dosledna. Sicer mala ni marala dude in se je kdaj tud znervirala, ampak prstka pa tud ni sesala. Je pa začela s tem takoj, ko je videla, da gre palček v usta. user posted image
Eh, seminar bom očitno preložila na jutri. Men zdajle npr. tolk neki sladkega paše... Pa ne morem zdaj korenje jest.... user posted image Očitno bom letos v enodelnih kopalkah...user posted image
Uživajte, punce!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
23.5.2006 22:56:43   
Bonnie_RR
Samo na kratko, ker sem jaz tudi že čisto uničena...

prst... Nika še nisem videla, da bi si kakšen prst posebej tiščal v usta. Mu je bolj zanimivo kar celo pest v usta tiščat. Včasih si pa zmisli, da bi poskusil kar obe naenkrat user posted image . Mu večkrat rokice vzamem iz ust, mu jih obrišem in ga zraven malo "okregam", ampak se mi mali samo nazaj smeji in da rokico nazaj v usta... Včasih mu jih še jemljem iz ust (pa je vsakič isto, tako da potem jaz obupam), včasih pa ga kar pustim. Sem ga tudi jaz hotela parkrat z dudo premamit, vendar vsakič neuspešno, ker je ob spakovanju duda takoj letela ven. Si pa tudi Nik rokico oblizuje in se z njo bolj igra kot pa kaj drugega...

kakanje... Nik tudi kaka proti jutru (včasih celo med hranjnjem), vendar ga to ne zbudi iz spanja. Kaka pa normalno 2-3x na dan.

kile... Sem izgubila še dve, vendar imam občutek, da ju bom kmalu dobila spet nazaj...user posted image Raje ne mislim preveč na izgled v kopalkah (čeprav gremo že v začetku julija na morje)...

nočno zbujanje... Pri nas je (trkam na les!) še vse po stari navadi. Danes ponoči se je pa tudi prej zbudil (ob 4h), vendar je bil vzrok v tem, da je zvečer pojedel samo 90ml in je bil potem hitreje spet lačen.

Lahko noč!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
24.5.2006 8:34:58   
Eviii
jutro...
pr nas zdej fajn dežuje, tko da danes ne bo nič z vozičkanjem. razen če bo nehalo in se malo zjasnilo. je pa vseeno vroče in soparno in se ne da niti dihat... pa se poletje niti še začelo ni.
včiri sm nabavla še mizo za v jedilnico in stole. v lesnini. tko da sm zdej končala z večjimi nakupi. dnevna in kopalniška omarica in garderoba bojo počakali na kasnejši termin. zdej morem samo vse še do konca odplačat in potem urejat z delavci za prevoz in montiranje. tko da bom zdej mela malo več cajta in bom lahko še kej na doktoratu delala user posted image .
kar se rokice tiče. dejanu je že pred skori enim mescem postala zanimiva. še bolj zanimivo pa je, če lahko v usta stlači kr obe rokici, pa še joško in dudo bi imel zraven in še govoru bi user posted image . takrat mi postane smešen za znoret. kr bula v usta vse po vrsti in razpravlja in joško vleče zraven... pol se mu pa zaleti in postane jezen, ker ne more imet vsega hkrati. je pač multitasking boy - kot njegova mama user posted image user posted image user posted image .
kar se tiče kakanja. dejan ima super prebavo, ker je pač superdejan, kot sm že enkrat zapisala. ponavadi nardimo prvo potičko zjutri nekje do devetih. čez dan potem sledijo vsaj še dve al pa tri take potičke. včiri je kakal cel dan. mislim, da sm ga vsaj ene sedemkrat previla samo zaradi kakanja. se je kr sprdnu in je zasmrdela soba. pa sm si rekla, da vrjetno samo od prdca smrdi. in ni nehalo. ga povoham in se mi je kr obrnlo. mi je blo takoj jasno, da ga bo treba previt. in tko je blo kr ene parkrat... očitno je mama kej tacga jedla user posted image .
moje kilce so tam kot so ble pred tedni. grem kake pol kile gor pa spet dol. v glavnem nič posebnega. meni pa letos verjetno ne bo treba kopalk niti oblečt, ker gremo na švedsko in se gor res ne mislim sončit user posted image .
pridne bodte in poljubčkajte vaše sončke.
p.s. bom pisala ursi_p, da vidimo, kaj je z njo in user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1068
24.5.2006 9:45:40   
marty5
Dobro jutro!

Za nami je spet prespana noč - že 3 dni zaporedoma moj jernej spi od večera do jutra (cca 20. - 6:30). Morda sem ugotovila vzrok, da se je pogosteje zbujal - vroče mu je bilo! Pri nas je namreč tudi ponoči kr toplo in se temperature ne spustijo veliko čez noč. Dala sem mu kratko pižamco in je začel spet spat! No, lahko da to ni to, gotovo pa pripomore.

Glede tega spanja pa sem prišla do enostavnega zaključka: uživaj in naspi se, dokler lahko user posted image . Brez veze si belit glavo, zakaj enkrat spi, drugič ne...no, saj tudi mi ne spimo vsako noč enako, ne?

kakanje - mi kakamo včasih 3× dnevno, včasih pa le enkrat. Da ni kakal v enem dnevu, se ni še zgodilo. Je pa pri prebavi vidno, če določen dan poje malo več pri meni, ali če je skoraj izključno na flaši. Ko je pri meni, je prebava neprimerno boljša. Drugače pa je drekec že kar strjen, ni več tiste kašaste zadeve.

AD3 - vprašanje za tiste, ki ne dojite: Ali kapljice mešate v mleko, ali jih date posebej? Mi mešamo, ampak se rado zgodi, da ne poje do konca (npr. naredim 150, pusti cca 30ml) - mislite, da to kaj vpliva na dobljeno dozo? Drugače mi damo 3 kapljice (navodila zdravnice), koliko ve? Se mi zdi, da drugi jemljejo neprimerno več teh kapljic....

Danes bomo lepo doma (dež) in priznam, da mi prav paše. Ti sprehodi so mi včasih povsem odveč....ne vem več, kam naj grem. To Izolo sem obdelala že okrog in okrog user posted image , Koper je totalno mimo za sprehode, v Portorož pa se mi da vozit. Danes pa dobimo pa obiske, tako da bomo vseeno zapolnili dan.

Jernej je po bujenju ob 6:20, ob 8ih spet zaspal, tako da sem imela čas zlikat 3 stroje perila in sem zdaj rešena....do naslednje runde, ki čaka na lepše vreme. Ja, tega likanja ni nikoli konec user posted image . Zdaj moram ocenit, če mi uspe še lase oprat, ali bo prej alarm user posted image

En lep dan vsem!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
24.5.2006 10:05:53   
tinkatonka
Doziranje ad3...jaz dam vedno malo mleka na žličko in notri kanem 5 ad3 kapljic in mu dam to zjutraj pred prvim hranjenjem. On veselo pocmoka to, potem pa mu dam pa stekleničko in lepo jeva.

prst...no pri nas imamo večni problem s tem palčkom. Po nasvetu zdravnice Aneju nisem vlekla rok iz ust, ko se je igral z njimi. Posledično je hitro našel palček in si včasih vtakne kr oba notri. No ravno sem ga dala spat in on avtomatsko dudo flikne ven in začne vlečt palček, pa sem mu rokice skrila in ga zadekala, zdaj se pa neki pritožuje tam iz postelje. Bom vidla če bo učinkovito.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
24.5.2006 10:08:12   
CERT
živjo! jaz že nekaj časa spemljam vaš forum, pa sem se odločila da se vam pridružim. seveda če me sprejmete.

imam pa sin gašperja, rojen je bil 19.2.2006, s carskim ker drugač ni šlo.

drugače pa ga dojim, zvečer zadnjo rundo pa dodajam, sem že tudi več obrokov dodajala, pa se je mal izboljšalo. bomo vidli za kolko šasa.

zanima me če je mogoče še katera z goriškega konca mogoče?!

marty5 jaz mu dajam kapljice na žličko ( ali z čajem ali prekuhano vodo, al pa kar tako) jemljemo pa 2X na dan po eno kapljico, po navodilu pediatrinje. sem pa tudi jaz opazila da so velike  razlike v dajanju teh kapljic. ne vem al je odvisno od pediatrinje al koga?

ben če me sprejmete se še ki slišmo!

čau!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
24.5.2006 11:50:12   
Bonnie_RR
Zdravo punce!user posted image

AD3 kapljice... Mi jih jemljemo po 4/dan. Jaz mu vsako jutro pri 2. obroku dam 4 kapljice na žličko, zraven par kaplic mleka vlijem iz flaške in ko popije, mu dam naprej flaško.
Mu pa vedno raje jaz dajem kapljice, ker se vedno zgodi, da Juretu žlico iz rok zbija ali pa mu vse iz ust steče, ko mu da žlico v usta. Pri meni je pa vedno priden in lepo popije tisto žličko.user posted image Zgleda, da ati ni preveč spreten...user posted image

Glede doz sem mi pa zdi, da je najprej odvisno od tega ali je otrok dojen ali ne, ali pa oboje. Če je na prilagojenem mleku, je pa odvisno še od tega, katerega uporabljate. Mene je sestra na 1. pregledu vprašala, katero mleko mu dajem ravno iz tega razloga (da mi je potem zdravnica odmerila količino kapljic). Zato je tudi dobro, če se odločiš za drugo mleko, o tem obvestiti pediatra. Mislim, da je tako.

marty5... Poskusi mu raje posebej na žličko dati kapljice. Tako boš vsaj vedela, da jih je res dobil.

evii... Ja, piši ursi_p, da vidimo, če je vse vredu. Se res ni že dolgo nič oglasila... Upam, da samo ni imela časa...

CERT...dobrodošla!user posted image

Mi bomo danes tudi kar doma. Je res tako skisano vreme... No, jaz bom morala vseeno malo ven, ker grem danes zadnjič na prevez. Hvala bogu, ker mi je tole res že malo presedalo.
Jutri bova šla pa z Nikom na en dolg sprehod (sicer še ne vem kam), ker morem zdaj malo nadoknadituser posted image . Saj jutri je menda že napovedano lepše vreme, ne?

Ja, tudi meni zmanjkuje idej, kam naj še grem na sprehod z vozičkom. Se mi včasih zdi, da se non-stop po istih poteh sprehajam...

Lp

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
24.5.2006 13:59:35   
petrina28
Pozdravljena CERT! Več kot nas je, boljši je.

Jaz pa kar ne morem povedat, kako pridna je moja punčka Mija. Spi, je, ko je budna, pa se ponavadi malo pogovarja ali pa okrog gleda, ker je postala neverjetno radovedna.

AD3 kapljice - jih ne dajam, tudi pri Domnu jih nisem, ker je po mojem sončka dovolj, pa tudi moja prehrana je po mojem dovolj pestra.

Rokice - njam, kako neverjetno so dobre, čeprav tudi duda sploh ni slaba stvar.

Kakanje - vedno manjkrat na dan, ko pa kaka, prileze ven z vseh strani in se potem veselo preoblačimo.

Kako pa je kaj z glavcami? A jih februrčki že veselo sami držijo? Mija je začela takrat, ko jo imam s hrbtom prislonjeno na svoje prsi, vzdigovat glavo, ker je očitno noče več naslanjat name. Sicer pa jo tudi že po  malem nosim tako, da sama drži glavo, vendar ji še večkrat zaniha.

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

Neposredna povezava do sporočila: 1073
24.5.2006 15:04:47   
sazi
spanje - danes se je Lev spet zbudil 2x - 2. ob petih in potem bil buden do 7-ih, pa spet spal dve uri - jaz pa zombi
pest - kar naprej si jih tišči v usta - ima kar malo znucano kožo. mu jih vlečem iz ust, pa grejo spet takoj v usta
kapljice - jaz dajem D3 - po 2/dan po žlički z vodo ali mlekom, pa pogosto pozabim, tako da jih dobi samo na 2-3 dni
CERT - pozdravljena - kolikor vem, so naše primorke s tistega dela primorske, od koder vidijo morjeuser posted image , pa ena je iz Idrije - nič se ne spomnim kake z goriškega konca
petek - Tivoli - imate kake plane? mene sicer malo baše čas, ampak mogoče bi pa šlo, če boste tam in če bo vreme OK. mogoče pride z mano še moja sestra, ki je rodila aprila - no, sarazan ti jo že poznaš, kajne?

< Sporočilo je popravil sazi -- 24.5.2006 15:07:07 >

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
24.5.2006 15:15:00   
CERT
hvala za dobrodošlico!user posted image

ja moj nima še prau stabilne glavice, malček se mu še cinga. odriva se pa že nekaj časa, sploh noče biti prislonjen.

kako je pa kaj z plazenjem in obračanem vaših malčkov? voj se z hrbtne lege obrača na bok, kdaj mu uspe tudi na trebuh. na trebuhu ga pa zanaša na eno stran, tako da je kot kazalec na uri ( dela kroge).

booooooo!user posted image pediatrinja pravi da kaže znake hipotoničnosti. ( ma po moje še sama ne ve)

tudi moj kaka bolj poredko 2-3 krat na dan

vremena ress ni danes za it ven, pa jutri!

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?