ninaki
|
Hej mamice, tudi midva zadnje dni samo naokoli letava Komaj ze cakam, da mal odspidirava Smo imeli tudi zabave za rojstni dan, pa obiske, pa mal sva se potepala po Lj, pa mal nakupovala. Skratka, vec sva zunaj kot pa doma Sva pa dobro, le jaz sem nekoliko bolj utrujena kot prejsnje mesece. Hrbet me se vedno boli in komaj cakam, da se malo pretegnem na postelji. Drugace sva pa super! Kolki...zgleda, da sva midva s tamalim tazadnja. Slikanje imava namrec sele cez en mesec!!! Sem pa danes vprasala pediatrinjo in je rekla, da ga imam lahko sedaj, ko je vroce, cez dan brez tavrhnje plenice. Za ponoci naj ga pa se povijem. Teza...tudi mi (oz. ne mi, Enej) smo bolj manekenske postave Prvi mesec se je ZELO poredil (1200g), zdaj pa bolj v povprecju (1600g v 2 mesecih). Ampak se vedno OK, tako da se ni panike. Je pa kar precej zrastel - od rojstva do sedaj za 13 cm. Tudi jaz bi rada dojila cim dlje. Upam, da bo ratalo. Zadnje dni se tudi Enej zbuja enkrat vec ponoci, kot po navadi. Zgleda, da so nasi otrocki res v obdobju 3 mesecnega preskoka in se zbujajo zato, ker pospeseno rastejo. Pa opazam tudi, da mu na momente sploh ni za jesti. Se kar zamoti, ali pa samo malo poje, pol je pa ze sit. Cepljenje...ravno danes. Jok je bil. Tudi sedaj, ko sva doma, je malo cmerav, samo zaenkrat ni sile. Mal sva se pocrkljala, pa je bilo takoj bolje Pa kar precej spi. Je takoj po cepljenju zaspal, pa tudi pol po hranjenju (kar ni v navadi). Gosta hrana...se nisva probala in bova pocakala. Sem mu pa ze dala malo vode, pa je bil ZELO presenecen Sprehodi...sva ukinila dnevne, imava se jutranje in vecerne. Razen, ce letava naokoli. Sem pa tudi jaz zadnjic porivala prazen vozicek s tamalim na rokah Je ratal lacen in je bilo treba eno klopco poiskati. Pa ravno zanalasc ni bilo nobene v blizini. No pol sva jo pa le nasla. Vmes sem tamalega dala nazaj v vozicek in se sploh nisem ozirala na raznorazne poglede. Komentirati nihce niti utegnil ni, ker sem tako sibala v lovu za klopco Kile...se ena na novo pridobljena... Pa sej ni cudno, ko se pa non stop basem. Samo mi tako pase... Se posebej sladko. Sej bi korenje glodala, pa "ne smem" - he, he, he a nimam fajn izgovora. Imava pa novo pridobitev - vago. Zato pa vem, da je ena vec... Kami, midva sva ZELO za za kaksno partijo taroka. Se bomo kaj zmenili, velja? Ucenje...jaz sem pa zvecer tako crknjena, da samo dol padem. In sem pogruntala, da je najbolje, da se ucim zjutraj, ko je se vsa energija na voljo. Enej se po navadi zbudi okoli 5, tako da se tudi jaz precej zbrihtam, on pa zacori nazaj. Ce pa zaspim nazaj, pol sem pa koma do 10. Se sreca, da Enej sodeluje - ja, ne boste verjele, zjutraj midva coriva do 10!!!! Kakanje...kako gosto kakajo vasi otrocki? Enej je imel na zacetku tak gost kakec. Ne pregost, ne pa cisto redek. Zdaj ima pa takega redkega, pa zdi se mi, da se mal vlece. A je se pri kateri tako? Sicer pa normalno je (no ja, vcasih malo strajka), krcev nima vec, zivahen je, spi tudi. Prst...je pri nas non stop v ustih. Kak nasvet kako ga odvaditi? Jaz mu ga sicer non stop ven vlecem, samo nic ne zaleze. Dude pa niti videti noce. Pa se povem vam kaj se je danes zgodilo. Je prisel en fant zmerit vrata za komarnike. Pozvonil ravno, ko sem bila s tamalim v kopalnici. Sem ga pred tem previla in vsega zrihtala, ga prinesem v sobo, dam na stolcek, pa se slisi PRRRRRRRRR. In je bila polna plenica. Si mislim, ok, pa gremo se enkrat. Ga ravno slecem in pozvoni. Jao... No in pol unemu fantu odprem, Eneja sem pa kar v pokakani plenici drzala v narocju. Pa se jokal je od cepljenja. No in ga mirim in mu mal govorim, hkrati se se z unim fantom menim, on meri vrata in si zapisuje, jaz hodim gor in dol po stanovanju s tamalim. Pol me sprasuje koliko je star, itd, itd, itd in se zaslisi se ena runda PRRRRRRR. Se je fant kar smejat zacel, he, he, he. Jaz pa za seboj gledala, ce ze kje iz plenice ven tece Punce, fajn se imejte. Polupckajte otrocke in se beremo. Nina
|