ursa_p
|
Dober dan! Danes smo se pa kopali ... mali je noro uzival. Sicer mu miljenje ni bilo kaj prevec vsec, ko pa je prisel v vodico se mu kar ucke zasvetile ... hehe. Res je uzival. Komaj cakam jutri, da bo se oci zraven. Se je pa spet zredil, tako da ima sedaj ze 3310g. Naju samo hvali, da se res odlicno redi. Priden fantek. Jaz sem res vesela, da je tako priden. Redko jokca, edino ko je lacen ... takrat krici, ne joka ... hehe. Pa tudi polt ima lepo ... pa samo par pikic na obrazku. Sem prav vesela za najinega soncka! Konec tedna pa upam na lepo vreme, da gremo veeeeeen. Naj se povem, da sem vam posredovala napacno informacijo ... pocasi ze lahko zacnemo jesti surovo sadje in zelenjavo, ce vasemu otrocku le ustreza. Mojemu solata ne, ostalo pa se nisem probala. Ce mu ne bo odgovarjalo pa se malo pocakajte. Drugace pa za celo nosecnost velja ... nic jagod, nic medu, nic cokolade, pa cim manj mleka. Upam, da nisem kaj pozabila. Pika-poka ... jaz ti nekaj predlagam. Dojita se obvezno na dve uri, najvec na tri ... se pravi od zacetka enega do zacetka drugega dojenja (ponoci lahko cas ned dojenjem podaljsata). Najprej na eni strani 10 minutk, potem na drugi 10 in konec ... pa ne pozabi podirati kupckov ... vcasih jih to tako tisci, da jokajo. Potem pocakaj par minutk, vmes pa si pripravi Aptamil ... ce se bo se vedno drl mu ga daj (ce je lacen ponavadi pokazejo tako, da dajejo roke v usta ali pa iscejo dojko - opletajo z glavo). Seveda poglej koliko mleka si naredila in po hranjenju se enkrat, da bos videla koliko je pojedel (ce je pojedel vec kot 20 je lacen). Ce mu enkrat dodas Aptamil ne bo nic narobe (pa tudi, ce mu ga dodajas vsak vecer - ce drugace ne bo slo). Ampak obvezno po dojenju, ne cez 1 uro. Ko bo nehal jesti bi moral nehati tudi jokati ... Ko bo dve uri minilo, ga vzemi k sebi in spet nahrani - jaz Gala vzamem iz posteljice, ko malo jamra in ne takrat, ko cisto spi ali pa ko je cisto buden. Ce bosta imela 8 obrokov na dan, bo po moje v redu. Mislim, da ga bos morala samo kdaj pa kdaj dohraniti z Aptamilom ... upam. Se mi zdi, da imas problem v tem, da se tvoje dopjke niti ne spocijejo in imas zato premalo mleka. Res ga ne imej vec kot 10 na eni in vec kot 10 na drugi strani. Krci ... otroka bo zvijalo ... noge bo krcil, stegoval, mene Gal prime za kozo oziroma karkoli mu pride pod roko in me vso popraska. Krici in ne joka. Krici tudi takrat, ko je lacen, s tem da takrat tlaci se roke v usta (vsaj pri Galu je tako). Jaz sem opazila ogromno razliko v joku kadar zeli biti samo v narocju ali pa ce kaj ni v redu. Jaz upam, da ti rata, ampak res glej, da ne bo ves dan visel na tebi ... tako sem delala na zacetku jaz in dva dni nismo spali .. potem pa mi je babca povedala kako naj delam, sedaj pa je v redu ... obcasno mu moram kaj dodati, ampak le redko ... vceraj na primer, ker je cez cel dan en obrok izpustil, potem pa je zvecer problem. Popil pa je 40 ml, kar pomeni, da je bil res lacen. Midva imava 7 obrokov na dan. Kaj pa ce bi po hranjenju poskusila z dudico, dokler se ti in tvoji dojki ne spocijeta??? Drzim pesti. Sporoci, ce bo ze danes kaj bolje. Jasnica ... bos zdrzala, bos videla ... za otrocka bo ze cas, samo za kako pospravljanje ti ga bo zmanjkovalo ... ti bo pa dragi med vikendom kaj vec naredil. Tudi jaz delam skoraj vse sama ... pa imava se 4 pse za zrihtat ... Matic kar veliko casa dela, na zalost, ampak nama gre odlicno. Bo ze ... bos videla. Lp, Ursa
|