|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
28.2.2006 13:39:16   
pika-poka
dober dan!
mi nismo kej dosti spali to noč...ampak sem kar dobre volje, glede na pomanjkanje spanca!
danes je lep sonček pri nas v Portorožu, zato bomo šli na en kratek sprehodek...ker je še vedno mrzlo.

srazan-jaz ti kar malo zavidam ko imaš tako pridkano pupico!upam da se bo naš Klemen hitro unesel.sej je priden ampak je tak firbec da podnevi noče spat ker je vse tako zanimivo...user posted image ampak to je zdravo..user posted image

marty-meni se je čep odluščil in v istem dnevu sem rodila tako da kar pot pod noge in v bolnico!

eviii bo pa sigurno naša ostala...je ne damo kar tako user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 126
28.2.2006 14:11:42   
karin412
Živjo! Danes sem sama, moj je šel smučat in do 12h sem samo previjala, dojila in mirila krčke oz. vetrove, kaj pa vem kaj imauser posted image , ker se kar dere na ves glas. No zdaj Ajla končno spi in sem si skuhala kosilo, pa malo pospravila.

Berem, da kar nekaj vse pospravljate, pa kuhate..., jaz (skoraj) nič ne delam, meni moj vse naredi, pa še komaj najdem čas zase. No res da telovadim, berem, počivam, če imam čas, celo en film sem včeraj pogledala z Ajlo v naročju. Pa ja, včeraj sem šla sama za 10 min ven na sneg, na zrak. Tudi jaz komaj čakam toplega vremena, ker smo kot v zaporu že več kot 3 tedne.

Čez dan mi zdaj spi v vozičku. Ponoči pa je danes spala v svoji posteljici, tako da ne vem, zakaj se enkrat zbudi, drugič pa spi.

Natalia, ali si za vneto oko dobila kake kapljice? Ajli nič ne pomaga, še danes ima vneto, sicer manj, ampak ni v redu. Dobila pa je Bivacyn in potem Tobrex kapljice. Čistim pa s kamilicami.

Mene križ ne boli, ampak v ramenskem delu, če dojim tako, da sem sklonjena naprej. Jaz najraje dojim sede, na žogi, na postelji... samo moram si dat blazine za oporo.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 127
28.2.2006 14:45:42   
malamisha
Halo februarčice!

Zelo sem vesela, da našo debato nadaljujemo!user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj porod je bil zelo lepa izkušnja, in z user posted image  sma se že v porodni sobi pogovarjala, kdaj bomo naredili naslednjega člana družineuser posted image user posted image
Naši princeski se ni nikamor mudilo. Pri vsem sem rabila pomoč. Začeli smo z tabletkami za mehčanje materničnega vratu (2x), kljub temu se nisem nič odpirala. Klistir je opravil svoje... Rodila sem po 5-ih urah (prepikniti so morali mehur, dve babici sta se vrgli na moj trebušček, čep se je odluščil s pomočjo ginekologinje...).
Moram pa povedati, da občudujem ženske, ki se odločijo za čisto naraven porod. Moje prvo vprašanje, ko sem prišla v porodno, je bilo; A dobim kaj proti bolečinamuser posted image
Ko sem stisnila našo princesko v objem, je bilo vse pozabljeno.

Moram pa še pohvaliti našega atija. Do zadnjega dneva je bil trdno prepričan, da ne bo z mano na porodu. Ko so se začeli moji popadki, ga je dobila v roke moja frendica in mu dala nekaj tem za razmišljanje. Rezultat vsega je bil, da je bil z mano ves čas poroda, kljub temu, da se je vsega zelo bal.
Zdaj pa je eden tistih, ki delajo veliko reklamo za prisotnost partnerja pri porodu. Bravo za našega očkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Po porodu sem imela nekaj krize, predvsem zaradi dojenja. Mleka ni in ni bilo, Mojca je bila lačna in je jokala, v porodnišnici pa trdi kot... Da se moram potruditi za mleko za vsako ceno, tudi za ceno lačnega otroka... Višek!!! Na koncu sem preko vez (si predstavljate???) dobila dodatek za Mojco, da se je končno lahko naspala.

Dojenje še vedno predstavlja malo paniko, ker navala mleka še vedno ni. Ampak vztrajam! Bradavice so boleče, krvave in krastave. Mojca ima sesalni refleks, ki ubija. Z dodatkom nama gre! Upam, da bova kmalu začeli dojiti na polno!

Spi čisto različno, najrajši v naročju...

Toliko od mene, mala Mojca se prebuja...

lp

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 128
28.2.2006 16:03:30   
ursa_p
Punce ... predno vas do konca preberem ... Marty5 je ze od jutra v porodni (nic vec ne berete njihove teme - Zdaj smo na vrsti februarcice?) ... mogoce pa ze pestvajo! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 129
28.2.2006 17:52:03   
natalia
če pa nobena nič ne javi! Marty drži se!!user posted image

evii, zdaj je tudi  tvoj čas!!

Karin, jutri bom videla, če mi bo pediatrinja kaj predpisala, drugače ji cca. vsako uro sčistim s kamilico, malo pa stisnem svojega mleka v oko.

punce, jaz se še vedno trudim dojit, čeprav se mi zdi, da jo čisto zmedem, ker sem jo hranila po steklenički, pa dojila, pa steklenička, pa dojila... Dojenje je res umetnost!

aja, Urša hvala za naslov za blazino, jo že imam in je super!

kako pa je kaj z bobiko, ve katera kaj?

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 130
28.2.2006 23:01:26   
čuko
Javljamo se tudi mi!

Bili smo v bolnici, tak da nismo mogli pisat. Naš Gal kar bruha v loku in sem rekla zdaj pa dosti in smo šli not. Notri smo bili dva dni, da so ugotovili kaj je. Zaključek je bil, da pa preveč požrešen in v 10 min poje 150 ml, in nato 50 zbruha. Normalno za takega otroka pa je od 80 do 120 ml. Ker zelo hitro je se naje tudi full dosti zraka. tak, da zdaj morava podirat kupčka kar po 4 do 6 x na podoj. Dojiva se sedaj tudi po uro, ker ko mu odstavim za kupčka joka in od tega spet kar bruha.
V glavnem dojenje me ubija in ne vem več kaj bi. Zelo sem se veselila dojenja, sedaj pa me je kar strah ko grem dojit. Dobila sva tudi tehnico, tak da se tehtava med dojenjem da vidim koliko poje in koliko ostane v njem če zbruha.

drugače je zelo priden fant. Mučijo nas tudi kolike, vendar je sedaj ko podirav toliko kupčkov malenkost bolje.

Še dva dni in smo stari 1 mesec.user posted image

Danes sva imela prvo posvetovalnico. Veliki smo 53 cm in tehtamo 4360 kg. Kljub našemu bruhanju, sva se dovolj zredila.

Koliko pa so zrasli vaši user posted image  v 1 mesecu?

Lepo bodite, pa se cartajte!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 131
1.3.2006 8:58:18   
sarazan
Čuko... samo, da je vse uredu. A si poskusila, da bi ga začela dojiti še predno se dobro zbudi in postane tako lačen? Mogoče potem ne bo tako hitel in bo pojedel manj zraka.
Saj previješ ga lahko kasneje - samo previdno, da ne bo bruhal zaradi premetavanja.
Držim pesti, da se boste navadili na bolj počasen ritem in ne bo več bruhanja.

Mi imamo pa pediatra šele v ponedeljek. Takrat bo Sara stara že 5 tednov user posted image . Sem rekla patronažni, če ni malo pozno, pa je rekla, da je uredu. Upam, da res.
Tako na oko pa bi rekla, da je user posted image  zrastla za kar nekaj cm, saj so ji obleke št. 56 že premajhne. Težka je pa že tudi pomoje čez 4kg, ker začne kar roka bolet, če jo predolgo držim user posted image .

Danes je pa tle v kotlini malo sonca, ampak ful mraz. Mogoče bo čez kakšno uro bolj toplo in bova šli malo ven.

Lp

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 132
1.3.2006 9:25:45   
sarazan
Sem dala v album 2 sliki moje mami in Sare oziroma mačke in pikapolonice user posted image .

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 133
1.3.2006 10:12:26   
Kami
Hello punce,
sem pa že kar nestrpna glede Eviii! Držim pesti zanjo, da še ona dokonča svoje "obveznosti" za februar! user posted image
Sem naložila 3 nove fotke v album, Ursa_p med drugim tudi eno v ležalniku. Sicer ga imam jaz v vodoravnem položaju, ko spi (ležalnik namreč) in takrat ga imam rahlo na boku (ne tako kot v postelji, ampak ga samo malo prislonim na rob ležalnik). Če je buden, mu malo dvignem vzglavje. Včasih je tudi prislonjen na bok (tako kot na fotki), včasih pa leži na hrbtu.
Naš tudi ne mara dude, mu gre kar na bruhanje, če mu jo not dam. Sem kupila 3 različne, pa jo ne vzame. Je zelo nežen "sesalec", ker mi nič ne poškoduje brdavic (pri Liamu sem 7 mesecev krvavela iz bradavic) in razen, da sem si jih 5x namazala po porodu z Bepanthenom sploh ne potrebujem nobene posebne nege.
Kadar vas grabijo krči v prsih, ker dojite na drugi strani si s prstom proste roke narahlo pritisnite bradavico oz. obroč okoli brdavice notri (na strani, kjer vas boli, kar čez majčko). S tem ustavite naval mleka (in bolečino), ki se zgodi zaradi izločanja hormonov pri sesanju. Ful pomaga (vsaj meni). To učinkuje tudi pri tuširanju, ko vam začne ven teči mleko.
Sicer pa mi prejšnjo noč nismo nič spali do 3h zjutraj, ker so ga zvijali krči. Mami, packa, si je privoščila krožnik juhe s korenjom in brokolijem. Za znoret. Danes je bilo spet ok. Spali do 3h, pa potem skoraj do 7h. Super naspana - MORAM študirat, jutri spet izpit.
Sem pa imela včeraj ginekologinjo. Vse ok, šivi se celijo lepo, znajo pa cukat še kake 3-4 mesece. Lahk bi začel kaj s "telovadbo" pa me je kar strah. user posted image  Glede na moj datum poroda, bi morala jaz odpret sezono, punce, pa kar odlašam. A ste ostale že kaj aktivne? user posted image  Sicer imam izvide ok, razen pritiska (90/60) ni čudno, da se mi megli pred očmi. user posted image  Sem se zmenila za kontracepcijo, kar za tisti hormonski vložek, čeprav je svinjsko drag (bojda čez 30.000 - user posted image ). Ampak kaj, ko ves čas pozabljam na tabletke, pa še slabo mi je od njih, tako da jih pred nosečnostmi nisem rada jemala....
Zdaj pa učit. Pa mal gor gledat, če se kaj z Eviii dogaja!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 134
1.3.2006 10:18:37   
Kami
Aja - Sarazan, pikapolonica in mačka sta prav luštkani! Se spomnim, da smo mi Liama prvo leto (no, takrat je bil star že 7 mesecev) oblekli v Supermena in se sprehajali z njim okoli (pa še taka huda sončna očala smo mu gor dali), je bilo tako krasno sonce. So se vsi smejali, ko so ga videli. user posted image
Še vprašanje za Ljubljančanke: a res dobimo naročilo na revijo Moj malček ob porodu? Jaz nisem nič dobila in glede na to, da imam samo 2 otroka pa fax imam še ful časa za branje in bi mi prav pasalo. user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 135
1.3.2006 11:25:55   
tinkatonka
Hojla punce!

No mi smo včeraj z našim srčkom ANEJEM končno prišli domov. Smo ostali malo dlje v porodnišnici, ker je imel zlatenco, potem pa so mu odkrili še šum na srčku in smo čakali na ultrazvok, ki ga je imel, ne boste verjele, ob 9h zvečer. Porod je potekal vredu in kar hitro, bom kasneje napisala svojo porodno zgodbo, ko bo več časa. Jaz sem šivana in imam kr boleče šive, tko da težko sedim in bom zdaj dokler se stanje ne izboljša bolj poredko tu gor. Z malim imava tudi malo težav pri dojenju. Moram dojiti namreč z nastavkom, ki pa našemu Aneju niso preveč všeč,  pri dojenju se hitro utrudi, in bi skoz spal. Ravno zdaj ga moram zbudit. Ko ujamemo ritem hranjenja, spanja in crklanja pa bom tudi tukaj na "straši čvekamO" bolj prisotna. No vseeno sem na hitro obnovila seznam naših ferbuarčkov. Če ni popolen, pa mi prosim povejte.

Punce, hvala vsem še enkrat za čestitke.  In se beremo. Rada vas imam! user posted image

FEBRUARČKI

10. december PUNČKA – Jery (22.2)
12. januar  EVAN - Kami (4.2.)
19. januar MANCA - bobika (12.2.)
20. januar ANJA - baGSi (5.2. )
29. januar TAJA - wallery (11.2)
29. januar SARA  - sarazan (12.2.)
30. januar GAL  - ursa_p (16.2. )
31. januar LEV- sazi (13.2.)

2. februar GAL – čuko (4.2)
3. februar NEJC – nuka (4.2.)
3. februar KLEMEN – pika-poka (7.2)
4. februar EVA ZALA – natalia (8.2)
5. februar TJAŠA – kimi79 (5.2.)
5. februar AJLA – karin412 (20.2)
14. februar AVA – taja27 (22.2)
15. februar ROK – Ezi (7.02)
16.februar GAJA – suky (23.2)
17.februar GABER – aldo (13.2.)
18.februar NEJC – ursi (19.2)
19.februar MOJCA – malamisha (8.2)
20.februar ENEJ – ninaki (22.2)
20.februar JOŠT – Tina76 (19.2)
21.februar NEJA – SasaR (17.2.)
23. februar ANEJ – tinkatonka (17.02)
23. februar MIJA - petrina28(21.2)
23. februar AJDA – aishaM (11.2)
24. februar ZALA - Vijolica77 (22.2)
25.februar REBEKA - Jasnica (22.2)
27. februar LUCAS – Gilda
28. februar JERNEJ – Marty5 (25.02)

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 136
1.3.2006 20:38:20   
pika-poka
dober večer!

spet se javljam..kakšen dan smo pa mi imeli danes!!!!smo imeli posvetovalnico..ampak seveda ga zdravnica ni sploh uspela pregledat, ker naš Klemen noče in noče ležat pri miru in bit slečen...tako da smo se trudli skoraj eno uro ampak ni šlo...je pa se malo ustrašila glede njegovega trebuščka in dihanja tako da nas je poslala v bolnico...pa smo šli!potem smo še tam čakali in ko ga je gor doktor pregledoval je bil spet jok.user posted image ta naš Klemen je pa res pojava...on bi bil najraje umazan...user posted image ...je pa vse v redu z trebuščkom in dihanjem..je pa doktor reku da, ker je tak zaletavček bo imel še večje probleme z krči in napenjanjem..tako da smo mogli it iskat kapjice...sem pa se že sprijaznila da ne bomo spali še kar nekaj mesecev!user posted image ..sem pa se dans naspala..ga je vzeluser posted image  in ga tolažil jaz pa zaspala kot ubita!!
aja..pa zdravnica je rekla: čimveč ven hodit!in sem presrečna ker je to rekla...danes je bil spet en čudovit dan tukaj pri nas..tako da sa ga izkoristila maximalno!

user posted image tinkatonka..čestitke pa dobrodošla na forumu za mamice!
user posted image marty5...čestitam in upam da se nam kmalu javiš!

jaz imam g.naslednji teden in me je prav malo strah kako bom to izpeljala..glede na to da moraš tam čakat vedno full časa, čeprav si naročen..se bojim da bo Klemen postal lačen...tam v čakalnici pa res ne morem dojit...sem pa si danes izstisnila mleko...in ni hotel pit po flaški...smotko mali!user posted image to bo vse za danes od mene..lep pozdravček

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 137
1.3.2006 21:58:14   
natalia
zdravo,

Karin, dobila sem Byvacin kapljice za oko.

drugače smo bili danes prvič v posvetovalnici, punca je zrasla v manj kot enem mesecu za 5 cm?!!, tako da tehtamo 4300 g in veliki smo 56 cm. Eva je bila zelo pridna, nič ni jokala.

za dojenje sem se sprijaznila, da glede na to, da pridno pridobiva kg, pač čaramo enkrat z dojenjem, enkrat z črpanjem, z dodatkom pa bolj malo.

krči so bili tudi danes, dobila pa sem v posvetovalnici recept za AD 3 kapljice, pa sem prebrala, da ful povzročajo krče user posted image  ste jih ve tudi dobile?

ven tudi hodite kaj na sprehod v takem vremenu?

no upam, da se nam naša tajnica Evii kmalu javi!!

prespano noč želim vsem!!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 138
1.3.2006 23:20:31   
ursa_p
Cer!

Da se najprej pohvalim z nasim napredkom ... vceraj zvecer se mi je Gal prvic zasmejal tako, da me je gledal v oci. No, 3x je bilo. Danes zjutraj pa se enkrat. Sem bila tako vesela. Prej se je v glavnem smejal kar tako ... malo gledal okoli in se smejal ... ali pa v spanju.

Joj, danes je bil spet malo tezek pa tudi lep dan. Dopoldne lakota. Smo se dojili na 2 uri ali pa se malo manj. Cez dan smo sli za 2 urci na sprehod ... tako turo ponavadi prehodimo v najvec 1 uri (smo mislili da bo danes enako), danes je trajalo kar 2. Sej imam kar nekaj slikc, ampak jih moram se uredit. Smo sli vsi skupaj (s psi). Avto pa tako poln, da sem komaj kaj videla ven. Tako da sva danes nabavila trugo za na streho ... je pa ogrooomna in bo sel vozicek noter pa se jaz bi se noter zbasala. Sem prav vesela, da sva jo kupila.
No, danes smo odsli obiskat njegovo pra babico in pra dedka (po moji strani) in sta bila nad Galom cisto navdusena, ceprav jima ime ne gre v glavo ... pravita, da si ga nikakor ne bosta mogla zapomniti ... pa sem jima dala asociacijo na sosedovo psicko Gajo ... samo L das na koncu ... hehe. Bomo videli, ce si bosta zapomnila.
Ko smo prisli domov smo se na hitro skopali, potem pa jest ... in kaj mislite kaj je bilo ... laaaaceeeen. No, sem pa ugotovila, da ta lacen ni vec lacen, ampak je "jaz bi cucljal cucelj"!!! Pa aptamill v flaski ni v redu, ker ven tece ... jaz bi pa samo cucljal. Od mamice cucelj je super ... ce sem lacen se povlecem ce je treba (ampak ponavadi potrebe ni), drugace bi bila pa dudica tudi kar v redu (ceprav jo ponavadi kar ven mece ali pa jo z rokami potegne iz ust) ... ampak mu ne damo nicesar. Sem ga ze 3x vzela iz posteljice in mu ponidila Aptamill ... PS: prvic sem ga iz posteljice vzela, ker je ves buden pridno lezal v njej, pa se mi je malo smilil, revcek ... potem pa vik in krik v narocju ... laaaceeen. No, zdej sem ga pa dala v posteljico, pa naj joka, ce zeli ... dudice mu ne damo.

Aja ... danes ponoci ... ga pristavim, pa se mu zatakne ... pa ga dam stran, meni pa se kar ulije iz dojke ... prav v loku je spricalo ven ... sploh nisem vedela kaj naj naredim ... pa sem ga kar hitro pristavila nazaj. Vcasih pa komaj kaj iztisnem preden ga zacnem dojiti.
Drugace pa imam bolj problem v tem, da mi zadnje case zaspi med dojenjem ... ali pa da imamo dost ze po 10-ih minutah na eni strani in nas NIC ne predrami ... usta pa tako stisnemo skupaj, da postane vse belo okoli. Aja, ali pa opleta ... in sploh ne vem kaj mi hoce s tem povedat ... cmizdi in opleta z glavo ... cucelj pa kr drzi, da me noro boli preden ga ne odstavim.

Gal se mi zdi, da je veliko zrasel, ker so mu majcke ze premajhne ... pa so mu bile prej prevelike ... kil ima pa ze cez 3 in pol.

Sladkarije ... meni noro pasejo sladkarije ... sploh pa kremsnita od Zmajckovega butika ... pa bomboncki Campino ... po moje prevec sladkarij pojem, ampak mi manjka cokolada. Tako rada bi spila kak kakavcek zjutraj ali zvecer. Ali pa marcipanovo Milko ... mmmmmmm ... pa ne smem. Potem se pa z drugimi sladkarijami basem v se vecjih kolicinah.

Samo sarazan mi je odgovorila koliko so vasi malcki obleceni in kako temperaturo imate v stanovanju. Aja ... koliko jih imate pa oblecene za ven???

Ginekolog ... moja g ima v marcu ful dopusta in sem narocena sele aprila ... je rekla da ne bo nic narobe. user posted image  Sicer meni to ni nic vsec, ampak nimam izbire.

Spikanje v krizu ... mene je zacelo posteno spikati v krizu ... tocno nad sredo desne ritnice. In to kar velikokrat na dan. Se katero mucijo isti problemi? Sej vem, da moram pocivat, ampak imam prevec dela, da bi lahko lezala ... pa gledala svinjarijo (to je tud par nepomitih kroznikov!)!!!

Kontracepcija ... Kami ... lahko poves se kaj vec glede hormonskega vlozka??? A ni ena govorila o obrocku? Jaz bi bila tudi za to, pa me zanima ali ima katera izkusnje z njim.

Natalia ... sem te ravno hotela vprasat, kako in kaj z blazino.

Cuko ... glede polivanja ... vidim, da si ze nekaj izvedela ... kar nekaj pametnih nasvetov pa sem jaz nasla tukaj:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=795363
in Gal veliko manj poliva.

Sarazan ... tudi mi imamo pediatra sele pri 5 tednu. V ponedeljek imamo kardiologa, v torek pa pediatra.

Tinkatonka ... mi prosim poves zakaj ima vajin Anej sum na srcku ... ima tudi luknjico??? Ce ja v katerem delu srcka? Imata kardiologa ali ni nic posebnega?

Kami hvala za nasvete. Narocnino na revijo pa dobimo za pol leta ... tako pise na spletni strani MOL-a (ce katera rabi link naj pove, bom poiskala) ... kje pa kaj o tem vejo, pa nimam pojma. Jaz tudi se nisem dobila nicesar!!!

Eviii ... nimam pojma kaj se z njo dogaja ... upam da je vse v redu ... sem ji danes dopoldne poslala SMS, pa ni bilo odgovora!!! user posted image

Sedaj grem pa se posodo pomit ... ker spet ne morem gledat svinjarije ... in na sreco zivi tasca eno nadstropje visje, tako da ne bom sla se sesat - zaradi hrupa, drugace bi se se to spravila, ker tega danes nisva naredila. Sem kar zivcna, ko gledam polno pasjih kocin na tleh. No, jutri zjutraj bom vse postorila, ce bo le mali hotel vsaj malo casa spat!!! Mi ga je tezko budnega pustit v lezalniku ali posteljici, ker se mi enostavno zdi, da se moram ukvarjat z njim.

Gal je pa vmes ze zdavnaj zaspal (med mojim pisanjem ... mi vzame kar nekaj casa).

Lahko noc vsem!

Ursa

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 139
2.3.2006 8:18:54   
sarazan
Mene tudi matrajo te AD3 kapljice, saj imamo tako srečo, da krčev zaenkrat ni in jih s kapljicami res ne bi rada naredila user posted image . Zato sem malo pobrskala po netu in na med.over.net na forumu Dojenje našla ta odgovor eni punci, ki sprašuje, ali so AD3 kapljice res potrebne:

Res je, da materino mleko vsebuje vse, kar dojenček potrebuje.

Pomanjkanje vitamina A je v Evropi izredno redko, saj smo matere in otroci dobro prehranjeni.

Materino mleko je dojenčkova naravna hrana, ki po vsebini in količini ustreza otrokovim potrebam. Nobena druga hrana ni primernejša. Vse hranljive snovi, ki jih v prvih šestih mesecih življenja potrebuje otrok za zdrav telesni in duševni razvoj, so v materinem mleku v naravnem razmerju. Maščobe, beljakovine, ogljikove hidrate, soli in vitamine, ki so v materinem mleku, otrokov organizem bolje porabi kot iz drugih mlečnih pripravkov.

Če vi uživate raznoliko, pestro in z vitamini bogato hrano, bo vaše mleko prav tako vsebovalo dovolj vitaminov in mineralov, ki jih potrebuje vaš otrok. Če je vaš otrok zdrav, donošen in lepo napreduje, posebnih potreb po dodajanju vitaminov v prvih mesecih ni. (Vir: Kako uspešno dojiti, Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije.)

Nasprotno splošnemu mnenju - ne drži, da materino mleko ne vsebuje vitamin D. Ga vsebuje, a v izredno majhni količini (mikroelement).

Vitamin D je steroidni hormon (leta 1922 je bil nepravilno klasificiran kot vitamin) ki ga proizvaja človeško telo, kadar je koža izpostavljena UV žarkom (UVB) na sončni svetlobi.

Zelo malo živil je naravni izvor vitamina D, tudi v njih je prisoten v izredno nizkih količinah. Najbolj naraven način za dvigovanje ravni vitamina D je redno izpostavljanje sončni svetlobi. Koža na sončni svetlobi proizvaja velike količine vitamina D.

Koliko vitamina D potrebuje otrok, dojen ali hranjen s prilagojeno mlečno formulo lahko presoja le zdravnik, ki otroka pregleda in določi, koliko je dodajanje vitamina D res potrebno.

O potrebnosti nadomestkov vitaminov in mineralov v svetu ni jasnih in/ali enotnih ter predpisanih smernic. Če doječa mati je zdravo in polnovredno prehrano, dobiva potrebne vitamine in minerale v pravem razmerju, če otrok lepo uspeva ob materinem mleku, ni razlogov za skrb in ni potrebe po dodajanju vitaminov, mineralov, železa in fluoridov v PRVIH MESECIH otrokovega življenja. Vir: priporočila APA - Ameriške pediatrične akademije, 2003.

Za polno dojene, zdrave in ob roku rojene otroke od rojstva do šestega meseca, ki so dovolj izpostavljeni soncu - ne obstaja povečano tveganje, da bi jim primanjkoval vitamin D ali da bi oboleli za rahitisom. Rahitis se razvije zaradi primankljaja izpostavljenosti soncu, ne pa zaradi primanjkljaja vitamina D v materinem mleku. (Vir: LEAVEN, Vol. 39 No. 3, June-July 2003, p. 70:)

Iz virov Svetovne zdravstvene organizacije WHO in United Nations Children’s Fund (UNICEF): za dovoljšnjo proizvodnjo vitamina D zadostuje nekajminutna dnevna izpostavljenost sončnim žarkom. Pri izpostavljanju soncu je potrebno seveda paziti, da ne pride do sončnih opeklin in s tem posledično povečane možnosti za razvoj kožnega raka.

Na osnovi kliničnih raziskav, so priporočila Ameriške pediatrične akademije (AAP) naslednja: vsi dojenčki naj bi imeli v prvih dveh mesecih svojega življenja minimalni vnos 200 IU vitamina D na dan (torej: če ga ne dobijo s soncem, ga je potrebno nadomeščati z nadomestki).

Dejavniki tveganja za razvoj primankljaja vitamina D ali rahitisa so naslednji:
- mati sama ima prenizek nivo vitamina D
- zelo temna polt kože
- otroci so pogosto v zaprtih prostorih (mati gre namesto na sprehod na sveži zrak z otrokom na sprehod v nakupovalna središča)
- prebivalci, ki živijo na višjih zemljepisnih širinah
- življenje v urbanih področjih, kjer je veliko visokih stolpnic in zelo onesnažen zrak (ki preprečuje dostop UVB žarkov)
- pretirana uporaba sončnikov in zastorov
- velike variacije UVB radiacije v letnih časih
- otroci, ki so popolnoma oblečeni in pokriti, kadar so zunaj.

Drugi dejavniki tveganja:
- mati ima v zelo kratkem časovnem obdobju več otrok zapored: vsak naslednji otrok ima večje tveganje za primanjkljaj.
- izpostavljenost svincu
- ob dojenju še dodajanje prilagojenih mlečnih formul ali celo kravjega mleka, ki zmanjšujejo naravno absorbcijo kalcija

Raziskav, kjer bi raziskovali stranske učinke dodatkov vitamina D na otroke do šestega meseca starosti ni veliko. Pri otrocih, ki niso dobro prenašali vitaminskih nadomestkov, so opazili naslednje stranske učinke: bruhanje, prebavne bolečine, spremembe v otrokovih prebavilih, težje dihanje, povečano tveganje za okužbe. ( vir: Cynthia Good Mojab, MS, IBCLC, RLC, Research Associate in the Publications Department of La Leche League International)

Zaključek:
Znanstvene raziskave so pokazale, da vsakodnevna izpostavitev majhnega dela otrokove kože (npr. obrazka) dnevni svetlobi ali sončnim žarkom (če je sonce) za samo nekaj minut dnevno, poskrbi za zadostno preskrbljenost dojenčka z vitaminom D. V podnebnih klimatskih razmerah, kjer več dni ali celo mesecev zaporedoma ne posije sonce ali kjer otroke zunaj popolnoma pokrijejo ali zaščitijo (prav nasprotno - pred sončnimi žarki), je potrebno dodajanje vitamina D. V Sloveniji zdravniki večini dojenčkom predpisujejo kapljice vitaminov A in D.

Resno pomanjkanje vitaminov in mineralov, ki je v preteklosti zahtevalo marsikatero življenje, je danes redko.

Prijazen pozdrav!

Karmen Mlinar,
svetovalka za dojenje pri La Leche League International
http://www.lalecheleague.org

No, jaz mislim, da moja Sara ne bo dobivala AD3 kapljic. Jo polno dojim in vsak dan nekaj časa spi v zimskem vrtu, kjer je izpostavljena dnevni svetlobi. Če je lep sonček, pa še kakšno okno odprem in jo za par minut "posončim". Sicer se pa bliža pomlad, ko bova veliko hodili ven na sprehode.

Kaj pa ve mislite o tem?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 140
2.3.2006 9:54:05   
karin412
Jutro! Zdaj očka pestva, tako da imam malo časauser posted image .
Midve imava posvetovalnico šele pri 6 tednih, 20.3., G pa imam 16.3.
Ma kaj če dojiš, ni škodljivo tisti hormonski obroček?

Moja Ajla je oblečena v bodi, pajacek ali majčko in žabice + nogavičke spodaj pod žabicami. Ven pa sva šle samo do pediatra, sem ji čez vse to dala še en pleten komplet, 2 kapici in zimsko tutico.

Tudi jaz teh AD3 kapljic ne mislim rabit, bom pa šla po D3 kapljice - Oleovit v Škofjo Loko, če jih res imajo tam, da ni treba v Avstrijo.

Sicer pa se Ajla še vedno rada crklja, v svoji posteljici zanimivo spi samo ponoči, hvala bogu. Čez dan, še posebej popoldne pa noče in je v mojem naročju, tako da sem obsojena na gledanje TVuser posted image .

Kaj ima še katera slabo kri? Mene tablete tako zapirajo, da jih ne jem več, se pa bolj utrujeno počutim.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 141
2.3.2006 11:12:44   
jasnica
Ojla februarčice!

Že en teden nisem bila na rr! No končno sem tudi jaz postala "članica" tega foruma. Moram povedat da sem presrečna! Rebeka je en tak cukerček!

Skratka v petek sem šla v porodnišnico na sproženje poroda zaradi zastoja rasti. Ob 9h zjutri sem dobila eno vaginaleto da se bi odprla, ker sem bila samo 1,5 cm. Ob 16h sem bila odprta samo 3cm, ampak so me poslalui v porodno!! Sledilo je britje in klistir, ob 18h pa sem ležala na porodni mizi. Popadkov nisem imela skoraj nič, tako da so mi predrli mehur in me šopali 5 ur z umetnimi popadki, bolelo je full, proti bolečinam pa mi tudi ni nič prijelo. No na koncu je ob 2:40 prikobacala na svet Rebeka. Pomagali so mi pri iztisu ker sem bila že čisto brez moči in nisem mogla niti pritisnit več, pa prerezali so me, tako da fino šive čutim, ampak ob pogledu na user posted image čisto vse pozabim. V porodni je bila ena bivša sosošolka ki je zadnji letnik na faksu za babištvo in porodničarstvo, tako da mi je bila full v oporo in seveda moj dragi tudi. No na koncu je bilo malo panike, ker je imela Rebeka dvakrat popkovnico okrog vratu zavito, ampak je bilo vse ok. No pa še komentar na ginekologinjo ki me je polovico nosečnosti strašila da ima otrok zastoj rasti- Rebeka se je rodila 3300 težka in 51cm velika! A to naj bi bil zastoj!? Če bi to vedela bi počakala na svije popadke in na naraven porod in ne sproženje, ker je bilo res mučno.

No zdej grem pa nazaj k svoji princeski, vam pa se še oglasim!

Potdravček vsem mamicam in user posted image !

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 142
2.3.2006 11:31:08   
Kami
Čao punce!
Jaz sem že nazaj z izpita. Nardila z 8! Vesela, glede na to, da je bila tokrat 8 tudi najvišja ocena. Ženska ima očitno slab dan. Sicer bi bila happy tud s 6, ampak včasih res ne veš, zakaj ti dajo kako oceno! Važno, da je še en mimo!
Sicer pa smo lepo spali. Ampak v najini postelji! Mali user posted image  ! Tokrat sem ga pustila, ker sem se mogla naspat za današnji izpit, ampak dans bom pa stroga! Čim sem ga dala v njegovo posteljo je dobil "krče", začel ful prdet, se napenjat, jokat, kričat. Če sem ga dala k nama, so krči čudežno izginili in takoj je zaspal! user posted image  Mali obvlada manipulacijo od rosnih tednov naprej! user posted image user posted image user posted image
Jaz se tudi še nisem odločila za jemanje AD3. Se nekak psihološko pripravljam na to, ker se mi zdi, da nam dodatni krči res še niso potrebni. Po drugi strani si pa mislim, da je Evan že tako ves mali pa suhcen in da mogoče ne bi bilo slabo, da dobi še kaj teh dodatkov. Pa še jaz imam bolj slabo prehrano, glede na to, da pazim zaradi krčev. Ne vem, malo bom še sigurno počakala.
Kar se kontracepcije tiče, punce, tuki sem pa bosa kar se vprašanj tiče. Sem dobila pa pri G prospekte. Meni je priporočala ta hormonski vložek tudi zaradi tega, ker se lahko vstavi že med dojenjem, ker se nič ne sprošča v kri, ampak gre za mehansko zadevo. Lahko, da se reče tudi obroček, čeprav vem, da so bili to včasih drugačni (bakreni). Drugo ime za to je bojda Mirena. Se mi zdi, da se splača vprašat svojo G za zadevo, ker je zelo praktična. Pa bojda imaš ful manj menstruacije po tem, je krajša, blažja al ti pa celo izgine.
Vidim, da na vprašanja o sexu ne odgovarjate.user posted image  Razumem. user posted image
Evan spi, jaz pa si bom privoščila eno dolgo tuširanje pa mal kremic, da se sprostim po izpitu. Pa mogoče bi lahk kaj dobrega sladkega spekla dans...meni tudi strašno cukr pada, Ursa_p (aja - to je tudi zaradi slabega spanja, da veš, ker moramo nadomestiti izpadlo energijo, se tolažim user posted image ).  Brez mleka, jajc, pecilnega, sadja.... A imate kako idejo? user posted image
Bodte lepo!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 143
2.3.2006 12:37:17   
sarazan
Kami... ja super si. Čestitam za izpit user posted image .

Seks in kontracepcija...midva sva že user posted image , ampak moram priznat, da nisem sproščena, ravno zaradi kontracepcije.
Pred nosečnostjo sem jedla tabletke in mi je bilo super. Nobenih problemov, tudi pozabljala nisem na njih. Zdaj bi jih tudi imela, ampak dojim. Torej verjetno ne pridejo v poštev. Razmišljala sem o tej Mireni (tudi na RR so bile dabate o njej), stane baje 32.000 sit, vstavitev pri moji G pa naj bi bila zastonj (Jao, kje vse eni zaslužijo user posted image .)
Bom videla, kaj mi bo svetovala G. Imam jo šele 14.3.

Grrrr....user posted image . Ta vreme mi bo uničil živce. Včeraj sem se že hvalila, da sva s Saro odprli sezono sprehodov po sončku, zdaj sem pa spet usojena na zaprte prostore. Bom res začela hodit na sprehode po nakupovalnih središčih user posted image .

Pobožajte svoje otročke.
Lp.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 144
2.3.2006 15:04:23   
AishaM
Prve pozdrave na starševsem forumu! Zdaj, ko nisem več user posted image , sem komaj našla čas, da se oglasim. Naša Ajda je danes stara teden dni.

Ko sem prebirala prispevke, mi je bilo prav žal, da jih nisem prebrala že prej, saj sem našla marsikateri odgovor na moje vprašanje. Začetni problem je namreč bil dojenje (in še vedno je), saj nimam dovolj mleka. V porodnišnici sem se prav namučila. Nato je pediater rekel, da je tega dovolj (da je prenaporno zame) in mi predpisal dodatek(dojila sem po 4 ure skupaj-so sestre trdile, da naj vztrajam...user posted image ) Seveda se vedno najprej dojimo (na obe), nato pa moram vedno ponuditi še dodatek. Ki ga spije običajno 60ml. To se mi zdi ful dosti in sem kar malo žalostna, ker je mojega mleka bistveno premalo... Odločila sem se, da bom vztrajala... Zdi se mi, da sicer vsak dan bolje.

A vaše otročke tehtajo patronažne? Pri meni je bila že 2x, pa je še ni stehtala in tudi omenila ni, da bi jo naj.

No, druga težavica pa je popek, ki se je vnel. Smo ga lepo negovali, bil je prav lep, potem pa se Ajda pokaka. In to tako, da je bila posračkana do vratu. Skoraj me je kap, saj nisem vedela, kje naj začnem čistitiuser posted image user posted image . In popek je bil popolnoma pokakan. Sem ga ščistila, potem je k sreči čez eno uro prišla še patronažna, ki je še malo "popravila" moje delo... Ampak pri naslednjem previjanju je bil popek že vnet. Mi je patronažna dala Bivacyn, ki ga uporabljam že 1 dan, pa še vedno ni izboljšanja. A ima katera kakšne izkušnje s tem?

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 145
2.3.2006 15:13:33   
ninaki
Pozdravljene punce,

jaz sem v fazi, ko sploh nic ne folgam!!!! A ste bile ve tudi na zacetku v tej fazi? Se mi zdi, da dnevi kar nekam letijo, pa ne vem kam letijo. Sploh pa ne vem zakaj se zaradi tega sikiram, saj imam 24h casa user posted image . Moj dragi mi ultra pomaga, jaz sem pa kar nekam casovno zgubljena. Enej je 2 dni ultra siten. Ne vem kaj ga daje - najbrz moja prehrana. Samo kaj, ko ne vem kaj je narobe. Vse jem prekuhano, nic kaj takega, kar bi ga lahko matralo. Zgleda, da bom jaz tudi zacela crtati vse sorte iz prehrane. Da o napadih sladkosti sploh ne govorim. Vsak dan bi pojedla 1 celo cokolado, pa kar taveliko user posted image No pol se pa s kompotom tolazim, samo kaj, ko je bolj slaba tolazba user posted image

Danes sem kot zombi. Ponoci se je zbujal na 1h in kar nekaj cmeral. Nic ne pomaga razen, ce ga nosim gor in dol po stanovanju. Ultra prdi, ko se sprdi je malo bolje. Hmja, tako kot Kami, sem tudi jaz po skoraj neprespani noci ugotovila, da so vse tezave cudezno izginile, ko sem ga dala k nama v posteljo. Enostavno nisem mogla vec, tako smo se vsaj malo naspali.

Kar se sexa tice je pri nama prava susa. Pa se nekaj casa bo, saj sem jaz v fazi, ko sem zacela sedeti brez slaufa. Kaj vec se trenutno ne upam user posted image

Mi ven se ne smemo. Jaz pa tako pogresam.... Sej malo cez okno gledam, pa vcasih grem za 5 min ven, samo to je tudi vse. Pogresam sprehode - nikoli nisem mislila, da bom kdaj kaj takega izjavila user posted image

Tudi mi imamo pediatra 5 tednov po rojstvu. Mislim pa, da bomo morali ze prej tja, saj ima eno ucko vneto. Gin imam pa prej, pa bomo videli kaj bo se ona rekla.

Punce, a imate tisti pas (ali steznik ali kaj je ze), ki so nam ga propagirali v materinski soli? Kako pa kaj s telovadbo? Jaz se na koncu dneva spomnim, da je spet minil se en dan, pa nisem naredila niti ene vaje. Upam samo, da se bo v naslednjih tednih tale tempo umiril in da bom tudi jaz zadihala. Ceprav si sploh ne predstavljam kako bo, ko bova sama z Enejem.

Uf, mal sem morala pojamrati. Upam, da niste jezne. Se se beremo,

Nina

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 146
2.3.2006 15:18:12   
ninaki
Aja, sem cisto pozabila. Kami, cestitke za izpit user posted image user posted image user posted image user posted image A mi prosim izdas kako vse folgas user posted image Jaz namrec v celem mojem zmesanem dnevu ne najdem niti 5 min, da bi se vsedla za knjige.

AishaM, pri meni je bila patronazna tudi ze 2x in od tega ga je 1x stehtala. Naslednjic pride naslednji teden in ga bo spet stehtala. Sva si pa midva sposodila tehtnico in sva ga enkrat vmes sama tehtala. Me je zanimalo kako napreduje doma. Ce si jo lahko, si jo probaj sposoditi. Meni jo je prijateljica. Ce ne pa le pobaraj patronazno in naj jo naslednjic prinese.

Nina

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 147
2.3.2006 16:16:33   
ninaki
Punce, mene se se vedno drzi nosecniska pozabljivost user posted image Pozabila sem vas vprasati, ali se je kateri poslabsal vid po porodu. Jaz opazam, da na eno oko slabse vidim kot prej. Upam, da je to samo prehodno.

Aja, pa Ursa_p, se odgovor zate. Mi imamo v stanovanju cca 21 stopinj. Enej ima body, zabice, cez pa vedno nekaj iz plisa - pulovercek in hlace ali pa pajacka. Ko spi, ga pokrijem. Se mi pa ne zdi, da bi mu bilo vroce.

Nina

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 148
2.3.2006 16:19:17   
tinkatonka
Hojla punce!

Se javljam samo na hitro. Na forumu "rodili smo" sem objavila porodno zgodbo, če želite si jo lahko prebrete, v album pa sem dodala tudi 3 slikice mojega lepotca.

Jaz sem danes zelo zelo utrujena, špika me nekaj, kot bi imela menstrualne krče, pa ne gre za krčenje maternice, ker je ta že v normalnem položaju, gre bolj za pretiravanje. Ko si v porodnišnici nimaš tako kaj početi in ves čas počivaš. Odkar sem ta dva dni doma pa sem skoz pokonci in me je malo zmanjkalo. Zdaj moram pa počivat, da ne bo za mano prišlo in da ne bom kaj obležala.

Danes dobiva že prve obiske. Upam da ne bo prenaporno. Hvala bogu za zlatega moža, ki mi pomaga na vseh koncih in ki je v svojega sinka tako zaljubljenuser posted image .

Drugič vam opišem malo kako se imamo mi. Pa še vaše poste za nazaj moram prebrati, da bom na tekočem z dogajanjem.

Pa še hiter odgovor zate urša_p...ja Anej ima kr velko luknjico na srčku (1,3mm). Gre za predel med pretinom in prekatom. Ker je to mišični del je možnost da se zapre, ampak vseeno bova mogla to kontrolirat. Pri 1.mesecu imava kontrolo pri kardiologu. Rekli so mi, da če ne bo vredu bo moral miško na operacijo še pred enim letom dopolnjene starosti user posted image  Če se ne motim imata vidva z Galom podoben problem user posted image  Sta vidva že imela kontrolo???

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 149
2.3.2006 19:19:09   
ursa_p
Pozdravljene!

Danes zjutraj je bil spet hudic ... Gal ponoci lepo spi ... celo na 4-5 ur se dojiva zjutraj je pa kriza, ker je revez lacen. In danes sem mu kar lepo pripravila Aptamill. Jaz nisem imela vec mleka, pa sem mu kar mleko pripravila namesto caja. Pa je spil samo 30, ampak je bilo ocitno dovolj, da se je umiril in zaspal. Prejle spet ... jok in lacen. PA sem spet naredila Aptamill ... tokrat je popil samo 20. Cisto sem slabe volje, ker ocitno nimam dovolj mleka oziroma mi ga zmanjka ravno toliko, da ostaja lacen. Ceprav med dojenjem neha jest ali pa tako opleta, da ga ne morem vec pristaviti, ker me prevec boli. Ampak problem je v tem, da ne vem zakaj sploh zacne to delat? Je mozno, da imam premalo mleka in hoce na "silo" prit do njega? Ne vem vec kako in kaj. Prav slabe volje sem. Pa problem je v tem ker se vmes pokaka, pa ga grem vmes previjat, da ga ne previjam potem ko ima res poln zelodcek. Pa mi kljub temu, da ga cisto pocasi in nezno previjam, bruha. Za znoret. Sploh ne vem vec kaj naj. Potem pa vse polije je pa se lacen. Ali pa vmes neha jest pa bi jedel cel pol ure ... potem se mi pa zdi, da nimam vec NIC mleka ... ker tudi ce stisnem kar nekaj casa ne pride nic ven. Aja, pa se zbudi se ne po treh urah cez dan. Kaj pa ve pocnete, ki jih dojite na 2-3 ure ... jih zbujate ali se sami zbujajo? Pojejo vse v roku pol ure ali traja vse skupaj dlje ... predvsem pa me zanima za Saro, ker tako pridno pancka ... seveda pa tudi za vse ostale!!!
Ker redi se pa zelo lepo, kljub temu, da je laaaceeen!!! Cist cudno!
Ah, ja ... to dojenje ... danes me je prav v slabo voljo spravilo.

Sedaj ga cakam, da se zbudi, da ga skopam ... ce se ne bo kmalu, ga bom kar jaz .. vsaj ne bo tako lacen. Al pa tud ... sej ne vem vec. Aja ... po kopanju ni nic kaj dosti zaspan ... kako pa je pri vas??? Meni ni nic vec jasno .. sem pa zadovoljna, da je vsaj ponoci zelooo priden. Ga se vedno previjam vedno, ne glede na to ali je pokakan ali ne. In kljub temu lepo zaspi nazaj ... ce je pa cisto zbrihtan, ga pa vseeno polozim v posteljico in ze enkrat zaspi. Ce ga kaj muci je to le nepodrt kupcek in ga na hitro dvignem iz posteljice, podreva kupcek, potem pa zaspi.

Ga pa ne smem prevec hvalit, ker se ocitno vse kmalu obrne! No, sej drugac je priden, nc ne recem, sam lacen je skoz! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A misllite, da bom imela zmerom manj mleka, ce mu bom dodajala?? Dovolj ga ocitno ne bo nikoli, ker bi se pomoje ze moralo uravnovesiti stanje med povprasevanjem in ponudbo. Ampak mi je cudno, da mi pa vcasih res kar ven tece, vcasih pa sama komaj kaj iztisnem. user posted image user posted image user posted image

No, Kami ... da ti odgovorim glede seksa ... nisem mela kaj odgovarjat, ker ne seksamo ... vsaj konkretno ne. user posted image user posted image user posted image  Dokler bo cisca ne bo nic ... se mi pa zdi, da se koncuje ... upam, midva ze komaj cakava!!! Me pa strasno zanima kako bo ... no, punce, ki ste ze rodile ... je bila kaka razlika?

Jasnica dobrodosla.

AD3 kapljice .... jaz se nisem pomislila na njih, ceprav po moje pojem veliko premalo vitaminov. Sem pa danes Gala nastavila na soncek (malenkost ga je pa le bilo), da je dobil malo D vitamina ... hehe.

Toliko zaenkrat ... za tiste, ki pa ne berete vec Cvekanje v pricakovanju pa ... Eviii se vedno caka!!! Smo pa izbrale pravo tajnico ... sam zdej smo jo ze vse prehitele, tko da lahko  koncno rodi.

Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?