|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
24.2.2006 13:39:19   
ursa_p
Pozdrav se od mene!

V sredo sva spet kopala Gala in je spet uzival ... edino, ko ga dava iz vode na previjalno je hudo ... drugace pa v redu.
V sredo je jedel na 4 ure ... sem ga popoldne po treh urah kar ven vzela iz posteljice in previla, pa se niti ni zbudil. Sem ga pristavila pa nic, tako da sem a dala nazaj spat in je spal se eno uro. Potem pa spet. Sem se bala, da bo tezka noc, pa je bil priden se je pa zato vceraj zjutraj zacelo. Lacen, lacen, lacen. Cel cel dan je bila kriza. Popoldne in zvecer pa sva mu dodajala caj, moje mleko, Aptamil ... noro ... on pa se kar lacen. Pa se krce je imel (pomoje) zraven, pa je bila res kriza.
Zvecer sva ga se skopala ... no, sva ga hotela skopat, pa ne znava uporabljat cebricka (sva ga en dan prej dobila). Tako da mu ni bilo prijetno in se tudi ni zmatral. Pa spet jovo na novo ... lacen, lacen, lacen. Groza.
No, potem je po obilnem hranjenju z "vsem zivim" koncno zaspal. Noc je bila pa v redu. Danes pa spet ni vse ok. Sej ne vem vec kaj je narobe.

Prosim povejte mi koliko mora pojesti 3,5 kg otrok na obrok, star skoraj 4 tedne. Sem si vceraj stisnila mleko iz ene strani (ker je vmes zaspal in ni bil na drugi nic - je pa zaspal zato, ker je bil od enega do drugega obroka buden in je dobil vmes se Aptamil in caj - tako da je od drugega obroka dobil samo pol), pa sem napumpala 50. Prav tako ravnokar, ker je bilo isto stanje kot vceraj - lacen od enega do drugega obroka, potem pa pri meni pojedel samo pol.

Potem imava novo tezavo, ki je baje normalna? user posted image user posted image user posted image  
Strasi se ... kr trzne in to cel. Se kr prestrasi ... med dojenjem, med previjanjem, med kopanjem, pri crkljanju, ko ga vzemam iz posteljice, ... imate enake "simptome" tudi vi?

Sedaj spi in razmisljam ali naj poklicem v porodnisnico, ce je vse to z njim normalno. Sem klicala ze patronazno, pa je nasa na dopustu, druga pa je rekla naj poklicem kar pediatra in se narocim cim prej - naroceni smo 10. Pa tudi nje ni. user posted image

Lezanje na boku ... najin Gal se kljub temu, da ga podlozim obraca na hrbet ali pa vsaj na pol na hrbet. Kako naj ga se podlozim, da bo drzalo. On se prav odmakne od tistega s cimer ga podlozim, potem pa se obrne na hrbet.

Cebricek ... da se vrnem na to tezavo ... ga katera uporablja??? Midva potrebujeva pomoc. Vceraj ga je z obema rokama drzal Matic (pod rito, kljub temu da je bila na dnu in pa za vratom) pa se jaz (pred vratom, da mu ne bi glava padla v vodo, ceprav jo odlicno drzi, z drugo roko pa sem ga polivala). No, pa ni bilo nic kaj prijetno!!!Nama zna katera svetovati kako se ga pravilno uporablja?

Cuko ... upam, da si ze kaj bolje ... pomiri se ... Gal cuti kako se pocutis. Pa tako kot si ze sama rekla, ti lahko zmanjka mleka. Vse bo v redu!!! Je slo pa se meni na jok, ko sem brala kaj se ti je zgodilo.

Sarazan ... kopanje ... nam je rekla da naj se vsak dan kopamo, ce pa nam casovno ne bo znelo pa naj ga kar umijeva. Z milom pa do 2x na teden - se mi zdi, da so enako rekli v MS.

Koncno sem spravila skupaj tole ... ze 2 dneva hocem kaj napisat, pa ni bilo casa.

Cakamo leeepoooo vreeeemeeeeee ... bi sli radi ze veeeen. user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 101
24.2.2006 15:43:20   
sazi
Pozdravljene vse,
se že dolgo nisem oglasila. Moj Lev mi tega enostavno ne dopušča, ampak gre počasi na bolje. Po prihodu iz porodnišnice, ko je bil ves zmešan glede prehranjevanja in časa, nam gre pooooočasi na bolje. Najprej sem ga uspela navaditi (vsaj upam, da je že navada), da se čez dan samo dojiva - sicer kar pogosto in čisto preveč časa, ampak Lev v 10 minutah ne poje nič. Ne morem ga po 1 min dat na drugo joško in potem po naslednjih 10 odklopit - se začne jokat na ful po manj kot 5 minutah. To seveda velja, če ga dojim z nastavkom. Danes dopoldne nama je 1. uspelo, da se je dojil brez nastavka. Sem bila čisto navdušena. Zdaj pa že 1 uro joka in intenzivno išče hrano, potem pa ga vzamem v roke, pomirim, nastavim k bradavici, se začne pa tako dret, kot da bi ga dajala iz kože – med tem iz joške mlek dobesedno teče, ampak ga »noče« - ne zna pojesti. Nazadnje po 5 minutah grozljivega dretja na joški zaspi. Se spet zbudi in se zgodba ponovi. Tako danes od 11-ih sploh še ni pošteno jedel, saj noče sesati. Res ne vem, kaj naj naredim.
Drugi problem je ta, da se šele zvečer zares zbudi – in to malo pred polnočjo. Do 4-ih zjutraj noče početi drugega, kot jesti – no, tu »mamica kravica« ne sfolga, zato dobi Aptamil – in to enormne količine. Tudi spimo nič ne zato – no, tam nekje od 4-ih do 7-ih, potem pa spet od 9-ih do 11-ih. Ne vem, kako bo to izgledalo, ko se bo moj možek v ponedeljek moral vrniti v službo – bo ko zombi.
Danes sicer teh šroblemov nimamo, drugače pa imamo tudi mi težave s podiranjem kupčka in bruhanjem. Prav hudo mi je, ko ga gledam, kako se matra – čisto se umiri, izbuli oči in potem čakam, da bruhne. Pri podiranju kupčka pa noče sodelovati – no, kot rečeno, je bilo tako do včeraj, danes še nekako gre – upam, da pri tem ostane, le še jesti mora – se pravi sesati brez nastavka.

Kopanje: mi se kopamo že cel teden. Ko se ga da v vodo, malo bolj debelo pogleda, na splošno pa zgleda da uživa, po nekaj minutkah pa začne jokat in gremo ven iz vode. Potem pa neizmerno uživa, ko ga fenava. Sva nekje prebrala, potem je pa še patronažna predlagala, naj ga celega pofenava s toplim fenom, ne na najmočnejši stopnji pihanja. Tako ga vedno pofenam tudi med previjanjem – ga zelo umiri, prav nastavlja se toplemu zraku in uživa, pa še jaz vem, da je plenico »zapakiran« res popolnoma suh. Zelo priporočam – probajte tiste, katerih dojenčki se jokajo med previjanjem. kopamo se vsak dan, milili pa naj bi se na cca 3 dni, rito pa namilimo vsak dan (po navodilih patronažne).

Zunaj smo tudi že bili nekajkrat. Svež zrak ga zares utrudi in potem spi celo večnost. Sva začela razmišljat (pa ne zares, da naju ne bo katera imela za nora), da bi ga na sprehod morala voziti ob 2h zjutraj, da potem bi pa morda bil mir.

Čišča: NUJNO – dajte mi prosim napisat, kako je z vami (in koliko časa po porodu). Jaz sem namreč 25 dni po porodu in kakšen dan nimam popolnoma nič izcedka, potem pa spet krvavega. Kolikor se spomnim, to ni v redu in če ne izvem nič pametnega, bom šla v ponedeljek nazaj v porodnišnico se pokazat – čeprav mi je to čist mimo – veliko raje bi šla do svojega G, samo se žal ne da. Kakšen predlog – imate tudi ve podobne težave?

Ursa_p: ve eni knjigi (Dojenček Kaj pričakujemo prvo leto) piše, da potrebujejo v 1. mesecu 6-7x dnevno po 70-100 ml, dnevna potreba pa je od 130 do 190 ml na kilogram telesne teže. Prebrala sem tudi, da količina načrpanega mleka ni pravi pokazatelj, saj menda dojenček s sesanjem (na pravi način) potegne ven precej več kot črpalka in tudi mleko se menda proizvaja sproti, tako da naj te morda majhna količina načrpanega mleka ne skrbi. Mene tudi zelo zanima, koliko spije pri meni. Ponoči mu 100 ml Aptamila naenkrat skoraj da ni dovolj.

Ležanje na boku – nimamo težav,če je pa bolj živahen, ga pa skoraj do roba zibke položim, pa se potem ne more obrniti na hrbet.

Toliko zaenkrat, zdaj se grem pa ubadat s tem, kako spraviti kaj mleka v mali želodček. Če ne bo šlo drugače, bom morala spet seči po nastavku, saj me skrbi, da res ne bi dovolj jedel, pa še če ne sesa, se meni mleko ne dela…
Lep pozdrav

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 102
24.2.2006 16:58:55   
ursa_p
Sazi ... sem ze mislila nate in na Leva, ce sta v redu.
Glede cisce ... pri meni je enako kot pri tebi ... pa mislim, da so druge tudi napisala, da je pri njih enako. Ravno predvcerajsnim je po enodnevnem premoru iz mene prisel kar velik kos krvi. Ocitno je to cisto normalno, pa se mi zdi, da so mi v porodnisnici tudi rekli, da se bo to dogajalo.
Drugace pa upam, da bosta z Levom cimbolj ujela se s hranjenjem in da bo ponoci spanckal.
Pa hvala za info o mleku ... meni se je zdelo, da mi spet primanjkuje mleka, ampak ce sem ga s pumpico spumpala 50, pa ce on "povlece" se vec in ce pojejo od 70-100 na en obrok, potem je vse v redu ... ocitno je vreme vplivalo nanj.

Linea negra ... jo imate se?

Lp, Ursa

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 103
24.2.2006 18:00:20   
čuko
Ko se nam je to zgodilo, ni bil Gal v posteljici ampak sem ga imela na rokah in sem gledala TV, je pa res da ja ležal obrjen na hrbet. V posteljici ga imam vedno na bok, samo se res že kar premika, tak da smo šli zdaj kupit BABY SLEEP in se ne more obrnit.

Glede dojenja: sploh ne vem koliko spije, potem pa še toliko bruha, da sploh ne morem vedet koliko mu je ostalo v trebuščku. Ko sem bila v porodnišnici so mi rekli, da je to normalno, meni pa se to nezdi normalno, da otrok čez celi dan bljuva: po jedi, med jedjo in še ko leži. Sedaj sem razmišljala in ne vem: Kaj mislite,da mu mogoče ne odgovorjajo te kapljice iz Avstije? Bom probala en dan brez kapljic pa bom vidla ali bo še bruhal. samo se bojim, da ga bo potem še bolj zvijalo, ker ga že tako celi dan zvija. Tak ga zvija, da ko se skrči, kar bruha. Sem že čisto obupana in samo jočem. Kak naj pomagam mojem sončku?

Lineya negra:  jaz jo še imam!

Lepo bodite pa se čitamo!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 104
24.2.2006 18:32:30   
nuka
Lep pozdrav
se bolj malo oglašam ker mi moje 2 user posted image enostavno ne pustita veliko časa.

Dojenje - Nejc je res priden. Sem prav vesela da z dojenjem nimava težav. Je pa pravi jedec. Ima že prav lepa lička in podbradek. Čez dan se dojiva na 2-3 ure, ponoči pa na 4 ure. Malo problemov imava s podiranjem kupčkov, ker ga kar poje, potlej se mu pa kovca pa tudi bruhne včasih. Jem skoraj že vse. Odpovedala sem se svinjskemu mesu, sladkarijam, solatam, stročnicam, salamam in paštetam. Počasi sem začela jesti tudi surovo sadje. Vsak dan kakšen krhelj novega sadja. Zaenkrat ni bilo nobenih problemov.

Čuko verjamem da si čisto iz sebe, to je moja največja nočna mora, da bi se to zgodilo. Vedno ga polagaj na bok in podloži z dekco ali brisačo da se ne bo obrnil na hrbet.

Čišča lahko traja zelo dolgo. V prvo je pri meni trajala 7 tednov.

Sprehod - komaj čakam da bo lepo vreme, ker se mi že meša.

Krči - na srečo jih Nejc nima, smo se pa proti njim borili pri Niki. Pomagalo ni nič, ne kapljice ne masaža trebuščka. Tudi pri prehrani sem izredno pazila. Krči so minili pri 12 tednih.

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 105
24.2.2006 19:09:30   
natalia
zdravo!

zdaj mam ravno nekaj časa, da se vam malo izpovem.

punce, men se bo zmešalo. men se zdi, da mojega otroka spremljajo same težave. Najprej se je rodila z ovito popkovino okoli vratu in je bila že cela modra, ob rojstvu je staknila prehlad v bolnici, da še sedaj težko diha, še sedaj nam patronažna zdravi # največji# gronolom popka, ki ga je kdaj videla, od mene je staknila vnetje spolovila in sor v ustih, na koncu pa je po celem telesu dobila srbeče pikice, ki so sedaj kot rdečke in tudi jih je baje dobila od mojih hormonov, matrajo jo kolike, povrh tega pa nikakor ne zna zagrabiti zize in se dojiva non-stop. sedaj si mleko izčrpavam, pa kombiniram z dojenjem, ker ne vem več, kaj naj.

kaj pravite, je to kaj slabega, če si mleko izčrpavaš?

aja, pa še to. ne vem katera od vas je govorila o tem, da otrok ne zagrabi zize, ko pa jo, jo takoj izpusti in se dere?
men se je tudi to zgodilo in mi je patronažna rekla, da je v dojki preveč mleka in ko bebica potegne se mleko kar vsuje in jo duši oz.zalije v trenutku, tako da prej ko se greste nahranit, je rekla, da moramo malo dojko spraznit, da bo otrok lažje prijel in naval ne bo tako velik.

drugače pa mi imamo Lefaxsin in ji včasih pomagajo, včasih pa ne. dam ji 1 ml, 20 minut pred hranjenjem. imamo pa tudi kuminov sirup, ki jo pomiri, ko je res hudo...

zadnje čase imamo tudi probleme s spanjem, ker Eva ne more zaspat nazaj, potem pa dve uri čaramo, da zaspi, tako da zgledamo že vsi kot zombiji.

glede črpanja pa vam bom hvaležna za vaša mnenja.

lp in vsaki enouser posted image .

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
24.2.2006 19:13:05   
petra.horzi
no da se končno tud jz oglasim med vami:)
moj mali sonček je prehitel in prijokal med nas na svete tri kralje-6.1. -tako da imamo sedaj vsi trije januarja rojstni dan
ob rojstvu je tehtal 2360g, velik je bil 44cm, obseg glave pa je imel 31cm

dojiva se dobro in velik, raste mali ful,(na pregledu pri enem mesecu so bile mere: 3100g, 49cm, obseg glave pa 35cm) tko da sm presrečna, saj je bil rojen 1mesec in pol prekmalu, pa ni bilo čisto nič narobe!!
kopam ga vsak drug dan, je pa rekla babca da na začetku ni potrebno več kot 1x-2x na teden z milom
najbrž vaši malčki ko jih date iz vode jokajo zato ker jih zazebe, ker je taka razlika v temperaturi
tud moj joka, sam neha takoj k ga zavijem v brisačo
drugač se pa rad kopa
ponoč spi, sam se dojiva na 2-3ure, pa tud čez dan se dojiva včasih še bol pogosto
napenja ga ful, hvalabogu pa nima krčev, sam zarad napenjanja jz skor nč ne spim, k ga po ritki treplam,da se on ne zbudi od napenjanja

sm bla prejšn tedn pr G, prav da je vse super, čišče je hvalabogu konc, nasledn mesec grem pa po obroček za kontracepcijo

skratka vsi se dobr počutmo
se slišmo
lp

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 107
24.2.2006 19:19:09   
petra.horzi
mene so v porodnišnci mal prestrašl, da moram nadzorovat da bo dost popil in ker nism mela tehtnce sm si mliko črpala in mu dajala po flaški
na začetku sm si izčrpala tud 200ml mleka, tretji dan pa več kot 50ml nism več mogla napumpat, ker črpanje ni ravno simulacija za nastajanje mleka ampak je sesanje otroka
pol sm pa pustla vse skupi in sm ga sam dojila, sm mela že po drugem podoju spet ful mleka, mali se je pa zredil v 10 dneh 350g.
tko da manj k se boste sekirale zarad tega bolš bo, pa doljit tok pogosto kt otrok hoče pa bo vse v redu
izčrpavi si pa sam takrat ko maš tok polne da te boli

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 108
24.2.2006 19:20:15   
petra.horzi
aja pa jz sm mu jošk kr porinla v usta, k tud na začetku sploh ni mogu zagrabit

Neposredna povezava do sporočila: 109
24.2.2006 20:54:05   
ninaki
Helou punce,

pa sem tudi jaz med vami na tem forumu. Na hitro, ker se bo mali kmalu zbudil in ga bo treba zanimirati user posted image

Trenutno smo v fazi jem-spim. Ponoci od 10 do 1 pa jokam in ga je treba naokoli nositi. Jaz sem se na to navadila ze v porodnisnici, moj dragi je bil pa zjutraj cisto ubit user posted image Fajn je, kar je super, da se bo kmalu poredil. Kupckov ne znava najbolje podirati, zato obcasno joka, ker ga tisci v zelodcku.

Jaz sem ok. Zmatrana, samo vsak dan bolj pri moci. Slauf je vedno ob meni user posted image Trenutno se ubadam s praznenjem bolecih mlekarn. Se sreca, da lahko preberem vase nasvete kako se spopasti s temi zadevami.

Cuko, ko sem prebrala tvojo izkusnjo se mi je kar srce ustavilo.

Mirno noc vam zelim in se beremo.

Nina

Neposredna povezava do sporočila: 110
25.2.2006 10:29:03   
ursa_p
Dobro jutro!

Danes sem se pa prav naspala. user posted image  Gal je vceraj po kopanju takoj zaspal ... ze na previjalni in ga sploh nisem mogla nafutrat ... tako da je nazadnje jedej ob 19.30, potem pa spal do polnoci. Sem ga na hitro previla in podojila pa potem nazaj spat. No, jaz sem potem odsla se pod tud in se ornk uredit, tako da sem sla spat ob 1.30. Sem bila prepricana, da se bo zopet zbudil ob 3-eh, ampak je zdrzal kar do 4.30. Potem je spet zaspal do 7.30. Zjutrej sem ga spet nahranla ... previla ga tokrat nisem, ker ni bil pokakan, potem pa sem zbudila Matica, naj ga malo zaposli. Pa ga je dal med naju in smo se se malo crkljali ... so ga pa kar dobro zvijali krci. No, tako pa sem potem zaspala se do 10-ih. Zdej pa akcija ... pomivanje, pospravljanje, ... pa se mali se bo vsak cas zbudil.

Samo se lepo vreme bi moralo biti danes, da bi lahko sli ven, pa bi bil super dan. Aja, pa Gal mora bit priden cez cel dan ... hehe.

Cuko ... kaj je to baby sleep?
A ko je prisla babca k vam in ga je stehtala se je lepo redil? Ce ja in med obroki ni nic lacen po moje nimas kaj skrbet, ce dovolj poje.

Natalia ... vidve imata pa res cisto vse. Jaz upam, da bosta cimprej popolnoma zdravi!!! Revcek mali.
Glede izcrpavanja mleka ... ce jo zelis kasneje dojiti, ker sedaj ne gre in ce zelis imeti mleko, se mi zdi, da je edino prav, da si ga izcrpavas. V porodnisnici je imela soseda dvojcka ... noben od njiju ni imel razvitega sesalnega refleksa in ju je morala hraniti po flaski. Fantek je pocasi dobival sesalni refleks in ga je le obcasno podojila. Si pa je ves cas izcrpavala mleko, ker ima namen kasneje oba polno dojiti, ce ji bo le uspelo. Ena "izkusnja", ki ti bo mogoce pomagala.

Podiranje kupckov ... jaz sem ugotovila, da najbolj pomaga, ce mu bolj na trdo krozim po hrbtu v smeri urinega kazalca ... pa ne grobo! Pa potrepljam ga vmes. In nama podiranje kupckov sedaj lepo uspeva.

Koliko casa pa so vasi malcki na dan kaj budni? Gal je vedno vec casa buden ... ponavadi je to zjutraj ali pa cez dan ... velikokrat kar dvakrat med dvemi dojenji ... se pravi do kakih 6 ur na dan, ce ne stejem tistega, ko pocasi "pada" v spanec.

Koliko jih imate oblecene? In koliko stopinj imate v stanovanju? Midva za stopinje se vedno ne veva, ker nimava termometra. Mislim pa da nekje okoli 21, 22. Ima pa gor dve majcki pa ene hlacke pa stumfke in ponavadi se copatke. Ko pa nama zmanjkuje cunj ima gor eno majcko pa cez topel pajacek.

Sedaj pa ze moram it, ker se pocasi zbuja.

Lp, Ursa

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 111
25.2.2006 16:11:19   
pika-poka
no sem le uspela pridet do računalnika!...evo se še jaz malo oglasim!imam zadnje dni same obiske in sploh nisem utegnila nič odpisat..pol pa me je še računalnik zafkaval...!

vidim da se počasi navajamo na nove člane in njihove zahteve..tudi pri nas se je naredil nek ritem...na 2-3h se dojimo preko dneva..ponoči na 3-4h. je kar fino...vam pa povem da sem se nehala sekirat glede dojenja in ur..in nama zdaj prav lepo teče...ko je lačen dobi dojko in to je to.
-
natalia-jaz tudi mislim da ni nč slabega če si izčrpavaš mleko..jaz sem si tudi zdaj nabavila črpalko, ker si mislim izčrpat mleko ko bomo hodili ven ...sem bolj sramežljive sorte in ne vem kako bi funkcioniralo moje dojenje v javnosti...user posted image mogoče kompliciram...kaj mislite?...
ALI MOGOČE VESTE...KO SI IZČRPAŠ MLEKO JE OBSTOJNO 24UR V HLADILNIKU, KAJ PA ZUNAJ?GA JE TREBA IMET V TERMOVKI?to mi še ni čisto jasno...moram pobrskat po netu!

mislim da našega Klemna napenja ravno ta hrana katero jem...vse prekuhano in nič svežega, ker tudi mene napenja...sem pa že začela jesti sveže sadje..počasi...in celo košček čokolade. pa ni bilo  nič...user posted image

glede čišče...pri meni je isto...enkrat čisto nič drug dan pa se "vsuje" full...sem vprašala patronažno pa pravi da je to normalno. 

mi smo se tudi v ČET kopali in je zdržal cele 3min v banjici...potem se je najbrž zavedel da je nag in se je začel jok...patronažna se je tako ustrašila..user posted image .jaz pa sem že navajena, ker je vsako previjanje jok in se mi zdi da mi prav zameri, ker ga slečemuser posted image !
nam pa patronažna glede kopanja ni omenila nič...kaj potem se ga mora kopat na 2dni ali vsak dan ali 1x na teden?... 
smo pa šli danes na prvi 15min sprehod..končno!!!smo ga le dočakaliuser posted image jutri pa malo več...
V sredo  imamo pediatra..in me prav zanima kako bo in kaj bo rekla.

lep pozdravček vsem vam in vašim malim sončkom

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 112
25.2.2006 22:26:17   
ursa_p
Koncno sem prisla do racunalnika!

Danes je bil Gal buden od 11-ih dopoldne, potem je spal med eno in cetrto uro, potem pa je bil do zdele ves cas buden (ce odstejem, da je vmes za 10 minutk zakinkal)!!! Noro. Imela sva obiske in je bilo kar pestro. Mali je bil spet lacen, lacen, lacen. In je popil v celem dnevu 100 ml caja.
In ker so bili obiski je bila tudi malo posebna hrana in sem si najprej privoscila par listkov mehke solate, potem pa za sladico se pohorsko omleto brez pecilnega v kateri je bilo tudi sveze sadje (ampak sem poskusila vecino zbezati ven), sedaj pa sem si privoscila se en krof v katerem pa je pecilni in upam, da ga ne bo prevec zvijalo. Sicer ga je ze prej ampak pol urce po zauziti hrani pa tudi se ne morejo biti od prehrane.
In prejle, ko je za 10 minutk zakinkal sem ga slekla in nesla v banjico, je zacel tako kricati, da sva morala ven po 3-eh minutah .... ker je bil laaaceeen. Jaz ne vem kaj mu je.
Babca sicer ne pride vec, ampak bom poklicala, ce bi se oglasila se enkrat (baje MORAJO priti 6x, ta je prisla 5x in nic vec, ker je mislila, da imamo ta teden, ki prihaja, ze pediatra).

Ja, dnevi so zame zmerom bolj tezki, sploh zato, ker se ne smemo ven ... no, ta vikend bi ze lahko sli, ampak nam vreme ni bilo naklonjeno! user posted image

Pika-poka ... ti ga kopaj vsak dan ali pa kak dan izpusti, ampak takrat ga pa umij, tako kot si ga umivala preden ste zaceli s kopanjem.
Glede dojenja zunaj ... ce ga bo potrebno podojiti pojdi v avto ali pa kam tja, kjer ne bo ljudi. Sicer pa je odprta tema City park in dojenje ... in v tej temi vidis, da imajo marsikje tudi prostor, kjer lahko podojis otroka. Drugace pa ne bi bilo nic narobe, ce bi takrat dobil Aptamill. Koliko casa bi tvoj mlek zdrzal zunaj, ne da bi bil v hladilniku pa zal ne vem. Po moje je res dobro, da ga imas v termovki.

Mleko ... ko si ga izcrpas je v hladilniku obstojno 48 ur, zmrznjen pa se dlje, ampak ne vem tocno koliko.
Sicer pa mene zanima ali lahko mleko, ki je 1 dan v hladilniku zmrznes? Da ga ne vrzem stran, ampak spravim za takrat, ko bo potrebno.
Kaj pa ce ga vmes ze 1x pogrejes, ker mislis, da je otrok lacen, potem pa zaspi? Je se uporabno???

Kje pa ste vse danes?

Sedaj grem pa pod tus ... ze komaj cakam ... me je mali spet en malo pobruhal ... hehe. Se je ze tolikokrat zgodilo, da mi je slo direktno za majico. user posted image user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 113
26.2.2006 15:49:30   
karin412
Danes sem pa jaz prvauser posted image . Se vidi, da nimamo dosti časa.
Mi smo danes kopali punčko v čebričku, očka jo je držal za ramena in glavo, pa je prav uživala, samo potem je bil pa vik in krik, ko je morala ven - se je še 3x pokakala oz. sprdnila, da sem morala ritko kar naprej umivati in menjati brisačo...

Potem sva še provala narediti odtis stopala in rokice (za v knjigo Dnevnik To sem jaz) - stopalo je uspelo takoj pred kopanjem, rokica pa šele, ko je spala, pri kopanju jo je kar v pest tiščala.

Jaz imam še čiščo, res je enkrat na par dni tudi rdečkasta, sicer pa kot povečan beli tok.

S črpanjem skoraj nimam izkušenj, samo ob navalu mleka sem si morala spumpati. Sicer se lepo dojiva zdaj brez nastavkov že več kot 1 teden in je super.

Krči jo dajejo vsak popoldan, večer, samo se mi zdi da je včasih tudi zaspana in sitna, pa joče. Včeraj sem bila verjetno jaz živčna, ker smo imeli obiske, potem so jo valjda zbudili, ko so jo nosili gor in dol in potem sem jo spet uspavala, pa se je spet zbudila...
Danes sem jedla surovo mehko solato, bomo videli, kako se bo obneslo.

Kje vam spi dojenček? Ker moja user posted image  hoče pri meni spat, ker se takoj zbudi, ko jo položim v posteljo. Pomaga edino, da jo dam not, ko je že kake pol ure spala pri meni, da trdno zaspi.

Oko je boljše, ker smo morali v petek k pediatru po kapljice.

Lepo nedeljo še naprej!
Lp, Karin

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 114
26.2.2006 16:54:02   
Eviii
ojla, mamice...
upam, da se vam bom kmalu pridružla in lahko z vami delila probleme. predvsem pa bom zadovoljna z vsakim nasvetom. berem vas občasno in vidim, da vam življenje ni niti najmanj lahko, ker imajo vaši otročki kr neki problemov... ampak vseeno si bom to vzela na znanje in si bom poskusla zapomnit, na kak način vi rešujete te probleme.
jst grem jutri zjutri not in upam, da bo sprožanje poroda uspešno in da bomo kmalu cartali našega-o user posted image . bomo vidli. sicer tistega g, ki mi je predpisal, da imamo jutri skrajni rok za rodit, ne bo, ker je na dopustu. upam, da bo tisti, ki me bo prevzel, upošteval tudi njegov nasvet. jst sm namreč kr precej nizke rasti (samo 155 cm), medtem ko je user posted image  že pred 10-imi dnevi imel-a 3,4 kg in obseg glavice 34,2 cm. pa se mi sploh še ni spustil-a v medenico. in to je lahko velik problem, ker pol sledi cr. upam, da bomo rodili po naravni poti in da mamice ne bodo jutri mučli user posted image .
torej, se beremo kmalu na tem forumu. vam pa želim čimmanj problemov in čimlepše vreme, da boste lahko šle vn z vašimi korenjaki.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 115
26.2.2006 16:58:38   
Eviii
prevzemam delo tinkatonke. malo statistike:

FEBRUARČKI (28) user posted image
10. december PUNČKA – Jery (22.2)
12. januar EVAN - Kami (4.2.)
19. januar MANCA - bobika (12.2.)
20. januar ANJA - baGSi (5.2. )
29. januar TAJA - wallery (11.2)
29. januar SARA - sarazan (12.2.)
30. januar GAL - ursa_p (16.2. )
31. januar LEV- sazi (13.2.)
2. februar GAL – čuko (4.2)
3. februar NEJC – nuka (4.2.)
3. februar KLEMEN – pika-poka (7.2)
4. februar EVA ZALA – natalia (8.2)
5. februar TJAŠA – kimi79 (5.2.)
5. februar AJLA – karin412 (20.2)
14. februar AVA – taja27 (22.2)
15. februar ROK – Ezi (7.02)
16.februar GAJA – suky (23.2)
17.februar GABER – aldo (13.2.)
18.februar NEJC – ursi (19.2)
19.februar MOJCA – malamisha (8.2)
20.februar ENEJ – ninaki (22.2)
20.februar JOŠT – Tina76 (19.2)
21.februar NEJA - SašaR (17.2)
23.februar AJDA - AishaM (11.2)
23.februar MIJA - Petrina28 (21.2)
23.februar ANEJ - Tinkatonka (17.2)
24.februar ZALA - Vijolica77 (22.2)
25.februar REBEKA - jasnica (22.2)

pa če se malo preštejemo:
user posted image   :  user posted image
16  :  12

zdej sva ostale samo še jst pa marty (in gilda, ki se je zadnje cajte bolj malo oglašala). samo primorke... očitno so naši user posted image  najbolj trmasti od vseh in nočejo vn user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 116
26.2.2006 18:23:09   
sarazan
Pozdravljene mamice in user posted image !

Mi smo bili pa včeraj v maškarah. Naša pikapolonica je bila tak cukr, da se je sploh nismo mogli nagledat. Ker je črnolasa, ji je rdeča barva tako zelo pasala. user posted image  Ko bo čas, bom dala slikico v album.

Moje čišče ni več. Sem prav vesela, da sem se končno znebila vložkov. Upam, da prve menstruacije še dolgo ne bo. Sicer pa je zadnje dni izgledala kot menstruacija v zadnjih vzdihljajih - ravno toliko, da bi bile hlačke umazane. Ni se mi pa pojavilo, da bi ponovno bolj zakrvavela (vseeno, to je baje čist normalno. So mi v porodnišnici rekli, da je panika, če več dni obilno krvaviš, sicer pa ne.)

Bljuvanje.... jaz s tem nimam izkušenj, ampak, a ste poskusile kaj s tistimi mlečnimi formulami, ki so prilagojene dojenčkom, ki veliko bljuvajo po dojenju. No, tiste, ki samo dojite, verjetno niste.
Vem, da ima Novalac tako mleko in kolegica ga je zelo pohvalila.

Linea negra... jaz je sploh nisem imela. Ampak so se mi pa zdaj pojavile nove strije na trebuhu user posted image  user posted image  user posted image . Upam, da bodo zbledele. Še vedno so vijolične.

Budnost... Sara praktično skoz spi. Če odštejem budno stanje, ko jo previjam in dojim, se mi zdi, da ni budna več kot eno uro na dan.

Koliko obleke... mi imamo vedno dvoje rokave in dvoje hlačke. To pomeni, da ima na sebi bodi in bombažne žabice, potem pa še pajacek ali pa puloverček in še ene hlačke. Zgornji sloj je bolj topel.
V stanovanju imamo 21 - 22 stopinj, ko pa previjam ali umivam, pa še dodatno ogrejem sobo.

Obstojnost mleka... Na sobni temperaturi je dober do 6 ur. Shranjen v hladilniku do 48 ur. Če ga zamrznete, pa do 3 mesece (nekje pišejo celo do 6 mesecev user posted image ). Ni pa dobro, da ga pogrevaš pa spet hladiš in pogrevaš, ker se lahko spremeni kakovost mleka.
Dojenje zunaj... jaz grem kar v avto, dam tetra plenico čez svojo ramo in pokrijem sebe in Saro, da se nič ne vidi, če gre kdo mimo in zija v naju.

Spanje... moja user posted image  spi v svoji posteljici, ki je pri nama v spalnici. Ko se podojiva in podreva kupček, jo malo uspavam z zibanjem, potem pa položim v posteljico. Če ni že v deželi sanj, jo še malo pobožam po glavici in rahlo zamajem telešček sem in tja, potem pa res zaspi. Tako delam že od začetka in zaenkrat deluje. Bi bila pa verjetno drugačna zgodba, če bi imeli težave s krči.
Jaz je ne želim navaditi, da bi spala na meni (po možnosti z bradavico v ustih) in potem v moji postelji. Čeprav kar nekaj strokovnjakov to zagovarja, sem verjetno presebična user posted image , da bi ponoči delila objeme user posted image  s Saro. Pa težko je kasneje otroka prepričat, da ima svojo sobo in svojo posteljo za spat.

Ma, sem se zdaj razpisala... grem pripraviti sobico, ker se bomo kmalu kopali user posted image . Upam, da jo zmatra in bo sladko spala kaj dalj kot 3 ure.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 117
26.2.2006 23:31:15   
ursa_p
Cer!

Danes je bil spet malo lazji dan ... je Gal malo vec spal kot vceraj. Drugace pa pri nas nic posebnega ... smo malo spremenili ritem zaradi kopanja, pa se meni bolj ustreza. Smo pa hotli it danes prvic ven, pa ni bilo pravega sonca ... samo par minutk je bilo res lepo, ampak preden bi ga jaz zrihtala, sonca ne bi bilo vec.

Karin412 .. najin srcek spi kar lepo v svoji postelji (ki je ob najini) ... pri nama sploh se ni spal, razen prve dva dni ... enkrat NA meni, ker sem zaspala, ko sva podirala kupcek, ta drugic sem pa zaspala med dojenjem ... na zalost. Ali pa v dnevni sobi v prenosni posteljici cez dan.
Mogoce bi pomagalo, ce bi ji, ko jo polozis v posteljico dala na obraz (na licka, useska) dlan cez, da te cuti ... za par minutk ... pa mogoce se malo pomasirala trebuscek ... to Gala pomiri (ce je ze potrebno - ponavadi zaradi krcev). Ali pa mogoce, ce ji s termoforjem pogrejes posteljico ... mogoce jo zmoti razlika v temperaturi.

Cisca ... jaz sem imela sedaj dva dni tako kot bi bila sokrvica, danes pa spet kri ... ah .. upam, da je bo kmalu konec!

Bljuvanje ... danes me je Gal tako "polil", da sem bila cisto vsa mokra, on pa tudi. Se mi zdi, da je vrgel ven vsaj pol deci, ce ne se vec ... revcek mali ... po moje vse, kar je do takrat spil. Pa podirava kupcke, ampak se mi zdi, da na zacetku tako hiti s hranjenjem, da se prevec naje zraka, pa se mleka, pa sva pri polivanju.

Sarazan ... sem ti kar malo fous, ker Sara se toliko spi, ceprav je pa fino zaradi tega, ker se lahko z njim malo ukvarjam - pogovarjam, pojem, ... No, vcasim me pa prav utrudi, ker mi ga je tezko budnega pustiti lezati v posteljici samega. Ga imam raje v lezalniku kje zraven sebe, pa se to mi je tezko, tud ce samo kuham zraven .. se mi zdi, da se kar MORAM ukvarjat z njim, pa ceprav je to samo pogovor.

Glede oblacil in temperature ... jaz ga imam vedno samo v enih hlackah, pa se te niso vedno ne vem kako tople in je babca rekla, da ni potrebe po dvojih hlacah. Vceraj je imel gor eno majcko in hlacke (ta bolj tople) pa cez se jopico tudi malo bolj toplo, pa mu je bilo tako vroce, da se je zacel dret, ampak je trajalo, da sem ugotovila kaj je narobe ... vroce mu je bilo!! Drugace pa nic ne segrevam sobe, ko se previjava. Edino ko se kopava prizgem kalorifer v kopalnici, da je malo topleje, pa se to ne veliko.

Sedaj pa peljem se kuze ven, ker je Matic ze v mizevi dezeli, pa se Gala cakam, da ga nafutram ... ce se do 0.30 ne bo zbudil, ga bom pa kr iz posteljice vzela in podojila, da me ne bo cez pol urce ali urco zbudil z dretjem (na zalost se ne zbudim ce samo malo zastoka, ker celo noc malo stoka ali pa se glasno preteguje).
Se to moram povedat ... sem enkrat Kami pisala zakaj ga zbuja, da se nafutrata ... ja, jaz ga tud zdej zbudim, ker ta bi obcasno spal tudi vec kot 4 ure med obrokom (cez dan), potem imava pa zvecer krizo, ko se meni mleka primanjkuje. Tako da ga sedaj kar vzamem iz posteljice, ko so tri ure okoli ali pa nekje do stiri enkrat na dan. Ponoci pa spi kakor spi ... to ga pa ne budim (sej sem se ko me zbudi cist v komi in delam vse v pol snu).

No, sedaj pa res lahko noc ...

Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 118
27.2.2006 11:06:23   
Kami
Čao punce,
naš Evan je v mižulah, jaz bi se sicer morala učit za četrtkov izpit, ampak sem si danes vzela virtualno fraj, pa sem mal na netu (poleg običajnega pospravljanja, kuhanja, pranja in futranja). user posted image  Za polikat imam točno 7 žeht, ker se je Liam čez vikend 3x polulal. Ne vem, al je mal prehlajen al ga pa napada bratovski sindrom lulanja v posteljo. Upam, da prvo. user posted image

Petra.Horzi sem se prav nasmejala, ko si rekla, da mu joško porineš v usta, če je ne zagrabi. Sama pogosto počnem enako. Ker on kr neki ne bi, zraven pa še tuli. Vam povem punce, včasih se moramo pač mame odločit namesto njih. Na koncu vedno poje.user posted image

Čuko mi se tudi včasih matramo s kupčkanjem in bruhanjem, ampak res se splača vztrajat. Evan pogosto joka dokler ne podre kupča, pa zvija se mi na rami, pa k sebi roke tišči. Ampak včasih vztrajam tud 15 minut, dokler ga ven ne spravi in potem sigurno ne bruha. Včeraj sem morala vmes neki Liama rihtat, pa sem ga dala v stolček še predno je rignil in seveda mi je vse pobruhal.

Spanje: jaz ga imam čez dan v ležalniku v dnevni sobi. Samo ponoči je v posteljci v spalnici. Glede na to, da veliko spi čez dan se mi zdi to še smiselno. Ga bom pa za dnevno spanje začela dajat v posteljo ko bo imel bolj reden urnik. Hrup ga tud pod razno ne moti. Popoldan je pri nas hojladri, pa spi kot ubit, če nima krčev.

Čišča: ena od prednosti tega, da mi posteljca ni prišla cela ven in da so me pod narkozo čistili je tudi ta, da sem krvavela samo ene 3 dni po porodu, potem je bilo pa še mal izcedka pa konec. Me pa še vedno bolijo šivi, tako da sexa zaenkrat še nisem prakticirala. Imam pa jutri ginekologa in me  zanima, če je vse ok. user posted image  bi bil že prav vesel! user posted image

Natalia, tebi se je pa res vse nad glavo zgrnilo! Upam, da se kmalu porihtate in da mala princeska pride k sebi. Pa ti tudi!

Zbujanje: to sem počela sam prve 3 tedne, ker je bil res komatozen in bi spal po 7 ur skupi. Sedaj se mi zdi, da je bolje, tudi sam se bolj redno zbuja. Sicer v teži ne napreduje optimalno, ampak to ima očitno v genih, ker je tudi ati bolj suh in Liam se je enako počasi redil. Tako da ga zdaj pod razno ne budim več. Glede na to, kake težave imaš, bi sama počela enako. Pa namesto čaja mu daj raje hrano, ker tisto je samo prazna voda. Če je fant pač lačen naj je, saj tebi se bo kmalu vzpostavilo ravnovesje. Ti povem, pri nas je danes čisto druga pesem kot pred 2 tedni. Te dni sem sicer res polna mleka, ampak če ugotovim, da ga kak dan ni, mu dam pač vlašo. Vode dobi dosti že z tvojim mlekom. Sicer pa - sama bosta najbolje našla ritem, ki vama odgovarja, tako da čimmanj posluši druge in čimbolj njega in sebe. user posted image
Bodte pridne vse ostale in fajn se rihtajte!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 119
27.2.2006 14:35:29   
ursa_p
Pozdravljene!

Danes sem klicala babco zaradi Galovega plasenja in je kar prisla. Ga je malo pogledala in povedala, da se je spet lepo poredil (pa ga ni stehtala) in da zgleda zelo v redu. Edino malo so mu roke pomodrele, ker sva bila ravno sredi previjanja, ko je prisla, pa je rekla, da ga zebe. No, ocitno ga bomo morali se malo bolj obleci in sem mu kar zacela dajat se ene hlacke gor. Sem pa vceraj pozabila povedat, da ima vedno obute se copatke (ali stunfke), da ga ne zebe v nogice.

No, danes je spet lepo spal ponoci ... in celo do devetih zjutraj. Ampak ker je 3x (se pravi med stirimi obroki) spal po 4 ure je bil danes zjutraj spet ves cas lacen. Pa sva jedla ob 9-ih, pa ob 11-ih, pa se ob 12-ih ... ja, kar naprej. No, pa se je vsaj najedel. Sem ga kar pristavila ... ob 12-ih sem mu najprej dodala malo caja, ker pa sem videla da ne bo nic pomagalo, sem ga spet lepo pristavila (pa je kar lepo jedel najprej na eni potem pa se na drugi strani). Potem je pa zaspal.

Glede dodajanja mleka .. jaz bi mu z veseljem naredila mleko, ko bi bil se lacen, pri meni pa ga ne bi bilo, ampak to tako dolgo traja, preden ga pripravim, da je groza. Pa se ne smes ga imet za naslednji obrok (da bi ga prej pripravila) ... cajcek pa ze zjutraj skuham in ga imamo za cez cel dan, ce bi mu ga bilo potrebno dati in ga samo pogrejem.

Drugace pa je danes poseben dan ... prav danes je prvic opazil medvedke nad svojo prenosno posteljico in jih dooooolgo casa gledal in jih spremljal, ko so se vrteli ... sem prav navdusena nad njim. Se mi zdi, da naju ze kaka 2 tedna lepo gleda in opazuje, ter spremlja ... danes pa tole ... res sem vesela. Tako da ga bova obcasno dajala kar na igralne povrsine (to ki imava midva je tudi na novorojencke).

Kami ... jaz imam tudi ogromno za polikat, ampak nikakor ne najdem casa za to, ker imam prevec dela s sesanjem vsak dan (na zalost ne gre drugace zaradi psov), pa kuhanje, pomivanje, ... Tako da za likanje ni casa .... edino od tamalega je zlikano (se ne vse), pa se to je Matic likal.
Bi te lahko prosila za slikco Evana v lezalniku ... me zanima kako ga imas noter, ker jaz ga v njem dajem predvsem na hrbet in ne na bok ... pa malo dvignjen vzglavnik imam nastiman.

Bljuvanje ... jaz sem opazila, da vedno na zacetku vse vrze ven. Tako da mu po kaki minuti ali dveh poskusam podreti kupcek ... ce se ne gre pa malo kasneje ... in ponavadi vedno takrat polije ... potem je pa zmerom bolje ... ceprav se tudi zgodi, ko skoraj vedno kaj polije ... ampak se ne obremenjujem ...

Drugace sem pa pravkar prisla iz vrtca, kamor sem ga vpisala. Ja, je pa zalostno to, da verjetno nikjer ne bo dobil prostega mesta ... vsaj ne pri enem letu, ker bojo takrat vse skupine ze izoblikovane. Na zalost ... bomo videli kaj bojo odgovorili. Drugace pa upam na drugo solsko leto. Pa se ta vrtec v Kaslju, ki je res cisto blizu, je pooolno zaseden in sploh vprasanje ce bomo kdaj prisli v tega, ker imajo vse skupaj samo 3 skupine. In baje, da imajo za leto, ki prihaja, ze noro veliko prosenj. No, bomo videli.

Toliko zaenkrat ... se pa res vidi, da nismo vec nosecke, ker imamo veliko manj casa za pisanje na RR.

Lp, Ursa

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 120
27.2.2006 14:58:31   
ursa_p
No, pa sem pol stvari pozabila vprasat! user posted image

Stegovanje ... najin Gal se vedno steguje, ko je lacen ali ko ga grabijo krci ali pa ko se zbuja. Pa ponavadi vedno spi tako, da ima glavo nazaj. Ker stegovanje ni zazeljeno me zanima ali je pri vas enako?

Bradavice ... ali ze vse dojite brez bolecin??? Mene prav ornk zaboli, ko prvic potegne, ne glede na to, da si dojko pripravim in da je mleko ze "zunaj". Pa vmes me tudi kdaj boli ... pa ne samo takrat, ko ima v ustih samo cucelj - to vedno popravim, ker to pa boli ko hudic. Pa tudi tko me se vedno vse pece, kljub temu, da se mazem z Lanolinom.

Smejanje ... ali se vasi malcki tudi smejijo??? Sem gledala par dni nazaj oddajo o avtisticnih otrocih in je ena rekla, da se je njen smejal ze pri pol leta, kar je zelo cudno (in celo lahko znak za avtisticnega otroka). No, najin Gal se pa celo zelooo rad smeje (ze ko je bil par dni star). Samo meni se zdi to popolnoma normalno. Drugi znaki ok (ne gleda v oci, je bolj samotarski, imajo cudne gibe, veliko pozneje zacnejo govorit, ... ), so cisto verjetni, ampak da naj se otrok pri pol leta se ne bi smejal??? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dude ... ali jih uporabljate??? Midva mu jo dava edino, ko se dere med previjanjem, zaradi lakote. To je edinokrat, ker ni dobro, da se na ves glas joka oziroma krici, zaradi srcka - dokler ne pridemo do kardiologa se moramo dobro paziti (pa se po tem bo dobil dudo, ce bo krical med previjanjem zaradi lakote)!!!

Krci v prsih ... mene dostikrat zagrabijo ... sicer ne mocno, ampak me pa ... ce ne kar tako pa sigurno takrat, ko ga dojim (na tisto stran, ki je takrat frej).

Hrbet ... ali vas tudi kaj boli hrbet? Mene vsak vecer noro boli ... je pa res, da se cez dan nikoli ne ulezem, pa tudi sedim bolj malo in pocivam ... razen tukaj pred racunalnikom ali pa ko si slucajno vzamem cas za kako humoristicno nadaljevanko (pa se to je bolj malokrat).

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 121
27.2.2006 18:54:30   
pika-poka
dober večer!

danes je bil eden tistih težkih dni...sem spet padla v dilemo ali znam dojiti ali ne, ali delam prav ali ne...Klemen je bil cel dan siten in po dojenju še vedno jokal...ampak ne verjamem da je bil še laćen ker je spet visel na dojki eno uro!...sem spet zamenjala sistem in ga dojim spet na obe...10min na eni in 10min na drugi...če je še lačen malo podaljšam..na 15min...!bomo vidli če bo vse v redu zdej!preko dnev je bil full buden...ampak to je zdaj že stalnica..zato tudi jaz malo zavidam sarazan ko ji Sara tako lepo spi!

glede spanja...Klemen spi v svoji posteljici..zaspi pa po navadi med dojenjem ali pa na meni, še najraje pa na očkotu...vem da delam narobe ampak samo tako zaspi...user posted image včasih mu celo rata da zaspi sam...
zdaj pa ko se tako joka pa nevem kako ga potolažit...dude ne mara..smo probali že vse...segret, z mojim mlekom namazat...se kar užali če mu jo ponudim...in se začne še bolj jokat..user posted image tako da duda pri nas odpade!

mene hrbet tudi boli...čeprav sem začela redno telovadit...oziroma se trudim najt kako luknjo...ker zdaj vse manj spi...?!
drugače je pa pravi cukr...glavico že skoraj sam drži in je že izredno močan...včasih me kar preseneti ko se odrine z rokicami ali nogicami. pa smejčka se tudi..ampak samo po nesreči se mi zdi..user posted image

bradavice..mene tudi boli...samo desna zadnje dni...tako kot bi me rezal!

zdej se je spet zbudil...spal je točno eno uro...zgleda da ne bomo prav nič spali danes...mam že podočnjake do kolen!

lep pozdrav

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 122
27.2.2006 19:13:16   
marty5
Punce,

kar vas bom vprašala - upam, da ne zamerite. Meni je odpadel čep - res je nezgrešljiv (veliko prozorne sluzi, noter pa rdeče nitke). Koliko časa traja od izločitve čepa do prvih popadkov? Sicer imam bolečine v križu - podoben občutek kot da te čaka M.....ampak je to topa bolečina, konstantna. Upam, da bo kaj - imam le še en dan, da ostanem februarčica user posted image .
Se bojim, da sploh ne bom znala razločit kaj so in kaj niso popadki user posted image .

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 123
27.2.2006 22:30:38   
natalia
marty, to je to. pri meni je trajalo en dan od čepa do poroda. drži se, mogoče še boš februarka, ali pa si že na poti v porodnišnico? user posted image user posted image

Punce, verjetno ste prebrale, kakšna smola se naju drži naju z Evo, no danes lahko poročam, da se ji je vnetje spolovila spet ponovilo, poleg tega pa ima vneto oko...user posted image

drugače pa je pravi angelček, poje 100-120 ml na obrok, včasih malo čaja, na 4 ure, ponoči spi, če je le ne mučijo kolike.

upam, da se nam bodo kmalu pridružile ostale februarke!

lp, upam, da bomo danes vse lepo spale in naši user posted image  tudi!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 124
28.2.2006 12:04:42   
sarazan
Natalia, upam, da bosta z Evo kmalu premagali vse težave. Držim pesti. user posted image

No, izgleda, da nam bo samo Eviii pobegnila v marec. Ampak jo bomo vseeno imele za našo, a ne? user posted image  Že tako smo ene nehote januarčice.

Bradavice mene ne bolijo, mogoče zato, ker Sara nikoli ne vleče kot sestradan volk user posted image . Doji se zelo umirjeno, hvala Bogu. Ampak spet imam ful polne joške mleka. Ponoči kar komaj čakam, da se user posted image  zbudi in jo lahko podojim. Ne bi rada spet začela s črpanjem na pumpico, ker mi je ful bedno, da mleko stran mečem. Ga ne shranjujem, ker ne želim dajati "starega" mleka svojemu otroku. Imam en tak smotan princip, ja vem user posted image . Upam, da mi kdaj ne bo žal user posted image .

Mene hrbet niti ne boli, kar je verjetno spet posledica tega, da user posted image  niti ne nosim veliko. Poskusite se čim bolj pravilno držati in vmes narediti kakšno vajo za hrbet.

Duda. Mi jo zaenkrat ne prakticiramo. Smo jo ene dvakrat ponudili, ko je jokala, pa ni bila najbolj navdušena nad njo. Zdaj je ne silimo več. Upam, da je nikoli ne bo rabila, da bi jo skoz vlačila po ustih. Za pomiritev že, več pa ne. Meni otroci z dudo niso prav nič luštni (če jo imajo skoz v ustih, mislim).

Smeh... naša se nezavedno, največkrat v spanju, zelo velikokrat smeji. Tisti pravi socialni nasmeh, ki ga nameni človeku pred seboj, pa še ni naredila. Pa saj je še čas.

Pretegovanje/stegovanje... pri nas se stegujemo non stop. Še v spanju. Se pozna na dolžini user posted image . Sara je zrastla za ene 4 cm v enem mesecu. Ko poje in podiramo kupček, se z rokami upre na moj prsni koš in se odrine, da je z glavo čim dlje od mene. Tako ima večji pregled okoli sebe. Je prava radovednica user posted image .
Ko pa jo uspavam, jo nosim skrčeno v "lupino" - glavica proti prsnemu košu, ena nogica čez drugo in obe proti trebuščku. Hrbet je na ta način bolj usločen - patronažna je temu rekla lega fetusa. Baje se tako nosi otroka, da se ne zategne.

Ker imam tako pridnega otroka, imam več ali manj kar vse sproti polikano, oprano in pospravljeno. Komaj čakam lepšega vremena, da začnem več na sprehode hoditi, tako mi bo manj dolčas. No ja, saj dolgčas mi ni, ker si zdaj več časa vzamem zase. Se ne spomnim, kdaj sem se nazadnje toliko ukvarjala s svojim telesom. user posted image

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?