sazi
|
Pozdravljene vse, se že dolgo nisem oglasila. Moj Lev mi tega enostavno ne dopušča, ampak gre počasi na bolje. Po prihodu iz porodnišnice, ko je bil ves zmešan glede prehranjevanja in časa, nam gre pooooočasi na bolje. Najprej sem ga uspela navaditi (vsaj upam, da je že navada), da se čez dan samo dojiva - sicer kar pogosto in čisto preveč časa, ampak Lev v 10 minutah ne poje nič. Ne morem ga po 1 min dat na drugo joško in potem po naslednjih 10 odklopit - se začne jokat na ful po manj kot 5 minutah. To seveda velja, če ga dojim z nastavkom. Danes dopoldne nama je 1. uspelo, da se je dojil brez nastavka. Sem bila čisto navdušena. Zdaj pa že 1 uro joka in intenzivno išče hrano, potem pa ga vzamem v roke, pomirim, nastavim k bradavici, se začne pa tako dret, kot da bi ga dajala iz kože – med tem iz joške mlek dobesedno teče, ampak ga »noče« - ne zna pojesti. Nazadnje po 5 minutah grozljivega dretja na joški zaspi. Se spet zbudi in se zgodba ponovi. Tako danes od 11-ih sploh še ni pošteno jedel, saj noče sesati. Res ne vem, kaj naj naredim. Drugi problem je ta, da se šele zvečer zares zbudi – in to malo pred polnočjo. Do 4-ih zjutraj noče početi drugega, kot jesti – no, tu »mamica kravica« ne sfolga, zato dobi Aptamil – in to enormne količine. Tudi spimo nič ne zato – no, tam nekje od 4-ih do 7-ih, potem pa spet od 9-ih do 11-ih. Ne vem, kako bo to izgledalo, ko se bo moj možek v ponedeljek moral vrniti v službo – bo ko zombi. Danes sicer teh šroblemov nimamo, drugače pa imamo tudi mi težave s podiranjem kupčka in bruhanjem. Prav hudo mi je, ko ga gledam, kako se matra – čisto se umiri, izbuli oči in potem čakam, da bruhne. Pri podiranju kupčka pa noče sodelovati – no, kot rečeno, je bilo tako do včeraj, danes še nekako gre – upam, da pri tem ostane, le še jesti mora – se pravi sesati brez nastavka. Kopanje: mi se kopamo že cel teden. Ko se ga da v vodo, malo bolj debelo pogleda, na splošno pa zgleda da uživa, po nekaj minutkah pa začne jokat in gremo ven iz vode. Potem pa neizmerno uživa, ko ga fenava. Sva nekje prebrala, potem je pa še patronažna predlagala, naj ga celega pofenava s toplim fenom, ne na najmočnejši stopnji pihanja. Tako ga vedno pofenam tudi med previjanjem – ga zelo umiri, prav nastavlja se toplemu zraku in uživa, pa še jaz vem, da je plenico »zapakiran« res popolnoma suh. Zelo priporočam – probajte tiste, katerih dojenčki se jokajo med previjanjem. kopamo se vsak dan, milili pa naj bi se na cca 3 dni, rito pa namilimo vsak dan (po navodilih patronažne). Zunaj smo tudi že bili nekajkrat. Svež zrak ga zares utrudi in potem spi celo večnost. Sva začela razmišljat (pa ne zares, da naju ne bo katera imela za nora), da bi ga na sprehod morala voziti ob 2h zjutraj, da potem bi pa morda bil mir. Čišča: NUJNO – dajte mi prosim napisat, kako je z vami (in koliko časa po porodu). Jaz sem namreč 25 dni po porodu in kakšen dan nimam popolnoma nič izcedka, potem pa spet krvavega. Kolikor se spomnim, to ni v redu in če ne izvem nič pametnega, bom šla v ponedeljek nazaj v porodnišnico se pokazat – čeprav mi je to čist mimo – veliko raje bi šla do svojega G, samo se žal ne da. Kakšen predlog – imate tudi ve podobne težave? Ursa_p: ve eni knjigi (Dojenček Kaj pričakujemo prvo leto) piše, da potrebujejo v 1. mesecu 6-7x dnevno po 70-100 ml, dnevna potreba pa je od 130 do 190 ml na kilogram telesne teže. Prebrala sem tudi, da količina načrpanega mleka ni pravi pokazatelj, saj menda dojenček s sesanjem (na pravi način) potegne ven precej več kot črpalka in tudi mleko se menda proizvaja sproti, tako da naj te morda majhna količina načrpanega mleka ne skrbi. Mene tudi zelo zanima, koliko spije pri meni. Ponoči mu 100 ml Aptamila naenkrat skoraj da ni dovolj. Ležanje na boku – nimamo težav,če je pa bolj živahen, ga pa skoraj do roba zibke položim, pa se potem ne more obrniti na hrbet. Toliko zaenkrat, zdaj se grem pa ubadat s tem, kako spraviti kaj mleka v mali želodček. Če ne bo šlo drugače, bom morala spet seči po nastavku, saj me skrbi, da res ne bi dovolj jedel, pa še če ne sesa, se meni mleko ne dela… Lep pozdrav
|