sarazan
|
Ja, sazi, vsi cuclji (NASTAVKI, DUDE IN FLAŠKE) niso najboljša ideja za razvoj ustne votline naših . Ampak, če nastavek pomaga, da sploh dojiš, ga uporabljaj. Kasneje se lahko navadita na "golo" dojko. Midve sva zdaj že čisto brez nastavka. za Saro. Dojiva se zelo različno,... kot hoče Sara. Včasih se dojiva iz ene, včasih iz obeh dojk. Včasih traja 15 minut vse skupaj, včasih več kot pol ure (ker jo moram budit ). Vmes podirava kupčke. Dojiva se nekje na 3-4 ure (nisem si še beležila točnega časa), ponoči pa na 4-5 ur. Moram rečt, da nama je dojenje kar steklo in se ne počutim nič obremenjeno. Sara pa tudi lepo napreduje na teži. Od izhoda iz porodnišnice do ponedeljka (12 dni) se je zredila za 390 g, kar je odličen rezultat. Zdaj ima že 3,5 kg,.. prava bajsika Urša_p, saj zdaj ko gledam slike, se tudi meni ne zdita več podobna najina otročka. Samo takrat na hitro, ko sem pogledala, se mi je zdelo. V 14 dneh se je Sara že zelo spremenila in "izgubila" očkove poteze, zdaj je res mešanica mene in , he, he, he. Marty_5, tudi jaz sem imela standardni nastavek od Aventa in je bilo ok. Poskusi ga že zdaj namontirati na dojko. Pritisni si ga na dojko tako, da bo bradavica v izboklini nastavka, dojko - bradavico pa prej malo pomasiraj. Če boš imela še ful praznega okoli nastavka, ki je na dojki, potem pojdi po manjši nastavek. Če bo na vrhu cuclja prazno, naj te ne skrbi. Pa še to, zelo majhni dojenčki imajo manjša usteca in jim nastavek lahko izzove refleks bruhanja, če je prevelik. Ampak mislim, da tvoj ne bo nedonošenček, a ne? Glede šivov, Bivacyn je antibiotično pršilo, ki se dobi samo na recept ali pa od zdravstvenih delavcev (patronažna sestra). Meni moja patronažna tega ni hotela dati, ker zagovarja, da se mora rana pozdraviti sama . Jaz sem si ga zrihtala preko prijateljice, ki ima farmacevtsko izkaznico in ga lahko kupi v lekarni. Tele patronažne delajo vsaka po svoje, se mi zdi. Ene zagovarjajo nekaj, druge spet drugo, potem smo pa zmedene. Jao, tole naše zdravstvo . Jaz sem obroč počila že prvič, ko sem sedla nanj , sem bila očitno pretežka . Potem sem si pa kar haljo zvila v krog in jo dala na stol. Pa je bilo še bolje od obroča. Ljubljančanke, a ste od občine dobile kakšno darilo ob rojstvu ? Baje naj bi dobile neko polletno naročnino na neko revijo . A je treba za to kje zatežit ali se sami spomnijo in pošljejo? A se mogoče kaj drugega dobi? Po nekaterih občinah dobijo kar lepe denarce, so ene srečnice... Danes smo preživeli brez krčkov, sem kar malo presenečena (pa seveda happy ). Upam, da je ne bo resno zagrabilo, ker se meni tako smili, ko se zvije in zajoka, prav dosti ji pa ne morem pomagati. Jutri se gremo slikat, da bo Sara dobila svojo osebno izkaznico. Planiramo izlet v Avstrijo, pa je ne bi rada pustila doma pri starših. Me zanima, kako se bomo namatral, da bo slika uspela. Baje mora gledat in se smejat . Se malo hecam, mora samo gledat. Stisnite svoje male ljubčke/ljubice in se imejte radi.