ursa_p
|
Pozdravcek se od mene! Glede nase prehrane ... kakor vem se moramo vsej prepovedani hrani odpovedati ves cas dojenja. Karkoli jeste jejte cisto po malem, ce se ze ne morete odpovedati ... sadje, na primer en krhelj jabolka na dan (ceprav je jabolko ena zelo alergenih stvari) ... raje jejte kompote in ne surovega sadja in ne surove zelenjave, svinjino raje ne, ker je strasno alergena, prav tako jagode in cisto vse kar je iz jagod (marmelada, sok, ... ) ... ce se le da se temu odpovejte za ves cas dojenja. Prav tako je alergeno mleko ... na dan ga lahko popijete nekje do pol litra in nic vec. Cesen prepovedan, ker ti potem smrdi mleko. Cebula, zelje, strocnice, ... prepovedane, ker napenjajo vas in otroka. Cokolada je prepovedana verjetno zato, ker zapira (to ne vem tocno). Juhe iz vrecke so tudi popolnoma prepovedane. Prav tako ketchup, ker je alergen, zenf ker je pekoc, majoneze ne zaradi jajc, ... Zacimbe cim manj, sploh kar je pekocega ne. Kaj naj potem kuham in kaj jem. No, vceraj smo imeli druzinsko kosilo in sem pojedla solatni srcek in se 2 listka solate ... pa smo imeli krce ... sicer ni bilo tako dolgo, ampak 1 uro smo pa le zapravili za pomirjanje. Bi me pa, ce ne bi imela debele pizame, kar dobro spraskal, ker me prav zagrabi, ko ima krc. Sej ne morem verjet. Kako vam grejo kapljice ... midva sva jih tudi narocila, upam, da bojo delovale. Eni sicer pravijo, da je dobro ce jes vsega cisto po malem ... res zelo malo, da se otrok vsega navadi. No, meni se tudi zdi nekako razumljivo ... tudi vcasih so jedli vse ... le da hrana ni bila tako umetna, kakor je danes (zato pa je vse prepovedano) ... samo potem pa vidim, da Galu skodi ze par listkov solate. V petek smo imeli babco na obisku in se je malo spet zredil, tako da je imel v petek ze 3110g, pa se po kakanju je bilo, tako da je bila to "cista" teza. Bradavice ... mene se vedno bolijo in vedno, ko se priklopi me noro zaboli ... potem je v redu, ampak zacetek je pa tezak ... moram kar stisnit zobe, da ni prehudo. Bradavice imam razpokane ... sem si jih malo mazala z Bepanthenom, ampak se mi ni zdelo dosti bolje, sedaj se mazem s svojim mlekom in se mi zdi, da pomaga. Med dojenjem pa je zacel Gal kar opletati .. s tem da drzi bradavico kot nor ... mene pa vse boli. Vceraj se je med hranjenjem tako ustrasil (ne vem cesa, ker je napol spal) in trznil, da mi je bradavico potegnil za "pol metra" stran ... sem skoraj jokala od bolecin. Drugace se mi pa zdi, da mi malo primanjkuje mleka. Ene pravite, da vam dojke ni potrebno vec pripravljati in da kar samo tece ven ... pri meni tega ni (oziroma je zelo obcasno, pa vedno manjkrat) ... pa tudi mleko se mi zdi vcasih prevec vodeno tudi se pri koncu hranjenja na eni strani (si iztisnem in vidim, da je se vedno vodeno). Ne vem kaj delam narobe, ampak se mi zdi, da imam mleka res vedno manj. Predvcerajsnim sem si prvic spumpala mleko, ker se mi je zdelo, da se mi je vse zabilo ... namrec dve bunki nista in nista hoteli izginiti tudi po dojenju ... pa sem si spumpala mleko in buli sta izginili. To je bilo prvic ... potem sem si pa vceraj in danes spumpala se enkrat in to obakrat takrat, ko je bil Gal na drugi strani priklopljen samo par minutk in sem hotela nekaj mleka prihraniti za takrat, ko mi ga bo zmanjkalo ali pa me ne bo doma. No, pa sem spumpala vsega skupaj okoli 20 ... vse skupaj nic. Danes zjutraj pa tamalega nisem in nisem mogla nafutrat ... sem ga ze podojila na obeh straneh (pa je bil malo dlje casa gor kot 10 minut na vsaki strani) potem mu je moral Matic dodati se cajcek (mleka se nama ni dalo delat) ... pa se kar ni bilo v redu ... tako da je zjutraj potem jedel ponovno cez 2 uri (s tem, da ga je bilo potrebno pol ure hecati, ker je hotel jesti ze po eni uri) ... pa potem cez tri ... sedaj zvecer pa spet kriza ... sem ga komaj "prepricala" da je pocakal do dopolnjene druge ure (seveda z dudico). Matic je med tem pripravil mleko v prahu za vsak slucaj, ce se ne bi najedel, no, pa je Gal kar lepo zaspal. Sem ga komaj zbudila se za tistih 10 minut na drugi strani ... da ne govorim kaj sem pocela z njim ... zgeckala po podplatih, pod pazduho, ga "scipala" po lickih, "vlekla" za usesa, pa je komaj pil malo vec kot 5 minut. Drugace pa imava ze nekako ritem hranjenja in se ponovi v glavnem giblje prvic zvecer okoli 10-ih, 11-ih, potem okoli 2-eh, 3-eh, potem pa okoli 6-ih, 7-ih ... cisto odvisno kdaj ima obrok zvecer. Sem pa danes zjutraj dala malega Maticu, ta ga je malo pocrkljal potem pa dal zraven mene (njegova posteljica je zraven najine, ne prav zraven mene!!!) spat ... med tem sem pa zaspala kot top do naslednjega dojenja ob 11-ih. Sem se malo naspala. Najin hudicek se namrec zjutraj zbudi za papico, potem pa ne zaspi nazaj ampak bi bil kar buden, pa se nikakor ne morem naspati. V petek ga se nismo kopali, ker popek se ni bil cisto zaceljen ... je lep, ni pa se dober za kopanje ... mogoce v torek ali v sredo (babca ni bila sigurna kdaj pride). Komaj cakam ... sem pa vprasala babco glede cebricka in je rekla, da mi lahko pove samo to, da njej ni vsec, ker otrok noter samo sedi in se ne more razgibavati (tudi zato meni ni bil prevec vsec) in da ga bo ona kopala v navadni banjici. Baje pa prav tako kot cebricek tudi banjica pomaga proti krckom .. v bistvu pomaga kopanje. Mu je pa stric danes prinesel tako lucko uspavanko .. joj, kako je lepa ... na stropu se mu v krogu vrtijo medvetki zaspancki, pa poje zraven ... res je lusna. Lezanje na hrbtu ... zadnje case se mi zdi, da bi najraje lezal na hrbtu v stolcku, ki je malo dvignjen, v posteljici mu pa ne pase kaj dosti. Saj meni tudi ne bi, ce bi imela noge pol metra visje od glave! Kaj pa vasi malcki? Pa tudi ponoci, ko ga podlozim se vedno tako premakne, da zjutraj lezi skoraj na hrbtu. Pa ali so sploh lahko na hrbtu in koliko casa. Kaj pa na trebuscku ... jih imate kaj, razen takrat, ko jih previjate? Midva v ponedeljek ali sredo koncno dobiva previjalno mizo in komaj cakava ... previjanje na pralnem stroju nikamor ne pelje, ker je premalo prostora ... ze drugic se mi je razlilo mandljevo olje ... groza. Bova pa vzela kar od Lip poljcane, ceprav so mi v Rutarju lepse, ampak na zalost so naju malo nahecali in niso iz lesa ampak iz iverce, tako da so bolj svoh ... so pa najbolj prakticne. Ima katera previjalno od Lip poljcane s predali in kako je z njo zadovoljna? Pranje perila ... perete otrocke cunjice z mehcalcem? Ce prav vem se otroskih cunjic vsaj na zacetku ne sme prati z njim. No, nekaterim mojim cunjam ornk primanjkuje mehcalec, ker so prav trde, kljub likanju (tiste, ki so ze malo starejse). No, upam, da sem napisala vse kar sem zelela ... se ze dva dneva spravljam k pisanju, pa me vedno nekaj zmoti. Lahko noc vsem .. se malo pa bom morala spet pripraviti papico za Gala. Ursa
< Sporočilo je popravil ursa_p -- 19.2.2006 21:35:15 >
|