marty5
|
Dobro jutro, mi smo pokonci že skoraj 2 uri. Spet ste bile ful pridne, da komaj dohajam..... Kapica - zdaj se bom še jaz opogumila - se kar nisem upala dat dol.... Oblačenje - jaz ga imam oblečenega npr. v trenirkico (brez žabic), mako majčko spodaj in počez jopico. Tisto zimsko opravo (pri nas ni ravno zimska, ampak komplet iz flisa, ker je bolj toplo kot pri vas) sem imela do nekje enega tedna nazaj). Mi je pa že marsikdo rekel, da ga preveč oblačim......najbrž sem ga res, ampak me je bilo vedno strah, da se prehladi v tem čudnem vremenu. No, zdaj, ko so temperature n okrog 22 stopinj, se mi zdi že tista jopica viška Uspavanje - kot sem že omenila, sem ponovno pričela s tem, da dam Jerneja budnega spat. Ampak NIKOLI ga ne pustim jokat jokat, da se razumemo. Bolj se je pritoževal in takrat sem ga pobožala, ponudila dudico,...skratka mu dala vedet, da sem tam, le dvignila ga nisem. No in včeraj se je prvič zgodilo, da sem ga ob 21ih dala spat popolnoma budnega in je zaspal brez pritožb!. Ker sem mislila, da bo takoj pritožba, sem kar stala za vrati in čakala. Mine minutka in nič. Grem v drugi prostor, čakam in nič. In je kar sam od sebe zaspal . Pa je bil popolnoma buden. Je pa res, da sem zadnje dni nardila kilometrov, ko sem ga hodila božat, da je zaspal sam..... Spanje celo noč - nam je to 2× ta teden uspelo, zadnja 2 dni, pa se spet enkrat vmes zbudi . Zdaj gruntam, kaj je bilo tista 2 dni drugače . No, vsaj vem, da že lahko prespi noč, če seveda hoče . Upoštevala pa sem nasvete iz knjige Otroško spanje brez joka v sanje, o kateri sem vas spraševala neki časa nazaj in sem jo nabavila. Ne bom rekla, da odkriva Ameriko (marsikateri nasvet iz knjige je že na forumu), ampak vseeno - dodatno znanje ne škodi, ne? Količina hrane - Jernej je star 7 tednov in pol, poje pa obrok za 4 merice (pride nekje 130ml), včasih niti ne do konca. Zjutraj dobi še nekaj mojega mleka, popoldne pa ga je le za malo pocartat. Imava pa nekje 6 obrokov na dan. Sekirancija s težo - jaz sem se tudi presekirala glede tega. Najprej, ker je ni pridobival, pol pa, ker je šel malo preveč gor v prekratkem času. V četrtek sva šla na kotrolo teže in v treh tednih je pridobil 1kg. Zdravnica je rekla, da je ok, ker je moral nadoknadit zamujeno. Ker je večinoma na umetnem mleku, moramo seveda pazit.......Tinkatonka, verjamem, da te skrbi, ampak če sem kaj ugotovila v tem času je to, da je potrebno najprej poslušat in opazovat svojega otroka - če je on zadovoljen in lepo napreduje, je vse ok. Res, potrebno se je okvirno držati normativov, ampak te prilagajamo otrokom in ne otroke normativom! No, vsaj tako je moje mnenje. Jaz po moje ne dojim tudi iz tega razloga, ker sem na začetku preveč poslušala vse možne nasvete in se toliko presekirala, kaj delam narobe z Jernejem....pol pa ni steklo in iz straha, ker ni napredoval, je dobival vse več umetnega mleka.... Slikanje za dokument - ojoj, kak je moj Jernej na sliki! Kot da so ga zdrogirali . je namreč spal in se nikakor ni hotel zbudit, tako da so ga komaj ujeli, ko ima napol priprte oči, pa v ful čudni pozi je. Mu dela ta slika prav veliko krivico . Si ne morem mislit, da jo bo imel 5 let Čaj - jaz mu dajem komarčkov čaj že nekaj časa, sploh zdaj, konje bolj toplo. Spije pa povprečno 60 ml dnevno. Naše mere - Jernej je imel v četrtek 5415g (odpustna teža je bila 3200g, porodna pa 3454g). Velikosti še ne vem, ker sva imela le kontrolo teže. Vrneva se v posvetovalnico v sredo, ko imava 2. pregled. Jasnica - mislim, da so nekaj časa punce pisale, da za zaprtje pomaga sladka kamilica. Nasvet pediatrinje. Pa probaj ji zmasirat trebušček - pod popkom v smeri urinega kazalca in seveda ti pojej kako suho slivo - morda jo bo le pognalo. Danes - ja, če bom lahko, se vam z veseljem pridružujem na sprehodu. Bom še videla, kaj imata naša fanta na sporedu . Sigurno sem še kaj pozabila....ampak nimam več v glavi. Preživite lep vikend!
< Sporočilo je popravil marty5 -- 22.4.2006 8:49:35 >