ursa_p
|
Jutro! Roke v pest ... to Gal drzi ze skoraj od rojstva ... ze drugi dan je drzal fige. Samo umazanih prstkov pa nima ... mu vcasih tudi pod vodo sperem rokice. Trgovine ... v Sparu gre nasa, Peg Peregova lupinica direktno v tisti otroski strolcek na vozicku. V Bauhausu sva ga pa dala kar v vozicek. Bacili ... ce jaz vozim nakupovalni vozicek, nic ne stefnam Gala. Pa v tiste vozicke, ki imajo stolcke gor (kot lupinice) ga jaz ne bom dala nikoli. Spanje podnevi ... Gal vsacih prespi pol dneva, vcasih pa samo kake pol urce do vecera! Kakor je ... slabse je vreme, vec spi. V glavnem v vozicku spi, ceprav vedno manj, so bolj zanimiva drevesa, ki se "vozijo mimo". Pranje perila ... zadnjic smo se z Ninaki pogovarjali glede otroskih cunj ... je rekla, da ji fleki od kakcev sploh ne grejo ven. Kako je pri vas? Pri nam gre vse ven ... perem pa s Sparovim praskom na 95 stopinj. Zavihana usesa ... a ima kateri od vasih otrock kaj zavihana useska. Gal ima mecice zavihane navzgor ... pa sva mu jih enkrat zalepila, pa je sel tisti trak komaj dol ... patronazna pa je rekla, da je to tako mehko, da se bo ze samo porihtalo ... kak nasvet ... bo res tako ali naj jih lepim? Marty5 ... kapa ... bolje, da mu das kapo dol, kot pa da ima vso vroco in mokro glavo!!! Vsaj jaz mislim tako ... se ti bo prej prehladil! Jaz bi mu na tvojem mestu dala kapo takoj dol. Gal je nima vec gor, pa tudi vceraj, ko sva na hitro poskusala podret se en kupcek, mu je nisem gor natikala. V kosari pa tako nic ne piha. Moje osebno mnenje je, da s kapo naredis vec skode kot koristi. Na zalost tole pisem ze tretji dan ... pa gremo naprej (danes). Vam motam kar takoj povedat kako me je moj dragi presenetil. Za rojstni dan (sicer ga imam sele decembra, ampak sedaj je pravi cas) mi je kupil akrobatski tandemski skok z jadralnim padalom ... NORO. To si ze toliko casa zelim ... ali pa skok z letala (ampak se je zanimal pri ginekologih - odsvetujejo). No, tole je pa se huje, ker je akrobatski skok. Punce to je noro ... cist sem vesela, pa sploh se ne dojamem. Imam pa en problem ... to bo toliko adrenalina in mogoce oziroma verjetno tudi strahu, da me malo skrbi, da mi ne bi zmanjkalo mleka ... kaj mislite, je to mozno? Imam moznost skociti tudi jeseni (je tudi takrat v redu), ampak spomladi je najlepse. Naj odlozim ali kar grem??? No, toliko o nama, zdej pa se k otroku. Danes gremo k pediatru ... spet noro bruhamo (predvcerajsnim mi je pobruhal CEL kavc! , vceraj in danes je slo vse po tleh), pa se kaslja in davi se zaradi tega in ne bom cakala do 16-ega, ko imamo redni pregled. Je pa zanimivo, da je Galu prav zabavno, ko bruha ... tisto stece ven, on se pa zacne smejat na vsa usta. Sonce v avtu ... midva bova dala (sva ga ze) sencnik kljub temu, da sedi spredaj ... saj v ogledalo se vseeno vidi, pa cez sencnik tudi. Drugace ga pa s plenicko cez obraz pokrijem ali pa strehico od lupinice postavim ali pa drzim roko, ce je ze treba. V glavnem pazim, da mu sonce ne sije direkt v oci. Oblacenje ... Gal ima gor 2 mako majcki in hlacke, pa se mi zdi, da mu je kljub temu vroce, ce sije soncek ... a naj mu dam kar dol eno majcko (vidim, da ene to ze delate, ampak ce zapiha?)? Brisanje ritke ... jaz mu je nikoli ne obrisem s suho cunjo. Vato tako cist stisnem, da je v bistvu samo vlazna. Pa rite ni imel nikoli vnete. Sej, ko mazem s kremo je tako ze vse suho. Temenca ... zdej smo pa ziher, da jih imamo ... in to ornk. Morm pogledat v knjigico, ce se jih samo s cesanjem in drgnenjem s cunjo pred kopanjem dol spravi. Jokanje v javnosti ... se je ze zgodilo, kaj ces, sej so otrocki. Ampak to je res izjema ... ponavadi pridno opazuje okolico - predvsem lucke in drevesa. D3 ... se vedno strajkamo. Leva roka v usta ... Gal daje v usta velikokrat levo roko ... bomo videli, ce to kaj pomeni. Rozica ... danes je v dnevni akciji na BC rozica, ki je Galu blazno vsec. Vedno, ko ga dava na previjalno zacne gledat rozico in se z njo pogovarjat. Pa v vozicku ima se eno Ikeino rozico in tudi tista je oh in sploh ... ji vse pove, pa skupaj se smejita. Mami od Filipa ... hvala za tole tvojo informacijo. Gal jo tudi kmalu spusti in zeli na drugo. Jaz ne vem, ampak danes se mi je zdelo, da se stanje malo popravlja ... zjutraj mu vedno ponudim levo, sele potem desno (ki si jo moram potem spumpat - mleka dobim se 130 ml!!!). Se mi zdi, da se izboljsuje, no, pa tudi ce se ne, se ocitno da samo z eno ... se enkrat hvala. Prezivljanje dneva ... ce je lepo vreme dam Gala ze okoli 11-ih v vozicek pred hiso, pa mrezo proti komarjem cez zaradi mackov ... pa se psa zraven vozicka za vsak slucaj ... pa pod okno ga dam in odprem, da ga imam skoz pod nadzorom. Ponavadi v vozicku kar spi ... ce pa ne, greva pa po ulici malo gor in dol, potem pa zaspi. Ali pa z rozico klepeta ... kakor je. Uspavanje podnevi ... zaspi, ko zaspi ... jaz ga nikoli nacrtno ne uspavam. Kikibor ... ene slikce s srecanja so v mojem albumu ... klikni nanj. Plenice za v bazen ... kakor vem jih dobis povsod v vecjih trgovinah, pa tudi v DM-u, Muellerju, ... ). No, vmes, ko sem brala in pisala mi je Gal zaspal v narocju in sem ga nesla spat ... pa se Matica zbudit, ki je zaspal samo se za "pol urce" - je ze ena urca mimo. Ninaki ... tudi mene pri seksu vse boli in sploh ne vem kaj naj naredim ... sem cist zalostna. Bom ginekologinjo vprasala ko bom imela pregled (konec maja), ceprav upam, da bo do takrat ze bolje. Pravijo, da se pri porodu cist razlezes ... men se pa zdi, kot da mi je vse skupaj potegnilo. Glede hiske za otrocke ... malo poglej se v sparu ali pa v Leclercu in Obi, Bauhaus, Baumax ... ponavadi imajo kake akcije in se splaca. Sazi cestitke!!! Kilogrami ... +2 ... prevec ... sem si predstavljala, da me bo gal malo "obglodal" dojenjem ... hehehe ... no, bomo videli ... telovadba me pa se caka. Drugace pa tudi mene noro moti slauf ... Matic je sicer rekel, da se manjsa, ampak jaz ne opazim nobene razlike. PS: Ravnokar se sladkam z Bajadero (sem jo dobila zraven kupona za skok s padalom) .... mmmmmmmmmmmmmmm. Boki ... meni so sli kolki sigurno narazen, ker spravim gor samo ene kavbojke, druge pa ne (se cist). Baje da nikoli ne bo isto, kot je bilo ... ceprav upam, da bo. Strije ... imate se strije ... ena je pisala, da Vichy-jeva krema pomaga in da je po treh mesecih bolje ... je res? Jaz se malo pozabim mazat! Kami ... prosim sporoci mi kaj je na tem Smledniku ... a je to hrib ali kaj??? Vem kje je Smlednik (pri Zbilju, ne?), ampak nisem vedela, da se kam gre ... mi lahko prosim (lahko na privat) napises koliko je do gor, ce se gre gor ... kaj je gor in ce je veliko ljudi ... prosim napisi mi kaj vec .. aja, pa kje tocno se gre gor. Moj dragi mi je koncno nastimal timer za pralni stroj ... sej ne vem kako se ze tej napravi rece, ampak je fajn ... pralni stroj ze cez dan nastimam in prizgem, potem pa ob treh zjutraj (ko je poceni tok) zacne delat in je zjutraj sveze oprano ... ce dam zvecer prat mi ni glih vsec, ker vcasih se malo dlje pospim ali pa ne morem takoj cunj obesit in se lahko se osmradijo. Popek ... Gal ima ze (nekaj casa) zelo lep, ta pravi popek ... je ze vdrt noter in je super!!! Spalna vreca ... jaz ga ne bom dala vanjo, ker se mi zdi prevroce ... mi je kovtrcek bolj vsec. Voznja z vozickom ... Gal uziva v njem ... ce je kaj narobe in mu kaj ne pase, mu pomaga dudica. Da bi ga pa iz vozicka ven jemala, ko sem kje na poti, mi pa na kraj pameti ne pride ... pa predvsem zaradi sonca. Jasnica ... uzivajte. Nohti ... se vedno ima postrizene samo levo roko, ampak ni krize ... se mu se vedno lomijo. Revija Moj malcek ... sem poslala dve slikici najinega pikca in upam, da bo vsaj ena noter ... komaj cakam ... no, upam, da bo kaka objavljena (eno sem celo prijavila v foto natecaj). Sarazan ... cestitke za prvo obletnico. Laski ... jaz pocesem malo naprej, potem pa kar lepo nazaj cesem ... sej mu kaj dosti ne pase, ampak mu morm mal frizurce narest ... baje jim pase, ce imajo "luft" med laski (mi je rekla patronazna) tako da mislim, da komot ceses tudi nazaj. Kasice ... jaz upam, da bom polno dojila do pol leta ... tak je moj plan, ce se bo uresnicil ... potem pa kasice. Sem mu pa vceraj dala pred usta bonbon, kaj bo naredil ... pa nic ... pa pritisnem na ustnico in je dal ven jezicek ... potem pa zacel cmokat ... hehe ... je bilo prav smesno. Igralna povrsina ... sem gledala reklame in imajo eno prav lusno v akciji za okoli 5000 SIT v Euro spinu. Tinkatonka ... albumi ... ene lusne imajo v Baumaxu in so zelo poceni ... drugace pa v Cyty parku, pred vhodom v Spar je foto trgovina in imajo veliko izbiro albumov ... midva morva tud album kupit, ampak bova kupila takega, ki se slikce noter limajo, ker imava poseben format slik 11x15. Pa crna podlaga, ker nama je bolj vsec kot bela, ampak z otroskimi motivi pa takega albuma se nisva nasla. Sazi .. a se hecas, da Levu ni se nic premajhno??? Galu bom ze drugim menjala garderobo, ker mu je spet vse majhno (no, to rundo morm zamenjat pajace, majcke so mu se prav). Danes zvecer greva pa z Maticem na zur ... uf, ga ze dolgo casa ni bilo ... v soboto imamo pa se "pasji" piknik kar pri nas doma. Joj, spet sem napisala OGROMNO (si predstavljete, da bi mi vse izginilo - saj bi mi, ce ne bi kliknila na Ctrl+c)!!! Kaj cem, se ze 3 dni nisem oglasila. Upam, da me boste sploh prebrale in pomagale v kaksni tezavi. Lep dan vsem, Ursa
|