|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
19.4.2006 22:39:42   
sazi
Evo, smo že tri s podobnimi problemi - tudi jaz se najprej vprašam, pa ne da si že lačen. Pa ne se preveč sekirat: moj Lev poje cca 780ml in nikoli manj kot 750. Je že res, da je 3 tedne starejši od tvojega Aneja, Tinkatonka, ampak ko je bil star toliko kot tvoj ni pojedel nič manj, pa me še niso kregali, da bi se preveč redil, teža mu gre pa takole (cca)
rojstvo 2820 g,
1 mesec 3395 g(to je boli premalo in so mi rekli,da moram nujno dodajati tudi  čez dan - prej sem samo čez noč - no, zdaj mi je pa itak zmanjkalo mleka in je samo na Novolacu),
mesec in pol 4130g,
2 meseca 4695g,
zdaj, pri 11 tednih ima pa cca 5300g
V eni knjigi, ki joimam piše, da naj bi otrok v tretjem mesecu pojedel 5-6 obrokov po 130-160ml. Torej če vzameš 6x130=780 in 5x160=800. Tvoj Anej ne poje nič preveč.
Ne obremenjuj in ne sekiraj se vsaj do naslednjega obiska pri zdravniku, ker če ti poje 750, res ne bi smelo biti panike.
Si pa jaz pišem količine že od 1. dne - najprej, ker me je zanimalo, koliko poje mojega načrpanega mleka (in dolgo je moje mleko vodilo pred dodatkom, potem pa so šle mlekarne v stečajuser posted image )

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 726
19.4.2006 22:42:13   
čuko
Hranjenje: mi imamo te že en teden resen problem. Pri vsakem dojenju se po treh minuteh začnejo full močni krči in nole več jest, sprva je pomagalo če sem si izbruzgala in dala po flaški zdaj pa še to ne pomaga več. Sloh več nič ne je! Sem čisto fertig. kako dolgo jedo vaši, tiste ki dojite? Koliko bi lahko pojedel v treh minutah? Kaj mi priporočate, da naj naredim?

Vožnja: v vozičku ga imam vedno na boku, zaradi bruhanja, v avto pa če vozim jaz odspredaj, če pa vozi ati pa sva z user posted image  odzadaj.

Slike za arhiv: se strinjam, bom tudi jaz dodalakakšno.

Srečanje: lahko bi kakšnega naredile tudi v MB!

Spanje: mi spimo od 22h pa do 3 h potem pa do 7h.

Kopanje:kopamo se vsaki dan, ker full uživa, samo potem ko ga pa vzamem ven pa jok, da se mu kar zaletava.

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 727
19.4.2006 23:48:31   
kikibor
sekirancija zaradi hrane:
je tudi nam danes na 2. pregledu doktorica rekla, da je naš mali na zgornji meji (se je v enem mesecu zredil za 1335 g in je zdaj težak 6 kg). v vseh knjigah piše, da če dojiš oz. če namešaš pravilno mešanico, potem malčki ne bodo niti pretežki niti prelahki. Dojenčki imajo namreč svojo mero in pojejo, kolikor njim paše.
Problem se pojavi le, če pri dodajanju delaš pregoste mešanice.

Tako, da mislim, da ni razloga za paniko. Lahko pa še vedno vprašaš za drugo mnenje, kako drugo pediatrinjo ali pa čekneš internet stran in pokličeš svetovalke za hranjenje  http://lsd.uni-mb.si/dojenje/lllislo.html.

Katarina

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 728
20.4.2006 9:01:07   
ursi
Ojla!

prespati celo noč... včeraj mi je ena punca povedala, kaj je ona naredila, da je tamala prespala celo noč, ker je hotela jesti na 3 ure tako kot podnevi. Ampak, da slučajno ne bom kaj zabrklala, bom danes, ko grem v Lj poiskala tisto knjigo, o kateri mi je pravila in vam potem napišem, kako in kaj. Njej se je potem baje v 3 dneh vse porihtalo.

količina hrane...tudi jaz mislem, da otrok ne bo mogel več pojest kot potrebuje oz. dokler je lačen. Je pa res, da mu raje dajem en obrok več in takrat manj, da se mu ne bo prekomerno raztegnil želodček, ker potem se pa res zna zgoditi, da bo pojedel preveč. Se je pa pri nas v enem mesecu sedaj zredil za 1100g in je bila dohtarca čist zadovoljna. Aja, pa ko se zbudi, mu dam najprej čaj, nato se previjeva, potem pa mleko. Mogoče se malce zapolni želodček že s čajem in zato potem poje manj mleka. Poje pa približno 110-130ml.

čuko...ne vem ravno, ker ne dojim. Verjetno si že probala zamenjati položaje pri dojenju? Kaj pa, če probata umetno mleko? A ga tudi krčki? Vem, da je dojenje najboljše, ampak bolje , da vsaj malce umetnega tudi poje, kot sploh nič. Pa probaj en obrok samo umetno, boš videla, ali bo isto.user posted image

(odgovor članu kikibor)
Neposredna povezava do sporočila: 729
20.4.2006 10:41:09   
Bonnie_RR
Dober dan!user posted image

Vidim, da ima skoraj vsaka od nas neke probleme s hranjenjemuser posted image . Eni pojejo preveč, drugi premalo, nikoli nis(m)o zadovoljni... Pa sej ni tak hudo no.
tinkatonka mogoče si res že malo preveč obremenjena s količino Anejevih obrokov, čeprav vem, da bi bila jaz na tvojem mestu ista, če ne še hujša. Si predstavljam, kako zelo težko mora biti gledati svojega bejbija, ki je lačen, ti mu moraš pa skrbno odmerjati obroke. Groza! Probaj se manj sekirati, saj Anej vendarle ne poje ful preko meje, je zgolj na zgornji meji. Kar pa se teh meril glede hrane in obrokov tiče, se mi pa zdi, da povsod drugače govorijo oz. piše, tako da se jaz preveč okoli tega ne bi sekirala.

čuko tudi jaz ne dojim, zato ti kaj res bistroumnega ne bi mogla svetovati. Se mi pa zdi, da v pičlih 3 minutah neke strašne količine mleka tvoj bejbi ne more pojesti. Mislim, da preveč dodajati tudi ni rešitev, ker boš imela potem manj mleka.
Jaz pa že dva dni tam okrog pol 10h zvečer budim mojega user posted image , da poje še en obrok, ker on ne bi nič več jedel do jutra (in to od 5h popoldne). Mi je tako včasih jedel samo 4 obroke na dan, kar je pa ful premalo. Se pa ne sekiram preveč (no malo že), ker vidim, da je zdrav.

natalia... Verjamem, da si ful ponosna na svojo punco. En user posted image za 1. glasen smeh!

Vožnja... Do zdaj smo se vedno peljali vsi trije kam, tako da sem sedela zraven Nika zadaj, če bo pa jutri slabo vreme (še ne vem, ker zamudim vsako napoved), ga bom imela pa na sprednjem sedežu zraven mene.

V vozičku ga dam na hrbet, razen, če je pred kratkim jedel, ga dam na bok. No, potem se pa tako sam nazaj na hrbet obrne.

Otroški dodatek... Jaz tudi dobim najvišjega (ok. 22000 SIT). Prejemam pa še starševskega 1 leto in to je vse od mojih dohodkov. Naslednje leto pa od februarja ne bom dobivala več starševskega, bom dobila pa namesto tega oktobra (zoisovo) štipendijo nazaj. Ja, nekih velikih dnarjev zaenkrat še ne morem pričakovat, morem najprej šolo naredit do konca, pol pa bo!Hehe...

Čaj... Zanima me, če svojim otrokom dajete tudi čaj, ali ne. Se mi zdi, da je zdaj namreč pri pediatrih moderno govoriti, da do 6 meseca user posted image ne potrebujejo drugega kot mleko. Tudi čaja ne. No jaz mu ga vseeno dajem. Najprej sem mu ga zaradi krčkov (je bilo boljše), zdaj pa zaradi žeje in da se navadi še na kaj drugega. Po mojem mnenju adaptirano mleko ne ožeja tako kot materino mleko, ki je na začetku bolj redko (za žejo).

No, zdaj se grem pa stuširat in zrihtat za ven - sem dobila nazaj vozičekuser posted image in sem cela happy, ker je še vreme fajn in grema mal na sonček...

Jutri pa poročam, kako je bilo na pregledu!

LP

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 730
20.4.2006 11:38:00   
ninaki
Hej punce,

nas se vedno mami crklja, tako da imam malo vec casa za na netu viseti user posted image Naslednji teden bova pa sama, bova pa manj zgovorna user posted image

V avtu sem vedno spredaj, tamali je zadaj.

Tina in Jost, super za take fajne novice!!!!

Nohti tamalemu zelo hitro rastejo in so zelo trdi, tako da vcasih fejst opraska.

Tujci pa mene se niso ustavili. Po moje pregrdo gledam, pa se ne upajo user posted image

Uspavanje, moram potrkati, sploh ni tezav. Sem zelo vesela zaradi tega in upam, da se ne bo spremenilo. Je pa ta obred edini, ko je malemu vsec duda. Drugace je ne mara. Tako mu dam pa dudo, ga bozam in zaspi. Vcasih malo pocmerka, a ni sile. Zvecer je po navadi precej utrujen, tako da ga samo polozim v posteljo in ze spi. Imava pa zdaj tak ritem, da je po hranjenju zbujen se 1 h. Takrat se pogovarjava in vse sorte delava. Pol, ko pa rata zaspan, ga pa dam v njegovo posteljo in spi. Enkrat vec, drugic manj, kakor je. Pa zunaj tudi skoraj cel cas spi. Ga imam pa vedno na hrbtu v vozicku.

Bravo Eva user posted image user posted image user posted image user posted image Si tako fajn ocita in mamico razveselila!!!!

Pa bravo Jernej, za prespano noc user posted image user posted image user posted image user posted image

Hranjenje...midva se dojiva. Imam pa seznam z urami. Ze od vsega zacetka si pisem ure kdaj je. Meni je to fajn tudi zaradi tega, da spremljam njegov ritem. Sicer sem se pa tudi jaz ze sikirala, ce je jedel samo 5 min in pol nic vec. Sem mu tlacila josko v usta, pa sem ga samo zdrazila. Zdaj se ne sikiram vec. Vidim, da se lepo redi. Ce hoce jesti cez 2 uri, mu dam. Vceraj je spal od pol 4 do pol 9 zvecer. Pa nisem panike delala. Sej, ce bi bil lacen, bi ze. Sem pa rabila kar nekaj casa, da sem se skulirala in se ne sikiram glede prehrane. Seveda, dokler se redi in ne joka, je tudi meni njegov ritem OK. Moj Enej tudi kak dan je samo po 5 min, pol pa kak drugi dan vec. Je pa res, da to ni nikoli dolgo trajalo. Najvec 2 dni. Cuko, a drugace je OK, se redi, kaj joka? Se ti zdi, da je mogoce kaj bolan? Je mogoce prehlajen?  Enej ima trenutno zabasan nos in smrkelj nekje v grlu. Tega nikak ne morem ven dobiti. Tako da se mi kak dan zdi, da je bolan, da je vroc. Pol pa vrocino zmeriva in se jaz malo pomirim, ko vidim, da je nima. Ves kaj, kaj pa, ce bi pediatra poklicala. Ce ne zaradi drugega, da bos ti mirna. Jaz sem ga tudi zaradi Enejevega smrklja, pa me je sestra pomirila.
Drugace pa po navadi je 10-15 min na eni strani in 5-10 min na drugi. Jaz mu joske ne vlecem ven iz ust, pocakam, da jo sam spusti. Tako da je vcasih na eni strani celo 20 min (se mi zdi, da je pol vmes tudi precej crkljanja) in pol noce na drugi strani, pa mi je tudi OK. Edino zdaj, ko se ponoci zbudi samo 1x sem jaz cisto mokra in komaj cakam, da mi sprosti pritisk v joskah. Sem pa opazila, da je precej drugace, kot na zacetku. Je bolj mocen, tako da hitreje sprazni joske kot prej, ko je bil se cisto majhen.
Enej nima krcev pri hranjenju. Edino vcasih prdi, tako da takrat grozno opleta in jaz vse zvezde vidim, ko v momentu premakne glavo z josko v ustih.
Jaz Eneju caja ne dajem.

Mi smo drugace dobro. Mali je zelo priden. Vceraj sva bila zunaj in je malo pojokal v vozicku. Danes se gremo potepat po Lj. Mami gre v shopping, midva s tamalim greva pa zraven firbcat. Jutri se bomo tudi potepali. Najprej gremo v Skofjo Loko po ene stvari za kuhinjo, pol pa na sejem knjig v Lj. Rada bi si kupila kuharico od sestre Vendeline. Aja, punce. Za info. Jutri je poleg sejemskega popusta tudi 8.5% popust, saj ne bodo obracunavali DDV.

No, zdaj grem pa se malo mami zabavat user posted image Uzivajte, se beremo,

Nina

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 731
20.4.2006 13:45:47   
jasnica
Ojla!

Končno se po enem tednu tudi jaz oglašam. Med prazniki smo bili bolj malo doma, tako da ni bilo časa za rr.

Mi smo še3 vedno brez kakšnega ustaljenega ritma. Kakšen dan ne spi čisto nič, naslednji dan samo spi in je. Kakšno noč spimo 7 ur skupaj, naslednjo se hranimo na tri ure.

Količina hrane-  moja full malo poje, na obrok od 50-100ml, sem si spet začela pisati, da bom videla koliko v enem dnevu, ampak me ne skrbi, ker full lula in se redi, kaka pa res samo na 3-4 dni, ampak glede na to da je samo na mojem mleku je to baje ok.

smeh- se že občasno naglas zasmeji user posted image user posted image user posted image ! Jaz pa vsa srečna ko jo slišim!

krči- nekaj dni jih ni, potem pa spet par dni po tri ure zvečer cel žur.

D3- še nismo začeli, vsak dan rečem, jutri pa res!

laski- za enkrat še niso šli dol, razen na tistem delu malo, kjer največ spi. Tudi če jo okrog obrnem, se sama prestavi v položaj ki ji paše.

Zanimanje za okolico- sem full vesela ker se je tako za okolico začela zanimati. Zadnjič sta se z bratrancem za rokice držala, ampak se je Gal ustrašu Rebeke, ker je začela neki kričat, zdej se jo pa revček boji! Moški pačuser posted image ! Igračke so tudi vsak dan bolj zanimive. Po postelji nori kot da je pol leta stara. Začela se je za vzglavnik prijemat, potem pa se naprej potegne, pa odrivat z nogicam, iz boka se na hrbet in na drugi bok prestavi,.. res je kar malo hiperaktivna, stara pa še ni 2 meseca!

Drugače je pa full scrkljana in zvečer ponavadi na mojem trebuhu zaspi, sem vesela da pokaže kdo je mamica user posted image !

Pri nas- delava načrte kako in kaj bo za salon, sedaj so mi povedali da lahko odprem salon za nohte in masaže brez mojstrskega izpita, tako da bo to takoj po porodniški. Septembra se pa na mojstrski izpit prijavim in upam da bom v kakšnem letu naredila, da lahko potem kozmetični salon odprem. Tako da me čaka nekaj tečajev, pa izpiti, pa veliko dela s salonom. Sem že razmišljala da bi banko oropalauser posted image ! Na srečo mi starši stojijo ob strani in mi bosta veliko pomagala, drugače pa res ne bi šlo- razen ogromen kredit do konca življenja!
Bom imela popust za februarčice user posted image !

Sedaj grem pa kosilo skuhat, pa mleko načrpat.

Uživajte v sončku!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 732
20.4.2006 17:03:52   
sarazan
Ne boste verjele, ampak danes sem se pa po pokopališču sprehajala user posted image . Sva šli z mojo babico urejat grob, kjer je pokopan dedek. Ker je bil tak lep sonček, smo pa še malo pošetkale. Smo me ljudje ful čudno gledali, ko sem voziček vozila po potkah med grobovi. Saj srečala sem itak same upokojence...

Kaj je za jutri? Se dobimo v Tivoliju? No, ene ste že povedale, da ste zasedene. Če bo sonček, bom ob 11h v Čolnarni na kavi - pol ure, potem jo pa šibnem po parku. Če bo katera zainteresirana, naj pride. Bom vesela.

Prej sem malo brala knjigo o dojenčkih - od Mayo klinike, in ugotovila, da so vsi problemčki, ki jih naštevamo, popolnoma normalni.

Danes je pa Sara sama držala eno ropotuljico in jo opazovala. Potem ji je pa "zmanjkalo" moči in se je mahnila z njo po obrazu. Čist čudno je pogledala, potem pa raztegnila usta v nasmeh user posted image . Naglas se pa še ni zasmejala, čeprav včasih kar ne vem, ko se "pogovarjava", tako zacvili, da bi lahko rekla, da se smeje user posted image .

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 733
20.4.2006 20:54:52   
tinkatonka
ursi....komaj čakam da nam napišeš čudežni recept

moj Anejček....sem ga po kopanju zmasirala po hrbtu in podplatih z Bubchen oljem za "lahko noč", ga nahranila in je takoj po hranjenju zaspal in spi kot top. user posted image  Bomo vidli kako bo danes ponoči. Drugače mu pa zdaj vsak večer pred spanjem za pol ure prižgem relax glasbo morskih valov, šumenja dreves in se mi zdi da ga to zelo zelo umiri.

čaj...ga dam ko se mi zdi da je nemiren in ko še ni čas za hranjenje. Pa se potem kaj hitro umiri. Vendar s količino čaja nikoli ne pretiravam. Dam mu max 20 ml, pa četudi cvili ko mu umaknem cucelj, pretiravat s čajem vseeno ni dobro.

srečanje jutri...bi ful prišla. Če bo tud Anej zato (beri: ga ne bodo matrali krčki že navsezgodaj prideva). Sarazan lahko mi pošlješ svojo GSM na privat, da ti sporočim če pridem.

No zdaj se grem pa mal namočit v banjo.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 734
20.4.2006 21:06:45   
ursi
Evo mene. user posted image

čaj...meni je patronažna rekla, da v kolikor mati doji, otrok ne potrebuje NIČESAR drugega. V kolikor pa je na umetnem mleku pa mora dobiti tudi tekočino, saj naj bi bilo mleko samo hrana, ne pa tudi pijača. Je pa res, da tudi dva ne povesta enako. Pol pa bod pametn.user posted image

spanje...prvo naj vas prosim, da v kolikor na vaših pikecih to ne bo delovalo, da me ne boste linčale.user posted image  No, pri njej je šlo takole. V dnevih pred polno luno je dajala dojenčku vedno bolj poredko za jest (ponoči - prej je jedla na 3 ure tudi ponoči). Pri polni luni pa je otroku zadnjič ponoči dala jesti, nato je pa prekinila. Se je pa eno noč po tem precej ubadala z dudo, ampak naslednjo noč se pa ni več zbudila. Jaz upam, da bo vsaj kateri to pomagalo. Jaz po eni strani pravim, da če lahko luna morje premika, ima pa verjetno res tudi na nas kašn vpliv. user posted image  No, smo zdaj ravno zamudile eno polno luno. Naslednja je 13.5. Jaz bom probala, v kolikor se ne bo do takrat sam pošlihtal.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 735
20.4.2006 21:29:22   
sazi
mene jutri res ne bo, vam pa želim en lep sprehod
kar se pa  sprehajanja po pokopališču tiče, se mi sploh ne zdi napačno - mir, lepe poteke... tudi jaz včasih zaidem na Žale, moja mami je pa že mojega nečaka precej nasprehajala po Žalah

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 736
20.4.2006 22:26:13   
Kami
Čao punce,
še dobro, da pišem, ker govorit več ne morem. Sam še piskam. user posted image  Evo, celo zimo sem se držala (od septembra 2005), zdaj me je pa povozil prehlad. Za piko na i pa sem še sama s tamalima.... Nimam sicer vročine, mam pa vse ostalo (bolečine v glavi, telesu, otečeno in BOLEČE grlo, kašelj), skratka .... Evan in Liam sta kar ok. Evanu sem spucala super nos s fiziološko. En dober napotek, ki vam zna kdaj kasnej prav prit: NIKOLI ne zlivajte fiziološke otroku v nos ko leži, ker s tem mu samo zabašete nos oz. nič s tem ne naredite. Še najbolje je, da jo same skuhate (1/2 l vode + ena žlička mala soli - prekuhaj in ohladi), daste v tisto mehko pumpico za nos, potem pa otroku, ki ga držite nad lijakom, z močnim curkom (ornk stisk na pumpico) špricnete v nos. Curek mora biti tako močan, da mu na drugi luknjici ven priteče. Valda, da mali norijo od sreče, ko jim to delate, ampak spuca jim pa vse (Evanu je ves smrkelj šel ven po treh "terapijah" in je zdaj čist ok) in (tole je zelo pomembno, ko bojo stari ene 2 leti) ne zabaše jim ušes. Midva z Liamom zdaj to delava in odkar to počneva (valda, da je jok in stok vedno) nima vnetih ušes. Prej pa tud po 2x na mesec antibiotiki! user posted image  Zdaj delam to tudi sebi in res pomaga. Poslušte ta stare! user posted image user posted image user posted image
Sicer pa me jutri čaka še en pester dan, pa ne vem čisto dobro, kako ga bom zvozila... Mam že ob 9h nastop v vrtcu, ker moram narest ene dejavnosti za fax. Kar pomeni, da moram do takrat že odložiti Liama v vrtcu in Evana pri moji babici. Jao, zgodnje vstajanje! Upam, da mi znese. Popoldne in v soboto pa še predavanja na faxu. Še dobro, da možek pride domov jutri zvečer, da mi bo mal pomagal. user posted image
Uspavanje.... jaz sem z "mojim" sistemom, ki sem ga opisala že v enem od prejšnjih postov, prišla na to, da mi je otrok dans zaspal ob 19.30 brez jokca. Položila v pojstlo, neki je kukr stokal, niti ne jokal, kake 2 minuti in ajatutaja ga ni bilo več. Zdaj mi spi nekje do treh ali štirih potem pa flaška in do 8h. Brez komentarja, "bogec" mi ga je namenil v zahvalo za muke Liamu (vstajanje 10x na noč do 13. meseca in potem nadalje še do 15. meseca). Samo živim pa v nenehnem strahu, da se bo to enkrat nehal (kar je seveda možno, da smo si na jasnem).
Rejenje... tuki se jaz ne bi hvalila, saj je tole prvi mesec, ko je Evan pridobil 700g, prej smo prišli do 450g... Vem pa - tudi po izkušnjah iz vrtca, da so otroci, ki pijejo po flaški BOLJ ŽEJNI oz. se jim splača ponudit kdaj pa kdaj tudi tekočino, ki ni mleko. Sam sekirat se ne, prosim!!! user posted image  Probajte s čajem, naj bo na začetku morda tudi malo slajši, da se navadijo okusa, potem pa ga lahko postopoma redčite toliko časa, da se navadijo tudi same vode. Sploh zdele, ko je dan bolj topel, mu probajte dat čaj, ko je lačen (ker takrat ga bo potegnil, če ni lačen pa ne s takšnim veseljem). Pa ne ful veliko. Mogoče zdaj enih 30 do 50 ml. S tem si bo napolnil trebušček morda samo za pol urce, pa mu pač potem dajte jest. Razmak med obroki bo s tem malo daljši, pa morda bo tudi user posted image  dobro delo. Čeprav eni so pač jedci in dokler jim po flaški ne dajete čokolade, je vse ok. user posted image
Pokopališče... glede na to, da stanujem sorazmerno blizu Žal, sem se z Liamom tam veliko sprehajala. Mi je vedno pasalo, ker je tam tak mir, sem pa res imela ene par ljudi, ki se je zgražalo nad mojimi destinacijami. user posted image
Evo, tole je čisto dovolj za danes, grem pod tuš pa počivat, da bom lahko jutri sploh stala na nogah. Sicer pa lepo se imejte jutri, če se dobite.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 737
21.4.2006 8:13:22   
marty5
LP,

evo nas spet. meni kronično časa zmanjkuje - od jutra do večera sem v pogonu. Ne vem, če sem jaz tako slabo organizirana, al kaj user posted image . Med Jernejem, gospodinjstvom in sprehodi, mi ostane natanko 0 časa.....Kako gre kaj vam - kako se organizirate čez dan, da kaj nardite tudi doma in morda ostane kaka minutka prosta?

Spanje - mi smo spali 2 noči zarodom celo noč. Danes ponoči, pa je spal od 20ih do 3eh (zbudili so ga pretepači pod blokom user posted image ) in sem se kar namučila, da je zaspal nazaj.

Hude ure - mi imamo najhujši del dneva zvečer, med 18. in 20., preden se kopamo. Takrat je cel hudič, Jernej tečko za znoret. Kaj ve delate v tem času? Mi probamo bit zunaj čim več, ampak najkasneje ob 19ih smo doma, da počasi pripravim za večerni ritual.

Kako pa vam gre drugače čez dan? Moj Jernej podnevi praktično ne spi - zadrema le v vozičku in avtu. Ko je pa buden, zahteva 100% pozornost, tako da premikam gore, da lahko sploh kaj skuham....Malo se zamoti pod vrtiljakom - le par minut. Kak nasvet, kako ga malo zamotit samega s sabo?

Evo ga - spet je dovolj vrtiljaka.....Grem. Upam, da uspem kaj več napisat v bližnji prihodnosti.

Lep dan!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 738
21.4.2006 9:19:07   
ursa_p
Dan!

V torek sem bila celo popoldne zunaj ... ampak ne na sprehodu, ker nisem imela casa ... mogla sem namrec pokositi travo na vrtu .... sem ujela se pravi cas, da ni bilo dezja.
Potem smo se sli ob 5-ih nahranit (gal je namrec za 1 uro zgresil ritem), potem pa pes na  Vevce v trgovino ... sva sla oba z Maticem ... in ker je imel Matic gor kapo, ga je Gal gledal ves cas poti tja in nazaj - pa smo sli ta velik krog do doma. Zdej ne spi vec vedno v vozicku ... kakor je ... opazuje drevesa in luci.

Pamperske 3-6 so bile nam super ... samo ne vem kje so bile kupljene, ker sva jih dobila ... te, 4-9 so pa katastrofa!!!

Bonnie ... po moje bo sam ze vedel kdaj je lacen in koliko bo pojedel ... jaz se ne bi obremenjevala .. bos pa videla kako bo danes.

TV ... no, zdej je pa ze kriza ... ce Gal gleda TV je vse super in je cist miren ... ce se pa postavim pred TV pa zacne sitnarit ... ta prav desc je ze ... hahaha.

Marty5 ... koliko oblecen ... kaj ti ga imas se vedno zimsko oblecenega??? Jaz ga imam oblecenega tako kot doma plus ena plast ... potem pa odvisno od vremena, ce piha in ni prevec toplo je pokrit z dekico, ce je pa toplo in je soncek, potem je pa kar cisto odkrit in ima vedno tople rokice.
Zadnjic v Tivoliju je bil Gal najmanj oblecen otrok. No, pri nas ni nic pihalo in sem imela eno dekico premalo ... tako da sem ga potem dala vmes "v" dekico, ki jo ima pod sabo ... pa je bilo prav prijetno.

Pike na riti ... jih nima vec ... ker so bile pike od soora, sem jih 3 dni mazala z Daktarinom in so ze po dveh dneh skoraj cisto izginile!

Zajcja Dobrava ... bi katera prisla danes, ce bo lepo vreme??? Okoli 12-ih? Jaz namrec v Tivoli ne morem, ker nimam ne avta in ne prevoza.

Otroski dodatek ... smo ze zdavnaj uredili in ga dobivamo ze 2 meseca.

Kasljanje in bruhanje ... Gal je nekaj casa veliko veliko manj bruhal, sedaj pa spet ... s tem da je zacel tudi kasljati ... ko se skaslja je pa tako, kot bi se davil ... revcek mali, upam, da ne bo treba in na antibiotike zaradi refluksa ... je rekla, da dokler ne kaslja ne bo dobil antibiotikov ... upam, da ni prehudo.

Grem zdej do konca prebrat, pa bom kar najprej oddala sporocilo, da boste kmalu videle za Zajcjo. No, midva prideva, ce ne bo kislo vreme.

PS: To sporocilo pisem ze od torka.

Lp, Ursa

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 739
21.4.2006 10:36:22   
ursa_p
Nadaljevanje!

Moram povedat, da je bil vceraj krasen dan ... Gala sem dala pred hiso v vozicek in je lepo spal ... sta ga pa moji bokserki cuvali (lezali zraven), da ne bi kak macek skocil v vozicek - tega me je namrec ZELOO strah. Moji dve ne marata kaj prevec mackov (dogi sta jih navajeni od prej in se z njimi igrata) tako da sem lahko imela odprto okno in gledala ven v vozicek kaj se z Galom dogaja, vmes pa kuhala kosilo in pospravljala.

Bonnie ... ne skrbi .. nisi edina, ki moras svojega dragega velikokrat opominjat ... moj lahko hodi cez svinjarijo, pa je ne bo videl ... hehe ... sam moram rect, da je vcasih tudi meni kar tezko, da ga moram vedno opominjat ... potem sem pa sitna. Ampak sej se je ze navadil - no, njemu bi pasalo, ce bi mu ves cas govorila in kazala ... tole, pa tole, pa tole, ... (tako kot pri tebi, sarazan). Samo meni se to ne da vedno ... rajsi sama naredim.
Drugace je zelo priden in mi veliko pomaga, ampak se pozna, da je pri 4-ih psih veliko veliko vec dela in bi mi vcasih lahko malo vec pomagal. No, ampak je priden, morm rect.

Laski ... tud nam so laski ful odpadli ... smo imeli tako cupo, zdej je pa kot kak stari ata, ki je nad celom ze malo plesast.

Ninaki ... sej mislim, da se lahko zmenis, da ti naredijo prej osebno ... ce se prav spomnim jo lahko naredijo v 3-eh dneh.

V avtu ... midva imava Gala spredaj, jaz pa sem zadaj, ce Matic vozi avto ali obratno ... zadaj sploh ne more bit pa se mrezo imava med sprednjim in zadnjim delom zaradi psov, tako da ga tudi od zadaj nihce ne more "postimat" (beri: mu dati dudico) ... smo pa o tem ze pisali.
Drugace pa vedno manj spi ... tudi v avtu je skoraj ves cas buden.

Otroski dodatek ... se enkrat ... jaz ga imam 9.000 SIT, pa se to bi bil visji, ce ne bi upostevali dohodkov za 2 leti nazaj!!! Pa pokojnino po ocetu imam 55.000 SIT namesto starsevskega dodatka (sem morala izbirat med enim in drugim) ... to je pa tudi ves moj dohodek. Na sreco ima matic pokojnino po ocetu, pa se dela zraven ... drugace bi bila zelo tezka!!!!!!

Sazi ... najin vozicek je tako ogromen, da bo kar tezka dva vozicka v avto spravit ... vsaj dokler se bo Gal vozil okoli v kosari.
Jaz sem shranjevala tekst ... samo ga imam na drugem racunalniku in ga je ogromno ... se ne da poslat po mailu, ker je tega prevec ... ti pa predlagam, da gres sama pogledat sporocila in na vsaki strani shranis stran ... Shrani kot, pa je.

Tinkatonka ... jaz bi mu na tvojem mestu dala vsak obrok 10 ali 20 ml manj ... pa se nabere ... ce se bos potem bolje pocutila.
Kolicina hrane ... Gal vedno poje prevec, ker spet veliko bruha ... tako da to, da poje toliko kot rabi ne vem ce pri nas drzi ... on mi po hranjenju se 3 ure bruha! Je pa na 4 ure v vecini ... vcasih na 3 ure in pol, vcasih pa celo na 5 ur!

Glasba ... Lapa imam ze dol ... sploh nisem opazila, da mi je najprej potegnil dol zazipane "CD-je" ... tako da imam ocitno dol ze vse ... pa ti Tikatonka ... si ze potegnila dol?

Zajcja dobrava ... bom takoj napisala, kako se pride do tja ... v naslednjem sporocilu.

Cuko ... kako ves, da so med hranjenjem krci??? Tudi pri meni je bilo isto in sem bila prepricana, da so krci ... namrec po parih minutah se je zacel tako jokat in zvijat, da sem skoraj jokala zraven ... to pocne se vedno. Nam je sicer pomagalo dojenje v leze, kot sem ze napisala. Zdej je pa tako ... Gal v 3-eh do 5.ih minutah poje na eni strani in potem nikakor noce vec zagrabit bradavice in se moram nujno obrnit ... potem je pa spet ok. Vcasih pa ga kar malo pustim, da se zjoka in potem lepo je naprej ... odvisno. Ali pa ga moti kupcek ... mi vsaj 4x med obrokom podiramo kupcek, da lahko vsaj normalno je ... ce ga prevec tisti tudi joka.
Gal v 10 ih minutah poje cel obrok ... vcasih celo prej, vcasih pa kasneje ... kakor je!!!!!
Napisi kaj sploh pocne.

Govorjenje ... Gal se zelo veliko pogovarja ... najveckrat govori AG, pa H tudi ze uporablja AHA, EH ... se mi zdita drki G in H tezki, tako da ocitno zanj ne bosta pretezki. A pa A je tisti narobe obrnjen E - ce veste o cem pisem. Tako kot bi rekel pes ... PS ... tisti E vmes ...

Caj ... jaz Galu se ne dodajam nic ... bom pa, ko bo bolj vroce (poleti) ... se pa se nisem odlocila ali mu bom dodajala vodo ali caj.

Sporocila ... sem vam ze enkrat predlagala, da preden oddate sporocilo oznacite celega in pritisnite Ctrl + C in vse skopira ... ce ne bi tega delala, bi meni skoraj vsa sposocila sla po gobe, ker ponavadi pisem sporocila veliko casa - vcasih celo tri dni, kot danes.

Smeh ... Gal se ze kar nekaj casa glasno smeji ... ampak ne tako, da bi se smejal kako minuto ... on se zasmeji na glas, potem pa kakor je ... vcasih se celo ne ve ali bi se jokal ali smejal ... hehe.

Igracke ... zadnjic je Matic nastimal Giordanijevo rozico na okno poleg previjanle. Rozica poje, ko se cebelica dotakne sredine, pa lucke zacnejo utripat. Mu je zelo velikokrat "prizgeva", ko se previja. Vceraj pa sem ga previjala in mi je zacel zvoniti telefon, Gal je pa takoj pogledal, ce rozica igra ... hehe.

Prosti cas ... ga nimam ... imam Gala, kuham, pospravljam, vozim pse ven, delam na "vrtu", umivanje, ze za Matica mi casa zmanjkuje, ampak tudi to se bo spravilo v red .... se sreca, da dela, da jaz v tem casu veliko pospravim. Zvecer pa padem v posteljo ... si ze nekaj casa zelim, da bi si zvecer vzela cas za kako druzabno igro, pa nama se ni uspelo ... ali gledava TV ali pocneva kaj drugega ... v glavnem za to si bova vzela cas med vikendom. Upam.

Tujci ... tudi meni se je ze zgodilo, da se je ena stara mama ustavila in zacela kako je lep, pa ce je moj, pa ga kar malo bozat ... jaz sem pa kar na hitro pobegnila, ker sem rekla, da se mi mudi ... se mal, pa bi ga zacela za licka scipat. Drugace se pa ljudje bolj malo ustavljajo ob vozicku, ker se psov bojijo ... hehe ... prednost imeti psa.

Gal pa pridno lezi v svojem lezalniku, ki sem ga postavila v prenosno posteljico in gleda vrtiljak in se z njim pogovarja in se jim smeje (pa Lapa poslusa). No, tole traja sedaj ze kako uro, vmes je celo malo zaspal, malenkost sitnaril, sedaj pa bo ze pocasi cas za papico ... ceprav se mi zdi, da bo spet vsak cas zaspal ... bomo videli ... v glavnem je ZELOOOOOOOO priden otrok. Sem vesela, da mi ga ni treba imet ves cas v narocju.

Sem opazila, da mu je vcasih tezko v narocju ... sploh ce je zaspan (podnevi seveda) ... pa ce ga se kaki obiski po rokah vlacijo je se huje .. in ne mara tresenja, obiski pa seveda ves cas "skacejo", ker so vsi prepriceni, da tresenje otroke pomirja ... no, in kej je siten, ga kmalu dobiva midva v narocje, potem je pa mer! Sem pa vesela, da ni scrkljan - zaenkrat.

Spet sem ogromno napisala, ampak kaj cem, ce ze 4 dni nisem nic napisala ... je se za nazaj.

No, pa je zaspal ...

No, ce katera pride v Zajcjo naj sporoci .... lahko tudi na moj GSM ... 051-222-466!

Lp, Ursa

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 740
21.4.2006 10:40:53   
ursa_p
Se nekaj sem pozabila napisat!

Palcek zavijalcek ... tiste, ki ga imate ... kasete ... v Ljubljani v Leclercu imajo znizane kasete ... tiste do 4-ih mesecev ta nove stanejo samo 1500 SIT, ker je za 700 SIT ceneje kot v BC. Akcija pa traja samo se 3 dni! Se splaca ... jaz sem vzela 4. Tiste nad 4 mesece so pa 2.200 in so tudi za 700 SIT ceneje kot v BC. Imajo pa tudi ta stare in so 2.000 SIT.

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 741
21.4.2006 11:01:32   
ursa_p
Pot do Zajcje dobrave!

Ce se pripeljes po obvoznici smer Maribor - Ljubljana!!!

Zavijes na izvoz Sneberje, takoj na kriziscu zavijes desno pod obvoznico - podvoz (ce bi na kriziscu zavil levo, gres proti KD Krim!), takoj za podvozom (krizisce) se enkrat desno, potem pa samo naravnost ... kar kake 3 km ... po eni smotani cesti ... gres mimo sole in Mercatorja na desni strani ... pa prides do podvoza (zeleznica) ... pred podvozom zavijes levo ... pise na levi strani - tabla Zajcja dobrava ... potem bo pa konec hisic, pa konec lezecih policajev, pa se malo naprej, pa prides do gostilne in parkirisca na levi strani, kjer smo zmenjeni!

Pa se smer Ljubljana – Maribor!

Izvoz Sneberje, potem pa samo naravnost ... ce gres na Krim, zavijes takoj z obvoznice na kriziscu desno (pod podvoz) ... tukaj gres pa naravnost (ne levo pod podvoz!!!) ... kar kake 3 km ... po eni smotani cesti ... gres mimo sole in Mercatorja na desni strani ... pa prides do podvoza (zeleznica) ... pred podvozom zavijes levo ... pise na levi strani - tabla Zajcja dobrava ... potem bo pa konec hisic, pa konec lezecih policajev, pa se malo naprej, pa prides do gostilne in parkirisca na levi strani, kjer smo zmenjeni!

Pa se pot iz Fuzin (po Zaloski) proti Zalogu!

Ko se pripeljes cez obvoznico, sta na levi strani dva Mercatorja .. se malo naprej pides do krizisca (ob cerkvi!), kjer lahko gres naravnost (proti Zalogu) ali levo (proti Zajcji ... proti Sentjakobu) ... v glavnem na tem kriziscu levo ... potem se peljes mimo poste, banke in policije, pa se malo naprej, pa prides do podvoza (zeleznica) ... takoj za podvozom zavijes desno ... pise na desni strani - tabla Zajcja dobrava ... potem bo pa konec hisic, pa konec lezecih policajev, pa se malo naprej, pa prides do gostilne in parkirisca na levi strani, kjer smo zmenjeni!

No, tole je prepisano s pasjega foruma, tako da ce je kaj takega napisano ... kaj cem

Zdej je pa Gal ze lacen.

Lp, Ursa

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 742
21.4.2006 11:52:22   
Bonnie_RR
Dan!user posted image

Malo prej sva prišla s pregleda. So ga danes samo izmerili in stehtali, pa kratko predavanje sva imela. V glavnem Nik lepo napreduje, zato se moje sekiranje glede hrane, spanja in podobnega pri meni tukaj konča.
Nikove mere:
- ob rojstvu: 51 cm in 3550g
- ob odpustu (16.dan): 51 cm in 3700g
- pri mesecu in pol: 57 cm in 4560g
- pri dobrih 2 mesecih: 61 cm in 5300g.

Čaj... Jaz mu na dan pripravim 50ml komarčkovega čaja, vendar pa zelo redko spije vse. Večinoma tam nekje med 20 in 30ml, včasih pa sploh nič, ker mu ga enostavno pozabim dati. Sem se pa odločila, da bom od zdaj naprej delala vedno bolj redke mešanice, da ga lepo počasi navadim še na samo vodo. Mi je pa danes rekla sestra na pregledu, da bodo zdaj dojenčki vseeno potrebovali vse več tekočine (predvsem nedojeni), ker bo vedno bolj vroče zunaj in se bodo več potili.

Oblačila...Jaz sem tudi ena izmed tistih, ki ima otroka bolj malo oblečenega. Za doma ima oblečen bodi z dolgimi rokavi, zelo tanko majčko z dolgimi rokavi, pajac brez rokavov in nogavičke. Če pa ima pajac z dolgimi rokavi, pa ima spodaj samo bodi brez majčke.
Za ven pa mu dam samo jopico in po potrebi dekico čez nogice - ga pokrivam in razkrivam (odvisno od vremena). Glede kape je pa tako. Do pred kratkim sem mu dala debelejšo, ene parkrat že ta tanko, danes pa mi je rekla sestra, da je zdaj (pri takšnem vremenu kot je danes) v brezvetrju boljše, da je že brez kapice, da se ušeski privadijo in bo tako v prihodnje manj težav z njimi. Tako sva šla domov s pregleda že brez kapice - res ni nič pihalo in je bilo toplo.
Od zdaj naprej mu bom dala kapico samo še ko bo vetrovno in bolj hladno, drugače pa ne. Podobno bom naredila z dekico. Se mi zdi, da če je meni toplo oz. vroče, je njemu tudi...

Čas... Ja, res ga je neverjetno malo. Se mi zdi, da dnevi kar letijo mimo in jih sploh ne dohajam več. Moram prav pomislit, katere dan v tednu je, za datum imam pa itak koledar (drugače sem totalno izgubljena). Sem pa zelo vesela, da se zna Nik tudi po pol ure in več sam zamotiti z igračkami in ropotuljicami, tako da lahko medtem tudi kaj naredim. Ali pa ga moja sestra ali pa mami malo animirata, če jaz ne utegnem. Mi pa vsi po malem pomagajo (živimo namreč v hiši z mojimi starši in sestro, ki je najstnica - uf, včasih ji tak špilauser posted image ). Računamo pa, da bo Jure (moj dragi) v roku enega ali dveh let končal faks in bomo šli na svojeuser posted image .

No, zdajle se mu je pa kolcat začel, pa lačen bo tud, tako da se še kasneje mogoče malo oglasim.

LP

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 743
21.4.2006 13:46:57   
Bonnie_RR
Že nazaj...user posted image

Sm zdle tamalega uspavala...Je prej pojedel, potem je pa nekaj siten postal... Nič mu ni pasal, kar naprej je nekaj stokal pa jamral pa... Sem ga mogla kar popakirat in z njim v taveliko posteljo in ga uspavat. Sem se zraven njega naštimala, pa ga malo božala, pa uspavanko vklopila. Pa se je neki upiral pa premetaval, sam se je mogel kar kmalu vdat... Danes je že od 5h zjutraj (takrat je jedel) buden in je samo za kakšno urico malo podremal v vozičku nazaj grede s pregleda.

Ja ja, mami kar hitro prebere sitnobo in zaspanost z obraza in se ne pusti dolgo matrat (zraven se pa poleg nas najbolj muči prav on).

No, zdej pa res šibam...user posted image

LP

Neposredna povezava do sporočila: 744
21.4.2006 20:28:40   
Tina76
LP

Jošt spi in sem se malo oglasila. Sem zasledila debato o čaju. Naš spije skoraj 300ml čaja na dan. Imam pa Hippovega : komarčka in kamilice. Pediatrinja je rekla da je zelo vredu da pije saj si s tem ureja prebavo. Se že bojim da bo začel od čaja živet namesto od mleka. user posted image user posted image user posted image

Pri nas je danes tak lep dan da tamali kar na terasi spi.....k sreči imamo veliko teraso.Sva skoraj cel dan zunaj.

Ursa_p......verjetno misliš polglasnik???

Mojega prostega časa je sedaj  seveda manj a še kar gre, no. V svojo hiško se bomo selili jeseni in sedaj sva pri mojih starših in mi mami veliko pomaga. Mi prav paše.....njej pa tudi.user posted image

Jošt je oblečen čist pomladno. Se mi zdi da ni dobro preveč pretiravat z oblačili.

Naš Jošt se rad lepo nasmeje...... najlepši nasmeški so seveda namenjeni mami in atiju. Zna pa tudi že grdo pogledat.

lp vsem

tina

Neposredna povezava do sporočila: 745
21.4.2006 20:48:31   
kikibor
kami: najlepša hvala za tvoj čudežni recept. Če ga slučajno pozabim, te še kdaj pobaram, da zadevo ponovišuser posted image

previjalnice: danes sprobala Sezamovo previjalnico - super, ni pripombuser posted image

hude ure: baje da je večina otrok najbolj sitnih v večernih urah - včasih je to tudi posledica pomanjkanja mleka pri mamicah, ki so cel dan aktivne in so morda pozabile dovolj piti (sem pri meni opazila, da to kar drži)

lupinica: kako jo kaj ve prakticirate? Jaz dam Bora čez dan večkrat v lupinico in pol me gleda, ko kuham , sesam... Je kar miren tam notri - definitivno bolj, kot pa v avtu.

kapica: smo bili že parkrat brez - če je v vozičku seveda, Ko je buden in ga nosim, ker se mali ne mara voziti, pa ima na glavici bombažko.

čaj: ker dojim, ga ne dodajam

morje: jutri bom verjetno sama s tamalim na obali. Če bo imela katera čas naj me pokliče: 041 389 990, da gremo na kakšn giro. Bom mobilna, tako da se mi ne bo panika kam zapeljatiuser posted image

Katarina

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 746
21.4.2006 22:37:16   
Eviii
jutro, moje drage pupe user posted image .
mi smo se včiri potepali po ljubljani. in smo danes prestali super. dejan je bil v kengurujčju s tatijem in je pridno spančkal. ko smo pa gledali kuhne, je tudi on vrgu en uč in povedal, kaj mu je všeč user posted image . pa sredi harvey normana sta s tatijem kr zaspala na enem kavču. tko da smo rekli, da ni druge, kot da v prihodnosti nabavimo tisti kavč, ker ima tko fajn efekt user posted image .
vidim, da ste se kr razpisale, pa bom malo pokomentirala vaše poste in se vključla v debato.
mi smo dejana zadnič slikali (bom dala slikico gor) in to je bil cel projekt pr fotografu. je delal ene face, da dol padeš. pa včiri smo mu šli na ambasado v ljubljano nardit švedski pasaport, tko da bo dubu še švedsko državljanstvo.
bonnie, naš dejan je tudi full živahen. in glede na to, da je že njegova mama hiperaktivna, se ne bi čudla, če bi tudi dejan šou po njenih stopinjah... full miga in opleta z rokicami. z nogicami pa brca ko velik!!!
nohtki rastejo tudi pr nas sto na uro. in laski tudi. kmalu bo treba it k frizerki (sm ji že povedala, samo gre tudi ona zdej kmalu na porodniško, tko da jo bo treba še izkoristit).
joj, vidim, da vaši malčki in malčice pridno rastejo. res sm zadovoljna za jošta, po vseh težavah, ki jih je imel. mislim, da je najbolj bogi od vseh februarčkov in februarčic, ker je mogu tko mičkin po operacijah. pa evan je tudi bil že pod nožem... in tudi kami pravi, da pridno je in raste. bravo za vse februarčke in februarčice user posted image user posted image user posted image .
jaz ponavadi z dejanom sedim zadaj na sedežu. se počutim bolj varno tko, da ga imam pod kontrolo. še predvsem včiri, ko smo šli v ljubljano in je bla vožnja kr dolga. ga je pa zdelala, da je skori cel dan prespal. ponoči je pa hotu bit buden.
ja, bonnie, kar se moških tiče... tudi jst morem mojega možeka non-stop na vse spominjat. sej nardi vse, samo včasih se mi zdi, da se sam ničesar ne spomni. ko sm bla v bolnici (v user posted image  je blo to kr ene parkrat), je hodu okoli brez glave. enkrat sta šla z mojo sestro v trst in je pozabu pasaport doma. to pa samo zato, ker ga morem jst vedno na vse spomnit. in ko ga spomnim, mi ponavadi reče, da ni otrok in da mu ni treba vsega trikrat ponavljat. pa se mi zdi, da je glih tako...
kar se tiče tujcev, morem rečt, da do zdej nism imela še z nikomer problemov. vsake tolko se kdo ozre za nami in poskuša na skrito pokukat v voziček in takrat sm čisto ponosna na našega malega dejana. mislim, da bolj skušajo ugibat al je user posted image al user posted image ... se pa mi še nihče ni približal in skušal ogovorit al pa not bulit. bomo vidli, kako bo poleti, ko bo polno turistov in firbcev na obali.
dejan ima tudi fajn zamašen nosek. mu dajem not fiziološko in kratkočasno pomaga. pol smo pa spet na istem. iz učka mu spet teče malo gnoja, ma je danes že precej bolše. očitno mu je včirajšnji sveži zrak čez cel dan pomagal, pa čeprou je bil ljubljanski...
kikibor, hvala za linke. sm si tudi zapisala tvojo cifro in ti bom poslala sms, da boš imela še mojo.
evo, to mi je uspelo napisat zjutri. pol sm pa mela gužvo. sm mogla laufat na davčno, pa k notarki, pa na banko. pa še kuhno sm si včiri zbrala in so me že danes klicali, če mi je predračun ok. pol pa nism mogla več in smo šli z dejanom, mojim možekom in mojo sestrco na en izletek. imamo tko lepo vreme tle...
draga tinkatonka... jst se ne bi sikirala. kot si sama rekla, sej ni važno, če so malo bolj debelušni. glavno je, da so zdravi. oni že vejo, kolko rabijo za rast. kak mesec se malo več zredijo, kak mesec malo več zrastejo... vsi pa že ne morejo biti supermodeli. tudi moj dejan ni med najbolj suhimi. mislim, da imam kr precej močno mleko in da fant pridno napreduje. mi je rekla zdravnica, da ni nič narobe. da se po njenem mnenju noben dojen otroček ne zredi preveč. ko je sit, se že sam odstavi od joške...
jst samo dojim in nič ne dodajam. tudi drugače mu ne dajem po flaški, vedno je samo z joške. tko da pojma nimam, kolko vsakič poje... vsekakor pa dovolj, ker pridno napreduje. naš dejan je na joški odvisno, včasih po 5-10 minut, s tem da je čez pol ure spet lačen, včasih pa je na joški tudi po 1 uro in je pol dve ure miru. ponoči pa gre spat okoli polnoči in ima mir do petih al pa šestih. pol se pa počasi začne črpanje mlekarne user posted image .
kar se tiče otroškega dodatka, nimam pojma, kolko bom dobila. sm dala prošnjo pred kratkim, tko da še čakam odločbo. povedali so mi, da lahko pričakujem okoli 10 jurjev, ker moj možek lani ni delal, letos je pa komi štartal z s.p.-jem in smo še v krepkem minusu...
jst dejanu čaja ne dajem oziroma mu ga dam, ko je res kriza, za ga malo pomirit, če ima slučajno kake prebavne motnje. ker pa dojim, mi pravijo, da ni treba. mogoče samo poleti, da ne bo zdehidriral. bomo vidli sproti.
jasnica, moja sestrična je tudi kozmetičarka in je imela odprt salon, pa ga je po enem letu zaprla, ker nekako ni šlo. mogoče je prehitro obupala. tko da rade volje pridem k tebi user posted image .
sarazan, jst se kr redno sprehajam z dejanom in mojo sestro po pokopališču. ona gre dol vsak dan, k svojemu bivšemu fantu. danes je kr dejana s sabo vzela, ko sm bla jst pr notarki. pa še fajn je, ker ni daleč in gremo lahko peš. jst grem pa vedno še do mojega dedija, ki je umrl pred par leti. tko da tudi dejan gre zraven, čeprou ni najbolj simpatičen plac za pohajanje.
boga kami. ti kr ne zavidam, da si sama, pa še brez moči in bolana. zuni pa tko lepo vreme in verjetno bi tvoja tamala kr rada bla zuni. pa hvala za recept proti zamašenemu nosku. bom jutri poskusla tudi jst.
kikibor, jst tudi dejana čez dan pogosto dam v lupinico in me opazuje, ko kaj delam po hiši. pa mucko iz oblačka ima gor naštimano in se zabava, ko mu spustim muziko.
kako oblačim dejana? glede na to, da je pr nas toplo (skori vroče), se mi je zgodilo, da se je že skori skuhal. zdej ima čez dan gor bodi z dolgimi rokavi in dolge hlače. ko gremo vn, mu dam lahko štumfke gor pa še eno majčko. v vozičku je pol pokrit z dekico, ampak opažam, da mu je že pretoplo. tko da ga slečem, ko opazim, da se začne potit.
če prideš kikibor na obalo, te bom kej poklicala, ko bom šla z dejanom vn. gremo lahko na sladoled. boš mogoče kej v izoli? se slišiva (pa bom poklicala še marty in gildo, če sta za sladoled).
lahko noč, punce... danes sm se razpisala, da sm odgovorila na vaše poste.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu kikibor)
Neposredna povezava do sporočila: 747
21.4.2006 23:22:10   
natalia
zdravo,

Eva je danes skoraj cel dan prespala. Včeraj sem jo skopala, nahranila ob 9.00 in je spala do 2.30, sem jo nahranila in je potegnila do 7.05, in nato še do 8.30, potem sva šli na sprehod in je spala v vozičku, sva šli na gugalnico pred vrtom in je spala, v vozičku je spala, vmes sem jo že pogrešala, ampak se je zbudila in sva se obe igrali pod glasbenim mostom. moja punca se toliko smeje...

zdaj sva jo skopala, ati je šel v nočno, jaz sem jo nahranila in spi kot top. zgleda, da je bil bolj len dan, ker je bilo tako toplo.

Hranjenje: ker bo čez cca. 1 teden stara tri mesece, počasi dvigujem količino hrane, ker piše, da bi v 3. in 4.mesecu spila 180 ml, tako da sva zdaj še kak teden na 160 ml, da si ne raztegne želodčka prehitro. Čaja pa tudi spije zelo veliko, tudi okrog 300 ml, komarčkovega od Hippa.

Oblačenje: jaz jo oblačim res bolj malo - bodi in hlače ali pajac, če sva v hiši, če greva ven pa še kakšno majčko gor in kapo. Če jo v hiši tako oblačim se mi zdi, da jo ful moti vročina. kar se tiče kape, jaz si še ne upam, da bi šle ven brez kape, tudi če ne piha, kaj pa ostale?

Laski: moja že tudi ima goste laske, ima pa plešo od zadaj, res ko kak star deda, to je menda od ležanja... čisto od spodaj pa ima spet daljše.

Duda: je postala zakon, sploh ne vem kaj bi brez nje... kakšna ideja kako bi zmanjšala uporabo le-te?user posted image

Tv: še hujše!!

Partnerji: moj user posted image  je isti, vse mu moram povedat in pokazat!

Handling: to pa še mi je najbolj čudno. Sodeč po hrvaški spletni strani o pravilnem rokovanju z otrokom delam vse narobe. in sem se odločila, da bom delala kot je tam opisano - bila je cela štala. nič ji ni pasalo. je pa res, kakorkoli jaz primem mojo Evo ji ne paše, razen če je pokonci, pa še to ne dolgo. Kaj naj naredim, oz. kako naj ugotovim kateri položaj ji paše. v kakšnih položajih jih ve nosite čez dan ali pa ko sedite skupaj? to me res zanima

se beremo!! nočko

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 748
21.4.2006 23:22:25   
čuko
Pozdravljene punce!

Kako ste kaj, ko imamo takšno lepo vreme? Midva z Galom iskoristiva vsako minuto, da sva lahko zunaj in uživava v sončku.
Danes sva košaro zamenjala za športni voziček, da lahko malo gleda okoli. Je že pravi radovednež!user posted image

Hvala za vaše nasvete!
Nisem več mogla bit  v dilemi in sem danes šla k pediatru. Gal se je zredil za več kot kilo v treh tednih, tak da je pediatrinja rekla, da potem pa ima v treh minutah dovolj in da dokler se redi, se nerabim sekirat. Priporoča pa mi, da si pumpam in bom točno vedla koliko poje. Pravi, da so to krči in da ko bodo minli (upam,da kmalu)bo spet vredu.

urša_p: tudi mi imamo refluks in smo dobili ranital, pa moj Gal ni nič kašlal. Sedaj ko ima ranital, pa skoraj nič več ne bruha. Če nimajo zdravil, se lahko zgodi, da se jim vname požiralnik, od večnega vračanja hrane, in potem začnejo zavračat hrano, ker jih to peče in boli. Kaj sta bila na testiranju kako močen refluks ima? malo refluksa imajo vsi otroci. Gal nima tistega tahudega ima pa več kot je normalno, zato pa sva dobila ranital, da se to opravi.

Pri hranjenju pa zgleda tako: začneva jest, pridno je dve do tri minute, potem pa se počasi začne zraven zvijat, nato pa spuščat dojko in jokat, malo zjoče in išče dojko, mu jo dam in ko enkrat potegne, spet spusti in joče in to tako traja vse dokler ne dam več dojke.
Probala sem že tudi umetno mleko in je jedel, sedaj pa je tudi pri umetnem isto.

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 749
21.4.2006 23:33:06   
natalia
čuko, moja isto to dela, samo dela, ko je mleko pretoplo ali ko ni preveč lačna ali ko vmes kaka ali pa ima krče - user posted image  joj, zdaj sem ti pa res vse naštela....

ali že lahko našim naredimo športne vozičke ven? ali še morajo vedno ležati? čuko kako se je obneslo pri Galu?

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?