|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
4.4.2006 13:48:49   
pika-poka
dober dan!danes imamo spet en prelep sončen dan tuki na primorskem!

no naj se malo pohvalimo včeraj smo praznovali 2.meseca!!!user posted image pa danes smo imeli pediatra in naš Klemen je pravi veliki frajer...je bil full priden in zdravnica se je čist stopila ker se ji je tako lepo smejčkal!smo pa težki 5850 in veliki 59cm. to pomeni da smo pridobili 1360g...in 3cm v enem mesecu!pridni mi..oziroma Klemen ki tako pridno papca!...

suky-glede kakanja..pri dojenih otrocih ni take panike...moj tudi ne kaka redno..včasih na dva včesih na 4dni...pravijo da to pomeni da vse porabi za rast in razvoj..ni nič odpadnegauser posted image

ursa_p-to se je tudi meni zgodilo v nosečnosti ko sem vse pripravljala....user posted image ..pa vam tudi čestitam za 2.mesec!

taja27- pri nas je bilo enako..non.stop jok...sej če si prprala kakšen post nazaj si videla...ti povem da mine...najhuje je baje okoli 6.tedna..pol pa se situacija umiri....evo in pri nas je res bolje...je pa tudi res da smo non.stop zunaj na zraku in smo doma šele po 19. uri..včasih pridemo še kasneje...zdaj pa ko bo poletje pa sploh...tuki pri nas na obali se poleti res ne gre spat pred 10uro zvečer..pa še takrat je težko, ker je muzika vspovsod-..mi pa imamo hišo full blizu centra Portoroža in se seveda vse gor sliši..user posted image tako da bo poletje še pestro!

kopanje in nohtki- jaz sem postavila kar nek red glede tega..tako kot mene..tudi njega generalno okopam in postrižem nohtke v nedeljo. kopam ga-vsaj poskušam- vsak dan namilim pa samo 2x na teden...in enkrat je v nedeljo..da se navadi da je konec tedna in se začenja nov, svež..ne vem..vedno sem bila tako naušena da je nedelja tak čas ko si vse porihtaš..tudi jaz si pol nohte na roki uredim in tako..

grem ker je mali že lačen..lep dan

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 526
4.4.2006 21:44:47   
suky
No pa smo....kakali namrečuser posted image . Sem šla k pediatrinji in mi je napisala glicerinske svečke. Pol ure po vstavitvi se je naša Gaja tok nakakala......za cel teden!!Potem se je nasmehnila in zaspala....v sekundi.Ne morem vrjet kok ji je odleglo. Tko da nisem probala s kamelicami, samo če se bo naslednjič spet ponovilo bom najprej to probala.Naravno je naravno!!

ursa_p : js sem tista ki ima nezainteresiranega partnerja!!! Bla sem pri mamici en mesec pol mi je moril nej pridem k nemu in sem šla. Že zato, ker smo se v stanovanju ful gužval(2sobno-5ljudi) in sem mela skoz filing, da jih motim, da se ne morjo naspat, čeprov so mi doma govoril, da Gaje sploh ne slišijouser posted image  seveda so čist nori nanjo in so ful skrbel za naju. Ampak potem sem šla k njemu nazaj in kaj nej rečem.....skoz sva same, ker je on skoz naokrog(kot sedaj naprimer!!), zato sem tud js s tamalo več al manj zunaj in pa čez dan pri mamici-babici. Praktično samo spiva pri njemu, če sem pa že tm pa vedno povabim mami ali prijateljice na obisk, da nisem sama. Težko je samo bo že. Raje vidm, da ga sploh ni kot pa da je doma in se potem skoz kregava. Sej mi doskrat film poč in po eni strani se zavedam, da to vrjetno ne bo šlo prav dolgo!!! No, mal se zdej pojamrala ampak sej ni tko hudo, ker js mam Gajo in ona ma mene in sva srečni da se mavauser posted image user posted image user posted image

lp

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 527
4.4.2006 22:21:35   
karin412
Živjo! Še en pozdravček od naju dveh z Ajlo!
Berem vas dokaj pogosto, čeprav ne pišem zdaj preveč pogost, enostavno mi zmanjka časa, kljub temu, da je zdaj moj partner doma na očetovskem dopustu.

Čez vikend smo šli k mojim v Koper, pa se nisem nič odpočila. Med vožnjo smo se morali vsakič enkrat ustaviti za dojit, ker je Ajla jokala. Doma sem nabasala edino obleke, ki sem jih nosila pred nosečnostjo, ker tu v Kranju nimam prostora. Pa prejšnji teden sem imela par obiskov – sodelavke in kolegice.

Moja Ajla spi ponoči 3-4 ure, se pa pozna, da se hoče dojiti zvečer na vsako uro in je sitna. Ponoči jo moram spet previjat, ker ima vneto ritko, ker je prejšnjo noč nisem. Se takoj pozna, na žalost. Potem se seveda ponoči zbudi, ko jo previjam. Mi pa dosti krat zaspi kar sama v posteljici – za tiste, ki ne veste, kaj narediti: jaz jo kar pustim noter, pa se grem umit, ali pa na wc, pa potem vidim, če ne joče, je ok, sicer pa spet pestovanje v naročju.

Čez dan mi bolj slabo spi. Dosti prdi, potem kaka, se kar naprej previjava in potem grem utrujena na sprehod. Danes smo vsi trije popoldne spali za eno uro, ker je kar naprej nekaj godrnjala v spanju, pa sem jo mal božala, mal vmes podojila, pa smo se mal naspali. Ajla je seveda spala več časa, midva sva še jedla vmes.

Sem prav vesela, ko med previjanjem opazuje mobil – miške, ki sem ga sama naredila. Pa tudi ptiče je opazila doma; v Kopru pa je gledala Lily, našo yorkširsko terierko, ki je prav ljubosumna nanjo, je lajala in jo lizala po rokicah.

Dojenje laufa; mleka mam zadosti, ponoči imam prav nabrekle joške in sem to noč prav študirala, ali naj si stisnem mleko ali kaj. Pa sem jo zbudila in ni bila prav vesela bujenja, ampak ene pet minut je pa pila, ravno toliko da mi je malo spraznila.

Partner: meni moj pomaga vse – kuha, posesa, pomiva, hodi v trgovino, čisti ptiče… jaz edino čistim kopalnico, wc, pa likam, pa pospravljam kake čevlje, obleke, rihtam stvari za dojenčico… Moj ljubi je super! Tudi previja in uspava Ajlo.

Študij – jaz komaj čakam, da končam, ker že dovolj časa študiram. Študiram podiplomski študij varstvo okolja, imam pa še dva izpita in magistrsko nalogo ker našega dojenčka nisva ravno načrtovala. Kake motivacije zdaj prav nimam, moram pa se lotiti, da končam. Zaradi boljše službe, če ne drugače, ker z mojim študijem biologije je bilo težko najti službo.

Meni se tudi zdi, da ta blazina čudno deluje – verjetno po 20 sekundah?

Krst – midva tudi ne bova dala Ajle krstit. Jaz se bolj zavzemam za stare religije, poganske obrede in keltski šamanizem, tako da bi lahko bil kak podoben obred kot v tistih časih.

No, lepo noč, jaz se grem mal umit, pa spat, dokler se Ajla ne zbudi.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 528
4.4.2006 22:58:13   
sarazan
Jaz sem pa bila danes prvič na telovadbi. Matr sem se zgonila user posted image  user posted image  user posted image . Sara je praktično vse prespala. Najprej je radovedno gledala naokoli, kaj tam ene mamice skačejo in migajo, pa ostale otročke je poslušala, ki so vriskali ali jokcali. Potem je pa kar rolete spustila in zaspala user posted image .
Po telovadbi sem bila sicer utrujena, ampak sem se pa tudi dobro počutila. Jutri grem pa prvič na pilates. Upam, da mi bo všeč. Tako bom kar 3x na teden resno migala in upam, da pokurim nekaj maščob do poletja user posted image .

Tiste AD3 kapljice so mi prava nočna mora. Danes sem se končno opogumila in ji spet dala eno. Nisem opazila, da jo bi kaj zvijal. Jutri poskusim z dvema kapljicama. Če Sari ne bo hudega, bom nadaljevala, sicer pa kapljice vržem stran.

Naša Sara bo imela 2 krstna botra - oba dedka. In obema se že meša v glavi, odkar smo jih vprašali, če bi hotela biti botra user posted image . Moj oče je danes že kupil oblekco in "čeveljčke". Zelo bo cortkana.... In jaz sem ob eno opravilo - nakup krstne oprave. Eh... bom pa sebi kaj novega privoščila user posted image .

mirno noč vam želim.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 529
5.4.2006 0:18:10   
ursa_p
Cer!

Morm povedat, da je najin pikec tak srcek ... zdej se ze lepo pogovarja z nama in se nama nasmiha - no, sej ze kr nekej casa. Morm napisat kaj ze zna povedat ... ag - to je najpogostejse ... potem ...evevev - to je takrat, ko dobi dudico ... no, tole se sedaj spomnem, drugace pove se kaj drugega. Kako je smesen ta najin srcek.

Sem pa prej pozabila napisat, da moramo Gala sedaj vedno, ko podre kupcek stisniti v narocje tako kot v lupinici, sej veste kako so nam pokazali, da jih moramo imeti. Ne sme biti dolgo casa na rami, da bi podiral kupcke ... midva sva ga pa nosila pa nosila tako, da bi le spravil ven, kar ga moti. Je rekla, da je to neka prisilna drza in da bi mu lahko to vstalo v spominu kot neka pravilna drza in da ne bi bilo v redu. Pa se mi zdi, da je malo boljse, kar se bruhanja tice, ampak ne vem, ce je to zaradi tega, ker ga sedaj dava na "sedi", ko podre kupcek (pa tudi ce ga po nekem casu ne, ga morava dati v ta polozaj). Glede opetanja smo pa res veliko veliko bolje sedaj, ko se dojimo leze.

Soncek ... mene zanima koliko casa svoje otroke izpostavljate soncku in na kaksen nacin. Jaz sem Gala ze parkrat dala na soncek tako, da je imel rokico na soncku ali pa licka, na primer ... pa pride zadnjic tasca pa rece ... "uh, pejva dol s soncka" in ga kr premakne (s tem, da sem ga jaz tik pred tem prestavila iz njenega polozaja (ga je ona pripeljala k sosedom) na soncka)... jao. Da je kao sonce tako zelo nevarno. Ja potem najboljs, da ga kar zakritega okoli nosim. Meni se zdi, da mu par minutk na soncku samo koristi, sploh pa sedaj, ko sonce se ni mocno. Kaj pravite ve???

Vse, ki imate otrocke stare 2 meseca ... koliko obrokov na dan imate? Koliko casa spijo ponoci oziroma kako dolg je najdaljsi cas med hranjenjem?

Suky ... prav zal mi je, da je tako. Ampak se mi zdi, da si se ti na to pripravila. Drugace pa mislim, da ti tvoji res zelo stojijo ob strani in da ne bi bilo nic narobe, ce bi sla nazaj k njim ... ampak ... glede na to, da sta skoraj ves cas sami in da ste samo ponoci skupaj pa tudi ni nic narobe, ce sta tukaj. Ce imas obiske in se imas drugace v redu, pa se ne guzvate se ... potem bo verjetno kar v redu. Si pa zelim, da bi se stanje vseeno popravilo kakorkoli pac ... ti pa se bolj zelim, da si najdes pravega moskega zase!!!!!!!!
Aja .... kako so pa kaj njegovi starsi ... se kaj bolj zanimajo za svojo vnukinjo kakor si pricakovala???

Sarazan .... se kaj po Tivoliju sprehajate?
Midve s Katjoandraz (tista, ki je mislila, da bo februarka, pa je na koncu le docakala marec - in celo na rok) se ze sprehajava po Kaslju ... mogoce se nama pa se Tinkatonka kdaj pridruzi! user posted image

No, zdej grem pa pocasi spat ... morm se malo posode pomit, moj dragi pa lika. Danes nama je namrec za k pediatru zmanjkalo tetra plenick in sva mogla vzet nezlikane. Mi je bilo prav nerodno, ampak zaradi bruhanja perem na 2, 3 dni - to pa so v glavnem skor vse plenicke in pa cunjice, ki so malo manjse kot tetra plenicke.

Upam, da se Gal ne bo zbudil, ker ga slisim po varuski kako vzdihuje. No, upam se vsaj na kake 4 ure, ceprav je danes skoraj cel dan spal ... smo bili cel dan zunaj. Aja, pa jedel je potem sele ob 12.30, naslednjo rundo pa sele ob 16.30, tako da je malo podaljsal cas med obroki. No, bomo videli kako bo.

Jutri oziroma ze danes imamo slikanje kolkov. Upam, da bo vse OK.

Lahko noc, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 530
5.4.2006 8:22:29   
karin412
Jutro!
Danes imamo 2 meseca in se bomo slikali!

Ursa_p: jaz ne morem ravno šteti koliko obrokov poje, ker se dojiva, kadar ona hoče, to pa pomeni, da tudi za crkljanje. Mislim pa da nekako na 2-3 ure, zvečer bolj pogosto, na eno uro.
Potem ponoči spi, danes je spala od 23.30 do 4 zjutraj, potem do 6h in zdaj ob 8h; odvisno če je lačna ali pokakana, se potem kar vmes zbudi.

Jaz sem prav srečna, da imam takega dobrega partnerja. Res sem ponosna nanj! Mi gredo pa moji in njegovi starši malo na živce - moja mama, ki dostikrat kaj zapaničari, ko se Ajla joče; pa njegova mama, ki se pogovarja po otročje, da otrok sploh ne bo znal prav govoriti. Njegov oče je pa čuden, ker še zdaj ne vem, kam pes taco moli. Za svojo prvo vnukinjo ni za rojstvo prinesel skoraj nič (še prijatelji so več prinesli). Al nanj žena tolk vpliva, ali pa mu je vseeno za sina, ki je iz prvega zakona. Pri nas smo drugačni in celo moje tete in strici dajo kar dosti za otroka, ko se rodi; če ne drugega me vprašajo, koliko denarja rabim. Njegovi pa nič, kot da je sin iz prvega zakona smet.
No ja, moram se mal razpisat, ker me včasih prav jezi, da mora biti tako, ker je moj ljubi vreden ljubezni in dobrih staršev, ki to niso.

Danes morava urejati slike, upam, da nama časovno rata!
Lep dan želim!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 531
5.4.2006 10:41:26   
sarazan
No, mi smo že skoraj pri dveh mesecih in pol. Koliko obrokov imamo na dan? Nikoli ne štejem, ker tudi nimamo točnih ur za obroke. Nekako na oko bi rekla, da 6-7. Včasih, ko spi po 6 ur v kosu (to je ponavadi zvečer in prvi del noči), imamo obrok manj. Sara se sicer doji nekje na 3-4 ure, ko sama hoče. Nikoli je ne zbujam ali pa držim lačne, da bo prava ura za hranjenje.

Sprehodi... tudi v Tivoli zaidem, ampak bolj med vikendi, ko sva z možem skupaj. Zaenkrat še nisem našla motivacije, da bi šla sama do tja. Sva se sicer že s Sazi menile, pa je vedno kakšno slabo vreme, da pade v vodo. Sprehajam se bolj po mojem koncu (Podutik, Koseze, Rožna dolina - PST)... nimamo zelo prometnih ulic, včasih se pa počutim, kot da sem na deželi, ko pridem do travnikov in gozda.
Ursa_p, če boš šla v Tivoli in se ti zahoče najine družbe, sporoči in prideva še midve. Lahko bi se pa Ljubljančanke enkrat zmenile, da gremo na kavico k Tivolskem bajerju ... da vidimo, koliko je možnosti, da nam uspe vse februarčice enkrat na kup spravit user posted image .

Otročje govorjenje... kolk gre meni to na živce!!!! In moževi starši sploh ne znajo drugače govort, ko je Sara z njimi. Takrat črke R sploh ne slišim user posted image . Moji so že vzgojeni, ker imajo 2 vnuka od prej in sta dala že šolo skoz user posted image . Sva s sestro takrat ful težile. Le zakaj bi se moral otrok 3x naprimer učiti, kako se reče psu - ker najprej naj bi bil hov-hov, potem kuža in nazadnje šele pes user posted image . Jaz ne uporabljam niti besed papati in pupati ali pa gremo pančkat,....

Sonček.... jaz imam Saro kar veliko na soncu. Seveda se izogibam tistega ta močnega od 11h do 15h. Ponavadi je izpostavljena na rokicah in obrazu. Do zdaj ni bila nikoli opečena ali kaj podobnega. Pa je na soncu tudi uro ali dve - predvsem zjutraj, ko jo dam v zimski vrt in odprem okna. Pa pritoževala se tudi ni nikoli.
Kadar smo na sprehodih, ponavadi piha in ima streho na vozičku zaprto in sonce ne pride do nje. Pa še sprehajam se največkrat ravno v "kritičnih" urah.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 532
5.4.2006 10:51:25   
Eviii
evo še nas tle.
včiri popoldne smo šli na en sprehod. smo šli na pokopališče do dejanovega preminulega strička dejana in pol še malo po sončku na eno pijačo. je prou užival. pa gildo sm srečala. pravi, da non-stop pohaja naokoli z lukasom. ona je ok in lukas tudi. je rekla, da je v enem mescu dubu 1,2 kg... domov smo pršli po več kot dveh urah in nism vedla, kdo je bolj utrujen. pol je pršu pa še možek domov - včiri je učil in igral v lipici - in smo vsi trije zaspali na kavču. dejana nism uspela zvičir niti skopat. smo se samo na hitro ušlihtali in preoblekli, pol pa spat. dejan je zaspal okoli desetih. ob treh sm ga mogla zbudit, ker sm imela podobne probleme kot karin. sm mislila, da mi bo joško razneslo. tudi dejan bi takrat še spal. je samo parkrat povleku, ampak glih tolko, da mi je pritisk malo popustil. pol pa je zaspal nazaj do jutra. je pa res, da popoldne in proti vičiru visi non-stop na joški in pridno papa. sej je bolše tko, da pol ponoči spi in imamo mir. je čisto drugo kot prejšnji teden, ko je zamenjal noč in dan...
suky, se mi prou smiliš. se spomnim, da si že v nosečnosti tarnala (upravičeno, seveda), da se ne razumeta in da je kr šou stran. pa očitno se situacija ni nič popravla. in kot je že napisala ursa_p, se bodo stvari uredile tako, da bo tebi prou. in seveda tudi gaji. moških je pa itak ogromno na tem svetu!
jst vam vsem zavidam, ki že lahko telovadite. jst delam samo tiste osnovne vaje, ki nam jih je fizioterapevtka pokazala v bolnici. pa ene parkrat mi je uspelo it na sprehod. o trebušnjakih si niti ne upam razmišljat, ker me še full vse boli. upam, da bom uspela prit v formo do poletja, da bo dejan imel lepo mamico, ko bomo vozičkali user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 533
5.4.2006 13:43:08   
tinkatonka
Hojla punce!

No pa začnimo……

Krst…mi bi ga radi krstili, vendar jaz nimam nobenih zakramentov, mož ima pa vse. Bomo videli kaj bo župnik rekel, če bo sploh pustil krstiti. Planiram pa, da bi bilo to enkrat poleti, da bi imeli potem en piknik zunaj na vrtu in da ne bi sli v gostilno.

Kami…kako je bilo pri audiologu?? In na izpitu? Še eno vprašanje glede mleka Hipp. Koliko stane škatla tega mleka in kje ga kupuješ? Jaz mu dajem Novolac proti krčem, pa jih ima vseeno veliko, pa bi mogoče probala z zamenjavo mleka.

Marty5…jaz sem Aneja že do začetka dajala v ležalnik, ko še ni imel «prava na glasovanju«, tko da mu tud zdej ni problem bit notr. Mogoce bi blo fajn, da takrat ko ti zaspi na roki, da ga das v ležalnik in ko se bo zbudil, bo videl da ležalnik sploh ni taka grozna stvar. Isto ti priporočam za voziček. Ko ti bo zaspal na rokah, ne dremal, ampak trdno spal, ga samo preloži v voziček in ga malo potiskaj sem ter tja. Mogoče bo pa to pri njem vžgalo.

Striženje nohtkov….na roki sem mu jih že 3× strigla…ok pardon, 3× na eni roki, na drugi pa samo 2×user posted image user posted image . Nohtki mu rastejo kot konoplja in ko ga dajejo krcki, se v živo spraska po obrazu, ker ga tako boli. Na nogici sem mu jih pa tud ze postrigla in to v ležalniku, ko je spal, sem ga previdno slekla, malo se je predramil pa hitro nazaj zaspal, tko da sem mu jih uspela postrižt.

Lulček…pri pediatru mu je kožico potisnila čisto dol, tko da se glavica že cela ven pokaže. Mu vedno ko ga previjam potegnem kožico dol, umijem in potem spet nazaj gor. Lulčka obračam navzdol, ko zalepim plenico.

Štorklja….sploh ne vem kako naj opišem uporabo. user posted image Dam si jo čez ramo, tko da imam tist plastični obroček, kjer zateguješ štorkljo na desni rami. Aneja položim notri tako, da ima glavo pod tem obročkom, torej pri dojki. Tudi naš Anej je notri zverižen, to je tudi bistvo. Nogice mora imeti pokrčene, glavico pa tudi čist stisnjeno k svojemu prsnemu košku. Tko so bili zveriženi v naših trebuščkih. Ko ga prime krč tudi v štorklji zajoka, a so bolečine dosti manjše in se prej uspava. Se bom slikala, ko ga nosim, pa dodala v album. Sicer pa Taja27..najbrž si jo že sprobala. Kako se obnese?

Ad3…..koliko vas zdaj daje te kapljice, koliko kapljic že dajete in ali opažate kake spremembe?? Mi smo zdaj pri 2 kapljicah. Danes sem začela z dvema in so močnejši krčki. Bomo vidli kako bo jutri user posted image . Zdele imam Aneja v naročju. Je njegova ura za jest, pa ima tako močne krče, da bom malo počakala, preden mu dam mleko.

sonček....ga ne izpostavljam direkt, če pa v vozičku kakšen sončen žarek posije na njegov obraz, rokico, ali kam drugam pa tud ne delam panike in ga ne pokrivam.

kontracepcija...Mirena odpade, ker planiramo da bo Aneju družbo čez kake 3 leta delala sestrica ali bratec. Torej ali kondomi ali tabletke. Bom vidla v torek ko imam pregled pri G. kaj mi ona predlaga.

menstruacija..ali jo imate že vse? Jaz jo še nimam.

Drugače smo pa fajn. Anej je pravi "smejko". Se res veliko smeje. Sploh mu je všeč, ko se "noskava"user posted image user posted image  Pa tudi ko ga žgačkaš po nosku, prav uživa, ko ima pa dost, naredi pa tko resno faco, da je kar smešen. Ampak bolje da takrat odnehaš, ker se drugače hitro pritoži. Ja on je šef pri nasuser posted image user posted image

No zdaj grem pa skuhat do konca, z Anejem v štorkljiuser posted image

Lp Tina in Anej

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 534
5.4.2006 13:49:49   
Kami
Čao punce!
Meni vse bolj čas uhaja iz rok. Bom probala bit kratka, ker mi sicer le malokrat uspe! user posted image
Audiolog: po treh urah matranja rezultat: Evan sliši tudi na desno uho. Pregledi so zoprni, pa mali more enkrat spat, enkrat bit pokonc tako da je cela štala s tem in sem vesela, da je konec.
Izpit: včeraj sem bila vsa živčna, ampak mislim, da sem naredila. Rezultati čez en teden. Sicer pa študiram predšolsko vzgojo. Je pa to že moj drugi fax (prvi je ekonomija). Tako, da Ursa_p, ti kar kej vpraši, če te zanima :)
Sicer pa sem totalno vesela, ker sem včeraj v Baby centru na Rudniku ujagala en star model Queeny Speedy-ja in dala zanj 30.000 SIT. Zdaj gremo lahko s fanti tudi na Rožnik!
Ritem: punce, jaz sem tako zadovoljna s tem mojim fantom, da sam čakam, kdaj me bo nekaj po glavi udarlo, ker se mi zdi, da je to kar nemogoče. Gre spančkat ob cca 21.30 po kopanju in takrat ima zadnji obrok. Danes je začel jamrat ob 6.30, do takrat pa spal. Sem ga nahranla in je potem šlafu še do 9h. Včasih se zbudi tudi kaj prej, ampak nikoli prej kot ob 4h in potem spi do jutra naprej. Nimam besed, kolk je fajn. Zaspi sam v svoji pojstlci. Mal jamra pol pa se "odpelje".
Suky: mi je zelo hudo, ko berem tudi takšne zgodbe. Verjetno je hudo tudi tebi, ko se hvalimo s svojimi partnerji. Bodi vesela, da imaš svojo družino dobro in da ti stojijo ob strani vsaj oni. Nekateri tudi tega nimajo. Sicer sama veš, da boš mogla to rešit, ker očitno nikamor ne pelje. Tudi Gaja ne bo imela nič od tega, če se vidva ne razumeta. Je bolje it narazen, pa čeprav so to težki trenutki. Jaz sem gor zrasla v enostarševski družini, s svojim očetom sploh nimam stikov, pa sem vesela, da je tako. Včasih pač ne gre.
Ljubljančanke: to bi bilo pa super, da se enkrat v Tivoliju vse skupaj zmenimo. Predlagam eno sončno dopoldne, ker popoldne mi je tu mač z dvema. A gledamo mal vreme za naslednji teden? Jaz sicer pridno hodim 2x na teden na telovadbo, pa včeri sem si masažo privoščila. Pa se mi zdi, da mi tale trebuh še kar visi in celulita imam za izvoz. Ampak žal je oboje še od pred nosečnosti...
Bodte pridne, moram kuhat. Moj Evanius pa spet drnjoha....
user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 535
5.4.2006 13:54:57   
Kami
Tinkatonka.
Hipp stane v DM-u 1.100 (škatla 450g), v Mullerju pa 1.600 (škatla 2x200 gramov). Kupujem pa Hipp Pre, ker po enki ni mogel kakat. Tudi pri tem ima probleme, ampak bistveno manj. Krčki pa so čudežno izginili odkar se ne dojiva. Ne vem, ali zaradi tega mleka ali zaradi tega, ker nima več mojega. Sem pa vsekakor srečna zarad tega. user posted image
Aja, po AD3 ima strašne krče. Sem nehala po štirih dneh, ko sem ugotovila, da je to res od kapljic. Imava pa drug teden pregled pri 3eh mesecih in slikanje kolkov in se bom zmenila za D3. Do takrat pa mu ne dajem nič, samo v vozičku mu mal odprem strehco, da ga sonce obsije.
Ojoj, se zbuja moj pikec.user posted image  Končno malo dela za mami...user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 536
5.4.2006 14:24:38   
sazi

No, pa da po dolgem času še jaz nekaj napišem. Berem vas sicer dokaj pogosto - ponavadi zuser posted image  v naročju - med ali po hranjenju in če kaj na kratko napišem uspem to z eno roko in gre bolj počasi. No, zdaj pa lepo spančka v vozičku, ker sem se prejle vrnila s sprehoda. Spi že skoraj 3 ure, jedel pa ni že 5 ur - če bi bilo ponoči tako, bi bila najsrečnejša, ampak žal ima mali ponoči drugačne plane...
Hvala vsem za izraženo sožalje...

Študij: delam podiplomca na fakulteti za gradbeništvo in mi manjkata še 2 izpita + zaključna naloga, poleg pa se še dodatno izobražujem, saj sem v zeh nekaj letih službe ugotovila, da kljub vsemu znanju in energiji ne bom daleč prišla (no, mogoče, če bi bila pripravljena delat po 12 ur na dan, ampak nimam družine zato, da se bomo gledali med vikendi) - vsaj dokler bom delala za druge ne. Tako imam plan nekoč delati zase, če bo le uspelo - do takrat pa še nekaj izpitov, nalog, živcev energije in premalo spanja.
Sonce - ko se sprehajava z vozičkom mirno pustim, da ima obrazek na sončku - saj ni za dolgo - nekaj minut, potem pa tako kje zavijem. Po mojem jim nekaj minutk sončka samo koristi, ne gre pa pretiravati.
D3 kapljice - jih prav dobro prenaša, dobi pa 2 na dan - kar je primerna doza, saj so bolj koncentrirane kot AD3.
Lulček - tudi jaz mu malo kožico dol potegnem in umijem pri vsakem previjanju, ampak čisto dol si je pa ne upam potegniti.
Spanje in hranjenje - moj 2 mesecnik je 6-7x na dan. Do pred kratkim je bil zadovoljen z obroki cca 120ml, zdaj jih pa poje 160. Imamo pa probleme s temi presledki med hranjenjem. Podnevi, ko mi po kaki 3 uri po hranjenu zaspi, je lahko med hranjenji tudi 5 ur razlike, ponoči me pa skoraj kap, ko se zbudi po zaužiti 170ml po treh urah in že čisto živčno žveči svoje rokice in kriči na ves glas, kako je lačen. Sploh ne vem, kako naj zrihtam zadevo, saj so noči res naporne in čisto premalo spim. Torej ursa_p - pri nas je ponoči med hranjenji max 3-4 ure (ampak na žalost med začetki hranjenja, tako da spim nekako 2,5 do max 3 ure med hranjenji.
Sprehodi - jaz se v glavnem sprehajam na območju Bežigrada in centra - hodim po opravkih, na sprehode s sestro, ki tudi živi na tem koncu in še z eno prijateljico, ki je rodila decembra, pa mojo mamo grem kdaj do službe pogledat. V Tivoli ali kaj podobnega pa nehodim, ker mi je 1. malo komplicirano vse tovorit v avto, parkirat, spet vse sestavljat in 2. pokvaril se nama je en avto in zdaj sem brez, saj se moj mož vozi v službo in nima možnosti kakega drugačnega prevoza. Jaz pa okoli zdravnikov in podobnega - peš. Zaenkrat sem imela srečo z vremenom, čeprav sem že nekajkras uporabila prevleko za dež (tudi danes). No, če se boste kaj menile (Sarazan, ursa_p in še katera), se vam pa mogoče pridružim - v končni fazi imam do Tivolija peš kake pol ure in bi se dalo, če bo res lep dan.
Rast in kile: pri dveh mesecih je imel mali 56cm in 4700g, kar je kar precej, glede na to, da se je rodil z 48cm in 2820g. Mi je pa žal v zadnjih precej stresnih dneh dokončno zmanjkalo mleka. Bom sicer probala zvečer še enkrat izčrpat, ampak včeraj sem nabrala vsega skupaj iz obeh dojk samo 10ml.
Kopanje - naš Lev se rad kopa in nič ne joka. To pride na vrsto šele, ko ga oblačim - takrat skoraj vedno joka. Ga pa že od vsega začetka dajeva v vodo brez pleničke - je bila samo v napoto, amli pa tudi ni nič drugače reagiral, ko sva ga dala v vodo brez nje.
Partner - zelo veliko stvari delava oba, tako da sem zelo zadovoljna, da je tako, kot je. Je zelo priden, saj hodi v službo zeloooo zgodaj, da je tudi hitro doma. Kopava pa malega zaenkrat kar oba skupaj.
Telovadba - ne počnem nič konkretnega. Ves čas čaka, kdaj bom lahko začela teči zunaj in nabirati kondicijo, pa sem zaenkrat res preveč uničena, pa tudi ne vem, kako priporočljivo je, da grem s pritiskom 150/100 ali še višjim še laufat?!? Zaenkrat samo po internetu spremljam, kdaj so kje kake tekme orientacije - katerih sem se pred nosečnostjo redno udeleževala in vsakič posebej ugotovim, da tudi na naslednjo ne bom mogla iti - ali je krivo vreme ali pa so tekme tako daleč, da je res prehuda organizacija in izguba časa za tak mali dogodek. Pa drugič...
Kaj pa jaz - od danes naprej sem v klubu tistih, ki bi lahko začele delati na novem otročku (če bi seveda želela, pa bomo še za kako leto odložili). Pritisk imam še vedno katastrofalno visok in tudi noga mi še vedno oteka, tako da sem šla včeraj do moje zdravnice in dobila kup napotnic - zdaj moram samo še najti čas in se iti povsod naročiti in čakati na preglede. Pa še pregled za operacijo modrostnega zoba imam, pa spet se mi začenjajo predavanja (3 zaporedne vikende) - skratka čaka me norišnica. Za povrh imamo jutri še pogreb...
kontracepcija- že od prej nisem marala tablet (ali katerekoli druge hormonske zadeve), da bi mi kaj vstavljali tudi ni variante - že vsa leta prej so bili kondomi v redu, pa bodo še naprej.

No, bodite fajn še naprej.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 537
5.4.2006 14:56:57   
jasnica
Ojla!

Zadnje čase mene ta moja punčka tako utruja da zvečer padem v posteljo čisto koma! Danes se je ob 8:30 zbudila in od takrat še ni zaprla oči, cel dan samo tuli in ne vem kaj naj naredim. Lačna ni, je previta, krče ima samo zvečer, kaj ji pa čez dan ne paše pa pojma nimam. Edino kar pomaga je da jo imam v naočju in hodim, niti usest se ne smem! To se že en teden vleče, moji živci so pa že rahlo načeti, res da imam porodniško in sem zarad nje doma, ampak narest je pa tudi treba kaj, ne pa samo otroka po rokah nosit. Drugač pa pred eno zjutraj ne zaspi, potem pa je ob 5h in okrog pol devetih. Čez dan pa vsega skupaj niti 2 urici ne spi!

Kami jaz si tudi želim da bi Rebeka en normalen ritem našla, v soboto bo šest tednov stara in upam da bo počas začela dojemat, da je treba mal več spat in ne sam jokcat.

striženje nohtkov- Rebeki se še vedno kar sami lomijo. Kdaj pa ste jih začele?

Hemeroidi- a ima katera te težave po porodu? Jaz sem imela prej super prebavo, po vsakem obroku sem bila na wceju, zdej pa enkrat na dva dni, zraven pa take bolečine preživljam da me je vsakič strah it,  pa vsakič zraven krvavim. V petek imam pregled pri ginekologinji in upam da imajo kaj tudi za takšne težave., bi najraje kar odvajala imela!

Ja v petek se pa pri nam user posted image začne. Je Tomaž vztraju do pregleda, pa vidim da njega že tudi fino zvija! Upam da bo mala čez vikend pridno spala, da si bosta očka in mamica lahko kaj privoščla!

Najmlajša februarčica
- mislim da je ursa_p ugotovila da sem. Tinkatonka je 4 mesece starejša od mene, ne vem pa kateri mesec je pika-poka? Ja julija bom komaj 23 let stara! Sej me kar veliko folka sprašuje kam se mi mudi, ampak stanovanje imava, službo imam, super se razumeva, da se je Rebeka rodila na prvo obletnico pogreba Tomaževih staršev mu je tudi veliko pomenilo, sva mogla nekaj narest da je življenje spet veselo! Drugo leto imam željo odpreti kozmetični salon, izkušenj sem kar nekaj nabrala,.. Ja kar naprej se mi mudi, čeprav je pred mano še (upam) veliko let.

Suky mi je kar hudo, ko vidim da povsod ni kot bi moralo biti. Naredi kar ti narekuje srce! Kje pa piše da otrok nujno potrebuje oba starša, pa da bi mogla trpeti.

Dovolj za sedaj, se beremo!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 538
5.4.2006 16:02:58   
ninaki
Evo se mene. Enej je tudi danes nekam siten. Kar joka in joka. Ga mal potolazim, pa naprej zaspi. Samo ne za dolgo. Ne vem kaj mu je. Mogoce D3. Ko sem jih zacela dajati, je bil neutolazljiv jok. Samo ne tisti, kot pri krcih, pac pa tak otozen. In to cez cel dan. Ni in ni imel miru, mal je jokal, mal spal (5 min), spet jokal, malo jedel. Skratka ni bil tapravi. Zdaj se je pa zgleda navadil, saj v pon in tor ni bilo nobenih tezav. Bomo videli kako bo naprej. Dajem pa 2 kapljici, po nasvetu pediatra.

Sazi, zelo mi je hudo za tvojega dedka.

Kami, cestitke za izpit!!!! Super da je bilo pri audiologu vse BP!!!

Jaz sem se vedno bolj lene sorte. Zadnjic sem se ze spravila na mojo magistrsko nalogo in celo vsak dan malo delala, prejsnji teden sem pa spet samo zabusavala. Sama sebi grem ze na zivce, saj se mi to ze ZELO dolgo vlece in je ze cas, da zakljucim s tem.
Sem pa nekje staknila prehlad - grlo me je bolelo ko user posted image Pa vrocino sem imela. Enej je bil pa cisto hripav. Iz nosa mu se vedno tece, oz. ima zadaj v grlu smrkelj. Sploh ga ne morem ven spraviti. Meni se je pa zdaj vse skupaj v nos preselilo in me boli glava za ****. Ven sploh ne greva, pa so taki lepi dnevi. Bom rajsi pocakala. Enej bi sicer lahko sel, samo jaz sem se presvoh. Ce prevec hodim po stanovanju, me kar zmanjka in moram odspati rundo z lekadolom.

Aja, se to vam povem. Sem gin vprasala za tisto injekcijo, ki jo je omenjala Ursa_p. Mi je rekla, da je glavobol lahko stranski ucinek in da ona ni prevec za to metodo, ker ce se slucajno glavobol pojavi, pol moras ziveti z njim tiste 3m, kolikor zascita drzi.

Otrocje govorjenje gre tudi meni na zivce. Pri nas sploh sumnikov ne poznajo user posted image Pa ene in iste stavke non stop ponavljajo, tako da sem se ze jaz s tem okuzila in grem sama sebi na zivce, ko se zalotim, da mu v faco eno in isto pravim.

Eneju pa kopanje ni vec vsec. Jok in stok non stop.
Tudi midva sva zdaj zacela prakticirati feniranje (npr. pri ciscenju nosa), drugace mi v dnevih, ko premalo spim, jok posteno zivce najeda. Ima pa svoj ritem ponoci, najprej spi 4h od zadnjega dojenja, potem 3, potem 2, ce je "sreca" pa namesto 2 samo 1h. Jaz imam pa obcutek, kot bi samo 5 min spala in sem cisto zmesana, ko zacne jokati. Sploh ne vem kje sem in kaj se dogaja user posted image To, da bi pa ponoci spal vec kot 4h v kosu, so pa zaenkrat samo sanje. Upam, da se kmalu uresnicijo user posted image Zadnjic sem v 1 noci spala 3h, pa se to ne v kosu. Jao kaksna sem bila naslednji dan... Nataknjena tako, da sva se z dragim posteno spicila.

Jasnica, jaz imam enake tezave s prebavo, kot ti. Prej vedno vse super, se v nosecnosti po tistem Ferrumu super, zdaj pa tak user posted image , da sem zadnjic mislila, da spet rojevam. Nisem vedela, al bi rajsi, da gre ven al da gre nazaj notri. Pa pol, ko je ze vse bolece, cez 2 - 3 dni jovo na novo... Zaenkrat se nimam recepta kaj pomaga. Zadnjic mi je donat pomagal, ne pomaga pa vedno. Kompoti pri meni sploh ne hasknejo. Upam, da se cim prej postima, ker je tudi mene strah vsakic, ko moram iti.

Grem zdaj se malo drgnit. Kopalnica klice. Pol pa eno rundo odspati, me ze glava boli. Upam, da bo Enej tudi za user posted image , ce ne bom spet ultra tecna. Uzivajte,

Nina

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 539
5.4.2006 18:46:49   
marty5
Lp,

vidim, da je danes nekaj v zraku, ker je tudi moj Jernej tečen za znoret - samo tečnari, še nošenje ne pomaga. Živčki tudi mene danes malo dajejo, ker se je vse začelo že ob 3eh zjutraj in ni videt konca. zdaj mi nagaja v rokah in ne vem več, kaj naj user posted image .

Pravijo, da je 6. teden najhujši.....upam, da bo res minilo čez nekaj dni.

Hemoroidi-tudi jaz jih imam in ponovno rojevam vsakokrat, ko grem na wc.

Nič ,pram nehat, ker se je sirena spet oglasila. Več sreče prihodnjič... 

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 540
5.4.2006 19:34:47   
čuko
Blazina: se opravičujem, vklopi se po 20 sekundah!user posted image user posted image user posted image

Pridružujem se dnevu nespanja in utrujenosti. Včeraj ja Gala začelo zvijat ob 23 h pa celo noč  in še danes do sprehoda to je bilo ob 16h, sedaj pa spi ko unit.Sem že čisto fertig s temi krči, ki so vsaki dan hujši. Jaz več ne vem kaj! Skoraj nić več ne jem! pa ve, še pazite na prehrano? Meni so reklli naj počasizačnem vse po malo,pa bo mogoče boljše!

Naš Gal pridno raste in se redi, kljub refluksu! Sedaj ima 5790 kg in 58 cm! Vsi mi govorijo kako je velik in vsi mu pripišejo vsaj 4 mesece.
Bom dodalapar slikic v album!

Lepo noč in cartanje vam želim!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 541
5.4.2006 19:53:28   
natalia
moja je tudi danes grozna!! začelo se je ob 2.zjutraj, in še kar traja...user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 542
5.4.2006 20:28:34   
ursi
Evo še mene...

menstruacija... jaz jo tudi še nimam. V petek imam prvi pregled pri G, pa bomo mal podebatiral okol tega in kontracepcije. Tudi midva bi rada približno čez dobro leto začela delat na drugem user posted image . Bomo videli.

partner...mojega žal že več kot 14 dni ni, ker je v bolnici, drugače pa je bil od vsega začetka v velikansko oporo. Že v porodni sobi, ko sem jaz obupala in se mi je mal film strgal, me je on h sebi nazaj spravil. Pa nato, ko sem bila čist fertik zaradi šivov je res se on naredil, edino previja pa ne (še user posted image ). user posted image  za mojega ljubija. Res, hvala ti!!!!

Suky...če si sedaj res tolk sama doma imaš lep čas, da počasi premisliš, kaj bo za vaju s tvojo pikico najboljše. Prej si napravi podlago, pol pa sam spakiraj in pejt. Ni lahko, vem, ampak na koncu boš zmagovalka ti! Boš videla, da se ti bo pozitivno obrestovalo. Je pa res, da je za vsako stvar potreben čas.

sonce...meni je patronažna rekla, naj neposredno na soncu ne bi bili več kot 10 min. Pa jaz tudi tega striktno ne upoštevam, mal pa že pogledam, da ne pretiravam. Poleti pa itak ne smejo bit na soncu, ampak saj se tudi mi ne pražimo sredi dneva v najhujši vročini.

AD3 kapljice...midva sva zaenkrat na dveh kapljicah in zaenkrat nimava težav.

Kami...sem vesela, ko berem, da je z vašim sluhom vse v najlepšem redu.

Nekako se mi zdi, da so vsi ti februarčki in februarčice naše in me prav pri srčku boli, ko kdaj preberem, da ima kater težave. Zdi se mi, kot bi se že prav poznali in bi bili ena velika družina. In prav odleže mi, ko izvem kašno dobro novico, da je katerega nehalo zvijat, da so se kako drugače pozdravili,...

No, lepo spite, poljubčkajte svoje user posted image  in svoje ljubije.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 543
5.4.2006 23:09:29   
sarazan
Ženske, danes sem šla prvič na Pilates. Ne vem, če poznate to vadbo, ampak meni se ni zdela prav nič grozna, ko sem slišala, da se vse dela na tleh in ni nobenega poskakovanja.
Jao... sem pa zlomljena 100 na uro user posted image . Res, da ne skačeš, ampak zato pa mišice (če jih imaš user posted image ) vseeno ful delajo, pa še dihat je treba zraven tako, da pri izdihu stiskaš popek noter in krčiš mišice medeničnega dna. Pa pravilno držo je treba skoz držat. Sploh se nisem zavedala, da se tako sključeno držim. Hvala Bogu, da sem začela zdaj s tem. Čez 10 let bi pomoje imela že grbo na hrbtu user posted image .

Se strinjam s Kami, da se Ljubljančanke srečamo naslednji teden. Predlagam, da se dobimo v petek recimo ob 11h (prej bo baje dež). Seveda bomo videle kakšno bo vreme. Ampak vsaj nekaj moramo imeti dogovorjeno. A ste za moj predlog (kami, ursa_p, ninaki, jasnica, tinkatonka, sazi, baGSi, še kakšna user posted image ...)?

Danes je Sara dobila 2 kapljici AD3. Krčev spet nisem opazila, ampak ful pa prdi user posted image , prej ni tako. Zdaj ji bom dajala par dni po 2 kapljici, potem bom pa povišala dozo.

Menstruacije tudi jaz še nisem dobila, pa bi po svoje kar rada imela reden ciklus. Zdaj sploh ne vem, kdaj bodo ravno tisti "nevarni" dnevi. Me je kar strah, da ne bi zanosila, saj ne zaupam prav nobeni kontracepciji, razen tabletam. Če se še tako grozno sliši, ampak prav ne bi rada še zanosila. Pri nas smo pa ženske tako plodne, da gre moški samo okoli postelje, pa smo noseče.user posted image  

Prebava.... prav zares vem o čem govorita marty5 in ninaki. Tudi jaz sem imela take probleme, zdaj je pa minilo (sem cca mesec pred vama rodila). Z ničemer si nisem uspela pomagat. Tudi jaz sem imela krvavitve pri odvajanju blata, pa res, kot da bi spet rojevala. Včasih so mi kar solze tekle, tako je bolelo. Kot sem rekla, zdaj je dobro. Očitno gre samo za obdobje, ko hormoni še niso čist pošlihtani.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 544
6.4.2006 10:35:22   
sazi
Jaz sem načeloma ZA to, da se dobimo v Tivoliju, samo ne vem, za koliko časa se vam bom lahko pridružila, saj imam ob 14-ih predavanja, prej je treba pa še kaj skuhat in pojest, ker sem potem do 19-ih zasedena... No, če se dobite, bom morda do nekje 12ih vseeno lahko z vami.
Sploh pa bomo videli, kaj bo reklo vreme.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 545
6.4.2006 10:51:55   
sarazan
Ne morem verjet... v Ljubljani sneži!!! user posted image  user posted image  user posted image

Sazi, saj uro in dan lahko še prilagodimo. Jaz sem kar nekaj predlagala, da se lahko začnemo dogovarjat.

Sem pa dala 4 nove slikce v album. Se vidi, kakšna pubertetnica je bila moja Sara. Zdaj ima že bolj čisto kožo. Mozoljček dobi samo še tu pa tam kakšnega. user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 546
6.4.2006 11:01:29   
Eviii
a še kr vse spite? sej ne bi blo nič čudnega s tem gnilim vremenom. sm slišala, da v ljubljani celo sneži user posted image . halo, smo 6. aprila??? pr nas piha za znoret in neki dežuje...
mi se počasi spravljamo, da bi šli v koper v ariel se slikat. pa bomo vidli, če nam bo uspelo. more bit najprej šef za to...
danes ponoči smo se zbudli samo enkrat. in pol do šestih in pol mir. pa pol spet ob osmih in pol... sm se spet naspala danes ponoči. meni je tak urnik kr všeč. takoj se podpišem user posted image .
jst se tudi strinjam z ursi, da smo se nekako vse povezale že v nosečnosti in smo kot ena velika familja. res bi blo lepo, če bi se lahko enkrat dobile skupi z našimi dojenčki in se končno spoznale. mogoče enkrat ko bo lepo vreme, bi organizirale srečanje tle ob morju in bi malo šetali po izoli (mislim, da bi se najmanj lovile in ni portorož, ki je itak poln in niti koper, ki se nimaš kam dat; v izoli imamo vsaj lepo urejeno pot ob morju). sicer priporočam enkrat med tednom, ker vikendi že postajajo katastrofa. kaj menite? mogoče kej v maju al pa začetku junija? al predlagate kako drugo destinacijo? bomo se pol s tinkatonko poskusle zorganizirat za kak lep kraj in podobno. torej, predlagam, da začnemo zbirat predloge za kdaj in kje.
jst sm zadnja rodila, tko da m še nimam. prouzaprou imam še malo sledi čišče (pa je že več kot en mesec od poroda, ampak mislim, da je ta izcedek bolj posledica moje rane - da mi teče vn iz vseh lukenj user posted image ).
s hemoroidi sm tudi sama imela rahle probleme, ampak samo prvih neki dni, ko sm pršla iz bolnice. v bistvu v bolnici na dan poroda nisem nič jedla, pa naslednji dan niti in šele drugi dan sm dobila neki lahkega, pol se mi je pa itak želodček skrču in sm komi kej pojedla v bolnici. posledica: ni blo kej za izločat. doma sm pa začela počasi normalno jest in pol so bli problemi. no, pa je kmalu se vse lepo uredilo in zdej kakam normalno vsak dan.
kar se hrane tiče, se pazim čisto malo. dejan pa nima nobenih krčkov. smo pa dobili tudi mi ad3 kapljice in mu jih še nism začela dajat. bom začela tudi jst postopoma, mogoče naslednji teden, ko bomo v šestem tednu.
punce, poskuste se zamotit na ta čuden dan...

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 547
6.4.2006 11:21:17   
sazi
srečanje v LJ - najbolje, da se menimo največ 2 dni pred predvidenim dogodkom, ko je že bolj jasno, kakšno je vreme
srečanje na morju - malo težko se bomo na kupu dobile iz večih koncev SLO, saj se meni npr. samo za tak skokec ne bi dalo do tja - sploh zdaj, ko z malim še vedno nimamo poštimanega nobenega urnika. Bomo pa cela držinica v Izoli nekaj dni nekje okoli 1. maja (torej teden s 27. aprilom ali pa teden kasneje). Bo še katera razen primork na SLO obali takrat?

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 548
6.4.2006 11:33:19   
Kami
Čao punce,
evo, mi smo imeli pestro dopoldne, po sicer prespani noči (od 21h do 6h). Zdaj pa je bil jok od 9h naprej. Ker ima včasih tako štalo s kakanjem.user posted image  No, zdaj je dal kepo iz sebe, pojedel malo mleka (ker je bil že čisto crknjen) in zaspal. Zdaj bo mir kake 2 uri. Sicer pa še dobro, da ima težave s kakanjem, če ne sploh ne bi vedela, da ga imam. user posted image
Ja, tole vreme je ubijalsko. Ampak za študirat je fajn. Jaz imam spet 3 seminarske ta mesec in mi prav pride. user posted image
Kar se tiče naslednjega petka in Tivolija je meni OK. A do takrat bo tako sranje??? Saj po moje bomo težko našle termin, ki bo čisto vsem ok. Malo se mu vsaka prilagodi, pa bo.
Eviii, tudi za srečanje na Obali sem ZA. Joj, mene vsa tista voda tko pomirja. Enkrat na mesec omenim možku, kaj če se mi ne bi tja preselili.... user posted image  Mogoče kar določimo en datum v maju, valda se bo do takrat že nehalo to sranje z vremenom. Jaz lahko mogoče še katero peljem, če ima katera problem s prevozom, bi že nekak nadrenjale 2 vozička v Piccasoja. user posted image
Mislim, zdaj pa spet joka!? Očitno ga vreme daje, poleg kakanja.
AJA, tiste, ki ste zaprte, zelo priporočam zeliščne tablete za odvajanje Becunis ali neki takšnega. Res so super. Men so svečke odvratne, pa še driskaš po njih. Te te pa sam fajn poterajo. Edino pridejo v poštev za tiste, ki ne dojite. Za ostale pa samo občasno (če res boli in ne gre ven). Jaz sem imela po prvem porodu več kot eno leto probleme s tem, tako da čisto razumem. Zdaj je začudo vse ok.user posted image
Fajn odvajajte, mamice in dojenčki!!! user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 549
6.4.2006 12:05:15   
jasnica
Ojla!

Midve z mojo malčico pa danes poležavava, spet je komaj ob dveh zjutri zaspala in kar kričala, ji tudi nošenje ni pomagalo, ni se pa nič zvijala tako da pojma nimam kaj bi lahko bilo.Čez dan je pa včeraj tudi samo dvakrat po dve urici spala.

Zjutri sem pri odvajanju spet mislila da rojevam, sedaj pa komaj sedim. Imam pa občutek da je vsak dan huje. Bom mogla očitno 10 l na dan vode spit.

Srečanje- dokler Rebeka tuli in kriči me je sram iz hiše it, kaj šele v Lj. Upam da se bo počasi umirila, bi vas prav rada spoznala!

Sarazan koliko časa je imela tvoja mozoljčke? Moja jih ima že dober teden, pa jih ni še nič manj.

Drugače sem imela pa spet vročino, ne morem verjet prej jo nisem imela že 15 let, sedaj pa že drugič v šestih tednih, s to razliko da sedaj ni mastitis, ampak prehlad. Grlo me pa tako boli da komaj govorim.

Včer je bila ena luna, mogoče so bili pa zato user posted image tako sitni, upam da bo danes kaj bolje!

Pozdravček!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?