|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
14.3.2006 16:56:10   
ursi
Lep pozdrav.

Vprašala bi vas dve stvari:

- V čem ste svoje sončke nesle v posvetovalnico? Mogoče kar v lupinici ali v naročju?

- Ali pri negi svojih otročičkov uporabljate olje in za kaj?
Nekateri mi ful priporočajo uporabo, spet drugi čim manj te kozmetike, pa me zanimajo vaše izkušnje.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 326
14.3.2006 17:06:59   
tinkatonka
ursi...jaz sem ga zadnjič k zdravniku nesla v lupinici. V čakalnici pa ga vzela ven iz nje in ga slekla ter ga nato imela v naročju. Glede olja....zdaj ko se mu koža lušči, čisti in ima ponekje še suho kožo, ga vsak večer po umivanju namažem z olivnim oljem iz lekarne. 

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 327
14.3.2006 20:33:07   
sazi
Marty, prav dobro ti gre tole črpanje zaenkrat - mislim, da nisi na tako slabi poti kot jaz. Jaz si načrpam mleko na 5-6 ur, pa se nabere samo za 40ml.

V posvetovalnico sem pri enem mesecu šla peš in pred ambualno "parkirala" voziček in odnesla otroka notri v naročju. Jutri greva na kontrolo teže in plan je isti (oimam peš slabe pol ure.

Olje - mandlejvo, kupljeno v lekarni - po vsakem kopanju mi z njim namažem gubice.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 328
14.3.2006 21:32:16   
sarazan
Danes sem imela G. Stopila sem na tehtnico -> izgubila sem 12kg, imam še 4kg plusa. No, upam, da do poletja izgubim to in še malo zraven user posted image .
Sem pa čist razočarana.... sva se pogovarjali o kontracepciji. Seveda tablete odpadejo user posted image , ker dojim. Razni obročki, Mirena,... odpadejo, ker mislim imeti čez 2-3 leta naslednjega otroka in nima smisla not in ven dajat teh zadev v tako kratkem času. Tako mi ostanejo kondomi user posted image  user posted image  user posted image . Meni pa sploh niso všeč user posted image
Ostalo je pa ok, še celo vaginalni UZ mi je naredila in pregledala sluznico, če je ok. Pa bris mi je vzela (naslednji bo šele čez 3 leta).

Drugače pa pri nas nič novega. Jutri greva spet na tečaj masaže. Upam, da bova pridno sodelovali. V četrtek imava pa že UZ kolkov, jupiii. Upam, da nam ne bo več treba široko povijati. Meni gre ta dodatna plenica kar na živce.

A ja, danes sem si tudi jaz črpala mleko, da je imel mož rezervo, ko mene ni bilo. Pa vam povem, da sem bila precej presenečena. Sem se ene 45 minut matrala, da sem načrpala 60 ml iz obeh dojk!!!
Tukaj nekaj ne štima. Midve se sicer večinoma dojiva samo na eni dojki -> Sara potem spi vsaj 3 ure, polni plenico in jo čez dan vsakič pred hranjenjem previjam, pa sitna tudi ni, da bi še jedla, na teži pa tudi pridobiva... Torej, očitno ona zna več spraviti ven, kot jaz s črpalko (Avent).

Za nego jaz uporabljam mandljevo olje iz lekarne. Sem zadnjič slišala, da Bubchen olje maši pore, ker je to mineralno olje user posted image . No glede tega nisem najbolj pametna, ampak za enkrat ga jaz še ne bom uporabljala.
Pa še to, baje ni ravno priporočljivo mazati celega otroka naenkrat, ker otrok diha skozi kožo in olje mu to prepreči. Se mi zdi, da je o tem pisala že ursa_p.
Jaz mažem samo "gubice" - za uhlji, okoli vratu, pod pazduho, v pregibu komolca in kolena, zapestja in gležnje ter v dimljah.

K pediatru smo šli z lupinico (do tja smo šli z avtom), ki smo jo pustili v čakalnici, otroka pa sem noter nesla v rokah.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 329
14.3.2006 21:37:50   
taja27
končno se vam tudi jaz oglašam. pr nas je že dva dni čist noro. naša Ava bi bla skoz na joški al pa na rokah. včeraj smo imeli zabavo od 19:00 pa do 01:40, ko je končno zaspala. no sej spala je do po petih, tak da smo se lahko tud midva mal naspala. ampak tile krčki ...

končno sem dobila še kaplce iz Švice. reče se jim Flatulex in imajo enako sestavo kot Avstrijske Lefaxin ali Antiflat. pa danes mi je pediater tud reku, da so te kaplce najboljše, kar se jih da dobit proti krčem. nekaterim pomaga, nekaterim ne. pa še nasvet mi je dal: naj ji dam kaplce pol ure pred hranjenjem, ker naj bi to umirilo želodček in je potem manj krčev. to ne piše nikjer v navodilih. upam, da je to čarobna formula.

prvič pri pediatru danes ima Ava točno 1 mesec in je spoznala svojga zdravnika. je blo prov super. jo je čist pohvalu, da je vse idealno tko k mora bit, teža, odzivi, ... Ava je težka že 4200 g in velika 54 cm user posted image user posted image user posted image je reku, da mamo zelo lep pridelek in da je prava briljantina. mama je kr cvetela, da o atiju niti ne govorim.  dobili smo kapljice Plivit D3, 4 kapljice na dan (na žlički). jst jih bom dajala kr zjutri, če bo kej krčev, mi je lažje to dat čez podnev k ponoč. ni mi čist jasn zakaj ene dobivate AD3, mi smo dobil pa D3? slikanje kolkov pa imamo ŽE naslednji teden v četrtek. upam, da ne bo več treba povijati na široko. peljala sva jo v lupinici, ki se da namontirati na ''tamali voziček marelo'' tko, da je ni blo treba nosit. potem sva pustila v čakalnici voziček z lupinico, bundico, najini bundi...

zdej pa šibam pod tuš, da se psihično pripravim za noč. upam, da ne bo tako kot včeraj.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 330
14.3.2006 21:42:06   
suky
Jutri greva z Gajo prvič vn in sploh nimam filinga kako nej jo oblečem...da ne bo premalo al pa prevečuser posted image  Kaj ve daste gor vašim sončkom??

Medve mava posvetovalnico v četrtek in me prov zanima kok je na teži pridobila...meni se zdi da je kr vorng v lička dobilauser posted image

js sem jo na začetku mazala z olivnim oljem iz lekarne zdej ma pa tko lepo kožo in je sploh ne mažem. Mi je patronažna rekla, da jo ni potrebno mazilit po nepotrebnem...čim manj packarije.

lp

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 331
15.3.2006 7:35:22   
ursi
Ojla!

No, jutri imava tudi midva prvič posvetovalnico, pa se bom šla še h G naročit. Sem vas hotela že mal povprašat, kašno zaščito si boste ve kaj omislile, pa mi je odgovor Sarazan-e zgoraj čisto prav prišel. Tudi jaz sem mislila na Mireno, ampak tudi jaz bi rada v roku 2 let še enega user posted image  , tko da res ne vem, če je smotrno za toliko časa. Do sedaj nisem uporabljala kakšne zaščite z mojim dragim, ampak sedaj pa ne bi rada, da bi kaj prehitelo. Mormo naša telesca prej nazaj u formo spravt.user posted image  Pa še dojenje ni nobena zaščita.

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 332
15.3.2006 8:05:36   
natalia
ursa_p javi, kaj ti je rekla pediatrinja, ker me zanima, ker moja dela isto zdaj že en teden, pa mi ni nič jasno.
aja, lepe slikice, gal je pravi frajer - če bi ga moja eva vidla, bi se mu že nasmejala!!user posted image

DOBRO JUTRO FEBRUARČICE - JE ŽE SREDA!!!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 333
15.3.2006 8:31:43   
Eviii
jutro. mi smo tudi danes že zgodni. čakam patronažno, ki nej bi pršla nekje čez eno urco. bomo vidli, kaj bo danes rekla. jo bom vprašala, če greva lahko malo na vrt. pr nas je danes full lepo sonce. in burja je nehala pihat (vsaj tko se mi zdi, ko pogledam skoz okno). ne vem, kolko je mrzlo sicer, ampak ne morem več bit med štirimi stenami. nism šla vn že od 27. februarja (no, enkrat sva jo z možekom za 20 minut pobegnila iz bolnice user posted image ).
drugače pa je naš dejan očitno našu svoj urnik, ki mamici in tatiju neizmerno ustreza. spet smo spali od polnoči do šestih in pol. bravo naš mali ljubček user posted image .
mene je tudi zadnič uspel polulat. je kr špricnlo po celi sobi. največ pa seveda po mamici user posted image . mi je ena kolegica povedala, da je treba mu vedno iz preventive dat eno pleničko al pa brisačko čez lulčka, ker baje fantki radi tko eksperimentirajo.
jst z dojenjem še kr nimam problemov. čakam pa na tisti usodni tretji teden, ko nej bi pršlo do pomanjkanja. do zdej nism dobila tudi nobenega vnetja bradavic al pa joške. dejan ima tolko mleka, da sploh ne rabi dosti vlečt. to pomeni, da me tudi rani ne med cuzanjem. vsake tolko se mi zaradi preveč mleka nardi kak vozliček. pa ga hitro rešim, pod vročim tušem al pa kr na suho zmasiram tolko cajta, da zgine.
mene rana od cr-ja še kr boli. tiste, ki ste tudi imele cr (mislim, da smo ene 4 "srečnice" med februarčicami): kolko cajta vas je vse skupi bolelo? meni so se šivi že zacelili, samo malo hrastic imam še na rani. tko da je ne morem niti z ničemer mazat. imam pa grozne probleme s to mojo trebušno vezjo.
sm se spet malo razpisala danes... se mogoče beremo še kej kasneje.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 334
15.3.2006 10:04:47   
tinkatonka
No pa da še jaz povem kako mi spimo. Spat smo šli ob 22h in spali do 1h, po hranjenju je Anej spet zaspal in se zbudil ob 4h. Točen kot urca, na 3 ure se zbudi in to je to. No ob 4h zjutraj pa pride tako imenovana "Anejeva krizna ura" (a imajo tudi vaši kakšne krizne ure ponoči??). Sem ga nahranila, je pojedel 120ml, sem mislila no super bo vsaj spal zdele ene 4 urce. Sem ga mogla previt, ker je imel plenico čisto polno, pa zadnje previjanje je bilo že ob 22h in ga previjem in on buden kot čuk. Ni in ni hotel sptai. V postelji je jokal, je blo videti kot da kaka, ga še enkrat razvijem, njemu je bila to že zabava in potem je bla mami mal huda. Ga oblečem, dam v posteljo spet jok in stok. Pol je pa lumpek šele ob pol šestih zaspal kot top. No in sva spala do 8h. Ko ga dvignem iz postelje pa šokuser posted image . Polulam čez in čez. Še na jogiju je ornk flekuser posted image . Res da je ponoči tm okrog 5h dobil še malo čaja, ki ga je hlastno popil tm ene 50ml, ampak nisem si mislila, da bo plenica tko premočila. user posted image  No mali zdaj spi v ležalniku jaz pa zračim spalnico, potem pa sledi sušenje jogija, da ga bom lahko zvečer sploh položila spat v posteljo. Poleg sušenja jogija, bom pa še mal generalno naredila (pomivanje po tleh, sesanje, brisanje prahu, čiščenje okna.....). No že za dobro jutro,ko sem pričakovala en tak umirjen dan, imam dela že čez glavo.

Pa še glede lulanja in kakanja med previjanjem. On prav uživa v tem. Ko ga odvijm joka in joka. Potem se pa kr naenkrat čisto umiri in jaz si mislim, joj kok je priden, in on začne lulat,  user posted image  mali. Ja zdej me ne bo več na foro vrgel.user posted image user posted image

urša_p...videla sem da si že dobila odločbo za otroške dodatke. Koliko časa si pa čakala nanjo??

No toliko za danes od nas. So se že začele prave male dogodivščine.user posted image

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 335
15.3.2006 10:10:03   
malamisha
Končno imam tudi jaz sekundico časa...

Naša mala Mojca je sile zahtevna dojenčica. Čez dan skoraj nič ne spi in ves čas zahteva pozornost. Zvečer ko končno zaspi, istočasno z njo padem tudi jaz v posteljo. Drugače je ponoči pridna. Spi cca 5 ur skupaj, nato se prebuja na 3 ure. Upam, da bo šlo tako naprej.

Da se malo pohvalimuser posted image  V prejšnjem tednu mi je uspelo opraviti izpit na faksu...user posted image

Zdaj pa nekaj problemčkov...

Boleče bradavice - Mojca ima zelo močan sesalni refleks, kar občutijo tudi moje bradavice. So zelooo boleče. Bolijo tudi, ko naša dojenčica ne sesa.
Ali ima katera kakšen recept, kako bradavice ozdraviti???

Včeraj sem imela tudi prvi pregled pri pediatru. Bila sem zelo razočarana. Mojca je odšla iz porodnišnice s porodno težo 3000 g. Včeraj pa pravi šok. Ko so jo stehtali, je bila prva teža 3550 g. Zdravnica mi je začela težiti, da se je dojenčica premalo zredila, da deluje zdehidrirano... Zahtevala sem, da jo stehtajo še enkrat. Mojce je med enim in drugim tehtanjem lulala in kakala, pa vendar so jo drugič stehtali 3600 g.
Se ve, da je zdravnica vztrajala, da ji moram dati dodatek, ker bi se naj na dan zredila 25 g.
Da je absurd še večji, je med pregledom zdravnica omenila, da je naša pikica zelo močna...
Mala zelo pogosto kaka in lula (najrajši ko je brez planiceuser posted image user posted image ), kar se mi ne zdi logično za lačnega in dehidriranega dojenčka.

Naj omenim, da je bila naša dojenčica včeraj stara 22 dni in po vseh medicinskih normativih, bi morala tehtati 3550 g.

In zdaj se sprašujem, kdo je nor tukajuser posted image

Moji občutki takoj po pregledu? OBUP, solze... Danes je že malo boljše, ampak vseeno...

Nasljednji teden imava kontrolo teže in sem trdno odločena, da v primeru, če bo doktorca še kaj težila, menjam pediatrinjo. user posted image

Morala sem nekje dati vse ven. Srečnice vse, ki imate dobrega pediatra.

Vse ki dojite - ali vašim user posted image  dajete kakšno tekočino za pitje (čaj, voda...) in kaj?

lp

< Sporočilo je popravil malamisha -- 15.3.2006 10:15:00 >

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 336
15.3.2006 10:28:14   
tinkatonka
jasnica...ja tista grozilda je bila štajerka. Pomojem je mislila da je boga za jajca ujela. Mislim kakšen odnos je imela pa ona, kot da bi bila tam bog in batina. user posted image user posted image  GROZA!!! A ti si bial potem tudi na D oddelku. Ker mislim da sva bile istočasno v porodnišnici. Škoda ker nisva bili v isti sobi. V kateri sobi si pa bila???

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 337
15.3.2006 12:08:48   
pika-poka
dober dan!
no pa se še jaz po dolgem cajtu javljam...smo imeli take dneve grozne....joj prejoj...cel dan so ga matrali ali krči ali napenjanje..in sploh ni nič pomagalo...tude če nisem nič jedla je bilo katastrofalno!...sicer hvala bogu je ponoči spal da se je vsaj malo spočil...drugače pa je bil jok...
pa ker je danes tako lepo vreme in toplo sva si privoščila dolg sprehod in zdaj lepo panča na verandi...in ga sploh ne mislim budit dokler se ne bo sam ko bo lačen..ker se mora naspat za vse dni nazajuser posted image ..tako

drugače..hvala vsem za vzpodbudne besede glede moje g.!..malo je smotana--ampak itak je ne bom zdej še nekaj časa vidla tako da ni panike!AJA!!ursa_p-ti si vprašala če jem ožno da imaš tako hitro menstruacijo ne?!..no jaz jo še imam...se mi še čišča ni prav končala sem že dobila menstruacijo..potrjeno pri g.!pa sem mislila da bom vsaj še en ali dva meseca brezuser posted image čudno to naše telo ne?!?glede kontracepcije pa sva tudi midva spet na kondomih. tako sva bila tudi prej zaščitena in tabletk itak ne smem, druge metode pa nočem...

malce pozno ampak vseeno..DOBRODOŠLA EVIII!!user posted image user posted image

pa še malo glede krčkov...nam zaenkrat pomagajo sabsimlex...meni se vsaj tako zdi..ker mu jih dam zvečer...(3x)..pred vsakim večerin dojenjem..in spi pol celo noč...je pa kriza preko dneva..tako da mislim naročit še tiste oz avstrije....

zdaj pa morem it..

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 338
15.3.2006 12:11:49   
ninaki
Pozdravljene,

na hitro se javljam, danes sem cisto unicena. Sem Eneja uro pa pol gor pa dol po sobi nosila, pred tem je pa jokal in jokal (Tinkatonka, mogoce je luna, ker je bil od 4 pokonci, do 4 pa mir). Bolj me izcrpa jok kot pa "jutranja telovadba". Zaspal mi je v narocju, ga polozim v posteljo in jok in stok. Komaj se je spet umiril v narocju pa spet jok in stok. Jaz sem pa kot zombi danes, cisto nerazpolozena. Pa obcutek imam, da mi je zacelo mleka primanjkovati. Sem se vceraj cisto zasikirala, ko sem ga hotela izcrpati je slo ven samo 20mL. Pa ni jedel na tej strani. Meni pa vse dol padlo. Sem stiskala s pumpico, nic, al pa jaz ne znam stiskati. Ne vem kaj je. Vakuum se naredi, pa nic ven ne tece. Ko pa z roko stisnem, gre pa curek ven. Nic mi ni vec jasno. Sem pa celo noc iz ene dojke stiskala, saj me tako grozno boli, da nisem mogla vec dojiti. Malamisha, tudi jaz imam enak problem, kljuva in boli me, tudi ce ni priklopljen. Cez dan jih susim na zraku, danes ponoci sem si dala gor tiste Aventove skoljke, da niso bile na mokrem, pa so vmes ultra spustile, tako da sem bila cela mokra. Vceraj sem cel dan iz te, ki ultra boli, iztiskala mleko na roke in s pumpico in je bilo malo bolje. Zdaj malo manj boli.
Punce, a si ve po vsakem dojenju do konca mleko ven izbrizgate? Jaz ugotavljam, da ce bi to delala res po vsakem dojenju, bi samo se to delala cel dan. Meni gre ogromno casa za to, pa se skoraj nic se ne natece ven, tako da sem pol cisto zalostna, da mi bodo mlekarne usahnile. Je pa res, da sem v 3. tednu. A pol se spet kolicina normalizira?

Drugace smo ga pa vceraj kopali. Fejst je uzival, sem se kar oddahnila. Ga bom zvecer zmatrala s kopanjem, da bo veliko spal. Meni se ponoci zbuja na 2-3 ure. Samo ene dvakrat je potegnil na 4 ure. Upam, da bo kmalu povecal to dozo spanja, ker sem jaz ze ultra zombi. Mi imamo pediatra cez 2 tedna. Ginekologa pa sele aprila. Meni se pa ze mesa... Patronazna je pa zakljucila z obiski. Bila je 3x. Sva se zmenili, da ce mi bo se kdo pamet solil, da mu/ji (bolj ji kot mu user posted image ) dam kar stevilko od patronazne user posted image Vceraj sem jo vprasala glede dodajanja caja, pa je rekla, da ni treba, da se Enej dobro redi in da je dovolj samo moje mleko. Tudi glede masaze so deljena mnenja. Meni je npr. patronazna rekla, da ga lahko masiram po trebuhu proti krcem tudi takrat, ko jih ima. Sem se pa odlocila, da bom delala samo po svojem obcutku, saj res prezivim cel dan z Enejem in vem kaj mu pase in kaj ne, cetudi knjige, pediatri, patronazne svetujejo drugace. Zdaj bo prisla, ko bo Enej star 5m, da mi bo svetovala glede uvajanja goste hrane. Jaz grem pa popoldne kar eno skatlo adaptiranega mleka kupiti, ziher je ziher, da bova imela doma, ce mi mlekarne usahnejo.

Drugace pa nic novega. Vceraj so ga zelo dajali krci in cez celo noc in celo jutro. Upam, da bo danes bolje. Zjutraj, ko so popustili, sem ga dala v posteljico (zbujenega) in se je sam s seboj "pogovarjal". Ga je bilo tako lustno poslusati, jaz pa cela raznezena user posted image Pol je pa kar sam od sebe zaspal.

Punce, polupckajte vase otrocke in se beremo.

Aja, pa se to. Mene so sivi po 3 tednih zaceli pikati in cukati. A ima se katera taksno izkusnjo?

Jaz sem bila na B oddelku. Presenetljivo zadovoljna glede na govorice ki krozijo. Se posebej simpaticna mi je bila ena sestra, skoda, da ni bila veckrat v izmeni. So bile pa tudi cvetke.... Samo je ze pozabljeno.

He, he, he, pa spet napisala, da bom kratka user posted image

Uzivajte,

Nina

Neposredna povezava do sporočila: 339
15.3.2006 12:12:24   
ninaki
Aja, Ursa_p, kako je z Galom? Sta bila pri zdravniku? Je vredu?

Sporoci, ko bos lahko.

Nina

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 340
15.3.2006 12:50:01   
marty5
Lp,

vidim, da nas je bilo kar nekaj okrog 4ih zjutraj zbujenih user posted image . Jernej se tudi ponoči zbuja na 3 ure, 3,5. Zvečer mu dam Aptamil, ker je ob večerih v dojkah suša in to ga uspava kot nobena druga stvar. Meni tudi mleko malo primanjkuje in upam, da je le posledica 3. tedna. Tudi zdaj bo dobil Aptamil, ker smo pred kako uro vse spraznili, izčrpala pa sem si ostanek 30ml iz obeh dojk. Tako, da bomo malo improvizirali.

Ninaki, jaz se tudi sprašujem, kako je mogoče, da si po vsakem podoju, še vse izčrpam user posted image . To črpanje mi ne gre od rok in mi vzame ful časa, pa še dojiva se več kot pol ure, tako da lahko potem samo to počnem: dojim-črpam-dojim.....Tako, da tega ne počnem redno, ampak po občutku in volji.

Malamisha, meni tudi non stop težijo s težo. Rodil se je z 3445g, domov sva šla z 3200, ker nisem imela mleka - pol se pa čudijo, da je šel dol user posted image . če ni, še vojska ne vzame....Zdaj imam tehtnico doma in se tehtamo. Patronažna mi ob vsakem obisku reče drugače - prejšnji teden je bil "poln" in se mu je delal podbradek, ta teden pa je bil koščen - baje, ker se je potegnil in zrasel za 2 cm. Danes mi je tehtnica kazala 3800g, tako da upam, da bo šlo. Mu pa dodajam tu pa tam. V prvem mesecu mi je glavno to, da pridobi na teži in moči, ne pa dojenje za vsako ceno.

Bradavice - baje pomaga, če si jih po podoju namažete z vašim mlekom in posušite na zraku, neposredno pred podojem pa jih namažete z lanolinom, ki se ga tako ne izpira. Meni pomaga. Na eni strani pa itak moramo vedno začeti z nastavkom in ga po parih minutah odmaknem, ko malo sprazni dojko in lahko zagrabi.

Danes smo imeli naš svečani prvi zunanji odhod user posted image user posted image user posted image  Celih 8 mn na balkonu, na sončku user posted image user posted image user posted image . Jutri, če bo spet tako lepo vreme, pa gremo še malo dlje, tako da upam, na kakšen sprehodek čez vikend user posted image .

Tinkatonka - ti fantki pa so vsi isti user posted image . Jernej je tudi rad nagec in takrat se obvezno polula. Za kakanje sem ga že pogruntala - ko je tiho in neki meditira, že vem koliko je ura. Za lulanje pa me vedno preseneti in pols mo mokri. Najhuje je, ker se, kljub temu, da mu dam čez lulija tetra pleničko, polula tako, da mi zmoči spodnjo majčko in pol ajde, spet vse preoblačit user posted image . In seveda sledi jok in stok, ker tega ne mara user posted image .

Meni nikakor ne uspe, da ga bi ponoči le podojila in dala spat - obvezno se pokaka in pol ga morem previt. Kdaj ste jih nehale previjat ponoči?

No, gremo počasi papcat - oba, jaz in user posted image . Lepo popoldne želim!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 341
15.3.2006 14:26:18   
sarazan
Masiranje ob krčkih.... punce upam, da masirate v smeri urinega kazalca (ker tako poteka tudi črevo) in samo pod popkom (ker sicer pritiskate še na želodec in to ni prijetno). Pa ne dovolite, da se otrok steguje med krči. Tudi mi se skrčimo, če nas boli trebuh, otročki pa naredijo kontra in se še bolj matrajo.

Meni je fizioterapevtka pokazala nekaj položajev, kako je otrok "prisilno" skrčen in se lažje pokaka ali znebi vetrov.
1. Usedite se na tla ob eno steno in pokrčite kolena. Otroka si dajte na noge tako, da ima glavo pri vaših kolenih, ritko naslonjeno na vaš trebuh, nogice pa pokrčene navzgor - naj nogice ležijo na vaših prsih. Z roko pa mu kar močno pritiskajte na trebušček (pod popkom).
2. Usedite se na tla ob eno steno in stegnite noge. Otrok naj leži na trebuščku na vaših stegnih prečno glede na vas. Glavica naj bo naslonjena na vaši roki, če je trup predolg. Nogice mu morajo na drugi strani viseti navzdol ob vaših nogah. Ponavadi se stegujejo v "ravno desko". To preprečite tako, da mu z eno roko nogice potiskate navzdol v nato dosežete, da ima ritko napeto in lažje spušča vetrove.
Ta položaj je možno izvajati tudi sede na stolu.
3. Položaj, ko otrok leži na eni vaši roki s trebuščkom navzdol verjetno vse poznate. Tudi tu nogice tiščite navzdol, če jih hoče stegovati. V tem položaju lahko hodite naokoli, saj mu tresenje ob vaši hoji pomaga.
4. Otroka imate v naročju, tako kot da ga pestujete. Obvezno mora imeti nogice pokrčene proti svojemu trebuščku. Ta položaj je najtežje držat, saj so otročki že zelo močni in se sunkovito stegnejo, kar pa, kot sem že napisala, ni pravilno in ga še bolj boli.

Če široko povijate, nikar ne pritiskajte nogic proti trebuščku, ker jih drži "kot žaba". S tem mu škodujete pri pravilnem razvoju gibanja. Če pa nima plenice za široko povijanje, pa naj bosta nogici ena ob drugi in obe naj gresta proti trebuščku, lahko tudi izmenično.

Zelo je pa pomembno, da položaje menjavate. Nikoli ga ne nosite okoli, hkrati pa še zibate, tresete in trepljate po ritki. Otrok je prenasičen vseh teh gibanj in je še bolj razdražen. Vedno počnite samo eno ali največ dve stvari od naštetih hkrati.

Upam, da bo kakšni kaj od tega pomagalo. Ko smo mi imeli krčke v ponedeljek, smo jih v slabi uri s temi prijemi odgnali. Rezultat je sicer bila fino pokakana plenica, ampak zvijalo je pa ni več. In zdaj, ko ji AD3 kapljic ne dajem več, tudi krčov nima.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 342
15.3.2006 14:32:46   
sazi
No, pa smo spet od pediatrinje - kolk je prijazna. Res sem vesela, da mi je sestra priporočila tako fajn pediatrinjo (kjer je tudi moj nečak) in da je sprejemala nove paciante, čeprav sem z drugega okoliša (sem z Bežigrada, pa malega vozim na Metelkovo v enoto za center).
Porodno težo je imel Lev 2820g, ob odhodu iz porodnišnice po 9 dneh 2700g, na prvi posvetovalnici pri 4. tednih pa so ugotovili, da se premalo redi (3400g). Takrat sem mu dajala dodatek samo ponoči, čez dan sem ga pa non-stop dojila, saj je bil kar naprej lačen, ampak sem vztrajala, ker sem hotela spraviti moje mlekarne v pogon - no, ni mi uspelo. Zdaj dobiva prilagojeno mleko tudi čez dan in je moje dojenje samo še dodatek. Tako se je v 2 tednih zredil za skoraj 800g, saj ima res velik apetit (samo ne iz dojke, ker se je treba preveč matrat - posledica sem takorekoč brez mleka). Pediatrinja na to pravi, da če ne gre, pač ne gre. Mali ne zna sesat, pa še volje in želje nima (je še iz porodnišnice čisto zmešan in razvajen zaradi flaške, nastavkov...) V končni fazi, moji mami je tudi mleka zmanjkalo - v bistvu ga sploh ni dobila in sem "Gor zrasla" na umetnem mleku - mogoče je pa malce dedno, kaj pa vem. Važno, da mali raste in je zdrav. Tudi jaz bi raje dojila, ampak če ne gre, ne gre - sem to že skoraj čisto sprejela in se skoraj nehala sekirat (no, čez kak teden bom pa že čisto skulirana).
Sem danes rekla za D3 kaplice namesto AD3 - upam, da bo imel manj krčev (oz. sploh ne), pa tudi mleko Novoral AC1 (proti krčem) sem kupila in upam na ugoden razplet.
Imam pa sama spet hude probleme s pritiskom - mi je spet grozno narasel - saj, ko pa nič ne spim. Upam, da se končno tole spremeni, saj sem na minimumu spanja in energije že 6 tednov. Čez dan namreč ne hodim spat, saj če se le da, greva z malim ven - v vsakem vremenu, tudi med sneženjem sva že šla (edino če dežuje ne grem ven), saj si zelo želim biti na svežem zraku, pa tudi za malega je dobro - in potem spet ne spim...)
Previjanje - jaz ga previjem, ko se pokaka (se ne da vonja zgrešit) - če j to registriram med nočnim hranjenjem, ga grem pač takrat previt. Opravim skoraj v temi, da se ne zbudi preveč (v kopalnici imam temo, na hodniku pa luč, tako da imam nekaj svetlobe).
Se pa tudi naš rad polula, ko je nagec - sem se že navadila - ponavadi polula previjalno mizo in pleničko na njej, tako da se sploh ne sekiram. Me pa "moti" edino to, da tako rad kaka v svežo pleničko. Se pokaka takoj, ko je polno zapakiran in potem jovo-na-novo.
No, grem kaj skuhat. pozdravčke vsem

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 343
15.3.2006 16:56:32   
Eviii
spet jst tle, pupe. danes sm imela grozen dan za sabo... zjutri pride patronažna. in naš dejan ima vse zlepljene učke. očitno je fasal kako vnetje. in jutri greva na obisk k pediatru, ko se zjutri podojiva. sicer je moja pediatrinja na dopustu, tko da grem k nadomestni... pol sm pa patronažni še omenla, da mene še kr boli. in mi je svetovala, nej kličem g in se zmenim za pregled. in sm klicala in so me kr čez eno urco naročili. pr meni pa nobenga doma, ki bi me peljal al pa čuval dejana. sm klicala eno kolegico, če me pelje. in sm pripravla dejana, da bo šou z nama na en "sprehod" v koper. pa je k sreči pršla mama domov in je ona prevzela varstvo dejana. no, in pri g sm bla skori takoj na vrsti. prazna čakalnica. kr nism mogla verjet. in me pogleda in panika. mi reče, da morem takoj nazaj v bolnico, ker imam hematom. da nekje notri krvavim, samo on z uz-jem ni vidu (v kopru imajo slabši uz). in dobim napotnico. in se spomnim, da morem domov dejana nafutrat, ker ni jedu že od sedmih (ura je bla pa že 12). in pridem domov in ga ne morem zbudit. ko on spi, pač spi. na koncu sm ga uspela zbudit in podojit. in sm takoj šibala v bolnico. sm se že psihično pripravljala, da me bodo not obdržali in spet operirali. ko pridem na vrsto pri dežurni, me takoj potolaži, da nimam hematoma, ampak samo obilo podkožne tekočine. se mi je vnel zunanji šiv. in je rekla, bomo spucali. mene pa takoj oblije pot, ker se mi že sanja, kako zgleda čiščenje gnojnih bul. in mi odpre zunanji šiv. in me začne mrcvarit. neki vrta po meni, se začne cedit in tečt voda, kri in gnoj... pol pa mi nafila z eno injekcijo antibiotik, pa fiziološko in eno gazo. pol me povije in mi reče, da morem prit spet v petek. če bo kej tekočine še not, bo treba postopek spet ponovit user posted image . meni je pa zdej dosti bolše, ker ne čutim več tistega pritiska notri. je pa vse razdraženo in me še kr boli. važno, da mi ni blo treba ostat not in da sm lahko doma z dejanom user posted image . zdej pa malo počivam. sicer pa se morem dosti gibat, da bo čimveč izteklo vn. sm hotla dejana peljat malo vn, ki je blo lepo vreme. pa se mu kr cedi z učka in se mi prou smili, tko da bomo to izvedli kak drug dan.
joj, sm mogla malo potarnat...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 344
15.3.2006 17:08:39   
sazi
boga Evii
upam, da se tile tvoji šivi in Dejanove očke kmalu pozdravijo - imaš pa res smolo - kar naprej nekaj...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 345
16.3.2006 8:42:03   
Eviii
jutro, drage mamice in user posted image .
danes se počutim dosti bolše. me full manj vse boli. in sploh še nism vzela lekadola. sm prou zadovoljna. bomo vidli, kaj bojo rekli jutri v bolnici. upam, da je vsa tekočina stekla vn in da me ne bo treba še enkrat mrcvarit.
zadovoljna sm tudi, ker so dejanove učke bolše. sploh se mu ne cedi nič vn. smo ga včiri umili s kamilco in je pomagalo, vsaj upam. bomo vidli čez par urc. če bo ok, ga ne bom nič vlačla k dohtrci. ima pa zamašenega noska. vrjetno zaradi tega, ker imamo malo prevroče v stanovanju. in imam vžgano klimo na toplo in samo suši zrak.
tle na primorskem imamo spet lepo vreme in danes bom vrjetno dejana malo peljala na svež zrak. samo okoli bajte, da se počasi začne navajat. in za kratek cajt.
drugače pa moja dva fanta še kr počivata v postli. sta se tko raztegnla, da zame ni blo več placa v njej in sm mogla vstat user posted image . imata že kr skrito vez proti meni...
danes ponoči je bil naš dejan malo tečen. sm ga podojila okoli enih. in čez pol ure jok in stok. in ni nehal. samo se ni jokal, kot da je lačen. malo je hlipal. ko pa ni dal mira kr neki cajta, sm opazla, da odpira ustka, kot da je lačen. in sm ga vzela k sebi v postlo. mu dam joško in jo počasi zagrabi (ko je lačen, kr plani po njej). in pol jo več al manj liže. in je ne spusti. in buden ko sova. to je trajalo circa eno urco in pol je zaspal. vsakič, ko se mi je zdelo, da kinka, sm poskusla umaknit joško in ga dat nazaj spat. in me je samo tko zagrabu za joško, da sm vidla zvezde. po eni urci pa se je vdal in sm ga lahko dala v postlo. no, pa me je že začel pošteno obračat naokoli user posted image .
sm hotla vprašat tiste, ki imate probleme z dojenjem. kaj ste si mogoče kuple čaj za dojenje v lekarni? to je tisti čaj, ki smo ga dobivale tudi v bolnici. in sploh ni slab. meni je gor ustvaru hektolitre mleka. doma ga sicer ne pijem. ga bom pa začela, ko bom vidla, da bo začelo malo primanjkovat.
tolko od mene za zdej. pa lepo dopoldne vam želim user posted image .

< Sporočilo je popravil Eviii -- 16.3.2006 8:47:23 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 346
16.3.2006 9:07:00   
tinkatonka
Dobro jutro punce!

Anej spi tu poleg mene na ležalniku. Sva se ravno malo s krčki ukvarjala, zdaj je pa komaj malo zaspal. Trenutno pa pridno čakava na patronažno, kajti danes se kopamo. user posted image Moj sonček ima vsak dan ob 4h tisto svojo krizno uro. Ko bi to svojo krizo premaknil vsaj za kakšno uro, nor. na 5h uro zjutraj bi blo vse lažje. Mož je tko kot zombi, glede nato, da je buden že ob 4h, ob pol šestih mora pa tko in tko vstat, da se zrihta za službo, takrat pa Anej ravno spet zatisne oči. Potem ko z Anejem vstaneva okrog 8h, sem pa tud jaz čist zmešana in prvo stvar ki jo naredim potem ko previjem in nahranim Aneja je KAVA user posted image !!! Imate kakšen predlog kako naj mu premaknem to krizno uro. Zdaj si je že sam ustvaril urnik hranjenja in spanja in je zdaj že 4 dan zapored isto. Malo čez 4h weeeeeeeeeee user posted image user posted image  !!! Mogoče se bo zdaj z kopanjem bolj utrudil, pa bo več časa spal ponoči. Upam. user posted image
Mullerjeve plenice....sem včeraj kupila en paket Mullerjevih pleničk. user posted image user posted image Nismo bili nič mokri če noč. Imajo pa te plenice eno zelo slabo lastnost. FULLLL FULLL SMRDIJO. Tko da sem se odločila, da jih bo dobival samo zvečer na rito, za spat in potem za čez noč, tko da bom porabila cca 3 plenice na dan, čez dan bom pa kr DM-ove uporabljala. Te Mullerke namreč tko smrdijo da sem mislila, da je včeraj vsakih 5 minut pokakan, pa bolj kot sem ga odvijala pa gledala čez špranjo pri stegnčkih notr user posted image , nobenga kakca.

evii...upam da se ti rana ne bo več "pacala" in da bo vse vredu. Glede učka je pa pri na isto. Ima vnet desni uček že 10 dni, pa ga sploh ne morem pozdravit. Ponoči mu ponavadi dam mazilo v uček, čez dan pa s kamilicami spiram. Pa je en dan že ful dobr, naslednji dan pa spet isto. Groza!

danes.....je pa že 3 tedne odkar je naš Anej priukal na svet. Joj kok hitro čas beži. Sem ravno zjutraj ob 4h o tem premišljevala in spet podoživljala porod. Naš anej je namreč ravno okrog 4h zjutraj začel trkati na "vrata",da bi prišel na ta svet! Mogoče ma pa to kaj veze z njegovo krizno urco. user posted image

No zdaj se gre pa še mami mal zrihtat, da se me patronažna ne bo ustrašila.user posted image

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 16.3.2006 9:10:49 >

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 347
16.3.2006 9:48:00   
marty5
Dobro jutro,

mi pa že 2 noči kr spimo v kosu po 4 ure - okrog 3eh se podojimo in pol je mir do 7ih.....prava amerika proti tednu nazaj user posted image .

Jaz vam povem, da ta masaža res pomaga proti krčkom! Že dva dni, okrog 20. ure, ko ga podojim, greva lepo na previjalno in malo potelovadiva - nogice k trebuščku, pa masaža. Nekaj mi je pokazala patronažna, nekaj pa je opisala tudi sarazan. V 20min se lepo poprdka in ornk pokaka in pol je mir. Mu dam še malo jest, da zaspi in pol gre spat do 22ih, ko imamo še zadnji ritual v dnevu. No, trkam na les, da ne bo že danes drugače user posted image .

Čaj za dojenje - jaz pijem tistega instant od hipp-a. Samo, Eviii, pazi, ker ga ne smeš več kot 3 skodelice dnevno, sicer lahko povzroči drisko - to se je meni zgodilo prve dneve doma, pa mi je patronažna razložila, da ni ista mešanica kot v bolnici in je treba pit po navodilih. Je pa tudi meni dober, če pa pomaga....kaj pa vem - ne vem, kako bi bilo, če ga ne bi pila. Mi pa paše že to, da malo mešano pijem - malo vode, malo čaja in malo kompota.

Danes gremo spet malo na sončka. Kot je že Eviii povedala, je pri nas ful lep sonček in upam, da bo zdržalo še enkaj dni, da gremo lahko tudi na prvi sprehod. Danes je namreč še vedno balkon na spisku. Mami se že meša in bi rada spobala voziček, pa tudi Jerneju je včeraj ful pasalo tistih 5 min zunaj.

Eno vprašanje - Jerneju se je naredil kot en žulj na zgornji ustnici, na sredini. če me spomin ne vara, to včasih dobijo dojeni otroci (iz MŠ se neki bežno spomnim). Ima tudi vaš/a ta žulj? Me malo skrbi, če ga boli in ne more vlečt...žulji kr bolijo, ne? Upam, da ni kaj drugega.

Tinkatonka, hm, žal mi ne pade nič pametnega, kako bi Aneju premaknila uro....razen seveda, če ga daš zvečer kasneje spat. Naš je tudi kot švicarska ura - zbudi se na 3 - 3,5 ure, ponavadi je to okrog 3eh zjutraj. Pol pa itak rabiva nekje 45 min, da se podojiva in previjeva.
Počasi bi mu rada podaljšala rundo spanja ponoči na 4 ure in več, pa tudi sama ne vem kako. Najbrž pride postopoma samo od sebe.

Toliko zaenkrat. Moja 2 fanta spita in zdaj si bom privoščila teh nekaj dragocenih minutk čisto zase....res postane človek skromen user posted image . Uh, kje so časi, ko sem po RRju jamrala, da mi je dolgčas........mislim, da mi več dooooooolgoooooooo ne bo user posted image user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Neposredna povezava do sporočila: 348
16.3.2006 10:08:32   
sazi
kaj vse bi dala za to, da bi me motila samo "huda ura" ob 4-ih - n zameri, Tinkatonka, samo jaz že 6 tednov nisem spala več kot 4-5 ur na noč, in še to npr od 1ih do 3h, pa od 6ih to 9ih. No, danes sem poa še tisto bolj zgodnjo rundo "spala" z malim v naročju, ker ni kupčka podrl... se nama to pogosto dogaja

Marty, tisti "žulj" je pa mehurček, ki nastane od preveč hlastnega sesanja - moj večinoma pije po flaški in ga tudi ima, mu pa vsake nekaj dni odpade in se naredi nov

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 349
16.3.2006 11:45:43   
Eviii
marty, tudi dejan ima žulje po ustnicah. to mi je patronažna rekla že v pondeljek. pa ga to niti najmanj ne moti, da ne bi pridno cuzal in vleku joške.
jst mam kr en hecen refleks: vsakič, ko se dejan začne jokat, da je lačen, mi kr začne tečt iz joške, ki je pripravljena za dojenje user posted image . tko vem na hitro, kiro joško mu morem ponudit. jst ga vedno podojim iz samo ene joške. in je gor tudi po pol ure in več. in skori non-stop vleče. glede na to, da pridobiva na teži, sva ubrala pravo metodo že v bolnici. če slučajno zmanka, mu dam še drugo joško. to se je zgodilo samo dvakrat. ko pa se naje, pa najraje zaspi na joški in jo samo malo cuza, kot dudo. kot sm rekla, je pa dudo spluval vn zadnič. ga ne zanima niti pod razno. joška je pač joška user posted image .
zadnič ste me spraševale o epiduralni. jst sm jo vzela. in kljub temu, da mi je dežurni g pri porodu zatežu, da sm zato imela cr, me ne briga. sm povedala tudi anestezistki, ki dela magisterij na temo bolečine z epiduralno in brez, da jo bom tudi naslednič vzela. in da bi jo vzela še miljonkrat, tudi če pride spet do cr-ja.
zdej grem pa spisat do konca dohodnino. sm že skori vse vnesla not, samo še olajšave morem zrihtat. in pol še obrazce za csd. pa še za moževo firmo mi je ostalo kr neki papirologije za zrihtat, iz obdobja, ko sm bla v bolnici.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?