sazi
|
Se že spet dolgo nisem oglasila. Pri nas je precej »noro« in res nimam veliko časa za pisanje. Berem še nekako, saj to lahko počnem tudi z Levom v rokah, pisat pa žal ne morem. No, zdajle celo spi in imam prvič danes nekaj minut – pa da jih končno porabim za RR. Torej veliko tem ste obdelale: moj največji problem dojenje in dodajanje: dojim skoraj ne več. Ne vem, katera je zadnjič pisala, da se še najbolj najde v mojem opisu problemov – no, upam, da je končni rezultat pri tebi drugačen. Ni in ni šlo odvajanje od nastavka, pa tudi sicer ne vem, če bi kaj pomagalo, sa je mali za dojenje tako »len« da enostavno dojk ne prazni, samo gor visi in potem se seveda ne dela nič novega mleka. Vsake toliko ga sicer še podojim (čeprav potem popije enako količino prilagojenega mleka, kot če ne bi bil na joški) in nekajkrat na dan poizkusim izčrpati mleko. Rezultat katastrofalen: danes iz leve dojke 0 – torej smo mlekarno zaprli, iz desne pa celih 30 ml. Lev jih pa pri enem obroku poje 100-140. Tudi Lev ima občasno mozoljčke, ki se »premikajo« po obrazu. Sem se najprej bala, da gre za kakšno alergijo, pa zdaj vidim, da so neke vrste mozoljčki. Pleničke pri nas uporabljamo še Pampers Newborn 2-5kg in nam nikoli ne premočijo, so pa dražje od ostalih in od večjih. Vsi hvalijo Beuty Baby, tako da bo naslednja velikost ta, kolikor pa sem gledala pri cenah, se mi zdijo nekako 20% cenejše od pampersk. (Tinkatonka, 2-5kg so pamperske 52sit/kom, Beautybaby pa 43) AD3 kapljice – šele včeraj je Lev dobil 1. Bom počasi nadaljevala. Sicer pa piše, da se ponavadi otrokom, ki se jih hrani s prilagojenim mlekom da manj kapljic (odvisno od sestave mleka). Meni je pediatrinja napisala 2x2 kapljici, greva pa v sredo na kontrolo teže in bom takrat povprašala kako je s tem. Prilagojeno mleko – ali katera ve, kako je s temi »izvedbami« proti kolikam? To deluje, ali krče samo omili, skrajša trajanje….??? UZ kolkov imava midva šele 11. maja, ko bo star 3,5 mesecev. Me pa široko povijanje ne moti – je bilo dolgo časa vsaj kaj za prijet. Ko je bil v porodnišnici pod lučko samo v plenički sploh nisem vedela, kako naj ga primem, ko ga nič ni bilo skupaj. Razvajenost – sicer pravijo, da tako mali otroci še ne morejo biti razvajeni. Kaj pa vem. Lev tudi precej joka in velikokrat ne neha, dokler ga ne dvignem v naročje. Je to razvajenost? Bomo videli. Obiski – nismo jih imeli prav veliko, pa bomo jutri stari 6 tednov. V glavnem od malega dedka, babici in teti, pa še najboljši prijatelji. Po rokah ga imajo samo in čisto samo, če je že itak buden. Prijatelji so tako vedno prišli, ko je mali spančkal in sploh ni bilo dileme ali ga pustiti mečkati po rokah ali ne, pa tudi interesa ni bilo posebnega. Mene obiski ne motijo, je pa res, da nimam v bližini nič vsiljivih ali zamerljivih oseb (v stilu tista babica ga je pa že 5x videla, jaz pa samo 2x – kot mi je zadnjič svoje probleme opisal prijatelj). Kilogrami – sem nekje na +2. Oblečem lahko samo svoje stare kavbojke, ostalega pa še ne. Pa ne vem, ali je to zaradi kolkov ali trebuha. Razvijanje fotografij – jaz jih preko spleta pošiljam v Foto Beseničar. Res ugodno in dobre fotke. 10x15 so 17sit, 13x18 pa 29sit. Izpiti in predavanja: poleg vse te domače zmešnjave sem se trudila študirat za en izpit in prejšnji toerk tudi šla odpisat zadevo. Občutek je fajn, čeprav je izpit popolnoma drugačen od tistih, katerih sem navajena (sem bolj tehnični tip in mi gre učenje družboslovja malo težje v glavo). Sem bila pa od četrka do sobote po 4 ure na nekih predavanjih. Zdaj ko smo več ali manj na flaški tako ni problem, naslednji vikedn imam pa spet predavanja in spet bo treba študirat… Urnik, krči, hranjenje, kupčki in polivanje – jojojojojoj Pri nas je totalna »štala« kar se tega tiče in tako potem tudi ostalo, saj sem po vsem tem v precej slabem stanju. Mali ima zvečer krče, ki se začnejo nekje med 22. in 23. uro in trajajo do cca 1 ali 2. ure. Za zmešat. Sem že ko zombi. Mož spi v dnevni na kavču, saj ob 5-ih vstaja za v službo, midva se pa v spalnici boriva s krčki. In to še ni dovolj problemčkov. Ko krči minejo, je lačen, saj je minilo že vsaj 3 ure od zadnjega hranjenja. Poje svojo dozo in večinokrat ne podre kupčka, pa ga lahko podirava tudi 45 min (me že vse boli – od rok, hrbta, vratu…), ko ga pa odložim, pa začne cviliti in se zvijati in potem ponavadi cela reka bruhne ven iz njegovih ust in spet jok in stok. Če pa podre kupček, je pa miren in lahko zaspiva, ampak kot pravim – o je redkost. In potem isto ob drugem hranjenju. Npr. današnja noč je izgledala tako, da sem spala od 3h do 5ih, in od 7-ih do 9-ih. Večina noči je takšnih. Zaradi takega stanja se tudi z nikomer ne morem nič meniti, ker nikoli ne vem, kakšna bo noč, do kdaj bomo spali – nobenega reda – nobenega urnika – upam, da bo kmalu kak približen urnik aktualen. Gotovo sem pozabila še kaj napisat, ampak moram zdaj končat… Bodite čimlepše, polupčkajte svoje in imejte čim več veselja in čim manj problemov
|