|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
11.3.2006 13:56:35   
ursa_p
Jutro!

AD3 kapljice ... meni so reki, da moramo prit na 7 kapljic na dan, pa nic deljeno - vse naenkrat! user posted image user posted image user posted image user posted image
No, zdej pa res ne vem ali naj mu jih dajem ali ne. Danes krckov skoraj ni, ker mu kapljice se nisem dala. in sploh ne vem kaj naj ... vceraj je bila res huda kriza!!! Sploh pa mi ni jasno kako imamo ene navodila 7 kapljic, druge pa 6!!! In ce je bilo pri 1 kapljici tako hudo, ne vem kaj bo sele pri 7-ih. Sem prav slabe volje zaradi tega. Pa Gal bo sele v ponedeljek star 6 tednov. user posted image  Kaj pa ce bi mu jih zacela dajat sele pri kakih 3-eh mesecih? Sarazan in ostale, kaj pravite?

Eviii ... dobrodosla ... sem ze ob 6-ih mislila nate, pa sem ti raje kasneje poslala SMS. No, zdej si pa ze tukaj!

Tinkatonka ... plenicke ... jaz sem jih zamenjala ... DM plenicke niso vec tako dobre kot so bile ... sem brala v eni temi, da imajo ocitno nekje se staro zalogo in so boljse ... nekaj ima veze zivalca na njih - ene so zabice, druge zirafa in baje je zirafica boljsa ... malo pobrskaj po RR-ju. Pri nas so bile najboljse Muellerjeve plenicke. Pa Pampers tudi kar se nepremocljivosti tice, drugace mi pa niso bile vsec (od 2-5 kg). Pa tudi Fixes ne kupimo vec.
Sem mu pa se lulcka dol obracala, ceprav se mu lahko sam obrne, ker je v plenickah malo vec prostora.

Hrbtenica ... sem ze pisala, da me boli ja ... sploh ob previjanju, ko tako cudno stojim in pa ob nosnji Gala. Zdej se pazim, da se med previjanjem lepo drzim, pa tudi tako se mi zdi, da je veliko bolje, kljub temu, da je Gal vedno tezji.

Babycenter boni ... sem danes poklicala pa so mi rekli, da z njimi ne morem placat ... sem prov slabe volje, ker jih imam za 20 jurjev pa bi rada kupila Giordanijeve igracke, ki jih imajo sedaj vsak dan v akciji, pa ne gre. So pa drugace kar malo prevec drage, ce niso v akciji. Tinkatonka hvala vseeno.

Mi gremo pa sedaj malo na soncka po vitamin D!

Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 276
11.3.2006 18:11:21   
ursi
Živijo!!!

No, danes je bil pa končno spet en lep sončen dan. Smo se mal vozičkali.

Tina 76, lepo, da sta doma in da je vse v redu. Če je bilo že na začetku malce več problemov, pa upam, da jih je sedaj konec in se bo vse uredilo.

Ursa_p, hvala za nasvet glede vnetega očka. Se še bojujemo s tem, ampak vsaj na slabše ne gre. Kar se pa obiskov tiče, mi je pa moja mami prav rekla, ko je rekla, naj ga pustim kar spati. Res je po eni strani težko, ko ga hočejo vsi po rokah imet, ampak niso pa oni pol ponoči z njim, ko ga vse znervira. Tako da sedaj tistim obiskom, ki pridejo najavljeni kar poveva, kdaj je tamalči buden, pol nej se pa oni po njemu rihtajo.

Tinkatonka, zaenkrat kašnih posebnih težav s hrbtenico nimam, me je pa občasno bolela trtica. Kar se pa plenic tiče, sem bila jaz zelo zadovoljna z Baby love plenicami, manj pa sem sedaj s Pamers, je bolj moker. Drugače pa smo tudi pri nas le na Aptamilu1. Moram rečt, da sem prav v depresije padala zaradi tega, ker nisem imela mleka in še sedaj sem slabe volje, če začnem premišljevati o tem, ampak kaj moremo, če pa ni.user posted image

Marty5, tudi jaz sem imela probleme s prebavo. Malce mi je pomagal kompot iz suhih češpelj.
Naš fant se čez dan sam zbuja na 3-3,5 ure, ponoči pa približno na 4-5 ur. Na začetku smo ga čez dan budili, sedaj ko si je pa sam izbral ritem in se ga kar drži, ga pa ne zbujam več. Zadnjič se previjamo in futramo okol polnoči, pa je do pol 5 ali 5 mir. Je pa res, da mu dam ta zadnji obrok malce več za jest kot čez dan.
Tudi pri nas pa se mi zdi, da imamo čez cel teden kašn stroj več za oprat ravno zaradi tega, ker se mi polula prav takrat, ko ga previjam. Pa če mal s tastaro plenico počakam, ker vem, da se mi bo, bo ravno toliko tud on počakal, da jo dam stran, pol pa kar v loku nese.user posted image

Ninaki in Suky, pripomb in dobrih nasvetov iz zunanje okolice pa ne bom komentirala, ker sem tudi jaz enkrat na ta račun že pregorela. Še dobro, da imamo mobitele in včasih pač tudi nisi dosegljiv.user posted image

Eviii, dobrodošla naša februarčica! Lepo, da si spet med nami. Kako si bila pa ti zadovoljna z epiduralno? Jaz sem rekla, da če bo še kdaj kašn user posted image  pri naši hiši, grem direkt na epiduralno. Jaz sem bila ultra zadovoljna z njo, saj drugega nisem več mogla zdržat. No, moja porodna zgodba še ni prišla na vrsto.

Punce, vem, da je od vašega bivanja v porodnišnicah že kar nekaj časa, ampak me zanima, kako ste kaj preživele dneve v porodnišnici? Čeprav je bilo pri meni osebje fuuuul vredu, sem jaz imela ful kriza dneve. Pomoje mi še v življenju ni bilo tako dolgčas. Jaz sem kar user posted image  in si želela, da grem domov.

No, malce nazaj ste pisale o kg. Jaz imam 5 kg manj kot takrat, ko sem zanosila.

In sex...mislim, da do prvega G pregleda o tem ne bomo razpravljali.user posted image  Kaj šele kaj delali.user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 277
11.3.2006 19:32:08   
jasnica
Ojla!
Se na hitro javim potem pa grem palačinke pečt.

Mi se imamo super! Res nimam pripomb- moje počutje je fantastično, nič več bolečin, polna energije, vse lahko normalno delam. Sploh ne potrebujem nobene pomoči, mi je pa super če mi kdo kaj za jest prinese, ker sem s kuhanjem skregana in mi je to samo nujno delo, ki ga na žalost ne morem nobenmu uturit.

Rebeka je cukerček, full pridna, samo 3 ure na dan potrebuje vso pozornost in kriči v brez veze.

Obiskov smo imeli že kar nekaj, pa na srečo nihče ne pametuje z bednimi pripombami, ker vejo da bi vsazga nekam poslala, če mi bi pametovali.

Tomaž pa je še bolj prijazen in pozoren kot prej, pa že prej se mi je zdelo da imam popolnega fanta. Skratka res mi je noro lepo in upam da tako tudi ostane!

Vsem vam želim čim lepše dneve v krogu svojih najdražjih, pa ena user posted image za vse!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 278
12.3.2006 9:21:20   
ursa_p
Jutro!

Na forumu Dojenje in dodajanje je en super link ... Vse o dojenju ... res veliko zanimivega ... se splaca pogledat ... najdes res vse:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=834408
To je na forumu, ce vam kaj ne bo slo, si preberite temo DO konca!!!

Lp, Ursa

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 279
12.3.2006 9:32:25   
ursa_p
Aja ... morm se povedat glede vcerajsnega dne. Galu vceraj nisem dala kapljic, pa krckov skoraj ni bilo ... res ocitna razlika!!! MAtic bo jutri poklical zdravnico in ji povedal to, kar je napisala Sarazan, ker ga zanima kaj mu bo na to sploh rekla. Midva namrec teh kapljic ne bi dajala! Se mi zdi, da bi Gala prevec mucila z njimi.

Pa ena je napisala, da vcasih tega ni bilo ... ne vem cesa ... kapljic??? So, so  bile ... tocno take kot so sedaj (se vsaj 25 let nazaj).

No, vceraj smo sli potem za 2 urni sprehod in to kar vsi - razen Matica, ker je delal. Smo sli dedku na pokopalisce svecko prizgat. Zmatrani smo bili pa vsi. Edino Gal se je zbudil kot prerojen ... hehe.

Obiski ... jih ni in ni konec ... ce drugega ni je pa tasca al pa moja mat al pa moja maceha ... babice v glavnem. Ni dneva, da ne bi imela obiska!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  No, sej kaksni so prijetni, pa ce pridejo za malo casa, sploh ce jih dolgo nisem videla, ampak ljudje kar visijo in visijo ... kot da nimam drugega dela kot klepetanje z njimi. So navduseni nad malim in bi bili kar non stop zraven al pa bi ga imeli v narocju. No, ce spi ga ne budim, pa ce papez pride!!!

Krcki ... meni je pa ravnokar prijateljica svetovala kapljce Babynos iz Avstrije (katera pozna?) ... baje so SUPER!!!

No, toliko zaenkrat!

Kje pa ste vse???

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 280
12.3.2006 12:21:43   
ninaki
Pozdravljene,

kar je napisala Ursa_p, se tudi pri nas dogaja. Mi zaspi na rokah, ga polozim v posteljo in v momentu jok in stok. In tako parkrat narediva, pa nic ne pomaga. Pol sem pa pogruntala, da ce je se kak kupcek podrl, da je bil pa mir. Zgleda, da jih zrak res zelo tisci in je treba podreti kupcek. Samo jaz ne vem kaj narediti, ce mi ga niti po 15 min ne podre. Kako mu pomagati? Nimam pojma.

Sem pa vceraj sprobala tudi masazo trebuscka. Ga je spet zvijalo, sva se odkrila in sem ga kar nekaj casa masirala. Rezultat: toliko kakca, kolikor ga je vceraj sproduciral, se ni bilo user posted image user posted image user posted image Po tem se je umiril in smo imeli miren vecer. Zdaj ga vsakic, ko ga previjem, se malo pomasiram. Vcasih samo prdi, vcasih se se malo pokaka, kakor je. Je pa veliko bolj miren kot prej. Zgleda, da res pomaga.

Tudi jaz ugotavljam, da dolocene stvari Eneju ne ustrezajo. Krozno masiranje hrbta zaenkrat se, sem pa opazila, da se steguje in opleta, ce mu npr. polozaj v katerem ga drzim ni OK. Vcasih mu je bolj vsec, ce ga drzim tako, da me gleda, kot pa, da je stisnjem pri meni na prsih. In takrat zelo opleta, se kremzi, spusca take cudne zvoke. Ko ga umaknem, se umiri. Zgleda, da nam na tak nacin sporocajo, da jim v nekem dolocenem trenutku to ne ustreza.

A tudi vasi dojencki spuscajo "cudne" zvoke? Moj Enej se vcasih oglasa kot kuzek, vcasih kot pticek, vcasih pa ultra jamra v spanju. To je po navadi takrat, ko ga kaki kupcki matrajo, ali pa krcki.

Enej se ne spremlja igrack. No ja, ce se zelo potrudi, pol se ga da malo fintirati. Drugace pa samo zivo gleda in spremlja naju z dragim. Igracke mu zgleda se ne potegnejo.

Tudi mene bradavica boli, tudi ko uporabljam pumpo. Enej res tako grdo zagrabi, da vidim vse zvezde in javkam zraven.

Mi se tudi zvecer "kopamo", no ja, se se umivamo. Naceloma narediva tako, da najprej 10 min jeva, pol podirava kupcka, pol se greva pa kopat, po kopanju pa spet 10 min hrane. Vendar precenim, ce se mi zdi, da bo zdrzal brez hranjenja pred kopanjem, pol se najprej kopamo. Vceraj je bil zelo lacen, tako da sva se hranila kar na obeh straneh, pol pa kopanje. Ker, ce mu kaj ni vsec, potem tuli se pa se.

Zadnjic sem na med.over.netu prebrala, da naj se kreme proti celulitu in strijam ne bi absorbirale v telo, oz. da bi se morali res zelo masirati, skratka nekaj v tem stilu je bilo napisano, oz. da se lahko uporabljajo tudi, ce dojimo. Se pa ne spomnim vec cisto natancno kaj je bilo napisano. Je bilo pa na forumu za dojenje.

Eviii, dobrodosla oba z Dejanom user posted image user posted image user posted image

Babylove tudi meni premoci. Sem ga probala ponoci - katastrofa, do vratu moker. Po dnevi moker samo do podpazduhe user posted image Jaz jih ne uporabljam vec. Mogoce meni premocijo, ker so prevelike. Ne vem, bom probala pol, ko bo malo tezji. Zaenkrat sem ZELO zadovoljna z Muellerjevimi. Premocijo samo, ce jih premalo zategnem.

S hrbtenico na sreco nimam tezav, se pa ze 2 tedna spravljam telovadit, pa se nisem uspela priti do te tocke user posted image Upam, da bom cim prej, oz. ze jutri user posted image

Marty5, Donat je zakon user posted image

Danes je prvic spal 4h ponoci user posted image user posted image user posted image user posted image Jeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image   Tudi jaz sem bolj spocita. Vcasih ponoci, ko se zbudi na 2h, sem kot zombi. Imam obcutek, da se je zbudil 5 min po hranjenju, pol pa vidim, da sta ze 2h mimo. Me pa malo skrbi, ker grlo cutim. Upam, da bo slo nazaj, da ne bo treba kakih zdravil jemati.

Jaz sem bila v porodnisnici polna energije, razen 1. dan, ko sva z malim cel dan prespala, sva bila cisto crknjena. Obiske 1. dan sem kenslala, kar je bila res prava odlocitev. Prisli so 2. dan, ga mal popestvali in pol sli, pa se to me je zelo utrudilo. Na sreco je 3. dan prisla samo prijateljica, 4. dan sva sla pa ze domov. Sestre...kakor katera. Se nisem prevec sikirala, vsak ima slab dan. Ceprav mislim, da ce delas z ljudmi, da si pa ravno vse sorte nesramnosti ne smes privosciti. Sem pa komaj cakala, da greva domov in bila cisto hin, ko mi je sestra rekla, da ce ne grem kakat, da pol ne bom sla domov user posted image Meni pa nikakor ni in ni slo. No pol sem se zgleda tega ustrasila in je slo user posted image Tudi meni je bilo zelo dolgcas, mi je dragi hotel prenosnika prinesti user posted image Samo nisem bila sposobna, se mi je kar meglilo pred ocmi, ko sem hotela kaj prebrati. Tako da sem veliko spala. Mali je bil priden, samo spal je. Edino 2 noci sem ga malo ponosila, pa je bilo.

Moje kg...se vedno se nisem tehtala, cakam pregled pri gin. Sem pa v petek skusala dati gor kake stare hlace, pa se ne gre. Sicer pa ni to nic kaj cudno pri meni, sem se res fejst zredila. Bo slo vse dol pol, ko bomo vozickali. Pa kako rolanje udarili, pa bo.

Jasnica, upam, da se tudi jaz nalezem tvoje energije in dobre volje user posted image Meni so vceraj dokoncno popustili zivci. Cisto sem se sesula in jokala kot dez. Zakaj.....tasca bila na obisku. NO COMMENT!!!! V 45 min me je uspela tako znervirati, da sem pol dragemu rekla, da ne sprejemam vec obiskov, oz. sprejemam samo tiste, ki bodo govorili kaj drugega kot o tem kako in kaj je treba skrbeti za malega in mi soliti pamet kako clovek ne more uzivati v svojem otroku user posted image Punce, kaka sranja je izgovorila... Jao... Vsak stavek me je znerviral. Pa kake izjave je stresala...jaz na momente nisem vec vedela al sem jaz nora al kaj je zdaj to. Pol sem se zjokala in je pomagalo. Danes sem veliko bolje, trdno prepricana, da se ji ne pustim vec, pa naj zameri ce hoce. Jo bom kar skenslala, ce mi bo spet hotela utrujati. Briga me.

Jaz pa ostalih obiskov se nisem imela. Sem se z vsemi zmenila, da bova midva povedala, ko bomo ok in sprejemali obiske. Tako da zaenkrat sprejemamo samo babice in prababice. Ceprav mal namigujejo, da bi "se spodobilo" se koga drugega od zlahte povabiti, samo se ne damo user posted image

Drugace imamo pa zdaj tak ritem, da zjutraj in dopoldne joka, okoli 2-3 se umiri in pol je dobro. Na sreco ponoci spi, ce ne bi se nama z dragim cisto odpulilo user posted image

Uzivajte in se beremo,

Nina

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 281
12.3.2006 14:55:48   
taja27
pozdravljene

se tudi jaz pridružujem druščini urse_p in ninaki  - namreč tudi naša Ava na rokah lepo spi, ko jo položimo v košaro pa vik in krik. zgleda, da je tud mal razvajena že. no pa ni vedno tko, vsake tolk časa nam tud rata, da lepo zaspi na rokah in potem lepo spi tudi naprej v košari.

glasovi  ... tud Ava spušča čudne glasove; včasih se oglaša kot delfinček, včasih kot mali pujsek, ... pa jamra tud zlo v spanju. pa veliko krili z rokami v spanju.

odpadanje lask ... naša punca je že napol plešasta. ja, zgublja laske in to spredaj. prav čudno zgleda: zadaj in ob strani ima lepe temne laske zgoraj in spredaj na glavi pa pleša user posted image  ampak sej vem, da je to normalno. zanima me ča katera ve, v kakšnem času spet zrastejo laski?

kapljice proti krčem ... sem naročila opatu naj iz Avstrije prinese Lefaxin kapljice, pa jih niso imeli, tako mi je prinesel Antiflat Tropfen, ki dišijo po banani in se dajejo po jedi ali med jedjo. sej ne vem al kej pomaga al ne? za Babynos pa še nisem slišala. Sta pa moja tešča in tast na smučanju v Švici in sta mi kupila ''kao najboljše'' kapljice proti krčem, kar se jih da dobit v Švici. za enkrat še ne vem kako se jim reče in ali pomagajo. ko bomo sprobali vam vsekakor javim.

ursa_p hvala za link o dojenju. takoj, ko mi bo ratal se bom gor obesla. mogoče mi pa res kakšen nasvet prav pride.

zdej pa že počasi pričakujem obiske, tokrat prijetne.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 282
12.3.2006 14:57:38   
taja27
jasnica upam, da se bom nalezla kaj tvojih pozitivnih misli. tak je lepo slišat tud kakšno, ki je vse lepo špila.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 283
12.3.2006 15:09:14   
Eviii
pozdravljene... končno se lahko tudi sama udeležim tega foruma in malo pojamram. kolkor je sploh za pojamrat... naš dejan je super fant! večinoma spi. ko zajoče, je lačen. drugače ne joče. ko je buden, pridno spremlja vse naokoli in da mir. ko spi, ga je nemogoče zbudit. samo lakota ga premami user posted image . drugače pridno kaka in prdi... jst mam mleka za izvažat. sm že gor v bolnici mogla pumpat mleko in ga metat stran. zdej sicer tega ne rabim več počet. ko ga hranim iz ene joške, morem drugo kr pokrit s plenico al pa brisačo, ker mi kr sproti vn teče. fajn mlekarno si je zrihtal naš dejan user posted image . krčkov nimamo, pa jem skori vse. samo zadnič sm pojedla dve peresi radiča in se je pol malo zmrdoval. čokolada je na jedilniku vsak dan. pa kak kozarc sokca tudi. svežega sadja si še ne upam jest.
pleničke uporabljam od pampersa. nič ne premoči, razen če pleničko slabo zavijem. drugih še nism probala. bom vidla...
včiri sm si vzela malo cajta in malo uredila knjigico to sem jaz. sm zalepla not najini zapestnici, pa malo opisala porod... sicer še nism končala, bom si pa spet v naslednjih dneh vzela cajt in to dokončala.
naš muc se še privaja na dejana. non-stop ga hodi gledat in je vs prestrašen. sploh si ne upa blizu, ga samo od daleč opazuje in ovohava. sm prou zadovoljna, da ga je sprejel medse user posted image .
drugače mene še kr boli od operacije. upam, da bom kmalu kot jasnica in da se ne bom več zvijala in da bom lahko nehala jemat lekadol proti bolečinam. zaenkrat si še ne upam nič dvigovat (tudi dejana čimmanj dvigujem). po hiši se premikam kr precej, čeprou previdno in malo bol počasi, kar sploh ni značilno zame. res se morem zahvalit mojim doma in možeku, ki mi pomagajo pri vsem tem. včasih je prou neznosno, ker sm tko nemobilna in bi rada sama vse nardila. je že usoda vedla, zakaj nama do zdej še ni namenla stanovanja oziroma hiške. upam, da se bo situacija kmalu umirila in da bom lahko normalno funkcionirala. drugače pa obiskov nimam neki preveč. če pa že kdo pride, se ustavi samo za par minut in pol gre.
zdej grem pa brat malo stare poste, da se "apdejtam" user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 284
12.3.2006 15:10:46   
Eviii
še neki dejanovih slikic:
http://www.martingolf.si/dejan.htm

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 285
12.3.2006 15:15:24   
AishaM
Nedeljski pozdrav -

včeraj smo bili prvič na sprehodu - oziroma na terasi. Malecka je pridno spančkala, lička sem ji nastavila sončku in skratka bilo je super. Škoda, da je danes tako vetrovno...

Sem pa naletetla na en problem. Hotela sem jo dati v avtosedež - lupinico - pa sem ugotovila, da zaradi širokega povijanja ne more sedeti. In je bila čisto ravna v sedežu. Pa sem ji podložila odejico... Pa potem ni šlo pripasati je... Ej, ... Na koncu sva jo vozila naokrog košari za voziček, kjer lahko leži. A ima še katera takšno težavo z dajanjem otroka v lupinico?

krči - tudi jaz se vam pridružuje. Že dva dni jih ima. Začnejo se okoli 8h zvečer in trajajo do 11h. Kako mi je hudo, ko jo gledam... Še nimam kapljic. Bom raje počakala do prvega pregleda, da vidim, kaj bodo rekli...

zvoki v spanju - tudi Ajda jih "spušča". Godrnja, jamra, se smeje, cvili... Običajno takrat, ko je nemirna (običajno se prej joče) in tudi spanec je krajši.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 286
12.3.2006 15:34:58   
natalia
Evii, lepe slikice!!user posted image

z lupinico imam jaz tudi težave, ker se mi zdi, da tak hecno noter leži, čist zverižena, pa si potem mislim, da so bili tudi v našem trebuščku tako...

glede kapljic AD 3 jih jemljemo že drugi dan - ampak so nam na škatlico napisali v lekarni 3 kapljice na dan in to naenkrat, jih dama na žličko, pomešama malo s čajem in spije po žlički nato pa še malo čaja. Krčev ni več, so pa prisotni. sem pa še vedno skeptična, če dojeni otroci res to potrebujejo, ker na receptu piše, da jih dojeni ne rabijo... zdaj pa jaz ne vem več...user posted image

za tiste, ki hranite otroke po flaški, koliko vaši škratki pojedo?

Eva tudi spušča zvoke, ampak takrat, ko se počasi zbuja ali pa ko ima še nekaj zraka v trebušku in jo tišči. drugače pa se oglaša kot ptiček, če ji je kaj všeč, posebej ko je nagica med previjanjem user posted image

aja, tiste, ki ste že user posted image ( saj veste, kaj..hm,hm..) kako je bilo, jaz ne vem, malo me je strah bolečine...

lep pozdrav!!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 287
12.3.2006 15:47:54   
jasnica
No sem se tako hvalila kako sem fino in mi je narava takoj kontra dala. Celo noč in dan se borim z vročino od 37,4 do 38,6. Sem čist panična ker nisem nič prehlajena, ne kašljam,..samo vročina, pa mal se mi hoče vrtet. Močno upam da se bo umirilo, to mi pa res ni všeč.

Natalia moja poje od 50 do 80 ml, na tri do štiri ure, stara 15 dni.

Zdej grem pa nazal ležat in upat da se vročina umiri.

Pozdravček!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 288
12.3.2006 16:06:47   
marty5
LP tudi od nas,

včeraj smo preživeli prvi val obiskov in moram reči, da je bilo kr naporno - za Jerneja niti ne (on je tako užival v pozornosti user posted image ), zame pa ful. In seveda, ko bi zvečer najraje padla v posteljo, se je začela večerna serenada - tudi našega fanta mučijo krčki, ubožček. Še najbolj mu pomaga, da ga nosim na roki, obrnjenega na trebušček in trepljam po ritki. Trajalo je po moje do kakih 2eh zjutraj, pol pa do pol šestih mir. Vidim, da vse uporabljate te kapljice - a jih predpiše zdravnik, ali se dobijo kr v lekarni? Mi smo stari niti ne 2 tedna in prvi pregled imamo šele čez še dobra dva....

Dojenje še vedno ni lih ta pravo, ampak nama gre malo boljše. Danes sem ga tehtala in od srede je šel 100g gor. Je pa ful težko odčitat take majhne vrednosti, ker nimam elektronske, ampak tisto na kazalec. In ko se mali premika, je pravi podvig videt, koliko je teža.....Hvala vsem za nasvete o dojenju - marsikaj je še vedno malo čudno in meni sploh ne logično, ampak se učimo. Očitno vsaka dobi malo drugačna navodila in po tem sklepam, da sploh ni nekega enotnega pravila, ampak je vse bolj po principu "znajdi se".

Porodnišnica - se pridružujem tistim, ki so komaj čakale, da gredo domov. Jaz sem se šele doma malček spočila. Jernej namreč skoraj nič ni spal v bolnici, ker je bil lačen. Res so bili zelo naporni 4je dnevi in nisem vidla ure, da popoka  domov. Sem se ful bala, da nas na soboto ne bodo spustili - drugače spuščajo domov na 4. dan.

Komaj čakam, da gremo lahko ven! Zmešalo se mi bo med 4imi stenami in na trenutke me popade res kot ene vrste depresija. Imam ta moreč občutek, da se ne počutim tako kot bi se morala srečna mamica počutit user posted image . Sem polna dvomov in zelo nesigurna, da mi gre včasih kar na jok - kot da sem zgubila kontrolo nad življenjem. Ne me razumet narobe - sem presrečna za mojega sončka in si sploh ne predstavljam življenja brez njega, samo pri meni neki ne štima. Sem že pomislila, da me daje kaka poporodna otožnost.......V glavnem, upam, da bo po parih tednih, ko pademo v rutino, veliko boljše.
Vam pa ful zavidam, tistim, ki vam vse teče kot po maslu.....kot pravim, upam, da bo tudi z nami v kratkem tako.

Krema za strije - v lekarni so rekli, da lahko brez problema uporabljam. Kot je že ena prej napisala, se krema absorbira le v zgornje plasti kože in ne pride v obtok. Ravno tako se lahko uporablja tudi med nosečnostjo. Drugo je pa vprašanje, če sploh kaj pomaga......bomo videli.

Jaz bom počasi začela bolj normalno jest - ne morem živet od pireja, špinače, bučk in telečjega mesa.....Črtala bom le strogo prepovedano - stročnice, svinjino, zelje in hude alergene, drugo pa bom počasi začela. Upam, da ne bo težav.

Grem malo zadremat dokler je mir v hiši user posted image . lep preostanek nedelje!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 289
12.3.2006 17:03:24   
tinkatonka
Hoj!

Tudi jaz se pridružujem tistim mamicam katerih otročički blaženo zaspijo na rokah, potem ko ga je treba dat pa v posteljo, pa takoj začne stokat. Naš ima malo problema pri podiranju kupčkov. Ga podirava na vse možne načine, pa mi zaspi vmes na rami. Ko ga dam pa v posteljo se pa takoj čudežno zbudi. Ja naš je pravi mali lenčina, pa še pravi mamin sinko je. Sicer ne prakticiram tega da bi se veliko nosil po rokah. Ga dam velikokrat kar na sredo najine postelje ležat pa se tako z njim pogovarjam, al pa v ležalnik. Ko je pa tečko pa seveda pristane v maminem ali očitovem naročju.  user posted image user posted image

plenice....Koliko pa stanejo Mullerjeve plenice? In kako se jim točno reče??? Če zračunate npr. koliko pride ena plenica??? 

ursi...ker si tudi ena izmed tistih, ki ima fantka samo na umetnem mleku me zanima, če se pri tebi tudi tako matra in matra ko kaka?? Naš ima na začetku kakanja zelo trdo blato, potem pa vse redkejše, ampak da tistega trdega spravi ven iz tiste majhne ritke se tako namatra, da kr joka zraven. Meni se pa srce trga. Vmes med hranjenji ko ga zvijajo krčki, mu dam max.50ml komarčkovega čajčka, da se mu malo želodček pomiri in ponavadi zaspi nazaj tudi za kake dve tri ure. To mi je svetovala patronažna in moram rečt, da se pri nas kar obnese. In sicer je rekla, da če ga ga ornk zvija da mu lahko 1 uro po zadnjem hranjenju dam ta čaj brez problema.

in drugače...ma komaj čakam da gremo lahko malo ven. Najbrž se bo Anej v torek prvič kopal. Potem pa mislim, da bi ga lahko že malo na balkon dala a ne? Men se bo zmešal med 4 stenami in sem mogoče zato malo bolj slabe volje. Ko bomo pa lahko z vozičkom letali po svežem zraku bo pa pomojem mami kar zacvetela. user posted image user posted image

gledanje....ma sej sem prebrala ogromno literature v nosčenosti pa sem pozabla. Kdaj vidijo? To da ločujejo svetlobo od teme mi je jasno. Ampak kdaj si začenjo ogledovati obraze ali pa ti slediti s pogledom??? a je zdaj pri cca 18 dnevih to že mogoče pričakovati. Na trenutke se mi zdi, da se me Anej že ogleduje, pa zdej ne vem al se mi blede al lahko že res vidi tudi moj obraz, premikanje ustnic...user posted image

No zdaj grem pa malo še možeku pomagat za firmo, dokler mi moj fantiček spi. Pa še dohodnino grem napisat. A kej veste kdaj bo objavljena dohodninska lestvica. Oziroma ali mogoče že je, pa sem jaz spregledala??
Poljubček od naju z Anejem za vse februarčke in februarčice.user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 290
12.3.2006 17:17:02   
tinkatonka
No pa še nekaj odgvoorv na vaša vpršaanja.

porodnišnica...jaz sem bila v lj.porodnišnici sprejeta na D oddelek. Sestre so večinoma prijazne, ampak eno bi pa kr ustrelila. Tako neprijazna, da mi je blo kr hudo pritistnit na tisti gumb ko sem kaj rabla. Ker se si dostikrat dajala led na šive (balzam za bolečino) in ko sem ga rabla, pokličem, pride ta grozilda in mi reče, da zdaj ne, da naj pol zevčer pred spanjem pozvonim. user posted image Mislim halooo?user posted image ?? A se ji je tok preveč zdel, mene pa tok bolel, ta tud ko je Anej jokal, nisem bla sposobna se dvignit iz postelje, ker me je tok bolelo. 

lupinica...ko sva Aneja peljala domov iz porodnišnice ga skoraj nisva mogla stlačit v tisto lupinicouser posted image . No zdaj sva že pogruntala sistem. Sicer je v tej široki plenici, pa v tolikih oblačih res ko ena lutka, ki se ga skoraj ne da prepognit, ampak sej gre.

koliko popije....ja pri nas je Anej star 18 dni in spije čisto odvisno od 50 - 100 ml. Če vmes uspe podreti ornk kupčka potem pade stotka. Če pa ne podre in zaspi vmes, potem pa samo 50ml. 

marty5...vidim da si tudi ti ena izmed tistih, ki se ji bo zmešalo če ne bo šla kmalu venuser posted image . Škoda ker nisva iz istega konca Slovenije, bi lahko skupaj "noreli".

No zdaj pa res grem.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 291
12.3.2006 17:53:58   
karin412
Pri nas se že cel dan bolj ali manj nosimouser posted image ; ponoči lepo spi v svoji posteljici, čez dan pa ni šans, se takoj zbudi, potem jo še črviči, prdi, podira kupčke, se hoče dojit... Jaz ne vem, če že ne vpliva polna luna?

Danes smo tudi mi doma, preveč piha, drugače smo pa šli ven in Ajla takoj zaspi.

Ajla tudi spušča razne zvoke ponoči in dela grimase, najbolj se oglaša preden se zbudi, takrat ko se bliža čas dojenja.

Tinkatonka, jaz sem kupila v Mullerju midi plenice 5-9kg Beauty baby po 1440sit, nisem pa jih še sprobala, ker imam te samo za rezervo (uporabljam racmane).

Moji Ajli je popek odpadel že v porodnišnici, ko sem šla domov - je imela le polepljenega s flajštrom. Zdaj se kopamo vsake 3 dni, ker se prav bojim kopanja, ker se tolk dere in moram samo hitet.

Jaz sem drugače v redu, obiske smo dali čez včeraj in danes, ko je bil na obisku pradedek. Z denarjem si bomo kupili nahrbnik za Ajlo za v hribe.

Gledanje-Ajla gleda lunico, kužka in zajčka, ki so žive barve in opazuje, ko se premikajo, lunica pa še poje (je prišla s telegramom). to prakticirava ob previjanju. Danes se mi je dvakrat nasmejala ob previjanjuuser posted image .

Grem tudi jaz v malo bolj ležeč položaj, dokler spi! Lepo se imejte!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 292
12.3.2006 19:55:54   
ursi
Tinkatonka, midva uporabljava Aptamil1 in nima nobenih težav s kakanjem. Je vedno tako kašasto. Vmes mu pa dajem malce kamiličinega čaja.

Naš fantek poje od 70-100ml. Stotko ponavadi poje pri zadnjem obroku, da je potem ponoči malo bolj mir.

Tudi naš fantek se že prav lepo nasmehne. Mislim, da bi nekaj že mogli videt, ker se nasmehne, ko ga oponašam. Mogoče ga pa le cela moja pojava spravi v smeh.user posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 293
12.3.2006 21:38:59   
suky
Pozdravljene mamiceuser posted image

Js se samo na hitro javljam....

jasnica-tud js sem mela 14dni po porodu visoko vročino, tud do 40 je pršla, in sem mogla nazaj v bolnico, že zato ker tud nisem bla ne prehlajena in tud kašljala nisem. Je šlo za vnetje...samo da niso pogruntal kjeuser posted image ....tretji dan mi je blo pa že bolje in 4dan sem šla domov. Vsaj kri pejt dat, da vidš, da ni kej resnga.

Kihanje- a vaši sončki tud kej kihajo??? Gaja kr doskrat in to kr 3krat zapovrstjo. Sej z noska ji ne teče samo me tko skrbi, da se ni prehladila. Takoj ko kihne sem vsa panična.

Lupinica- js je sploh še nisem dala, ker se mi zdi ful premejhna in je vsa skrivljena in ne vem če je glih dobro za hrbteničkouser posted image  Sem se pa tud z eno fizoterapevtko pogovarjala, ki se ukvarja z nedonošenčki in dojenčki, ki so motorično slabše razviti, in mi je rekla, da bi ona vse to ukinla, od lupinic do ležalnikov, da o hojici ne govorim. Ne vem no, ampak js nisem kupovala ležalnika pa tud v lupinico jo bom res samo v avtu dala, ne pa eni ki jih povsod prenašajo v lupiniciuser posted image

Kilogrami- js sem v 14 dneh zgubila 12kg in mam samo še 5kg odveč.Zelo zadovoljnauser posted image

No, grem mal ležat dokler Gaja ne pokličeuser posted image
Mirno nočko mamicam in vsem februarčkom in februarčicam, no pa marčku Dejanu seveda tuduser posted image

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 294
12.3.2006 22:16:00   
natalia
če je pa tako, pa se lahko znebim vseh ležalnikov in lupinic in gugalnikov, samo ne vem v kaj bi jo položila potem?! a škodi tudi, če je max. 1 uro v lupinici?

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 295
12.3.2006 23:11:55   
ursa_p
Cer!

Danes sem pa mislila, da bo cudovit dan, pa je vecer vse pokvaril. Gal cez cel dan ni imel krckov ... to sva preprecila tako, da sva se hranila samo na eni strani po cca. 5 minut, potem je spal kake 2-3 ure, pa spet hranjenje ... cel dan super. ... zvecer pa kriza. No, danes pa res nisem jedela nic takega, kar bi lahko povzrocila krce, ker sploh nisem imela casa jest in sem pojedla samo juhco pa 2 kosa kruha.

Eviii ... tale vajin Dejan je pa cist ociju podoben, ne?

AihsaM .... tudi midva imava probleme z lupinico, ampak ga vseeno lahko poloziva noter. Je pa tako, da mu nogice gledajo navzgor, rita pa je v "luknji" oziroma nad "luknjo". Je pa problem obleka, ne siroko povijanje ... je tako oblecen, da se ga komaj pokrci.

Zvoki ... Gal spusca vse mogoce zvoke ... ko je buden, ko spi, ... In ker med spanjem veliko godrnja sem se na to navadila in se niti takoj ne zbudim, ko zacne jamrat za papico ponoci.

Lezanje v posteljici ... midva s tem sicer nimava problemov ... edino takrat, ko kupckov ni podrl do konca. Drugace ni problem.

Cokolada .... tudi jaz sem jo zacela jest ... vcasih kar malo prevec. Se mi je najprej zdelo, da je Gal dobil fleke, pa sem ga umila po obrazu in so kmalu zginili. Danes se mu je na sredi cela pojavila pika in sem ga umila, pa je spet zginilo. user posted image

Danes mi je Gal prvic potegnil dol ocala, pa se polulal me je .. in to ornk. user posted image user posted image user posted image

Danes vas na zalost nisem mogla prebrat do konca, ker me noro boli hrbet od nosnje Gala. Pa se prevec sem zmatrana (sem cist cel dan samo pospravljala!!!) in grem kar spat ... se jutri oglasim.

Lahko noc.

Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 296
13.3.2006 8:20:50   
BaGSi
Punce moje dobro jutro!

Na kratko o vsaki predelani temi:

Pleničke - jaz uporabljam Pampers. Čisto od začetka sem Fixies. Huggies so pod kritiko...

Hrbtenica - jaz nosim kozmodisk in je veliko boljše (tudi pri prvem mi je zelo pomagal)

AD3 kapljice - jaz jih ne dajem oz. mogoče kdaj kakšno kapljico Oleovit D3. Tudi pri prvem jih nisem dajala in je OK.

glasovi, oglašanje - naša spi ponoči kot polh; čez dan pa se že kar pogovarja, gruli, cvili...

Kapljice proti krčem - nam Babynos ni pomagal, Sabsimplex tudi ne. Uporabljamo pa Lefaxin oz. Antiflat (kar je isto!) in so super (pre vsakim dojenjem)

Odpadanje las - naša jih ima še zmerja veliko..

Lupinica, ležalnik: naši je všeč v obojnem. Pri Boru smo uporabljali izključno lupinico in nismo imeli težav

UZ kolkov
- je bil prejšnji teden OK in ne rabimo več široko povijat!!!

Krema za strije - jaz jo bom že tudi potrebovala, vendar si do sedaj nisem upala.

Kihanje - naša vsaj 10 krat na dan kihne 3 krat zaporedoma, pa ninič prehlajena. Tako si čisti nosek - je prav hecno

Kilogrami - jaz sem jih do sedaj izgubila 9, ostalo jih je še 5 kg.

Ginekolog -
jaz se nisem odločila za nobeno zaščito, bomo kar kondome zaenkrat, potem pa bomo videli.

Spolnost
- pri meni ni nič drugače, vse je isto kot prej in tudi po prvem porodu je bilo enako.

Kengurujček
- dala sem jo not, vendar ji še ni bilo preveč všeč - bomo videli.

Anja je tudi že imela krst, vendar ga je prespala kot angelček.

Čakamo na drugi pregled pri pediatru, ki ga ima 21.3., me prav zanima, koliko se je zredila. Meni se zdi že zelo težka.

Komaj čakam, da lahko gremo spet na sprehod in da se ne bo ponavljala ta ljubljanska megla...

Dodala sem nekaj slikic naše princeske in ponosnega bratca, ki še vedno ni niti pikico ljubosumen in jo samo boža, lubčka in je nasploh ponosen starejši brat.

LP vsem!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 297
13.3.2006 10:16:41   
AishaM
Lepo jutro -

danes spimo kot polh. Sicer čakam patronažno, ki jo bo zagotovo zbudila iz tega pravljičnega spanca.

Ajda je stara 19 dni, poje pa od 60 ml do 90 ml na obrok, na 3 ure.

Tinkatonka - tudi moja mi sledi in me opazuje. Baje že vidijo in lahko za trenutek tudi sledijo "opazovanemu objektu". Se pa tudi že smejčka. Pa to ni več le tisti refleksni smeh, ampak že ta pravi, ko se ji naredijo že gubice okrog očk. Se pa dojenčki v tej starosti baje ne smejijo maminim mežikom in ostalim "facam", ampak zvoku. In baje jih k smehu spodbujajo višji toni, zato bi se naj bolj smejali mamam kot očkom...user posted image . Moj kar cvili ko se z njo pogovarja, samo da bi se mu nasmejčkala..user posted image user posted image user posted image user posted image .

Kihanje - uf, parkrat na dan. Res se čistijo dihalne poti in je to celo zaželjeno (dokler ni seveda to prehlad).

razvajenost - vsi mi pravijo, da je naša mala razvajena. OK, priznam, da je ne puščam jokati in jo vedno poskušam pomiriti (običajno z dvigom v naročje). Ampak, a jo naj pustim, da se joče in kriči...? In tudi pred spanjem se običajno morava malo cartati, tako da skoraj že zaspi v mojem naročju. Vsi obiski pa pravijo naj je ne nosim po rokah, da mi bo kasneje še žal. Da jo naj pustim, da se joče. Bo od utrujenosti tako ali tako zaspala. Naj to naredim nekaj dni zapored in bom videla, kako jo bom "prevzgojila". No, ampak jaz nekako tega ne morem sprejeti. Raje jo cartam. Zdi se mi, da otrok potrebuje stik z mamo. Sploh v teh začetnih tednih... Ne vem... Kakšno je vaše mnenje o tem?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 298
13.3.2006 10:27:52   
Vijolica77
Zdravo punce!

Nekaj časa nisem uspela priti do računalnika, potem pa toliko vpisov.
Moja Zala je ful pridna ponoči, spi nekje od 11 do 7:30 zjutraj neprekinjeno, pa še takrat jo jaz dvignem. Tako spi že odkar sva prišli domov. Potem se podojiva na eni cca. pol ure, previjeva, oblečeva in malo pocartava, potem pa še na drugo dojko malo. Običajno sledi počitek 1-2 uri. Potem pa t.i. prehranjevalni del dneva, ko se veliko hraniva in je Zala veliko budna. Jaz jo že dajem v stolček (stara je 17 dni) in res uživa. Imava ta gugalnik od Baby Bjorn-a in je res super.
V lupinici je do sedaj bila samo ob odhodu domov, pa smo jo res bolj težko stlačili vanjo, ampak kar gre. Tudi na sprehode že hodimo, samo nam vreme ful nagaja, ker res močno piha, pa še patronažna nama hodi in jo moram vedno čakat, ko bi sicer lahko šla na sprehod. Ker po sprehodu naša mala ful spi.
Mi je pa začelo primanjkovati mleka (kar je baje sicer značilno za tretji teden) in si ga dopoldan, ko ga imam še več in me boljio prsi kar napumpam, pa ji ga potem po koncu podoja, ko bi še kar dam. Sama zvečer pa sem že ful prazna in dobi dodatka nekje 40 ml.
Sem bila jaz tudi zaradi tega že kar obupana, ker ti gredo po glavi kar neke misli, da nisi dobra mama, pa da ne znaš skrbet za otroka. Meni se moj dragi kar smili, ko me mora tolažit, še posebej zato, ker to ni moja značilnost, da bi bila tako depresivna oz. se toliko sekirala. Sicer sem ful pozitivka in optimist. Ampak te misli, kar same privrejo v mene.
Tudi mi imamo krčke in zaenkrat nam Sab Simplex še pomagajo. Krčki pa so ponavadi po podoju (amapak takrat nekje 5 minut) in zvečer nekaj časa.
naša kiha in se ji kolca kar čez cel dan. Nama je patronažna povedala, da se pri obojem čistijo dihalne poti. Kolcanje je povezano tudi z dojenjem, če popije preveč zraka zraven, se jim tudi kolca.
Mene tudi občasno boli hrbtenica in nosim kosmodisk in mi pomaga.
Kar se pa tiče AD3 kapljic, mi  je znanka, ki je m. sestra pri pediatru svetovala naj ji dajem (ko jih bom dobila) kaljice zjutraj in naj jih jemlje vsaj en mesec, to mora je rekla.

Lp Urša

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 299
13.3.2006 11:43:46   
Kami
Čao punce,
evo mene spet mal gor. Evan se igra "pod mostom", nahranjen in previt in upam, da bo naslednje 3 ure mir. user posted image
Hvala za lepe želje, bil je pošasten rojstni dan in komaj sem čakala da mine. Sem se šele v soboto popoldne skulirala po tistem blackoutu v četrtek. Sem pa naredila izpit, ki sploh ni bil težek.
Evan nima več sora in vnete ritke, moje bradavice pa se razpadajo. Okrog brdavice imam dva rdeča napihnjena kolobarja vmes pa krvave ranice. user posted image  Očitno se je vnetje preneslo name. Mažem z daktarinom in se razgaljena sprehajam po stanovanju, pa zaenkrat nič bolje. Sam sosedje, ki gledajo not, imajo veselje. user posted image  Dojim ga samo ponoči, ker takrat nisem sposobna vstat. Čez dan pa si stiskam mleko in mu ga dajem po flaški. Sem pa očitno po čustveni  krizi v petek spet mal vsahnila in se morm zelo namatrat, da si z obeh stisnem ene 120 ml naenkrat. Mi je tudi jasno, zakaj se Evan ne redi kot bi se moral - napolnil je 2 meseca včeraj pa s težavo poje 100ml naenkrat. Do 80ml še gre, pol morm pa že zelo vanj tlačit. Je pa res, da še vedno jemo 7x  ali 8x na dan, čeprav naj bi pri starosti 2 meseca jedel samo še 5-6x v 24-ih urah. Eh, tabelce...user posted image  Če se to vnetje ne bo kmalu poleglo, se mi bo utrgalo, ker porabim ful časa, da si napumpam dovolj....
AD3 kapljic mu do danes še nisem dala in dokler bo imel krče si kar nekak ne predstavljam, da bi si še dodatno grenila življenje. Tudi prvemu sem začela dajat kapljice, ko so se krči unesli. Krče ima vsak dan med 19.00 - 23.00 in tega sem se že navadila, železni repertoar.
Sicer grem pa dans s prijateljico zvečer ven "zapit" rojstni dan. Me ima, da bi ga res zapila....user posted image  Glede na vse, kar ne smem, po novem naročam v lokalih samo planinske čaje, da grem že sama sebi na živce...
Bodte pridne, jaz moram še kaj narest dans.... Spet imam ene seminarje za narest pa nov (težak) izpit 4.4....
Aja, jutri si grem vstavit Mireno h ginekologinji. Evan mi bo delal družbo, ker ga nimam kam dat (kot običajno).user posted image  Bomo vidli, kako se bo obneslo v naslednjih mesecih. Poročam.

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?