|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
10.3.2006 11:50:13   
Tina76
Pozdravljene!

Včeraj sva se po 17 dneh od rojstva Jošta in bivanja v Kliničnem centru v LJ končno vrnila domov. Punce jaz vam ne morem povedati kako sem srečna. user posted image user posted image user posted image . Kaj vse pa na tem oddelku vidiš......joj ! Mamice so tam po 4mesece pa do dveh let. In tam sem spala na oddelku moj Jošt pa doli na otroškem. Čez dan pa sva bila non stop skupaj. Sestre so v večini bljak...... redke so pravi angeli. Jošt je OP prestal tako kot treba in zelo hitro okreval .....zato smo lahko tako hitro šli. Sedaj spi kot bubica in je tako zlat da sem vsa vzhičena ko ga gledam. Dekleta jaz se ga še kar ne morem nagledati.

Kar se tiče joka......bolj malo pojokca(trkam!!!!) in upam da ne bo kakšnih resnejših krčkov in kolik.

Hraniva se z Aptamilom 1 saj sem vs svoje mleko zaradi stresa in skrbi zgubilauser posted image user posted image user posted image ...........pa tako sem si želela dojit.

V ponedeljek se prvič srečava s patronažno in 21.3. imava prvi pregled pri pediatrinji.

Ob priliki preberem tudi vse vaše poste sedaj pa se gremo hranit.

Pa -pa

Tina in Jošt (18 dni)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 251
10.3.2006 12:12:23   
taja27
Draga Tina in Jošt,

tako sem vesela za vaju, da sta končno doma in seveda, da gre Joštu tako dobro. Seveda ti verjamem, da se ne moreš in ne moreš nagledati svojega zakladka. Ni lepšega za mamo kot to, da gleda svojega otročka kako mirno spi, pa potem ko se ti enkrat nasmehne z očkami uprtimi vate ... ! Boš videla še veliko lepega vas čaka.

Pa dobrodošla nazaj na forum.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 252
10.3.2006 12:35:41   
ursa_p
Jutro!

Danes oziroma vceraj sem sla spat sele ob 3.30, ko sem nahranila Gala. Sem ga se previla, ker sem se previjanja na 3 ure drzala kot pijanec plota, pa sem vceraj uvidela, da to ne pelje nikamor, ker je bila plenicka po 4-ih urah (od 11-ih do 3-eh) skoraj suha. Tako da ga ne bom vec previjala ponoci, razen ce bo res pokakan. Ampak je problem, ker nikoli ne vem ali je pokakan ali ne, ker mi Plenicke smrdijo skoraj enako, ce so samo polulane ali tudi pokakane (vcasih so pa samo naprdkane)user posted image . No, upam, da se bom sedaj res drzala tega. Vedno si recem ... jah, boljs previt, kot pa da se ne kuha v plenicki. Bomo videli, ce mi rata. Potem sva spala do 6-ih, pa potem do 10-ih, s tem da sem mu dala dudico, ker je bil bucen - on se namrec zjutaj okoli 6-ih, 7-ih, 8-ih zbudi in bi bil buden. Danes ga pa nisem mogla imeti tudi 5 minut ne v narocju in sem ga dala nazaj spat. Pa je lepo zaspal do 10-ih (pa je dudico ze prej ven pljunil). Aja, Matic je sel pa se kasneje spat, ker je igral igrce! user posted image  Neka nova modna muha - upam, da ne, tako da ga nisem budila.
Potem sem se kuze ven peljala, sedaj sem se usedla malo za racunalnik, zdej grem pa zelenjavo za kuze narezat pa skuhat, preden se Gal zbudi.
Matic je sel pa Gala vpisat se na 2 vrtca, da bomo ja kam prisli.
Imam pa prav slabo vest, ker ene tako lepo delate faks, jaz imam pa za prekvalifikacijo samo 10 izpitov, pa jih meljem ze 2 leti (prej sem jih 10 ze naredila). Bo treba na solo se zmenit za kak izpit. Ja, ni kej ... bi rada naredila solo pred koncem porodniske, da bom sla potem drugo leto lahko v sluzbo v vrtec - rada bi delala v vrtcu. Ce pa ne bom, potem pa res ne vem. Upam, da bom vsaj Gala lahko dala v vrtec, da bom vsaj nekam sla delat.

Tinkatonka ... meni so juhice iz vrecke popolnoma prepovedali ... patronazna ... samo v vednost!

Kami ... vse najboljse. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Upam, da si ze kaj bolje volje.

Tina76 ... res super za Josta in za celo druzinico, da ste koncno skupaj! user posted image  Sem pa eno stran nazaj napisala, da imajo akcijo Aptamilla v Muelerju, ce te zanima ... cena pa je 2700 SIT ... po  moje je cenejo, no (ne vem koliko stane drugje).

Dojenje ... jaz ne dodajam popolnoma nic vec ... sedaj se samo se dojiva ... ce bo kriza bomo dali caj proti krckom (janez, ..), pa se to ce bo res treba.

Krckov skoraj nimamo vec .... polivamo pa res zelo malo! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ocitno nam hranjenje na 2, 3, 4 ure pomaga in bo na tem tudi ostalo. Ce je kriza nam dudica se mi zdi, da celo najbolj pomaga.

Tecaj masaze za dojencka in hendlanje ... cena tecaja je 11.000 SIT za 4x po 1 uro ... meni se zdi malo veliko, no. Bom raje pogledala Vzajemnino kaseto na to temo (vsaj zdi se mi, da je tudi to gor).

Pa prilagam se eno skupinsko sliko z nasimi kuzami:
user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 253
10.3.2006 12:56:55   
tinkatonka
Jošt in Tina dobrodošla doma! user posted image user posted image user posted image  

Sem se ravno te dni spraševala, kdaj se nam boš pridružila in me prav veseli ko preberem, da je Jošt dobro prestal operacijo in da se že doma cartate. Glede ne-dojenja pa imam jaz podoben problem. Poleg ploskih bradavic, majhne količine mleka, pa še Anej je slabo sesal, sem še tisto malo mleka izgubila, prav tako zaradi stresa ob slabih novičkah o zdravju mojega srčka. Sem ful preveč čustvena in sem jokala kot dež, ko sem izvedela da bo šel mali pod lučko zaradi zlatence, pa da je preveč shujšal, pa da ima šum na srčku. Te novice so me vse doletele tekom enega dopoldneva in meni se je svet kar rušil. Tudi jaz sem si blazno želela dojiti in to da nisem imela mleka in da nisem mogla nahraniti svojega lastnega otroka, me je še bolj potrlo. Tudi pri nas smo zdaj samo na flaški (urša_p...zaradi tega jaz lahko jem karkoli, ker žal ne dojimuser posted image ), kupujem pa Novolac (1 škatla je cca 1800 SIT). Mali pridno raste in se vidno redi. Zdaj ima že podbradek user posted image user posted image  in tako polna lička, kot en buhteljček je. Najbolj važno pa je da je zadovoljen fantiček, ki se rad pocrkla pri očitu in mamici, ki se nama, sicer zdaj še nezavedajoč se, nasmehne in je res najina največja sreča. No tako...sem ti samo hotela povedati, da nisi edina, ki ima svojega malčka na umetnem mleku. Zrasli bodo vseeno, najbolj važno je pa itak, da so zdravi!!! Vajinemu malemu Joštu pa z Anejem želiva čim hitrejše okrevanje ! user posted image user posted image user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 254
10.3.2006 13:19:13   
marty5
LP,

Kami - najprej vse najboljše user posted image user posted image user posted image . Prav premišljevala sem, kaj lahko voščim super mami kot si ti.........Morem reči, da ko berem tvoje poste, kar ne morem verjet, kako ti vse znese in si mi marsikdaj dala navdih, da neham jamrat pa še jaz kaj za šolo nardim user posted image . No, želim ti, da bi vsaj na današnji dan našla nekaj uric čisto zase in si enkrat za spremembo privoščila nekaj uric preprostega in čistega relaxa!

Kot berem, je to dojenje res za večino prava umetnost user posted image . Jaz občasno še vedno dodajam Aptamil po brizgi, ker nisem sigurna, če dovolj poje. Se pa ful vidi razlika pri sesanju v zadnjih dneh - veliko bolj aktivno sesa. Najbrž je res pridobil na moči.
Tinkatonka - moj je tudi ful shujšal v porodnišnici, ker nisem imela mleka in me je pediatrinja ob odpustu posebej opozorila, da kontroliramo težo - smo prav tehtnico nabavili. Jaz sem se ful sekirala in se še zaradi tega. Dojenje nam ni še steklo, mleka je vsak dan malo več, ampak še vedno ne dovolj. Mi je pa še patronažna zabičala, da se ne smem tako sekirat, ker bom mleko zgubila.....samo kaj, ko nismo na gumb, da bi kar izklopili skrbi user posted image .

Zaprtje - tu mislim na moje. Namreč, od vedno imam težave s tem, zdaj pa, ko jem bolj skromno zaradi dojenja, imam še hujše probleme. Kako ve rešujete težave s tem? Jem prekuhano zelenjavo - tisto, kar je pač dovoljeno, ampak ni dovolj. Donat najbrž tudi odpade, ne? Me prav boli od zaprtja....v porodnišnici sem dobili tabletko (1 teden nazaj), od takrat pa nič......user posted image user posted image user posted image  Kak nasvet?

Mi poveste, kak urnik imajo vaši user posted image ? Rada bi namreč vnesla nek red, predvsem zvečer in ne vem, kaj bi bilo najboljše. Zaenkrat zgleda tako:

- zbudimo se okrog 8ih, sledi umivanje, previjanje, dojenje in do 10ih se nekje crkljamo
- ob 10ih ponavadi zaspi in spi nekje do 13ih oz. pol ure čez. Pol spet dojenje, previjanje.
- od 15ih do 17ih ali 18ih spet spi, potem pa imamo "hudo uro", ki traja nekje do 20ih - je pač tak siten, bi se samo nosil in jokcal.
- ob 20ih se spet dojimo in previjamo, zaspi do nekje 23ih.
- po tem večernem obredu pa spi nekje do pol štirih, ko imamo edini nični obrok.

Kako je pri vas - zanima me predvsem večerni režim? Ali imate vsak dan malo drugače?
Navajamo ga, da je dan dan in noč noč - tako da lahko podnevi ropotamo, sesamo ipd., pa ga ne moti.

Tina in Jošt - dobrodošla doma user posted image user posted image user posted image . Da bi bil težak začetek čim prej pozabljen in obilo cartanja vnaprej user posted image

No, je ura za papcat zdaj - ga morem kr zbudit, ker spi že 3 ure....

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Neposredna povezava do sporočila: 255
10.3.2006 13:20:44   
marty5
Aja, še nekaj - od kdaj dalje so lahko v gugalniku? Je zbujen nekaj ur na dan in samo gleda naokrog, pa da ga ne nosimo le po rokah.....od katere starosti, se lahko namesti v ta gugalnik? Hvala...

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 256
10.3.2006 14:21:00   
kimi79
zdravo,mi imamo pa dva dni že take hude krče,in ti zjutraj,oziroma ves dopoldan,nič ne morem naredit,jo morem kr nosit,pa še to ne pomaga,a so mogoče krive ad3 kapljice,no pol se pa to še ponovi zvečeruser posted image ,ponoči tudi ni nič boljše,jeva skoraj na eno uro groza,ne vem več kaj naj naredimuser posted image uživajteČAO!

najina Tjaša je prijokala na svet 5.2.2006

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 257
10.3.2006 14:28:03   
čuko
user posted image Tina76: dobrodošla doma, lepo cartanje vam želim!

Marty5:mi smo kupli taki gugalnik ko je od 0-15 kg!

Urša_p: full lepa slikica, imaš kar 5 prekrasnih otrok!

Kami: vse najboljše za rojstni dan!user posted image user posted image

Hitim, ker je pri nas danes že celo noč in celo dopoldan jok od krčev! Se čitamo!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 258
10.3.2006 14:36:22   
taja27
marty5 glede zaprtja je meni svetovala patronažna, naj si skuham kompot iz jabolk ali pa breskov kompot (vložen). ker ne maram kuhanih jabolk sem do sedaj jedla le breskovega in mislim, da malo pa res pomaga. je pa res da moram zaradi krvi piti železo, tko da me tale prebava kr matra.

bujenje podnevi zanima me ali katera budi otroka podnevi, da bi zato ponoči bolje spal? naša Ava prespi samo drugi del noči (to je od 12 naprej) od 20 pa do polnoči pa je skoraj skoz budna, ima krče in jokca (če jo nosmo ne joka user posted image ). skratka mami je pa zato čist fuč. mi je patronažna svetovala naj jo zato podnevi ne pustim spati več kot 2,5 ure. ampak se mi zdi, da je potem tko zmatrana, da niti jest ne more normalno ... potem spet spi samo za pol urce ...

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 259
10.3.2006 15:05:55   
tinkatonka
marty5....v lj.prodnišnici je Donat prav terapija ki jo dobiš, če si zaprta. Jaz sem drugi dan po porodu prosila za svečko, da sem šla na blato. Potem sem pa kr za donat rekla vsakič ko je bila ginekološka vizita. Glede nato, da v porodnišnicah forsirajo samo dojenje, dojenje in še enkrat dojenje, Donat očitno ni prepovedan in ga lahko brez problema piješ. Otrok lahko baje zaradi tega malo več sračka, ampak drugače pa naj ne bi imelo vpliva. Aja glede urnika...tudi pri nas še nismo čisto pogruntali sistema. Ene par dni se je zbujal ob istih urah, včeraj in danes pa je urnik čist zamenjal. Zdej sem si naredila tabelco, kamor vpisujem notri kdaj sem ga nahranila (sem ful pozabljiva) pa bom to priemrjala za par dni da vidim kakšen urnik je mali ubral.user posted image

Glede ad3 kapljic pa vam povem nekaj v opozorilo...baje je zdaj "modna muha", da starši otrokom ne dajejo ad3 kapljic, ker naj bi po njih imeli otroci krčke. Iz preverjenih virov(mama dela v zdravstvu) vam povem, da se je zaradi te t.i. "modne muhe" spet začel pojavljati rahitis pri dojenčkih. 

gugalnik.....jaz ga sicer nimam, malega pa že od začetka dajem v ležalnik, na dan je notri kako urco, max dve uri. Ga imam v dnevnem prostoru, tko da je Anej zraven ko jaz kuham, pomivam posodo ali jem in tako ne rabi biti po rokah. Ponavadi ko kaj delam, pa če mu je dolgčas, začnem peti in on potem tako napeto posluša. Ko ima pa mojega cviljenja dovolj pa začne pojokavati. ga lahko brez problema notri pustim tudi ko je na vratih poštar, ko je treba kaj podpisat, ali pa če kdo pride na obisk, da ne rabim z malim na rokah odpirat vrat. Meni ležalnik pride zelo zelo prav. 

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 260
10.3.2006 15:30:33   
ninaki
Pozdravljene,

mi imamo pa od vceraj hude ure. Nimam pojma kaj je narobe z mojim fantkom. Vceraj je jokal cel dan. Cmeral, bil siten, spet cmeral. Niti drzanje v narocju ni pomagalo, ne to, da sem ga nosila. Pesmice itak niso prisle v postev, ker je se bolj tulil. Jedel je zadosti, previt je tudi bil, zeblo ga ni, vroce mu ni bilo. Punce, jaz vec nisem vedela kaj naj naredim. CEEEEELLL DAN!!!!! Se mi zdi, da so tudi Eneja zaceli grabiti krci user posted image . Sva vceraj masirala trebuh, pa eno tono kupckov podrla, samo ni nic pomagalo. Na momente je tulil kot obseden, na momente pa samo cmerkal. Ko je zaspal, sem ga polozila v posteljo, je zdrzal 5 min in spet vse od zacetka. Cisto nic ni pomagalo. Na koncu dneva sva bila z dragim tako izmucena, da sva samo dol padla. Na sreco je bil ponoci mir, oz. jok samo zaradi dojenja. Danes je malenkost bolje. Jaz sem morala ven, ker bi se mi drugace zmesalo. Sem sla v shopping v Spar, kar po navadi sovrazim, danes mi je pa TAKOOOO pasalo user posted image Enej je imel dopoldne spet eno obsedeno stanje, zdaj pa spi.

Za lulcka so pa meni rekli, da ga moram pustiti pri miru user posted image do prvega obiska pri pediatru.

Hja, pa da se jaz povem kaj se je meni vceraj zgodilo. Po celem jokavem dnevu, ko sem bila ze cisto znervirana, me klice mami.... In sem jo ze kar slisala kako bo zacela govoriti, da je Enej revcek, da je bogi, da bi ga ona ze znala potolaziti... Pol pa spet ena in ista vprasanja zame - ce imam mleko, ce sivi bolijo,... Saj vem, da samo dobro misli, samo vceraj je tudi meni ven udarilo. Ker to je VSAK DAN ali VSAK DRUGI dan, eno in isto. No in vceraj sem jo kar napizdila. Saj danes mi je ultra zal, samo ze ko sva se slisali, sem ji rekla, da joka cel dan in da naj rajsi ona kaj pove kaj je pri njih novega. In nic in ista pesem, ja ti moj revcek, ja ti moj boscek. Meni pa zivci delali in delali. No in pol ji spet recem, mami, daj mi povej kaj delate, kaj je novega. Pol pa za piko na i se "a mleko se imas" Jao... Meni se pa sfuzlalo in sem jo kar napizdila. Pol je pa kar nehala govoriti. Punce, po celem prejokanem dnevu, ko nisem vec vedela kaj naj naredim, ko nisem vedela kaj ga muci, kako naj mu pomagam, pa res nisem hotela slisati, da bi ga ona pa znala potolaziti. Ne vem, trenutno me take izjave ultra potrejo. Danes mi je ultra, ultra, ultra zal, samo vceraj sem bila res cisto znervirana. Drugace pa tudi jaz dobivam nasvete z vseh strani, samo zaenkrat me je samo tole vceraj znerviralo. Za ostale nasvete sem se ze v nosecnosti naucila, da je bolje, da recem ja, to je pa res dobra ideja, naredim pa po svoje. Ker, ce se zacnem pregovarjati, da to ni ok, oz. da tega ne bom naredila, ne pridem nikamor in sem samo zivcna. In pol eni druge pregovarjamo kaj je dobro in kaj ne.

Uf, jaz tudi komaj cakam kdaj bo tale moja otoznost in depresivnost minila. KOMAJ CAKAM!!!!! Ker grem ze sama sebi na zivce, pa sploh ne morem iz svoje koze. Ne najdem nicesar, kar bi me potolazilo, v nobeni stvari ne vidim veselja. Pa toliko stvari je se za narediti, jaz pa kar odlasam in odlasam in pol se sama sebi smilim.

Tudi jaz ne vem koliko Enej poje. Edino danes, ko sem sla v trgovino, je najprej pojedel 20mL, potem se je drl, nato zaspal, nato pa spet pojedel 80mL.

Sarazan, tudi jaz sem ze o tem premisljevala, pa mi kar nekaj stvari ne gre skupaj. Npr. tudi to, da smo v porodnisnici dobile vse sorte za jesti, jaz sem vse sorte tudi pojedla (vkljucno z zeleno solato!!!!), pa ni bilo nic. Zdaj pa ultra pazim pa je kriza.

Kami, drzim pesti za danes za izpit pa cestitke za rojstni dan user posted image user posted image user posted image !!!! Kar se pa joka tice, ga pa kar daj ven iz sebe. Pomaga!!!!! Pa tudi to, da gres na fax, da odmislis, je tudi fajn. Mogoce bi si en dan privoscila kako masazo ali sprostitev samo zase? Vsaj za kaksno urico. Ali pa kak fajn shopping pa cvek s prijateljico?

Mene tudi leva bradavica cedalje bolj boli. Premisljujem, da bi si mleko kar izpumpala in mu dajala samo iz desne, da se malo pocajta.

Meni se pa zdi, da Eneju laski malo odpadajo. Pa svetlejsi so, kot so bili, ko sva bila v porodnisnici. Ucke so pa se vedno enako obarvane, tako da se cakamo kaksne bodo, ali rjave, ali zelene.

Ursi, za ucko je tudi Eneju najbolj pasalo moje mleko. Zdaj je cisto vredu. Edino, ce se dolgo joka se kaj ven potece, drugace je pa cisto pozdravljena.

Tina27, fajn te je spet brati. Super, da sta z Jostom ze doma in da se doma crkljate. Me res veseli, da je dobro prestal op in da dobro okreva!!!

Marty5, jaz sem imela tezave z zaprtjem v porodnisnici (niti svecka ni pomagala). Tam sem dobila Donat, ki mi je na koncu tudi pomagal. Cisto sem ga sklompala, da so sli mehurcki ven, pol pa kar pol litra exala. In je slo. Zdaj, doma, je tko, tko. Na 2-3 dni, je pa taka muka, da zvezde vidim in ne vem al bi rajsi videla, da gre ven ali da gre nazaj notri. Sem ze zadnjic rekla, da je skoraj tako, kot bi ponovno rojevala. Zato sem si spet kar Donat kupila in ga bom spet exala. Taja27, meni jabolcni kompot cisto nic ne pomaga. Bom se breskovega probala. Sem pa tudi jaz ponovno na zelezu, pa se ene tablete imam za boljse absorbiranje zeleza. Mogoce je pa to krivo, ceprav v nosecnosti je bil tale sirup super za prebavo.
Midva imava za Eneja stolcek (lezalnik), ki pa zal ne gre v cisto vodoravni polozaj. Sem zadnjic patronazno vprasala, kdaj ga dam lahko v tak stolcek, pa je rekla, da ga ze zdaj lahko dam, edino, da spati ne sme notri, da mora spati na ravni podlagi. Tako da ga kar notri dam, ko je zbujen. Je se rekla, da je tak polozaj fajn za kupcke podirati. Ceprav Enej ne uziva prevec notri in se hitro navelica.
Glede urnika, mi smo na +/- 1-2 h natancni. Ugotovila sem, da je najbolje, ce mu pustim, da si sam izbere urnik. Ko sem ga zacela spreminjati, ga je Enej zacel srackati in je ratal jokav. Tako da ga zdaj pustim, pa ce spi 5h, naj spi 5h (aja, to se je do sedaj zgodilo 2x, pa se to ne ponoci user posted image ) Edino kopava ga priblizno ob enaki uri. Si pa tudi jaz zapisujem dojenja, ker drugace cisto vse pozabim.

Jaz Eneja ne budim cez dan. Je pa res, da ponoci spi. Samo v porodnisnici je gledal ponoci, pa se mi zdi, da je takrat se zamenjal noc za dan. Zdaj je pa ok, kar se tega tice. Edino danes in vceraj imamo vik in krik. Upam, da bo minilo. Ce ne bom pa kar patronazno poklicala in jo vprasala kaj bi lahko bilo narobe. Ceprav mislim, da so krci krivi...

Punce, zelim vam miren dan,

Nina

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 261
10.3.2006 16:17:34   
marty5
Punce, hvala za odgovore.

Ležalnik oz. gugalnik (meni je to isto user posted image ) bomo sprobali že jutri user posted image . Jutri dobimo tudi p'rve obiske in me je prav groza, kako jih bo naš pikec sprejel.....

Tudi jaz pijem Lekov sirup - med nosečnostjo mi je celo pomagal pri prebavi, zdaj pa nič. Pa tudi kompot od jabolk nima učinka. Bom poskusila še donat - upam, da ne bo imelo stranskih učinkov tudi na Jerneju.

Jaz se še kr ukvarjam s tem dojenjem.....sem zdaj prebrala vse poste v tej temi od začetka in vidim, da vas je nekaj imelo podobne težave. Še najbolj se prepoznam v Sazi.
Res mi ni nič jasno, sploh pa logično. Pravite, da naj bi dojila 10 min na eni strani, pol pa še 10 na drugi. Patronažna pa je rekla, da moram spraznit eno dojko do konca, ker je najbolj kalorično mleko šele na koncu in če ne spraznim, dojenček ne dobi najbolj konsistentnega mleka, ampak zgolj vodo. Se opravičujem, ker toliko morim s tem, ampak res ne vem - sej probam delat po občutku, ampak v glavi mi non stop odmevajo različni nasveti in pol zbrkam vse. V želji, da bi nardila najboljše, delam še slabše.

Naš user posted image  je pri skoraj vsakem previjanju pokakan - včasih več, včasih manj. Lula pa tudi veliko - ponavadi, ko ga lih obrišem in nastavim čisto  plenico user posted image , tako, da imamo v sobici že vso steno rumeno od njegovega lulanja. Po tem bi lahko sklepala, da neki le poje. Vseeno pa dobi vsak večer dodatek - če ne drugega, da ga poredim.

Ninaki, ti pa se ne žri zaradi izpada - tudi meni gre na živce, da mi vsi pametujejo (pa čeprav je namen le in samo dober). Ampak še tako sem zmedena, navajm s ena novo vlogo in včasih je dovolj beseda, da esplodiram....in ponavadi se človek znese ravno nad tistimi, ki jih ima najraje. Začetki materinstva znajo bit prav težki......priznam, da sem na trenutke zelo razočarana sama nad sabo in sem mislila, da mi bo vse to šlo bolje od rok user posted image .

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 262
10.3.2006 17:35:37   
pika-poka
user posted image user posted image kami vse najboljšeuser posted image user posted image

đe jaz se javljam danes...ste pa se res razpisale včeraj in danes...vam pa povem da me je včera moja g. tako spravila iz tira da sem bila potem ceu dan fuč...
v glavnem...sem bila full vesela ker sem šla malo ven sama, sem bila full odbre volje...pa so me najprej sestre neki napizdile..ampak se nisem pustila spravit v slabo voljo..no potem grem noter..in me g. pregleda in ugotovi da imam že menstruacijo!!!user posted image tako da bo treba pazit pri sex-u..ker ne maram neki spiral in temu podobnih stvari bomo ostali pri kondomih..(tabletke ne , ker dojim),...no pol pa se je začelo...je rekla da naj ji ne zamerim preveč, ker ona mi hoče samo dobro...in je začela..da sem "razbaca"..vsa strijasta , predebela...se pravi..grda in da me mož ne bo več maral, pa da naj se spravim v red...da ženska ni lepa če je debela in tako zapuščena..da imam šele 22let ina da kaj si jaz mislim..kakšna bom pri 30ih--..jooj,,me je seveda spravla v jok..je rekla da ne smem jest ne krompirja, riža, testenin..samo SVEŽO sadje in zelenjavo..pa pravim jaz, da ne smem da so nam rekli v materinski da se ne sme tega jest ko se doji..pa me napizdi..da jaz že nisem taka kot ostale ki lahko to jejo..jaz moram shujšat...da nobena še ni padla skupaj če je manj jedal ko je dojila..
ne bom vsega napisala ker je too much...v glavnem sem prišla domov vsa objokana in moj se je ž ustrašil da je kaj narobe...potem ko sem mu povedala pa ni imel besed za to žensko...
pa sej vem da misli dobro..ampak jaz nimam tolko preveč kil...sem pa se noter počutila ko da jih imam 200!!!
je pa lažje da se spravi na papir... tako kot je rekla kami...

drugače je pa Klemen neki skoz cmizdast...že med dojenjem se neki zvija in tuli..sploh ne vem kaj mu je...upam da bo kmalu mimo, ker že 2dni non.stop tuli in ga krči dajejo in ga napenja..tako da je čist bogi in pol omaga v mojem naročju...in ga poloćim v posteljico in spet jok...
je pa res da sem ga danes dala spat na trebušček in je kot ubit spal do naslednjega dojenja..sem že ugotovila da mu je ljubše na trebuščku ležat..ampak si ga ne upam pustit...user posted image
pa dobrodošla tina76user posted image

grem zdaj, ker dobim obiske pa se še kaj pol oglasim.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 263
10.3.2006 17:49:45   
natalia
zdravo!

meni je zaradi črpanja pričelo zmanjkovati mleka, zato smo začeli uvajati dodatek. (aptamil pre), zato se vama Tinkatonka in Tina pridružujem tudi jaz. od začetka sem imela tudi jaz slabo vest, ker nisem mogla nahraniti otroka, sedaj pa sem se sprijaznila - da pač tako je.

za AD3 kapljice še zdaj ne vem ali jih naj dam ali ne?!! ve ste jih dale? kakšna je bila reakcija?

meni tudi mama nonstop pametuje z raznoraznimi nasveti - kar me totalno razživcira, še posebej, ker stanujeva še v isti hiši. včasih bi se kar požrla od nervoze, ko začne - še imaš mleko, ne bi raje tako naredila, ni boljše tako, mi smo pa tako delali.... ZA POPuser posted image !!!  včasih ji popustim, ker mi ni za prepirat, včasih pa naredim po svoje. komaj čakam, da se preseliva z user posted image  in user posted image  v našo hiško. bo vsaj mir in delala bom po svoje. NE DAJTE SE RAZŽIVCIRAT!!

Ninaki - pri meni je isto, sita je, previta in umita, krčev ima zelo malo, ampak kar joče, kot da je sitna in ne ve kaj bi... upam, da mine čimprej, ker ji ne znam pomagat!!

Kimi, po mojem so to Ad3 kapljice, daj ji raje zjutraj, kot zvečer., da bosta spala. jaz še zdaj nisem dala, ker se bojim reakcije... drži se.

marty, jaz sem tudi razočarana sama nad sabo - prvič, ker se nisva ujeli glede dojenja, pa tako lepo nama je šlo na začetku in tako lepo je bilo videti, kako se dotika prsi, kot da jih boža med dojenjem...user posted image

pa glede tega, da sem včasih tako utrujena, da ne morem več in nimam več časa za sebe, kaj šele za druge, in kaj šele za user posted image .. upam, da čimprej mine ta začetek in pademo v neko rutino.

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 264
10.3.2006 18:05:24   
čuko
Vidim,da imamo vse neke težave, tolažimo se lahko, da bovse enkrat bolje!
No, da s malo pohvalim v 4 dneh smo samo enkrat bruhaliuser posted image user posted image user posted image !
Sem tak vesela,da vam ne morem povedat, upam da bo zdaj tak ostalo in ne bomo več bruhali, ker tak alitak imamo dovolj dela že z krčki.

Marty5: če imaš dovolj mleka, je pravilno da za vsak podoj vzamešsamo eno dojko. Ker drugače se otrok ne naje, ker ne dobi gostega ampak samo juhico. Če pa nimaš dovolj mleka, pa je prav tak.
Mi se že skozi dojimo za vsak podoj samo ena dojka!

Lepo cartanje punce vam želim!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 265
10.3.2006 18:43:30   
suky
Pozdravljene.....No, vidm, da mate skor vse iste problemeuser posted image  in morem prov previdno napisat(da ne bo pol kej še pr men), da midve z Gajo res nimava nobenih problemčkov. Lepo se dojiva, ko je lačna.Ne obremenjujem se na kaero joško sem jo prej podojila...sej mal pošlatam pa vidm kera je praznauser posted image  pa tud nimava nobenga rednga časovnga zaporedja..se dojiva ko je lačna...če ni, itak noče joške, ko ji ponudim. joka bolj malo, spi veliko, tudi ponoči. Res je zlata.
Kar se mamic in tašč tiče, je pr men tko. Moja mami je zlata in jo ful pogrešam, ker sem bla skor tri tedne pr nej s tamalo in mi je ful pomagala, da sem se spočila, skrbela za tamalo. če sm js spala, jo je previla, pocartala in mi jo prnesla v postlo, če je bla lačna. Nč mi ni pametvala, res mi je ful v pomočuser posted image  No, zdej sva doma pruser posted image  in spodaj pod nama živijo njegovi.....tašča ful utruja, če tamala mal zajoka mi utruja, da je lačna, ko da ne znam nahrant svojga otroka, po druga stran bi pa najraj vidla, da je otrok v mrazu. Živimo na kraju, kjer je ful mal sonca in je za 3stopinje sigurno hladneje kot pa v mestu, ki je 5min stran. In je centralna ful slaba, ker neki radijatorji nagajajo, zato sem js prnesla svoj radiator na elektriko, da ga mam pr tamal v sob. In se ji je takoj utaknil, da bo ful elektrike zaplačat!! Hallloooo!!!!!???? Rajš plačam elektriko kot pa da je otroku mraz. je mela čist mrzle rokce pa nosk ko ni blo radiatorja!!!! Uglavnem jo ful ignoriram in ko pride gor pomoje že vid na mojmu ksihtu, da mi gre na živce. Še dobr da ji moj lubi teži, da nej ne hod gor, ker smo radi samiuser posted image user posted image

No, sem si še js mal olajšala dušouser posted image
LP

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 266
10.3.2006 19:04:40   
marty5
Pika-poka, ko sem brala tvoj post, me je primla taka jeza......če me spomin ne vara, je tvoja G Rožičeva, ne? No, jaz sem jo imela pri porodu in na pregledu preden sem šla domov. Me je bila kar groza, ker sem že pred leti namreč od nje kar zbežala stran. Na srečo je imela zdaj pri porodu "dobre dneve" in sem jo normalno preživela.
Lahko ti le rečem, da si ne jemlji k srcu. jaz se tudi bojujem proti strijam - zdaj, brez nosečniškega trebuha zgledajo še 10× huje. Nabavila sem si vichy-evo kremo, ki jo je potrebno uporabljat 3 mesece, tako da upam na najboljše. Kile pa bom že spravila dol. Čez en mesec bom začela kako telovadbo - sem nekje zasledila, da je v izoli organiziran poporodni pilates......tako, da ne pusti se demotivirat od ženske, ki ima preveč problemov sama s sabo.

Čuko, hvala za nasvet - bom poskusila še to....problem je edino ta, ker ne vem, če imam ali ne dovolj mleka. Mali je namreč slab sesalec in ne vem, če neha sesat, ker je sit ali ker se je preveč utrudil. Se še učimo...

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 267
10.3.2006 19:07:52   
ninaki
Punce,

jaz se se enkrat javljam user posted image Zgleda, da je Enej od vcerajsnjega joka omagal in danes pridno spi (ze trkam, da se ne bom kaj zagovorila, oz. da ne bova z dragim ponoci dezurala).

Meni tudi ni logicno dojenje na eni pa na drugi strani. Iz istega razloga, kot tebi Marty5, se pol sploh kaj naje, saj se samo odzeja user posted image Moram pa reci, da nama je tako laufalo v porodnisnici. Super laufalo, pa nic tezav. 2 dni malo pocmeral, drugace pa non stop samo spal. Doma je tudi slo tako, le da sva med podojema uvedla se previjanje. Pol so prisli pa obiski, pa patronazna in nama cisto zmesali ritem. Pol sem tudi jaz parkrat zaspala ponoci, med dojenjem, in sva pristala tudi samo na eni strani, pol pri drugem podoju pa na drugi. Zdaj imava pa vse cisto zmesano, pa se krcki so se pojavili. Tako da tudi jaz ne vem vec kako in kaj. Ce sedaj prekinem po 10 min, pol mi zaspi in noce vec jesti na drugi strani. Ne vem, mogoce tudi on cuti, da ni vse tako kot prej in je mogoce zaradi tega nervozen in jokav. Ponoci pa nikakor ne prekinjam, ker zaspi in pol ga sploh ne prepricam, da bi jedel malo dlje kot 10 min.

Marty5, glede obiskov (ne bom rekla, da svetujem, ker mi gredo kocine pokonci, ko samo slisim to besedo user posted image ) Probaj cim bolj ohraniti vajin ritem. Meni je po obiskih zacel jokat. Sem patronazni rekla, ko me je klicala, da je bolj jokav in je takoj vprasala, ce smo imeli obiske. Je rekla, da ga to precej iz tira vrze, se posebej pa, ker cuti, da sem tudi jaz zivcna (in sem res bila, pa ne samo zivcna, tudi ZELO zmatrana). Zdaj sem odlocna, kdorkoli pride, jim bom kar rekla, da so predolgo, ce bodo. Pa ne bom pustila, da ga v nedogled nosijo po rokah, se posebej pa ne, da ga budijo. Ce spi, spi in to je to. Aja, pa patronazna mi je rekla, da naj kenslam obiske dokler ne bo mali star 1 mesec. Tega ravno ne morem, vsaj najozjih ne, bom pa vztrajala, da bodo mene ubogali.

Kar se nasvetov tice, sem se ze malo pomirila od vceraj. Sem pa danes kasirala ene par novih od tasce. Pa jaz res ne vem kaj je temu folku???!!!!! Smo se ze 100x zmenili, da ce bova kaj rabila, da bova povedala. Ne, oni morajo pametovati. Zgleda, da je to zdaj v modi user posted image Sicer mi ne gre nic na smeh, ko poslusam razna pametovanja kaj moram jesti in kaj ne in oh in sploh. Vceraj sta obe babici izjavili, da malega vreme daje user posted image Jaz sem mislila, da bom crknila od smeha. Vsaj malo smeha, drugace mi zivci delajo 100/h. Prislo je do tega, da se niti na telefon ne zelim vec oglasati. Bo ze bolje, a ne?

Punce, sploh ne omenjajte, da ste razocarane nad seboj. To si kar iz glave izbijte. Sem bila ultra huda, ko sem to prebrala. Vse smo dobre mamice, se vec, najboljse mamice. Trudimo se, vse naredimo za nase dojencke, da bodo ja veseli in srecni, siti in previti in dobre volje!!!! Tako da kar stran s takimi mislimi in mislite pozitivno. Vcasih nic ne pomaga in nic ne moremo narediti. Se morajo zjokati, tako kot me in je potem bolje. Obljubite, da ne boste vec tako crnoglede?

Pika-poka, tale tvoja gin je pa res cisto mimo!!! Ej, kake izjave. Pa to ni res!!!! Glej, da je ne bos poslusala!!!! Vem, da je meni lahko to reci, besede bolijo, se posebej pa sedaj, ko smo utrujene, otozne in nataknjene. Samo res, s takimi primitivnimi ljudmi se ni za obremenjevati!!!
Tvoj opis tezav s Klemenom je enak mojemu. Tako je bilo pri naju vceraj cel dan. Danes je bolje. Zjutraj je bil jokav, zdaj popoldne pa spi.

Cuko, super, da Gal ne bruha vec user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj grem pa malo TV pogledat. Zelim vam cim manj krckov in ostalih tezav in predvsem mirno noc.

Nina

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 268
10.3.2006 22:59:20   
čuko
Imam še eno vprašanje! Vidim,da se že mažete s kremami za strije., ali se to sme, glede na to da dojimo? V nosečnosti se ne sme!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 269
11.3.2006 0:23:05   
ursa_p
Cer!

Danasnji dan je bil katastrofalen!!!

AD3 kapljice ... jaz ne vem, ampak ali je mozno, da je po eni kapljici velika razlika v krckih ... toliko krcev, kot jih je imel danes Gal, jih do sedaj se ni imel. Zdej pa res ne vem ali naj mu jih dajem ali ne. Bo dovolj na primer 2x tedensko, 2 minutno izpostavljanje soncu (sarazan, se mi zdi, da si ti glede tega bolj na tekocem) ... ta izracun izpostavljanja soncku sem si malo izmislila, ampak ta teden je bilo res bolj malo soncka. Jim druge ze dajete kapljice? Je kaksna razlika? No, vidim, da je ze Tinkatonka napisala, da je ocitno bolje trpet, kot pa jih ne dajat. No, mi jih bomo uvajali cisto postopno ... en teden 1 kapljica in tako naprej do sedmih ... v MS so nam rekli naj uvajamo 1 kapljico 3 dni (v lekarni in pediatrinja je rekla da vsak dan eno vec), midva jo bova pa 7. Ker se mi Gal res smili.

Kimi79 ... jaz sem napisala kar nekaj nasvetov kako premagovari krcke, ... preberi si celotno temo. Pri nas je hranjenje na 1 uro se bolj povzrocalo krcke, ker zelodcek nikoli ni bil spraznjen in ga je samo vedno bolj tiscalo v trebuscku. Preberi si vse ... marsikaj je ze napisano.

Marty5 ... jaz ga imam ze v lezalniku - ce si to mislila. Je pa ze Kami pisala o tem, pa tudi slikco je ze dala v album, da sem videla, ce misliva enak lezalnik. Jaz ga imam sedaj cez dan veliko v lezalniku in cist uziva.
Dojenje ... res je ... sprazniti moras najprej eno dojko, potem pa it na drugo ... in v 10-ih minutah se dojka sprazni ... ce ne drugace lahko tudi obcutis - pritisni s prstom. Zato pa je tako, da se na eni strani doji od 5-10 minut, sele potem na drugi. Jaz sem najprej gledala tako, da sem po nekem casu (vec kot 10 minut) stisnila dojko in se je priteklo ven mleko ... ampak je problem v tem, da je tega mleka samo se po kapljicah, tako da mali samo vlece in se matra, naje se pa nic!!! Pri meni je pa dostikrat tako, da je na prvi strani na zacetku vodeno mleko, na drugi strani pa je ze kar pravo mleko ... tako da ne vem ali mi prej ven stece tista tekocina ali kako. Dojencki zato zaspijo na dojki, ker jih sesanje utrudi, zato pa ni dobro, da je vec kot 10 minut na eni strani, ker od dojenja razen prvih minut nima drugega kot utrujanje. Pri nas je sedaj glede dojenja koncno vse v najlepsem redu ... upam, da bo tako tudi ostalo. Marty5 ... jaz bi sla na tvojem mestu na poskusno dojenje (tako se rece pri nas), ko merijo koliko je otrocek pojedel ... ga stehtajo pred in po dojenju kot v porodnisnici.
Cuko je napisala, da en podoj ena, drug podoj druga ... pri meni je tako, da mi drugo vmes raznese, ce bi dojila samo na eno, drugic na drugo. Pa se pol mleka mi samo ven stece in imam blazinice cisto mokre. Tako da pri nas tako ne gre.
Ninaki ... glede tega, da po 10-ih minutah neha ... sploh ponoci .. Gal isto in ga ne budim ... polozim ga nazaj v posteljico in zaspi se za naslednje 3, 4 ure. Vcasih se tudi podnevi zgodi, da ima na eni strani dovolj, tako da ga ne silim ... pa je potem buden se 2, 3 ure in potem sele je. Ne se obremenjevat. Gal se je lepo zredil in se ne sekiram vec. Je pa res, da v vecini je na obeh straneh za 1 obrok, razen ponoci ... potem pa kot sem ze napisala, se zjutraj zbudim s cisto mokro prsno blazninico na drugi strani user posted image , ker mi vse ven stece.

Pika-poka ... midve imava enak problem ... kot sem ze pisala opletaje med dojenjem in zvijanje. To so krcki ... Gala zacnejo zvijat ze med dojenjem, tako da ga niti ne morem dobro nahranit ... potem ga vmes malo mirim, da vsaj malo poje. No, pocasi ze pojeva za tistih 10 na eni in 10 (oziroma malo manj) na drugi strani. So pa to krcki. Pomaga nam predvsem duda in vse tisto, kar sem ze v prejsnih sporocili napisala.
Enako je tudi glede posteljice ... ko ga polozim v posteljico jok in stok. Sem pa ugotovila, da je to vedno takrat, ko ga muci se kak nepodrt kupcek. Danes je bilo prav tako. Je zaspal Maticu na rokah, pa ga je samo odlozil v posteljico pa jok. In gledam, gledam .. se zvija, zvija ... potem pa bruhne. Ga vzame se enkrat v narocje in spet podirata kupcke in je podrl se 2, potem pa v pol  minute zaspal kot top - brez heca. Ga je samo se polozil v posteljico in ga ni bilo vec.

Tinkatonka ... a sedaj se cisto nic ne dojita ali se se vedno matrata, ce bi uspelo? Nekaj casa si pisala, da se se mucita. No, kakorkoli ... samo da otrokci ne bojo lacni ... tudi moj Matic je zrasel gor izkljucno na umetnem mleku, pa je cist super fant!!! user posted image

Cuko ... s cim si poskusila, da manj bruhate? Ti je pomagal kak moj nasvet?
PS: Obcasno imam celo 6 otrok! user posted image user posted image user posted image user posted image

Podiranje kupcka in krozno masiranje hrbta ... jaz sem ugotovila, da Gala strasno moti, ce ga krozno masiram po hrbtu ... dokler ga trepljam je vse ok, ce pa ga zacnem krozno masirat, pa tudi ce ze napol spi, se zacne pa zvijat, dvigat glavo, opletat, ... Tako da ga krozno ne masirava vec, ker se mi kar smili ... ima katera enak problem? Kaka ideja kaj oziroma zakaj bi to bilo?

Taja27 ... glede bujenja podnevi. Prav podnevi ga jaz ne budim ... ce pa bi pozno popoldne in zvecer rad potegnil, ga pa vzamem iz posteljice po najkasneje 4-ih urah (najraje kar po treh), ko kaj zajamra in ga grem previt, ter podojit - ampak to se ze nekaj casa ni zgodilo. Drugace ga ne budim. Ima pa tudi Gal zadnje case zurko od nekje, 8-ih, 9-ih zvecer do polnoci.

Urnik ... ja, mi smo imeli nek urnik, potem pa nam ga je najprej zmesala patronazna, sedaj pa nam ga mesajo obiski ... in danes je bilo prav tako! user posted image user posted image user posted image

Igralne podloge ... sem ze sprasevala ali katera daje svojega nanje, da gledajo igracke nad sabo. Jaz imam tako, ki je od 0 naprej, samo ga se nisem dala nic gor, ker moram kupit se dodatne igradke, sem ga dobila brez njih.

Nakup preko spleta pri BC ... lahko placam z boni??? Katera ve?

Ninaki ... najini mami sta si pa podobni ... vsakic ko me poklice me najprej vprasa, ce imam dovolj mleka. Jao.
Glede pumpanja iz leve bradavice ... mene boli bradavica tudi ce si spumpam s pumpico ... pomaga edino, da si mleko stisnem na roko.

Glede prehrane v porodnisnici in doma ... v porodnisnici imamo se tisto ta prvo mleko in hrana nanj baje ne vpliva ali nekaj takega ... zato nam dajo v porodnisnici za jest vse. Tako jih je meni razlozilo kar nekaj.

Kopanje ... kdaj jih kopate ... midva ga zvecer, ampak se veckrat zgodi, da po hranjenju zaspi, pred njim je pa tako lacen, da se ga ne da kopat. Tako da ga obcasno dam spat neumitega ... no, umijem ga samo na hitro po obrazu zvecer za vsak slucaj, ce bo slucajno zaspal.

Strije in kreme proti strijam ... kako se med nosecnostjo z njimi ne sme mazati, ce pa so kreme proti strijami v nosecnoti! user posted image user posted image user posted image  Jaz sem se mazala tako prej kot sedaj.

Lahko noc vsem,

Ursa

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 270
11.3.2006 9:27:04   
kimi79
Zdravo,ja ursa p,zgleda da so res kapljice krive,ker mamo mi isti problem,ampak jih bomo vseeno deval,nikol ne veš da res nebi bla rahitičnauser posted image ,sej ne vem,včasih pa tega sploh ni blouser posted image .nam so tud rekl postopoma,dva dni eno kapljico,dva dni dve  itd.,da pridemo na 2xpo 3kapljice.Sam kok bo pol šele ko bojo tri zjutraj,tri pa popoldan,ziher bo sranje.mogoče bi pol že lahko dal 6 skupaj,bo treba petronažno vprašat za nasvet.uživajte čao.

najina Tjaša je prijokala na svet 5.2.2006

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 271
11.3.2006 11:33:53   
Eviii
drage moje februarčice... kako ste kej?
midva z dejanom sva končno doma. sicer smo prišli že včiraj, pa se nismo uspeli javit. pa bom zdej izkoristla dejanov počitek in vam malo napisala, kako smo. žal še nism uspela prebrat vseh postov za nazaj, ker me skori dva tedna ni blo na rr-ju.
v glavnem, v bolnico so me sprejeli 27.2. ker pa ni blo mojga sposojenega g iz bolnice, me je sprejela ena druga g. in ona je bla mnenja, da se nič ne dogaja in da bomo še čakali. in smo čakali in čakali in čakali. v četrtek mi je na pregledu odluščla čep in takrat se je začela akcija. takoj po pregledu sm dobila popadke. do vičira so bli bol neredni. ob sedmih so mi nardili ctg in takrat so se že lepo vidli, samo še niso bli dovolj močni. s puncami iz sosednje sobe smo imele pol debato skori do polnoči. pol smo šle spat. ob enih pa nism mogla več. in sm začela pohod po hodnikih v bolnici. kaj vse človk ne vidi sredi noči v bolnici user posted image . do treh sm imela popadke že na 4-5 min. in me je sestra poslala na pregled. ko me je vidla babica, je rekla, da če so to zame popadki, bom rojevala vsaj 20 ur. in sm šla nazaj v sobo. sm poskusla malo zaspat in si nabrat moči. ob šestih spet ctg in teh popadkov vedno več. na viziti okoli osmih je g rekla, da gremo v porodno. in jst panika... mi niso pustili niti moža poklicat, nič od niča... najprej je sledil pregled, kjer sm bla samo 1 cm odprta. in trd maternični vrat. sledil je klistir. in pol takoj v porodno. dejan se je očitno še bol prestrašu kot jst. je imel skori dve ure utrip med 160 in 180. ob enajstih sm začela dobivat umetne popadke. skori takoj sm se odprla še za 1 cm. pa spet zaplet. dejan si je dal rokico na glavo in so se bali, da bo šou vn z rokico naprej... ob enih mi je odtekla voda. in dejan je umaknu rokico. odprta sm bla 3,5 cm. g je bla full zadovolna. so takoj poklicali možeka in anesteziste za epiduralno. z epiduralno so imeli malo problemov, ker mi niso našli placa med vretenci. so me prebadali skori 45 min. in valda vmes popadki. in bit sključena cel cajt. pa smo potrpeli. pol se je pa zamenjala izmena. in se je vse počasi ustavlo. ob štirih sm bla odprta 4 cm, maternični vrat še vedno trd. čez eno uro situacija nespremenjena. in me babica vpraša, kolko sm visoka. in ji povem, da 155. se je samo primla za glavo in je rekla, zakaj me sploh mučijo, ker sm na meji. do sedmih se nism odprla čisto nič. dežurni g je obtožu epiduralno, da mi zavira popadke. in pol smo šli v operacijsko. ker sm imela epiduralno, sm bla v 20 min pripravljena za carski. in ob 19.59 so se zadrli, da imamo dejana (spola nism vedla). in pol so nardili žurko v operacijski. dejana so mi na hitro pokazali in da odnesli. pol so pa rabli še eno urco, da so me pokrpali. ko sm pršla nazaj v porodno, sta moj možek in dejan veselo špancirala in me čakala. dejan je imela 54 cm in 3350 g. glavico pa 37 cm. sobota je bla naporna. prvič vstat je bil kr hudič. drugače smo pa vsak dan lepo napredovali. sestre so dejana prigovarjale, da more sesat, da bo pol imel mleka. in on jih je ubogal. v pondeljek (tretji dan) je začelo mleko kr lit iz mene. ko sm ga dojila na eni strani, mi je iz druge joške kr špricalo. sm si mogla stiskat mleko in ga metat stran... moj dejan si je odprl pravo mlekarno user posted image . vmes sm si še natrgala eno od vezi in sm se komi premikala. rana me še kr boli, ampak se niti najmanj ne sikiram. dejan ne joče skori nič, razen ko je lačen. idealen otrok user posted image user posted image user posted image .
včiri smo pa pršli domov in dobili pravi sprejem. moja sestrca je pripravla čokoladno torto in sm se pregrešila in jo pojedla en košček.
se oglasim kaj kasneje, ker je šef lačen.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 272
11.3.2006 11:40:26   
tinkatonka
Dobro jutro punce!

Pri nas je pa danes bolj žalostno. Sem mislila kok se bomo danes igrali pa crklali skupaj z očitom, pa nam je oči zbolel. Zbudil se je z groznim glavobolom, slabo mu je,...., je šel se v dnevno sobo mal naspat. Prov bogi je. In tko imam zdaj dva otročička za katera skrbim (sej veste kakšni so moški ko so bolani user posted image ). Vglavnem upam da bodo Calderon tablete čudežno pomagale in da se nam oči hitro pozdravi.

Drugače je pa mali priden. Ponoči se je zbudil ob 1h in nato šele ob 5h. Mam pa zdaj dva dni podoben problem kot ga je imela pred kratkim urša_p. In sicer malemu premočijo plenice. Zdaj pa ne vem al sem naletela na slab paket plenic Babylove 3-6kg (iz DM-a), samo glede nato,da sem mu dala potem gor še Fixies ki sem jih dobila za darilo in so isto premočile mi je vse skupaj malo čudno. Očitno niso krive Babylove plenice. Lulčka obrnem navzdol, zategnem plenico toliko, da ga ne tišči, pa še se mi zbudi moker tja do pazduhe. Urša_p kako si ti rešila ta problem???

A katero izmed vas tudi boli hrbtenica???? Mene boli za znoret, Moram počasi začet delat vaje za trebušne in hrbtne mišice, ker če ne se bom enega lepega dne samo prelomila, ker sem tko švoh zdaj v teh mišicah. 

Drugače pa komaj čakam torek, ko naj bi bi se Anej prvič kopal. Upam samo da bo v kopanju znal uživati, ker umivanje mu zaenkrat ni nič kaj preveč všeč. Zelo rad pa je nagec oz. brez plenice, da se razbrca in sprdi. Takrat uživa, ko ima pa dost pa hitro pokaže s pojokavanjem.

Babycenter boni...ja mislim da lahko plačuješ z njimi. Samo njihovo številko moraš vnesti notri.

No toliko zaenkrat.....

Objemček user posted image  za vse naše februarčke in februarčice od naju z Anejem

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 273
11.3.2006 11:44:32   
tinkatonka
user posted image Evii in Dejan dobrodošla doma. user posted image

Smo te prav pogrešale. No zdaj smo pa spet vse na kupu, saj se nam je pridružila še zadnja izmed februačic ! user posted image user posted image

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 274
11.3.2006 12:01:18   
sarazan
Sem že kar nekaj napisala o teh AD3 kapljicah. Pa še enkrat...

Otrok je rahitičen, če dobi premalo vitamina D (ki pa sploh ni vitamin, ampak hormon!!!). Vitamin D nastaja v telesu, ko je telo izpostavljeno dnevni svetlobi - sončku oziroma natančneje UVB žarkom (ki so prisotni tudi, ko sonce ni vidno). 10 minutno izpostavljanje dela otrokove kože - rokice, glavica ali lička,... na dan popolnoma zadostuje za dovolj veliko količino nastajanja vitamina D.
Torej ne pokrivajte in zakrivajte otroka, ko greste ven.

Vitamin A pa pomaga predvsem pri razvoju vida. Glede na to, da ne živimo v svetu pomanjkanja in ne jemo vsak dan samo repo in krompir, ampak je naša hrana relativno pestra, je v materinem mleku dovolj vitamina A za otrokov normalni razvoj. Poleg tega pa pediatri sami nadomestijo AD3 kapljice z D3 kapljicami, če so krčki prehudi, kar pomeni, da očitno ni nobene katastrofe, če ne dobi vitamina A s kapljicami.

Ko sem pri pediatru dobila AD3 kapljice, sem najprej prebrala navodila. Tam piše, da se dajo šele po dopolnjenih 6. tednih!!!! Mislim, da bi jih lahko dajale samo tiste, ki ste rodile pred menoj, saj bo naša Sara šele jutri stara 6. tednov. Jaz jih začnem dajati v ponedeljek. Takoj, ko opazim, da ima Sara krče, preneham in jih NE BOM DAJALA. Pa naj bo to muha ali ne, jaz sem iz farmacevtskega foha in se na svojo odgovornost odpovem mučenju svojega otroka. Pa zato ne tvegam rahitisa, saj sem poučena, kako ga lahko preprečim.
Pa še to:
Krčke pa ne povzročata vitamin D ali A, ampak glicerol, ki je dodan v kapljice kot osnova.

Včeraj smo bili nenačrtovano pri zdravniku. Naši Sari se je naredilo toliko mozoljčkov po lasišču, pod ušeski in po zgornjem delu vrata, da sem se ustrašila, da ima kakšno alergijo. Koža je čist rdeča. Ampak sicer ni imela nobenih znakov za kaj takega. Ni bila razdražljiva, lepo je spala in jedla,...
No, pa res ni alergija. Punca nima dovolj razvitih lojnic, pa še tak tip kože, da ji je vse ven udarilo. Revčka zgleda k pubertetnica user posted image . Zdravnica pravi, da bo samo minilo in naj z ničemer ne mažem ali čistim. Normalno, kot do zdaj, le z vodo in milom.

Taja, res sem vesela, da ste zdaj doma in je vse uredu.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?