ninaki
|
Pozdravljene, mi imamo pa od vceraj hude ure. Nimam pojma kaj je narobe z mojim fantkom. Vceraj je jokal cel dan. Cmeral, bil siten, spet cmeral. Niti drzanje v narocju ni pomagalo, ne to, da sem ga nosila. Pesmice itak niso prisle v postev, ker je se bolj tulil. Jedel je zadosti, previt je tudi bil, zeblo ga ni, vroce mu ni bilo. Punce, jaz vec nisem vedela kaj naj naredim. CEEEEELLL DAN!!!!! Se mi zdi, da so tudi Eneja zaceli grabiti krci . Sva vceraj masirala trebuh, pa eno tono kupckov podrla, samo ni nic pomagalo. Na momente je tulil kot obseden, na momente pa samo cmerkal. Ko je zaspal, sem ga polozila v posteljo, je zdrzal 5 min in spet vse od zacetka. Cisto nic ni pomagalo. Na koncu dneva sva bila z dragim tako izmucena, da sva samo dol padla. Na sreco je bil ponoci mir, oz. jok samo zaradi dojenja. Danes je malenkost bolje. Jaz sem morala ven, ker bi se mi drugace zmesalo. Sem sla v shopping v Spar, kar po navadi sovrazim, danes mi je pa TAKOOOO pasalo Enej je imel dopoldne spet eno obsedeno stanje, zdaj pa spi. Za lulcka so pa meni rekli, da ga moram pustiti pri miru do prvega obiska pri pediatru. Hja, pa da se jaz povem kaj se je meni vceraj zgodilo. Po celem jokavem dnevu, ko sem bila ze cisto znervirana, me klice mami.... In sem jo ze kar slisala kako bo zacela govoriti, da je Enej revcek, da je bogi, da bi ga ona ze znala potolaziti... Pol pa spet ena in ista vprasanja zame - ce imam mleko, ce sivi bolijo,... Saj vem, da samo dobro misli, samo vceraj je tudi meni ven udarilo. Ker to je VSAK DAN ali VSAK DRUGI dan, eno in isto. No in vceraj sem jo kar napizdila. Saj danes mi je ultra zal, samo ze ko sva se slisali, sem ji rekla, da joka cel dan in da naj rajsi ona kaj pove kaj je pri njih novega. In nic in ista pesem, ja ti moj revcek, ja ti moj boscek. Meni pa zivci delali in delali. No in pol ji spet recem, mami, daj mi povej kaj delate, kaj je novega. Pol pa za piko na i se "a mleko se imas" Jao... Meni se pa sfuzlalo in sem jo kar napizdila. Pol je pa kar nehala govoriti. Punce, po celem prejokanem dnevu, ko nisem vec vedela kaj naj naredim, ko nisem vedela kaj ga muci, kako naj mu pomagam, pa res nisem hotela slisati, da bi ga ona pa znala potolaziti. Ne vem, trenutno me take izjave ultra potrejo. Danes mi je ultra, ultra, ultra zal, samo vceraj sem bila res cisto znervirana. Drugace pa tudi jaz dobivam nasvete z vseh strani, samo zaenkrat me je samo tole vceraj znerviralo. Za ostale nasvete sem se ze v nosecnosti naucila, da je bolje, da recem ja, to je pa res dobra ideja, naredim pa po svoje. Ker, ce se zacnem pregovarjati, da to ni ok, oz. da tega ne bom naredila, ne pridem nikamor in sem samo zivcna. In pol eni druge pregovarjamo kaj je dobro in kaj ne. Uf, jaz tudi komaj cakam kdaj bo tale moja otoznost in depresivnost minila. KOMAJ CAKAM!!!!! Ker grem ze sama sebi na zivce, pa sploh ne morem iz svoje koze. Ne najdem nicesar, kar bi me potolazilo, v nobeni stvari ne vidim veselja. Pa toliko stvari je se za narediti, jaz pa kar odlasam in odlasam in pol se sama sebi smilim. Tudi jaz ne vem koliko Enej poje. Edino danes, ko sem sla v trgovino, je najprej pojedel 20mL, potem se je drl, nato zaspal, nato pa spet pojedel 80mL. Sarazan, tudi jaz sem ze o tem premisljevala, pa mi kar nekaj stvari ne gre skupaj. Npr. tudi to, da smo v porodnisnici dobile vse sorte za jesti, jaz sem vse sorte tudi pojedla (vkljucno z zeleno solato!!!!), pa ni bilo nic. Zdaj pa ultra pazim pa je kriza. Kami, drzim pesti za danes za izpit pa cestitke za rojstni dan !!!! Kar se pa joka tice, ga pa kar daj ven iz sebe. Pomaga!!!!! Pa tudi to, da gres na fax, da odmislis, je tudi fajn. Mogoce bi si en dan privoscila kako masazo ali sprostitev samo zase? Vsaj za kaksno urico. Ali pa kak fajn shopping pa cvek s prijateljico? Mene tudi leva bradavica cedalje bolj boli. Premisljujem, da bi si mleko kar izpumpala in mu dajala samo iz desne, da se malo pocajta. Meni se pa zdi, da Eneju laski malo odpadajo. Pa svetlejsi so, kot so bili, ko sva bila v porodnisnici. Ucke so pa se vedno enako obarvane, tako da se cakamo kaksne bodo, ali rjave, ali zelene. Ursi, za ucko je tudi Eneju najbolj pasalo moje mleko. Zdaj je cisto vredu. Edino, ce se dolgo joka se kaj ven potece, drugace je pa cisto pozdravljena. Tina27, fajn te je spet brati. Super, da sta z Jostom ze doma in da se doma crkljate. Me res veseli, da je dobro prestal op in da dobro okreva!!! Marty5, jaz sem imela tezave z zaprtjem v porodnisnici (niti svecka ni pomagala). Tam sem dobila Donat, ki mi je na koncu tudi pomagal. Cisto sem ga sklompala, da so sli mehurcki ven, pol pa kar pol litra exala. In je slo. Zdaj, doma, je tko, tko. Na 2-3 dni, je pa taka muka, da zvezde vidim in ne vem al bi rajsi videla, da gre ven ali da gre nazaj notri. Sem ze zadnjic rekla, da je skoraj tako, kot bi ponovno rojevala. Zato sem si spet kar Donat kupila in ga bom spet exala. Taja27, meni jabolcni kompot cisto nic ne pomaga. Bom se breskovega probala. Sem pa tudi jaz ponovno na zelezu, pa se ene tablete imam za boljse absorbiranje zeleza. Mogoce je pa to krivo, ceprav v nosecnosti je bil tale sirup super za prebavo. Midva imava za Eneja stolcek (lezalnik), ki pa zal ne gre v cisto vodoravni polozaj. Sem zadnjic patronazno vprasala, kdaj ga dam lahko v tak stolcek, pa je rekla, da ga ze zdaj lahko dam, edino, da spati ne sme notri, da mora spati na ravni podlagi. Tako da ga kar notri dam, ko je zbujen. Je se rekla, da je tak polozaj fajn za kupcke podirati. Ceprav Enej ne uziva prevec notri in se hitro navelica. Glede urnika, mi smo na +/- 1-2 h natancni. Ugotovila sem, da je najbolje, ce mu pustim, da si sam izbere urnik. Ko sem ga zacela spreminjati, ga je Enej zacel srackati in je ratal jokav. Tako da ga zdaj pustim, pa ce spi 5h, naj spi 5h (aja, to se je do sedaj zgodilo 2x, pa se to ne ponoci ) Edino kopava ga priblizno ob enaki uri. Si pa tudi jaz zapisujem dojenja, ker drugace cisto vse pozabim. Jaz Eneja ne budim cez dan. Je pa res, da ponoci spi. Samo v porodnisnici je gledal ponoci, pa se mi zdi, da je takrat se zamenjal noc za dan. Zdaj je pa ok, kar se tega tice. Edino danes in vceraj imamo vik in krik. Upam, da bo minilo. Ce ne bom pa kar patronazno poklicala in jo vprasala kaj bi lahko bilo narobe. Ceprav mislim, da so krci krivi... Punce, zelim vam miren dan, Nina
|