ninaki
|
Pozdravljene, Natalia, danes in vceraj imamo tudi mi taksne tezave. Lacen zagotovo ni, saj ima usta tako tesno zaprta, da je joj. Prav nasobi se, ko mu skusam bradavico not poriniti. Previt je, sit tudi, nimam pojma kaj mu je. Joka pa tako neutolazljivo, da je mene kar groza. Ce je v postelji, joka. Ce je na rokah, joka. Pomaga edino, ce hodiva. Hoditi pa ne morem celo noc in cel dan. Zavijem ga v koutercek, da je bolj na tesnem, pa ne pomaga. Kar naenkrat zacne neutolazljivo jokati. Tudi petje in govor ne pomagata. CISTO NIC!!!!!! Sem prej probala tisti "prijem" od urse_p - tisto kvihtanje. Ursa, super, tole pa pomaga. Samo kaj, ko moje roke niso tako nakvihtane, da bi to dolgo casa delovalo. Punce, vceraj sem jedla kruh+puter ter govejo juho, pa mleko in jogurt. To sem ze nestetokrat prej jedla in je bilo vse super. Vceraj pa kriza - jok, jok in se enkrat jok. Danes sem ga komaj skopala, tako je jokal. Na koncu sem kar preskocila mazanje gub (bom jutri zjutraj), saj je cisto prevec jokal. Jaz res ne vem kaj mu je. Tudi jaz sem na zdravnika pomislila, saj sem opazila, da ima ene par izpuscajev po telesu - najbrz kaksna alergija. Sem danes patronazno pricakovala, pa ni prisla. Upam, da bo jutri, se bom z njo posvetovala. A je mozno, da mu prej mleko ni skodilo, zdaj mu pa? Jaz ga spijem toliko, kot v porodnisnici, je pa res, da pojem veliko mlecnih izdelkov. Sploh pa nimam vec nobene ideje kaj bi lahko se jedla. Zgleda, da bom tudi jaz kmalu pristala na krompirju in testeninah in to brez omak. Tudi meni dela pumpanje preglavice. Ko zalaufam gre ultra veliko ven, pol pa kar usahne. Pol pa mislim, da je ze konec, ko pa stisnem z roko, pa spet ultra tece. S crpalko pa sploh noce. Zdaj sem pogruntala, da gre malo bolje, ce dojko stisnem zgoraj, ali pa pritisnem ob straneh. Vendar nikoli ne morem do konca sprazniti. Prej obupam, saj sploh ne vlece. Patronazna mi je pa rekla, da moram po vsakem podoju sprazniti Na roke pa tudi ne morem, preden bom spraznila, bo Enej ze lacen, pol pa ne bo nic vec notri. Kar se plenic tice so meni Muellerjeve zakon. Nic ne spustijo, tudi cez noc ne. Tamali ima nekaj manj kot 3kg, uporabljamo pa velikost 3-6, pa so cisto ok. No ja, malo prevelike, jih malo podviham, ven pa nic ne uhaja. Danes sem sprobala Babylove, pa je bil moker do vratu. Tudi mene bradavice noro bolijo. Enej tako grdo zagrabi, da kar zvezde vidim in zajavkam. Ko je, je bolje, samo na zacetku je pa noro bolece. Pa nic ne pomaga. Jaz sem samo enkrat probala sojino mleko, pa mi je bilo ultra zanic. Ce pa deluje, pa nimam pojma. Danes sem si privoscila 2 koscka cokolade Sem morala sprobati ta novo rizevo milko Enej ultra prdi. Vcasih tako na glas, da sploh ne dojemam, da ti zvoki prihajajo iz njegove rite Matra ga, samo ne vem kako mu pomagati. Kupcki nam se vedno ne gredo najbolje, tako da zgleda zrak cez rit ven spravlja. Vceraj se je ultra pokakal, danes pa skoraj nic. Cez dan jamra, ponoci in proti jutru pa joka. Samo se mi zdi, da nima krcev, saj se ne zvija tako, kot so nam opisovali. No ja, itak da ne vem kaj mu je. Sem ga ze danes sprasevala, pa mi ni nic povedal Za kg pa tudi jaz ne vem koliko jih se imam. Tudi pri nas doma nimamo vage Bi morala kake stare hlace probat za oceno Jaz se vedno nimam nobenega casa, mi kar uhaja in uhaja in ga ne ulovim. No, danes sem uspela izpolniti obrazce za otroski dodatek ter za dohodnino. Pa ene 3 pritozbe sem napisala - no ja, sem kar veliko naredila v primerjavi z drugimi dnevi, ko nisem nic. Pa uspela sem se naspati popoldne, ceprav me zdajle prav posteno glava boli. Tudi jaz sem opazila, da Eneja obiski cisto zmedejo in nama pokvarijo ritem. Vsi bi ga po rokah nosili, pol se pa zbudi in je ves zmesan. Pol pa je, pa ne je, pa ne ve ce bi ali ne bi, pa kr neki. Pa filmajo ga, pa ni dobro postavljen, pol pa molijo tiste mobije, da ga dobijo v ekran, pa ga ne morejo, jao.... Sem prav rekla, da bom prepovedala vse take zadeve. Ce bo buden, ok, ni problema. Ga damo v stolcek (nad katerim ni ravno navdusen) in naj ga zabavajo. Ce pa spi, bo pa spal, pa cetudi se na trepalnice postavijo. Pa mene obiski tudi se vedno zelo izcrpajo. V soboto sem bila cisto hin, sem pol kar padla v posteljo. Punce, pa obiski se se dobro zaceli niso. Samo dedki, babice, strici in prababica. Me je ravno mami v soboto vprasala, kdaj bom sprejemala obiske, pa sem rekla, da jih ne bom. Briga me, bodo ze pocakali!!!!! Pa cisca se je spet pojavila. Sem opazila, da se ven ulije, ce se naprezam. Sej ne vem, ce je povezano ali ne, samo meni se to dogaja. Pa sivi zacnejo boleti, tako da takoj vem kdaj pretiravam. Se res zelo nazaj drzim, ceprav je vcasih tudi pri meni vladal perfekcionizem in je moralo biti vse kot iz skatlice. Zdaj rajsi v strop gledam, moram pa priznati, da me mika, da bi prijela za cunjico, samo sem si rekla, da tega se pa zaenkrat se ne grem. Je pa tezko gledati stran Saj veste kaj mislim Moj Enej tudi vcasih spi z odprtimi usti. Taja27, jaz sem probala tisti Ursin nasvet, da malo menjam polozaje in nama vcasih rata podreti kupcek. Sem pa ugotovila, da nama ne rata, ce imava non stop enko tehniko. Tako da zdaj menjava, nekaj casa na rami, pol na trebuhu, pa spet obrneva. Ni pa, da bi nama vedno ratalo (veckrat ne kot ja), tudi ce vztrajava po 15 min ni nic. Se mu pa vedno zacne kolcati, ce ne podreva kupcka. Meni so v porodnisnici rekli, da ga ni treba na siroko povijati Zdaj mi ni pa nic vec jasno. Midva mu sicer dava se eno tetra plenico (tako so delali tudi v porodnisnici). Ko sem vprasala zakaj ne povijamo na siroko, so rekli, da ni prav nobenega ucinka in da se vse resuje na ortopedski, ce je treba kaj resevati Meni ni nic vec jasno Tako kot za prijeme. V MS so nas ucili kako se primejo nogice, ko se ga previja. V porodnisnici so delali cisto drugace. Kaj je sedaj prav???? Sem ravno danes na to pomislila, ko je Sarazan omenila handling. Enkrat sem na roda.hr zasledila pravilno in nepravilno drzanje dojenckov. Linka zal nima vec, ce bom nasla, bom pastnila. Mogoce je bil celo z RR, se ne spomnim vec. Jaz imam na previjalni za pod rito take male brisacke. Ko dam plenicko stran in ga umijem, ga zavijem v to majhno brisacko. Z njo popivnam odvecno vodo, ga zavijem, da ga ne zebe, pa se preprecim, da bi me polulal. No, ko ravno o tem govorim, danes me je ze polulal, pa tudi to tamalo brisacko je pokakal Aja, pa se nekaj bi vas vprasala. Se tudi vasim dojenckom lupi koza? Mojemu Eneju se lupijo rokice in nogice. Danes sem opazila, da se mu je tudi celo zacelo lupiti. Umivava se vsak dan, mazeva tudi (po nasvetu patronazne in se iz porodnisnice) s hladilnim mazilom, ces olje ni ok (tam, kjer se lupi). Samo nic ne pomaga!!!!! Koza se mu se vedno blazno lupi. Ima katera kak nasvet kaj narediti? Tinkatonka, kar se sivov in bolecin tice, ti bo najbolje pomagal pocitek. Probaj vsaj za nekaj dni pocivati in se samo z Anejem ukvarjati. Pusti se malo pocrkljati, naj drugi malo tebe popedenajo, ce lahko. Ti pa pocivaj, bo najbolje pomagalo. Kar se sivov tice je meni pomagal hladen tus, pol sem si jih pa kar s fenom malo posusila. Se mi zdi, da s straniscnim papirjem nikoli nisem mogla tako popivnati, da bi bili vsaj malo suhi. Pa se bolelo je, ce sem tam doli prckala. Probaj, mogoce ti bo pomagalo. Jaz sem danes 2 tedna od poroda, pa se se vedno s hladno vodo potusiram spodaj. Pa po vsakem lulanju tudi, no ja, ce Enej joka, pol vcasih izpustim kako tusiranje. Drugace se pa trudim, da se vedno umijem. Po 1 tednu so me nehali ultra boleti in sem lahko sedela brez slaufa. Danes, po 2 tednih je veliko, veliko bolje. Tako, zdaj sem se razpisala za par dni nazaj in naprej Polupckajte vase dojencke in na dragije ne pozabite. Pa mirno noc vam zelim. Nina
|