|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
8.3.2006 20:06:07   
karin412
Marty, jaz sem imela na začetku tudi probleme z dojenjem, in ni za obupat. Meni se je jokala 2 dni, ko sva se učili dojiti brez nastavkov. Je bilo hudo, ampak se splača potrpet. Jaz dojim tudi 30-40 minut, če želi; ali pa 20 min potem jo previjem in še 10 min da zaspi. Meni se zmeraj doji tako dolgo. Dojim pa jo le iz ene dojke, ker mi je po navadi zaspala vmes, če sem jo odstavila, in ni hotela druge dojke zagrabit.

Šive sem si jaz spirala s tušem, pa zračila na postelji brez da bi imela gor hlačke in vložek (npr. 15 min na dan). Meni so se hitro zacelili. Še zdaj pa se umivam spodaj po vsaki veliki potrebi.

Mi smo šli danes prvič na sprehod! Meni je tudi pašalo. Jaz sem tudi že sita bit doma, kot neka depresija te grabi.

Sicer sem pa bolj kot zombi danes, ker je moj dragi včeraj žural in sem ga čakala ponoči ob 3h, potem pa zaspati nisem mogla. Ta mala je pa takrat spala.

Ursi, meni so rekli, naj oko spiram s smetliko, pa svojim mlekom. Provaj! Malo pomaga.

Zdej se Ajla joče, moj jo pestva, jaz ne vem, zakaj se joče, ker krčev nima, pa sita in previta je, samo po mojem je sitna za zaspat.
Njo tudi obiski zmatrajo, kot pišete druge, ko jo hočejo vsi v naročju držat, potem se pa zbudi in se vsa ritem zmeša. Mi nismo imeli dosti obiskov hvala bogu, zdaj v 2. mesecu pa jih več pričakujem.

Moj dragi je še doma. Je vzel dopust po dnevih. Ampak ker dela v šoli, ima fajn urnik.

Jutri začnem z malo več sadja, bom provala pol stisnjene limone - soka, za lažjo absorbcijo železa. Bom videla reakcijo, pa povem.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 226
8.3.2006 20:07:07   
pika-poka
hudiča..mi je kar prekinilo..ja nisem še končala...user posted image ..
torej...
marty5-glede dojenja....se mi zdi kot bi sebe poslušala..jaz sem bila tudi namreč totalno zmedena..(lahko pogledaš poste za nazaj)...vsak reče drugače..v knjigah je totalno drugo..vsi s opametni..in veš kaj sem ugotovila na koncu?..najbojše je poslušat svojega otročička..ko je lačen mu dam jest in je mir!se sploh več ne sekiram glede ure, pa kolko časa je minilo..on že ve. če je lačen je pač lačen. jaz sem toliko prejokala zaradi tega....je hotel tudi viset 1h na dojki...je pač rabil več časa..pol se je unesel...ni nobenega napisanega pravila za tvojega otroka..ti se navajaš nanj in on nate...jaz vsaj tako mislim da je prav. jaz sem ga puščala jokat da je bilo dojenje na uro...pa nič ne pridobiš s tem...brezveze...pa še kilo lahko dobi od jokanja..
pa krize imam jaz še zdaj...mi kar solze pritečejo in se počutim grozno..nesposobno, nepripravljeno in tako naprej...upam da bodo kmalu mimo ker taka si res nisem všeč...sem bolj dobrovoljček po naravai...joooj, kaj nardijo tej hormoni...
kami-če po pravici povem..tudi jaz že komaj čakam da se bo zanimal za gosto hrano, ker me to dojenje res izčrpa do konca...
user posted image za Gala in njegovuser posted image !!!

glede čišče..sploh noče nehat...user posted image zdaj je bila kot menstruacija..a je moćno da tako hitro začne menstruacija?...katastrofa!sicer mam pa jutri g. pa bomo videli!pa oči bo jutri sam Klemna čuval..bomo videli kako se bo obnesel..me prav zanima..jaz si bom spumpala mlek, ker nimam pojma kdaj bom končala...pa tam v zdravsteni dom pa ga ne bi rada peljala..je največja verjetnost da kaj stakne....

no zdej pa zadost....lep večer in irno  noč vsem!user posted image

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 227
8.3.2006 21:40:25   
čuko
lefaxin:  doziranje je pred vsakim dojenjem po dva brizga! To se ne more predozirat!
Vse to so mojemu možu povedali v Avstriji v lekarni ko je kupil!

Mi smo danes bili kar ne 3 urnem sprehodu, da smo izkoristili sonček. Mamico je zazeblo,user posted image  njemu pa je bilo fajn tam not v vozičku ko nič ne piha. Je kar spal in se spočil od krčev, ki kar trajajo in trajajo. Pri nas z krči ni nekih ur, so kar čes cel dan prisotni.

No na hitro grem, ker je spet jok, krči!

Čestitke ob 8. marcu!user posted image

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

Neposredna povezava do sporočila: 228
8.3.2006 22:15:51   
sarazan
Uh, se pozna, da smo zdaj že praktično vse iz "najhujšega" in je čas za čvek na RR. Sem rabila, kar nekaj, da sem vse prebrala user posted image .

BaGSi, neki mi je štekal in ne vem, če si dobila sporočilo na privat. Pa ti tle še enkrat odgovarjam. Sploh ne vem, koliko je cena tečaja masaže, ker sem pozabila vprašat. Ampak pomoje kaj dosti več, kot telovadba ni. V ponedeljek se začne in ti lahko takrat povem ali pa pokliči Karin, če te zanima, da bi tudi sama že zdaj prišla.

Midve s Saro sva se pa cel dan potepali naokoli. Zjutraj sva šli na CSD oddat še vlogo za drugi del starševskega dopusta (varstvo in nega otroka). Pa v službo sem šla neki podpisat in so me presenetili sodelavci z velikim šopkom rož. Jaz rož sicer ne maram (rezanega cvetja), ampak mi je bila vseeno všeč pozornost.
Potem sva pa hodili po obiskih, pa v trgovini sva bili z očkom (in zapravili kup denarja user posted image ).
Zdaj pa spi k ubita. user posted image  user posted image  user posted image  Ji kar paše, da gre malo ven, kot mamici user posted image .

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 229
9.3.2006 1:32:05   
ursa_p
Cer oziroma dobro jutro ... karkoli ze!

Sele sedaj imam cas, da se malo javim ... potem pa spat!

Srcek ... v torek smo imeli pregled. Najprej so nama naredili EKG, potem pa se UZ. Gal je bil ves cas buden in zelo priden. EKG smo opravili v dveh minutah, ker mu samo nalimajo tiste pildke gor, pa priklopijo, potem pa pritisnejo tipko in je. Ponovijo se enkrat. UZ pa je trajal malo dlje casa. Gal je imel kar 3 luknjice, pa sploh nisem vedela ... meni so v porodnisnici na UZ rekli, da ima luknjico, kar pomeni, da je to ena sama. No, med pregledom so ga dajali krcki, tako da je bilo malo tezje opraviti UZ, ampak je slo ... bom se kasneje napisala kaj je naredil zdravnik, da bi bilo krckov cim prej konec. No, ko smo UZ koncno opravilil je povedal, da sta se mu 2 luknjici ze zacelili, ena pa se ne, ampak da bi se do 6 meseca ze morala, ko imamo naslednji pregled. Zivljenje s takim srckom naj poteka normalno. Tako, Tinkatonka ... ne skrbi ... tudi pri tebi in Aneju bo vse OK! Zjutraj, preden sem sla na pregled sploh nisem mislila o tem, kaj ce ne bo vse ok ... sele v bolnici me je Matic spomnil, da upa, da bo vse ok.
Vceraj smo potem se malo setali po ljubljani in sli se malo po opravkih. Je bil soncek in je bilo prav lusno ... vdihovanje svezega mestnega zraka pa se toliko bolj. user posted image

No, danes pa smo imeli pediatra. Najprej nama je pokazala pravo hendlanje ... jaz ga namrec nisem dvigovala z boka (mi ni slo, ker nikoli nisem tocno videla kako se ga vzigne) ... od sedaj naprej ga bom. V narocju v polozaju lupinice smo ga pa imeli tudi bolj malo ... obiski pa sploh. Drugace pa ni pokazala kako se previja, ampak mislim, da to pa znam. Stehtali smo ga in mali misek se je v manj kot 5-ih tednih zredil za 1,5 kg!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  Sedaj ima 4050g. Zrasel je za 3,5cm in jih ima sedaj 53,5. Glavica pa je  tudi zrasla za 3,5 cm od poroda ... od odpusta iz porodnisnice pa za 4,5 cm! user posted image  No ja ... kakorkoli ... sedaj ima obseg 36,5 cm.
Z Galom je vse v redu ... vsi refleksi so v redu ... mu je pa kazala neko rdeco volno, ce bo spremljal, njega pa ni popolnoma nic zanimalo ... hehe. Se zvoncek ga ni zanimal ... je raje zravnico gledal! user posted image user posted image user posted image  Tetica cudna mene "spika". Hehe ... No, potem je le pogledal kaj nosi sem in tja. Hodil je pa tudi ze kot velik! user posted image user posted image user posted image  Gubic ni gledala, ce so ciste, ampak jih res skrbno cistim - upam. Zdravnica je super ... Tinkatonka, bos hodila na Vevce v ZD? In da ne bo vse cisto popolno ... najin misek se je tik pred odhodom iz sobe odlocil, da se bo pokakal ... tako kot se je pa danes, se pa se ni ... brez heca, ker je teklo cez 3 stlacene tetra plenicke ... hehe. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  No, potem mi je zunaj se zmanjkalo cestilnih robckov, ampak sem ga uspela obrisati. Nasvet ... ko greste do zdravnikov vzemite s seboj cim vec tetra plenick - nikoli jih ni premalo!

Dobili smo AD3 kapljice in je rekla, da so obvezne do 1 leta! user posted image  Ene pa ste napisale, da jim ne boste dajale. user posted image Slikanje kolkov imamo cez 1 mesec.

Nova navodila dojenja in kako se pomagati proti krckom - nasveti!!!
Dojiva se lahko na 2-3 ure oziroma od 6-8x na dan. Je naj 5-10 minut na eni strani in potem se na drugi. To je vse!!! Nic vec.
Cuko ... tole bo lahko pomagalo tebi. Mi imamo tezave s krcki in s polivanjem in je rekla, da polivajo v glavnem zato, ker se prevec najejo ... krcke imajo pa tudi zaradi tega. Tako da moramo obvezno podirati kupcke, pa dojenje mora biti res "strogo". Danes smo se tega ze drzali in krckov skoraj ni bilo. Pomembno je, da otrok ni prevec najeden, da podira kupcke in da ne je na vec kot 2 uri, ker je zelodcek se od prej poln in ga nova hrana samo tisci. V glavnem ... poskusite se to varianto. Cuko ... kako pa ga ti dojis in koliko casa?
Pomaga jim tudi to, da jim slecemo plenicko in da so spodaj nagci in da se sprdijo.
Naslednja pomoc je, da jih drzimo tako, kot so v lupinici ... cim bolj skupaj. Otroci se med krcki stegujejo ... mi pa se, ce nas kaj boli, krcimo skupaj ... prav tako moramo narediti pri otrocku ... cim bolj ga moramo drzati skupaj.
Aja ... kako je zdravnik hotel cimprej odpraviti krcke ... trebuh mu je res ornk zmasiral ... je sestra rekla naj neha, ker bo bruhal, ker je ravno jedel, pa jo je samo grdo pogledal in rekel, da NE bo. No .. in res ni ... jim pa to pomaga, da se sprdijo (ampak je treba res kar pritisnit - po spodnjem delu trebuscka).
Danes smo to ze sprobali in je pomagalo ... ceprav sem jedla solato, mleko, ...
PS: Dojenkci med krcki mislijo, da so lacni ... zato jim damo se hrano, ki pa jim samo skodi ... trebuh je prevec poln ... pa se polivajo zaradi tega ... tako da je bolje, ce najprej pocakamo, da se zelodcek sprazni, potem pa ponovno papica.

Drugace pa imamo novicko .... DUDO MAMO! user posted image user posted image user posted image user posted image  Na zalost otroka med obroki ne smemo futrati ... obvezno na 2-3 uri, vmes pa tolazba. Ena od tolazb je mirno guncanje v narocju v obliki lupinice, drugo je kar ti pade na pamet, ce pa ne pomaga pa dudica. In jo imamo ... danes nam je tudi ta pomagala pri tolazbo zaradi krckov.

Dojenje z nastavkom... ker sem dobila navodila naj dojim z nastavkom, sem ga seveda uporabila. No, mali pa se je odlocil, da je to duda in da on tega ne bo vlekel. Tako da dam gor nastavek samo, ce je ta dojka prva na vrsti, ko je se ornk lacen .. ce je druga ne povlece nic. Vceraj sem si jo 2x stisnila, ker me je od njegovega nespraznenja ze vse bolelo.

Vceraj sem prvic lahko oblekla svoje stare kavbojke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Sem cist ponosna.

Pred dvema dnevoma sem ugotovila, da se Galu ucke svetlijo .. no, danes jih ima pa ze zelo lepe modre barve ... take svetle, ne vec tiste temne.

Lulcek ... sploh nisem vedela, da moram toliko povleci kozico cez ... jao ... me je bilo kar sram, kaj je bilo spodaj. No, samo da sedaj vemo kako ... upam, da ve ne delate enako kot sem jaz in si ne upate potegniti kozice cez ... mi smo jo ze lahko povlekli cisto cez glavico. user posted image

Natalia ... samo se tebi odgovorim ... meni je rekla, naj mu ne dajem caja ... oziroma cim manj, ce se le da nic. Ker jim samo napolni zelodcek in vse polulajo ... od njega pa nimajo nic. Jaz mu ga bom dajala samo za pomitirev krckov ... tistega iz kumine,... Aja ... pa se rekla je, da naj mu ga dam po zlicki, da se ne navadi na flasko ... ker potem noce vec vlec.

Toliko zaenkrat od mene ... sem prevec zmatrana, da bi napisala se kaj ... jutri preberem kaj vse ste napisali in se kaj napisem.

Nocko vsem!

Ursa

Neposredna povezava do sporočila: 230
9.3.2006 10:06:09   
tinkatonka
urša_p...user posted image  za Gala in da so se 2 luknjici že zaprle. Tudi tretja se bo boš videla. Tudi jaz upam da bom izvedela kako spodbudno novico. Jaz bom hodila v ZD Moste. A ti hodiš k dr.Blejec v Polju? To zdravnico poznam in je res simpatična :)

in pri nas...danes sem jaz kot zombi. mali je od pol druge ure pa da pol osme ure zjutraj rogovolil. V bistvu so ga dajali krčki in kot je urša_p napisala res smo ga futrali vsakič, ko je pokazal interes da bi jedel. To je bila najbrž napaka in se je še bolj drl. No najprej je zaspal pri možu za kakih 20 min, pa potem še pri meni kakih 20min, in to je bilo to. Ko smo ga dali pa v posteljico mu je pa non-stop duda ven padala in itak da sem jo mogla skoz popravljat,, ker če ne je bil jok in stok. No danes ga bom čez dan poslušala imeti čim več budnega, da ne bo potem ponoči rogovilil, in da bo fajn zmatran. Pa umivanje bom tud kar na večer prestavila, da se mi vsaj malo zmatra. Mali zdaj spi v posteljici, zdaj se gre pa še mami mal zrihtat, ker pride patronažna. 

Polubčkajte svoje otročičke!!!

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 231
9.3.2006 10:26:38   
tinkatonka
Aja še to..malo z zamudo pa vseeno od srca...

ČESTITKE OB NAŠEM PRAZNIKU!!user posted image user posted image user posted image  In eno user posted image  za vsako izmed vas.

Upam da so vas vaši najdražji prijetno razveselili. 

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 232
9.3.2006 11:10:02   
marty5
Dobro jutro,

najprej naj vam posredujem pozdravčke od Eviii - jutri gresta z Dejanom najbrž domov. Pravi, da ima mleka za izvoz - da ga stran meče user posted image  in je Dejan že na porodni teži.....drugače pa okreva po CR, rana še boli, ampak seveda komaj čaka, da prideta domov.

Hvala vam za nasvete glede dojenja - vaše besede so pravi balzam za dušo. In ravno to bom nardila, kot ste svetovali -  dokler se ne navadiva, bo jedel, ko bo hotel. Pa tudi tisto o praznenju dojk po vsakem podoju, kot pravi patronažna......Povejte no, če ni skregano z logiko - za črpanje porabim tudi 3/4 ure. Potemtakem lahko cel dan le dojim in črpam user posted image user posted image user posted image .

Jernej drugače ponoči spi user posted image  - imamo le eno nočno dojenje, ponavadi okrog 2eh in pol spi do jutra.....ko bi le tako ostalo. Čez dan pa je vse več buden - sem brala nazaj, da so vaši pri tej starosti bili tudi budni kake 4 ali 5 ur dnevno.
Popek nam je odpadel, ampak ni še ok - najbrž se bomo kopali šele čez 10 dni. Drug teden pa gremo lahko na zrak za 5 min - najbrž kar na teraso user posted image . Komaj čakam na kakšne dolge sprehode po sončku user posted image .

Šivi - včeraj sem zbrala pogum in pogledala, kako je stanje tam doli......prav nič kaj lepo ni videt user posted image . Imam namreč 3 šive na notranji strani - mi je natrgal sramne ustnice. Presredek je ostal cel (očitno je masaža le pomagala). Samo boli me pa še kar. ČUko - kje se dobi to šentjanževo olje? Svetovali so mi tudi hipermargan, ampak bi tudi to olje poskusila.
Ima še katera take šive - notranje, na sramnih ustnicah? Me malo namreč skrbi, kako bo zgledalo, ko bomo lahko po 5ih mesecih (madonca, abstinenca user posted image ) začeli spet telovadit user posted image ...

Grem pumpat to mleko.....se počutim kot prava kravica mlekarica....user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Neposredna povezava do sporočila: 233
9.3.2006 14:16:41   
Kami
Čao punce,
evo, midva tud nazaj od peditra. Sem upala, da smo po 8ih tedni presegli magično mejo 4kg, ampak je žal nismo. Evan je navagal 3940g, velik pa je 54 cm. Kar pomeni, da smo od rojstva pa do danes v 8h tednih pridelali eno dobro kilo, točno 1060g. Ni da bi človek bil haupt ponosen kakega bajsija mamo user posted image , ampak se mi zdi, da se tud za sekirat ni preveč. To že dovolj poskuša pediatrinja, ampak si ne pustim vzet volje.
Ima pa tudi blazno velik sora po ustih, ki mu je zdaj izbruhnil ven tudi na ritki. Tako da sva dobila Daktarin in Canesten. In zapacal mi je s tem sorom tudi moje brdavice, tako da me zdaj vse peče in srbi in tudi zakrvavela sem danes. 8 tednov brez težav, zdaj pa tole! user posted image  A katera ve, zakaj user posted image  dobijo sor?
Sicer pa kričimo vsak dan tam nekje od 19h do 23h. Morda se komu ne sliši veliko, 4 ure na dan, meni pa se vlečejo kot jara kača. Še posebej če sem sama, potem sem kar popadljiva, če mi kdo kaj reče. Včeraj sem bila sama z obema in se mi je skoraj odtrgalo, dokler mi ni uspelo Liama spravit spat. Glede na to, kaj pravita Bagsi in Čuko okrog Lefaxina, mu bom povečala dozo. Probat ni greh, ne! To, kar navaja Ursa_p jaz bolj ali manj vse poskušam. Vedno ga med krči zvečer razvijem, masiram, pa tudi skopam ga takrat, da nama ja mine čas (pa tudi ful mu paše voda) in da se čimbolj sprdi. In tudi se. Ampak vseeno traja 4 ure, da ga res mine.
Sicer pa je mali uspel PRVIČ spati ponoči 6 ur skupaj!!! Od 23h do 5h! Nisem mogla verjet. Žal pa naju je Liam vrgel ponoči pokonci ob 3h, ker se je polulal. Če  ni en, je pa drug...user posted image  Zdaj mi je čez dan nehal hodit na stranišče non stop, imamo pa ponoči težave (luli me je polulal, pravi! user posted image ). Perem in perem.
Jutri imam izpit. Jao, punce, bolj malo sem bila za knjigami ta teden, ampak nimam nič težkega. Vseeno bi rada kako dobro oceno... Pa še rojstni dan imam jutri. Matr gre tole hitro, 34.... še mal pa bom 70 user posted image !
Ursa_p super, da se dobro odvija z Galovim srčkom. user posted image  In lepo, da se nam pridruži še zamudnica z Dejanom! user posted image
Uživajte, punce!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 234
9.3.2006 14:21:05   
jasnica
Ojla!
Zadnje čase sem pa res malo med vami, pa vidim da se je stanje na rr full spremenilo od kar nismo več noseče.
Stanje pri nas je ok, razen vsak dan ene tri ure skupaj kriči kot bi jo klali.Pa sploh ne najdem vzroka, je previta, nahranjena, kupček podre, vse je uredu Rebeka pa kar tuli. Na žalost pa je to največkrat pozno zvečer in ponoči.
Hranjenje sva uvedli večinoma po steklenički, seveda z mojim mlekom, na prsa pa jo dam samo dvakrat na dan da se crkljava. Je tako lena da se ji ne da vlečt, potem pa petkrat potegne in zaspi, naje pa se ne.
Jaz sem pa tudi vsak dan bolje, edino trtica me tako boli da komaj sedim in močno upam da bo kmalu bolje. Ali je imela katera enake težave?

Toliko za enkrat od mene, sedaj pa me čaka priprava kosila.
Pozdravček od naju!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 235
9.3.2006 14:27:09   
jasnica
Kako pa naj bi zgledali krči? A je možno da je to Rebekino kričanje povezano s krči, ampak se ne zvija, samo kriči in ne da se pomagat.

Kami jutri na izpitu ti želim vso srečo in čim bolj prespano noč danes!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 236
9.3.2006 17:30:45   
BaGSi
Sarazan - hvala za podatek, bom še premislila...

Kami - kot da bi brala mojo zgodbo... vse je enako, od krčev, do lulanja tavečjega ponoči in še in še... Ne morem verjet. Glede krčev pa se meni tudi meša zvečer, ko sem sama z obema. Si mogoče poskusila z dieto brez mleka, ml. izdelkov in jajc? Pri nas je od takrat malo boljše.

LP!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 237
9.3.2006 18:14:58   
natalia
ursa_p jaz ji tudi dajem čaj med krči in pa, ko se mi zdi, da je žejna od suhega zraka v stanovanju. ji dajem komarčkov čaj.lula pa res veliko, ja.

midve se zdaj hranima izključno po steklenički z mojim mlekom, zadnjič sem jo dala na prsi, pa se je spet tako razživcirala, da sem jo komaj pomirila. tako, da žal, dojili na tak način, se ne bomo več. user posted image

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 238
9.3.2006 18:32:55   
taja27
pozdravljene mamice

sm včeraj napisala celo knjigo, pa me je ven vrglo. dvakrat. tko, da sem pol odnehala. mi je čist volo pobral. tko k vas berem vidim, da nisem sm jst žalostna. sploh nimam moči za nič. danes se mi niti ven ni dalo. se mi zdi, da kr mal vegitiram. Ava bi bla skoz na zizi, tko da se počutim k da mam  en velki piercing na bradavicah. mi je ful naporno, po drugi strani sem pa zelo vesela, da mam dost mleka in da vleče. pa ponoči bolj slabo spi.

me je pa dons spet naša oma (babica od moža) razkurla. uleti v bajto in začne težit, da spet nimam otroka dost oblečenga. Ava je bla pa v dveh bodijih, pa v žabicah, pa v podloženih žametkah, pa copatkih ... termometer na steni je kazu pa 26 stopinj! Mi je nabila tlak na dvesto! pa sploh ne neha. vsak dan isto. no še dobr, da je dete še živo, k nč ne znam.......

bolš da neham, da še vas ne zamorim preveč ... itak sem pa ful sama

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 239
9.3.2006 19:06:51   
natalia
Taja otrok je tvoj, ne pusti si soliti pameti. ni malo preveč 26 stopinj v stanovanju. jaz imam mojo oblečeno v dva bodija in pajaca, pa ji je dovolj, pa v stanovanju je 21 stopinj.

v glavnem ne pusti se, pa povej ji naj se ne vtika vate. drži se.

jaz sem bila tudi na začetku ful neka depresivna, pa na jok mi je šlo. ful mi je bilo hudo, pa nisem vedela zakaj - ampak zdaj je to mimo in je rutina stekla,

tak da mislim, da je za vse to prehodno obdobje in mine po kakšnih dveh tednih.

lp

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 240
9.3.2006 20:35:43   
čuko
Urša_p: hvala za nasvete, bomo probali še kaj, kar si napisala, pa še nismo. No mi se dojimo na 3-4 ure, kak pač zahteva, vmes podiramo 4 kupčke (pri vsakem podoju), mislim pa da se ne naje dosti ker poje od 80 do 130 ml na obrok. Koliko pa pojejo vaši? Čaja ne pijemo, ker mi je ena pediatrinja rekla, da mu s tem samo še več krčkov povzročam, ker želodček skozi dela in je prepoln.
Kopamo se vsaki večer, da se malo zmantra in pomaga mu proti krčkom.
Ko ima pa velike krče, pa ga razvijem in res mu pomaga!

Marty5:olje dobiš v lekarni!

Taja27: lahko si podava roke,moja tašča ima enake finte, skozi govori da otroka zebe in je premalo oblečen. Brez komentara!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 241
9.3.2006 21:43:40   
sarazan
Čao, mamice!

Mi se pa navajamo na dudico user posted image  user posted image  user posted image . Sara ima v budnem stanju (še vedno sicer večino časa spi) non-stop prste ali kar celo pest v ustih. Pa ni lačna!!! Saj zobki še ne rastejo, tako da sploh ne vem, kaj ji je. Za kakšno ninico je še premajhna, ker še nič ne zna držat v roki. Smrk user posted image , jaz sem pa mislila, da bomo brez dude. Upam, da je samo prehodno obdobje in je ne bomo uporabljali ves čas.

Sicer so se pa pojavili čisto drobni mozoljčki za uhlji in koži okoli. Koža pa je tam rdeča. Če ne bo bolje do petka, jo bom peljala k zdravniku. Upam, da ni kakšna alergija (drugje po telesu pa ni nič nenavadnega). Do zdaj ni zaužila ničesar razen moje mleko.

Ko sem ravno pri materinem mleku.... sem razmišljala v čem je fora, da se moramo/jo mamice tako paziti pri prehrani, da otroci nimajo težav user posted image . Povsod se sliši, kako je materino mleko najboljša hrana za user posted image , ker ima vse snovi v pravem razmerju. Zakaj bi potem morala mamica paziti, kaj je, če telo poskrbi, da otrok dobi tisto, kar mora? Tukaj je meni tole malo čudna znanost user posted image .

Čuko, jaz nimam pojma, koliko moja punca poje (dojim). Ker spi od 3 do 4 ure in redno kaka in lula, se ne sekiram, koliko ml dobi. Sigurno ni lačna, saj je zelo pridna. Praktično nič ne joka.

Moja mama in tašča se pa ne vtikata v nas. Očitno izgledava z user posted image  kot zmaja in si ne upata user posted image  user posted image  user posted image . Sem ju pa že v nosečnosti "malo" poučila, da meni ni user posted image  španska vas in vem v kaj se spuščam.

Kami... držim pesti za izpit user posted image user posted image user posted image . Matr si faca. user posted image

Ursa_p... super za Galov user posted image . Vsi srčki bodo kmalu zdravi, saj tako mora bit, a ne?

Marty5... šivi mene še danes kdaj malo pošpikajo (vreme!!!). Sem si jih pa na hitro pozdravila z Bivacynom. Če imaš možnost, si ga zrihti, v lekarni ga ne boš dobila brez recepta.
Tudi jaz sem zbirala pogum, da sem se pogledala tam spodaj. In se mi je kar zarosilo v očeh user posted image . Ni bilo prav nič lepo za videt - pa sem imela baje krasno zašito in lepo celjeno. Danes pa že kar uredu izgleda user posted image .

Ena je zadnjič spraševala, če je zdaj seks kaj drugačen. No, pri meni je še rahlo nesproščen, ker nimam "100%" kontracepcije. Naslednji teden imam končno G in upam, da to zrihtam. Kar se pa sicer občutkov tiče ali pa libida, je pa tako kot prej - super user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 242
9.3.2006 22:16:49   
natalia
ursa_p : hvala za nasvete, super ideje!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 243
10.3.2006 0:57:19   
ursa_p
Cer!

Meni noro primanjkuje casa. Danes sem si koncno vzela cas, da pregledam RR. Pa za Eviii me zanima in se ji sploh ne upam poslati sms, ker niti to ne vem, ce je ze med nami.

No, v glavnem ... danes smo bili malo na obisku, pa elektronsko varusko smo sli zamenjat v Medvode, ker skoz sumi (apa je sedaj spet isto, ceprav tam ni sumela .. ocitno jo moti se ena varuska v blizini). Smo bili pa na obisku pri vzrediteljici najinih dog, da smo malo prestafnali male dogice. Mali je pa panckal, potem je bil lacen in sva se kar tam nafutrala, da ne bi bila kriza v avtu, ceprav v avtu vedno zaspi.
Zvecer smo imeli pa spet obiske, tako da sva samo pico narocila, da sva na hitro lahko pojedla. Res nimam nic casa. Pa se pospravljat je treba ... joj, joj. No, sej ko tole napisem grem pa se do konca pospravit ... posodo in cunje. Vceraj sva imela z Maticem cistilni dan in moram rect, da je bil zelo priden ... to je bila najina prva skupna ornk akcija ciscenja. Sem res vesela, da nisem sama bila za vse. Matic je bil pa tudi zelo priden. user posted image user posted image user posted image  Aja, pa Gal tudi, da je spanckal, da sva lahko pospravljala. user posted image

Bradavice ... meni od vsega najbolj pomaga, da so cisto na suhem ... se ne mazem z nicemer in si ves cas menjam blazinice ... in mi res pomaga ... prej pa me je kar kljuvalo ves cas (sploh, ce sem se namazala z Bepantehnom)!!!

Galova ritka ... sem ga danes malo namazala s prasko pasto (ima malenkost rdece), pa je ostal kar brez zraka ... ocitno res noro pece ... jok je trajal par sekund, potem se je pa pomiril ... ocitno je pekoce samo prvi trenutek.

Seks ... no, pa smo ga doziveli - vceraj ... koncno. No, sicer ni bilo tako super kot prej, ker sem samo cakala, da me kaj ornk zaboli, pa na sreco ni bilo krize. So bile pa bolecine po njem ... kot bi me nekaj tiscalo. No, do vecera je bilo ze v redu.

Cisca ... jaz mislim, da se je koncalo, ceprav se mi zdi, kot bi ven teklo nekaj podobnega sokrvici, ampak smo se za seks vseeno odlocili. PS: Sem sla ravno na WC in sem se spet obrisala malo krvavo! user posted image

Kontracepcija ... jao ... jaz imam pa G sele aprila ... jaz upam, da bo do takrat vse ok ... za kaj se bom pa odlocila pa se nimam pojma. Tabletke ne bojo, ker ima prevec mojih prijateljic po njih probleme s ponovno zanositvijo.

Duda ... Gal joka edino, ko ima krcke in ko je lacen ... drugace je priden. Tako da sedaj prakticirava pomirjanje z dudo .. res odlicno pomaga za tiste, ki ne veste kaj narediti ... so mi pa rekli, da bolje duda, kot prst ... tega pa Gal obcasno ze najde ... ce ne prst, pa kar celo pest. No, mu preprecujeva, pa vseeno.
Sarazan ... pa le nismo edini z dudico.
Zobki ... ne boste verjele, ampak eni otroci se ze rodijo z zobki, zato se ne cudite, ce kateremu ze rastejo - toliko v vednost!!!

Lakota, dojenje in krcki ... problem je v tem, ker bi nasi malcki kar jedli, ce jim ponudimo ... malo cucljajo, zraven pa se kaj pojejo in so zelodcki potem ves cas polni ... tudi nam ne dela dobro, ce imamo cel dan poln zelodcek. Mi imamo zaradi rednega dojenje brez vmesnih dodatkov (se pravi imava oba vsaj 2 uri vmesnega miru) veliko manj krcev, poliva pa sedaj skoraj nic ... res pomaga. 

Pa hvala za cestitke za nas srcek ... se malo, pa bo vse v redu .. sem optimist!

Marty5 ... ali ga budis, da bo jedel? Mogoce bi pomagalo, ce ga pustis, naj odspi kakor zeli ... se bo sigurno zbudil cisto lacen in bo spraznil dojki ... no, upam ... poskusi. Drugega mi ne pade na pamet ... ce pa ne bo slo, si dojke stisni na roke! Bolje kot nic!
Sivi na sramnih ustnicah ... tudi jaz imam tri ... aja, pa tudi presredka nisem imela strganega, edino notranjost ... pa si nisem nic masirala. Tisti sivi na sramnih ustnicah se mi pa cutijo, ceprav jih ni vec .. no, cuti se, da so bili. Si pa se vseeno ne upam kaj dosti pregledat zadevo, ker se mi zdi, da me bo kar bolelo.

Tinkatonka ... mi hodimo k pediatrinji dr. Bevc-Zunic ... je ful v redu, ampak na ZD Vevce (nisem vedela, da je tudi ZD Polje ... ce ni to eno in isto, ampak tukaj ni dr. Blejec-a ... kje pa je?).
Glede budnosti ... mislim, da je bilo pri Galu tudi nekje pri 2 tednih, da je bil ze ful buden (ne vem tocno, ampak sem pa napisala tukaj gor, ko je bil prvic buden 6 ur - mislim, da pri 3 tednih)... trenutno je malo manj, ker ga voznja z avtom ali pa vozickom zmatra - predvsem svezi zrak, pa kopanje tudi.

Jasnica ... ni nujno, da dojencku odpadejo vsi laski ... lahko se samo enakomerno menjajo ... eni odpadajo, drugi rastejo. Nic ne skrbi .. Galu bojo verjetno ostali ... saj je ze toliko star, da bi jih ze moglo zmanjkovati.
Bruhanje ... ce bruha v loku ni v redu ... ce pa samo poliva pa ni nic narobe ... opazuj jo, pa bos videla kako bo. Gal je tudi 1x bruhnil v loku, ampak takrat se je ocitno res veliko prevec najedel, ker je res kar jedel in jedel.
Glede krckov sem ze pisala ... otrok se krci, steguje, grabi, ... ne vem kaj bi se napisala, ampak se cudno obnasa ... ni samo jok. Naj se katera druga opise krcke, ampak se mi zdi, da bo to kar to. Se mi zdi, da se prav slisi in vidi za kak jok gre.

Kami ... imas trokolesnika - vozicek mislim? Pa drzimo pesti za jutri za izpit.

Ursi ... za ucko je edina prava domaca stvar tvoje mleko.

Taja27 (in cuko) ... povej tvoji babici, da je najin Gal oblecen samo v 2 majcki, in zabice ali hlacke ... upam, da je ne bo kap ... ce zeli ji lahko posljem se sliko v dokaz ... pa se stopinj imamo veliko manj.

Cuko ... jaz nimam pojma koliko Gal poje ... tudi ti se ne sekiraj, ce se dobro redi. Mogoce poje na obrok manj, pa ima zato cez dan 8 obrokov. Ne skrbi ... ce bi bil lacen bi se zbujal na 2 uri ... no, upam, da imam prav.

Natalia .. ni kej! Sam da vam kaj pomaga!!!

Aptamill ... v Muellerju imajo akcijo Aptamilla 1 in 2 ... cena 2700 SIT ... sicer ne vem koliko je ceneje, ampak pise akcija.

No, sedaj sem koncno predelala kaj ste napisale ... zdej pa grem pospravit do konca ... potem pa se enkrat nafutrat Gala ... upam, da bo jedel okoli 1-ih ali pa vsaj 2-eh, ker je nazadnje jedel ob 11-ih (PS: so naju spet obiski vrgli iz tira ... pa tako se mi zdi, da imava ritem).

Lahko noc vsem!

Ursa

Neposredna povezava do sporočila: 244
10.3.2006 8:40:51   
tinkatonka
user posted image user posted image Kami vso srečo na izpitu!! Vsaka ti čast!!!user posted image user posted image

eviii...zadnjič sem ji poslala sms, pa je odgovorila, da bosta z Dejanom najbrž do vikenda notr. Tko da mogoče jo bodo pa še danes spustili domov. Pa seveda z Dejanom pošiljata lepe pozdravčke vsem februarčicam in njihovim otročičkom.

urša_p...ma ja sem čist zabluzila. Ta doktorca, ki sem ti jo hvalila, se piše tako kot si ti napisla. Pojmam nimam kje je men dr.Blejec ostal v spominuuser posted image . Sem pa res kokljauser posted image user posted image . Aja pa ZD Polje in ZD Vevče sta v bistvu eno in isto. Uradni naziv je ZD Polje, ampak ZD se pa nahaja na Vevčah.  user posted image user posted image  

in spanje ponoči pri nas...no danes pa ni bilo tako pestro kot včeraj. Vmes ga je sicer eno urco malo sral oz. so ga dajali krčki, pa sem ga lepo razvila, da se je sprdel, potem pa hitro v posteljo, ampak je bil buden kot čuk. No potem sva pa upoštevala včerajšnji nasvet patronažne da naj mu v takem primeru dava 1h po hranjenju še komarčkov čaj. Spil ga je 20ml in nato zaspal kot polhek do 5h zjutraj. No zdaj pa spet lepo mirno pančka.

seks....tiste, ki že lahko, sem vam prov fovš. Mene namreč ful razganja pa žal še ne moreva. Sem pa tko in tko rekla,da bova počakala do prvega obiska pri G, ki ga imam sicer šele aprila. Potem pa "na juriš". user posted image user posted image

Danes je tko gnilo vreme tle v Ljubljani,  jaz pa sama doma. Možek je moral danes nujno v Portorož, jaz si bom pa malo spočila. Ni nič za likat, skuhala si bom kako juhco iz vrečke, pospravljeno je, pa se bom lahko v miru spočila, vmes ko bo Anej buden pa ga bom zabavala s pesmicami, zgodbicami.....
No zdaj grem pa hitro kaj pojest in spit user posted image  preden se moj mali miško spet zbudi.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 245
10.3.2006 10:08:16   
Kami
Čao punce...
... jaz sem čist iz sebe že od včeri zvečer. Kt da bi v eno črno lukno padla, se mi zdi. Očitno se mi je nabralo vsega, pa mi je zdaj samo še ven usekalo. Z Evanom je vse ok, da ne boste mislile, da je to... user posted image
Jasno, da sem mal prekurjena od vsega. Tako kot smo vse, tako da ne mislim, da je to kaj posebnega. Ampak včeraj zvečer mi je pa res počilo. Dobro, da je bil mož doma, ker me je prijelo, da bi Liama res usekala, da bi si za celo življenje zapomnil. Pa ga še nikol nisem... Celo popoldne sta namreč s sosedovim fantom norela pri nas, kar me sicer ne moti, ker se večinoma lepo igrata, edino včasih ju prime in ponorita, kot sta včeraj. Vidim, da sta v spalnici zmetala vso posteljnino iz postelje, zato jima prepovem nadaljni vstop v spalnico. Ok, mali gre domov, Liam spat, Evan pa s standardno turo krčev od 7h do 23h. Okrog 10h grem v spalnico, da počasi pripravim stvari za spat in kaj vidim: ne da sta zmetala posteljnino iz postelje: vse stvari sta zmetala ven iz predalnikov (VVVVVVVSSSSSSSSSSEEEEEEEE moje in moževe hlačke, kopalke, modrce, nogavice, žabe, VSE Evanove cunje) in zbasala pod posteljo. Mene je kap, da vam povem. Jaz sem sam še jokala, res sem čutila, da se mi je sam še pocedila una kaplja iz polnega piskra ven. Sem šla zbudit Liama, da mi je pomagal pospravljat. Je jokal kot dež in se tresel od mraza, pa me ni brigalo. Ampak sem jokala tudi jaz zraven. Sem ga nagnala pod posteljo, da je vse ven zvlekel. Pospravljala sem več kot eno uro, ravno toliko, da sem zbasala nazaj v predale, ne da bi bilo res pospravljeno, samo da je bilo na svojem mestu. Me čaka nekaj ur dela predno bom vse uredila.
In od takrat mam kr eno črno luknjo v mislih, vam povem. Sam še cmizdrim. In sem prav vesela, da imam celo popoldne šolo, čeprav imam še izpit (namest da bi se učila, sem na RR) pa čeprav imam danes za povrh še rojstni dan in na srečo imam tudi jutri šolo, da se malo skuliram, ker vam povem, da mi je ta hip popolnoma vseeno če joka en ali drug. Al pa če na glavi stojita. Evan pa, kt da bi vedel, je ful priden. Očitno se me ne upa še on kaj v slabo voljo spravljat.
Mi je mal lažje zdaj ko sem to na papir spravila. user posted image  Čeprav sem cmizdrila zraven. Očitno pomaga ven dat.
Tko da, punce, tudi to so otroci. Pa ima 3 leta in pol in imam ga za lepo vzgojenega. Bogve, o čem bom tarnala, ko jih bo imel 10....
Ne se dat spravit v slabo voljo temle dežju. Jaz pa se moram res it učit.

Aja, Bagsi, očitno morava kakšno še zasebno rečt, če imava tako podobne probleme user posted image , upam samo da ti Bor kako tako ne zagode kot meni Liam. Sicer pa ne uživam nobenega mleka (razen enega požirka zjutraj v nesico) in mlečnih izdelkov, pa tudi jajc samih ne niti sladic z jajci (razen kakšnih makaronov) pa se mi ne zdi opazno bolje. Ne jem nič svežega sadja in zelenjave, sadje ne jem niti kuhano ne. Zadnje 2 tedna sem tako drzna, da pojem kako kuhano korenje ali kolerabo iz juhe...user posted image  Sem enkrat mal špinače pojedla pa je reagiral kot da bi fižolovo solato s čebulo jedla. user posted image  Edino Lefaxin se mi zdi, da mu pomaga oz. brez njega se mi zdi še huje kot sicer... Pri Liamu je bilo tako do 6!!! meseca, čeprav nisem bila na tako stroga kar se hrane tiče. Upam, da nam bo zdaj vsaj kaj prihranjeno, čeprav ne zgleda.

Neposredna povezava do sporočila: 246
10.3.2006 10:31:50   
taja27
urša_p čestitke tud od mene za vašega srčka. vse bo vredu.

sarazan  vse kar si napisla o materinem mleku se mi zdi povsem na mestu in prav logično razmišljanje. verjetno obstaja kakšen forum na katerem odgovarja pediater, pa ne bi blo slabo če bi katera izpostavla to razmišljanje. me prav zanima kaj bi povedal na to.

bradavice jaz sicer skoraj nimam problema z bolečinami, le kadar je Ava malo dlje priklopljena, čutim malo skelenja. takrat si jih namažem z lanolinom in je skoraj takoj boljše.

teženje hvala vam za tolažbo in spodbudo. včeraj je bil zame res en čuden dan, da sem se počutla tko down. sej mi gre ponavadi to, kar komentira naša oma (letos bo stara 80), čez eno uho not čez drugo pa ven. včeraj me je pa čist iztirla user posted image . mi je prva dva tedna kuhala juhice in zdej mi je napekla full keksov za obiske, pa misli, da je kr gazda pri hiši. jo bo treba mal umirit. ampak pr nas se samo s hecom kej doseže, na trda tla je ne morem postavit s pravimi argumenti. sej bi jo po moje kr kap.

vreme tud pr nas je dons dež, ampak mi kar paše. se mi zdi, da me prav pomirja.

seks ... kaj pa to je user posted image  mi bomo zaradi CR in čišče, ki še traja, počakali kar do prvega pregleda pri G, ki ga imam konec marca. sicer me pa prav nič še ne razganja (me še vse v trebuščku boli če se malo napnem), pašejo mi pa razne nežnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 247
10.3.2006 10:38:42   
taja27
Kami vse najboljše za tvoj rojstni dan user posted image user posted image user posted image !
Ja, včeraj je bil pa res en črn dan. Sej prov da si jokala, men to tud pomaga. Te čist razumem, da se ti je strgu film ... drži se ... a si kdaj mislila, da te bo faks sproščal?

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 248
10.3.2006 10:55:33   
tinkatonka

DRAGA KAMI!!

Jasno nebo naj bo vedno nad tabo,
bodi vesela, zadovoljna sama s sabo!
Če pa kdaj črn se oblak privali,
tvoj optimizem naj brž ga spodi!
Ali resnično je ali je lažno,
to za naš notranji jaz nič ni važno.
Vedno le take sadove bo dal,
kakršno seme ti vanj boš vsejala.

user posted image user posted image user posted image
VSE NAJBOLJŠE! user posted image user posted image user posted image

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 249
10.3.2006 11:30:52   
sarazan
KAMI!

Čestitam za rojstni dan. user posted image user posted image user posted image

Včerajšnji dan si imela pa res ubijalski user posted image .... Bo pa danes zato boljši user posted image .
Ob tvojem optimizmu in moči, ki ju premoreš, v to sploh ne dvomim.

Lepo praznjuj, pa privošči si kaj zase.

Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?