|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 12:34:47   
AishaM
Pozdravljene -

sedaj pa še jaz iz pregleda v porodnišnici. Nič posebnega, naročena ponovno v ponedeljek. Mi pa non stop nekaj mučkajo s PDPjem. Zdaj so rekli, da bi moral biti PDP že 2.2....user posted image  Ej, pa naj se že odločijo! V tem primeru sem namreč že 8 dni preko...! Saj... ko prideš v porodnišnico na te zadnje preglede, je vedno drug zdravnik in vsak dela nekaj po svoje. Res nimam dobrega občutka.

No, naj vam povem še dogodivščino na CTGju. Ga opravim prvič, pa ni bil dovolj dober in me pošljejo na malico. Sem morala čez pol ure nazaj na ponovitev. Se vsedem, mi sestra naštima one trakce, potem pa nič... Nič utripa. NIČ! Kakšno minuto ali dve premika tiste nastavke, nato pride še druga sestra in me sprašujeta, če čutim gibe, ker utripa ni. V tistem trenutku jih res nisem, sem pa rekla, da je pred pol ure bilo vse OK. Že pridirja DR., oddirja ven... Skratka, nastala je cela panika. So mi začeli trebuh premikati, pa na levi, pa na desni bok,,, pa še vedno NIČ. Tudi dete se ni premaknilo. Povem vam, da sem bila "trda" od strahu. Grozno! In potem ugotovijo (sicer, hvalabogu), da tisti nastavek, s katerim so merili utrip,sploh ni bil priključen na CTG aparat!!!
Si predstavljate! Bila sem v takšnem šoku, da se niti razburiti nisem mogla... In če tega ne bi ugotovili? Bi mi verjetno naredili še CR... Povsem po nepotrebnem.

Sedaj sem že OK, pomirjena... Ampak še vedno z grenkim priokusom....

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 12:45:13   
taja27
joj Kami mi je kar hudo, ko sem prebrala tvoj post. upam, da bo Evam čimprej boljši in da ne bo več imel takih bolečin. revček ubogi, pa komi je privekal na svet. popolnoma te razumem kako trpiš zraven njega, pa še za Liama je treba poskrbet, pa očka na poti ... noro res. upam, da tudi ti prideš čimprej k sebi in da boš imela moči za vse to. drži se!

natalia dobrodošla nazaj na klepet in seveda uživaj v vaši mali princeski. dobrodošla med nami tudi lolipop - kje pa si se skrivala do sedaj?

marty5 men se zdi kar čudno, da te ni dal nič na CTG, pa da te ni vaginalno pregledu, če si kaj odprta. sej smo tud me že skor v finalu, pa sem imela jst že kar nekajkrat CTG (točno 8x, ampak tud zaradi poizskusa ZO). No jst mam pregled v ponedeljek, pa vam javim kako bo šel čez.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 12:53:12   
taja27
AishaM popolnoma razumem tvojo paniko. Se mi je zgodilo nekaj podobnega po neuspelem zunanjem obratu, ko na CTG kar naenkrat ni blo več utripa. Sem mislila, da se mi bo zmešalo. Pa je hvala bogu prišlo samo do nezaznavanja utripa. Ko sem spet slišala srček sem lahko samo še jokala od šoka. No kakorkoli, samo da je z vašim dojenčkom vse OK.
Je imela pa ena moja kolegica tudi 2.2. rok, pa mi je ravno javila, da še vedno ni nič odprta, ima sicer boleče podpadke ampak so je spet poslali domov. Bojo še počakali do ponedeljka ali  pa torka user posted image . Verjamem, da je full zoprno in naporno tkole čakat čez rok. Drži se!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 12:56:42   
tinkatonka
tina76.....ne skrbi zaradi tega, kam ima Jošt obrnjen obrazek. Saj se to lahko v hipu spremeni. Sicer pa nikjer ne piše, da zaradi tega ne bi mogla rodit pred PDP-jem. Ko bo Jošt mislil, da je čas bo že potrkal na "vrata", da hoče ven.

lolipop...dobrodošla na februarskem klepetu? Od kje pa prihajaš??

natalia...welcome home. user posted image  In še enkrat čestitke!!! Upam da čimprej najdete pravi ritem hranjenja, cartanja in spanja. Pa da se ti šivi hitro pozdravijo.

kami.....Upam da se bo Evan čimprej pozdravil in da bo čim manj jokal. O tej kili sem kr nekaj prebrala, ampak si nisem mislila, da je to tako hudo. Bogi Evan. Sicer pa saj boste tudi to dali skoz. Res kapo dol, da sfolgaš dva otroka, šolo, pa še moža imaš na služb.potovanju. user posted image user posted image

aishaM...to je pa res zoprno, kar se je dogajalo s CTG-jem. Mene bi pobralo zraven od strahu. Dobro da so pogruntali, da je bil iztaknjen kabel.

in jaz...jaz sem se pa zdej malo potepala, pa sem zdej tko zatečena, da grem dvignit mal noge v luft in počivat, potem bo treba pa že kaj dobrega za kosilo naredit. Sem prov ponosna sama nase, ker se še zdej okrog furam z mojim malim avtočkom. So vsi čist paf, češ 1 teden do poroda pa še z avtom okrog šiba. Men je pa tko fajn, ker sem neodvisna od ostalih. Jaz imam tako kot Taja tudi pregled v ponedeljek, čeprav mi je včeraj med.sestra rekla, da me najbrž ne bo, ker bom rodila čez vikend. user posted image  Bomo videli, če ima prav ali ne. Pomojem bo moj fantiček še vedno užival nekaj časa v garsonjerci.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 10.2.2006 12:58:18 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 13:35:49   
Vijolica77
Halo punce!

Pri meni nič novega, vse kot vsak dan, lulanje ponoči, otekanje čez dan, nobenega špikanja, nobenega odtekanja česarkoli. pa saj ne da se nam mudi, imamo še nekaj časa.

Marty...meni je moja G predlagala še naj se odpovem kruhu oz. naj uživam tistega z manj soli. od kar ga več ne jem oz. zelo malo, pa veliko pijem (v glavnem vode) in dnevno telovadim in hodim na sprehode, mi je bolje.
evii...moj otroček se tudi že počasi umirja, včasih tudi že komaj naštejem teh deset gibov. vendar je več dogajanja popoldan in zvečer, res pa je da ga ati najbolj spravi k sebi. mislim, da se je mene že malo naveličal, ker na njega zares reagira.
aishaM...fajn, da je vse vredu, si sploh ne znam sebe predstavljat če bi se mi to zgodilo, samo sedaj če bo kaj takega bom jih najprej opozorila, če imajo vse vključeno. samo so res pravi modeli, v teh bolnišnicah.
Kar se tiče pregledov po PDP, vem da jih v MB opravljaš praviloma kar v porodnišnici na dva-tri dni. V Mb porodnišnici dobiš tudi nastavke za bradavice, tako da če jih bo katera pozabila, nič panike. Pa še to mi je predlagala ena babica, da naj če bom res utrujena (če bi bil dolg porod ali kakšni drugi zapleti), vsaj za nekaj časa dam otroka vstran, da me bodo že poklicali, ko ga potrebno nahranit in naj se spočijem. Pa moja patronažna mi je predlagala naj si vzamem s seboj dudico, da se lahko vsaj najem v miru, baje radi otroci ravno takrat jokajo. Samo v MB porodnišnici, kjer tako zelo zagovarjajo dojenje bodo sestre znorele, ampak mi je ravno ta patronažna rekla, da je otrok moj in naj vztrajam pri svojih odločitvah.  
sedaj pa kuhat in potem spet malo naokrog, ker je zaenkrat še lepo vreme.
Lp Vijolica

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 13:53:32   
marty5
Ko berem, kake šoke doživljate zaradi CTGjev me prav mine, da bi ga imela....očitno se res rado zgodi, da ni prav pripet ali pa ga bolj šlampasto uporabijo.

Prej sem pozabila napisat, da se je tudi moj user posted image  zelo umiril - malo več akcije je tudi pri nas nekje proti večeru. Jaz gibov ravno ne štejem - če se ne oglasi nekaj časa, sem malo bolj pozorna in ponavadi se odzove na moje prigovarjanje, božanje.....mi je rekla sestra pri G, da naj kar pridem, če se mi bo karkoli zdelo sumljivo - bodo takoj priklopili na CTG.

Jaz tudi še veselo vozim avto - ravno malo prej se je mama zgražala, če se še sama okrog vozim v tako visoki nosečnosti....meni se ne zdi nič takega - sej grem samo lokalno.

Grem tudi jaz kaj skuhat - danes bo za kosilo praznenje hladilnika user posted image . Kar pomeni, da bom naredila mešanico vsega, kar ostaja, pol popoldne pa po nove zaloge v trgovine user posted image . Ponavadi je tako kosilo najboljše - čista improvizacija user posted image

Pri nas je tudi lep sonček, sicer malo mrzlo, ampak sonček, tako da me mika kak krajši sprehodek - sploh se pa opazi, da so dnevi precej daljši. Komaj čakam, da bomo šli z vozičkom ven user posted image user posted image user posted image . Res smo si zbrale pravi čas za rojevanje user posted image

Lep preostanek dneva!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 13:55:56   
marty5
Vijolica77 - hvala za nasvet. Sem tudi jaz črtala veliko stvari z jedilnika. Baje pa ful pomaga tudi koromač (zelenjava - jaz sploh nisem vedla, kaj to je user posted image ), ker pomaga odvajat vodo s telesa......pa veliko vitamina C - ima tudi podoben učinek.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 14:15:11   
karin412
Živjo še ostale februarke, kolikor vas še je!
Včeraj smo prišli s porodnišnice, bili sva še en dan več, ker je imela Ajla malo zlatenice in je bila en dan pod UV lučko.
Porodno zgodbo bom tudi še napisala. Bila je lepa izkušnja, hiter porod in vso pohvalo lahko rečem Kranjski porodnišnici!
Drugače se počutim v redu, še malo utrujena, šivi tudi ne bolijo preveč, danes že lahko sedim normalno. Dojiva se tudi. Edino čas gre bolj hitro, kar naprej nekaj delaš, ali pa samo gledaš dojenčka user posted image .

Pozdravljam tudi Nuko, ki sem jo videla v ponedeljek, ko je odhajala.

Srečno vsem, ki še čakate na zakladke!


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 14:29:19   
marty5
Karin, dobrodošla nazaj in še enkrat čestitke za Aljo user posted image user posted image user posted image !

Ko boš imela kaj časa, se priporočam za informacije o porodu čepe oz. na pručki - če si seveda uspela rodit tako....

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 14:59:19   
jasnica
Danes ste pa pridne! Vas je kar nekaj tuki. Namesto da bi nas bilo vsak dan manj na seznamunosečk, se pa ta daljša. Pozdravljeni lolipop in 3new!yes!! A imata obe rok 22.2? Očitno je bil takrat full dež ker nas ima takrat tolk rok.
Kami mi je full hudo ker mora tvoj Evan vse to prestajat! Boš vidla da se bo vse uredilo.

Ja te ginekologi pa presenečajo povsod! Marty jaz sem bila tudi na CTG 6krat, pa vaginalni pregled 2krat, PDP pa imam samo 3 dni pred tabo!

AishaM želim ti da se čim prej znebiš trebuščka in objameš svojega user posted image !

Zdej grem pa kosilo pojest in si nabrat moči za preostanek dneva!


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 16:01:42   
ninaki
Hej nosecke in mamice,

danes se vam bolj na hitro javljam. Sem se cisto zdelana od vcerajsnjega pedenanja obiskov. Tako me je zdelalo, da sem sobotnega kenslala. Ne zmorem vec sedeti vec ur pri mizi in animirati obiske. Nekateri ne razumejo, ces, saj nic ne delas, samo sedis, samo to je ravno tisto, kar me najbolj zdela. Bi rajsi stala in okoli hodila.
Skratka, danes bila na CTG. Urin ok, pritisk malo povisan (ampak ni cudno, ker sem se vedno malo razburjena od vceraj - po 5 h se vedno niso in niso hoteli oditi (obiski namrec), jaz pa ze cisto crknjena. A veste, da me je imelo, da bi jih poslala domov user posted image ). CTG ok, otrocek kao malo premiren, a je se vedno ok. Jaz sem sestri kar rekla naj uvedejo vecerne ali nocne CTG, takrat nas mali fuzbal spila. Naslednji pregled v torek, je rekla, da me bo spet vaginalno pregledala. Tudi moj dojencek se manj giba, vceraj sem gibe stela, pa sem jih komaj 10 cez dan nastela. Zvecer in ponoci je pa rogovilil. Drugace nic novega, kg od ponedeljka enake, zatekanje se vedno ultra prisotno. Gin mi je rekla, da ni nic nenavadnega, ce tako proti koncu noseckam kg variirajo tudi po +-2kg od jutra do vecera. Vceraj sem popila 1.5 L vode (popoldne), pa niti enkrat nisem sla na stranisce. Ponoci pa hodim na 2h. Jaz tudi mojega dojencka vsakic, ko greva na CTG prigovajram, da se mora muvati, da drugace ne bo ok, ga bozam in spodbujam. Vcasih me uboga, vcasih pa ne. Pol morava pa po stopnicah gor in dol pa na sok ali pa mi sestra busija suva.
Ukinila sem sladko, slano pa se ne. Zgleda, da bo tudi to treba. Se posebej, ce Vijolici77 pomaga. Bom se jaz probala.

Tina76, drzim pesti, da se dojencek spet pravilno obrne.

Taja27, mogoce se pa tvoja puncka kljub vsemu na koncu obrne. Upanje umre zadnje. Ce v pon ne bos dobila caja, sporoci. 

Dobrodosla Lolipop!!!!! Nas je kar nekaj z enakim PDP.

Natalija & Karin412, lepo, da se ze doma crkljate!!!!

Kami, upam, da bo z Evanom cim prej bolje in da bos lazje zadihala. Drzi se!!!

AishaM, uf, kaka izkusnja. Ti verjamem, da ti je pritisk zrasel in da ti je slo se pa se enih zivcev.

Zdaj grem pa corit. Punce, drzte se pa se beremo,

Nina


 

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 16:41:37   
tinkatonka
karin412....dobrodošla doma. user posted image Komaj čakam da preberem tvojo porodno zgodbo. user posted image

nastavek za dojenje.....sicer sem res blonduser posted image , ampak bom vseeno vprašala....A je to ta nastavek, ki ste ga nekatere že kupile?

http://soncek.si/shop/page/detail/gitm/2516/SILIKONSKI_SCITNIKI_ZA_BRADAVICE_mali/-/

Pa kako veš katero velikost kupiti? user posted image  Urša_p je sicer rekla kupiti malo, samo jaz naprimer sem zelo "obdarjena", pa mi bodo mogoče ta mali nastavki premajhni?? user posted image

torba za previjanje....a imate vse torbe, ki pridejo v kompletu z vozičkom??? Jaz namreč nisem kupila torbe v kompletu z vozičkom, sicer jo lahko dokupim, ampak se mi zdi ta od Peg Peregga malo premajhna. Sem se pa čist zaljubila v eno torbo v Lelclercu, ki je poleg tega da je previjalna torba, s previjalno podlogo in 1001 žepkom, ful lepa, bi jo še tko nosila za kam. Samo se mi zdi 7 tisoč too much. Al so vse te torbe tko drage??user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 17:04:52   
kimi79
no da se vam javim,mi smo vsredo prišli domov,se pridno cartamo,kdaj pa kdaj me zagrabi zaskrblenost,sekirancija,kako bo ,sem bolj panićne sorte,ampak kar gre.porodno zgodbo vam napišem v bljižnji prihodnosti,ko se malo aklimatiziramo.user posted image user posted image user posted image user posted image smo pa veseli,ker smo doma!imejte se lepo,potrpite do poroda,se splača,ko dobiš štručko na trebuh,čao!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 18:01:44   
tinkatonka
kimi79.....dobrodošla doma! user posted image Pa ne se preveč sekirat. Saj boste kmalu ujeli svoj ritem. Poročaj kako vam kaj gre. Sicer pa februarske mamice že klepetaoi na forumu "Starši čvekamo".

Punce...jo že vidim. Čez strešno okno moje računalniške sobe se sveti luna. Je že prav lepo okrogla. user posted image  

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 10.2.2006 18:02:21 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 18:21:16   
marty5
Tinkatonka, nastavke sem ravnokar kupila v baby centru - tudi jaz nisem vedla, kako zgledajo user posted image . So taki kot na tvojem linku - vzela pa sem jih od aventa, ker imam več ali manj vse te znamke, stanejo pa cca 1500 sit. Ursa_p je menda napisala mini velikost, če se ne motim, jaz sem vzela standard, ker mi je trgovka zagotovila, da je to to...So že spakirani v torbi za porodnišnico user posted image , ki postaja vsak dan bolj polna...

Glede G in pregledov - se mi zdi, da sem poleg Eviii edina, ki še ni imela CTGja.....očitno so G v našem ZD še po "stari šoli". Jaz sem imela vaginalne preglede do 30. tedna, pol pa nič več. Kot sem pa razumela večino ostalih, je bilo pri vas ravno obratno, ne? Ne vem kaj da rečem...očitno imajo tako prakso user posted image

Ta shopping me je prav utrudil - mojega dragega še bolj, ker prav sovraži hodit po nakupih (predvsem špecerija). Ampak ni kaj - če hoče jest, mora tudi to user posted image .

Grem zdaj tudi jaz noge v luft držat. Dovolj je bilo za danes. Lep večer vsem user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 18:50:47   
Eviii
drage moje pupe, spet ste se razpisale, ko me par urc ni blo...
najprej nej pozdravim vse naše nove mamice, ki so ble pridne in so si vzele malo cajta in nas spet obiskale. pa seveda tudi novim user posted image  naj zaželim dobrodošlico!!!
pr meni je s ctg-ji tko kot pr marty. do zdej sm mela samo enga, pa še to ne pri g, ampak novembra, ko sm bla v bolnici. no, in takrat sm naletela na podobno izkušnjo kot aisha. pride ena sestra, me priklopi in nič. nobenga utripa. in jo vprašam, če je vse ok. pa mi reče, da je otrok še premajhen in da ne najde utripa. mene je že tko bolelo od mojih ledvičnih kolik. ko pa sm še to slišala, se mi je začelo rolat. sm kr začela noret. in je priletela še ena sestra not in ta je takoj našla utrip. in takrat je blo vse ok. je bla pa res panika... drugače pa tudi vaginalnega pregleda nism mela že od 22.12. in po mojem ga tudi naslednji petek ne bom imela. očitno nas tuki g malo drugače obravnavajo...
nastavki za dojenje - sm glih razmišljala, da jih bom tudi sama mogla it nabavit...
marty, v pondeljek bom šla tudi jst poslušat predavanje o ea. sej začne ob enih? v prvem štuku, pred ginekološkim oddelkom? al je kje drugje? sm že pozabla. napotnico imam jst tudi že od konca januarja, ko sm dobila tudi napotnico za porod. je pa reku g, da se po vsej verjetnosti naslednji petek ne bova vidla user posted image . jst sm pa vztrajala, da bomo mi imeli doma ribico...
no, vidiš, tinkatonka, da se pr tebi precej dogaja, pa si tko zatrjevala, da se ne. in po mojem boš kr ti odprla olimpijske igre februarčic. kr kmalu. sej zdej je itak vikend, pa tata pride domov, tko da si boste lahko vzeli cajt in se skupi odpravli v porodnišnico user posted image .
jst grem zdej z mojo sestrco in eno kolegico na pizzo. sm postala prava požrešnica v zadnjih mescih user posted image ...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 19:34:21   
taja27
user posted image user posted image  dobrodošli doma karin412 in kimi79, lepo da sta nas prišle pogledat. tudi jst čakam na vajini porodni zgodbi. lepo cartajte svoje user posted image .

tinkatonka tisto o blondinkah vela za V glavi in ne NA glavi. tko da imaš kar prav kar se nastavka tiče. je pa prov, da smo ene črne ene pa blond (NA glavi) da se ustvari malo ravnovesja a ne. jst sm prvič slišala za velikost nastavkov od urse_p. sama sem jih kupila v lekarni od Aventa in mi lekarnarka ni niti omelnila, da obstaja več velikosti. sm pa zdejle preverila na škatlici in na njih piše: Običajna velikost. Dala sem pa 1.549 SIT. po moje ni velikost odvisna glede na našo obdarjenost, ampak glede velikosti seska - tisto kar da dojenček v usta namesto bradavice user posted image

previjalna torba - jst jo imam od Quinnija, kot komplet od vozička. bla je pa kar 10 tisoč. Jst ti svetujem, da če ti je tista torba všeč, si jo kar nabavi, sej jo boš uporabljala veliko in kar nekaj časa. če pogledaš kakšno navadno športno torbo takoj stane 7 al pa 10 tisoč.

marty5 in Eviii zgleda, da imajo G na obali res malo drugačen pristop glede CTGjev in vaginalnih pregledov. ampak sem prepričana, da vejo kaj delajo. če pa niste sigurne jih pa prosite in ne pozabite, da lepa beseda lepo mesto najde.

zdej grem pa še malo likat, pa lase si moram posušiti ... da bom lepa, k pridejo naš ata domov...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 19:37:05   
taja27
še tole

Eviii tud jst imam isti problemček kot ti - sem prava požrešnica. medtem ko berem tle na forumu kaj vse so nekatere črtale iz jedilnika (sladko, slano, ...) enim pa celo ne paše več toliko jesti, bi jst pojedla vse kar vidim. tko da se mi včasih zgodi, da mi gre kar malo nazaj ... jst bi pa še!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 19:38:50   
ursi
Lep pozdrav vsem user posted image  in novim mamicam ter njihovim user posted image .

Na kratko se vam oglašam. Jaz tudi še nisem imela nobenega CTG-ja. Prvi se mi obeta v torek. Jaz mislim, da ga bom tudi dočakala, čeprav me skoz nekaj šraufa, ampak nč kaj konkretnega.

Sem pa že dva dni kot cunja. Ponoči nikakor ne morem spati, podnevi pa sploh nikoli nisem mogla. Še ena taka noč, pa se mi zrolauser posted image . Vsako uro grem na wc, vmes pa mal kinkam. In to je to.user posted image

Drugače pa jaz in vsi, ki pričakujejo našega user posted image  še vedno čakamo na naš PDP, torej še 10 dni. Bomo videli, če bo lunca v ponedeljek kaj pospešila. Pomoje bo imela Eviii v ponedeljek polno dela.user posted image user posted image user posted image  Saj je sedaj res malce preveč zatišja ratal.

Jaz zaenkrat nastavkov za bradavice ne bom kupovala, pol bomo pa videli, kako bo.

No, zaenkrat toliko, lepo se imejte in uživajte v novem koncu tedna in sončku, ki se obeta.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 22:20:28   
jasnica
Tinkatonka jaz sem kupila torbo od Peg perego in je bila tudi 10 tisoč.
Nastavke za bradavice sem kupila Aventove, mi je bratova punca rekla da so ji full prav prišli že v porodnišnici. Dobr da je 2 meseca nazaj rodila da sem dokupovala stvari ki so uporabne, pa da bom prej vse imela. Skratka za v Lj porodnišnico je full nujno vzet vložke VIR 80 , ker tam full šparajo.
Danes sem pa kar malo utrujena. Je bil tak lep sonček da sem dobila občutek da je pomlad in se šla spomladansko čiščenje.Sem mislila da se bo mala kaj pritoževala, ker sem plezala po oknih, po omarah, se plazila po kolenih,..očitno ji je bilo všeč opazovanje iz trebuha.

Lepo se imejte, božajte trebuščke, mamice pa svoje lepotce v naročju!


(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
10.2.2006 23:06:23   
suky
Dober večer...začenja se noč...zame najhujši del dnevauser posted image  spet ne bom nč spalauser posted image
Neki mi ne da miru in sem rekla, da vas grem šeto vprašat. Če odteče voda, a je nujno da se takoj uležeš (taka je teorija) al lahko še skočim, recimo pod tuš pa se normalno napravim pa grem do avta??? Ker sem drugače brala, da se moreš takoj uležt pa počakat rešilca da te pride iskatuser posted image  Vem, da se mi neki prpravla in pol mislm tud na te opcije, čeprov dvomim, da mi bo voda odtekla.....me bojo pomoje popadki na 5min privedli do porodnišnice.....zdej jih mam že kr na 45min...se mal umirijo pa spet.....upam, da bo kmaluser posted image user posted image

Želim vam čim mirnejšo noč, da bi ful spaleuser posted image user posted image

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 8:40:08   
tinkatonka
Dobro jutro moje drage februarčice(nosečnice in mamice)!!

Danes me je zbudil prav lep sonček. Sem misila da je ura že najmanj 11h, pa še 8h ni bila. Danes mi ob pisanju na RR-ju družbo ne dela malinov čajček, ampak Donat, res komaj čakam, da se znebim teh težav z zaprtostjo.

Jaz se strinjam z ursi. Pomojem bo Eviin telefon pregorel v ponedeljek. Je že skrajni čas da se odpre drugi krog, je že malo predolgo zatišje.

Očitno nas bo suky vse po vrsti prehitela. Kako si spala? So popadki minili, ali so še pogostejši, no mogoče si pa že v porodni sobi?

odtek vode...ja baje se moraš takoj uležt in počakat rešilca. Samo kolikor je meni znano, se je še vsaka, kljub temu, da ji je odtekla voda stuširala, preoblekla, prištimala in počakala rešilca, oz. jo je kr kdo od domačih peljal. Pojma nimam, kaj bom naredila, če do tega prideuser posted image  Pomojem kolikor se v danem trenutku počutiš. Ravno letat po stanovanju pa ne vem kake akrobacije delat ni dobro, samo kakšen korak pa mislim, da ni problem, da ga narediš. user posted image  Bo mogla kakšna bolj izkušena povedat?

No pri nas nič novega. Tisto špikanje v nožnici je tko in tko že postalo rutina. Sem se že navadla, in mi je že čudno če me neki časa nič ne špikne. user posted image  je živahno, tako da s štetjem gibov nimam težav. Sploh danes zvečer bo pomojem kr ponorelo v trebuščku, ko bo oči prišel domov in ga crklal. Me prav zanima kako se bo spet odzval na njegov glas in dotik, me vsakič sproti preseneča. Pa jaz sem tud vsa v rožcah ker pride user posted image .  sej potiho res upam (tko kot je že neki Evii rekla), da bi kr ta vikend rodila, ko bo user posted image  doma, ampak mislim, da bo user posted image  kr očita ubogal in ne mame in bo res čakal, da se na rok rodi.

No toliko za zdaj. Izkoristite prelep dan. To je mogoče še zadnji vikend, ko ste v enem kosu.

LP Tina 



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 9:00:47   
marty5
Dobro jutro,

upam, da ste se naspale - moja noč je bila super user posted image . Tudi pri nas je krasen sonček, tako da bi kar spustila sobotne opravke in šla kam ven user posted image .

Kar se odtekanja vode tiče - v vseh navodilih piše, kot je rekla suky, vendar nam je tudi babica na ogledu porodnišnice rekla, da se lahko v miru pripravimo in pridemo (če te lahko kdo pelje, ni potreben rešilec). Res pa je odvisno, kako daleč si do porodnišnice. Pri na s na Obali ni nihče oddaljen več kot 20min - pol ure, tako da je pač potrebno presodit.
Če se ne motim, je pa tudi sarazan odtekla voda in se je vseeno še odpravila in sama z možem odšla v porodnišnico, ne?

Ta mali pa mi včasih dela skrbi, ker se premika le tu pa tam - očitno je postalo res tesno v trebuhu user posted image . Baje je normalno, da se umirijo, ampak saj veste - te vseeno malo skrbi. Mene tudi konstantno špika v nožnici, drugih simptomov priprave na porod pa nimam, tako da se bomo najbrž še načakali.

Mene tudi prav zanima, koliko žrtev bo terjala luna v ponedeljek - mislim, da štarta okrog 5ih zjutraj, ponavadi pa ima vpliv kakih 24 ur prej. Vsaj za prejšnjo je pri februarčicah gotovo držalo user posted image .

Tudi jaz vam želim krasno soboto in izkoristite čudovito vreme!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 9:16:04   
Eviii
tudi mi smo že budni... sicer smo tudi imeli kr slabo prespano noč. je moj možek neki bolan in si je naštimal gretje na full, meni pa kriza, ki mi je že tko vroče... in sm se potila in odkrivala celo noč. pa od suhega zraka sm imela zjutri popolnoma suho grlo in sm mogla najprej neki spit. pa včiri smo ble pupe na pizzi in sm se ponoči kr zbujala, da sm pila, ki sm mela tko suho grlo. no, pred malo več kot eno urco me je pa možek zbudu, ker je mogu it na turnir. in sm ga mogla peljat (sicer samo kak kilometer, naprej pa je šou z enim kolegom). upam samo, da me ni kej nalezu...
jst se glede odtekanja vode tudi strinjam s tinkatonko. po mojem se lahko počasi odpraviš v kopalnico in se tudi stuširaš. itak ko prideš v porodnišnico, se moreš stuširat, razen seveda, če ne gre za zares express porod. samo se splača vse lepo počasi delat. in če vidiš, da ne gre, se pač uležeš in počivaš do prihoda rešilca. sicer s tem še nimam izkušenj, tko da ne vzet tega kot prbito.
suky, kako je kej? si že v porodnišnici? je mogoče kira druga? meni hupa ne dela že ene par dni čisto nič... jo prou pogrešam. včiri zvičir je bla otvoritev oi, pa se nobena od nas še ni opogumla??? sej je kr neki kandidatk. je pa res, da nas je ogromno po 20.2. s pdp-jem. meni se zdi, da bom kr na rok rodila. ne vem, zakaj, ampak imam tak ubčutek. to bo najlepše darilce za rojstni dan od moje sestrce user posted image . čeprou je najprej težila, da njej nečak-inja pa že ne bo kradla žurke za rojstni dan, je te dni vse bol prepričana, da se bo prou to zgodilo. in po mojem komi čaka. še posebno, če bo fantek, ker mu bo ime tko kot njenemu pokojnemu fantu.
pr nas doma se že mrzlično pripravljajo na žur. nakupli so pršuta, pa šampanjc, pa vino, pa stara mama že nori, kaj vse bo spekla... jst bom pa vsa razparana ležala v bolnici user posted image . sicer bom pa imela mojo zlato medaljo in jo bom skrbno čuvala takrat user posted image user posted image user posted image .
ja, danes je spet en krasen dan. jst se bom pa malo doma cartala, pila čajčka, vitamine in gledala olimpijske igre. malo za sprostitev...
mene tudi non-stop špika, ni pa nobenga drugega znaka, ki bi nakazoval, da se kej dogaja. bomo še malo mogli počakat.
kar se pa torbe tiče, jo bom jst naročila komu, da mi jo kupi kot darilo ob rojstvu naše-ga drage-ga user posted image . sicer sm eno lušno dobila zraven vozička (tak malo manjši rukzak), pa bi rada še tisto s previjalno podlogo. bom moje vrjetno nagnala v trgovino po to darilce...
no, punce, fajn se imejte. čuvajte bušije oziroma korenjačke in korenjakinje. pa če kira namerava rodit, nej se kr hitro najavi. po mojem bo kmalu taka gužva s hupanjem, da bo moj telefon kr pregorel user posted image user posted image user posted image . se beremo kasneje oziroma, ko bo kaka novička.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 9:59:27   
malamisha
Dobro jutro!

Še vedno v enem kosu. Nobenih znakov, da bi se kaj pripravljalo. Ponoči spim, nobenih krčev... Nič!!!

Upam da bo luna kaj pospešilauser posted image user posted image user posted image

Kar se tiče odtekanja vode. Nasvet, ki sem ga dobila je, čim manj gibanja... Nič o kakšnem strogem ležanju, ali klicanju rešilca.

Sem pa pred petkom izsilila pregled. V ponedeljek imam kontrolo in CTG pri svoji G, v torek pa v porodnišnici. Upam, da se me bodo usmilili in kaj pospešili zadevo.user posted image

Ali katera ve, koliko časa po PDP sprožijo porod?



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




SPANJE
riba5

KDAJ GRE SPAT VAŠ DOJENČEK

19.00 (24%)

20.00 (38%)

21.00 (22%)

22.00 (8%)

KASNEJE (5%)

PREJ (2%)


Število vseh glasov: 205

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!