|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
8.2.2006 19:07:54   
petrina28
Hojla!

Jaz sem pa že ena dva dni tako zelo naveličana vsega, da bi takoj!!! šla rodit. Morda ni lepo, ampak jaz pa komaj čakam da se znebim trebuščka in bom spet normalno mobilna. Po prvem porodu ga nisem nič kaj pogrešala in močno dvomim, da ga bom drugič kaj bolj. Na živce mi gre, da se ne morem sklonit, pa da kar naprej kam zadevam s trebuhom, pa obračanje je že pravi projekt, pa ponoči me ful boli od ležanja, pa kolki isto, ker se očitno premalo obračam...pa še par vrstic bi se našlo za naštevat.

Se mi zdi, da zdaj v drugo še težje čakam na porod kot prvič, ker vem kako krasen občutek je, ko končno spoznaš svojo malo ljubezen, na katero je treba čakati kar precej dolgih 9 mesecev.

Aja, očitno bodo februarčki/februarčice 2006 sami lepotci in lepotičke. Prelepi/e
so...

LP, P.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
8.2.2006 19:31:16   
tinkatonka
Živjo!

Sem ravno izpod tuša, že z mokro glavo in sveže namazanim trebuščkom, ki se kr lesketa pod lučjo. Grem počasi na kavč raztegnit svoje otečene noge, božat trebušček in poklicat mojega (danes tečnega) moža.

Punce držite pesti za mojo taščo. Jutri ima namreč operacijo hrbtenice. Če se spomnite se vam pisala, da je kr naenkrat postala hroma, no jutri bodo to poskušali rešiti. Me je kr strah, kaki bodo rezultati operacije, saj se nam življenje lahko v celoti postavi na glavo, predvsem pa ji ne privoščim da bi, še ne pri 50 letih, ostala na invalidskem vozičku. Torej držite pesti jutri dopoldne, ko bo na operacijski mizi.

No pa še o mojem počutju....sem mislila da se bom po tušu kaj bolje počutila, pa se bolj tko tko. user posted image  nori po mojem trebuhu, špikne vsake toliko časa v nožnici, če ležim je tega manj, pa hrbet me malo boli. Sem mal premišljevala in če se ne motim me bo G. v ponedeljek na pregledu, če bom še kaj več odprta, poslala kar v porodnišnico. No pustimo se presenetiti.

Vglavnem upam na dobro prespano noč. Mogoče vas pridem še kaj pogledat pred spanjem, drugače pa vam želim lepo in sladko noč.

Tina in živahni user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
8.2.2006 20:26:30   
jasnica
Vidim da smo že vse naveličane nosečnosti. Jaz imam jutri pregled in si full želim da bi bil kakšen znak da grem čim prej. Drugač je pa user posted image full mirna in se noče kaj preveč z mamico pogovarjat.Mogoče se pripravlja!

UrsaP tvoj Gal je pa pravi lepotec!! Bo imel verjetno full oboževalk!

Taja27 jaz sem komaj danes začela z malinovim čajem in še vedno upam na čudež, da bo pomagal.

Tinkatonka za tvojo taščo bom držala pesti, ti pa jih drži zame da mi jutri na pregledu kaj pametnega pove. Mogoče se pa v ponedeljek v porodnišnici srečava! Jaz bom tista ki se bo najbolj tresla od strahu!

Vsem user posted image lepo noč, mamicam pa čim bolj mirne user posted image ponoči!

Nočko!


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
8.2.2006 21:10:46   
AishaM
Pozdravljene -
tako zelo sem bila navdušena nad tem, kar je bobika razlagala o CTGju, da sem še malo pobrskala po netu. Sama sem bila do sedaj prepričana, da gledajo le utrip in popadke. In evo od dr. Pušenjaka, če še katero zanima:
"Pri nerizičnih nosečnicah je res, da dobro brcanje oziroma gibanje ploda dejanadko odraža tudi njegovo možgansko aktivnost, kar na CTG lahko vidimo preko spreminjanja srčne frekvence. Kolegica torej dela smiselno. Zlasti seveda to velja do porodnega termina. Po doseženem terminu pa se lahko zgodi, da plod dobro brca, pa se vseeno v CTG lahko opazijo spremembe, ki sicer ne pomenijo nujno patologije, so pa lahko znak popuščanja posteljice ali popkovničnih zapletov. Kljub gibanju se namreč lahko pojavijo večje vendar krajše deceleracije ali pa postane CTG saltatoren (preveč podivja). V takem primeru si moramo za pojasnitev situacije pomagati še z dodatnimi UZ pregledi ali včasih celo "preventivno" sprožimo porod, ker ne vemo, kaj se morebiti skriva za nejasnimi spremembami v CTG."

Komaj čakam, da rodim. Ena izmed prvih poslastic, ki si jih bom privoščila zase je ta, da se bom vlegla na trebuh.user posted image

Lepo bodite.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
8.2.2006 21:21:21   
pika-poka
user posted image lep večer!

jaz sem si spet ukradla nekaj minutk da vam nekaj napišem..mi je kr malo čudno, ko moram bit tako doma in delat..NIČ..res..moj lubi mi vse pomaga-je tudi on doma, tašča skuha in jaz naj bi počivala..vam pa povem da mi je res čudno, ker sem bila vedno na nogah-do konca in skozi nekaj počela...ma se bomo že privadli...počivat pa ja ni težko!user posted image

glede slikic..mi jih noče dat gor...ne vem kja je narobeuser posted image ..bom probala še jutri!

ursa_p-joojj..kako je luštkan!!!user posted image user posted image ..glede hranjenja..meni so rekli gor da moram na 3h...user posted image ..pa še nekaj a misliš da lahko pijem BEBE čaj?...mene je full strah teh krčov...tako da jem vse prekuhano in prav nič okusno...ma bomo ćže potrpeli....

pa komaj čakam it ven...ker zaprt med 4stene pa ti zalne presedat!

tinkatonka-ni mi odtekla voda...me je dala na ctg in ker sem imela najbrž te mile popadke in sem bila še zraven odprta so me sprejeli...sem pa vprešela če grem lahko domov..pa je reku g. da brez-veze, ker bom prišla čez 2h nazajuser posted image

marty5-glede porod. izola, pa kot sem rekla...jaz nisem komlikator, in sem se tudi tako doma pripravila da pač  ne bom komlicirala tistih par dni gor..so me pa res prijetno presenetili...babica, zdravniki, sestre..vsi!...med porom nisem dobila nič....je bilo tako hitro....res...en, dva, tri!
meni je bilo grozno dolgcajt, ker nismo smeli imet obiskov..zaradi tistega virusa..in sem tudi hotela čimprej domov...pa še sama sem bila v sobi in se nisem imela s kom pogovarjat razen z mojim Klemenom, ki pa ni kej dosti odgovarjal nazajuser posted image ..ampak nč bat..gre kar hitro...spustijo pa te .. 4. dan, če je vse v redu...

tako..zdej pa grem počivat naprej..da bom imela energije za noč!
..






(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
8.2.2006 22:45:12   
sarazan
user posted image  user posted image  user posted image  AishaM ti komaj čakaš, da se boš ulegla na trebuh, pa še kakšna poleg tebe tudi, a ne? Tudi jaz sem komaj čakala in zdaj, ko ni trebuha, ne morem ležat na trebuhu, ker me potem bolijo prsi. Očitno je produkcija mleka moteča user posted image .

Ursa_p, ko sem na hitro videla te dve slikici od Gala, sem najprej mislila, da je naša Sara user posted image . Potem sem pa videla, da ima nosek in ušeska drugačna,... sicer sta si pa najina user posted image  kar mal podobna user posted image  user posted image  user posted image  user posted image .
Glede pleničk. Jaz sem z Fixies zelo zadovoljna, ampak so te od 2-5 kg res premajhne (user posted image  je težka cca 3300 g). Nam sicer ne spuščajo, so pa vedno polne. Ko porabim paket, bom prešaltala nazaj na 3-6 kg. So pa baje Fixies najmanj "plastične" pleničke za enkratno uporabo.
Jaz imam pa naslednjo taktiko: Ko se user posted image  zbudi, jo podojim na eno stran, potem jo previjem in nato podojim na drugo stran. Po kupčku gre pa direkt v posteljo in zaspi user posted image .

Joj, se bomo morale mamice res prestaviti na drug forum. Te teme o previjanju in podobno skoraj, da ne sodijo več sem, a ne user posted image ? No, se bomo poboljšale.

Punce, polna luna se bliža, glejte, da boste pridne in rodile user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
8.2.2006 23:07:12   
taja27
sarazan ne se bat, da ne spadaš več sem. Smo prav vesele, da dobivamo takšne informacije in to iz prve roke. Tko da kar talajte nasvete.
Glede pleničk bi te pa vprašala - a res misliš da so od 2-5kg premajhne? Sama imam namreč kupljena dva paketa Pampers New Born od 2-5kg. A misliš da je to preveč? No bom videla, mogoče bom pa lahko zamenjala en paket za tiste malo večje.

Najina punčka pa danes noro miga. Že odkar sva prišla domov, pa še tortico sem delala za jutri za v službo, pa mi je skoz pomagala. Zdej pa od 9.30 počivam, pa mi buši razmetava sem ter tja da kar ni res. Prav v tem momentu komaj sedim in pišem, se moram kar malo nazaj držat, tko je živa.

Me prav zanima ali imajo v lekarni na našem koncu tudi malinov čaj. Bom jutri preverila. Upam samo, da ne bom spet v lekarni dobila komentarja, da mamo bodoče mamice tko al tko vsega preveč doma.

lahko noč vsem user posted image , mamicam in njihovim user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
8.2.2006 23:20:12   
sarazan
Sem se opogumila in za nas februarčice odprla novo temo na "Straši čvekamo".

Taja27, jaz sem po porodu nagnala moža po pleničke 2-5 kg, ker se mi je zdelo, da so tiste 3-6 čist prevelike user posted image . Zdaj pa vidim, da so te 2-5 kg sicer čist prav na ritki, ampak potem pa ni veliko prostora za kakce user posted image .
Jaz bom sicer porabila ta zadnji paket do konca (sem ga ravno odprla), potem grem pa nazaj na 3-6 kg.
Je pa res, da je moja Sara kar konkretna glede na ostale user posted image , ki so se rodili večinoma pod 3 kg.

Zdaj grem pa še zadnjič podojit danes, naslednjič bo šele proti jutru user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 6:40:44   
Eviii
jutro vsem user posted image . danes sm kr precej zgodnja, pa vidim, da nism edina. sm zasledila še tinkatonko tle user posted image .
v glavnem, jst sm zbujena že od štirih. moj buši otrdeva kr fajn, ampak na vsake tolko. tko da čisto nič novega. me pa grozno boli trtica in hrbet. že od včiri zvičir. sploh nism mogla vstat s kavča...
drugače ste se pa včiri kr fajn razpisale. kot zgleda, pa nimamo nobenega prešernovca oziroma prešernovke. že par dni je res pravo zatišje in nobene nove mamice.
v glavnem, kolkor sm uspela pogledat slikce, so februarčki res lepi otroci. se jih človk prou ne more nagledat user posted image .
pika-poka, hvala za vsa pojasnila glede izolske porodnišnice. kiri dohtr pa te je sprejel? kaj si rodila na pručki al normalno na postli?
sarazan, sm šla tudi prebrat temo, ki si jo odprla na starši čvekamo. upam, da se bom tudi sama lahko čimprej vključla v debato tudi na tistem forumu. vseeno so pa vaši nasveti več kot dobrodošli na tem forumu. mislim, da bodo zelo kmalu spet začeli kr deževati novi user posted image ...
jst malinov čaj pijem tko kot sta zapisali marty in tinkatonka. glih zdej ga imam eno šalco pred sabo in ga počasi pijem. upam res, da bo kej pomagal in nam olajšal porod. kaj pa tiste, ki ste že mamice, kakšne izkušnje imate z malinovim čajem? ste ga tudi vi pile?
tolko za zdej. vrjetno se bom šla kr stisnit nazaj k možeku, ker počasi postajam utrujena. sm zbujena že skori tri ure...

< Sporočilo je popravil Eviii -- 9.2.2006 6:42:24 >


_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 6:45:33   
tinkatonka
Dobro jutro moje februarčice,mamice in user posted image !

Danes sem spet zgodnja, sicer pa nič hudega, važno da je dobro prespana noč za mano. Zjutraj se pa zbudim in šok, se mi zdi da nimam trebuha, se šlatam na boku, pa grem na hrbet, pa se mi res zdi manjši. Ne morte verjet kako je to hecen občutek. Mami se je ravno štimala za službo in še njo vprašam, če se ji zdi da mam kaj manjši trebuhuser posted image  pa mi reče, da mi je skor med kolena padel. Tako se je spustil, da če ga zmerim čez popek ima zdaj 4 cm manj. A je to normalno??? Pa še skoz imam neke take čudne bolečine v trebuhu. Niso popadki, so pa malce neprijetne in imam kr slab občutek. Jaz bom najverjetneje kr G. klicala, da jo vprašam al se pridem pokazat ali ne. Nekak mam res slab občutek,  in bi se ga rada znebila.

No če pa ne bom šla k G. bom pa najverjetneje zavila v leclerc. Tiste, ki imate kaj potá v Ljubljano vam mogoče prav pride informacija, da imajo zdaj v leclercu kr nekaj akcij stvari za otroke. 2× Jogi rjuha iz Jerseya velikost 120×60 stane 1490 SIT, pa 7× body z dolgimi rokavi (3-23 mesec) 1995 SIT, 2 body na preklop 1490 SIT....To je samo par stvari ki so na primer aktualne zame. Baje te leclercovi bodyi niso tako zelo slabe kvaliette, kljub temu, da so tok poceni. Jaz bom sla pogledat, pa če bo tistih 7 bodyev samo za doma, je 2 jurja še vseeno poceni.

jasnica.... dobro opravi na pregledu, če boš pa notr ostala, pa sporoči naši tajnici evii, da ne bomo v skrbeh zate.

taja27....pejdi namesto v lekarno po malinov čaj, raje pogledat v kakšno trgovino z zelišči, če jo imate na vašem koncu. Malinov čaj mislim da v lekarni ne prodajajo, ga pa dobiš kje tam, kjer prodajajo zelišča. Mogoče tudi v kakšnem Mercatorju ali pa v Šparu bi se našel.

No toliko za zdaj od mene. Zdele še tale malinov čajček spijem, potem grem pa mal na kavč počivat, da vidim kok je kaj user posted image  živahen, da bom vedla G. povedat.

Pišite kaj....

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 6:47:17   
tinkatonka
ja evii tajnice morajo biti vedno prve v službi user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 6:51:12   
Eviii
sm glih hotla napisat isto... očitno sva zelo resno vzeli najini vlogi.
vsem tistim, ki vas danes čakajo pregledi (redni ali izredni), obilo sreče. če ostane kira not oziroma jo pošljejo pred porodno, pa nej kr javi...
meni se tudi zdi, da se je moj buši kr precej spustu te dni. mi je tudi možek to že včiri reku. je pa res, da to še nič ne pomeni in da lahko še kr neki cajta mine do poroda.
tinkatonka, boš prehitevala po desni, kot sm zadnič napovedala?

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 7:42:13   
jasnica
Dobro jutro!
Danes je bila spet ena grozna noč, ker sem bila vsako uro na wceju. Drugače mi je pa kar zoprno it na pregled ker imam +2kg v enem tednu čeprav sem normalno jedla, ali pa še manj.Verjetno je to od vode ki se kopiči v telesu. Imam prste tako zatečene da komaj kaj v roke primem.
Zdej grem pa na en čajček potem na k ginekologinji. Me prav zanima kaj bo, včer me je full špikalo, da sem komaj hodila.
Evii in Tinkatonka upam da ne bota istočasno v porodnišnici ker bi bil tukaj dolgčas!

Punce držte se!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 8:11:52   
marty5
Jutro user posted image ,

moja noč pa ni bila nič kaj preveč lepa. Že par dni imam zelo burne sanje. Najbolj neumne so bile sanje, ko sem sanjala, da nosim ovco...user posted image  No, danes sem se pa spuščala s padalom po naši slovenski Obali - s trebuščkom, seveda....Ta user posted image  me je očitno že čisto zmešala user posted image

Vse poročate o spuščenih trebuščkih, moj pa se mi zdi, da je še vedno na istem mestu. Bomo videli, kaj bo G rekel jutri - ga bom mogla spet malo prisilt, da me malo bolj podrobno obravnava in ne le na hitro odslovi.

Drugače pa je pred mano še en dan, ko ne vem ravno kaj bi počela......se mi zdi, da sem padla v eno rutino. Stanovanje se sveti, vse je generalno pospravljeno, vse pripravljeno za user posted image  in meni je kar dolgčas.....Zdaj še likam sproti, kar se mi je prej vedno nabiralo user posted image .

Grem tudi jaz spit čajček - po moje pomaga že zato, ker vse tako verjamemo vanj user posted image .

Srečno na pregledih danes!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 9:17:28   
katjandraž
Dobro jutro, februarčice!

Redno vas berem, pisala pa nisem že zelo dolgo. Ja, spet ta marčica, ki bi na vsak način rada imela febrursko user posted image . Do PDPja imam še točno 3 tedne, vendar računam na luno v ponedeljek. Sploh ne vem, kako bi to prehitevanje poimenovala, če že Tinkatonka prehiteva po desni.user posted image

Ukradla sem vam tudi idejo o tajnici, upam, da niste preveč hude. Tudi me smo zdaj organizirane, prvo mamico imamo že zelo dolgo, saj je naša Anajmad rodila že decembra. Ena user posted image  ima predviden porod v ponedeljek in upam, da se ji pridružim v porodnišnici. No, ker smo dočakali polnih 37 t in je naša user posted image  že v 32t tehtala baje 2200g, bom šla mirne vesti rodit v Potojno. Razen, če bom imela ful srečo, tako kot večina februarčic, ki so že mamice, da bo porod ful hitro napredoval.user posted image  Kok bi bilo to lepo! Malinov čaj pridno pijem, mogoče bo pa res pomagal.

Vaši user posted image  so dejansko prelepi, vodnarčki smo pa itak zakon.user posted image  

Srečno vsem!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 10:00:59   
Eviii
vidite punce, kaj se lahko zgodi... marčice nas bodo veselo začele prehitevat user posted image user posted image user posted image . očitno se našim user posted image  preveč dobro godi v bušijih in nočejo prit vn. jih bo treba malo podrezat user posted image .
jst sm šla prej nazaj za zleknit in me je zmankalo do zdej. in sm ko povožena štraca danes.
glede sanj. meni se ne sanja prou nič. se pa ljudem okoli mene. zadnič je ena kolegica sanjala, da sm rodila dvojčka, fantka in punčko. prejšnjo noč pa sta dve kolegici sanjali, da sm rodila. ena je rekla, da smo imeli punčko (pa je bla do zdej prepričana v fanta), druga pa fanta (in je bla 100%, da nosim punčko). pol pa sta obe sanjali vojno user posted image . res čudno...
jasnica, poročaj s pregleda, da vidimo, kaj se dogaja z vami. kje pa ste ostale danes? še vse veselo spite? al rojevate??? kje pa je naša ezi?

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 10:13:58   
AishaM
Jutro... Dobesedno, saj sem se šele sedaj prebudila. Po blazno dolgi noči, ko nisem mogla zatisniti očesa, je to jutro prav prijalo. Sicer pa nimam kakšnih posebnih sanj. Pa sem toliko brala o tem, kako nosečnice sanjajo o svojih user posted image . Jaz pa nič...user posted image .

So pa v zadnjih dneh postali "nadležni" SMSi in klici. Non stop me kdo kliče, kako sem, če sem že rodila, kdaj bom... No, saj je lepo in njihovi klici so dobronamerni, ampak povedati pa jim ne morem nikoli nič novega in se počutim že kot stara gramofonska plošča.

Sem pa se danes malce zgrozila, ko sem stopila zjutraj na tehtnico, saj sem izgubila 1kg. Res je, da mi je zadnje dni nekoliko slabo, amapk to pa se mi ne zdi najbolj vredu... Že tako jih imam malouser posted image .

Sedaj pa grem malce na sončka...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 10:15:36   
Vijolica77
Zdravo punce!

Vračam se po dvo dnevnem kratkem dopustu. V torek sem imela CTG, vendar se boja bebika vedno zbudi ko sva tam, tako da me na srečo nobena sestra ne špika in podobnih stvari. Res pa je da jaz hodim na CTG k soji G.
zaotekam pa še vedno in sicer grozno, samo ostali izvidi so vedno BP. zredila se nisem že 3 tedne, pritisk je normalen, odvajam vredu. drugače pa se tudi ne dogaja kaj dosti, špika me nič, edino trebuh mi otrdeva, ampak se mi zdi, da čez dan vedno manj. Mi pa zato otrdeva ponoči, vedno ko se zbudim imam trd trebuh. A se še kateri to dogaja?
Sanjam pa ne kaj dosi, o otroku sploh ne. Sem pa zadnjič sanjala, da so na faksu nekaj spremenili in sem morala znova pisati diplomo (po treh letih), to je pa bila prava nočna mora.
Ful težko pišem, ker imam tako otečene prste (zato oprotite napakam). sedaj pa grem hitro ven, ker se je tak lep sonček naredil, da je potrebno izkoristit dan.

Vse, ki imate namen v kratkem rodit, obilo sreče in naj vam hitro mine!
Lp Vijolica

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 10:17:30   
tinkatonka
i am back! user posted image

No potem ko sem vam napisala zadnji post mi je spet začela neki pišuka puščat user posted image . Sploh me ne tišči lulat, ampak mi pa vsake tolko časa kakšna kapljica priteče ven. Mislim sicer da ne gre za plodovnico, ampak, da mi popuščajo mišice, ker se mi je user posted image  to nizko spustil, ampak vseeno sem si dala še en test za odkrivanje plodovnice notr, ki mi je ostal še od zadnjič. No pa sem šla v leclerca in nabavla vse tisto, kar sem vam v prejsnjem postu napisala da imajo znižano, zdaj se že pere, jaz grem pa vmes mal na kavč počivat. Tam okog 11h pa bom naredila test, da vidim kaj je zdej s tem "puščanjem", se namreč kr ne morem sprijaznit s tem, da sem taka velka poscanka. Ampak očitno mi tud keglove vaje ne pomagajo pri tem. Moj user posted image  mi očitno res tko pristiska na sve skupaj, da mami potem kr lula vmes ko hodi, sedi, počiva. user posted image  Kok je ze zdej lumpek, kaj sele bo. ojaja user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 9.2.2006 10:20:13 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 11:12:35   
ninaki
Helou,

jaz pa ravno iz laboratorija. Drzite pesti, da bo vse ok in je bil zadnji izvid posledica moje pozresnosti kar se sladkarij tice.

Drugace se nic ne dogaja. Trebuscek ni spuscen, spikanje prisotno, nebolece otrdevanje tudi.

AishaM, fajn, da se je vse postimalo in da se je krvavitev ustavila!!!!

Ursa_p, slikce so super!!!!!

Danes bo pri nas naporen dan. Pridejo obiski na kosilo... Kar veliko jih bo...

Jaz imam se 2 tedna do PDP, pa mami vsak dan klice kako sem in ce se ze kaj dogaja user posted image Kaj sele bo, ce bo zamujal....

Uzivajte in se beremo,

Nina


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 11:36:23   
tinkatonka
Evo punce, jaz sem klicala G. ji razložila situacijo in je rekla naj se pridem pokazat. Čez 25 minut štartam od doma, bom se pa najbrž kr načakala, ker imajo ful gužvo, upam da bom do 14h že fertik. Če me pošljejo kam naprej sporočim Evii, drugače pa javim ko pridem domov. 

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 11:54:42   
jasnica
No tud jaz sem nazaj. Ctg zelo reaktiven, popadki so se full kazali, špikanje je tud kar naprej, odprta pa od prejšnega tedna na novo nič, postelica pa se je začela pripravljati. Se pravi da bo treba neki narest da se začnem odpirat ker mi je dovolj tega čakanja!
Zdej grem pa avto prat ker je tako lep sonček.

Marčice bolj počas, nas je še 16!!! Naj bo ponedeljkova luna naša in naslednja vaša!

POZDRAVČEK!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 12:09:19   
taja27
evo še mene mal, da se vam oglasim. tud jst sem slabo spala, sem mislila it na RR že ob 4.30, pa mi je blo kr mal nerodno. sem pa zato delala kroge po hiši. zjutraj sem pa zaspala. roke imam zjutraj precej zatečene, tako da me kar sklepi bolijo. moj buši pa je ko ena velika košarkaška žoga (ne v velikosti 7 ampak ene 11) je čist okrogel, ne vam pa ali se je kej spustil, ker tako ali tako nosim zelo nizko. punči me pa še vedno z glavo pritiska navzgor. zgleda, da je mal zamenjala kje se gre ven. sej ji skoz razlagam, da bo mogla dol začet rint z glavico, pa nič ne pomaga.

sanjam kar naprej, večinoma kake brezvezne stvari, ki pa ponavadi niso prijetne. nocoj sem sanjala, da smo kar vse februarčice rojevale in se nismo mogle zment, katera bo šla prva v porodno sobo. sem se počutla kot, da smo na kaki olimpijski tekmi. pa kr naprej sem si tipala bušija, če ga še imam. zgleda da sanjam, da bom kar rodila pa ne bom vedla kdaj. sm res že čist prismojena.

jaz še nisem naveličana bušija, bi pa rada čimprej vedla, da je z našo punčko vse OK in to bo šele takrat, ko jo bom držala v naročju.

zdej grem pa mal likat. kakšna razlika je ko likam cunjice od dojenčice - prav uživam, pri najinih mi je pa tok brezveze.

tinkatonka hvala za nasvet kje lahko dobim malinov čaj, samo močno dvomim, da ga bom dobila pri nas. zgleda, da mi je kar se tega tiče vlak že odpeljal. sploh ne vem zakaj si ga nisem prej nabavla, ko sem še kar naprej okrog letala ... verjetno zato, ker me je blo skoz strah, da bom predčasno rodila.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 14:15:15   
ursa_p
Zivjo se enkrat!

Najprej hvala za pohvale glede najinega srcka!

Sem vam pa pozabila povedati se glede tega, kaj ne pozabite vzeti s sabo v porodnisnico.
Vsaj tiste, ki ste prvic se tega ne boste spomnile ali pa ni nikjer napisano. Tiste, ki se ze rodile veste kako to gre. Meni je namrec pol stvari manjkalo.

Najprej ne pozabite na blazinice za dojenje ... drugi dan je ponavadi naval mleka in jih ni in ni prevec.
Potem nastavek za dojenje ... marsikateri dojenje ne stece tako kot bi moralo (vsaj zacetki so tezki) in je veliko lazje zaceti z nastavkom (ce ne gre drugace) ... pri meni je bilo tako in tezavo sva imela ravno ponoci, tako da nikakor nisem mogla prit do nastavka ... pa kupite si small nastavek od Avetna .. ta je super ... cena je okoli 1500 SIT in se ga res splaca vzeti s sabo ... ce ga slucajno pozabite ali vas prehiti se ga da kupiti v trgovinici nasproti informacij v ljubljanski porodnisnici (ampak zadnjic so imeli le medium velikost, ki pa je za marsikatero prevelik) ... ce pa ga tudi tam ne dobite, pa vprasajte katero drugo novo mamico, ce vam enega posodi - v paketu sta namrec dva.
Pa ne pozabite na slauf ... tiste ki boste sivane in bo potrebno pojesti ze navsezgodaj zajtrk na primer boste potrebovale slauf ... obiski so sele ob 3. uri, tako da vam ga zelo na hitro nihce ne bo mogel prinesti (no, odvisno ob kateri uri rodis).

No, te tri stvari sem jaz zelo pogresala - vsaj dokler mi jih niso prinesli.

Potem ste ene govorile, da boste s sabo vzele cokoladice in podobno .. ko vam enkrat naredijo klistir ne smete vec nic jesti ... tudi piti ne (edino malo vode ali caja)!!!


Pa da vam samo povem, da je najin fant super ... danes je prisla patronazna in se je ze zredil za 220g, kar je suuuper. Pa ze od torka naprej ima vsak dan daljse obdobje budnosti! Midva z ockatom sva presrecna ... danes je star 10 dni!


No, lepo se imejte, upam, da sem vam kaj pomagala!

Naj vam zadnji dnevi cim hitreje minevajo in da boste kmalu spoznale svoje soncke! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
9.2.2006 14:38:00   
ursa_p
Sem se od vceraj pisala tisto zgoraj, zato nisem videla, da ste vmes ze toliko napisali!

Pika-poka ... ja, tudi meni je babica danes rekla, da hranjenje na 4 ure ne bo v redu ... ker si moram pisat (punce najlazje je, ce si pisete, drugace vse pozabimo - vsaj jaz sem pozabljala na kateri strani sem nehala) ... pa da naj vsaj cez dan je na 3 ure (ponoci lahko na 4 ali celo malo vec) ... v glavnem naj bi imel vsaj 7 obrokov, Gal jih je imel pa 6, kar ni v redu ... ampak, ko je na tehtnici videla, da je lepo napredoval, ni nic tezila.
Bebe caj je celo priporocljiv, ker pomaga proti krckom, tako da ga kar pij! Najin srcek jih ze ima, pa sploh ne vem ce kaj narobe jem ... tako da ocitno teli niso odvisni od moje prehrane ... so pa na sreco se zelo blagi in ob njih samo malo cmizdi.

Sarazan ... grem pogledat tvojo Saro ... user posted image

Kar se plenick tice ... nam so 2-5 kg res prevelike ... tiste za nedonosencke so nam ravno prav (pa so cisto male) ... tamal ima sedaj 2740 g in so ravno pravsnje ... mogoce so malenkost premale, ampak ostale so pa res prevelike. Fixies bojo verjetno dobre, ko bo imel cez 3 kg, ker se prav vidi, da mu okoli nogic ostaja luft.
Taja27 ... jaz mislim, da bos dva paketka komot porabila za prve dni ... odvisno kako velik bo vajin otrocek ... drugace pa jih imas gor za podnevi, ko manj casa spijo.

Dojenje ... jaz si ga ne upam tako po hranjenju previti ... so rekli da vsaj pol ure po hranjenju ne previjamo, razen, ce je nuja, pa se to zelooo pocasi. Drugace mi je tvoja taktika vsec ... Galu bi bila verjetno tudi ... ampak on dokler ni cisto nahranjen tako opleta z glavo, da je groza. user posted image

Tinkatonka ... danes me je pa prav obsinilo, da bos ti verjetno naslednja mamica! user posted image  Drzim pesti, da bo vse OK!!!

Tud jaz bom mogla mal v temo starsi cvekamo .. se nikakor ne morem pridruzit ... mi je tale vasa druzba cisto vsec ... sej se kmalu vse "vidimo" tam, ne? user posted image user posted image user posted image

PS: Upam, da nisem koga spustila!

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Pomoč med nosečnostjo
AjPu

Ali ste med nosečnostjo kdaj najeli pomoč pri hišnih opravilih?

Da, tedensko (5%)

Da, občasno (5%)

Bi si želela, a nisem (30%)

Nikoli. Ne maram tujih ljudi v stanovanju. (60%)


Število vseh glasov: 483

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!