sarazan
|
Če odteče plodovnica... informacija iz prve roke.... Meni je začela odtekat malo pred šesto zjutraj - takrat še nisem pokapirala, da je to to. Šla sem v posteljo do cca 7.30 in imela ves čas občutek, kot da malo puščam . Ko sem vstala, se je iz mene dobesedno vlilo (glej porodno zgodbo). Potem so pa dogodki sledili takole. Šla sem pod tuš, se oblekla, pospravila mizo v kuhinji (tega mi ravno ne bi bilo treba, ampak sem bila malo živčna ). Potem sem se napol ulegla na fotelj v dnevni sobi in čakala, da se je stuširal in oblekel še mož. Potem sva še malo posedela in se pogovorila, kaj se pravzaprav dogaja (v bistvu sva čakala, da se spodaj spravijo k zajtrku in naju ne bodo zalotili, da greva nekam s torbo - nisva želela, da tašča in tast vesta, da gremo rodit, ker bi bili potem ful živčni. Saj imamo ločen vhod, ampak so oprezali za vsakim najinim gibom ). Nato sva se usedla v avto, jaz sem si naslon sedeža malo spustila in sem napol ležala, in se odpeljala v porodnišnico. Do tja sva rabila 20 minut in na srečo takoj dobila parking skoraj pred vhodom. Potem sem pa do 10.30 hodila naokoli, ker sem se prestavljala iz ene sobe v drugo, pa sedela na wc, ko sem dobila klistir,... Skratka, če mene vprašate, bi bila verjetno bolj pri miru, če bi imela popadke, ker bi me bolečina držala na mestu. Mislim, da rešilec pride v poštev, ko je pot do porodnišnice dolga in je potrebno voziti po slabših cestah. Ko se bo začelo, poskusite čim manj komplicirati in paničariti. Vem, da se vam zdi, da je to lahko rečt, ampak vam bo pomagalo, da boste imele za seboj lepo izkušnjo.